Dodaj do ulubionych

Bardzo drogi rosół

25.10.18, 14:35
Miał być chyba zacny, bo już od czwartkowego wieczoru pyrkałby sobie na ogniu wolniutko i niespiesznie oczekując niedzieli. Byłby też bigos - danie w sam raz na pocmentarne spotkanie we Wszystkich Świętych, a bigos jak mało co lubi długo dojrzewać w smaku i aromacie. Koszt wzrósł astronomicznie: dwa zderzaki, cztery reflektory w A8 to może być z 50.000, a takie pancerne to i 100. Ale co tam - suweren zapłaci.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24090673,kolizja-rzadowej-kolumny-z-beata-szydlo-byla-premier-nie-ma.html?pelna=tak#s=BoxOpLink
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 15:04
      Przynajmniej wiadomo kto jest winny. Kierowca pierwszego samochodu kolumny widząc pieszego na pasach zahamował, zamiast przyspieszyć i włączyć wycieraczki.

S.
      • snajper55 Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 15:10
        snajper55 napisał:

> Przynajmniej wiadomo kto jest winny. Kierowca pierwszego samochodu kolumny widz
        > ąc pieszego na pasach zahamował, zamiast przyspieszyć i włączyć wycieraczki.

Ten pieszy to była kobieta z wózkiem, która złośliwie wtargnęła tuż przed pędzącą z szybkością 30 km/h rządową kolumnę. To chyba jednak jej wina.

S.
        • wsk175 Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 15:18
          przecież pierwszeństwo przejazdu siem pisim należało.
        • horpyna4 Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 15:28
          Na bank to wina tego dziecka w wózku.
          • snajper55 Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 16:22
            horpyna4 napisała:

> Na bank to wina tego dziecka w wózku.

Ciekawe czy sprawdzili jego trzeźwość?

S.
            • yoma Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 20:14
              Pewnie było ubrane w wiadomą koszulkę.
    • witek.bis Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 15:28
      Dziwne rzeczy pokazują na tym TVN24. Są tam dwa krótkie filmy, przy czym na jednym z nich widać audi, a na drugim bmw. Kłopot w tym, że oba mają uszkodzone przody. Czy to znaczy, że pojazdy w pisowskiej kolumnie jechały w przeciwnym kierunku?
      • witek.bis Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 15:32
        Wszystko jasne :-) Był jeszcze ten trzeci, a właściwie pierwszy, czyli cywilny peugeot będący sprawcą tego wypadku.
        • titerlitury Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 19:47
          Kierujący pojazdem marki Peugeot z pewnością był wysoko wykwalifikowanym rozbijaczem limuzyn. To zapewne jakiś kolega po fachu Sebastiana z seicento - podobne metody, podobne skutki.
          • witek.bis Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 20:05
            Stawiam na to, że to dziadek Sebastiana. Po prost rodzina Seicentich zastrasza świadka Szydło i chce w ten sposób wpłynąć na wynik toczącego się procesu.
            • titerlitury Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 20:10
              Ci szubrawcy nie cofną się przed niczym! Dla niepoznaki żonglują markami południoweoeuropejskich samochodów, jak cyrkowcy.
      • pies_na_czarnych Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 16:58
        Ta BMWica z boku tez jakoś dziwnie wyglada. Kulsony mają problem:D
      • 141288bs Re: Bardzo drogi rosół 26.10.18, 10:58
        Ta wczesniejsza i terazniejsza retoryka totalnej opozycji, jest ukierunkowana na naiwnych i glupawych odbiorcow. Problem jednak
        jest taki,ze liczba naiwnych sie zmniejszyla do siedmiu wojewodztw a glupawych poziom pozostal ten sam.
        • xystos Re: Bardzo drogi rosół 26.10.18, 11:06
          ".. glupawych poziom pozostal ten sam."

czyli znowu w plecy,Polacy w głupocie niedorastają do średniej europejskiej-to efekt wtórny poprzednich administracji kraju.
    • cronny Znów? Och, jakże współczuję Skarbowi Państwa 25.10.18, 15:30

znów spora kupka kasy, z takim mozołem wyciskanej z podatników, poszło PiSu pod ogon.
    • yoma Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 15:49
      Znowu jakiś dzieciak rzucił się na samochód?
      • snajper55 Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 16:21
        yoma napisała:

> Znowu jakiś dzieciak rzucił się na samochód?

Tym razem matka chciała wepchnąć wózek ze swoim dzieckiem pod samochód. Pewnie nie dostała pińcet i cała ciąża na darmo.

S.
        • horpyna4 Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 16:45
          Skoro Brocha obiecywała "pińcet na KAŻDE dziecko", to pewnie to dziecko jest jedynakiem i nie załapało się; wepchnięcie dziecka pod samochód Brochy oznaczało "zełgałaś, to teraz je sobie sama niańcz". I wszystko jasne.
    • suender Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 17:00
      titerlitury 25.10.18, 14:35

> Bardzo drogi rosół

Nikt z was nie ma racji, bo to był kolejny zaplanowany zamach kolumny giermańskich aut na niewinną (jak leilja) członkinię rządu "Dobrej Zmiany"!

Dzięki za uwagę .........
      • titerlitury Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 20:12
        Gdy wyświetliłam profil wicepremier na tt, w sugestiach profili wartych obserwacji pojawił się PiS, PAD i Audi... no nie wiem, czy to dobry algorytm reklamowy.....
    • aniechto.only Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 17:29
      titerlitury napisała:

> Miał być chyba zacny, bo już od czwartkowego wieczoru pyrkałby sobie na ogniu w
      > olniutko i niespiesznie oczekując niedzieli.

Fajna ta praca w pisim rządzie, weekend już w czwartek się zaczyna.
      • titerlitury Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 20:06
        Nie zazdrość. Ty wiesz jak pani wicepremier ds socjalnych i społecznych ciężko pracuje, i w pocie czoła dobrobyt buduje? Przestaniesz sobie drwić, jak zobaczysz choćby namiastkę jej trudu na oficjalnym profilu na tt:
        twitter.com/BeataSzydlo?s=01
        • witek.bis Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 20:09
          Te weekendy od czwartkowego południa po prostu im się należały.
          • titerlitury Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 20:14
            Razem postulował swego czasu 35-godzinny dzień pracy, pani wicepremier - jak zwykle w awangardzie prospołecznych zmian - sama na sobie testuje to rozwiązanie.
    • pies_na_czarnych Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 18:01
      W czwartek doszło do kolizji z udziałem kolumny rządowej przewożącej byłą premier Beatę Szydło. To już co najmniej piętnaste tego typu zdarzenie z udziałem Służby Ochrony Państwa od lutego. - To problem, z którym SOP musi sobie poradzić - mówi były wiceszef BOR, płk Jarosław Kaczyński.:D Z Naczelnika na pułkownika;)
      Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,24091812,kolizja-kolumny-rzadowej-z-beata-szydlo-byly-wiceszef-bor.html#s=BoxOpMT
      • wsk175 Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 19:45
        suweren pisi lubi jak się go dyma.
        • pies_na_czarnych Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 19:56
          15 wypadków. W głowie się nie mieści.
      • yoma Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 20:17
        Nie śmiej się z płka Kaczyńskiego, on jest nasz. A wypieprzyli go za nazwisko i wcale nie żartuję.

Jest jeszcze mec. Jarosław Kaczyński. Chętnie bierze sprawy przeciw pisim :)
      • xystos Re: Bardzo drogi rosół 26.10.18, 07:26
        obgryzacie Panią Szydło wilki przebrzydłe,a czy Pani Fotyga
        wam niesmakowała?

noo to na Słowację z wami łowiecki
        podgryzać!
    • witek.bis Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 20:17
      Szefowa kuchni poinformowała dziś konsumentów, że rosołku nie będzie z powodu kapuśniaczku. Poza tym ostrzegła ich, by sami nie dawali po garach.
      • yoma Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 20:18
        Witek :D
        • witek.bis Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 20:25
          A tak na marginesie, to chyba tylko ona potrafi przy gotowaniu rosołu dwa grille rozpieprzyć.
          • yoma Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 22:03
            :)
      • titerlitury Re: Bardzo drogi rosół 26.10.18, 00:11
        Dziękuję. Dziś jadłam kapuśniak. Przypadek?
    • szwampuch58 Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 20:52
      Ty nie zartuj drogi to on dopiero bedzie:
      Beata Szydło mówi, że jest gotowa do startu w wyborach do parlamentu europejskiego
      Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24092930,beata-szydlo-mowi-ze-jest-gotowa-do-startu-w-wyborach-do-parlamentu.html
      • titerlitury Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 21:46
        O kyrie elejson! Sebastiany od Strasburga po Oświęcim, porzućcie wszelką nadzieję. Ale zaraz, europosłom nie przysługuje ani ochrona, ani limuzyna, jak tu nastawić rosół na niedzielę, jak spotkać matkę zmierzającą do lekarza polną drogą?
      • aankaa Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 23:24
        laweciarze na trasie Bruksela/Brzeszcze już zacierają ręce :D
        • titerlitury Re: Bardzo drogi rosół 26.10.18, 00:07
          Anka, tiu'ce made my day/night! :D
          • titerlitury Re: Bardzo drogi rosół 26.10.18, 00:07
            You've
            • yoma Re: Bardzo drogi rosół 26.10.18, 10:33
              Tit, same to you :)))
        • yoma Re: Bardzo drogi rosół 26.10.18, 10:32
          m.facebook.com/sokzburaka/photos/a.1452029521697738/2360077360892945/?type=3&source=54&locale2=pl_PL&ref=page_internal:D
    • behemot17-13 Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 22:20
      "Beata w ruinie"
      A podatnicy płacą i płacą i płacić będą. A może by tak autostopem na Brzeszcze?
    • wolves-land Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 22:44
      Ja już się nie chcę czepiać tylko pojąć nie mogę jak można A8, full opcja z ABS, ESP, czujnikami ze wszystkich stron i bajerami, z VIPem na tylnej kanapie wjechać dziadkowi w tyłek, jak to w ogóle jest możliwe ?
      • behemot17-13 Re: Bardzo drogi rosół 25.10.18, 23:13
        Po prostu seks, delikatniej - zauroczenie.
        • titerlitury Re: Bardzo drogi rosół 26.10.18, 00:10
          Wytrawny rajdowiec z SOP musiał był wyłączyć ABS, gdyż mu kierownica drgała, jak nieprzymierzając, młot pneumatyczny, przed każdym skrzyżowaniem.
          • m.marle Kierowcy SOP są nieustannie szkoleni 26.10.18, 01:13
            Np. po wypadku pani wicepremier Szydło podniosła ich kwalifikacje zawodowe za pośrednictwem Twittera:
            "Uważajcie na drogach, bo deszcz i ślisko"
            To dla kierowców SOP bardzo cenna informacja, że może istnieć związek przyczynowo skutkowy między deszczem i śliską jezdnią. Nie wiedzieli, a już wiedzą. Sami by na to nie wpadli.
            • titerlitury Re: Kierowcy SOP są nieustannie szkoleni 26.10.18, 01:25
              Zdaje się, że ona sama też musiała organloptycznie doświadczyć, by dostrzec ten związek.
              • yoma Re: Kierowcy SOP są nieustannie szkoleni 26.10.18, 09:35
                Ciekawe, czy sama ma prawko.
                • ave.duce Re: Kierowcy SOP są nieustannie szkoleni 26.10.18, 10:24
                  A jeżeli nie ma, to skandal! - należy się Beci za ciężką, uczciwą pracę... przy garach.
                  • yoma Re: Kierowcy SOP są nieustannie szkoleni 26.10.18, 10:29
                    Ilekroć ktoś napisze o garach, widzę oczyma duszy Becię na perkusji...
                    • ave.duce Re: Kierowcy SOP są nieustannie szkoleni 26.10.18, 10:40
                      Leży czy siedzi?
                      • yoma Re: Kierowcy SOP są nieustannie szkoleni 26.10.18, 11:15
                        Daje po garach. Taki metalcore :)
                        • xystos Re: Kierowcy SOP są nieustannie szkoleni 26.10.18, 11:19
                          gdy ja dawałem po garach (V8)
                          to asfalt sam spod kół uciekał
                          do tyłu ...aach to były czasy,czasy wolności,dziewczyny wolne bez biustonoszy,po dwie pary w dwuosobowych namiotach,eech ....
                          • yoma Re: Kierowcy SOP są nieustannie szkoleni 26.10.18, 11:24
                            Przyjacielu, nie o tych garach jest mowa...
      • taniarada Pani Szydło podróżowała beemką 26.10.18, 06:18
        Tak dla przypomnienia.Nawet dobre auto nie pomoże jak się nie zachowa ostrożności.
        • m.marle RozPiS... jedną, to się jej kupi drugą Bawarię 26.10.18, 13:04

Schauen Sie Bert, in einem Moment wird Frau Beata einen neuen BMW brechen
    • inocom To nic przy Arlekinie :) 26.10.18, 02:06
      1.2 mln. Suweren zapłacił
    • taniarada Re: Bardzo drogi rosół 26.10.18, 06:13
      Co się dziwisz titer?Spieszy się kobita.To do Częstochowy to do Torunia.Wypadki chodzą po ludziach.
      • titerlitury Re: Bardzo drogi rosół 26.10.18, 07:55
        Ja się w ogóle nie dziwię, sama jestem w nieustannej gonitwie z czasem.
    • witek.bis The day before 26.10.18, 10:52
      Kierowca spotkał kolumnę z Beatą Szydło w środę około godz. 16. – W środę 24 października jechałem "gierkówką" w kierunku Częstochowy. W odległości ok. 25 km od miasta dostrzegłem w lusterku pędzące BMW. Tuż za nim jechało audi Q7. Zaniepokoiło mnie to, że siedzieli mi kilka cm od zderzaka przy prędkości 100 km/h. Myślałem, że mnie staranują – opowiada portalowi dziennikarz motoryzacyjny Piotr Migas.
      Jak relacjonuje, kierowca migającego światełkami BMW 7 kipiał adrenaliną. – Po tych długich 20 s i zwolnieniu pasa, kierowca z Q7 w ramach "nauczki" niemal złożył mi lusterko w drugą stronę. Kiedy się oddalali, audi (będące za BMW) jechało środkiem drogi zganiając innych kierowców i zmuszając ich do niebezpiecznych manewrów – opowiedział Migas.

natemat.pl/253067,kierowca-opowiada-o-spotkaniu-z-kolumna-szydlo-pod-czestochowa

W tej sytuacji na prawdziwy cud zakrawa, że piraci ze Służby Ośmieszania Państwa nie fundują nam stłuczek i wypadków codziennie, a tylko co jakiś czas.
      • pies_na_czarnych Re: The day before 26.10.18, 11:26
        Paniska na swoich włościach.
      • wolves-land Re: The day before 26.10.18, 11:27
        Czyli Beacie pewnie chodziło o to, żeby po deszczu nie lecieć więcej niż dwie stówy (z tym "uważajcie, bo jest ślisko")

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka