Dodaj do ulubionych

Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodziewał

10.06.18, 16:50
Z najnowszego sondażu na zlecenie TVP wynika, że opozycja, nawet zjednoczona, nie ma szans na wygraną z PiS. Na partię rządzącą głos oddałoby 40 procent respondentów, na Platformę tylko 28 procent, czyli aż o 12 mniej! Na trzecim miejscu uplasowało się ugrupowanie Kukiz'15 z poparciem na poziomie 8 procent.
Na drugim miejscu jest Platforma Obywatelska z poparciem 28 proc. To aż 12 punków procentowych mniej od lidera sondażu. Trzecią siłą polityczną jest na chwilę obecną ugrupowanie Kukiz'15 z poparciem na poziomie 8 proc.

Do Sejmu weszłyby także SLD, na które swój głos oddało 7 proc. ankietowanych i PSL z poparciem 5 proc. Pod progiem wyborczym znalazły się Nowoczesna, Wolność Janusza Korwin-Mikkego i Partia Razem.

Tak. Tylko płakać TO opozycji pozostało.
Prowadzący Lemingi Pasterze tak bardzo się starają a tu nic. Coraz gorzej.
Zagranica też nie za bardzo się stara pomimo donosów Targowicy.
PIS walczy w okrążeniu a tu takie wyniki.
Któż by się tego mógł spodziewać?
To niebywałe wręcz. :D

Link:
TO Kaplica!!!No i dechy!!!!
Obserwuj wątek
    • ultimate.strike Dziennik TV, i wszystko jasne 10.06.18, 17:00
      Rzecz w tym, że tylko 17% Polaków chce wyjść z Unii i w tych procentach zawiea się cały elektorat PIS.
      • ultimate.strike Re: Dziennik TV, i wszystko jasne 10.06.18, 17:02
        BTW Kaczyński nie jest intelektualnie zdolny do spodziewania się czegokolwiek, każą wyjść na drabinkę to idzie, w zamian robią mu kolację, kupują cukier i obiecali nie ujawniać jego orientacji seksualnej.
      • danillko Czyli na PiS w 2015 głosowało 19%, a na PO 81% wyb 10.06.18, 19:26
        ... wyborców?
        To jakim cudem PiS stworzył rząd większościowy? Przecież w 2015 KRS, SN i TK były jeszcze pełowskie. Rzepliński z Gersdorf rządzili tam niepodzielnie...

ultimate.strike napisał:

> Rzecz w tym, że tylko 17% Polaków chce wyjść z Unii i w tych procentach zawiea
        > się cały elektorat PIS.
        >
        >
        • ultimate.strike Re: Czyli na PiS w 2015 głosowało 19%, a na PO 81 10.06.18, 20:59
          "To jakim cudem PiS stworzył rząd większościowy?"

Zagłowosało na niego 18% uprawnionych do głosowania. Wtedy jeszcze dużo ludzi nie wiedziało, ze PIS to ruskie szpiony.
          • danillko Re: Czyli na PiS w 2015 głosowało 19%, a na PO 81 10.06.18, 21:13
            ultimate.strike napisał:

> "To jakim cudem PiS stworzył rząd większościowy?"
            >
            > Zagłowosało na niego 18% uprawnionych do głosowania. Wtedy jeszcze dużo ludzi n
            > ie wiedziało, ze PIS to ruskie szpiony.
            >
            To ilu wyborców uprawnionych do głosowania tak naprawdę zagłosowało na PO oraz N - i dlaczego tak niewielu ich było?
            Skąd wyborcy już wtedy wiedzieli, że PO i N to czopki Sorosa?
            • ultimate.strike Re: Czyli na PiS w 2015 głosowało 19%, a na PO 81 11.06.18, 00:14
              "To ilu wyborców uprawnionych do głosowania tak naprawdę zagłosowało na PO oraz N"

Jeszcze mniej. Za to PO z kropką N nie rościły sobie prawa do niszczenia podstaw państwa prawa w Polsce.

"Skąd wyborcy już wtedy wiedzieli, że PO i N to czopki Sorosa?"

GRU im powiedziało. PO przegrała na własne życzenie, zrażali wyborców do siebie jak tylko mogli i nadal konsekwentnie to czynią.
      • 0bywatel.0019 No i? 10.06.18, 20:21
        .
        • ultimate.strike Re: No i? 10.06.18, 21:08
          No i o kant kuli potrzaskać te spoty reklamowe PIS.
      • inocom Elektorat PiS w UK? 11.06.18, 00:49
        ultimate.strike napisał:

> Rzecz w tym, że tylko 17% Polaków chce wyjść z Unii i w tych procentach zawiea
        > się cały elektorat PIS.

Skoro UE jest taka cacy to dlaczego wychodzą?
        • ultimate.strike Re: Elektorat PiS w UK? 11.06.18, 11:13
          "Skoro UE jest taka cacy to dlaczego wychodzą?"

Bo Polacy im pracę na zmywaku zabierają.
        • snajper55 Re: Elektorat PiS w UK? 11.06.18, 16:58
          inocom napisał:

> Skoro UE jest taka cacy to dlaczego wychodzą?

Aby nie płacić na pislamską nazistowską dyktaturę?

S.
          • ultimate.strike Re: Elektorat PiS w UK? 11.06.18, 19:59
            I tak nie bedą płacić, bo Unię powoli acz systematycznie opuszczamy na rzecz ZBIRa Putina zwanego dla niepoznaki Trójmorzem. Przede wszystkim chodzi o hasło: angielski zmywak dla Anglika!
            • lech1966 Re: Elektorat PiS w UK? 11.06.18, 20:37
              Powoli cała Europa zaczyna się wkurzać na leminżych jełopów zapraszających nadal emigrantów. Merkel jeśli ich zaprosiła to niech sobie ich trzyma w Niemczech a nie usiłuje rozsyłać lekarzy i prawników z Afryki po całej UE. Mówią że to my Polacy chcemy rozwalić, albo opuścić UE,,,,,, a to nie my a Niemcy z kanclerz Merkel chce tą unię rozwalić totalnie i doszczętnie, nadal zapraszając pozostałych jeszcze na kontynencie afrykańskim prawników i lekarzy ( tych słabiej wykształconych aby kontynuowali naukę w Niemczech)
              Włosi już się wypowiedzieli w tej kwestii. Czekamy na pozostałe kraje UE. Ciekawe ile jeszcze Francuzi wytrzymają pod lufami karabinów

fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-szef-wloskiego-msw-mowimy-nie-kolejnym-statkom-z-imigrantami,nId,2592544
              • potwor_z_piccadilly Re: Elektorat PiS w UK? 11.06.18, 21:51
                lech1966 napisał:

Mówią że to my Polacy chcemy rozwalić, albo opuścić UE,,,,,, a to nie my a Niemcy z kanclerz Merkel chce tą unię rozwalić totalnie i doszczętnie, nadal zapraszając pozostałych jeszcze na kontynencie afrykańskim prawników i lekarzy ( tych sła
                > biej wykształconych aby kontynuowali naukę w Niemczech
                )

Kiepściutko u was pisiaki z pomyślunkiem.
                Tu prosty przyjacielu, imienniku też prostego zimnego lecha, prawda może być bardziej smutna, a wręcz przerażająca.
                To co oficjalnie nazywa się emigracją, niestety, ale wiele wskazuje na to, że jest inwazją. Zorganizowaną przez jakieś siły i przez te siły kontrolowaną i sterowaną.
                Spytasz, no to dlaczego UE zamiast się bronić, działać zdecydowanie, ugina się i pertraktuje?
                Odpowiem ci.
                Słyszałeś o zamachach terrorystycznych? Pewnie tak. A słyszałeś o jakimś zamachu terrorystycznym na jakikolwiek bank? Pewnie nie bo nie mogłeś słyszeć, bo takowego nie było.
                A zechcesz pojąć swoimi szarymi komórkami dlaczego nie było? A wyobrażasz sobie co by było gdyby oszalali terroryści islamscy przypuścili zmasowany atak na europejskie banki?
                Podpowiadam.
                Nic by nie było. Do roboty byś nie musiał iść, pożarłbyś to co miałeś (po ciemku) i byś umarł z głodu. Poprzerywane linie finansowe sparaliżowałyby całą europejską gospodarkę.
                Spytasz, dlaczego nikt o tym nie mówi?
                Też odpowiadam.
                A po co? Po to by w panice ludzie rzucili się na banki po swoje pieniądze? Z tobą pędzącym na czele po swoje 2 stówki. Pewnie tyle masz. Gdybyś miał więcej to maiłbyś więcej rozumu i bardziej uważnie byś ciskał oskarżeniami.

• zapijaczony_ryj Zupełnie nie rozumiem dlaczego PiS_dacka moderacja 10.06.18, 17:04
      Cię tak banuje jak mnie, człowieka, który popiera PO, MIchnika, demokrację i prawdę?
      Może mają jakie rozdwojenie jaźni?
      • 0bywatel.0019 No tak. 10.06.18, 20:25
        Popierasz oficjalnie Michnika a oni cię banują.
        Tak. To bardzo, bardzo niesprawiedliwe.
        Mnie to banują dlatego, że ja nie popieram oficjalnie Michnika i to w lewackiej logice i poczuciu lewackiej sprawiedliwości jest całkowicie zrozumiałe.
        Ale czy to etyczne jest? Nad tym warto się zastanawiać.
        • 0bywatel.0019 Tradycyjnie to logicznego rozumowania to wcale nie 10.06.18, 20:36
          Tradycyjnie to logicznego rozumowania to wcale nie widać.
          Piszesz o PISdackiej moderacji. Przecież to wcale kupy się nie trzyma.
          Kto najwięcej od zawsze jest tu banowany?
          Głównie PISowcy a najwięcej zbanowany to ja jestem.
          Widać to na oślej. W tym wiele moich wątków zbanowanych nawet nie pojawia się na oślej a ty mówisz o jakiejś PISdackiej moderacji. Logiki tu nie ma gdyż w takim przypadku ja bym nie był banowany.
          Logiczne to przecież.
          To nie jest PISdacka moderacja a tylko lemigowata moderacja.
          • buldog2 Re: Tradycyjnie to logicznego rozumowania to wcal 10.06.18, 23:04
            Logiczne to jest, że będziesz siedział. Za złodziejstwo i korupcję, i za molestowanie żaby.
            c. b. d. o.
        • buldog2 Re: No tak. 10.06.18, 22:58
          A czy leszaba już w najbliższym czasie zamkną? Nad tym warto się zastanowić.
          • buldog2 Re: No tak. 10.06.18, 22:59
            Po zastanowieniu można wydać prawe i sprawiedliwe orzeczenie: leszaba zamkną.
            To już pewne.
            : D
      • lech1966 Re: Zupełnie nie rozumiem dlaczego PiS_dacka mode 10.06.18, 21:29
        zapijaczony_ryj napisał:

> MIchnika, demokrację i pr
        > awdę?

Nie wydaje ci się że to same,,,,i wykluczające się nawzajem elementy???
      • pislamistapolski Re: Zupełnie nie rozumiem dlaczego PiS_dacka mode 10.06.18, 22:51
        Dla poprawy samopoczucia Ryju to powiem ci ze Pislamskie media nie banuja pisowskich kretynow - mogla klamac, manipulowac, obrazac opozycje itp itd
        To jest wlasnie roznica pomiedzy GW a pislamskimi mediami
        Mnie tez banuja, moj 2 nick tez zostal wykluczony z mozliwosci zakladania watkow
        • 0bywatel.0018 Tak.To prawda. 10.06.18, 23:16
          PISowskie Fora banują lemingów a Fora Prowadzących Lemingi Pasterzy banują PISowców a więc bardzo sprawiedliwie jest.
          Ja to mam zaszczyt być najczęściej banowanym użytkownikiem tego Lemingowatego Forum.
          To jest dla mnie bardzo wielki zaszczyt.
          Lubię tu działać w okrążeniu i być non-stop atakowanym.
          To jest bardzo fajne dowalać lemingom a i nie jest to wcale trudne.
          IQ to tutaj mają oni nie za wysokie i to jest tak jakbym z przedszkolakami w szachy grał.
          Mat za matem im tu walę i raduje mnie ich bezsilność intelektualna.
          Oczywiście moderatorzy muszą z tego to własnie powodu pomagając im banować mnie.
          No cóż gdy widzą tylko bezsilność lemingów nie patrzą nawet na regulamin Fora i netykietę i w niezgodzie z prawem mnie banują.
          Wszystkie moje wątki są banowane w niezgodzie z regulaminem i netykietą tego forum ale mnie to wcale nie dziwi. Przecież to Lewactwo bez zasad.
          Gdy włazi się w mrowisko to nie powinno się być zdziwionym, że cię mrówki oblezą.
          Po drugie to ja bardzo lubię być nienawidzonym przez lemingi.
          • pislamistapolski Re: Tak.To prawda. 11.06.18, 16:34
            IQ pisowca jest jednak wszedzie takie samo, czy tu na forum czy gdzie indziej
            Pisowiec z definicji jest kretynem i na tym polega sukces PISu
            Wzial pod swoje skrzydla najwieksza grupe spoleczna w Polsce - roszczeniowcow, nieudacznikow, kretynow i patologie
            • lech1966 Re: Tak.To prawda. 11.06.18, 20:49
              pislamistapolski napisał:

> IQ pisowca jest jednak wszedzie takie samo, czy tu na forum czy gdzie indziej
              > Pisowiec z definicji jest kretynem i na tym polega sukces PISu
              > Wzial pod swoje skrzydla najwieksza grupe spoleczna w Polsce - roszczeniowcow,
              > nieudacznikow, kretynow i patologie

A PO wzięło pod swoje skrzydła wszystkich przekrętaczy, złodziejaszków, oszustów i kłamców i pozostałą nie wymienioną tu patologię.
              IQ przeciętnego leminga jest wyższe ale tylko w części dotyczącej "robienia interesów".
    • buldog2 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 10.06.18, 17:09
      Niekoniecznie, leszab. Szczerze życzę PIS*)owi wygranej w przyszłych wyborach.
      W czasie kampanii, żeby pokazać, jacy prawi i sprawiedliwi są, zamkną leszaba. Też dobrze.

*) Partia Interesów Sowieckich.
      • 0bywatel.0019 A tam. 10.06.18, 20:37
        Poświęcić się w imię wyższych celów oczywiście zawsze mogę.
        • buldog2 Re: A tam. 10.06.18, 23:01
          Nie ty się leszab poświęcisz, tylko poświęcą leszaba.
          Nie mam na myśli POkropienia leszaba wodą.
    • x2468 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 10.06.18, 17:23
      Niezwykle obiektywny sondaż w TVpis.
      • buldog2 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 10.06.18, 17:32
        Zapewne przeprowadzony na reprezentatywnej próbce 1000 członków Ojca Dyrektora.
        • riposta.extra To bardzo dziwne co piszesz. 11.06.18, 16:14
          Wg. twojego lemingowatego rozumowania to większość członków Ojca Dyrektora nie popiera PIS i wielu z nich popiera nawet PO!
          Logiki tu wcale nie ma ale mnie to przecież wcale nie dziwi.
          :D
          • buldog2 Tak. To prawda. 11.06.18, 17:54
            Strach pomyśleć, co tam dzieje się z członkami Ojca Dyrektora. Najpewniej zaspokajają potrzeby Partii. Partia z wdzięczności płaci członkom, to jest logika relacji/stosunków w Partii. Oni sami mówią, że nikomu poza prezesem, nigdy i za nic. Ale ja was znam...
            Normalnych z opozycji demokratycznej to odrzuca, ale przecież wcale nie dziwi.

--
            Prezes: Ludzie powinni się bać!
      • 0bywatel.0019 Acha. 10.06.18, 20:38
        I juz wszystko gra.
      • 0bywatel.0019 Tak. Pełna zgoda. 10.06.18, 20:40
        Przecież pocieszać jakoś się musisz.
        • buldog2 Re: Tak. Pełna zgoda. 10.06.18, 23:02
          Tobie natomiast nic nie POmoże.
          To już pewne.
          • obrotowy bzdety... 11.06.18, 08:18
            buldog2 napisał:
            > Tobie natomiast nic nie PO-może.

bzdety.
            PO (z grzesiem S. na czele) wszystko może.
            • buldog2 Re: bzdety... 11.06.18, 10:00
              Znaczy, Borygo jednak pomaga? Widać wzmożenie - intelektualne, emocjonalne...
          • riposta.extra Mnie to nic nie musi pomagać. 11.06.18, 16:15
            Nawet ulica i zagranica.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Mnie to nic nie musi pomagać. 11.06.18, 21:55
              Ale Tcharnetzky'emu musi, leszab.
            • buldog2 Re: Mnie to nic nie musi pomagać. 11.06.18, 22:04
              Już opowiadałeś, że radzisz sobie z obsługą wszystkich chętnych.
    • buldog2 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 10.06.18, 20:16
      Powiedziałem, że w nadchodzących wyborach życzę PIS*)owi zwycięstwa. Ale żeby na wyjście prezesa ze szpitala Bulterier otrzymał wynik poniżej 50%, to coś niesłychanego. leszaba za to posadzą.
      • lech1966 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 10.06.18, 21:31
        Nie musisz życzyć,,,,,oni wygrają te wybory i bez twojej pomocy. A może nawet wbrew tym życzeniom.
    • yoma Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 10.06.18, 23:19
      >Z najnowszego sondażu na zlecenie TVP wynika

Nie rozśmieszaj ludzi.
    • pies_na_czarnych Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 10.06.18, 23:34
      Prawo i Sprawiedliwość z 33-procentowym poparciem - to wynik sondażu IBRiS przeprowadzonego dla "Rzeczpospolitej". To spadek o pięć punktów procentowych w porównaniu do wcześniejszego badania.

Platforma Obywatelska bez zmian - 26 proc. poparcia. SLD uzyskało wynik w wysokości 10 proc., na kolejnych miejscach Kukiz'15 i PSL (oba ugrupowania po 6 proc.). Gdyby wybory odbyły się w czerwcu, Nowoczesna znalazłaby się poza Sejmem z wynikiem 4 proc. Partia Razem uzyskałaby 3 proc.
      Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23522103,pis-z-duzym-spadkiem-sondaz-po-aferze-z-poslem-pieta-i-protescie.html#Z_MT2
      • lech1966 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 10.06.18, 23:41
        W/G Michnika nie było przecież z kim przegrać.
      • riposta.extra Tak. Tak. 11.06.18, 16:18
        To jest oczywiście bardzo prawdziwa sondażownia, gdyż nisko ocenia sobie PIS.
        Tak. To prawda.
        • yoma Re: Tak. Tak. 11.06.18, 16:23
          Kwak. Kwak.
    • erte2 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 00:01
      Jeśli to tak samo rzetelny sondaż jak podawane przez Kur...skiego dane o oglądalności festiwalu opolskiego to jestem pełen optymizmu.
    • buldog2 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 08:11
      Właśnie usłyszałem o najnowszym sondażu IBRIS - 33% dla pisu. W innych sondażach podobna tendencja.
      Martwi mnie to bardzo, bo życzę zdrajcom i złodziejom z pisu wielkiego zwycięstwa, kolejnego łamania Konstytucji, wprowadzenia stanu wojennego, na jakiś czas ZOMO p. Dudy i OMONu, i na koniec - ostatecznego rozwiązania kwestii pisowskiej.
      A tak to wszystko się rozmydla - jeszcze o jakim stole z kantami pis ludzie mówią.
      • x2468 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 08:27
        To była pomyłka, pis, a właściwie spółka oszustów nie +5 lecz minus 5.
        • x2468 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 08:31
          Rzepa:
          www.rp.pl/Polityka/306109940-Defensywa-Prawa-i-Sprawiedliwosci.html
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 08:22
      PO "tylko" 28 proc. Nie ośmieszaj się leszab.
      • buldog2 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 08:46
        To próby zagłuszenia coraz większego strachu przed więźniem, stąd te projekcje leszaba.
        To jego ostatnie dni na wolności. To nic śmiesznego.
    • wkkr Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 10:58
      Dziwne jest to ze PiS rekordowe poparcie ma tylko w badaniach zlecanych przez TVPiS (nawet w badaniach zlecanych przez PiS i nie publikowanych ma mniej więcej ok 30-33%).
      Po co oni to robią?
      Odpowiedź jest tylko jedna, przygotowują grunt pod fałszerstwo wyborcze.
      • buldog2 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 11:43
        Życzę pisowi 99% zwycięstwa w wyborach. Tak jak w Korei Północnej, tak jak zwyciężała Partia pod kierownictwem Gomułki i Bieruta.
        • wkkr Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 12:50
          Cyba im tego życzysz by się tym zwycięstwem udławili....
          • buldog2 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 13:30
            W kolejnych wyborach. Bo jeśli przegrają teraz, będą się stroić w piórka niewinnych, a ciemny lud uwierzy. Bo już poczuje, ale jeszcze nie bardzo.
            Dopiero jak poczuje mocno, kwestia pisowska będzie mogła znaleźć ostateczne rozwiązanie. A to dopiero w drugiej kadencji.
            I nawet tego, co jeszcze nakradną, nie żal.
      • buldog2 Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 17:23
        Publiczne ujawnianie sympatii politycznych i opowiadanie się po stronie opozycji demokratycznej jest dziś przez część elektoratu uważane za niewskazane, nawet zagrożone represjami, dodatkowo odejście posłów Nowoczesnej obniża bieżące rankingi opozycji. Dlatego rankingi reżymu pis są przeszacowane, opozycji niedoszacowane.
    • met_ol Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 18:41
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23522103,pis-z-duzym-spadkiem-sondaz-po-aferze-z-poslem-pieta-i-protescie.html#Z_BoxNewsImg&a=167&c=96
      Tego się nie spodziewał.......
    • pies_na_czarnych Re: Najnowszy sondaż.Tego Kaczyński się nie spodz 11.06.18, 21:25
      Przyszedł Kaczyński do lekarza i wlazł pod stół. Lekarz do niego: długo pan nie pociągnie, zaraz idę na zebranie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka