rzewuski1 18.03.20, 11:09 Powiedzmy że kadencja wygasa to kto będzie dalej pełnił urząd? Marszałek sejmu czy pan Duda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janadam59 Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 11:17 Duda, jeśli stan wyjątkowy. Ale przełożenie oznacza, że kandydatem wcale nie musi być PAD - a np PMZ Szumowski? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 11:20 Nie ma stanu wyjątkowego, jest stan zagrożenia epidemicznego . Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 11:23 janadam59 napisał: > Duda, jeśli stan wyjątkowy. Ale przełożenie oznacza, że kandydatem wcale nie mu > si być PAD - a np PMZ Szumowski? Znowu wykazujesz się głupotą :( Lubisz się tak poniżać ? Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 16:03 no-popis napisała: > janadam59 napisał: > > > Duda, jeśli stan wyjątkowy. Ale przełożenie oznacza, że kandydatem wcale > nie mu > > si być PAD - a np PMZ Szumowski? > Znowu wykazujesz się głupotą :( > Lubisz się tak poniżać ? Założyciel wątku, to mutacja cotojest2020, za to że napisałem to dwukrotnie w tym wątku, usunięto moje wątku. Głupota tych moderatorów jest gorsza niż koronawirus. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 16:17 qinto napisał: > no-popis napisała: > > > janadam59 napisał: > > > > > Duda, jeśli stan wyjątkowy. Ale przełożenie oznacza, że kandydatem > wcale > > nie mu > > > si być PAD - a np PMZ Szumowski? > > Znowu wykazujesz się głupotą :( > > Lubisz się tak poniżać ? > > > > Założyciel wątku, to mutacja cotojest2020, za to że napisałem to dwukrotnie w t > ym wątku, usunięto moje wątku. > Głupota tych moderatorów jest gorsza niż koronawirus. Boją się zapijaczonego czyli cotojest itp bo on skarży się a kiedyś nawet dodzwonił się do Szkła Kontaktowego aby o tym oPOwiedzieć. Przedstawił się jako Stanisław. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 16:25 no-popis napisała: > qinto napisał: > > > no-popis napisała: > > > > > janadam59 napisał: > > > > > > > Duda, jeśli stan wyjątkowy. Ale przełożenie oznacza, że kandy > datem > > wcale > > > nie mu > > > > si być PAD - a np PMZ Szumowski? > > > Znowu wykazujesz się głupotą :( > > > Lubisz się tak poniżać ? > > > > > > > > Założyciel wątku, to mutacja cotojest2020, za to że napisałem to dwukrotn > ie w t > > ym wątku, usunięto moje wątku. > > Głupota tych moderatorów jest gorsza niż koronawirus. > Boją się zapijaczonego czyli cotojest itp bo on skarży się a kiedyś nawet dodzw > onił się do Szkła Kontaktowego aby o tym oPOwiedzieć. Przedstawił się jako Stan > isław. Wiem, słuchałem tej rozmowy. Ale to nie zapijaczony, ja wyczuwam tego rosyjskiego trolla na kilometry, ma specyficzny styl pisania.Powtarzam to, mutacja cotojest2020, zobacz jak od razu wkroczył na forum. Tym głupkom z peło to pasuje, bo oni potrzebują POdniety, a rosyjski troll doskonale gra na ich nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 12:56 janadam59 napisał: > Duda, jeśli stan wyjątkowy. Ale przełożenie oznacza, że kandydatem wcale nie mu > si być PAD - a np PMZ Szumowski? Jeżeli stan nadzwyczajny z przedłużeniem, to nowe wybory mniej więcej za rok. Jeśli do tego czasu Szumowski kupi skuteczną szczepionkę, to PiSSowi opłaci się go wystawić, bo Adrian będzie się już kojarzył tylko z kryzysem gospodarczym. Jeżeli nie będzie stanu nadzwyczajnego, tylko po prostu opozycja zerwie wybory (ma narzędzie), to do 24 maja Witek musi zarządzić nowe wybory na dzień przed upływem 60 dni od dnia ogłoszenia, czyli w lipcu. To oznaczałoby niebywały burdel bez gwarancji, że opozycja ponownie nie zerwie wyborów. Gdyby znowu zerwała, to kadencja Adriana wygasłaby i do wyboru nowego prezydenta jego obowiązki sprawowałaby Witek. PiSSdu mogłoby temu zapobiec wystawiając Adrianowi lewego "przeciwnika", co by Adriana ośmieszało, ale uniemożliwiało unieważnienie wyborów z powodu braku konkurenta. Możliwe, że jednak PiSSdu w takiej sytuacji wprowadziłoby jakiś stan nadzwyczajny, bo organizacja wyborów w lipcu mogłaby wkurzyć nawet PiSSi elektorat i niespodziewanie "przeciwnik" Adriana mógłby zostać prezydentem-pośmiewiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
janadam59 Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 13:44 PAD chyba powoli staje się niewybieralny, mimo tych sondaży. Więc takie manewry możliwe, ale wynik to czysty hazard. Co do Szumowskiego i wyborów za rok - gdyby nie recesja na widoku to byłoby możliwe, a jeśli będzie recesja to już chyba nic nie uratuje PIS, no chyba cud ( np. zmiana pogody, wygaśniecie epidemii, brak recesji ). Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Chrzsnicie Hipolicie 18.03.20, 15:44 janadam59 napisał: > PAD chyba powoli staje się niewybieralny, mimo tych sondaży. Więc takie manewry > możliwe, ale wynik to czysty hazard. > Co do Szumowskiego i wyborów za rok - gdyby nie recesja na widoku to byłoby moż > liwe, a jeśli będzie recesja to już chyba nic nie uratuje PIS, no chyba cud ( n > p. zmiana pogody, wygaśniecie epidemii, brak recesji ). Jakieś cuda niewidy wyssane z palca.Zdaj się na mądrość Kaczyńskiego i nie fsnzoł dyrdymałów. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Chrzsnicie Hipolicie 18.03.20, 16:04 taniarada napisał(a): > janadam59 napisał: > > > PAD chyba powoli staje się niewybieralny, mimo tych sondaży. Więc takie m > anewry > > możliwe, ale wynik to czysty hazard. > > Co do Szumowskiego i wyborów za rok - gdyby nie recesja na widoku to było > by moż > > liwe, a jeśli będzie recesja to już chyba nic nie uratuje PIS, no chyba c > ud ( n > > p. zmiana pogody, wygaśniecie epidemii, brak recesji ). > Jakieś cuda niewidy wyssane z palca.Zdaj się na mądrość Kaczyńskiego i nie fsnz > oł dyrdymałów. Założyciel wątku, to mutacja cotojest2020, za to że napisałem to dwukrotnie w tym wątku, usunięto moje wątku. Głupota tych moderatorów jest gorsza niż koronawirus. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 11:52 Bu, a już pomyślałam, że przełożone. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 12:28 yoma napisała: > Bu, a już pomyślałam, że przełożone. Pewnie będą. Śmiesznie by wyglądała komisja i PiSi aktyw kontrolujący, od stóp do głów szczelnie opatuleni w kombinezony. No i raz, skąd rząd wytrzepie kasę na to jednorazowe kombinezony w cenach od 15 zł do 60 zł, plus rękawiczki i maski. A dwa, skąd pewność, że, by zabić nudę, kart wyborczych nie przygotowywali ludzie będący na przymusowych kwarantannach? Albo zawirusowana przez towarzyszy Dudy w jego ostatnich wojażach, cała kancelaria. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 15:46 ktos_z_kosmosu napisał: > yoma napisała: > > > Bu, a już pomyślałam, że przełożone. > > Pewnie będą. Śmiesznie by wyglądała komisja i PiSi aktyw kontrolujący, od stóp > do głów szczelnie opatuleni w kombinezony. > No i raz, skąd rząd wytrzepie kasę na to jednorazowe kombinezony w cenach od 15 > zł do 60 zł, plus rękawiczki i maski. > A dwa, skąd pewność, że, by zabić nudę, kart wyborczych nie przygotowywali ludz > ie będący na przymusowych kwarantannach? Albo zawirusowana przez towarzyszy Dud > y w jego ostatnich wojażach, cała kancelaria. Śmieszne to ty piszesz głupoty . Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 13:33 Cyrk i komedia jak się słyszy tego Błażeja nieogolonego albo Sasina. Wg nich nie ma powodów do przełożenia terminu wyborów. No faktycznie nie ma. I tak będą musieli przełożyć jak kilka sondaży w tym temacie wyjdzie i jak zwykle wyjdą na idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 14:32 Ja słabo się orientuję w tych paragrafach, ale po prostu kadencja ulega przedłużeniu. Na określony czas. Czyli niewiele zmienia. To są tylko wybory prezydenckie. Inna sprawa co ta pisowska swołocz będzie wyprawiała w tym stanie wyjątkowym. Kaczuś zgnojony i choróbska., Duduś nie mieści się w inwektywach. Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 16:06 haen2010 napisał: > Ja słabo się orientuję w tych paragrafach, ale po prostu kadencja ulega przedłu > żeniu. Na określony czas. Czyli niewiele zmienia. To są tylko wybory prezydenck > ie. Inna sprawa co ta pisowska swołocz będzie wyprawiała w tym stanie wyjątkowy > m. Kaczuś zgnojony i choróbska., Duduś nie mieści się w inwektywach. > Dałbyś sobie spokój, bo p...lisz jak POtłuczony, od czasów Palikota. Palikot już przestał, a ty dalej tokujesz jak głuszec. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Kadencja Prezydenta automatycznie ulega przedluzen 18.03.20, 14:47 przedluzeniu - jezeli wybory zostana przesunie ze wzgledow nadzwyczajnych (jak stan kleski zywiolowej) paradygmatem polskiej Konstytucji (i nie tylko polskiej) - jest CIAGLOSC sprawowania Wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Kadencja Prezydenta automatycznie ulega przed 18.03.20, 15:19 j-k napisał: > przedluzeniu - jezeli wybory zostana przesunie ze wzgledow nadzwyczajnych (jak > stan kleski zywiolowej) Jeżeli natomiast wybory nie przyniosą rezultatu przed końcem kadencji, np. przez ich zerwanie wskutek wycofania wszystkich kandydatów poza jednym, to po zakończeniu kadencji p.o. prezydenta jest marszałek Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Kadencja Prezydenta automatycznie ulega przed 18.03.20, 15:25 j-k napisał: > jezeli wybory zostana przesunie ze wzgledow nadzwyczajnych (jak > stan kleski zywiolowej) > paradygmatem polskiej Konstytucji (i nie tylko polskiej) - jest CIAGLOSC sprawo > wania Wladzy Ty się cieszysz? Pewnie tak. Pisia władza nie powinna. Pandemia i kryzys ekonomiczny państwa narasta i jeśli ta władza się cieszy, to cieszy się jak głupi do sera. No bo na kogo zwalą winę za ludzkie nieszczęścia? Prosty PiSi lud nie przyjmie do wiadomości, że winny jest los. PISi lud jest przyzwyczajony do PiSda, a jeśli nie da, na to pohybel mu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ciesze sie tylko z jednego: 18.03.20, 15:47 od dawna tu pisze, ze jest mi obojetne - ktora frakcja POPiSu sprawuje aktualnie wladze. cieszy mnie tylko jedno, ze ciaglosc sprawowania Wladzy jest niezagrozona by Wladza (kazda) zawsze jakos sobie poradzi - chodzi tylko o to - by radzila sobie tez z katastrofa dotykajaca caly narod. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 15:41 To Platfusy mają problem i cała reszta tego tałatajstwa.Muszą się dogadać z Dudą,który na ten czas wygrywa.Niemożliwe są wybory ,gdy ludzie leżą w szpitalach pod respiratorami .Drugie już mamy nieoficjalne stan wyjątkowy .Oficjalnie nie i nikt go nie wprowadzi. Przesunięcie wyborów prezydenckich to doskonała okazja do podłubania przy konstytucji na prośbę opozycji.Naprzód matoły .Gdyby rządziła PO było by gorzej niż we Włoszech.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
cogito50 Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 16:18 ale za tych z pisdu jest realnie gorzej . Ipisdu zdechnie na uwiąd. Realia sa fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
stanpan A co to za różnica? 18.03.20, 15:51 Która marionetka będzie podpisywać i meldować się prezesowi? > > Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Ile o tym będę pisał każda 18.03.20, 15:57 stanpan napisał: > Która marionetka będzie podpisywać i meldować się prezesowi? > > >Nawet nie daj Bóg wybiorą Kamysza .To co on poskoczy ?Ustawa wróci do TK i z powrotem do sejmu .Jedynie to może sobie pilnować żyrandola. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis jeżeli już o marionetkach piszesz to nie zaPOmnij 18.03.20, 16:21 stanpan napisał: > Która marionetka będzie podpisywać i meldować się prezesowi? youtu.be/THQ_8iEkx1c?t=16 Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 17:11 A później darcie japy, że PiS wprowadza stan wojenny i ogranicza swobody obywatelskie. Wybory odbędą się tak jak zaplanowano. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Wybory przełożone i kto prezydentem? 18.03.20, 17:58 Wybory odbędą się tak jak zaplanowano. Nie odbędą się. Za chwilę zrobią sondaż gdzie 99% tego nie chce i nie pójdzie głosować. A pisie syny jak wiemy są wrażliwe na to czego chce seweryn. A co do darcia japy to juz 4 i pół roku pis robi jak obiecał "Polskę w ruinie" wieć nihil novi Odpowiedz Link Zgłoś