Dodaj do ulubionych

Dzięki PiSowi rośnie

11.05.19, 02:11
Dzięki PiSowi rośnie w Polsce emisja CO2. Dzięki truciu Polaków spalaniem ruskiego węgla w 2018 roku wzrosła w Polsce o 3,5% emisja CO2. W Unii emisja CO2 w 2018 roku spadła o 2,5%. Emisja CO2 spadła w Rumunii, Bułgarii (8,1%) czy w Niemczech. Ale Polska jest zieloną wyspą i u nas rośnie

www.bankier.pl/wiadomosc/Rosnie-emisja-CO2-w-Polsce-Najwiecej-emituja-Niemcy-7664641.html

S.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Dzięki PiSowi rośnie 11.05.19, 13:11
      Polska odnotowuje jej 3,5-procentowy wzrost.
      datawrapper.dwcdn.net/QE1vh/1/
    • szwampuch58 Re: I co to mnie obchodzi, że gospodarka rośnie!! 11.05.19, 13:42
      i padamy jak pszczoly:
      W ubiegłym roku zmarło 403,5 tys. Polaków. Po wojnie nieco więcej osób odeszło z tego świata tylko w 1991 r.
      • stasi1 Re: I co to mnie obchodzi, że gospodarka rośnie!! 12.05.19, 08:12
        Ale to nie do końca prawda. Wymierają nam najliczniejsze roczniku tuż powojenne. Taka kolej rzeczy. Za kilka lat ten stan się zmniejszy bo będzie mniejszy wybór
        • adam.eu Re: I co to mnie obchodzi, że gospodarka rośnie!! 12.05.19, 19:29
          Z tymi rocznikami, gdyby były nawet najliczniejsze, to też nie do końca prawda, spada średnia życia Polaków.
          • stasi1 Re: I co to mnie obchodzi, że gospodarka rośnie!! 13.05.19, 08:59
            Ale to tylko w jeden rok. Może ten będzie lepszy i długość życia się wydłuży
    • xystos Re: Dzięki PiSowi rośnie 11.05.19, 14:04
      CO2-największy przekręt ub. stulecia
      który trwa do dziś,a opłat za emisję
      metanu niema.
      Metan 21x groźniejszy dla ozonu niż
      wyźej wspomniany CO2.
      • snajper55 Re: Dzięki PiSowi rośnie 11.05.19, 16:28
        xystos napisał:

> CO2-największy przekręt ub. stulecia
        > który trwa do dziś,a opłat za emisję
        > metanu niema.
        > Metan 21x groźniejszy dla ozonu niż
        > wyźej wspomniany CO2.

Tylko metanu jest tysiąc razy mniej, jego ilość jest w zasadzie stała i nie mamy dużego wpływu na jego ilość. CO2 jest tysiąc razy więcej i jego ilość bardzo szybko rośnie. No mamy na tę ilość wpływ. Dlatego zajmujemy się CO2 a nie metanem.

S.
        • inocom Woda to też gaz cieplarniany 12.05.19, 03:28
          snajper55 napisał:

> xystos napisał:
          >
          > > CO2-największy przekręt ub. stulecia
          > > który trwa do dziś,a opłat za emisję
          > > metanu niema.
          > > Metan 21x groźniejszy dla ozonu niż
          > > wyźej wspomniany CO2.
          >
          > Tylko metanu jest tysiąc razy mniej, jego ilość jest w zasadzie stała i nie mam
          > y dużego wpływu na jego ilość. CO2 jest tysiąc razy więcej i jego ilość bardzo
          > szybko rośnie. No mamy na tę ilość wpływ. Dlatego zajmujemy się CO2 a nie metan
          > em.
          >
          > S.

A tej w atmosferze przybywa proporcjonalnie do zużycia energii.
        • qwardian Re: Dzięki PiSowi rośnie 12.05.19, 07:02
          snajper55 napisał:

> Tylko metanu jest tysiąc razy mniej, jego ilość jest w zasadzie stała i nie mam
          > y dużego wpływu na jego ilość.

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/naukowcy-w-atmosferze-ziemskiej-gwaltownie-wzrasta-ilosc-metanu
          Mamy wpływ na wzrastającą obecność tego śmiercionośnego gazu, tylko najpierw trzeba wyeliminować tysiące trolli Gazpromu i Putina z internetu..
      • adam.eu Re: Dzięki PiSowi rośnie 12.05.19, 19:35
        xystos napisał:

> CO2-największy przekręt ub. stulecia
        > który trwa do dziś,a opłat za emisję
        > metanu niema.
        > Metan 21x groźniejszy dla ozonu niż
        > wyźej wspomniany CO2.

Ok, a czy Twoje twierdzenie to nie czysta manipulacja? Idąc dalej tym tropem słusznie można zauważyć, że znacznie groźniejszy jest..... chlor. A czy emisja szkodliwych gazów to tylko CO2?
    • pies.na.czarnych Re: Dzięki PiSowi rośnie 11.05.19, 14:21
      Nareszczie pisi rząd może się pochwalić, że w czymś przoduje.
    • buldog2 Re: Dzięki PiSowi rośnie 11.05.19, 17:12
      Putinowi rośnie sprzedaż węgla z Donbasu.
      PISowcom rosną konta w Sbierbanku.
      • lech1966 Re: Dzięki PiSowi rośnie 12.05.19, 19:10
        buldog2 napisał:

> Putinowi rośnie sprzedaż węgla z Donbasu.
        > PISowcom rosną konta w Sbierbanku.

Ile tobie urosło? Wiem że to tajemnica bankowa, ale mógłbyś się podzielić ile dostajesz od Putina.
    • ceppisowski Re: Dzięki PiSowi rośnie 11.05.19, 17:39
      Znowu k.... sukces Pislamu
    • inocom Widać tam mają kryzys 12.05.19, 03:18
      snajper55 napisał:

> Dzięki PiSowi rośnie w Polsce emisja CO2. Dzięki truciu Polaków spalaniem ruski
      > ego węgla w 2018 roku wzrosła w Polsce o 3,5% emisja CO2. W Unii emisja
      > CO2 w 2018 roku spadła o 2,5%. Emisja CO2 spadła w Rumunii, Bułgarii (8,
      > 1%) czy w Niemczech. Ale Polska jest zieloną wyspą i u nas rośnie
      >
      > www.bankier.pl/wiadomosc/Rosnie-emisja-CO2-w-Polsce-Najwiecej-emituja-Niemcy-7664641.html
      >
      > S.
      • qwardian Re: Widać tam mają kryzys 12.05.19, 17:59
        Emisja CO2 doskonale wpływa na wzrost flory, stąd w akwarium z rybkami używa się butli z dwutlenkiem węgla. Niemcy akurat doskonale planują własne potrzeby energetyczne. Używają węgla, systematycznie uzupełniając go energią z wiatraczków. Jednocześnie usuwając śmiercionośny atom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka