Dodaj do ulubionych

"Ad królikum"

10.11.17, 10:59
Tak znakomicie podsumował dziś Jacek Żakowski ostatni spot (kosztujący nas prawie trzy miliony złotych!) ministerstwa zdrowia kierowanego przez niejakiego radziwiłła.
Sprowadzenie człowieka do roli skądinąd miłego zwierzątka jest przejawem i charakterystycznej dla tej władzy arogancji,i instrumentalnego traktowania społeczeństwa, ale też i skrajnej głupoty, bo nie jesteśmy "masą hodowlaną" której wystarczy dać nieco paszy (500+) przyprawionej kur..ską propagandą żeby wyhodować "nowego człowieka" (na wzór i podobieństwo "człowieka radzieckiego").
Ja rozumiem że w tradycji rodzinnej ministra radziwiłła jest traktowanie motłochu jak przypisanych do ziemi "dusz", a jego szlachetne geny górują nad nieskoplikowanym DNA przeciętnego Polaka, ale mimo wszystko nie jesteśmy, jak to raczył był określić sam Ojciec Chrzestny, "elementem animalnym".

P.S. Wpuszczanie do rządu jakiegoś radziwiłła zawsze kończy się czymś paskudnym. Bo pomijając nawet czasy dawniejsze - nawet najnowsza historia tego dowodzi. Przypominam: anna radziwiłł na początku tranformacji wymusiła wprowadzenie religii do szkół, a teraz ten rozwala służbę zdrowia i sprowadza nas do roli zwierząt hodowlanych.
Obserwuj wątek
    • dr.krisk Re: "Ad królikum" 10.11.17, 17:06
      Tak, ta reklama pokazała dobitnie co myśli o suwerenie obecna władza. Rozumiem teraz dlaczego tak nienawidzi osobników odbiegających od króliczego wzorca....
      • titerlitury Re: "Ad królikum" 10.11.17, 17:11
        Mnie się zdaje, że agencja która robiła kampanię sobie z nich zakpiła, a oni nie śmielej mieć własnego zdania, jak usłyszeli korpobełkot. TA kiedy po prostu są kadry tej władzy....
        • wsk175 Re: "Ad królikum" 10.11.17, 17:55
          Ale ktoś 3 bańki przytulił.....
        • erte2 Re: "Ad królikum" 10.11.17, 18:57
          Taka myśl teraz przyszła mi do głowy - ten spot nie jest adresowany do nas. Jest adresowany do ścisłego elektoratu PiS-u. Bo przecież to oni tworzą silną grupę krewnych-i-znajomych królika...
          • yoma Re: "Ad królikum" 10.11.17, 19:08
            Ja raczej zgadzam się z Lisem: tym spotem rząd powiedział obywatelom "Pieprzcie się".
            • 99venus Re: "Ad królikum" 10.11.17, 20:13
              Nie mógł tego zrobić taniej?
          • titerlitury Re: "Ad królikum" 10.11.17, 21:31
            Nie. Po prostu ktoś z MZ wysłał zapytanie ofertowe do największych agencji reklamowych: prosimy o propozycję kampanii/spotu o płodności. W jednej dla jaj wymyślono te króliki, bez większej nadziei na sukces, dla beki po prostu. A tu niespodzianka: pomysł i cena się spodobały, więc brnięto dalej. Nikt z tych geniuszy z MZ nie połapać się, że chłopcy i dziewczęta z agencji tarzaą się ze śmiechu po każdym spotkaniu.

Nawiasem mòwiąc u królików płodność jest właśnie wynikiem rozwiązłości, bo owulację samicy indukuje coitus
    • 99venus Re: "Ad królikum" 10.11.17, 20:12
      Radziwiłł-ojciec 8 dzieci propaguje swoim przykładem króliczy sposób rozmnażania sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka