jureek 07.08.20, 09:38 Często można spotkać się z taką tezą ze strony agresywnych zwolenników Trzaskowskiego. Też tak uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qinto Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 09:52 Ja tak nie uważam. Ten, kto nie głosował, nie oddał głosu na żadnego z dwu kandydatów. Można również powiedzieć, że ten kto nie głosował - głosował na Trzaskowskiego. Wtedy ja, bym się czuł obrażony. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 22:25 qinto napisał: > Ja tak nie uważam. > Ten, kto nie głosował, nie oddał głosu na żadnego z dwu kandydatów. > Można również powiedzieć, że ten kto nie głosował - głosował na Trzaskowskiego. > Wtedy ja, bym się czuł obrażony. Ale nie jesteś PO-Trzaskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 22:41 inocom napisał: > qinto napisał: > > > Ja tak nie uważam. > > Ten, kto nie głosował, nie oddał głosu na żadnego z dwu kandydatów. > > Można również powiedzieć, że ten kto nie głosował - głosował na Trzaskows > kiego. > > Wtedy ja, bym się czuł obrażony. > > Ale nie jesteś PO-Trzaskiem. > Ale na Dudę nie głosował.Powstańców też obrażał.Choć nie jest historykiem .Do emerytury nie musi czekać do 65.Na Dudę nie na Trzaska też.I hrabia ginto może być z siebie dumny. > Odpowiedz Link Zgłoś
qinto Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 13:25 > Ale na Dudę nie głosował.Powstańców też obrażał.Choć nie jest historykiem .Do emerytury nie musi czekać do 65.Na Dudę nie na Trzaska też.I hrabia ginto może być z siebie dumny. Ja mówiłem, że na pana Dudę nie będę głosował, zupełnie z innych powodów niż większość z tego forum. Na Trzaskowskiego nie oddałbym głosu, nawet za 13-tkę i czternastkę Jarkową. Po wyborze Dudy na prezydenta nie czułem obrzydzenia, jakie bym czuł, gdyby wybrany został trzasnięty. Kto obrażał Powstańców i jakich? Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 09.08.20, 10:22 Generalnie jako wielki zwolennik myśli liberalnej jestem zwolennikiem dwu kadencyjności danego kandydata i systemu dwupartyjnego, w naszym wypadku pomiędzy PO i PiS. Czyli że dany kandydat wysunięty przez ugrupowanie polityczne sprawuje swój urząd przez dwie kadencje (w Polsce przez 10 lat) po czym władza prezydencka przechodzi stopniowo do drugiej partii. Polska nie jest gospodarczym pariasem, posiadamy ludzi i kapitał. W naszym przypadku zawsze będą istniały ugrupowania wychodzące poza schemat podziału dwu partyjnego. Zawsze będą istnieli ludzie o poglądach narodowych (Konfederacja), marksistowskich (Lewica) czy reprezentanci wsi (PSL). Przypominam o istnieniu Partii Republikanie. Generalnie kadencja Andrzeja Dudy przebiega bez zgrzytów i będzie on porównywany do wczesnego okresu historii USA. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 10:01 Jak często? Podasz jakiś przykład kogoś, kto tak pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 10:12 eiran napisał: > Jak często? Podasz jakiś przykład kogoś, kto tak pisze? W ostatnich dniach przed wyborami kilka razy dziennie. Nie chcę tu wklejać tekstów z fejsbuka, bo ich autorzy mogą sobie tego nie życzyć. Poszukam na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 10:18 Bez sensu wklejanie tekstu z FB kogoś, o kim nie wiadomo, czy jest zwolennikiem Trzaskowskiego, do tego agresywnym. Ja, jako agresywny zwolennik Trzaskowskiego, byłem zwolennikiem tego, by miłośnicy Razem, a tym bardziej Śpiewaka, raczej zostawali w domu, bo jeśli mieliby pójść, to raczej po to, by poprzeć Dudę. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 10:27 eiran napisał: > Ja, jako agresywny zwolennik Trzaskowskieg > o, byłem zwolennikiem tego, by miłośnicy Razem, a tym bardziej Śpiewaka, racze > j zostawali w domu, bo jeśli mieliby pójść, to raczej po to, by poprzeć Dudę. Bardzo mi przykro, że znowu nie wpasowałem Ci się w Twoją szufladkę. Jestem zwolennikiem Razem i Śpiewaka, a mimo to zagłosowałem na Trzaskowskiego. W ostatniej chwili (pakiet wyborczy przyszedł bardzo późno) i z ciężkim sercem, bo zdawałem sobie sprawę, że głosując na niego przyczyniam się do wzmocnienia pozycji konfederatów, ale przeważyła kalkulacja, że jednak lepiej będzie, gdy prezydent będzie z innej opcji niż rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 10:30 Ponieważ kilka razy skutecznie przyłapałem cię nie minięciu się z prawdą, więc tym razem zachowam daleko idący sceptycyzm co do twojej deklaracji. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 11:28 eiran napisał: > Ponieważ kilka razy skutecznie przyłapałem cię nie minięciu się z prawdą, gówno przyłapałeś. Link poproszę. > więc > tym razem zachowam daleko idący sceptycyzm co do twojej deklaracji. Tak się zastanawiam, po co Ty mi w ogóle zadajesz jakieś pytania, czy wchodzisz w rozmowę ze mną, jeśli z góry kwestionujesz moje odpowiedzi. To przecież bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 12:50 jureek napisał: > gówno przyłapałeś. Link poproszę. Twój "znak firmowy" to fejkowe "screeny", albo cytaty. Kiedy masz wskazać oryginalne źródło (np. na FB), z reguły okazuje się, że już tego nie ma, bo "zostało skasowane". Ewentualnie proponujesz, żeby sobie samemu poszukać, bo ty nie masz czasu. Naprawdę chciałbyś linki do swoich przykładowych wykrętów j.w.? > > > więc > > tym razem zachowam daleko idący sceptycyzm co do twojej deklaracji. > > Tak się zastanawiam, po co Ty mi w ogóle zadajesz jakieś pytania, czy wchodzisz > w rozmowę ze mną, jeśli z góry kwestionujesz moje odpowiedzi. To przecież bez > sensu. Tak się składa, że zadałeś pytanie, na które odpowiedziałem przecząco, po czym obiecałeś linka do przykładowych wypowiedzi potwierdzających twoją tezę (nie fejsbukowych, tylko forumowych), a potem jak zwykle.... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Eiran 07.08.20, 14:24 eiran napisał: > Bez sensu wklejanie tekstu z FB kogoś, o kim nie wiadomo, czy jest zwolennikiem > Trzaskowskiego, do tego agresywnym. Ja, jako agresywny zwolennik Trzaskowskieg > o, byłem zwolennikiem tego, by miłośnicy Razem, a tym bardziej Śpiewaka, racze > j zostawali w domu, bo jeśli mieliby pójść, to raczej po to, by poprzeć Dudę. A mógłbyś podać źródło z którego powziąłeś tę wiedzę, że raczej poparliby Dudę? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Eiran 07.08.20, 14:56 Jeśli chodzi o Śpiewaka, to proponuję poczytanie wpisów Śpiewaka na FB oraz komentarzy jego zwolenników. A poparcie dla Razem silnie koreluje z poparciem dla Śpiewaka, czego najlepszym przykładem autor wątku. Niektórzy działacze Razem są wprawdzie krytyczni wobec PiS, ale na pewno nie bardziej, niż wobec PO. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Mylisz się kolego. Specjalnie? 07.08.20, 15:31 eiran napisał: > Jeśli chodzi o Śpiewaka, to proponuję poczytanie wpisów Śpiewaka na FB oraz kom > entarzy jego zwolenników. A poparcie dla Razem silnie koreluje z poparciem dla > Śpiewaka, czego najlepszym przykładem autor wątku. Niektórzy działacze Razem są > wprawdzie krytyczni wobec PiS, ale na pewno nie bardziej, niż wobec PO. Cóż, PO ma też swoje za uszami, więc nie dziwota, że ludzie są wobec niej krytyczni. Ale przypisywanie Razem przedkładania PiS nad PO, to wg mnie zwykłe pomówienie. Podpieranie się zwolennikami Śpiewaka to unik. Proszę o konkretny dowód w/w twierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Mylisz się kolego. Specjalnie? 07.08.20, 15:46 Ale co będzie konkretnym dowodem? Kartka wyborcza wrzucona przez Zandberga z krzyżykiem przy Dudzie?Nie mam. Można natomiast odnaleźć filmik z Biedroniem deklarującym w drugiej turze poparcie dla Trzaskowskiego - i choć stoją przy nim działacze lewicowi, to tylko z partii Biedronia i sld. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Mylisz się kolego. Specjalnie? 07.08.20, 15:58 eiran napisał: > Ale co będzie konkretnym dowodem? Kartka wyborcza wrzucona przez Zandberga z kr > zyżykiem przy Dudzie?Nie mam. Można natomiast odnaleźć filmik z Biedroniem dekl > arującym w drugiej turze poparcie dla Trzaskowskiego - i choć stoją przy nim dz > iałacze lewicowi, to tylko z partii Biedronia i sld. Rozumiem. Piszesz więc o swoich wrażeniach. Można i tak... Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Mylisz się kolego. Specjalnie? 07.08.20, 16:01 Nie jest moim wrażeniem, że nie zdarzyło się, by ktokolwiek z czołowych polityków Razem zadeklarował poparcie dla Trzaskowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Mylisz się kolego. Specjalnie? 07.08.20, 16:24 eiran napisał: > Nie jest moim wrażeniem, że nie zdarzyło się, by ktokolwiek z czołowych polityk > ów Razem zadeklarował poparcie dla Trzaskowskiego. I co z tego? To przecież nie oznacza automatycznego poparcia dla PiS. No chyba, że ktoś jest nastawiony na zohydzanie Razem, wówczas wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran PS. 07.08.20, 16:16 ... a co do samego nicka jureek, to: Re: Zmęczenie Trzaskowskiego. jureek 15.06.20, 18:52 Po sobotnim występie w Opolu stracił Trzaskowski ostatnią szansę, żebym na niego zagłosował. Ani w pierwszej, ani w drugiej turze nie dostanie mojego głosu. Dziś tenże jureek, wyborca i członek (oraz swego czasu kandydat) partii Razem, a jednocześnie waleczny obrońca Śpiewaka, twierdzi, że jednak zagłosował na Trzaskowskiego. A ja mam dobre powody, żeby mu nie wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: PS. 07.08.20, 16:25 eiran napisał: > ... a co do samego nicka jureek, to: > > > Re: Zmęczenie Trzaskowskiego. > jureek 15.06.20, 18:52 > Po sobotnim występie w Opolu stracił Trzaskowski ostatnią szansę, żebym na nieg > o zagłosował. Ani w pierwszej, ani w drugiej turze nie dostanie mojego głosu. > > > > Dziś tenże jureek, wyborca i członek (oraz swego czasu kandydat) partii Razem, > a jednocześnie waleczny obrońca Śpiewaka, twierdzi, że jednak zagłosował na Trz > askowskiego. A ja mam dobre powody, żeby mu nie wierzyć. To w/w to te 'dobre powody? Mhmm... Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PS. 07.08.20, 16:33 Powody są bardzo dobre - jeśli facet najpierw się zaklina, że nigdy nie zagłosuje na Trzaskowskiego, a po kilku tygodniach twierdzi, że zagłosował, to to już dość dobry powód, by mieć wątpliwości. A jeśli przy okazji w niemal identyczny sposób opisuje przebieg swoich dramatycznych przygód z głosowaniem w 1. turze (głos na Biedronia) i w drugiej (na Trzaskowskiego) z tymi samymi szczegółami (pakiet przyszedł w ostatniej chwili), to - jak dla mnie - fantazjuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: PS. 07.08.20, 18:11 Bartosz Migas tak miał? twitter.com/migasbartosz/status/1279169204986548225 twitter.com/migasbartosz/status/1282297791793045506 Odpowiedz Link Zgłoś
inocom To na kogo głosował Jurek jest jego sprawą 07.08.20, 19:02 eiran napisał: > ... a co do samego nicka jureek, to: > > > Re: Zmęczenie Trzaskowskiego. > jureek 15.06.20, 18:52 > Po sobotnim występie w Opolu stracił Trzaskowski ostatnią szansę, żebym na nieg > o zagłosował. Ani w pierwszej, ani w drugiej turze nie dostanie mojego głosu. > > > > Dziś tenże jureek, wyborca i członek (oraz swego czasu kandydat) partii Razem, > a jednocześnie waleczny obrońca Śpiewaka, twierdzi, że jednak zagłosował na Trz > askowskiego. A ja mam dobre powody, żeby mu nie wierzyć. Praworządność się we łbach kotłuje, jak pusty slogan, a wybory są tajne. Nie wmówisz mi, że Jurek oddał głos bez rozważenia za czy przeciw. Obojętnie co zrobił, to wybrał według siebie mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: To na kogo głosował Jurek jest jego sprawą 07.08.20, 19:16 Zagłosowałem przeciwko pogardzie, przemocy fizycznej, ideologicznej i ekonomicznej idiota, powiesił się ? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: To na kogo głosował Jurek jest jego sprawą 07.08.20, 19:19 m.c.hrabia napisał: > Zagłosowałem przeciwko pogardzie, przemocy fizycznej, ideologicznej i ekonom > icznej > > idiota, powiesił się ? ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 13:02 jureek napisał: > Często można spotkać się z taką tezą ze strony agresywnych zwolenników Trzaskow > skiego. Też tak uważacie? Niestety, ale rozpatrując sprawę statystycznie to właśnie na to wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom "Zabierz babci dowód" 07.08.20, 14:19 Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 14:25 Ja nie głosowałem w drugiej turze, choć w pierwszej głosowałem na Rafała i go poparłem podpisem. Wstyd się przyznać ale w podróż zapomniałem wziąć z sobą zaświadczenia o głosowaniu. Raczej nikt nie wypominał mi tego chyba że znajomi pisowcy. Śmieli się z tego że taki jestem anty kaczor a nawet nie udało mi się zagłosować Odpowiedz Link Zgłoś
damian19876 Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 14:41 Ahhh jak dobrze, że nie jestem ani za PiS ani za PO Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 15:28 Kto nie głosował, temu jest wszystko jedno - będzie dyktatura, czy nie. A kto go tam złapie za ryj, to też mu wszystko jedno. Nie głosowali w lwiej części potomkowie pańszczyźniaków, genetyczni niewolnicy. Gdyby głosowali, to w dużej większości na Dudę, więc może lepiej, że nie głosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 09.08.20, 11:14 Proszę Pana, gdyby nie doszło do dwubiegunowej polaryzacji sceny politycznej pomiędzy PO a PiS, to nigdy nie określilibyśmy się jako Naród i Społeczeństwo. Przypominam o koalicji wyborczej w 1997 roku Unia Prawicy Rzeczypospolitej, w skład której weszli przedstawiciele Unii Polityki Realnej i Partii Republikanie. Jeśli takie wartości jak silne państwo, wolny rynek oparty o umowy prawne pomiędzy pracodawcami a pracobiorcami mają sens, to kadencja Andrzeja Dudy spełniła swoją rolę. Dobrze by było, aby po obecnej kadencji (na wzór amerykański), władza prezydencka przeszła na łono opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 07.08.20, 22:44 Na Trzaska głosowali ci co chcieli dopiec Kaczyńskiemu .Durny naród .Mając takie argumenty jak PIS.Czajkowski by sprawił by wojna polsko-polska by się toczyła dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Mało co a Prezydentem 07.08.20, 22:46 taniarada napisał(a): > Na Trzaska głosowali ci co chcieli dopiec Kaczyńskiemu .Durny naród .Mając taki > e argumenty jak PIS.Czajkowski by sprawił by wojna polsko-polska by się toczyła > dalej. zostałby facet padający herbatę :) Odpowiedz Link Zgłoś
dwaczarnekoty Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 02:58 Jeśli nie głosuję na Razem, wybieram inna dobra opcję i nie będzie to nigdy partia, która szczuje za pieniądze podatników, aby przepchnąć kolanem mierną prezydenturę, bezcześci miejsca święte jak Łagiewniki, zamiast budować - korzysta z okazji aby napchać kieszenie i realizuje plan zemsty za wydumane krzywdy - rzekomo reformując a w rzeczywistości- upolityczniajac . Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 03:00 Osobiście nie brałem udziału w wyborach, chociaż jako zwolennik Chrześcijańsko demokratycznego Stronnictwa Pracy popieram oczywiście Andrzeja Dudę. Stoję na stanowisku że to młode pokolenie polityków, którym należy dać szansę. To wyrazisty lider, którego pierwsza kadencja okazała się sukcesem. Dlaczego Polska potrzebuje silnego przywódcy? Z przeszłości wynieśliśmy tylko wrogi stosunek do Państwa. Targowanie się z państwem, które było wrogie. To nastawienie, bardzo silnie utrzymuje się jeszcze dzisiaj. Metoda wychowywania obywatela w tym duchu, że musi on żądać od Państwa rzeczy, przysługujących mu z racji przynależności do danej klasy społecznej, tej lub owej klasy politycznej. Andrzej Duda rozumie, że jego rola w narodzie musi być określona. Naszą rolą działaczy politycznej musi być nie targowanie się z Państwem, lecz wyrabianie poczucia potrzeby wysiłku, ofiary na rzecz Państwa, jako wspólnego społecznego dobra. Nie żałujemy na to swoich wysiłków. Odpowiedz Link Zgłoś
dwaczarnekoty Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 03:09 Akurat elektorat PiSu to część społeczeństwa mało się wysilająca. Można rzec, że wyborcy PO zarabiają na siebie i wyborców PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 10:47 Andrzej Duda w II kadencji powinien nawiązać do swych włoskich odpowiedników. czarne koty, czy wiesz że za rządów Benito Mussoliniego we Włoszech nie zginął żaden Żyd. Po II wojnie światowej rządy chadecji zapewniły Włochom znaczny wzrost gospodarczy. Państwo jako organizm społeczny, w którym żadna jednostka nie jest pomijana czy zapomniana. Ochrona państwa nad firmami prywatnymi, porozumienie między pracodawcami i pracownikami. Docenienie czynnika ludzkiego w ekonomii. Andrzej Duda jest młodym zrównoważonym człowiekiem, jego rządy to sukces dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
dwaczarnekoty Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 12:18 Po pięciu latach prezydentury ✍️ już wiemy, że ekonomia PiSu opiera się na wyzyskiwaniu gospodarki: przedsiębiorców i ludzi ciężko pracujących do produkcji kiełbasy wyborczej, dla tych którzy za te kiełbasę daja się kupować. Przy niepewnym systemie prawnym nikt nie będzie chciał tworzyć miejsc pracy, inwestować. Młodość Dudy koreluje z przedziałem wiekowym jego wyborców. Wygrał dzięki DPSom , zakonnicom wypełniającym karty wyborcze za podopiecznych, propagandzie telewizyjnej skierowanej do ludzi z demencja. Młodość w której widzę nadzieję to Hołownia, Trzaskowski i Zandberg. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 13:06 Grratuluję, na tym polega demokracja że w zgodzie różnimy się. W 2015 zagłosowałem na Andrzeja Dudę wierząc w jego chadecki i propaństwowy program. A zatem Państwo i to, co jego spoistości stanowi. Rządy Andrzeja Dudy przebiegają bez specjalnych gaf. jesteśmy ważnym partnenerem Niemiec w ramach UE. Chciałbym, aby Andrzej Duda skupił się w II kadencji bardziej na polityce polskiej. Mamy rodaków na Wschodzie. Korzystając z pieniędzy UE, należy popierać polskość na ścianie wschodniej wszędzie tam, gdzie jest to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dwaczarnekoty Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 13:29 Sądzisz, że ludziom na wschodzie brakuje indoktrynacji? Im brakuje godnych warunków do życia. Jeśli takie zostaną zapewnione uniezależnia się od pisowskiej jałmużny. Już wśród młodych jest tam tendencja do wybierania wolności, sprawczości i prawa do szacunku każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 14:11 Tak. Jako Naród Kościół i Państwo musimy określić się względem zachodniego sąsiada. Jesteśmy 75 lat po holokauście Polaków, Rosjan i Żydów. Kosztem ziem wschodnich, wróciliśmy po kilkuset latach na Ziemie Zachodnie. Kościół przetrwał w Narodzie. Musimy zatem skupić się na wschodnich landach Niemiec. Popierać słowiańskość i wpływy polskie w miastach byłej NRD. Zakładać polskie kościoły, instytucje polskie, wydawać polskie gazety. Niech landy NRD różnią się od zachodniego sąsiada i w sposób zwykły ciążą ku Polsce. Wytoczmy Niemcom ekonomiczną wojnę, dbajmy o polskie porty bałtyckie, polskie rybołóstwo, polski przemysł maszynowy i stoczniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dwaczarnekoty Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 14:43 Jezu Kryste. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 15:39 Czy pamiętasz piękną bajkę o Lechu, Czechu i Rusie. książki dla dzieci z początku lat 80. z nauką liter rosyjskich. Nie bójmy się Wschodu. Chcemy widzieć w narodzie rosyjskim godnego partnera w walce narodów słowiańskich o samostanowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 15:52 p.grochowski napisał: > Czy pamiętasz piękną bajkę o Lechu, Czechu i Rusie. książki dla dzieci z począt > ku lat 80. z nauką liter rosyjskich. Ich czterech było: Lech, Czech, Rus i Prus, czyli enerdowiec. A rosyjskie litery były a umlautami. Odpowiedz Link Zgłoś
dwaczarnekoty Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 15:52 Legendy są bardziej wartościowe niż niektóre ówczesne przeintelektualizowane opowieści. Na szczęście legendy w programie nadal są i budzą fascynacje. A wszystko to, co budzi solidarność ludzką ponad podziałami zasługuje na całkowitą aprobatę. Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 16:09 czarnekoty tak. Łączy nas Polaków z narodem rosyjskim wspólny pień etniczny i ponad 1000 lat sąsiedztwa. Byliśmy z narodem rosyjskim w okresie straszliwego mongolskiego najazdu i "wielkiej smuty". Łączą nas ideały młodej polskiej i rosyjskiej inteligencji, dekabrystów i narodników. Pokażmy że możemy być razem, niech nasza młodzież zawsze mariaże małżeńskie, wymieńmy się doświadczeniami państwowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 16:39 Dlaczego młodzież? Nie chciałbyś się ożenić z Rosjanką? Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 17:50 eiran, czy nie chciałbym ożenić się z Rosjanką...."Nie jestem bowiem godzien, abyś przyszła do mnie..." wiesz eiran, nie zasłużyłem na taki zaszczyt. Chciałbym przytulić się do Rosjan jako takich, zrozumieć rosyjską dusze... "Przeto błagam was, bracia i siostry...." Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 18:45 eiran, należę do tych Polaków rosyjskiego pochodzenia, którzy nie wiedzą co to kobieta.. To mnie jako historyka łączy z biologiem Romanem Dmowskim.... "Przeto błagam was, bracia i siostry, o modlitwę za mnie do Pana Boga naszego..." Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 19:32 eiran napisał: > Dlaczego młodzież? Nie chciałbyś się ożenić z Rosjanką? > cenię rosyjskie dobro, kocham język rosyjski, doceniam siłę współzależności międzyludzkich....ale swojej drugiej połowy nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 16:43 Mirage małżeńskie zawszy są OK, ale na ile krzeseł w Dumie Państwowej możemy liczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
p.grochowski Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 16:47 Przecież dla nazistów byliśmy podludźmi. Zwróćmy uwagę na przeciętnego Rosjanina jak na drugiego człowieka. Jako katolicy wyjdźmy na spotkanie kulturze prawosławnej. Ogromnym rosyjskim przestrzeniom, rosyjskim pieśniom ludowym, w których jest żal i tęsknota... Powiedzmy Niemcom: uważajcie, my też nie jesteśmy sami. Rosja zmaga się od 30 lat ze spuścizną systemu pogardy dla człowieka i prawosławia. Czasy, które nigdy nie mogą się już powtórzyć. Dzisiejsza Rosja liże rany i próbuje zrozumieć swoją historię, jest wreszcie republiką parlamentarną rządzoną przez młode pokolenie polityków.... Chrystus Pankrator czuwa nad Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 08.08.20, 17:58 Tak, to prawda - wybierajmy tylko to co najlepsze. Powiem więcej: rosyjska młodzieżówka polityków NORNA i Młodzież Wszechpolska z sukcesem sięgają po sprawdzoną taktykę łączenia zachodniej myśli socjalistycznej i narodowej z resocjalizacyjnymi dokonaniami myśli radzieckiej. Nad szczegółami czuwają ci, którzy w nich siedzą. Rodzina Giertychów nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa, to jest creto Prawdziwych Patriotów. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Oni dalej są w potrzasku 08.08.20, 18:32 no-popis napisała: > jureek napisał: > > > Często można spotkać się z taką tezą ze strony agresywnych zwolenników Tr > zaskow > > skiego. Też tak uważacie? > To sPOsób myślenia lemingów i właśnie dlatego przegrali wybory. Pracowali tym > czym POtrafią: hejtem kłamstwem ale nie głową. Spoko oni dalej są w potrzasku. W Polsce jest inna kultura. Tu zawsze można było robić co się chce, ale z poszanowaniem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Oni dalej są w potrzasku 10.08.20, 08:49 Nie głosowałem; ani w I rundzie ani w drugiej; nie oddaje głosu na zasadzie mniejsze zło. ( W wyborach parlamentarnych czy samorządowych z reguły głosuję - nigdy na partie z pierwszych miejsc w sondażach ; z reguły na outsiderów o ile w ich programie jest jakaś cześć z którą bym się zgodził). Generalnie - czego wiekszośc wyborców nie rozumie- ich głos nie ma znaczenia; pojedynczy głos nie ma znaczenia. Działa tu Prawo Wielkich Liczby Bernoulliego: - przy dostatecznie dużej próbie losowej - wynik zbliża się do rzeczywistego rozkładu poglądów w społęczeństwie. Gdy próba wynosi 100- moze byż tak że np. wygrywa kandydat A 99:1 choć dla próby 10 mln wygrywa kandydat B. Gorączkowanie się wyborami, namawianie rodziny , znajomych nie ma sensu( tym bardziej że cześto prowadzi do niepotrzebnych kłótni) - mobilizacja działa zresztą w dwie strony_ jesli mobilizują sie zwolennicy kandydata A to i to samo robią zwolennicy kandydata B. Wynik i tak będzie ten sam. - Nigdy nie zdarzy sie by jakis kandydat wygrał jednym głosem; by jeden głos o czymkolwiek decydował w wyborach powszechnych. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 11.08.20, 16:20 jureek napisał: > Często można spotkać się z taką tezą ze strony agresywnych zwolenników Trzaskow > skiego. Też tak uważacie? A co w tym złego jak ktoś głosował na Dudę ? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 11.08.20, 22:36 no-popis napisała: > jureek napisał: > > > Często można spotkać się z taką tezą ze strony agresywnych zwolenników Tr > zaskow > > skiego. Też tak uważacie? > A co w tym złego jak ktoś głosował na Dudę ? Też jestem ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 11.08.20, 23:07 no-popis napisała: > A co w tym złego jak ktoś głosował na Dudę ? Spokojnie. Nigdzie nie napisałem, że jest w tym coś złego. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom To co się awanturujesz? 13.08.20, 00:01 jureek napisał: > no-popis napisała: > > > A co w tym złego jak ktoś głosował na Dudę ? > > Spokojnie. Nigdzie nie napisałem, że jest w tym coś złego. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Kto nie głosował, ten głosował na Dudę? 11.08.20, 23:10 Nie uważam. Często można spotkać wspólne plucie, prezydenta Biedronia Razem z PISem, na Trzaskowskiego. Albo choćby próbę, jak w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś