Dodaj do ulubionych

Faworyt PiS - firma Blirt.

10.03.20, 06:15
Ta od testów na COVID. Wcale ich nie produkują. Kupują od Angoli i sprzedają pisowskiemu rządowi. Ciekawe z jakim przebiciem? Dużym, bo akcje mocno skoczyły.

Zupełnie jakby nasz NFZ nie mógł tego załatwić bez pośrednika.
Obserwuj wątek
    • buldog2 Re: Faworyt PiS - firma Blirt. 10.03.20, 11:24
      Była o tym mowa Poranku Pani Dominiki Wielowieyskiej. PISowiec powiedział, że wszystko OK. kiedy kupuje się chyba kilka (dokładnie nie pamiętam) drożej niż u konkurencji.
      Dobrze było okradać bezdomnych, jeszcze lepiej okradać chorych.
      • haen2010 Re: Faworyt PiS - firma Blirt. 10.03.20, 12:37
        Nie słuchałem. Nie lubię Wielowieyskiej. Ale trzeba stwierdzić, że pisowska swołocz okradanie Polaków opanowała do perfekcji. Przy nich POPSL to nędzni amatorzy.
        • nazimno Re: Faworyt PiS - firma Blirt. 10.03.20, 12:41
          Popsl to "amatorzy"?
          Wszyscy się od nich uczą....
          • haen2010 Re: Faworyt PiS - firma Blirt. 10.03.20, 12:56
            Uczą? Jeszcze pamiętam, jak platfus z wrocka załatwił swojej firmie szkolenie dla bezrobocia po likwidacji stoczni. Skasowali go z polityki i jego kontrakty. Nazwisk nie pamiętam. Spora różnica.
    • stasi1 Re: Faworyt PiS - firma Blirt. 10.03.20, 18:36
      Kiedyś państwo opanowało handel bananami i nigdy ich na święta nie było. Oczywiście przed też nie. Więc lepiej aby państwo nie zajmowało by się bezpośrednim importem
      • qinto Re: Faworyt PiS - firma Blirt. 10.03.20, 18:45
        stasi1 napisał:

> Kiedyś państwo opanowało handel bananami i nigdy ich na święta nie było. Oczywi
        > ście przed też nie. Więc lepiej aby państwo nie zajmowało by się bezpośrednim i
        > mportem

Sęk w tym, że za komuny państwo nie opanowało handlu cytrusami i bananami.
        Żeby o tym wiedzieć, wystarczy mieć skończona podstawówkę.
        • x2468 Re: Faworyt PiS - firma Blirt. 10.03.20, 19:39
          Panstwowa Centrala Handlu Zagranicznego "AGROS", podlegla ministrowi handlu zagranicznego.
        • stasi1 Re: Faworyt PiS - firma Blirt. 10.03.20, 20:24
          W mojej podstawówce wtedy nie było bananów, więc ty jesteś w tej szczęśliwej puli co mieli banany. Zazdroszczę ci może dlatego jej nigdy nie skończyłeś skoro tak dobrze w niej ci było?
          • qinto Re: Faworyt PiS - firma Blirt. 10.03.20, 20:31
            stasi1 napisał:

> W mojej podstawówce wtedy nie było bananów, więc ty jesteś w tej szczęśliwej pu
            > li co mieli banany. Zazdroszczę ci może dlatego jej nigdy nie skończyłeś skoro
            > tak dobrze w niej ci było?

W mojej podstawówce banany i cytrusy były prawie nieznane. Kończyłem podstawówkę w latach sześćdziesiątych ubiegłego wieku. Ty pewnie skończyłeś wcześniej szkolę podstawową.
            • stasi1 Re: Faworyt PiS - firma Blirt. 11.03.20, 08:49
              Na szczęście później skończyłem tą podstawówkę. Skoro tak wcześnie ją skończyłeś to skąd pomysł że państwo nie dbało w PRL aby dzieci miały banana na śniadanie? Dopiero w 3 RP państwo z tego zaszczytnego obowiązku zrezygnowało i teraz banany są tańsze niż jabłka ,czasami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka