Dodaj do ulubionych

PiSi wyśmiewają Plan Marshalla

17.10.20, 10:40
Do dzisiaj w nocy uważałem, ze da się w Qrwizji ogladać dwa programy, a konkretnie naprawdę niezłe filmy na TVP Kultura i dokumenty historyczne na TVP Historia. NIestety dzisiaj w nocy obejrzałem dokument o słynnym planie Marshalla, który to pomógł powojennej zrujnowanej wojenną zawieruchą Europie zachodniej stanąć na nogi.
Otóż z tego filmu dokumentalnego wyprodukowanego zapewnie przez firmę Qrwskiego na zlecenie ministra Gińskiego dowiedziałem się, ze ten plan Marshalla to wielka amerykańska ściema, która w rzeczywistości nic nie pomogła zachodniej Europie, tylko samym Stanom Zjednoczonym
Jaki trzeba mieć Tupet by tak robić ludziom wodę z mózgu?
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 10:44
      ze USA na tym skorzystalo jest faktem niezbitym,tak na marginesie
      • krol.osle.jlawki Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 11:14
        szwampuch58 napisał:

> ze USA na tym skorzystalo jest faktem niezbitym,tak na marginesie
        >

Tego akurat nikt nie neguje.
    • comeaculpa Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 10:45
      Już Marcinkiewicz przed 4 laty mówił, że PIS bez przerwy kłamie.
    • man_sapiens Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 11:59
      Wydział Propagandy Komitetu Centralnego PiS kultywuje tradycje bolszewickiej propagandy PRL i ZSRR. Zaskakuje cię to?
    • qwardian Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 12:08
      Też oglądałem i pomyślałem sobie inaczej. Komunistyczno-pedalski sojusz rozpirzył fabryki narodowego robotnika, wpuścił kremlowskiego belzebuba do świętej ziemi białego człowieka, a następnie rzucił dolarem o ziemię. Mamy z tego trującą Coca Colę, bezwartościowy Mc Donald i środki psychotropowe zwane narkotykami..
      • krol.osle.jlawki Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 12:15
        qwardian napisał:

> Też oglądałem i pomyślałem sobie inaczej. Komunistyczno-pedalski sojusz rozpirz
        > ył fabryki narodowego robotnika, wpuścił kremlowskiego belzebuba do świętej zie
        > mi białego człowieka, a następnie rzucił dolarem o ziemię. Mamy z tego trującą
        > Coca Colę, bezwartościowy Mc Donald i środki psychotropowe zwane narkotykami..
        >

Wolałbyś od tej trującej Coli strzał w potylicę, czy galery w Gułagu?
        • qwardian Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 12:58
          Wolałbym faszystowskie Ferrari, nazistowskie Porsche i cesarski Lexus z Japonii...
          • krol.osle.jlawki Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 13:28
            qwardian napisał:

> Wolałbym faszystowskie Ferrari, nazistowskie Porsche i cesarski Lexus z Japonii
            > ...
            >
            A dostałeś od ruskich Pobiedę ,Rakowiecką i UB
          • margit49 Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 15:21
            qwardian napisał:

> Wolałbym faszystowskie Ferrari, nazistowskie Porsche i cesarski Lexus z Japonii
            > ...
            >
            no, jako ludzki podgatunek, gorszej rasy, untermensch mógłyś te autka pucować
            • qwardian Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 15:34
              Przez pół wieku z radością robili to więźniowie PRL-owskiego łagru, jeżeli mieli szczęście i dostali paszport..
              • margit49 Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 16:33
                qwardian napisał:

> Przez pół wieku z radością robili to więźniowie PRL-owskiego łagru, jeżeli miel
                > i szczęście i dostali paszport..
                >
                owszem, w ten sposó zarabiali na życie. I niekoniecznie poprzestawali na tym zajęciu, jak pokazują to losy emigrantów. Wykorzystali swoją szansę na lepsze życie. Jako niewolnik III Rzeszy nie miałbyś takich perspektyw.
                Też żałuję, że ani moi rodzice, ani ja nie wykorzystaliśmy biletu w jedną stronę.
            • szwampuch58 Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 15:41
              Ferrari powstalo w 1947
              Porsche jako firma to biuro projektowe założone przez Ferdinanda Porsche w Stuttgarcie w 1931 roku, które po 1945 roku połączyło się w fabrykę samochodów produkującą głównie samochody sportowe.
              Naziol polski wie ze dwonia tylko mu sie koscioly popierniczyly
              • margit49 Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 16:34
                szwampuch58 napisał:

> Ferrari powstalo w 1947
                > Porsche jako firma to biuro projektowe założone przez Ferdinanda Porsche w St
                > uttgarcie w 1931 roku, które po 1945 roku połączyło się w fabrykę samochodów pr
                > odukującą głównie samochody sportowe.
                > Naziol polski wie ze dwonia tylko mu sie koscioly popierniczyly

Polscy wielbiciele Hitlera budzą w Niemcach nie tylko zdziwienie, ale i śmiech

• buldog2 Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 18:03
                W czasie wojny Porsche projektował czołgi,niezwykle współczesne były jego pomysły.
                Znasz temat tak jak obyczajowość chińskiej prowincji.
    • rzewuski1 Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 13:48
      Nie dziwie sie zdejmują maskę , zaraz będzie ciepło o Rosji, Putinie i Stalinie.
      • krol.osle.jlawki Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 15:24
        rzewuski1 napisał:

> Nie dziwie sie zdejmują maskę , zaraz będzie ciepło o Rosji, Putinie i Stalini
        > e.
        >

Obyś nie wykrakał
    • pies.na.czarnych Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 14:32
      Skoro komunistyczni przodkowie psich odrzucili ten plan to dlaczego teraz mieliby go chwalić.
      • buldog2 Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 23:03
        !!!!!!!!!!!!!!!!!

(Mnie też dziwiłaby taka postawa PISu)
    • m.c.hrabia Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 15:43
      Tak się zastanawiam co za kretyn stary, zakłada takie wątki na form kraj, które jest od polskiej polityki i polskich polityków, a następnie wylewa kretyńskie łzy ze osioł ląduje na oślej.
      • buldog2 Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 23:04
        Bo przygłup, co mu mnóstwo ludzi powtarza do znudzenia.
      • buldog2 Re: PiSi wyśmiewają Plan Marshalla 17.10.20, 23:05
        A, co ważniejsze, nie w tych wątkach nic do powiedzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka