Dodaj do ulubionych

Nie zapłacę ci i co mi zrobisz?

30.01.19, 17:30
Mec. Jacek Dubois tłumaczy krok po kroku w jaki sposób został oszukany przez Kaczyńskiego Austriak. Na zachętę:
„Mój klient dostał komunikat: ten wieżowiec ma być pomnikiem moim i mojego brata, taką mam ideę i potrafię ją zrealizować. To ja podejmuję decyzje, a inni je wykonują. I mój klient widział przez cały rok, że tak to działa. Pan Kaczyński wskazywał partnerów, rozmawiał o finansach, wskazał bank".

Całość bardzo ciekawa i napisana bardzo przystępnym językiem. Polecam.
oko.press/nie-zaplace-ci-i-co-mi-zrobisz-jak-kaczynski-oszukal-austriackiego-biznesmena-tlumaczy-mec-dubois/?fbclid=IwAR3QmIiXR-9-FUQtlg72v2P__3hvilZGExhlakvPwLHtOORE0ZF2cCbYd-Q
PS. Zdaje się, że stosowana przez PiS metoda "nie mam pańskiego płaszcza i co pan mi zrobi?" ulega na naszych oczach wyczerpaniu.
Obserwuj wątek
    • cossa.nostra Nie "wieżę" 30.01.19, 17:40

Fake news,
    • boblebowsky Są też akcenty humorystyczne. 30.01.19, 17:50
      „wieże mają być pomnikiem moim i mojego brata, taką mam ideę i potrafię ją zrealizować. To ja podejmuję decyzje, a inni je wykonują”. Miał powiedzieć Jaruś.

Małemu satrapie się pomników zachciało za życia.
      • szwampuch58 Re: Są też akcenty humorystyczne. 30.01.19, 17:54
        humor ze szpitali psychiatrycznych?
        • boblebowsky Re: Są też akcenty humorystyczne. 30.01.19, 18:00
          szwampuch58 napisał:

> humor ze szpitali psychiatrycznych?
          >

Nie wiem o co ci chodzi. Mnie osobiście Jaruś potrafi rozbawić, choćby w tej sytuacji, swoimi kompleksikami.
      • wagonetka Re: Są też akcenty humorystyczne. 30.01.19, 17:55
        "W grę wchodzi zarzut wobec pana Kaczyńskiego z art. 286 par. 1 k.k. , który przewiduje karę do 8 lat dla osoby, która „w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania”.

Dodatkowe artykuły, które wchodzą to w grę to art. 294 par. 1 k.k. w związku a art. 12 par. 1 k.k."

Kara do 8 lat a pomników jak nie było tak nie będzie?

• taniarada Jacek Dubois 30.01.19, 18:54
          Ulubiony adwokat Platformy.Obrońca Sawickiej .Pełnomocnik procesowy u Donalda Tuska i Komorowskiego.Z jej poparciem został wybrany na zastępcę Trybunału Stanu Oraz na członka trybunału.wyborcza.pl/magazyn/7,124059,24174960,jacek-dubois-lepsza-socjalistyczna-polska.html
          • klodawa1952 Re: Jacek Dubois 30.01.19, 19:08
            taniarada napisał(a):

> Ulubiony adwokat Platformy.Obrońca Sawickiej .Pełnomocnik procesowy u Donalda Tuska i Komorowskiego.Z jej poparciem został wybrany na zastępcę Trybunału Stanu Oraz na członka trybunału.wyborcza.pl/magazyn/7,124059,24174960,jacek-dubois-lepsza-socjalistyczna-polska.html
            Zostaw adwokata w spokoju. Taki zawód i reprezentuje interes klienta.
            Wymienić ulubionych pisu ?
            Po co sekujesz kogoś jak te tr o lle z lemingowa. Zachowaj dalej jakąś klasę i nie schodż na poziom buldoga, hrabiego i innych Zapijaszonych t r o lli w depresji POwyborczej.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Jacek Dubois 30.01.19, 20:17
              "Zachowaj jakąś klasę" hahaha
              • klodawa1952 Re: Jacek Dubois 30.01.19, 21:12
                religijnych.uczuc.obraza napisał:

> "Zachowaj jakąś klasę" hahaha
                >
                Tym się od Ciebie odróżnia.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Jacek Dubois 30.01.19, 21:14
                  Hahahaha, złodziejka tekstów z pobocza ma jakąś klasę...
          • alistair_p Re: Jacek Dubois 30.01.19, 19:18
            Z tego co piszesz wynika że ten Pan Mecenas jest bardzo dobrym prawnikiem.Chyba nie rozumiesz roli prawnika.
            • klodawa1952 Re: Jacek Dubois 30.01.19, 19:40
              alistair_p napisał:

> Z tego co piszesz wynika że ten Pan Mecenas jest bardzo dobrym prawnikiem.Chyba
              > nie rozumiesz roli prawnika.
              On dzieli prawników według ZA lub PRZECIW .
              Nasz prawnij jest mądry a prawnik strony przeciwnej jest głupi i pazerny ;)
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Jacek Dubois 30.01.19, 20:18
                Tak jak mądra jest wasza Wassermann.
      • buldog2 Re: Są też akcenty humorystyczne. 31.01.19, 01:18
        Tak czy owak problem w tym, że lotnisko im. Wałęsy droższe i bardziej znane.
      • hordol Re: Są też akcenty humorystyczne. 31.01.19, 05:57
        co to znaczy "miał powiedzieć"?
        może jakiś fragment ze stenogramów ujawnisz?
    • klodawa1952 Re: Nie zapłacę ci i co mi zrobisz? 30.01.19, 17:54
      wagonetka napisał(a):

> Mec. Jacek Dubois tłumaczy krok po kroku w jaki sposób został oszukany przez Ka
      > czyńskiego Austriak. Na zachętę:
      > „Mój klient dostał komunikat: ten wieżowiec ma być pomnikiem moim i mojego brat
      > a, taką mam ideę i potrafię ją zrealizować. To ja podejmuję decyzje, a inni je
      > wykonują. I mój klient widział przez cały rok, że tak to działa. Pan Kaczyński
      > wskazywał partnerów, rozmawiał o finansach, wskazał bank".
      >
      > Całość bardzo ciekawa i napisana bardzo przystępnym językiem. Polecam.
      > oko.press/nie-zaplace-ci-i-co-mi-zrobisz-jak-kaczynski-oszukal-austriackiego-biznesmena-tlumaczy-mec-dubois/?fbclid=IwAR3QmIiXR-9-FUQtlg72v2P__3hvilZGExhlakvPwLHtOORE0ZF2cCbYd-Q
      > PS. Zdaje się, że stosowana przez PiS metoda "nie mam pańskiego płaszcza i co p
      > an mi zrobi?" ulega na naszych oczach wyczerpaniu.
      Nie masz bladego pojęcia o tym, o czym piszesz. Replikujesz tylko propagandę dla kiepsko zorientowanych w prawie i biznesie.
      • boblebowsky Re: Nie zapłacę ci i co mi zrobisz? 30.01.19, 18:03
        klodawa1952 napisał:

>zał bank".
        > >
        > > Całość bardzo ciekawa i napisana bardzo przystępnym językiem. Polecam.
        > > oko.press/nie-zaplace-ci-i-co-mi-zrobisz-jak-kaczynski-oszukal-austriackiego-biznesmena-tlumaczy-mec-dubois/?fbclid=IwAR3QmIiXR-9-FUQtlg72v2P__3hvilZGExhlakvPwLHtOORE0ZF2cCbYd-Q
        > > PS. Zdaje się, że stosowana przez PiS metoda "nie mam pańskiego płaszcza
        > i co p
        > > an mi zrobi?" ulega na naszych oczach wyczerpaniu.
        > Nie masz bladego pojęcia o tym, o czym piszesz. Replikujesz tylko propagandę dl
        > a kiepsko zorientowanych w prawie i biznesie.

Ja natomiast obstawiam że mec. Dubois doskonale wie, zwłaszcza, że jak mówi na wszystko ma dowód. Ale co tam, możesz się upierać.
        • klodawa1952 Re: Nie zapłacę ci i co mi zrobisz? 30.01.19, 18:18
          boblebowsky napisał:

> klodawa1952 napisał:
          >
          > >zał bank".
          > > >
          > > > Całość bardzo ciekawa i napisana bardzo przystępnym językiem. Polec
          > am.
          > > > oko.press/nie-zaplace-ci-i-co-mi-zrobisz-jak-kaczynski-oszukal-austriackiego-biznesmena-tlumaczy-mec-dubois/?fbclid=IwAR3QmIiXR-9-FUQtlg72v2P__3hvilZGExhlakvPwLHtOORE0ZF2cCbYd-Q
          > > > PS. Zdaje się, że stosowana przez PiS metoda "nie mam pańskiego pła
          > szcza
          > > i co p
          > > > an mi zrobi?" ulega na naszych oczach wyczerpaniu.
          > > Nie masz bladego pojęcia o tym, o czym piszesz. Replikujesz tylko propaga
          > ndę dl
          > > a kiepsko zorientowanych w prawie i biznesie.
          >
          >
          > Ja natomiast obstawiam że mec. Dubois doskonale wie, zwłaszcza, że jak mówi na
          > wszystko ma dowód. Ale co tam, możesz się upierać.
          Nie wątpię , że mecenas wie ale.pisalem o wagonetce a nie o mecenasie.
      • sverir Re: Nie zapłacę ci i co mi zrobisz? 30.01.19, 18:05
        "Nie masz bladego pojęcia o tym, o czym piszesz"

Ty najwyraźniej masz. Brałeś w tym udział?
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie zapłacę ci i co mi zrobisz? 30.01.19, 18:22
          Romek dostawał już sądowe nakazy zapłaty więc się zna i sugeruje co powinien wywalczyć Austriak.
      • wagonetka Re: Nie zapłacę ci i co mi zrobisz? 30.01.19, 18:09
        klodawa1952 napisał:

> Nie masz bladego pojęcia o tym, o czym piszesz.

Mam pojęcie - piszę o tym, że polecam przeczytać rozmowę z mec. Dubois, bo uważam, że warto.
        • m.c.hrabia Re: Nie zapłacę ci i co mi zrobisz? 30.01.19, 18:13
          To tylko wiosenny bełkot
        • klodawa1952 Re: Nie zapłacę ci i co mi zrobisz? 30.01.19, 18:19
          wagonetka napisał(a):

> klodawa1952 napisał:
          >
          >
          > > Nie masz bladego pojęcia o tym, o czym piszesz.
          >
          > Mam pojęcie - piszę o tym, że polecam przeczytać rozmowę z mec. Dubois, bo uważ
          > am, że warto.
          Przeczytałem i podtrzymuję, że Ty nie wiesz o czym piszesz i przekonasz się jak to trafi do sądu. Wtedy wrócę do tej rozmowy.
      • eiran Re: Nie zapłacę ci i co mi zrobisz? 30.01.19, 18:11
        i coś takiego pisze facio, który z wielkim zaangażowaniem kolportował idiotycznego fake newsa o pendolino niemieszącym się na Dworcu Centralnym. Groteska.
    • taniarada Ja nie mogę 30.01.19, 17:56
      Po ty wydarzeniu PIS na czele 37% .w sondażu .Mam pytanko w jaki sposób oszukał Kaczyński.Bo tak tłumaczy adwokat o lewicowych poglądach? I tu link wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Tasmy-Kaczynskiego-i-afera-KNF-nie-zaszkodzily-PiS.-Najnowszy-sondaz
      • klodawa1952 Re: Ja nie mogę 30.01.19, 18:01
        taniarada napisał(a):

> Po ty wydarzeniu PIS na czele 37% .w sondażu .Mam pytanko w jaki sposób oszukał Kaczyński.Bo tak tłumaczy adwokat o lewicowych poglądach? I tu link wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Tasmy-Kaczynskiego-i-afera-KNF-nie-zaszkodzily-PiS.-Najnowszy-sondaz
        Podstawowy brak informacji to za jakie czynności żądał zapłaty Pan Austryjak. Gdyby wystawił rachunek lub fakturę sprawa byłaby normalna.
        • wagonetka Re: Ja nie mogę 30.01.19, 18:06
          klodawa1952 napisał:

> Podstawowy brak informacji to za jakie czynności żądał zapłaty Pan Austryjak.

Gdybyś przeczytał rozmowę, wiedziałbyś, że tych informacji nie brak

"Konkretnie pan Birgfellner:

założył spółkę celową Nuneaton, na którą pan Kaczyński obiecał przenieść ze spółki Srebrna prawo wieczystego użytkowania nieruchomości,
          pozyskał znanego architekta, który przygotował projekt koncepcji architektonicznej budynku,
          przygotował strategię realizacji projektu Tower Srebrna z kosztami i terminarzem,
          przygotował wyceny nieruchomości,
          zatrudnił renomowaną kancelarię Baker MacKenzie, która przygotowała umowy z firmami Gleeds Polska (m.in. zarządzanie inwestycją) i Strabag oraz umowę kredytową z bankiem Pekao S.A.

Wszystko to zrobil zgodnie z umową."

Ale czytać Ci się nie chciało.

• xystos Re: Ja nie mogę 30.01.19, 22:34
            zaplac i zachowaj honor
            • aniechto.only Re: Ja nie mogę 31.01.19, 05:27
              Długi partii PiS niech płacą jej wyznawcy. Z honorem gorzej ,najpierw musieliby go mieć, żeby zachować.
        • boblebowsky Re: Ja nie mogę 30.01.19, 18:09
          klodawa1952 napisał:

> Podstawowy brak informacji to za jakie czynności żądał zapłaty Pan Austryjak. G
          > dyby wystawił rachunek lub fakturę sprawa byłaby normalna.

Czyżby?
          an Kaczyński wskazuje podmiot, na który mój klient ma wystawić fakturę [Nuneaton], a gdy to się dzieje, to mówi, że Srebrna nie może zapłacić, bo faktura jest wystawiona na inny podmiot.

1,3 mln euro. Taka kwota nie została wzięta z sufitu, ale wynika z wyceny już wykonanych prac, które wymienia – jedna po drugiej – wielostronicowa umowa zaakceptowana przez obie strony.
      • sverir Re: Ja nie mogę 30.01.19, 18:04
        "Po ty wydarzeniu PIS na czele 37% .w sondażu "

Co nie świadczy dobrze o sondowanych. Ośmiorniczki to skandal, ale wątpliwości na tle przekrętu na kilka milionów euro to nic. I to tylko dlatego, że w grę nie wchodzi rzeczona ośmiorniczka, tylko fundacje i spółki prawa handlowego.
        • cossa.nostra PiS wygra kolejne wybory 30.01.19, 18:08
          To pewne!
          • religijnych.uczuc.obraza Re: PiS wygra kolejne wybory 30.01.19, 18:15
            Tak jak Jaki w Warszawie, no nie, kozza_yebca?
        • taniarada Re: Ja nie mogę 30.01.19, 18:16
          sverir napisał:

> "Po ty wydarzeniu PIS na czele 37% .w sondażu "
          >
          > Co nie świadczy dobrze o sondowanych. Ośmiorniczki to skandal, ale wątpliwości
          > na tle przekrętu na kilka milionów euro to nic. I to tylko dlatego, że w grę ni
          > e wchodzi rzeczona ośmiorniczka, tylko fundacje i spółki prawa handlowego.
          >
          Napisz że Polacy i Polki to idioci ,kretyni .Co sobie będziesz żałował.W sejmie to samo .Wina PIS.Że zginął Adamowicz .PIS nie rządzi tylko się ciągle tłumaczy .Nie ma czasu na nic .Bo hieny ciągle judzą.Jedyny pozytyw ,czym bardziej napylają to PIS rośnie .Do dzieła kolego.
          • sverir Re: Ja nie mogę 31.01.19, 09:20
            "Napisz że Polacy i Polki to idioci ,kretyni"

Ale dlaczego mam tak pisać, skoro tak nie uważam?
        • eiran Re: Ja nie mogę 30.01.19, 18:16
          Prawdę powiedziawszy, nie pamiętam wyników sondaży na drugi dzień po publikacji pierwszych nagrań od Sowy, ale nie wydaje mi się, żeby od razu nastąpił wtedy dramatyczny spadek notowań partii rządzącej. Swoją drogą, chyba jeszcze nie wszystkie nagrania z tamtych czasów zostały użyte, sądzę że TVP i siostry Karnowskie trzymają jeszcze parę kawałków na czarną godzinę
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Ja nie mogę 30.01.19, 18:20
            Można się czegoś spodziewać w najbliższych dniach. Trzeba ludziom przypominać że taśmy to są od Sowy, a nie Kaczyńskiego.
          • sverir Re: Ja nie mogę 31.01.19, 09:22
            Prawdę powiedziawszy i tak nie wierzę, żeby te nagrania coś zmieniły w postrzeganiu. Normalne negocjacje koalicyjne Adasia z Renatką też nie spowodowały żadnego kryzysu (przynajmniej poważnego), bo dla sporej części elektoratu problem kupowania posłów był zbyt abstrakcyjny.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Ja nie mogę 30.01.19, 18:18
        Poraża analiza prof. Kika, ale trudno z nim się nie zgodzić, że elektorat PiS jest wyjątkowo durny by pojąć o co tu chodzi.
    • cossa.nostra Sylabizowanie lemingów 30.01.19, 18:17
      wagonetka napisał(a):

" Mec. Jacek Dubois tłumaczy krok po kroku...napisana bardzo przystępnym językiem."

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
      • cronny Zapłaci, zapłaci. Z nawiązką. Plus koszty sądowe. 30.01.19, 19:00

A co się wstydu naje - to jego.
        • alistair_p Re: Zapłaci, zapłaci. Z nawiązką. Plus koszty sąd 30.01.19, 19:21
          To jest chyba uczucie temu panu z Żoliborza całkiem obce.
        • taniarada Re: Zapłaci, zapłaci. Z nawiązką. Plus koszty sąd 30.01.19, 21:18
          cronny 17.12.15, 21:26
          danillko napisał(a):

> Może na początku rozliczmy się z "Gęsiarki"...

Dobry pomysł. Ambitny. Na miarę planów ustrojowych Kaczyńskiego, Dudy i Szydło. Mam nadzieję, że Kamiński z Glińskim, Bałaszczakiem i Ziobrą zadaniu sprostają. W końcu za to biorą pieniądze.
          I w ogóle - od czegoś trzeba zacząć rozliczanie się z drobiem błotnym, płaskodziobym.
    • haen2010 Dołożę małą informację. 30.01.19, 18:23
      Całość umowy opiewała na dość zwyczajowe 3-4% wartości inwestycji. Austriak żąda tylko zwrotu jego kosztów plus ewentualne odszkodowanie za zerwanie umowy. Było to bardzo świńskie ze strony Kaczusia, że przed głupią wuzetką naciągnął go na tyle roboty.

Wuzetka to po prostu informacja o tym, co można na działce zrobić, pobudować lub nie. Każdy z ulicy może o nią wystąpić dla dowolnej działki. Praktycznie od ręki.

Tam akurat jest już prawie gotowy do zatwierdzenia plan miejscowy. Zabudowa do 30 m wysokości. Kiedy planu nie ma, to obowiązuje reguła bliskiego sąsiedztwa, np wysoki budynek po drugiej stronie ulicy. Ten biurowiec Kaczusia wyglądał by jak kołek od płotu na szczerym polu. Rejony wysokiej zabudowy w stolicy są ściśle określone, np wokół pekinu.
      • taniarada Re: Dołożę małą informację. 30.01.19, 18:40
        Zanim zabierzesz głos porównywalny do hejtu .To rozejrzyj się dookoła .I przeczytaj to .
        www.wprost.pl/kraj/10187300/kaczynski-nie-dostal-inni-dostali-miasto-jest-nasze-pisze-o-zezwoleniach-wydawanych-przez-ratusz.html.
        • cronny Re: Dołożę małą informację. 30.01.19, 19:20
          To znaczy, że zgody nie dostał i nie wykorzystał przysługującej mu drogi odwoławczej. A mimo to - licząc na powyborczą przychylność lansowanego kandydata - zamówił u kuzyna prace przygotowawcze. Kuzyn pracę wykonał. Kandydat przegrał wybory. I teraz jest sytuacja kłopotliwa. Bo inwestycja nadal bez wymaganych zgód, droga odwoławcza odwoławcza - długa i niepewna, a kuzyn się o zapłatę dopomina już. I ma nagrane rozmowy potwierdzające jego wersję. Nikt nie lubi inwestorów, którzy nie płacą za wykonaną robotę. Kontrachent - choć skoligacony rodzinnie - zagraniczny. Inwestor - to osoba politycznie ważna i wpływowa, ale podjęła zobowiązania finansowe ponad stan posiadania, czyli zachowała się jak hochsztapler, wiec zrobił się wokół sprawy nieprzyjemny zapach. I ten smród się rozlewa...
          • klodawa1952 Re: Dołożę małą informację. 30.01.19, 19:27
            cronny napisał:

> To znaczy, że zgody nie dostał i nie wykorzystał przysługującej mu drogi odwoła
            > wczej. A mimo to - licząc na powyborczą przychylność lansowanego kandydata - za
            > mówił u kuzyna prace przygotowawcze. Kuzyn pracę wykonał.
            Spróbuj podzielić się twoją wyobrażnią co do prac przygotowawczych za 3 % wartoście tej inwestycji czyli za około ponad 30 mln zł. Wytęż umysł, to nie boli, i podaj wynik myślenia.
            • m.c.hrabia Re: Dołożę małą informację. 30.01.19, 19:35
              klodawa1952 napisał:

> cronny napisał:
              >
              > > To znaczy, że zgody nie dostał i nie wykorzystał przysługującej mu drogi
              > odwoła
              > > wczej. A mimo to - licząc na powyborczą przychylność lansowanego kandydat
              > a - za
              > > mówił u kuzyna prace przygotowawcze. Kuzyn pracę wykonał.
              > Spróbuj podzielić się twoją wyobrażnią co do prac przygotowawczych za 3 % warto
              > ście tej inwestycji czyli za około ponad 30 mln zł. Wytęż umysł, to nie boli, i
              > podaj wynik myślenia.
              >

Bełkot nad bełkoty
              • klodawa1952 Re: Dołożę małą informację. 30.01.19, 19:41
                To nie bełkot tylko teskt dla ciebie za trudny komiczny pustaku.
          • haen2010 Re: Dołożę małą informację. 31.01.19, 04:09
            Dokładnie. Jak się kwestionuje wskazanie lokalizacyjne, to sprawa idzie do SKO - Społecznej Komisji Odwoławczej i tam już robota dla prawników jednej i drugiej strony.
            Hanka powiedziała, że jego sprawa właśnie tam leży. Czyli całkiem niedawno rozpoczął procedurę dla swoich fanaberii K-Towers. Wielkiego biznesu z pomnikami.
            Zwyczajna świnia, a nie inwestor. Wystraszył się szumu wokół jego zrabowanego bogactwa. Tyle, że Austriak już dawno go przejrzał, w końcu rodzina. I zabezpieczył się.
            • klodawa1952 Re: Dołożę małą informację. 31.01.19, 05:15
              haen2010 napisał:

> Dokładnie. Jak się kwestionuje wskazanie lokalizacyjne, to sprawa idzie do SKO
              > - Społecznej Komisji Odwoławczej i tam już robota dla prawników jednej i drugie
              > j strony.
              Nie Społecznej Komisji Odwoławczej ale do Samorządowego Kolegium Odwoławczego panie "fahofcu".
              Reszta też się nie zgadza.
              > Hanka powiedziała, że jego sprawa właśnie tam leży. Czyli całkiem niedawno rozp
              > oczął procedurę dla swoich fanaberii K-Towers. Wielkiego biznesu z pomnikami.
              > Zwyczajna świnia, a nie inwestor. Wystraszył się szumu wokół jego zrabowanego b
              > ogactwa. Tyle, że Austriak już dawno go przejrzał, w końcu rodzina. I zabezpiec
              > zył się.
      • klodawa1952 Re: Dołożę małą informację. 30.01.19, 18:44
        haen2010 napisał:

> Całość umowy opiewała na dość zwyczajowe 3-4% wartości inwestycji.
        Za co. Brak jest informacji za jakie czynności.
        >Austriak żąda tylko zwrotu jego kosztów plus ewentualne odszkodowanie za zerwanie umowy.
        Odszkodowanie za zerwanie umowy określają strony w umowie. Nie ma zwyczajów rynkowych aby można było się tutaj odwołac do zwyczajów.
        >Było to bardzo świńskie ze strony Kaczusia, że przed głupią wuzetką naciągnął go
        > na tyle roboty.
        A co zrobił ?
        > Wuzetka to po prostu informacja o tym, co można na działce zrobić, pobudować lu
        > b nie. Każdy z ulicy może o nią wystąpić dla dowolnej działki. Praktycznie od r
        > ęki.
        To nieprawda. Jeżeli wydana jest WZ i projekt będzie ściśle wykonywał wskazania w WZ to inwestycja rusza. WZ jest zobowiązaniem.
        Owszem każdy może o to wystąpić.
        > Tam akurat jest już prawie gotowy do zatwierdzenia plan miejscowy. Zabudowa do
        > 30 m wysokości. Kiedy planu nie ma, to obowiązuje reguła bliskiego sąsiedztwa,
        > np wysoki budynek po drugiej stronie ulicy. Ten biurowiec Kaczusia wyglądał by
        > jak kołek od płotu na szczerym polu. Rejony wysokiej zabudowy w stolicy są ściś
        > le określone, np wokół pekinu.
        To prawda ale ocena tego jest względna i uznaniowa.
        • taniarada Re: Dołożę małą informację. 30.01.19, 19:04
          To dlaczego inni dostali?
          • klodawa1952 Re: Dołożę małą informację. 30.01.19, 19:14
            taniarada napisał(a):

> To dlaczego inni dostali?
            Bo ich bardziej lubiano.
            To podobnie jak przy rozdziale koncesji przez PiS : dlaczego inni dostali ? :)
            Raz na wozie a raz pod wozem.
    • taniarada Normalnie szok i niedowierzanie 30.01.19, 18:36
      Od lipca 2018 roku Wyborcza szykowała hicior dla wybranych .Wcześniej dla niej to był starszy pan z kotem ,ale bez konta.Teraz się okazało ,że ma i kota i konto.Oraz jest biznesmenem twardym w układach .Ja nie mogę 🤣🤩
      • cronny Trolle dwoją się w obronie kasy i pozycji bossa 30.01.19, 19:23

Sprawa jest rozwojowa
      • alistair_p Nie męcz się 30.01.19, 19:39
        Tym razem przysłowiowy płaszcz się znalazł.Teraz popatrzymy czy coś się nie zalęgło w kieszeniach.
        • inocom Re: Nie męcz się 31.01.19, 01:34
          alistair_p napisał:

> Tym razem przysłowiowy płaszcz się znalazł.Teraz popatrzymy czy coś się nie zal
          > ęgło w kieszeniach.

Wystarczy się przyjrzeć jego podatkom, i umową na czarno. Już lepiej w Austrii miał Kulczyk. Przynajmniej nie cierpiał.
    • rzewuski1 Re: Nie zapłacę ci i co mi zrobisz? 30.01.19, 19:46
      To samo byłoby z PEKAO , nie mam pieniędzy na raty i odsetki i co nam zrobicie?
      Druga wersja - umorzyć i spisać na straty , zrozumiano" prezesie banku"
      • klodawa1952 Re: Nie zapłacę ci i co mi zrobisz? 30.01.19, 20:04
        rzewuski1 napisał:

> To samo byłoby z PEKAO , nie mam pieniędzy na raty i odsetki i co nam zrobicie?
        > Druga wersja - umorzyć i spisać na straty , zrozumiano" prezesie banku"
        >
        Mówisz, że byłoby aż tak jak za SLD e ?
        • alistair_p Re: Nie zapłacę ci i co mi zrobisz? 30.01.19, 20:13
          Pieniądze ciągle są "zielone" :-)
      • cronny A te 4,3 miliarda wyprowadzone ze SKOKów 30.01.19, 20:08
        i później wydojonych od wszystkich uczciwych ciułaczy majacych konta w polskich bankach? Gdzie są te pieniądze? Już nic nie zostało? Wystarczyłaby 1/3 tej sumy. Ale nie, planowano powtórzyć podobny numer z bankiem Pekao...
        • taniarada Re: A te 4,3 miliarda wyprowadzone ze SKOKów 30.01.19, 21:23
          cronny napisał:

> i później wydojonych od wszystkich uczciwych ciułaczy majacych konta w polskich
          > bankach? Gdzie są te pieniądze? Już nic nie zostało? Wystarczyłaby 1/3 tej su
          > my. Ale nie, planowano powtórzyć podobny numer z bankiem Pekao...
          > Strasznie dzisiaj ciężko pracujesz .Chcesz udowodnić że Wyborcza nie jest wielbłądem?Dodaj do tego Amber Gold i Skok Wołomin .A taki inteligentny .🤗
          • snajper55 Re: A te 4,3 miliarda wyprowadzone ze SKOKów 30.01.19, 21:31
            taniarada napisał(a):

> > Strasznie dzisiaj ciężko pracujesz .Chcesz udowodnić że Wyborcza nie jest
            > wielbłądem?

A ty uważasz, że jest?

S.
            • taniarada Re: A te 4,3 miliarda wyprowadzone ze SKOKów 30.01.19, 21:45
              snajper55 napisał:

> taniarada napisał(a):
              >
              > > > Strasznie dzisiaj ciężko pracujesz .Chcesz udowodnić że Wyborcza ni
              > e jest
              > > wielbłądem?
              >
              > A ty uważasz, że jest?
              >
              > S.
              Uważam że tak .Bo innych partii politycznych tak się nie tępi.Nie musi być jak prawicowe dzienniki .Bo tam tylko chwalebne posty o wielkości PIS i Kaczyńskiego.Rzygać się chce.A tu na odwrót I te same odruchy wymiotne.Nie jestem zagorzałym pisowcem .Ale bronię pewnych wartości.A zwłaszcza wartości chrześcijańskich.
              • ta Re: A te 4,3 miliarda wyprowadzone ze SKOKów 30.01.19, 22:27
                taniarada napisał(a):

> [...](GW)Nie musi być jak
                > prawicowe dzienniki .Bo tam tylko chwalebne posty o wielkości PIS i Kaczyński
                > ego.Rzygać się chce.A tu na odwrót I te same odruchy wymiotne.Nie jestem zagorz
                > ałym pisowcem .Ale bronię pewnych wartości.A zwłaszcza wartości chrześcijańskic
                > h.

Taniuszka, rozbawiasz mnie coraz częściej :) musi się pisim pod pupami palić, jak ty piszesz takie rzeczy.
                • taniarada Re: A te 4,3 miliarda wyprowadzone ze SKOKów 30.01.19, 23:02
                  Czy zawsze musi panować na tym forum złość.To ja.forum.gazeta.pl/forum/w,567,167541644,167541644,Pomozcie_Google_nie_pomaga.html
                  • aniechto.only Re: A te 4,3 miliarda wyprowadzone ze SKOKów 31.01.19, 05:44
                    Asia, czy livia.kalina? Czy może to i to?
          • klodawa1952 Re: A te 4,3 miliarda wyprowadzone ze SKOKów 31.01.19, 05:35
            taniarada napisał(a):

> cronny napisał:
            >
            > > i później wydojonych od wszystkich uczciwych ciułaczy majacych konta w po
            > lskich
            > > bankach? Gdzie są te pieniądze? Już nic nie zostało? Wystarczyłaby 1/3
            > tej su
            > > my. Ale nie, planowano powtórzyć podobny numer z bankiem Pekao...
            > > Strasznie dzisiaj ciężko pracujesz .Chcesz udowodnić że Wyborcza nie jest
            > wielbłądem?Dodaj do tego Amber Gold i Skok Wołomin .A taki inteligentny .🤗
            Coś w tym jest. Redaktor Michnik należy do Klubu Nagrywających w RP. Do klubu, oprócz red. Michnika, należą kelnerzy i teraz pan zięć kuzyna z Austrii.
    • inocom Nie ma wieżowców nie ma kasy. 30.01.19, 21:00
      wagonetka napisał(a):

> Mec. Jacek Dubois tłumaczy krok po kroku w jaki sposób został oszukany przez Ka
      > czyńskiego Austriak. Na zachętę:
      > „Mój klient dostał komunikat: ten wieżowiec ma być pomnikiem moim i mojego brat
      > a, taką mam ideę i potrafię ją zrealizować.

To nie Śląsk Wrocław, gdzie za spartolenie sprzedaży dostaje się 600 000 zł. Bo nie liczy się efekt.
      • boblebowsky Świetne porównanie 30.01.19, 21:04
        Szkoda tylko że takie głupie.

inocom napisał:
        >
        > To nie Śląsk Wrocław, gdzie za spartolenie sprzedaży dostaje się 600 000 zł. Bo
        > nie liczy się efekt.
        >
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Świetne porównanie 30.01.19, 21:12
          Nie czepiaj się himmlera, ważne że dał upust swojej wrocławskiej totalnej opozycyjności. We Wrocławiu wszystko jest źle.
        • inocom Re: Świetne porównanie 30.01.19, 21:39
          boblebowsky napisał:

> Szkoda tylko że takie głupie.

www.radiowroclaw.pl/articles/view/68541/Mimo-braku-sprzedazy-S
          Jak tłumaczy dr prawa Ryszard Balicki z Uniwersytetu Wrocławskiego chodzi o włożoną pracę, a nie o jej efekty.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie ma wieżowców nie ma kasy. 30.01.19, 21:08
        Czyli Kaczyński obiecywał że da pożyczkę na budowę wieżowców po tym jak te wieżowce powstaną?
        • inocom Re: Nie ma wieżowców nie ma kasy. 30.01.19, 22:45

> Czyli Kaczyński obiecywał że da pożyczkę na budowę wieżowców po tym jak te wież
          > owce powstaną?

A nie powstały :)
          Zwykła umowa o dzieło.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie ma wieżowców nie ma kasy. 30.01.19, 22:58
            Umowa o pożyczkę to umowa o dzieło?
            • inocom Re: Nie ma wieżowców nie ma kasy. 30.01.19, 23:00

> Umowa o pożyczkę to umowa o dzieło?

To już twoja interpretacja.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie ma wieżowców nie ma kasy. 30.01.19, 23:26
                To wynika himmler z twoich bredni.
                • inocom Jest zadanie jest kasa albo nie ma kasy 31.01.19, 01:00
                  W zależności od tego czy wykonałeś je dobrze, czy źle. Przymusu jeszcze w Polsce nie ma, wykonania zadania.

Dobrze wykonane zadanie

Kompletnie a cappella.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Jest zadanie jest kasa albo nie ma kasy 31.01.19, 06:03
                    To Austriak nie wywiązał się z zadania? Nie założył firmy-słupa i nie przygotował wszystkiego do wzięcia kredyciku, tak jak było ustalone?
            • klodawa1952 Re: Nie ma wieżowców nie ma kasy. 31.01.19, 05:17

> Umowa o pożyczkę to umowa o dzieło?
              A ty dziecko odróżniasz kredyt od pożyczki ?
              • aniechto.only Re: Nie ma wieżowców nie ma kasy. 31.01.19, 05:53
                A ty odróżniasz pokrzywdzonych od szantażystów?

klodawa1952 napisał:

> Coś w tym jest. Redaktor Michnik należy do Klubu Nagrywających w RP. Do klubu,
                > oprócz red. Michnika, należą kelnerzy i teraz pan zięć kuzyna z Austrii.
                • eiran Re: Nie ma wieżowców nie ma kasy. 31.01.19, 06:10
                  Raczej nie. Ciekawe, swoją drogą, że zapomniał o Czarneckim.
                  Trudno uwierzyć, że ludzikow nie rozumie, że przemysłowe nagrywanie wszystkich gości odwiedzających restaurację przez zatrudnionych w niej kelnerów opłacanych przez zleceniodawcę liczącego, że w tych nagraniach znajdzie się coś, co da się wykorzystać; to coś zupełnie innego niż nagranie szantażysty, tak jak zrobili Czarnecki i Michnik; albo oszusta, co zrobił Austriak.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Nie ma wieżowców nie ma kasy. 31.01.19, 06:05
                Ale piszesz romek do himmlera? Bo on bredzi o jakichś umowach o dzieło.
                Srebrna miała Nuneatonowi dać pożyczkę czy kredyt?
              • sverir Re: Nie ma wieżowców nie ma kasy. 31.01.19, 09:26
                " A ty dziecko odróżniasz kredyt od pożyczki ?"

Umowa kredytu to umowa o dzieło?
    • haen2010 Właśnie się dowiedziałem 31.01.19, 08:08
      Że Kaczuś rżnął swojego austriackiego powinowatego żywcem. On dopiero jesienią otrzymał sławną wuzetkę na zabudowę max 30 metrów. Tak tłumaczył mu odmowę kasy za robotę, przed faktem. Odwołanie od tej decyzji leży obecnie w Samorządowym Kolegium Odwoławczym, niezależnego od ratusza quasi sądu dla takich rozstrzygnięć.

Wstrzymanie tej fanaberii wież - pomników po rządach Kaczusiów razem z knajpami, hotelem i penthousami było stricte decyzją polityczną, nie formalno - prawną.

Po prostu - świnia nie biznesmen.
      • klodawa1952 Re: Właśnie się dowiedziałem 31.01.19, 08:40
        haen2010 napisał:
        > Po prostu - świnia nie biznesmen.
        A dlaczego sądzisz, że to jest biznesmen? Co takiego z biznesu robił ten biznesmen ?
    • mazala1 Teksty dla naiwniaków politycznych charakteryzują 31.01.19, 08:45
      się potocznym językiem, niechlujną racjonalnością i całkowitym brakiem logiki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka