Dodaj do ulubionych

Wolne 12 listopada........

07.11.18, 20:00
Wolacy mają specyficzne podejście do pracy - dla nich to jakaś kara, okropny przymus i w ogóle wstrząs dla organizmu. Najchętniej ogłosiliby Wolskę strefą wolną od pracy: tylko zapomogi, 500+ oraz inne prezenty z budżetu.
Na budżet oczywiście mają oczywiście zapracować Polacy: rasowy Wolak albo cierpi za milijony albo świętuje.
To dlatego że PrezesPan nigdy tak naprawdę nie pracował. Ot, obijał się tu i tam:
pl.wikipedia.org/wiki/Jaros%C5%82aw_Kaczy%C5%84ski
I stąd to wszystko.
Obserwuj wątek
    • xystos Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:08
      Ty się Prezesa Pana nieczepiaj,
      paskudzie!
      • dr.krisk Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:09
        Co to jest "nieczepiaj"? To po wolsku?
      • taniarada Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:24
        xystos napisał:

> Ty się Prezesa Pana nieczepiaj,
        > paskudzie!
        >
        Nie może żyć bez Prezesa jak gó...any Fakt.Jak go braknie to będzie szloch.Oj będzie.🤗
        • dr.krisk Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:35
          Brak PrezesaPana powetują takie osobniki jak ty. Polska ich pełna.
    • szwampuch58 Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:10
      jakies watpliwosci co do "sprawnego dlugopisa "miales?
      • dr.krisk Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:14
        Nie miałem, rzecz jasna, ale właśnie w poniedziałek miałem umówione spotkania ze studentami w sprawie ich prac dyplomowych, próby w laboratorium i takie tam zupełnie nieważne sprawy. Posypał mi się cały mój misterny rozkład zajęć - zamiast tego mam siedzieć i świętować.
        Kompletny idiotyzm.
        • met_ol Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:26
          Tylko patrzeć - jak obowiązek uczestnictwa we mszy wprowadzom (to z wolskiego).
          A tego 12 zapewne pisowskokościelne trójki będą sprawdzać - jak odpoczywasz - czy przez jakikolwiek przypadek nie zachciało Ci się doktorze na ten przykład pracą zająć.
          buzz.gazeta.pl/buzz/56,156947,24137001,ksieza-poszli-swiecic-strzelnice-wiec-sobie-postrzelali-a.html
          To jest pokuta.
          • dr.krisk Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:33
            Jak odkryją, że raczę się Tania Whisky to na pewno przed pręgierz powloką.... Co innego wódkę z małpek obalać - to zajęcie ze wszech miar patryjotyczne!
            • met_ol Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:36
              Dotore !!!!!! - whisky to burżuazyjny alkohol !!!!.
              • dr.krisk Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:41
                Wiem. Ale jako Zdrajca Łojczyzny pozwalam sobie na takie wyskoki. Wódka mi nie smakuje, co innego rozmaite burżuazyjne wynalazki w niewygórowanych cenach.
                • met_ol Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:46
                  Popieram. Ba ! - jestem za. Bo i ja takowoż.
              • yoma Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:43
                Wy suwerenie niewdzięczny, zamiast całować hegemona w pierścień, że macie wolne, wy się wku.iacie?
            • taniarada Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:42
              dr.krisk napisał:

> Jak odkryją, że raczę się Tania Whisky to na pewno przed pręgierz powloką.... C
              > o innego wódkę z małpek obalać - to zajęcie ze wszech miar patryjotyczne!
              Pogadali sobie szlachcianie?Tania whisky to bimber.Więc mój drogi doktorku nie szczytuj.A i tak pozdrawiam za humor .
              • yoma Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:44
                Taniuszka, weź się nie wcinaj między whisky a zakąskę, dorośli tu rozmawiają.
                • met_ol Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:48
                  Pewnie chce się "na krzywy ryj" załapać.
                  • yoma Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:59
                    Najprostsze wyjaśnienie. Ja tam mu nie dam.
                • taniarada Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:55
                  yoma napisała:

> Taniuszka, weź się nie wcinaj między whisky a zakąskę, dorośli tu rozmawiają.
                  >
                  Wszędzie cię pełno.Masz te swoje forum dla ubogich panien w podeszłym wieku.Gdzie nie otworzę stronki to ty.Możesz łaskawie uwolnić mnie od ciebie.Gdyż ciągłe zło promieniuje jak tania perfuma.Już cię nie lubię .Spadaj.
                  • yoma Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:58
                    Taniuszka, ja mam zajady :) Co robisz na forach dla podstarzałych panien? :)

Buda, taniuszka.
              • dr.krisk Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 21:05
                Tania Whisky jest na pewno szlachetniejsza niż Tania Rada.
                • j-k moze, ale... 08.11.18, 13:46
                  za tania whisky musisz jednak nietanio placic.

tania rade masz za frico.
    • taniarada Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:22
      Ciesz się . Nie głosowałeś na PIS,a będziesz miał wolny weekend .Czyli się będziesz byczył.Ludzie to mają szczęście.🤣
      • dr.krisk Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:24
        Może w Wolsce poniedziałek to weekend, ale już w Polsce to nie.
        Ale ty masz weekend całe 7 dni w tygodniu.
        • m.c.hrabia Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:27
          właśnie przed chwilą, taka spasiona świnia gadała ,że nic wielkiego się nie stanie, jak przełoży się operację czy sprawę o alimenty o kilka miesięcy.
          • met_ol Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 20:31
            No pewnie - może do tego czasu "zejdzie" i zus będzie się cieszył.
            • cronny W związku z przeniesieniem listopada na grudzień 07.11.18, 20:44
              mam pytanie - czy wtorek 4 grudnia też będzie świętem państwowym bez handlu i dniem wolnym od pracy?

wiadomosci.radiozet.pl/Polska/50-swiatowych-przywodcow-na-obchodach-100-lecia-niepodleglosci-w-grudniu.-Szczerski-informuje
    • taniarada Na zakończenie tej nudy na tym forum 07.11.18, 20:48
      I wysyłania wątków o marszu na oślą polecam taki post : Anonim 07.11.2018 20:20
      Jak tylko zaczęła być mowa o... dodatkowym dniu wolnym od pracy - opozycja i część służby zdrowia - skomlały w mediach, że z tego powodu będą poszkodoani pacjenci, którzy mają zabiegi lub operacje w poniedziałek, i że rząd jest bezduszny. To jeden z nielicznych przypadków, kiedy służbę zdrowia naprawdę zainteresował los pacjentów. Chcieli leczyć - to niech teraz nie narzekają, że jako jedyni 12 listopada muszą iść do roboty. Obłudnicy!!!Orginał w pisaniu .Ale fajowy.
      • met_ol Re: Na zakończenie tej nudy na tym forum 07.11.18, 20:49
        Gdyby nie chcieli leczyć - to dawno by się pozwalniali.
        • taniarada Re: Na zakończenie tej nudy na tym forum 07.11.18, 20:59
          met_ol napisał(a):

> Gdyby nie chcieli leczyć - to dawno by się pozwalniali.
          W tym sęk ,że nie za bardzo chcą leczyć.Tylko by kasa się zgadzała.Zadowolony?
          • jureek Re: Na zakończenie tej nudy na tym forum 07.11.18, 21:08
            taniarada napisał(a):

> met_ol napisał(a):
            >
            > > Gdyby nie chcieli leczyć - to dawno by się pozwalniali.
            > W tym sęk ,że nie za bardzo chcą leczyć.Tylko by kasa się zgadzała.Zadowolony?

Najważniejsze, że rządzą nami prawdziwi profesjonaliści, których nawet kalendarz potrafi tak zaskoczyć, że dzień wolny wymyślają w ostatniej chwili. Ja się dziwię, jak człowiek tak niezorganizowany i chaotyczny, jak obecny premier, mógł pracować w banku na kierowniczym stanowisku.
            Marsz biało-czerwony też organizują w ostatniej chwili. Od lat wiadomo, że będzie rocznica, a teraz jakieś akcje za pięć dwunasta. Co za nieudaczniki!
            • yoma Re: Na zakończenie tej nudy na tym forum 07.11.18, 22:12
              >nawet kalendarz potrafi tak zaskoczyć

No wiesz... Kancelaria Sejmu wydrukowała ostatnio taki fajny kalendarz na przyszły rok, w którym np. nie ma sylwestra...
    • z-ukosa Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 21:01
      raz na 100 lat takie extra wolne może być;-)
      • j-k otusz to. 08.11.18, 13:49
        za 100 Polski w obecnym ksztalcie nie bedzie.
        tylko beda Stany Zjednoczone Europy
        - albo jeszcze gorzej: - AfroEuroAzja.

to ostatnia taka rocznica.
        wiec warto ja swietowac.
    • taniarada 11 listopada 07.11.18, 21:10
      Korzystając z okazji.Wbijcie sobie w te puste głowy.W Polsce nie ma rasizmu ,faszyzmu i innych pochodnych.Nikt w tym kraju rządzonym przez PIS nikt nie zabroni iść w Marszu Niepodległości.Amen.Bo mnie głowa rozbolała i mam dzisiaj migrenę.
      • dr.krisk Re: 11 listopada 07.11.18, 21:30
        taniarada napisał(a):

> W Polsce nie ma rasizmu ,faszyzmu i innych pochodnych.
        A co, zakazałeś?
        Wishful thinking....
        To kto pobił moich tureckich studentów w zeszłym roku? Pewnie Tusk.
      • erte2 Re: 11 listopada 08.11.18, 01:17
        taniarada napisał(a):
        ...Bo mnie głowa rozbolała i mam dzisiaj migrenę.

Migrenę dobry człowieku to może mieć Komorowski, Potocki czy Poniatowski. A ciebie to po prostu baniak napier.dala.
    • ferdynand_007 Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 21:11
      Siła państwa polega na silnej gospodarce a nie pieprzeniu o wstawaniu z kolan. Przeciętny wyborca pisu jest świecie przekonany, że pieniądze są w bankach i ci wredni banksterzy, pewnie zydostwo, nie chce dac kasy prawemu polakowi katolikowi. Polski kretyn mysli, że panstwo ma dac kase, bo przeciez moze ta kasę wydrukować, więc lepiej dostawac kase za darmo i świetować, niż pracować. 100 lat niepodległości. czy na pewno? Okupacja niemiecka, potem ruski but. I teraz kiedy Polska ma szanse doganiać zachód, do władzy doszły pojeby, jakies pokomunistyczne pomioty, pazerne ćwierćinteligenty, z gębą obrzydliwych bogoojczyźnianych pierdół. Mam nadzieje, że Polacy wreszcie sie obudzą i pogonią tą gromadę miernot w pizdu.
      • dr.krisk Re: Wolne 12 listopada........ 07.11.18, 21:31
        Nic dodać, nic ująć.
    • inocom Arbeit macht Frei 08.11.18, 00:48
      dr.krisk napisał:

Doktorzy z II wojny światowej odchodzą w spokoju. Wiem, że Arbeit macht Frei, ale to już nie te czasu dziadziusiu.

PS
      To że sejm uchwalił, to nie znaczy, że prezydent podpisał...
      • pies_na_czarnych Re: Arbeit macht Frei 08.11.18, 00:55
        > To że sejm uchwalił, to nie znaczy, że prezydent podpisał...

:D:D:D:D:D:D
      • erte2 Re: Arbeit macht Frei 08.11.18, 01:20
        inocom napisał:
        To że sejm uchwalił, to nie znaczy, że prezydent podpisał...

Jeden z lepszych dowcipów jakie ostatnio słyszałem :-))).
    • erte2 Re: Wolne 12 listopada........ 08.11.18, 01:45
      Pomijam już drobny fakt niezgodności tej nagłej erupcji patriotyzmu z konstytucją i ustawą o dniach wolnych od pracy (jako że nie ma w niej ani słowa o możliwości tworzenia ich tak "ad hoc"), ale to jest po prostu kolejny dowód amatorszczyzny tej ekipy.
      Bo niechby tam - ostatecznie 100. lecie odzyskania niepodległości jest rzeczywiście świętem wyjątkowym, i można by je uczcić dodatkowym dniem wolnym. Ale trzeba to było robić z głową, pomyśleć o tym już chociaż rok temu i dać czas przedsiębiorcom, instytucjom typu sądy czy notariaty na odpowiednie ułożenie harmonogramów i korekty w kalendarzu.
      Mam szczęście, bo rozprawę sądową mam wyznaczona na 9. listopada, a przecież równie dobrze mogłem ją mieć 12. Ale inni mieli mniej szczęścia. Bo nie da się ot tak po prostu przesunąć terminów o jeden dzień - bo procedury, bo konieczność zawiadomienia o korekcie z co najmniej dwutygodniowym wyprzedzeniem, bo biegli dzisiaj mogą ale za tydzień już nie, bo cała ta uciążliwa ale niezbędna biurokracja. Czy nikt o tym nie pomyślał?
      Poza tym wiele firm produkcyjnych pracuje w systemie "door-to-door", ze ściśle określonym czasem dostaw i wysyłek, wiele pracuje w ruchu ciągłym i nagłe załamanie harmonogramu może zakłócić rytm pracy itd.
      Kto za to zapłaci?
    • klodawa1952 jesteś nieuczciwy w POglądzie 08.11.18, 05:54
      Niechęć do pracy nie jest typowa tylko dla frakcji PiS ale dla całego POPiS.
      www.se.pl/wiadomosci/polska/swieto-trzech-kroli-6-stycznia-wolne-od-pracy-tak--aa-q8Y6-XaLR-marL.html
    • klodawa1952 powiewa mi to wolne ale .... 08.11.18, 08:04
      Sposób jego wprowadzania przez PiS to przykład i dowód zarazem niezwykłego wprost nieudacznictwa.
      To prosta sprawa i nieudacznictwo jest widoczne ale w sprawach niewidocznych jak np kierowanie przez PiS gospodarką to się dopiero dzieje :(
      Smutne to i wyjaśnia wiele.
    • klodawa1952 Re: Wolne 12 listopada........ 08.11.18, 08:08
      Nauczyciele jeszcze dzisiaj nie wiedzą czy mają być w szkole czy też nie.
      Co za bałagan !
      • met_ol Re: Wolne 12 listopada........ 08.11.18, 08:20
        To i tak sukces - bo są JESZCZE 2 dni.
        A mogli w niedzielę orzec - i rozesłać SMS-ami :))
        Jeszcze niedługo - to lepiej będzie orzec które dni "nadają" się do pracy.
        • klodawa1952 Re: Wolne 12 listopada........ 08.11.18, 13:18
          met_ol napisał(a):

> To i tak sukces - bo są JESZCZE 2 dni.
          > A mogli w niedzielę orzec - i rozesłać SMS-ami :))
          > Jeszcze niedługo - to lepiej będzie orzec które dni "nadają" się do pracy.
          Tu nie o dni wolne. twoje PO wprowadziło wolne w śięto 6 Króli ale chodzi o nieudacznictwo organizacyjne, brak wyobrażni, brak elementarnej umiejętności planowania. To wywołuje większe szkody niż nawet cały wolny tydzień, w gospodarce.
        • yoma Re: Wolne 12 listopada........ 08.11.18, 13:29
          tinyurl.com/ya63kg4x

:)
    • j-k Tesz jestem pod okupacja Woli i wolskich... 08.11.18, 13:38
      bo wlasciwie mieszkam na Muranowie, ale Muranow rozparcelowali na czesc Srodmiejska i wolska.
      i ja mam nieszczescie pomieszkiwac na tej czesci wolskiej.

ale pracowac tez nie lubie - a nawet jusz nie musze.
      robia to za mnie naplywajacy na moje podworko TUZINAMI Ukraincy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka