Dodaj do ulubionych

Tu jest Polska!

12.05.18, 12:56
Marsz Wolności :)
www.facebook.com/PlatformaObywatelska/videos/10155770478293740/
Tu jest Polska!
Obserwuj wątek
    • zapijaczonyryj Najciekawsze będą różnice w ocenie frekwencji. 12.05.18, 13:17
      Jeśli ratusz oceni ilość protestujących na 20 tys, to Jojowa policja na 2 tysiące, a zakłamana Gadzinówka PiS zwana dla jaj TVP INFO w ogóle manifestacji nie zauważy.
      • yoma Re: Najciekawsze będą różnice w ocenie frekwencji 12.05.18, 18:40
        Masz najświeższe: ratusz 50 tys., organizatorzy 80 tys., policja 1500.
        • lech1966 Re: Najciekawsze będą różnice w ocenie frekwencji 12.05.18, 23:09
          1500 jełopów?? To i tak sporo..
    • pies_na_czarnych Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 13:34
      🇽🇰🇽🇰🇽🇰🇽🇰🇽🇰
      🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱
    • taniarada Towarzysz Schetyna odśpiewał międzynarodówkę 12.05.18, 13:48
      Wszyscy krzyczą niech żyje.Towarzysze aktorzy w euforii.Towarzysz Rzepliński ze wzruszenia się zasapał . Niech żyje pierwszy maja.Marsz ,marsz ,marsz.Reszcie Polski to zwisa.Amen.
      • titerlitury Re: Towarzysz Schetyna odśpiewał międzynarodówkę 12.05.18, 13:58
        Maszerują w słońcu z uśmiechem na ustach i z nadzieją. Porównaj to z tzw miesięcznicami: w mroku, za murami barierek i ramion funkcjonariuszy zwiezionych z całej Polski, z nienawiścią i gniewem.
        • pies_na_czarnych Re: Towarzysz Schetyna odśpiewał międzynarodówkę 12.05.18, 14:09
          Wypowiedz pewnej starszej pani pokazuje dokladnie jaki jest kaczyzm. Przypomniala, ze za komuny nigdy nie zdarzylo jej sie byc legitymowana na ulicy przez milicje. W dzisiejszych czasach milicja legitymowala ja juz kilka razy. :(
          W zwiazku z jej wypowiedzia przypomnialem sobie swoje czasy w komunie. Bylem legitymowany na przestrzeni 33 lat dwa, albo trzy razy. Pierwszy raz w 1970 po rozruchach na wybrzezu. Jako dlugowlosy nastolatek spisano mnie na ulicy. Nastepne dwa razy to spisano mnie tylko dlatego, ze bylem obecny podczas jakiejs rozruby, nawet nie pamietam o co chodzilo :)
    • pies_na_czarnych Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 13:52
      Obywatele drugiego sortu, zdradzieckie mordy! Łączmy się!
      • taniarada Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 14:04
        pies_na_czarnych napisała:

> Obywatele drugiego sortu, zdradzieckie mordy! Łączmy się!
        >
        O to to.Wszystkie mordy w jednym miejscu i drugi sort.Nie ma tam jakiegoś Taliba .Ile to by problemów rozwiązało.😀😁😂🤣😃😄😅😆😉😊☺🤗😎
        • pies_na_czarnych Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 14:11
          Kibole pisowscy ze strachu pochowali sie.
          • lech1966 Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 23:11

> Kibole pisowscy ze strachu pochowali sie.

Chyba kpisz brukselski kundelku...........
    • pies_na_czarnych Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 14:45
      Nie ma barierek, a na twarzach milicjantów nie widzę wstydu :)
      • matigrypl Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 15:03
        Ciekawe co ty jeszcze wymyślisz czarny? Za peło spacerowałem z psem około czwartej nad ranem i byłem spisywany kilka razy bo jak mi oświadczono;
        taki był prikaz! Po kilku miesiącach to ustało bo machaliśmy sobie rękami. Tak byłem znany. Ministrowi chodziło o jedno; w razie czego był u nas notowany! To wszystko było robione wramach pokazówki jaką mamy złotą wolność pod rządami dyktatora rudego.

Mam przegląd na tą szopkę i widzę cały czas plakaty z nazwami miast a tam gdzie było trudniej o użytecznych idiotów z nazwami województw. A te wiwaty na cześć pełowskich idoli to jakoś marnie wyglądają. Miny demagogów jakieś nietęgie a na trybunie nastrój iście pogrzebowy!

• pies_na_czarnych Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 15:12
          Ladnie opisales miesiecznice smolenska. Partia ci to wynagrodzi:D
        • taniarada Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 15:42
          matigrypl napisał(a):

> Ciekawe co ty jeszcze wymyślisz czarny? Za peło spacerowałem z psem około czwa
          > rtej nad ranem i byłem spisywany kilka razy bo jak mi oświadczono;
          > taki był prikaz! Po kilku miesiącach to ustało bo machaliśmy sobie rękami. Tak
          > byłem znany. Ministrowi chodziło o jedno; w razie czego był u nas notowany! To
          > wszystko było robione wramach pokazówki jaką mamy złotą wolność pod rządami dy
          > ktatora rudego.
          >
          > Mam przegląd na tą szopkę i widzę cały czas plakaty z nazwami miast a tam gdzi
          > e było trudniej o użytecznych idiotów z nazwami województw. A te wiwaty na cześ
          > ć pełowskich idoli to jakoś marnie wyglądają. Miny demagogów jakieś nietęgie a
          > na trybunie nastrój iście pogrzebowy!
          > Nie odbieraj mu nadziei.Przecież to matka głupich.Ciągle o tym mówią.😀😁😂🤣😃😄😅😆😉😊🤗☺😎😍
      • lech1966 Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 23:12

> Nie ma barierek, a na twarzach milicjantów nie widzę wstydu :)

I nikomu się policyjny but na twarz nie rzucił? To całkowicie nie po leminżemu,,jak tak można????
    • pies_na_czarnych Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 15:46
      "Dzisiaj politycy PiS patrzą na nas przerażeni"
      www.tvn24.pl/marsz-wolnosci-w-warszawie-politycy-pis-patrza-na-nas-przerazeni,836559,s.html
      • rccc Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 15:59
        ha ha
        ale megalomania :D
    • j-k A Tu jest Flandria - a nie Belgia ! : 12.05.18, 16:29
      en.wikipedia.org/wiki/Nationalistische_Studentenvereniging#/media/File:Betoging_NSV.jpg
    • borrka Wlasnie wrocilem 12.05.18, 17:25
      Dlaczego wielebni z kosciola Sw. Krzyza pozwalaja na awaturnicze wrzaski i transparenty bojowce (5 osob) ONR przy wejsciu do kosciola?
      To na trasie marszu i wymyslanie demonstrantom od zdrajcow jest jawna prowokacja.
      Skrajna bezczelnosc kleru - jestem katolikiem, ale nie zamierzam tolerowac takich numerow..
      • pies_na_czarnych Re: Wlasnie wrocilem 12.05.18, 17:27
        a już miałem nadzieje, że wszyscy faszole pochowali się ze strachu.
        • borrka Stali na progu kosciola 12.05.18, 17:37
          Wiec nic im nie grozilo - taka juz nasza tradycja.
          Ale i tak strzegla ich policja. Gdybym sam nie widzial, nie uwierzylbym. Bylo wiecej policjantow, niz ONR.
          • matigrypl Re: Stali na progu kosciola 12.05.18, 17:40
            Dyzio Marzyciel
            Położył się Dyzio na łące,
            Przygląda się niebu błękitnemu
            I marzy:
            "Jaka szkoda, że te obłoczki płynące
            Nie są z waniliowego kremu...
            A te różowe -
            Że to nie lody malinowe...
            A te złociste, pierzaste -
            Że to nie stosy ciastek...
            I szkoda, że całe niebo
            Nie jest z tortu czekoladowego...
            Jaki piękny byłby wtedy świat!
            Leżałbym sobie, jak leżę,
            Na tej murawie świeżej,
            Wyciągnąłbym tylko rękę
            I jadł... i jadł... i jadł...

Szkoda że tych pełnych mądrości wierszy dla dzieci nie znacie! Wiele tracicie choć z drugiej strony nie było by tak wesoło!
          • yoma Re: Stali na progu kosciola 12.05.18, 18:38
            Dzisiaj było 5, to i tak sukces. W zeszłym roku pod Sejmem był 1, słownie jeden, pilnie strzeżony przez kordon 6 policjantów :)

Jakby było czego strzec. Ludzie go lubią.
        • j-k no tfoi faszole sie nie pochowali: 12.05.18, 18:45
          tak, ze nie walnujsa.
          en.wikipedia.org/wiki/Nationalistische_Studentenvereniging#/media/File:Betoging_NSV.jpg
      • taniarada Re: Wlasnie wrocilem 12.05.18, 18:02
        borrka napisał:

> Dlaczego wielebni z kosciola Sw. Krzyza pozwalaja na awaturnicze wrzaski i tr
        > ansparenty bojowce (5 osob) ONR przy wejsciu do kosciola?
        > To na trasie marszu i wymyslanie demonstrantom od zdrajcow jest jawna prowokacj
        > a.
        > Skrajna bezczelnosc kleru - jestem katolikiem, ale nie zamierzam tolerowac taki
        > ch numerow..
        > Towarzyszu borrka .Zaraz żużel na Narodowym .Nie stresujcie się kościołem . Ten jest ponad czasowy. Amen towarzyszu. I Bóg z wami.
      • yoma Re: Wlasnie wrocilem 12.05.18, 18:35
        Oni tam zawsze są. Taki folklor :)
      • pies_na_czarnych Re: Wlasnie wrocilem 13.05.18, 15:27
        borrka napisał:

> Dlaczego wielebni z kosciola Sw. Krzyza pozwalaja na awaturnicze wrzaski i tr
        > ansparenty bojowce (5 osob) ONR przy wejsciu do kosciola?
        > To na trasie marszu i wymyslanie demonstrantom od zdrajcow jest jawna prowokacj
        > a.
        > Skrajna bezczelnosc kleru - jestem katolikiem, ale nie zamierzam tolerowac taki
        > ch numerow..
        >
        >

Zdjecie
        www.facebook.com/photo.php?fbid=179896069396901&set=a.175332853186556.1073741827.100021295267959&type=3&theater
    • yoma Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 18:39
      Hej, pisięta, to ile nas dzisiaj było powiadacie? :)
      • taniarada Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 20:21
        yoma napisała:

> Hej, pisięta, to ile nas dzisiaj było powiadacie? :)
        >
        5+ czyli 5 tysięcy .Tak podały niezależne media.TVN mówił milion.Ale to były "Milionerzy Urbańskiego.Hosanna.
        • pies_na_czarnych Re: Tu jest Polska! 12.05.18, 23:07
          5 tysiecy/minute Tanju. :)
    • pies_na_czarnych Dla porównania marsz świetego Rydzyka :) 12.05.18, 18:43
      Dla porównania marsz świetego Rydzyka :D

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,marsz-swietego-huberta-z-okazji-rocznicy-odzyskania-niepodleglosci,260021.html
      • titerlitury Re: Dla porównania marsz świetego Rydzyka :) 12.05.18, 19:10
        Miało być 40 autokarów. Chyba nie wyszło.
        • pies_na_czarnych Re: Dla porównania marsz świetego Rydzyka :) 12.05.18, 19:35
          PiS nie zapłacił za paliwo.
      • pies_na_czarnych Re: Dla porównania marsz świetego Rydzyka :) 12.05.18, 19:47
        Więcej milicjantów niż uczestników marszu :)
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114883,23389787.html?i=1
    • mazala1 Tu jest Polska gdzie są fani "oszusta" z GW! 12.05.18, 19:15
      Widać to doskonale po treści ich wpisów na fk.
      • taniarada Re: Tu jest Polska gdzie są fani "oszusta" z GW! 12.05.18, 20:27
        mazala1 napisał:

> Widać to doskonale po treści ich wpisów na fk.
        Co się dziwisz?Na każdym portalu są niepełnosprawni umysłowo.Czujesz się rozgoryczny?Świata nie zbawisz .Tego portalu nie nawrócisz .Zmień pisanie .Świat i to forum nie jest taki i takie złe.Odblokowali na dzisiaj Canal+.Zobacz co się dzieje na Narodowym .Życie jest piękne.
        • yoma Re: Tu jest Polska gdzie są fani "oszusta" z GW! 12.05.18, 20:54
          Fajne te pisie. Canal+ dzisiaj darmo, to będzie oglądał, aż mu oczy plecami wyjdą :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka