Dodaj do ulubionych

Was nie zastanawia

31.01.18, 22:27
zero komentarzy pod artykułami związanymi z Żydami? To w końcu jak jest, mogę zamieścić komentarz w temacie Niemców, Ukraińców, Szwedów, Etiopczyków, Eskimosów, a nie mogę tylko wtedy, gdy i nawet lekki wiaterek i ciepły zahaczy o Żydów.
Uwaga, nie zamieściłem żadnego komentarza pod i nawet gdy dotyczyło innej nacji.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Was nie zastanawia 01.02.18, 03:05
      behemot17-13 napisał:

> zero komentarzy pod artykułami związanymi z Żydami? To w końcu jak jest, mogę z
      > amieścić komentarz w temacie Niemców, Ukraińców, Szwedów, Etiopczyków, Eskimosó
      > w, a nie mogę tylko wtedy, gdy i nawet lekki wiaterek i ciepły zahaczy o Żydów.
      >
      > Uwaga, nie zamieściłem żadnego komentarza pod i nawet gdy dotyczyło innej nacji

Wiele osób stara się ukrywać polski antysemityzm wysysany z mlekiem matki. Stąd pewnie te utrudnienia, aby ten antysemityzm miał jak najmniej okazji do ujawniania się. To tak jak z pedofilem w rodzinie. W niektórych rodzinach jest to skrzętnie ukrywane.

S.
      • szwampuch58 Re: Was nie zastanawia 01.02.18, 10:11
        Bingo
    • mariner4 Re: Was nie zastanawia 01.02.18, 03:53
      Napisanie o kimś, że jest Zydem, to nie to samo co napisamie p kimś, że jest Niemcem, Brytyjczykiem Holendrem cz kimlolwiek. To stygmatyzuje i to na zawsze. Jeżeli np Brytyjczyk chce zostać Polakiem, to rozpiera nas duma. Jeżeli Żyd, to zawsze pozostanie kimś obcym. I nie ważne, że jego przodkowie przybyli do polski setki lat temu. Nadal będzie Zydem i koniec. WIelu tzw "rdzennych" Polaków nawet nie wie, że ma żydowskie korzenie. Nie bierze pod uwagę, że niewiedza o przodkach to jeszcze nie "rdzenność". Czytałem kiedyś, że około 30 % Polaków ma semickie geny. Rzecz jasna, że z różnych okresów wędrówki ludów, ale ma.
      Ską to się wzięło? Przypisuje się Żydom winę za śmierć Chrystusa na krzyżu. Ale on został skazany według prawa rzymskiego, a nie żydowskiego. Wykonawcami wyroku byli Rzymianie, a nie Żydzi. Po prostu kiedy chcrześcijanstwo zapanowało za Konstantyna trzeba było stworzyć taki mit, aby ułatwić noiwej religii dotarcie do Rzymian. No i zaczęło sie.
      M.
    • j-k Nas nie zastanawia 01.02.18, 05:25
      Sa tematy delikatne w historii kazdego Narodu.

J.K.
      sympatyk Izraela
      i przeciwnik anty-polskich zydow.
      • yoma Re: Nas nie zastanawia 01.02.18, 10:06
        Że was, obrotowy, nie zastanawia, to mnie akurat nie dziwi.
        • j-k nadal Nas nie zastanawia 01.02.18, 18:45
          i cieszy mnie to, ze cie nie dziwi.

bylo jedwabne i byli szmalcownicy

ale byla tez zydoska policja w gettach, a w latach 1945-53 pelno Zydow z ZSRR w polskim UB.
    • ave.duce Re: Was nie zastanawia 01.02.18, 10:00
      Zablokowanie komentarzy to - w tym przypadku - najlepszy komentarz.
      • wagonetka Re: Was nie zastanawia 01.02.18, 10:08
        ave.duce napisała:

> Zablokowanie komentarzy to - w tym przypadku - najlepszy komentarz.
        >

dokładnie tak

• szwampuch58 Re: Was nie zastanawia 01.02.18, 13:42
      a tymczasem u Niemcow,zupelnie inaczej
      www.youtube.com/watch?v=vix-ia9-Lqk
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Wczoraj Mihnik wszedł do redakcji i POwiedzia 01.02.18, 13:47
      Jak chodzi o fejki to tylko Jaki może pokazywać jakieś wymyślone notatki pałkarzom od ciotek karnowskich z wpotylice.prl.
      • cossa.nostra Czy tylko Żydzi pracują w GW? 01.02.18, 18:40
        Czy kilku goji też?
        • rabbi.rozencwajg Re: Czy tylko Żydzi pracują w GW? 01.02.18, 19:14
          cossa.nostra napisał(a):
          Czy kilku goji też?
          ------------------------
          Stosunek jest taki sam jak w UB.
          • cossa.nostra Re: Czy tylko Żydzi pracują w GW? 01.02.18, 19:42
            rabbi.rozencwajg napisał(a):

> Stosunek jest taki sam jak w UB.<

Proszę, przypomnij mi jaki więc. W GW chyba nie ma goi? Jak sądzisz?
            • rabbi.rozencwajg Re: Czy tylko Żydzi pracują w GW? 01.02.18, 19:49
              cossa.nostra napisał(a):
              Stosunek jest taki sam jak w UB.<
              >
              Proszę, przypomnij mi jaki więc.
              -----------------------------------------
              Od wiceministra do naczelnika wydziału - same Chazary, a niżej, czyli mówiąc słowami nieodżałowanego tow. Fejgina, kołkami do obijania mordy, było już bydło słowiańskie...
    • buldog2 Re: Was nie zastanawia 01.02.18, 18:56
      Nie, mnie to nie zastanawia. To rozsądne.
    • rabbi.rozencwajg Re(d)akcja GóWna 01.02.18, 19:13
      uważa że skoro w Polsce jest ok 1000 żydów(w/g ostatniego spisu ludności) to nie ma o czym mówić i komentować...
    • behemot17-13 Re: Was nie zastanawia 01.02.18, 19:16
      Przed wejściem na forum, byłem pewny, że temat dawno wyleciał w kosmos.Tymczasem co widzę, jest. Dzięki moderatorze! Teraz mogę spokojnie pokombinować w innych tematach, a ten wątek niech leci w kosmos, bez żalu. Najlepszy komentarz - wątek nie został wygumkowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka