mienkiszon 10.04.22, 13:54 I jestem w szoku, jeśli to co pokazuje film jest prawdą to Jaruzelski był wyjątkową swołoczą. Nie wiem czy nie gorszą niż dzisiejsze Zorro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
no-popis Re: Obejrzałem "Gierka" 10.04.22, 15:31 mienkiszon napisał: > I jestem w szoku, jeśli to co pokazuje film jest prawdą to Jaruzelski był wyjąt > kową swołoczą. Nie wiem czy nie gorszą niż dzisiejsze Zorro. :) Oczy szeroko zamknięte, otwórz ! Kup sobie kilka książek historycznych i poczytaj co tam wyrabia Człowiek Honoru wg Twojego idola Mi^ch*ni%ka Odpowiedz Link Zgłoś
mienkiszon Tych zakłamanych z IPN? 10.04.22, 16:19 no-popis napisała: > mienkiszon napisał: > > > I jestem w szoku, jeśli to co pokazuje film jest prawdą to Jaruzelski był > wyjąt > > kową swołoczą. Nie wiem czy nie gorszą niż dzisiejsze Zorro. > :) > Oczy szeroko zamknięte, otwórz ! > Kup sobie kilka książek historycznych i poczytaj co tam wyrabia Człowiek Honor > u wg Twojego idola Mi^ch*ni%ka > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
mienkiszon Re: Tych zakłamanych z IPN? 10.04.22, 16:54 x2468 napisał: > Nie słuchaj patologi. > Fakt! Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Tych zakłamanych z IPN? 11.04.22, 05:52 mienkiszon napisał: > no-popis napisała: > > > mienkiszon napisał: > > > > > I jestem w szoku, jeśli to co pokazuje film jest prawdą to Jaruzels > ki był > > wyjąt > > > kową swołoczą. Nie wiem czy nie gorszą niż dzisiejsze Zorro. > > :) > > Oczy szeroko zamknięte, otwórz ! > > Kup sobie kilka książek historycznych i poczytaj co tam wyrabia Człowiek > Honor > > u wg Twojego idola Mi^ch*ni%ka Niekoniecznie z IPN również innych. Zakłamane to były te przed 1989 roku, które narobiły Ci tyle wody w mózgu i nie masz siły się tej wody pozbyć. A tak w ogóle to jak nie lubisz czytać książek to jak oceniasz tego czerwownego, komunistycznego generała za najazd z ruskimi onucami na Czechosłowację? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Obejrzałem "Gierka" 11.04.22, 20:57 O ludzikow przykleił się do wątku i woła płyniemy! Odpowiedz Link Zgłoś
mienkiszon Re: Obejrzałem "Gierka" 13.04.22, 18:22 buldog2 napisał: > O ludzikow przykleił się do wątku i woła płyniemy! > wpław Odpowiedz Link Zgłoś
j-k A co tu Cie tak dziwi ? 10.04.22, 15:53 mienkiszon napisał: > I jestem w szoku, jeśli to co pokazuje film jest prawdą to Jaruzelski był wyjąt > kową swołoczą. Nie wiem czy nie gorszą niż dzisiejsze Zorro. A co tu Cie tak dziwi ? General Jaruzelski - czlowiek w osobistym kontakcie niezwykle kulturalny (a mialem okazje - dzieki Rakowskiemu - go poznac) musial byc "KIMS" (w sensie politycznym) skoro potrafil wysadzic z siodla dwoch I. Sekretarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: A co tu Cie tak dziwi ? 10.04.22, 16:13 j-k napisał: > mienkiszon napisał: > > I jestem w szoku, jeśli to co pokazuje film jest prawdą to Jaruzelski był > wyjąt > > kową swołoczą. Nie wiem czy nie gorszą niż dzisiejsze Zorro. > > > A co tu Cie tak dziwi ? General Jaruzelski - czlowiek w osobistym kontakcie nie > zwykle kulturalny > (a mialem okazje - dzieki Rakowskiemu - go poznac) musial byc "KIMS" (w sensie > politycznym) > skoro potrafil wysadzic z siodla dwoch I. Sekretarzy... Szczególnie interesujące była jego postawa jak wraz z ruskimi onucami (to odświeżone określenie) pojechał na czołgach zabić jaskółkę praskiej wiosny. To ulubiony arguemnt CZechów w dzisiejszych rozmowach. Odwdzięczam im się wtedy, że przyjaciel Havla Mi^ch&ni&k nazywa tę łajzę przyjacielem i Człowiekiem Honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
janadam59 Re: A co tu Cie tak dziwi ? 10.04.22, 17:41 Do tego obrazu nie pasuje jego zachowanie z lat 1989 - 1990 r. - przypominam że Prezydentem został z poparciem Buscha seniora. A z filmu wynika też, że Gierek był wzorem Polaka Patrioty, odważnym, mądrym, przewidującym itp. i jest pytanie czy to nie jest za słodki obraz? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k krysztalowych postaci w PZPR nie bylo... 10.04.22, 17:58 janadam59 napisał: A z filmu wynika też, że Gierek był wzorem Polaka Patrioty, odważnym, mądrym, przewidującym itp. i jest pytani > e czy to nie jest za słodki obraz? krysztalowych postaci w PZPR nie bylo... ale faktem jest, ze Gierek nie ma na rekach krwi rodakow... jednakze w marcu 1968 grzmial z trybuny w Katowicach: - (po rozruchach marcowyh, studenckich) "zelazna reka zdusimy kontrrewolucje" ! - i poparl wtedy Gomulke... Odpowiedz Link Zgłoś
mienkiszon Re: krysztalowych postaci w PZPR nie bylo... 13.04.22, 18:33 j-k napisał: > janadam59 napisał: > A z filmu wynika też, że Gierek był wzorem Polaka Patrioty, odważnym, mądrym, p > rzewidującym itp. i jest pytani > > e czy to nie jest za słodki obraz? > > > krysztalowych postaci w PZPR nie bylo... > ale faktem jest, ze Gierek nie ma na rekach krwi rodakow... > > jednakze w marcu 1968 grzmial z trybuny w Katowicach: > > - (po rozruchach marcowyh, studenckich) > > "zelazna reka zdusimy kontrrewolucje" ! - i poparl wtedy Gomulke... > WSzędzie są ludzie porzadni i świnie! W każdej opcji politycznej, tak samo jak na moderacji FK zresztą, co widać i czuć Odpowiedz Link Zgłoś
mienkiszon Tego nie wiem, ale wiem, że nie odgradzał się 11.04.22, 07:32 janadam59 napisał: > Do tego obrazu nie pasuje jego zachowanie z lat 1989 - 1990 r. - przypominam że > Prezydentem został z poparciem Buscha seniora. A z filmu wynika też, że Gierek > był wzorem Polaka Patrioty, odważnym, mądrym, przewidującym itp. i jest pytani > e czy to nie jest za słodki obraz? ludzi, tak jak to czyni Zawistny Kurdupel i nie kazał milicji pałować kobiet jak to teraz robią. Nie było barietek ani przed KC, ani przed Sejmem. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Tego nie wiem, ale wiem, że nie odgradzał się 11.04.22, 10:47 mienkiszon napisał: > janadam59 napisał: > > > Do tego obrazu nie pasuje jego zachowanie z lat 1989 - 1990 r. - przypomi > nam że > > Prezydentem został z poparciem Buscha seniora. A z filmu wynika też, że > Gierek > > był wzorem Polaka Patrioty, odważnym, mądrym, przewidującym itp. i jest > pytani > > e czy to nie jest za słodki obraz? > > ludzi, tak jak to czyni Zawistny Kurdupel i nie kazał milicji pałować kobiet ja > k to teraz robią. > Nie było barietek ani przed KC, ani przed Sejmem. UIdiota ! :) Kobiety pałowano równo i bez litości, równo i tak samo jak facetów ale to nie były pieszczoty jak za Tuska czy Kaczyńskiego. Annę Walentynowicz próbowano otruć co udowodniono sądownie. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Tego nie wiem, ale wiem, że nie odgradzał się 11.04.22, 11:08 Ze prowadzila meline na suwnicy nie chciano udowodnic . Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Tego nie wiem, ale wiem, że nie odgradzał się 11.04.22, 11:39 szwampuch58 napisał: > Ze prowadzila meline na suwnicy nie chciano udowodnic . Ty prostacki, prymitywny chamie. Znikaj człowieku bez zasad. Znik ! Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Tego nie wiem, ale wiem, że nie odgradzał się 11.04.22, 12:01 Wytrzyj piane z pyska,pisior hehehe a prawda cie wyzwoli Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Gierek - a wydarzenia radomskie 1976 11.04.22, 14:58 > Kobiety pałowano równo i bez litości, równo i tak samo jak facetów ale to nie b > yły pieszczoty jak za Tuska czy Kaczyńskiego. > Annę Walentynowicz próbowano otruć co udowodniono sądownie. Gierek a wydarzenia radomskie 1976 - Gierek mowil o nich b. enigmatycznie... ze nic o represjach nie wiedzial, ze sytuacja byla wybuchowa i nieprzewidywalna, a sam wstawil sie potem do Przewodniczacego Rady Panstwa o ulaskawienienie ktorych z protestujacych slowem: - stroil sie w piorka "Golabka Pokoju" - w przeciwienstwie do innych partyjnych jastrzebi... pewnie i takim byl. ale doskonale musial wiedziec o wszystkich przygotowaniach milicji i zOMO - na wypadek protestow ulicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mienkiszon Błąd , zabić ją bombą termobaryczną 13.04.22, 18:59 no-popis napisała > Kobiety pałowano równo i bez litości, równo i tak samo jak facetów ale to nie b > yły pieszczoty jak za Tuska czy Kaczyńskiego. > Annę Walentynowicz próbowano otruć co udowodniono sądownie. > Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Tego nie wiem, ale wiem, że nie odgradzał się 11.04.22, 15:31 Ryju, nie słyszałeś o tym, co działo się w 1976 roku w Radomiu i w Ursusie? A może uważasz, że to nie Gierek wtedy rządził wszystkim? Ten sukinsyn zaczął nawet wybielać Bieruta. Od czasów, kiedy Gomułka doszedł do władzy, Bierut był symbolem okresu "błędów i wypaczeń", bo takim eufemizmem określali towarzysze partyjni tamte czasy. A za rządów Gierka główna ulica budowanego wtedy w Warszawie osiedla Gocław otrzymała Bieruta za patrona. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k I w Plocku 11.04.22, 19:23 horpyna4 napisała: > Ryju, nie słyszałeś o tym, co działo się w 1976 roku w Radomiu i w Ursusie? A może uważasz, że to nie Gierek wtedy rządził wszystkim? ja tak uwazam. - nie rzadzil. w 1976 bylem w Plocku - na stazu w budynku Politechniki Warszawskiej i widzialem te demonstracje pracownikow Petrochemii - szli obok. Gierek w 1976 na moment stracil wladze - ale potem Brezniew go poblogoslawi i wladze odzyskal. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Obejrzałem "Gierka" 10.04.22, 16:39 to jest film fabularny, obejrzyj "Smoleńsk" to też przeżyjesz szok poznawczy:)))) Ja dokumentalny obejrzałem "Zabawę w chowanego", jeśli tam jest tylko 50% prawdy to Wojtyła był s******* do kwadratu Odpowiedz Link Zgłoś
mienkiszon Smoleńsk obejrzałem, wspaniała komedia 10.04.22, 16:48 m.c.hrabia napisał: > to jest film fabularny, obejrzyj "Smoleńsk" to też przeżyjesz szok poznawczy:)) > )) > > Ja dokumentalny > obejrzałem "Zabawę w chowanego", jeśli tam jest tylko 50% prawdy to Wojtyła był > s******* do kwadratu Zesrałem się że smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Smoleńsk obejrzałem, wspaniała komedia 10.04.22, 17:02 Zesrałem się że smiechu nic szczególnego u ciebie, alzheimer . robisz w galoty jak Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
mienkiszon Re: Smoleńsk obejrzałem, wspaniała komedia 10.04.22, 17:53 m.c.hrabia napisał: > Zesrałem się że smiechu > > nic szczególnego u ciebie, alzheimer . > robisz w galoty jak Kaczyński. Tyle, ze on ze strachu, ja ze śmiechu, a ty z przypierdalactwa! Odpowiedz Link Zgłoś
mienkiszon Re: Smoleńsk obejrzałem, wspaniała komedia 11.04.22, 18:46 m.c.hrabia napisał: > Zesrałem się że smiechu > > nic szczególnego u ciebie, alzheimer . > robisz w galoty jak Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Obejrzałem "Gierka" 11.04.22, 06:56 Zobacz sobie kto pisał scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-kosa Re: Obejrzałem "Gierka" 11.04.22, 20:23 W końcu, to zalecacie komuś 70+ zobaczyć ten film i porównać ze wspomnieniami? aga Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Obejrzałem "Gierka" 11.04.22, 20:33 Szczególnie tym których dopada starcza skleroza i oddziaływanie c2h5oh Odpowiedz Link Zgłoś