Dodaj do ulubionych

Kradną nadal

10.04.19, 09:13
Kradną nadal

Korporacja Budowlana Doraco zaskarżyła zapisy przetargu na przekop Mierzei Wiślanej, twierdząc, że są niejasne i utrudniają uczciwą konkurencję - dowiedziała się "Wyborcza". Minister Gróbarczyk spodziewał się rozstrzygnięcia przetargu w marcu, ale samo otwarcie kopert z ofertami może przesunąć się na koniec maja.
trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,24632456,przetarg-na-przekop-mierzei-wislanej-z-naruszeniem-prawa-powazne.html#s=BoxOpCzol7
Obserwuj wątek
    • erte2 Re: Kradną nadal 10.04.19, 09:21
      Trzeba sprawdzić który z prominentnych pisich (albo ktoś z jego rodziny) właśnie założył firmę budowlaną, wziął kredyt z państwowego banku i kupił parę koparek, wywrotek i łopaty. Stawiam na grzegorza b.
      • pies.na.czarnych Re: Kradną nadal 10.04.19, 09:55
        Przy tej inwestycji nie jedna wieze mozna cichcem wybudowac.
        • buldog2 Re: Kradną nadal 10.04.19, 10:45
          Ile kopert trzeba będzie zużyć!!!!
          Ile lasów na to pójdzie.
          Koperty mogą być wielorazowe????
          • pies.na.czarnych Re: Kradną nadal 10.04.19, 12:41
            Troche lasu na te koperty juz wycieli.
            • horpyna4 Re: Kradną nadal 10.04.19, 12:51
              A ile bursztynu można wykopać przy tej okazji...
              • horpyna4 Re: Kradną nadal 11.04.19, 15:43
                Ciekawe, kto dostanie (a może już ma) koncesję na wydobycie bursztynu stamtąd. Bo mam wrażenie, że może o to chodzić; jeżeli nie wiadomo, o co chodzi, to na pewno o pieniądze. I są to całkiem spore pieniądze, które trafią do "właściwych" kieszeni.
      • no-popis Re: Kradną nadal 12.04.19, 08:11
        erte2 napisał:

> Trzeba sprawdzić który z prominentnych pisich (albo ktoś z jego rodziny) właśni
        > e założył firmę budowlaną, wziął kredyt z państwowego banku i kupił parę kopare
        > k, wywrotek i łopaty. Stawiam na grzegorza b.
        Jest jakiś wątek gdzie nie piszesz o PiS , maniaku obsesyjny? Ty prawie.jak.pies tylko o Kaczyńskim i powie.
        • yoma Re: Kradną nadal 12.04.19, 10:01
          Zmień se forum, z czym masz problem. Proponuję ematkę.
    • roro000 Ale to dobrze czy źle że realizacja się opóźnia??? 10.04.19, 09:30
      Nie ważne!
      Najważniejsze to jest to, że znając przecież PiS to on doskonale sobie z tymi problemami poradzi tak samo jak ze strajkiem ZNP sobie radzi co widać np. dzisiaj.
      • pies.na.czarnych Re: Ale to dobrze czy źle że realizacja się opóźn 10.04.19, 09:35
        Szkoda tylko, ze środowisko naturalne sobie z tym nie poradzi. W ZSRR ćwiczyli juz podobne projekty. Zakończyły się one dewastacją środowiska i kompletnym fiaskiem ekonomicznym.
        • roro000 Oczywiście!!! 10.04.19, 09:41
          Tak jak np. z Kanałem Suezkim czy Panamskim.
          Tam to do dramatu doszło takiego, że musiano je zasypać!!!!
          • pies.na.czarnych Re: Oczywiście!!! 10.04.19, 09:46
            Popatrz na mape swiata i jezeli uczyles sie geografii to powinienes kazac adminowi wywalic swoj wpis. Mniejszy obciach bedzie.
          • buldog2 Tak!Tak!!Oczywiście!!! 10.04.19, 09:56
            Dramat.
          • ukos roro000 i leszek,klapa to ten sam wielonickowiec 10.04.19, 12:54
            roro000 napisał:

> Kanałem Suezkim

Ten sam, notorycznie powtarzany błąd ortograficzny. Trolli patridiotów strajk nauczycieli musiał ustawicznie dotykać, bo babole prawie wszyscy sadzą niesamowite. O, pardon, pomyłka, przecież to po wolsku (wolzku?).
      • buldog2 Tak.To prawda. 10.04.19, 09:38
        To wszystko to tylko przymiarki do złodziejstwa. Najważniejsze, żeby udało się złodziejstwo i z tym PIS sobie radzi, co widać na przykład w rosnącej ilości "kieszonek". Krzywa rośnie!
        Ale ciebie to za to przymkną.
        Choćby tylko dla przykładu, że nie ma świętych krów i prawie swoich też ruszają.
        To pewne.
        • pies.na.czarnych Re: Tak.To prawda. 10.04.19, 09:55
          Jedyne co moze im sie udac to kradzież następnych kilkuset milonów, ale niedługo zostana z tego rozliczeni. Kaczynskiemu moze sie udac bo jego juz niedlugo Pan zabierze.
          • buldog2 Re: Tak.To prawda. 10.04.19, 10:43
            No, tak już mówiono, ale jego Prawdziwy Pan chroni go na tej ziemi. Póki co, oczywiście.
            Jeszcze Pan Putin może go do siebie zabrać, na jakiś czas.
      • buldog2 Tak.To prawda. 10.04.19, 21:34
        Dla szubrawców i świń z PISu ważne tylko jedno: więcej ukraść.
        Tak. Ja was znam...
      • lech1966 Re: Ale to dobrze czy źle że realizacja się opóźn 10.04.19, 22:20
        roro000 napisał:

> Nie ważne!
        > Najważniejsze to jest to, że znając przecież PiS to on doskonale sobie z tymi p
        > roblemami poradzi tak samo jak ze strajkiem ZNP sobie radzi co widać np. dzisia
        > j.

POradzil sobie znakomicie. Jeden egzamin za nami. Myślisz że jeloperia z Tuskiem na czele zrobiłaby to lepiej? Pewnie wyręczyli by się wojskiem.
        • pies.na.czarnych Re: Ale to dobrze czy źle że realizacja się opóźn 10.04.19, 23:46
          > Pewnie wyręczyli by się wojskiem.

Na pomysl aby zakonnice pilnowaly podczas egzaminu to malo kto by wpadl. Pisi potrafia:D
      • x2468 Re: Ale to dobrze czy źle że realizacja się opóźn 10.04.19, 23:39
        Najlepiej sobie poradzil z Stadnina Koni w Janowie Podlaskim. Bolszewicy, Stalin, Hitler i komuna nie dali rady a pisowi wystarczylo pare tygodni i prosze - trzask, prask i po wszystkim.
    • weteran-czasu Re: Kradną nadal 10.04.19, 10:51
      Ponoć jeden taki obywatel z Torunia tworzy firmę przekopową Mierzei Wiślanej.
      Pewnie ona wygra przetarg.
      • xystos Re: Kradną nadal 10.04.19, 11:30
        jeżeli ten obywatel to Ojciec Dyrektor
        to ja zainwestuje wszystkie oszczędności mojego życia w ten projekt.
        • buldog2 Re: Kradną nadal 10.04.19, 19:27
          Miałeś szansę zainwestować w ratowanie Stoczni Gdańskiej przez Ojca Dyrektora. Pieniądze, jak zwykle w takich sytuacjach, wyparowały, a dziś jeszcze więksi złodzieje pana prezesa wyrolowali Ojca Dyrektora ze złodziejskiego procederu. Ale myślę, że jeśli do niego napiszesz, że masz jakąś większą sumę do zainwestowania, to ci tę możliwość Ojciec Dyrektor da. Będziesz mógł zainwestować.
      • lech1966 Re: Kradną nadal 10.04.19, 22:23
        weteran-czasu napisał:

> Ponoć jeden taki obywatel z Torunia tworzy firmę przekopową Mierzei Wiślanej.
        > Pewnie ona wygra przetarg.

No co ty. Jest Staszek od melioracji i on będzie prowadził inwestycje melioracyjne na POmorzu. Musi wygrać, bo przecież nikt inny nie zrobi tego "za kanapkę". :-))))))))))
        • x2468 Re: Kradną nadal 10.04.19, 23:44
          Od meloracji to jest kolega Mariusz:
          natemat.pl/734,krotko-mariusz-blaszczak-zaplacilem-za-wszystko-mam-faktury
          • lech1966 Re: Kradną nadal 10.04.19, 23:46
            x2468 napisał:

> Od meloracji to jest kolega Mariusz:
            > natemat.pl/734,krotko-mariusz-blaszczak-zaplacilem-za-wszystko-mam-faktury

No nie pierdziel. To co Staszek zrobi za dwie kanapki nie zrobi nawet deweloper z Gdańska. ....
    • yoma Re: Kradną nadal 10.04.19, 11:30
      Ostatnia szansa, to i kradną.
      • j-k spokojnie jak na wojnie 10.04.19, 12:59
        yoma napisała:
        > Ostatnia szansa,

spokojnie, nie spiesz sie, bedzie jeszcze druga kadencja...

PS. Znienawidzony przez Lewice Netanjahu ponownie obejmie ster rzadow w Izraelu...
        • yoma Re: spokojnie jak na wojnie 10.04.19, 13:36
          To se gocha jedź.
          • j-k nada. spokojnie jak na wojnie 10.04.19, 13:50
            po cco?

juz tm bylem. ladnie tam, ale drogo jak hollera.
            • pies.na.czarnych Re: nada. spokojnie jak na wojnie 10.04.19, 13:56
              > juz tm bylem. ladnie tam, ale drogo jak hollera.

Tez tam bylem i w obu przypadkach mam odmienne zdanie.
              • j-k Re: nada. spokojnie jak na wojnie 11.04.19, 15:03
                moze bylos po pijaku w Jordanii, a przewodnik tylko ci mowil, ze to Izrael ?
                zbigniewwu.pl/dlaczego-drogo-ceny-izraelu/
                • pies.na.czarnych Re: nada. spokojnie jak na wojnie 11.04.19, 19:31
                  > moze bylos po pijaku w Jordanii

:D Bylem z zolnierzami NATO. Patrzac na historie ostatnich lat NATO moge przypuszczac, ze masz racje. Nieudacznicy pod kazdym wzgledem. Pic potrafia, ale to tylko ich jedna zaleta jaka poznalem:D
                  • lech1966 Re: nada. spokojnie jak na wojnie 11.04.19, 20:06
                    pies.na.czarnych napisała:

> > moze bylos po pijaku w Jordanii
                    >
                    > :D Bylem z zolnierzami NATO. Patrzac na historie ostatnich lat NATO moge przypu
                    > szczac, ze masz racje. Nieudacznicy pod kazdym wzgledem. Pic potrafia, ale to t
                    > ylko ich jedna zaleta jaka poznalem:D

Jak to nie tajemnica to podaj jakimi zmywarka mi dysponuje wojsko na kuchni.😁😁😁😁
                    • pies.na.czarnych Re: nada. spokojnie jak na wojnie 12.04.19, 00:19
                      Na kuchni to najwyzej garnek mozesz postawic kartoflany polonisto.
                      • lech1966 Re: nada. spokojnie jak na wojnie 12.04.19, 07:46
                        Widać że nie znasz wojskowego slangu więc jednak szorowales gary "na kuchni".
              • lech1966 Re: nada. spokojnie jak na wojnie 11.04.19, 19:27

> > juz tm bylem. ladnie tam, ale drogo jak hollera.
                >
                > Tez tam bylem i w obu przypadkach mam odmienne zdanie.

Bo ty jesteś "koszerny"a dla koszernych są wysokie rabaty, nawet do 80%. :-)))))))
    • j-k A w Polsze*) tylko ryby nie biorą - no i co ? 10.04.19, 12:57
      mianownik: - Polska

gdzie ? w Polsze

/jezyk staropolski/
      • yoma Re: A w Polsze*) tylko ryby nie biorą - no i co ? 10.04.19, 13:36
        O kuwa, Wielki Językoznawca :D
        • j-k Re: A w Polsze*) tylko ryby nie biorą - no i co ? 10.04.19, 13:51
          yoma napisała:
          > O kuwa, Wielki Językoznawca :D

>
          i wielki Politolog...

juz tu zrobilem z jednym publicznie zaklad o to , kto jesienia wygra wybory...

tez masz ochote przegrac ze mna flaszke dobrej wodki, albo wygrac flaszke dobrej Whisky ?
        • pies.na.czarnych Re: A w Polsze*) tylko ryby nie biorą - no i co ? 10.04.19, 13:57
          Staropolski z rosyjskim mu sie pierwdzieli:D
          • j-k popisalos sie nieuctwem nie po raz pierwszy n/t 11.04.19, 15:00
            ...
    • spokojny.zenek Re: To co? 10.04.19, 13:02
      Któryś z tych dwóch kanałów prowadzi donikąd?
    • yoma Re: To co? 10.04.19, 13:35
      "Suezki"...
      • spokojny.zenek Re: To co? 10.04.19, 13:46
        aż lesio będzie niebieski...
        • buldog2 Re: To co? 10.04.19, 21:36
          A coś go tu nie widać. SMSów zabrakło, czy akurat na szkoleniu?
          Może jakieś nowe wcielenie lesia?
        • lech1966 Re: To co? 10.04.19, 22:41
          spokojny.zenek napisał:

> aż lesio będzie niebieski...

Prędzej ty się zrobisz czerwony niż ja niebieski.
          • x2468 Re: To co? 10.04.19, 23:47
            To prawda, czerwonego Lesia nie da sie od tak przerobic na niebieskiego.
            • lech1966 Re: To co? 12.04.19, 20:27
              x2468 napisał:

> To prawda, czerwonego Lesia nie da sie od tak przerobic na niebieskiego.

Ty iksie nie musisz się przerabiać na czerwonego iksa, ty już taki zostaniesz. Ale ja nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. Taki jesteś i basta. W Polsce jest miejsce także dla takich jak ty. Ja SLD nie oceniam źle,w każdym razie znacznie lepiej niż PO.
              • pies.na.czarnych Re: To co? 12.04.19, 21:03
                Nie udlaw sie kartoflany ciemniaku.
                • lech1966 Re: To co? 12.04.19, 21:45

> Nie udlaw sie kartoflany ciemniaku.

A czym mam się udławić? Mnie nienawiść nigdy nie dusiła w takim stopniu jak ciebie. Ty już wyglądasz jak ryba bez wody. A co będzie PO przegranych wyborach w jesieni???? Typuje że POpelnisz honorowe harakiri, nie wiem tylko jak u ciebie z honorem?????. Typuje że jako leming nie masz pojęcia co to takiego jest i gdzie w Belgii można kupić albo ukraść.
                  • pies.na.czarnych Re: To co? 13.04.19, 09:45
                    > A czym mam się udławić?

Papka kartoflana, ktora karmi cie PiS.
    • pies.na.czarnych Re: To co? 10.04.19, 13:54
      Któryś z tych dwóch kanałów zagrażał katastrofą ekologiczną?
      • buldog2 Re: To co? 10.04.19, 22:23
        kanał PIS (myślę, że taki jest) na yt zapewnia katastrofę we wszelkich aspektach. Albo RM, też kanał.
    • pies.na.czarnych Na co kradnie PiS 10.04.19, 14:11
      Na co kradnie PiS

18,5 mln zł z subwencji budżetowej z 2018 r. i oszczędności z 2017 r., a do tego ponad 21 mln zł ze składek członków PiS. Wśród wydatków m.in. 1,5 mln zł na ochronę, 822 tys. zł dla firmy eksperta od wizerunku czy 531 tys. zł za wynajem biur na Nowogrodzkiej. Sprawdziliśmy, na co partie wydawały i skąd pozyskiwały w ubiegłym roku pieniądze. Dziś - Prawo i Sprawiedliwość.
      konkret24.tvn24.pl/polityka,112/na-co-pis-wydal-w-2018-roku-pieniadze,924490.html
    • ceppisowski Re: Kradną nadal 10.04.19, 21:51
      Dymisje w spolkach skarbu panstwa i odprawy z tym zwiazane sa scisle zwiazane z tym by dzielic sie z Pislamem odprawa.
      Przetargi moga dzialac w ten sam sposob
      • buldog2 Re: Kradną nadal 10.04.19, 22:22
        Oczywiście, działają, są tak organizowane.
        W tym artykule światowej sławy uczony, prof. Władimir Pastuchow analizuje postępującą degenerację państwa kierowanego przez przestępców. Sięganie już nie po prowizję, ale po pieniądze z budżetu wprost, bezpośrednio, tak jak w przypadku pensji Misiewicza Macierewicza, króliczków Glapińskiego, nagród itd., "kredytów" i "dotacji" to objaw najgłębszego upadku państwa. Towarzyszą mu wydatki na cele społeczne, w celu przekupstwa elektoratu oraz rozbudowa podległych reżymowi organizacji militarnych i podobnych, jak ORMO, ZOMO, OMON, OT, które trwają do momentu bankructwa i rozpadu systemu.

Zbankrutowane kierownictwo łupi do reszty Skarb Państwa, ewakuuje się do bezpiecznych krajów, zadbawszy o to, by pozostawiony chaos trwał jak najdłużej i żeby nikt nie miał czasu ani ochoty myśleć o tym, żeby ich stamtąd ściągnąć.
    • buldog2 Re: Kradną nadal 12.04.19, 11:14
      Kradli, kradną i będą kraść.
      KraKraKra
      • lech1966 Re: Kradną nadal 12.04.19, 20:23
        buldog2 napisał:

> Kradli, kradną i będą kraść.
        > KraKraKra

Lemingi mają przerwę ale widać że kasa ze skarpety się kończy bo rośnie determinacja w dopchaniu się do koryta. Jak na razie do unijnego, ale przyjdzie kolej także na krajowe. :-))))))))))
    • szwampuch58 Re: gwizdnęli państwowe 100 melonów 13.04.19, 11:05
      Przymusowym sponsorem brytyjskich bogaczy jesteśmy my wszyscy: ty, ja, pan, pani a efekt taki:
      pbs.twimg.com/media/D4BALv9WAAI1CLt.jpg
      • pies.na.czarnych Re: gwizdnęli państwowe 100 melonów 13.04.19, 11:10
        Business po pisiemu.
        • xystos Re: gwizdnęli państwowe 100 melonów 13.04.19, 18:28

a jak jest business PO libertyńsku?
          • pies.na.czarnych Re: gwizdnęli państwowe 100 melonów 13.04.19, 18:40
            Po polsku w tym kontekscie nie uzywa sie slowa "libertyn". Juz ci kiedys zwracalem na to uwage.
            • xystos Re: gwizdnęli państwowe 100 melonów 13.04.19, 19:42
              zwał jak zwał,business PO złodziejsku.
    • no-popis Re: Kradną nadal 15.04.19, 18:51

> Kradną nadal
      >
      > Korporacja Budowlana Doraco zaskarżyła zapisy przetargu na przekop Mierzei Wiśl
      > anej, twierdząc, że są niejasne i utrudniają uczciwą konkurencję - dowiedziała
      > się "Wyborcza". Minister Gróbarczyk spodziewał się rozstrzygnięcia przetargu w
      > marcu, ale samo otwarcie kopert z ofertami może przesunąć się na koniec maja.
      > trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,24632456,przetarg-na-przekop-mierzei-wislanej-z-naruszeniem-prawa-powazne.html#s=BoxOpCzol7
      >
      Doraco, firma barona PZPR z Twójmiasta jest oczywizda wspierane przez następcę Trybuny Ludów i hasła Proletariusze wszystkich krajów łączcie się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka