n4rmoorr
20.03.21, 19:40
Gdy wydaje nam się, że słyszeliśmy już wszystko, nagle pojawia się ona, prawniczka, anglistka, wiceprzewodnicząca mazowieckiej Nowej Lewicy, posłanka z Warszawy Anna Maria Żukowska i mówi: „zdarzają się takie sytuacje, że biologiczny mężczyzna rodzi dziecko”. Dopytywana o szczegóły przyznaje, że osoba ta… ma macicę.Posłanka Anna Maria Żukowska była wczoraj gościem redaktora Jacka Łęskiego w „Kwadransie Politycznym” w TVP 1. Rozmowa dotyczyła sporu o macice. Prowadzący pytał, jaka jest istota tego sporu. - Spór polega chyba na tym, on rozgrzał środowiska lewicowe, czy powinno się mówić „kobiety”, czy też „osoby z macicami”. Może pani pomoże, o co chodzi – dociekał.Zdarzają się takie sytuacje, że biologiczny, podkreślam biologiczny mężczyzna – rodzi dziecko. To się zdarza
– powiedziała Żukowska.Prowadzący osłupiał. Po czym nastąpiła krótka wymiana zdań.
Ja nie słyszałem o takiej sytuacji – skomentował prowadzący.
Zdarzyło się kilka razy na świecie. Jakby mi pan powiedział, że będziemy o tym rozmawiać, to bym przygotowała artykuł – brnęła dalej posłanka Lewicy.W internecie nie zostawiono tego bez komentarza.
"Moi rodzice długo dyskutowali przed porodem czy urodzi mnie tata czy mama.W końcu było losowanie i wypadło jakoś na mamę;) Kto z nas nie zna takich historii w swojej rodzinie-prawda? ;) - napisał jeden z użytkowników Twittera.Widać że panie z Lewicy dokładnie studiują anatomię mężczyzny .www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://niezalezna.pl/386454-zukowska-zdarza-sie-ze-biologiczny-mezczyzna-rodzi-dziecko-ale-przykladu-podac-nie-potrafila&ved=2ahUKEwj_rufHwL_vAhVLzKQKHWJxC3YQFjAMegQIHRAC&usg=AOvVaw2UO61bPphNpXzf2czvH3zM