aniechto.only 15.08.20, 09:33 Henryk Wujec nie żyje. Działacz opozycji antykomunistycznej, legenda Solidarności i były poseł zmarł w wieku 79 lat. Przedobry człowiek, uczciwy do bólu Bardzo go szanowałam. [*] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niebonie66 Re: Henryk Wujec 15.08.20, 09:59 Śledzę polską scenę polityczną od wczesnych lat. W zasadzie nie miał większych wpadek. Odpowiedz Link Zgłoś
motocyklista175 Re: Henryk Wujec 15.08.20, 10:22 ''A co mamy teraz?'" Mamy to , co wybrał głupi wyborca. Sorry, takich mamy wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Henryk Wujec 15.08.20, 10:19 Bez takich jak on mógłbyś sobie pisać na Berdyczów, a nie na forach internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Henryk Wujec 15.08.20, 10:55 Żal,smutek,kondolencje dla rodziny. Piękny życiorys. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Henryk Wujec 15.08.20, 12:10 lumpior napisał: > Żal,smutek,kondolencje dla rodziny. Piękny życiorys. Piękny. RiP Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Henryk Wujec 15.08.20, 11:23 herr7 napisał: Zwalczał PRL, zapominając, że ten system - jemu synowi > biednego chłopa z pod Zamościa umożliwił uzyskać wyższe wykształcenie. Tiaaa , bardzo niewdzięczny, nie zechciał służyć w podzięce komunistycznemu rezimowi. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Henryk Wujec 15.08.20, 11:56 "W Polsce się bardzo wiele po 89 r zmieniło na lepsze, ale zawdzięczamy to głównie wstąpieniu do Unii Europejskiej" Bingo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Henryk Wujec 15.08.20, 12:15 Ludzikow przypadkowo się pomylił:) Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Henryk Wujec 15.08.20, 12:54 Nie znasz , nie masz zamiaru a jednak się wypowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Henryk Wujec 15.08.20, 13:08 Wypowiedziałem się o całym zbiorze. Patrząc na nich wszystkich jestem przekonany, że robili tylko to na co im SB pozwoliła. Styropianowi bohaterzy z „pięknymi życiorysami” w większości sfałszowanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Henryk Wujec 15.08.20, 19:21 W większości to tak. Ale tych, którzy siedzieli w więzieniach, nie można zrównywać z Piotrem Dudą, Kaczyńskim, Piotrowiczem, Kryże czy innymi SBkami i ich seksotami. Odpowiedz Link Zgłoś
n4rmoorr Re: Henryk Wujec 15.08.20, 13:38 Ewa Demarczyk nie żyje. Piosenkarka miała 79 lat. Czarny Anioł" polskiej piosenki.Te same lata co Wujec. Henryk Wujec to najsławniejszy murzyn III RP. Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść. Wujec był przewodniczącym Komitetu Obywatelskiego przy Lechu Wałęsie, który to komitet wprowadził do Sejmu i Senatu wszystkich swoich członków. Mówiło się wtedy że wystarczyło sfotografować małpę wraz z Wałęsą by małpa została posłem. Wałęsa odwołał Wujca ze stanowiska w jakimś programie telewizyjnym, nie informując o tym samego zainteresowanego, ten na pytanie dziennikarza odpowiedział, że nie wie czy jest zwolniony, czy nie jest, bo mu tego Lechu nie powiedział. Lechu na to wysłał z Warszawy do Gdańska telegram; Heniu czuj się odwołany... Świeć Panie nad jego duszą ale nie była to świetlana postać. Żałość bierze jak się patrzy na Borusewicza własnoręcznie odsłaniającego tablicę ku własnej czci, na słowa o śmierci H.Wujca przychodzą natychmiast na myśl słowa : Heniu, czuj się zwolniony. Z tego zostanie zapamiętany. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Henryk Wujec 15.08.20, 16:10 n4rmoorr napisał(a): Wałęsa odwołał Wujca ze stanowiska w jakimś pro > gramie telewizyjnym, nie informując o tym samego zainteresowanego, ten na pytan > ie dziennikarza odpowiedział, że nie wie czy jest zwolniony, czy nie jest, bo m > u tego Lechu nie powiedział. Pamięć ci szwankuje: Drogi Lechu! Dziękuję Ci bardzo za życzenia. Widzisz, w swym zapracowaniu zapomniałeś pewnie, że na funkcję Sekretarza Komitetu Obywatelskiego przy Przewodniczącym NSZZ »Solidarność« zostałem powołany w drodze wyboru przez Komitet Obywatelski i Komitet może mnie z tej funkcji odwołać. Oczywiście jestem gotów zdać wszystkie swoje obowiązki z chwilą odwołania mnie przez Komitet Obywatelski. twojahistoria.pl/2017/11/27/czuj-sie-odwolany-w-jaki-sposob-lech-walesa-pozbyl-sie-jednego-ze-swoich-najblizszych-wspolpracownikow/ Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Henryk Wujec 15.08.20, 21:54 aniechto.only napisała: > n4rmoorr napisał(a): > > > Wałęsa odwołał Wujca ze stanowiska w jakimś pro > > gramie telewizyjnym, nie informując o tym samego zainteresowanego, ten na > pytan > > ie dziennikarza odpowiedział, że nie wie czy jest zwolniony, czy nie jest > , bo m > > u tego Lechu nie powiedział. > > Pamięć ci szwankuje: pamiętna wojenka na górze i koszmarne bliźnięta w tle Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Henryk Wujec 16.08.20, 12:29 margit49 napisała: > pamiętna wojenka na górze i koszmarne bliźnięta w tle buldog2 napisał: > I Glapiński, i rosyjski wywiad. 30 lat minęło i to"tło" przeżarło wszystko jak rak. Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: Henryk Wujec 15.08.20, 16:22 znaczy juz 30 lat temu był przegrańcem.Błąkał sie po tvn ach żeby zapchać dziury między reklamami. A gdzie jego jarmułka? Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Henryk Wujec 15.08.20, 19:36 Pozytywny człowiek, jak i jego aktywności, smutno. Odpowiedz Link Zgłoś