Dodaj do ulubionych

Prezent na komunię opodatkowany, a taca nie

13.05.19, 07:26
To jak to jest gdzie jest równość obywateli wobec prawa. Przecież dziecko ten prezent dostaje tylko raz w życiu, a taca jest zapełniana kilka razy dziennie. Dlaczego fiskus nie traktuje tego równo?
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Prezent na komunię opodatkowany, a taca nie 13.05.19, 07:39
      A skąd ma być kasa dla kleru,kasa za poparcie wyborcze czyli byt polityczny? Takie wzajemne usługi i ...wygodne życie.
      • praktykujacyateista Re: Prezent na komunię opodatkowany, a taca nie 13.05.19, 07:45
        lumpior napisał:

> A skąd ma być kasa dla kleru,kasa za poparcie wyborcze czyli byt polityczny? Ta
        > kie wzajemne usługi i ...wygodne życie.
        >
        powiem więcej taca jest jeszcze dodatkowo zasilana przez państwo i to nie małymi datkami liczącymi w milionach.
        • nazimno Re: Prezent na komunię opodatkowany, a taca nie 13.05.19, 09:02
          warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,22743644,sejm-da-az-100-mln-zl-na-cmentarz-zydowski-przy-okopowej.html
          • x2468 Re: Prezent na komunię opodatkowany, a taca nie 13.05.19, 09:14
            Pewnie tego pacanie nie wiesz, Zydzi placili podatki, kosciol nigdy.
            • nazimno Re: Prezent na komunię opodatkowany, a taca nie 13.05.19, 10:37
              Opinie wyiksowanego ciecia sa typowe dla cieciow.
          • praktykujacyateista Te PiSior, ty czytasz co wklejasz,? 13.05.19, 09:18
            nazimno napisał:

> warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,22743644,sejm-da-az-100-mln-zl-na-cmentarz-zydowski-przy-okopowej.html

Raczej chyba nie, boi gdybyś to przeczytał:
            Gigantyczna dotacja to pomysł poselski, który zgłosiła grupa posłów PiS reprezentowanych przez Elżbietę Kruk.
            to byś raczej tego tu nie wkleił
            Chociaż ja osobiście uważam restaurację tego zabytku za cel szlachetny, którego nie da się porównać do mojego wątku.
            • nazimno Re: Te PiSior, ty czytasz co wklejasz,? 13.05.19, 10:38
              Wrecz przeciwnie - czytalem i dlatego musisz sie teraz silic na jakies podworkowe madrosci.
      • no-popis Re: Prezent na komunię opodatkowany, a taca nie 13.05.19, 16:16
        lumpior napisał:

> A skąd ma być kasa dla kleru,kasa za poparcie wyborcze czyli byt polityczny? Ta
        > kie wzajemne usługi i ...wygodne życie.
        naszemiasto.pl/artykul/ministerstwo-dalo-6-mln-zl-dotacji-na-swiatynie-opatrznosci,4514770,art,t,id,tm.html
    • oszo-lom-z-rm Re: Prezent na komunię opodatkowany, a taca nie 13.05.19, 14:21
      A który rząd to opodatkował ?
      • yoma Re: Prezent na komunię opodatkowany, a taca nie 13.05.19, 14:56
        Ten, który kochasz.
        • no-popis Re: Prezent na komunię opodatkowany, a taca nie 13.05.19, 15:13
          yoma napisała:

> Ten, który kochasz.
          Łżesz jak pies.
        • no-popis rok 2014 13.05.19, 15:15
          yoma napisała:

> Ten, który kochasz.
          www.bankier.pl/wiadomosc/Czy-fiskus-sciga-nowozencow-za-prezenty-slubne-7217994.html
          Zakłamany t ro llu.
          • pies.na.czarnych Re: rok 2014 13.05.19, 15:38
            Manipulujesz pisowski ciemniaku
            tvn24bis.pl/z-kraju,74/prezenty-komunijne-rodzice-musza-pamietac-o-podatku,935055.html
            • no-popis Re: rok 2014 13.05.19, 16:15
              pies.na.czarnych napisała:

> Manipulujesz pisowski ciemniaku
              > tvn24bis.pl/z-kraju,74/prezenty-komunijne-rodzice-musza-pamietac-o-podatku,935055.html
              >
              Zacytowałem publikację ale taki przygłup jak ty nie zrozumiał.
              Może jszzce kilka ci zacytować ? Mogą być nie z TVN ale z innych gazet a nawet z Gazety:)
              Sąd się takie przygłupy jak ty biorą i ciekawym jest, że im większy przygłup tym bardziej wierzy w niePOkalane POczęcie.
              • no-popis to żądna nowość PO też ścigało 13.05.19, 16:30
                www.se.pl/wiadomosci/polska/pierwsza-komunia-swieta-uwazaj-na-drogie-prezenty-fiskus-ma-cie-na-oku-aa-eqjt-jEWi-g6hR.html
                Młodym parom Tusk też nie odpuszczał:
                gk24.pl/urzad-kontroli-skarbowej-przeswietla-wesela/ar/4488765
                • pies.na.czarnych Re: to żądna nowość PO też ścigało 13.05.19, 16:45
                  Już od dawna politycy w tym kraju traktują obywateli jak żebraków, dla których nawet zegarek jest luksusem. Teraz Matołusz chcąc udowodnić swój sukces:) ściągania podatków brnie dalej ośmieszając Polskę przed postronnymi obserwatorami.
              • pies.na.czarnych Re: rok 2014 13.05.19, 16:41
                Nie zrozumiałeś tytułu wątku pisowski niedorozwoju? Odgrzewanymi kartoflami znowu chcesz skręcić wątek.
                • no-popis Re: rok 2014 13.05.19, 16:47

> Nie zrozumiałeś tytułu wątku pisowski niedorozwoju? Odgrzewanymi kartoflami zno
                  > wu chcesz skręcić wątek.
                  Nie tradycyjnie chę wskazać tysięczny dowód na to, że piS od PO się nie różni a tylko taki przygłup jak ty możesz widzieć róznicę. Temat nie jest skręcony,a ni skręcany po prostu fiskus ściga za to od lat a nie od czasu PiS łgarzu.
    • no-popis Re: Prezent na komunię opodatkowany, a taca nie 13.05.19, 14:29
      praktykujacyateista napisał:

> To jak to jest gdzie jest równość obywateli wobec prawa. Przecież dziecko ten p
      > rezent dostaje tylko raz w życiu, a taca jest zapełniana kilka razy dziennie. D
      > laczego fiskus nie traktuje tego równo?
      No i teraz pomyśl czy to tak jest za pisu czy było już wcześniej na przykład za SLD....czas start !
    • no-popis apropos tacy i jej opodatkowania 13.05.19, 15:24
      Donald Tusk w 2011 roku obiecywał likwidację Funduszu Kościelnego i .....jak zwykle.
      • m.c.hrabia Re: apropos tacy i jej opodatkowania 13.05.19, 15:58
        BiNGO!!
      • pies.na.czarnych Re: apropos tacy i jej opodatkowania 13.05.19, 16:02
        Likwidacja tego funduszu była złym pomysłem. Po jego likwidacji nie ma możliwości rozliczenia złodziejstw jakich dopuścił się Kościół.
        • no-popis Re: apropos tacy i jej opodatkowania 13.05.19, 16:12

> Likwidacja tego funduszu była złym pomysłem. Po jego likwidacji nie ma możliwoś
          > ci rozliczenia złodziejstw jakich dopuścił się Kościół.
          Ufff. To jednak geniusz i Palec boży zadziałały znowu o genialnego Tuska:)
          Swoją drogą interesujące jest z jakiego powodu likwidacja podmiotu powoduje brak możliwości rozliczenia złodziejstw . Zdradzisz ?
          • pies.na.czarnych Re: apropos tacy i jej opodatkowania 13.05.19, 16:39
            Poczytaj sobie na ten temat. W tym czasie na FK również o tym rozmawialiśmy. W archiwum znajdziesz wiele moich wypowiedzi krytykujących PO i Tuska w związku z planami likwidacji tej złodziejskiej instytucji.
            • no-popis Re: apropos tacy i jej opodatkowania 13.05.19, 16:41

> Poczytaj sobie na ten temat. W tym czasie na FK również o tym rozmawialiśmy. W
              > archiwum znajdziesz wiele moich wypowiedzi krytykujących PO i Tuska w związku z
              > planami likwidacji tej złodziejskiej instytucji.
              Nie wierzę.
              The End.
              • pies.na.czarnych Re: apropos tacy i jej opodatkowania 13.05.19, 16:52
                Z problemami w wierze zgłoś się do swojego plebana. Ja wiem, że jesteś pożytecznym durniem na usługach PiS. Useful idiot no-popis.
                • no-popis Re: apropos tacy i jej opodatkowania 13.05.19, 16:59

> Z problemami w wierze zgłoś się do swojego plebana. Ja wiem, że jesteś pożytecz
                  > nym durniem na usługach PiS. Useful idiot no-popis.
                  Jestem agnostykiem, co wielikrotnie tu stawało, musiałbys mi załatwić jakieś spotkanie w POpisie np przez Zdrojewskiego , który sfinansował KK drobną kwotą 6 000 000 zł lub o xiendza, który dawał ślub katolickowyborczy Tuskom, zabawny przygłupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka