Dodaj do ulubionych

Sędzia Stefan Michnik

25.04.19, 22:44
Sędzia Stefan Michnik jest dla Morawieckiego przykładem pokazującym dlaczego konieczna jest reforma sądów.

"- Trzeba przypomnieć o takich sędziach jak Stefan Michnik, który jest mordercą w todze, tak można powiedzieć, który w latach stalinowskich przyczyniał się do mordowania naszych największych bohaterów - podkreślił premier. - Jeszcze w latach 90. żyło co najmniej stu sędziów z tych najczarniejszych lat 50., kiedy rzeczywiście dominowała czarna noc stalinowska - dodał.

Jak podkreślił, "o tym trzeba mówić, o tym mówię za granicą, a to, że to się niektórym osobom nie podoba, bo uderza to te struny, które świadczą o tym, jak głęboko jest potrzebna reforma wymiaru sprawiedliwości""

www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-04-25/premier-stefan-michnik-jest-morderca-w-todze/

Wszystkie epitety jakie mi przychodzą na myśl padły już wielokrotnie, więc sobie daruję wymienianie cech charakteru Morawieckiego.

S.
Obserwuj wątek
    • lech1966 Re: Sędzia Stefan Michnik 25.04.19, 22:50
      Masz rację snajper, i tak byś nic nowego nie powiedział a te stare powiedzonka się już mocno zużyły.
      • snajper55 Re: Sędzia Stefan Michnik 25.04.19, 23:08
        lech1966 napisał:

> Masz rację snajper, i tak byś nic nowego nie powiedział a te stare powiedzonka
        > się już mocno zużyły.

Wiem że mam rację. Niech haniebne słowa Morawieckiego świadczą o Morawieckim.

S.
        • lech1966 Re: Sędzia Stefan Michnik 25.04.19, 23:22
          snajper55 napisał:

> lech1966 napisał:
          >
          > > Masz rację snajper, i tak byś nic nowego nie powiedział a te stare powied
          > zonka
          > > się już mocno zużyły.
          >
          > Wiem że mam rację. Niech haniebne słowa Morawieckiego świadczą o Morawieckim.

Chyba cię "totalnie" pogięło?. Słyszałeś kiedykolwiek takie słowo jak " obiektywizm"?. Coś mi się wydaje że jednak nie. A to że ty nie słyszałeś nie znaczy o tym że inni też nie słyszeli.
        • lech1966 Re: Sędzia Stefan Michnik 25.04.19, 23:29
          snajper55 napisał:

> lech1966 napisał:
          >
          > > Masz rację snajper, i tak byś nic nowego nie powiedział a te stare powied
          > zonka
          > > się już mocno zużyły.
          >
          > Wiem że mam rację. Niech haniebne słowa Morawieckiego świadczą o Morawieckim.

Jeszcze coś? Szykują się zwolnienia w GW, ze instynkt samozachowaczy POpchnal cię do takiego wazeliniarstwa wobec naczelnego??.
          W waszej frakcji POlitycznej bycie sygnalista czy kartoteka TW jest raczej pomocą niz przeszkodą w karierze więc bez obaw. Mierni ale wierni wszędzie są przydatni.
          • snajper55 Re: Sędzia Stefan Michnik 25.04.19, 23:33
            lech1966 napisał:

> snajper55 napisał:
            >
            > > lech1966 napisał:
            > >
            > > > Masz rację snajper, i tak byś nic nowego nie powiedział a te stare
            > powied
            > > zonka
            > > > się już mocno zużyły.
            > >
            > > Wiem że mam rację. Niech haniebne słowa Morawieckiego świadczą o Morawiec
            > kim.
            >
            > Jeszcze coś? Szykują się zwolnienia w GW, ze instynkt samozachowaczy POpchnal c
            > ię do takiego wazeliniarstwa wobec naczelnego??.
            > W waszej frakcji POlitycznej bycie sygnalista czy kartoteka TW jest raczej pomo
            > cą niz przeszkodą w karierze więc bez obaw. Mierni ale wierni wszędzie są przyd
            > atni.

Przestań oceniać innych według siebie.

S.
            • lech1966 Re: Sędzia Stefan Michnik 25.04.19, 23:45
              snajper55 napisał:

> lech1966 napisał:
              >
              > > snajper55 napisał:
              > >
              > > > lech1966 napisał:
              > > >
              > > > > Masz rację snajper, i tak byś nic nowego nie powiedział a te
              > stare
              > > powied
              > > > zonka
              > > > > się już mocno zużyły.
              > > >
              > > > Wiem że mam rację. Niech haniebne słowa Morawieckiego świadczą o Mo
              > rawiec
              > > kim.
              > >
              > > Jeszcze coś? Szykują się zwolnienia w GW, ze instynkt samozachowaczy POpc
              > hnal c
              > > ię do takiego wazeliniarstwa wobec naczelnego??.
              > > W waszej frakcji POlitycznej bycie sygnalista czy kartoteka TW jest racze
              > j pomo
              > > cą niz przeszkodą w karierze więc bez obaw. Mierni ale wierni wszędzie są
              > przyd
              > > atni.
              >
              > Przestań oceniać innych według siebie.

Nie oceniam według siebie.
              Wazelina sama wylewa się z ekranu.
              Dlaczego Stefan nie przyjedzie do Polski? Ma coś przeciw demokracji???? I legalnemu demokratycznemu rządowi???
              • sverir Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 11:01
                "Dlaczego Stefan nie przyjedzie do Polski?"

Bo ma 90 lat. W tym wieku to nawet Pan Prezes może odczuwać niechęć do podróży międzynarodowych.
                • nazimno alez to zaden problem 26.04.19, 11:38
                  www.dw.com/pl/90-letni-zbrodniarz-hitlerowski-skazany-na-do%C5%BCywocie/a-4555876
                • eiran Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 12:01
                  To akurat żaden powód. Stefan Michnik to zbrodniarz sądowy, ale nie po to wyjeżdżał do Szwecji i stał się jej obywatelem, żeby teraz oddawać się w ręce wymiaru sprawiedliwości tak praworządnego państwa, jak Polska. Pewnie dożyje swoich dni, tak jak Halina Wolińska, czy Salomon Perel, infamia która mu towarzyszy jest i tak surową karą. Zwłaszcza że przy okazji spada na przyrodniego brata, zasłużonego jak mało kto opozycjonistę z czasów PRL, którym wycierają dziś sobie gębę z jednej strony małoletnie gówniarze, z drugiej - nieco starsi - tchórze z czasów stanu wojennego w rodzaju Rafała Ziemkiewicza.
                  • nazimno coooo, Perel, jaki Perel...? 26.04.19, 12:23
                    Chyba wam sie, meieranek, pomylilo z "peerelem".

Morel to byl:

ipn.gov.pl/dokumenty/zalaczniki/1/1-47905_g.gif
                    PS

dla niewielkiego kontrastu:

www.konflikty.pl/aktualnosci/wiadomosci/nazistowski-zbrodniarz-wojenny-w-wiezieniu-we-wloszech/
                    • nazimno uzupelnienie - S.Morel 26.04.19, 12:27
                      ipn.gov.pl/dokumenty/zalaczniki/1/1-47905_g.gif
                      ipn.gov.pl/dokumenty/zalaczniki/1/1-47906_g.gif
                      ipn.gov.pl/dokumenty/zalaczniki/1/1-47904_g.gif
                    • eiran Re: coooo, Perel, jaki Perel...? 26.04.19, 12:30
                      No - boban - możecie zacząć weekendowe świętowanie - przyłapaliście mnie na pomyłce.
                      Salomon (Solomon) Perel, to bohater jednej z najbardziej wstrząsających historii z czasów wojny, wykorzystanej przez Agnieszkę Holland, ale rozumiem, że wam się kojarzy z PRL.
                      • nazimno Re: coooo, Perel, jaki Perel...? 26.04.19, 12:33
                        Wykazalem, ze koreluje sie wam, meieranek, a nie mnie.
                        Wiec odszczekajcie te swoja beznadziejna hipoteze spekulatywna.
                        • eiran Re: coooo, Perel, jaki Perel...? 26.04.19, 12:37
                          Wykazaliście, boban, że co? W którym miejscu mianowicie mi się "koreluje"?
            • x2468 Re: Sędzia Stefan Michnik 25.04.19, 23:49
              Przestan odpowiadac Pop.. i Sk..
      • adam.eu Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 08:49
        lech1966 napisał:

> Masz rację snajper, i tak byś nic nowego nie powiedział a te stare powiedzonka
        > się już mocno zużyły.

Po pierwsze, to sam Mateusz M. słusznie stwierdził, że jeszcze latach 90-tych ............ itd. Obecne zmiany nie zmienią lat 90-tych ani długość życia ówczesnych sędziów.

Niesłusznie zaś wprowadzane zmiany w sądownictwie nazywają reformami (sądy zależne od polityki, a jak w PRL od polityków jednej słusznej partii.

Opozycja popełnia błąd powtarzając za PISem o "reformie"
    • taniarada Re: Sędzia Stefan Michnik 25.04.19, 23:10
      Nie boisz się Snajper że nadredaktor Adaś da ci wilczy bilet. Mazala2 z takim wątkiem już by leżał na oślej i kwiczał.I tak miał szczęście Stefanek ,że dzięki Adasiowi .Wszystkie prawicowe rządy to olały.I nikt lobuza nie ściągnął do Polski.Ja cię kręcę.
      • snajper55 Re: Sędzia Stefan Michnik 25.04.19, 23:22
        taniarada napisał(a):

> Nie boisz się Snajper że nadredaktor Adaś da ci wilczy bilet. Mazala2 z takim w
        > ątkiem już by leżał na oślej i kwiczał.I tak miał szczęście Stefanek ,że dzięki
        > Adasiowi .Wszystkie prawicowe rządy to olały.I nikt lobuza nie ściągnął do Pol
        > ski.Ja cię kręcę.

Ty w ogóle wiesz o czym jest ten wątek? Spróbuję ci wytłumaczyć.

O jest o tym, że według Morawieckiego sędzia Stefan Michnik jest dowodem na konieczność reformy polskiego sądownictwa.

S.
        • nazimno Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 08:41
          W czasach Stefana M. to bylo sowieckie
          sadownictwo.
          Niektore tradycje ciagna sie ze smrodem
          historii.

• man_sapiens Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 10:41
            > W czasach Stefana M. to bylo sowieckie
            > sadownictwo.
            > Niektore tradycje ciagna sie ze smrodem
            > historii

O tym najlepiej wie tow. Piotrowicz z PiS. Na przykład uzależnianie sądów od rzadzącej partii, sterowanie prokuraturą przez ministra i jego partię...
            • nazimno Stefan M. byl cywilem? 26.04.19, 11:41
              Cos mieszasz, rozumny albo ci sie w glowie pomieszalo.
        • prawdawaszaboli Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 10:09
          > Ty w ogóle wiesz o czym jest ten wątek?

Ty sam tego nie wiesz :) - skoro tytuł twojego wątku to "Stefan Michnik"...
          • adam.eu Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 10:14
            Co do tytułu, to masz dużo racji, bowiem nie chodzi o Stefana Michnika, a wykorzystania jego nazwiska i "dokonań" do manipulacji faktami przez Mateusza K.
            • eiran Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 14:08
              Mateusz K? Korniłowicz czy Krzywousty?
              • adam.eu Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 14:23
                Sorry, Mateusz M.
    • erte2 Re: Sędzia Stefan Michnik 25.04.19, 23:23
      snajper55
      Przyjmij do wiadomości że ten tekst nie był skierowany do ciebie czy innych ludzi myślących. To było skierowane do bezmózgich prymitywów (czyli najogólniej rzecz ujmując podstawowego trzonu pisowskiego elektoratu, różnego autoramentu tanichrad czy lechów z numerkiem). Oni to, jak trafnie powiedział niejaki kurski jacek, to kupią. Łykną bez zastrzeżeń i bez zgłębiania tematu, bo to nie są organizmy zdolne do analiz czy refleksji. I nie ma znaczenia że owi stalinowscy zbrodniarze sądowi (jak choćby tatuś pisioego totumfackiego andrzeja kryże* - roman) od dawna przeważnie nie żyją, a sądzić przestali najpóźniej w latach '90 - liczy się to co im powie pisia propaganda.

*Nie ruszałbym andrzeja kryże przyjmując zasadę że dzieci czy bracia nie odpowiadają za czyny swoich krewnych. Ale dla andrzeja kryże robię wyjątek bo w tym przypadku to zgniłe jabłko niedaleko upadło od na szczęście zdechłej już jabłoni, bowiem jestem głęboko przekonany że kryże-junior tylko dlatego nie skazał w stanie wojennym nikogo na śmierć bo mu nie kazano. Gdyby zaś dostał takie polecenie gorliwie by je wykonał.
      • snajper55 Re: Sędzia Stefan Michnik 25.04.19, 23:38
        erte2 napisał:

> snajper55
        > Przyjmij do wiadomości że ten tekst nie był skierowany do ciebie czy innych lu
        > dzi myślących. To było skierowane do bezmózgich prymitywów (czyli najogólniej r
        > zecz ujmując podstawowego trzonu pisowskiego elektoratu

Ja to wiem i, w jakimś stopniu, rozumiem. Jakie zwierze, taka karma. Ale jakoś nie mogę (jeszcze?) przejść obojętnie obok haniebnych słów premiera Polski. Haniebnych? Prawdę mówiąc nie tyle haniebnych co głupich, bezsensownych, nielogicznych. Nie mogę spokojnie przyjąć do wiadomości, że wielu Polaków łyka te brednie Morawieckiego jak gęś kluski. I bije mu brawo.

S.
        • qwardian Zapomniał wół, kiedy cielęciem był.. 26.04.19, 08:13

Nikt bardziej od Wyborczej nie leci Hitlerem, włącznie ze zbrodniarzem, który startuje do PE w moim Poznaniu..

www.wprost.pl/kraj/187337/Miller-Kaczynski-jak-Hitler-PiS-jak-NSDAP.html
          • xystos Re: Zapomniał wół, kiedy cielęciem był.. 26.04.19, 08:36
            Leszek Miller niepowinien się wypowiadać na temat co jest
            dobre dla Polaków po tym na
            jakich warunkach wprowadził Polskę
            do EU.
            Z Leszka Millera może być dobry
            przywódca Łódziego Judeamt'u
            i nic pozatem.
      • lech1966 Re: Sędzia Stefan Michnik 25.04.19, 23:43
        erte2 napisał:

> snajper55
        > Przyjmij do wiadomości że ten tekst nie był skierowany do ciebie czy innych lu
        > dzi myślących. To było skierowane do bezmózgich prymitywów (czyli najogólniej r
        > zecz ujmując podstawowego trzonu pisowskiego elektoratu, różnego autoramentu ta
        > nichrad czy lechów z numerkiem).

Oj erte. Tylko z powodu dobrego wychowania nic o tobie nie POwiem ,,,,,,,, żabciu.
        • skarpeta105l Sędzia Kryże jako minister niby premierowi i jego 26.04.19, 07:32
          tatusiowi jakoś nie przeszkadzał, a teraz atakuje tych co mu zwierzchnik z Nowogrodzkiej
          każe krytykować. Ten sam zwierzchnik co mu rząd utworzył.
          Do niedawna wydawało się , że pajac jest jeden...
          PiSiory chcą dokopać Adamowi Michnikowi, a ponieważ nic na niego nie mają, bo ten w przeciwieństwie do Kaczora jest naprawdę kryształowo czysty, to atakują jego rodzinę.
          To taki stary komunistyczny zwyczaj.
          • kod1501 Re: Sędzia Kryże jako minister niby premierowi i 26.04.19, 18:45
            PiSiory chcą dokopać Adamowi Michnikowi, a ponieważ nic na niego nie mają, bo ten w przeciwieństwie do Kaczora jest naprawdę kryształowo czysty, to atakują jego rodzinę.
            To taki stary komunistyczny zwyczaj.

Oooodpieprz się od generała.....
            vimeo.com/15093226
            natemat.pl/104461,adam-michnik-general-jaruzelski-zrobil-wiecej-dla-polski-niz-pulkownik-kuklinski

Rzeczywiście kryształowo czysty jest Adaś Michnik.

• taniarada Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 10:06
          lech1966 napisał:

> erte2 napisał:
          >
          > > snajper55
          > > Przyjmij do wiadomości że ten tekst nie był skierowany do ciebie czy inn
          > ych lu
          > > dzi myślących. To było skierowane do bezmózgich prymitywów (czyli najogól
          > niej r
          > > zecz ujmując podstawowego trzonu pisowskiego elektoratu, różnego autorame
          > ntu ta
          > > nichrad czy lechów z numerkiem).
          >
          > Oj erte. Tylko z powodu dobrego wychowania nic o tobie nie POwiem ,,,,,,,, żabc
          > iu.
          >
          > Jaka żabcia to ropucha co wszystko i wszystkich niszczy.Facet swoje ego nosi wysoko.A resztę może bezkarnie obrażać .Ataki personalne na przeciwników politycznych to jego norma.Można go kulturalnie lekceważyć .Ale po prawdzie w realu dostał by już dawno w dziób.Pozdrawiam Lechu.
          >
    • sverir Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 07:56
      " Jeszcze w latach 90. żyło co najmniej stu sędziów z tych najczarniejszych lat 50., kiedy rzeczywiście dominowała czarna noc stalinowska - dodał"

Warto więc w tym miejscu przypomnieć, że reforma ustrojowa PiS najbliższa jest rozwiązaniom ustrojowym z czarnej nocy stalinowskiej.
      • nazimno Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 08:47
        Jasne, wyroki smierci co drugi tydzien.
        • m.c.hrabia Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 09:03
          niestety ,ku ogromnemu ubolewaniu kieszonkowego-fuhrerka, obecny kodeks karny nie przewiduje kary śmierci
          • nazimno Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 09:11
            Czyli ty, snajper i x parzysty, pies,...mozecie dalej
            spokojnie pelnic sluzbe na tym forum.
            Nawet zawiasow za to nie dostaniecie.
            • m.c.hrabia Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 09:13
              zawsze ku chwale ojczyzny
              • nazimno Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 09:25
                A ktorej?
          • snajper55 Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 10:17
            m.c.hrabia napisał:

> niestety ,ku ogromnemu ubolewaniu kieszonkowego-fuhrerka, obecny kodeks karny n
            > ie przewiduje kary śmierci

A co za problem ja wprowadzić?

S.
            • nazimno Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 10:30
              Dla majora snajpera zaden problem.
            • m.c.hrabia Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 10:33
              snajper55 napisał:

>
              > A co za problem ja wprowadzić?
              >
              > S.

malutki ale jest, brak większości konstytucyjnej,
              • nazimno Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 11:45
                ...boszszsze... jacy wy wszyscy praworzadni teraz jestescie...
                To chyba ze starosci tak wam sie miesza pod czaszka.
        • sverir Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 10:56
          "Jasne, wyroki smierci co drugi tydzien"

Ale wiesz, co to jest ustrój sadów powszechnych, prawda?
          • nazimno Macie, sverir, objawy choroby Alzheimera 26.04.19, 12:35
            sverir 26.04.19, 07:56
            " Jeszcze w latach 90. żyło co najmniej stu sędziów z tych najczarniejszych lat 50., kiedy rzeczywiście dominowała czarna noc stalinowska - dodał"

Warto więc w tym miejscu przypomnieć, że reforma ustrojowa PiS najbliższa jest rozwiązaniom ustrojowym z czarnej nocy stalinowskiej.
            • sverir Re: Macie, sverir, objawy choroby Alzheimera 26.04.19, 15:26
              Czyli nie wiesz, co to jest ustrój sądów powszechnych. Mogłeś od razu napisać.
              • nazimno drogi stary i nudny propagandysto 26.04.19, 15:55

Poczytaj sobie o "czasach stalinowskich" albo po prostu milcz.
                Gledzeniem tylko jeszcze bardziej przyblizasz sie do idealu namolnego propagandysty
                manipulujacego pojeciami.

Noszenie togi nie jest rownoznaczne z nadaniem statusu niepokalanego supermana.
                A superman nie nadaje sie na sedziego, choc wielu tak to interpretuje.

Podobnie sutanna nie jest atrybutem swietosci absolutnej,
                co sami tu wielokrotnie akcentujecie.

Wiec spokojnie.

• sverir Re: drogi stary i nudny propagandysto 26.04.19, 16:58
                  " Poczytaj sobie o "czasach stalinowskich" albo po prostu milcz."

Przeczytałem o ustroju sądów w czasach stalinowskich, a ty dalej nie wiesz, co to jest ten ustrój. Może więc zamilknijmy obaj, bo ja nie chcę tracić czasu, a ty i tak nie zmądrzejesz.
                  • nazimno Re: drogi stary i nudny propagandysto 26.04.19, 17:53
                    A co takiego przeczytales?
                    Wal smialo.
                    I opisz te analogie do stanu obecnego
                    ze szczegolym uwzglednieniem "strasznosci".
    • xystos Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 08:12
      www.hitta.se/stefan+michnik/göteborg/person/xlZ-mqkJK7?vad=stefan+michnik+göteborg
      możesz do niego zadzwonić i powspominać
    • 141288bs Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 08:17
      snajper, czy ty nie jestes tym,ktory w imie prawa zaklada te splamiona toge?..., moze ktos z rodziny jest kontynuatorem michnikopodobnej sprawiedliwosci?
      • taniarada Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 10:08
        141288bs napisał:

> snajper, czy ty nie jestes tym,ktory w imie prawa zaklada te splamiona toge?...
        > , moze ktos z rodziny jest kontynuatorem michnikopodobnej sprawiedliwosci?
        Widząc jego zawziętość do PIS to może być prawda.
    • taniarada Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 10:16
      Ciekawostką jest że zbrodnie komunistyczne i wojenne nie podlegają przedawnieniu.Szkoda że wcześniej nikt nie myślał o ściągnięciu Stefanka.Były ważniejsze sprawy.Gdyby popełnił zbrodnię przeciw narodowi żydowskiemu .Już dawno by był pochowany w Szwecji lub sądzony w Izraelu .
      • kod1501 Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 12:40
        taniarada napisał(a):

> Ciekawostką jest że zbrodnie komunistyczne i wojenne nie podlegają przedawnieni
        > u.Szkoda że wcześniej nikt nie myślał o ściągnięciu Stefanka.Były ważniejsze sp
        > rawy.Gdyby popełnił zbrodnię przeciw narodowi żydowskiemu .Już dawno by był poc
        > howany w Szwecji lub sądzony w Izraelu .

Bingo !!!!
        • snajper55 Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 13:59
          kod1501 napisał:

> taniarada napisał(a):
          >
          > > Ciekawostką jest że zbrodnie komunistyczne i wojenne nie podlegają przeda
          > wnieni
          > > u.Szkoda że wcześniej nikt nie myślał o ściągnięciu Stefanka.Były ważniej
          > sze sp
          > > rawy.Gdyby popełnił zbrodnię przeciw narodowi żydowskiemu .Już dawno by b
          > ył poc
          > > howany w Szwecji lub sądzony w Izraelu .
          >
          >
          > Bingo !!!!

Bingo??? Ale co ma Stefan wspólnego z reformą sądownictwa???

S.
          • nazimno Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 14:06
            Jestescie "po imieniu"?

• 141288bs Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 21:13
              nazimno napisał:

> Jestescie "po imieniu"?
              >
              >
              - w tym samym czasie ferowali wyroki
          • kod1501 Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 14:06

Bingo??? Ale co ma Stefan wspólnego z reformą sądownictwa???

> > Ciekawostką jest że zbrodnie komunistyczne i wojenne nie podlegają przeda
            > wnieni
            > > u.Szkoda że wcześniej nikt nie myślał o ściągnięciu Stefanka.Były ważniej
            > sze sp
            > > rawy.Gdyby popełnił zbrodnię przeciw narodowi żydowskiemu .Już dawno by b
            > ył poc
            > > howany w Szwecji lub sądzony w Izraelu
      • adam.eu Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 16:31
        taniarada napisał(a):

> Ciekawostką jest że zbrodnie komunistyczne i wojenne nie podlegają przedawnieni
        > u.Szkoda że wcześniej nikt nie myślał o ściągnięciu Stefanka.Były ważniejsze sp
        > rawy.Gdyby popełnił zbrodnię przeciw narodowi żydowskiemu .Już dawno by był poc
        > howany w Szwecji lub sądzony w Izraelu .

A w jakiś to sposób to co piszesz, w jaki sposób to co powiedział Mateusz M. tłumaczy usprawiedliwia zmiany dążące do podległości sędziów "jedynej słusznej partii"?
    • m.c.hrabia Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 15:28
      a tak z ciekawości, to kto czy co to jest sędzia Stefan Michnik?
      • nazimno Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 16:01
        To tylko emeryt bez znaczenia.
        • m.c.hrabia Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 16:18
          to dlatego się nim podniecają co poniektórzy , nie które zboczenia, nawet mnie starego zadziwiają.
          • taniarada Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 17:46
            m.c.hrabia napisał:

> to dlatego się nim podniecają co poniektórzy , nie które zboczenia, nawet mnie
            > starego zadziwiają.
            >
            Przeczytaj to i noś jako relikwie przy sobie stary. niepoprawni.pl/blog/5738/bekart-komunizmu-0
            • m.c.hrabia Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 18:04
              ty też poczytaj o prawdziwym życiu wolna-polska.pl/wiadomosci/zycie-intymne-ksiedza-biskupa-karola-wojtyly-2015-06
    • taniarada Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 18:22
      kod1501 napisał:

> Chuj z Michnikiem - jednym i drugim. Polska da sobie radę bez tych "łałtorytetó
      > w"
      Amen.
      • m.c.hrabia Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 18:37
        dokładnie .
        czyli trzeba być poj3bem do kwadratu aby zakładać wątek o "łałtorytecie" Stefanie Michniku
        • kod1501 Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 18:47
          m.c.hrabia napisał:

> dokładnie .
          > czyli trzeba być poj3bem do kwadratu aby zakładać wątek o "łałtorytecie" Stefan
          > ie Michniku
          >

Kto założył tej wątek?
          • taniarada Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 18:52
            kod1501 napisał:

> m.c.hrabia napisał:
            >
            > > dokładnie .
            > > czyli trzeba być poj3bem do kwadratu aby zakładać wątek o "łałtorytecie"
            > Stefan
            > > ie Michniku
            > >
            >
            >
            > Kto założył tej wątek?
            Kompletnie nie jarzy mc.hrabia .Gdyby to był mazala .To wątek na oślej.
            • adam.eu Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 19:23
              taniarada napisał(a):

> Kompletnie nie jarzy mc.hrabia .Gdyby to był mazala .To wątek na oślej.

Mazala nie zakłada wątków o Mateuszu M.,
              • lech1966 Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 20:27
                adam.eu napisał:

> taniarada napisał(a):
                >
                > > Kompletnie nie jarzy mc.hrabia .Gdyby to był mazala .To wątek na oślej.
                >
                > Mazala nie zakłada wątków o Mateuszu M.,

Znów nie zrozumiałeś Adamie
                • adam.eu Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 21:33
                  lech1966 napisał:

> Znów nie zrozumiałeś Adamie

Być może, ale jeszcze bardziej dziwne wydaje mi się użycie osoby Stefana Michnika przez Mateusza M. jako argument za podporządkowanie sądów politykom PIS.

Dodatkowo jeżeli o moje rozumienie, to też oceń dość częste swoje pisanie i rozjeżdżanie się z ogólnym tematem i ostatnim postem.
                  • taniarada Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 21:39
                    adam.eu napisał:

> lech1966 napisał:
                    >
                    > > Znów nie zrozumiałeś Adamie
                    >
                    > Być może, ale jeszcze bardziej dziwne wydaje mi się użycie osoby Stefana Michni
                    > ka przez Mateusza M. jako argument za podporządkowanie sądów politykom PIS.
                    >
                    > Dodatkowo jeżeli o moje rozumienie, to też oceń dość częste swoje pisanie i ro
                    > zjeżdżanie się z ogólnym tematem i ostatnim postem.
                    >
                    To Snajper na tym forum manipuluje.Ciężko to zrozumieć Adasiu?
                    • adam.eu Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 08:00
                      taniarada napisał(a):

> To Snajper na tym forum manipuluje.Ciężko to zrozumieć Adasiu?

Moim zdaniem Snajper w poście założycielskim pisze o manipulacji (moim zdaniem prymitywnej) Mateusza M. Czy tu się zgadzamy?

Mateusz M. bowiem usiłuje usprawiedliwić wszelkie zmiany dotyczące wymiaru sprawiedliwości istnieniem Michnika Stefana i jemu podobnych pomijając przy tym zupełnie zakres oraz sposób tych zmian, zgadzając się na zależność sądownictwa od jednej partii.

Widocznie te wypowiedzi, co dla mnie są prymitywne(a chyba nikt nie przypisuje mi nadmiernie wysokie IQ) trafiają do większości Polaków :(.
                      Wątpię w to, abyście świadomie zgadzali się z obecnym premierem, z jego sposobem agitacji, przypuszczam, że chcecie zakrzyczeć fakty.

PS. Praktycznie niemalże zawsze krytykowałem na tym forum wymiar sprawiedliwości, byłem hejtowany przez wielu forumowiczów, wielu z nich jeszcze tu pisze. Mimo wszystko uważam, zmiany w prawie idą w złym kierunku!!!!!
                  • lech1966 Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 21:51
                    A w czym się nie zgadzasz Adamie? W tym że Stefanowi pozwolono uciec z kraju żeby móc się chełpić że jakakolwiek dekomunizacja sądów i sedziow miała miejsce? Weź sprawdź ilu sędziów straciło "posadę" w wyniku przemian z PRL do RP.
                    • adam.eu Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 08:02
                      Przeczytaj sobie, co odpisałem w sąsiedztwie Taniejradzie.
                    • 141288bs Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 08:33
                      Brak dekomunizacji sedziow jest zasluga Strzembosza, ktory posluzyl sie zmyla - sady i sedziowie sami sie oczyszcza,tak powiedzial Strzembosz, a wladza pod kierownictwem Mazowieckiego mu przyklasnela.
                      • adam.eu Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 08:41
                        Praktyczny brak dekomunizacji sędziów nie może być wystarczającym powodem do podporządkowania wymiaru sprawiedliwości "jedynej słusznej partii"
                        Czy nie widzisz już praktycznego upolitycznienia sądownictwa i prokuratury?
                        Pewnie widzisz.
                        • qwardian Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 08:56

adam.eu napisał:

> Praktyczny brak dekomunizacji sędziów nie może być wystarczającym powodem do po
                          > dporządkowania wymiaru sprawiedliwości "jedynej słusznej partii"

Ale nie tej, która broniła Jaruzelskiego i Kiszczaka i w której koalicji miejsca znaleźli Cimoszewicz, oraz Leszek Miller...
                          • adam.eu Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 09:21
                            Tak czy owak, JEDYNEJ tak jak w PRL jedyną była PZPR.
                            Dodatkowo ta jedyna partia jest zarządzana przez jedynego prezesa, który obawia się wrogów, i do czego posunie się, aby zdławić wszelką konkurencję?
                        • lech1966 Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 09:48
                          adam.eu napisał:

> Praktyczny brak dekomunizacji sędziów nie może być wystarczającym powodem do po
                          > dporządkowania wymiaru sprawiedliwości "jedynej słusznej partii"
                          > Czy nie widzisz już praktycznego upolitycznienia sądownictwa i prokuratury?
                          > Pewnie widzisz.

Ok, ale czy ty naprawdę uważasz obywateli RP za durniów? Dawno dawno temu obiecano że system się sam oczyści. Zamiast tego system komunistyczny się okopał i zbudował zasieki. Nic więcej nie uległo zmianie. Może sami obywatele powiedzieli dość głosując na tych którzy zapowiedzieli reformę?.
                          POlecam też lekturę przyczyn i powodów wszystkich rewolucji jakie miały miejsce na planecie ziemia.
                          • adam.eu Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 10:04
                            Nie uważam Cię za durnia, uważam Cię za świadomego manipulatora nastrojami i faktami. Dureń rzadko przestaje być durniem, ty też masz marne szanse, ale nieco większe szanse, aby potwierdzić, o co naprawdę chodzi w zmianach w sądownictwie. Chodzi o zwierzchnictwo polityczne nad sądami.
                        • spokojny.zenek Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 14:14
                          adam.eu napisał:

> Praktyczny brak dekomunizacji sędziów

Ten rzekomy "brak" jest bez jakiegokolwiek znaczenia, bo ostatni wymagający "dekomunizacji" dawno odeszli z sądownictwa albo przeszli na emeryturę.

> Czy nie widzisz już praktycznego upolitycznienia sądownictwa i prokuratury?

Widzi widzi. Tego nie da się nie widzieć.

• lech1966 Re: Sędzia Stefan Michnik 28.04.19, 16:27
                            spokojny.zenek napisał:

> adam.eu napisał:
                            >
                            > > Praktyczny brak dekomunizacji sędziów
                            >
                            > Ten rzekomy "brak" jest bez jakiegokolwiek znaczenia, bo ostatni wymagający "de
                            > komunizacji" dawno odeszli z sądownictwa albo przeszli na emeryturę.
                            >
                            > > Czy nie widzisz już praktycznego upolitycznienia sądownictwa i prokuratur
                            > y?
                            >
                            > Widzi widzi. Tego nie da się nie widzieć.

Zeniu, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. To co widzę ja ty nie jesteś w stanie zobaczyć. Nasze punkty widzenia nigdy nie będą takie same z wiadomych powodów. To że pozwolono komunistycznym sędziom kształtować niby niezależne nowe kadry, i to że ty bierzesz to za dobrą monetę świadczy jedynie o tym że nadal jesteś "niewolnikiem" wykonującym rozkazy bez szansy na "własne zdanie". To że PiS chce (jak mówicie) podporządkować sobie sądy jest tak samo złe jak pozostawienie komunistycznej kadry po to aby według partyjnego czy własnego klucza dobierała sobie nowe kadry - rzekomo wolne i niezależne,,, jednak zależne od tych którzy ich dopuścili do zawodu i cały czas kontrolowane przez tych samych zwierzchników. W rzeczywistości "nowe kadry" nie mają "POchodzenia" komunistycznego, ale są kształtowani i wychowywani przez wiadomo kogo na swój obraz i podobieństwo. Uważam że mała rewolucja w tym obszarze może nam wyjsc tylko na dobre.

Zanim się zaplujesz zeniu, zauważ że napisałem to bez żadnych negatywnych emocji bez epitetów i merytorycznie uzasadnilem powody dla których takie są moje poglądy jakie prezentuje w tym poście. Jeśli masz zamiar brać udział w dyskusji oczekuje od ciebie podobnie merytorycznie uzasadnionej tezy a nie steku bzdur i komunalow których cię nauczono
                            • spokojny.zenek Re: Sędzia Stefan Michnik 28.04.19, 19:23
                              lech1966 napisał:

> Zeniu, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. To co widzę ja ty nie jesteś
                              > w stanie zobaczyć.

To prawda. Nie mam urojeń. I na pewno nie jestem patologicznym kłamcą. W ogóle nie jestem kłamcą.

• lech1966 Re: Sędzia Stefan Michnik 28.04.19, 19:46
                                spokojny.zenek napisał:

> lech1966 napisał:
                                >
                                >
                                > > Zeniu, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. To co widzę ja ty nie
                                > jesteś
                                > > w stanie zobaczyć.
                                >
                                > To prawda. Nie mam urojeń. I na pewno nie jestem patologicznym kłamcą. W ogóle
                                > nie jestem kłamcą.

To prawda. Nie kłamiesz. Jedynie z innego punktu patrzysz na problem. Tak jak pisałem wyżej. Ty nie widzisz tego co widzę ja i na odwrót.
                          • nazimno Re: Sędzia Stefan Michnik 28.04.19, 16:50
                            To nie jest emerytura, zenusiu.
                            Juz dziadzio zapomnial.
                    • spokojny.zenek Re: Sędzia Stefan Michnik 27.04.19, 14:12
                      Głupie i prymitywne te lesiowe manipulacje.
          • m.c.hrabia Re: Sędzia Stefan Michnik 26.04.19, 19:08
            nie przewidział udziału kretynów , choć mówiąc szczerze nie usprawiedliwia go to, powinien przewidzieć.
    • inocom Przecież to zgodne z Torą 26.04.19, 23:02
      snajper55 napisał:

> Sędzia Stefan Michnik jest dla Morawieckiego przykładem pokazującym dlaczego ko
      > nieczna jest reforma sądów.

Posyłał na śmierć niewinnych. Przeklęty będzie jego ród przez 5 pokoleń.

Proste jako konstrukcja cepa.
      • taniarada Re: Przecież to zgodne z Torą 27.04.19, 08:42
        Konstrukcja cepa nie jest taka prosta.Chyba że tego z FK. I tu dodaję :
        - dzierżak cepa składa się z przedcepia dzierżaka cepa, śródcepia dzierżaka cepia, zacepia dzierżaka cepa.
        -
        -
      • adam.eu Re: Przecież to zgodne z Torą 27.04.19, 08:44
        OK, ale proste też jest, że nie o tym jest wątek, wątek jest o wykorzystaniu działalności Stefana Michnika do zawładnięcia sądami również do obecnych politycznych celów.
        • man_sapiens Re: Przecież to zgodne z Torą 28.04.19, 19:45
          > OK, ale proste też jest, że nie o tym jest wątek

Cepom kazali coś wpisać w tym wątku, to wpisały co potrafiły

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka