Dodaj do ulubionych

Obejrzałem "Gierka"

10.04.22, 13:54
I jestem w szoku, jeśli to co pokazuje film jest prawdą to Jaruzelski był wyjątkową swołoczą. Nie wiem czy nie gorszą niż dzisiejsze Zorro.
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Obejrzałem "Gierka" 10.04.22, 15:31
      mienkiszon napisał:

> I jestem w szoku, jeśli to co pokazuje film jest prawdą to Jaruzelski był wyjąt
      > kową swołoczą. Nie wiem czy nie gorszą niż dzisiejsze Zorro.
      :)
      Oczy szeroko zamknięte, otwórz !
      Kup sobie kilka książek historycznych i poczytaj co tam wyrabia Człowiek Honoru wg Twojego idola Mi^ch*ni%ka
      • mienkiszon Tych zakłamanych z IPN? 10.04.22, 16:19
        no-popis napisała:

> mienkiszon napisał:
        >
        > > I jestem w szoku, jeśli to co pokazuje film jest prawdą to Jaruzelski był
        > wyjąt
        > > kową swołoczą. Nie wiem czy nie gorszą niż dzisiejsze Zorro.
        > :)
        > Oczy szeroko zamknięte, otwórz !
        > Kup sobie kilka książek historycznych i poczytaj co tam wyrabia Człowiek Honor
        > u wg Twojego idola Mi^ch*ni%ka
        >
        >
        >
        >
        • x2468 Re: Tych zakłamanych z IPN? 10.04.22, 16:29
          Nie słuchaj patologi.
          • mienkiszon Re: Tych zakłamanych z IPN? 10.04.22, 16:54
            x2468 napisał:

> Nie słuchaj patologi.
            >

Fakt!
        • no-popis Re: Tych zakłamanych z IPN? 11.04.22, 05:52
          mienkiszon napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > mienkiszon napisał:
          > >
          > > > I jestem w szoku, jeśli to co pokazuje film jest prawdą to Jaruzels
          > ki był
          > > wyjąt
          > > > kową swołoczą. Nie wiem czy nie gorszą niż dzisiejsze Zorro.
          > > :)
          > > Oczy szeroko zamknięte, otwórz !
          > > Kup sobie kilka książek historycznych i poczytaj co tam wyrabia Człowiek
          > Honor
          > > u wg Twojego idola Mi^ch*ni%ka
          Niekoniecznie z IPN również innych. Zakłamane to były te przed 1989 roku, które narobiły Ci tyle wody w mózgu i nie masz siły się tej wody pozbyć.
          A tak w ogóle to jak nie lubisz czytać książek to jak oceniasz tego czerwownego, komunistycznego generała za najazd z ruskimi onucami na Czechosłowację?
      • buldog2 Re: Obejrzałem "Gierka" 11.04.22, 20:57
        O ludzikow przykleił się do wątku i woła płyniemy!
        • mienkiszon Re: Obejrzałem "Gierka" 13.04.22, 18:22
          buldog2 napisał:

> O ludzikow przykleił się do wątku i woła płyniemy!
          >

wpław
    • j-k A co tu Cie tak dziwi ? 10.04.22, 15:53
      mienkiszon napisał:
      > I jestem w szoku, jeśli to co pokazuje film jest prawdą to Jaruzelski był wyjąt
      > kową swołoczą. Nie wiem czy nie gorszą niż dzisiejsze Zorro.

A co tu Cie tak dziwi ? General Jaruzelski - czlowiek w osobistym kontakcie niezwykle kulturalny
      (a mialem okazje - dzieki Rakowskiemu - go poznac) musial byc "KIMS" (w sensie politycznym)

skoro potrafil wysadzic z siodla dwoch I. Sekretarzy...
      • no-popis Re: A co tu Cie tak dziwi ? 10.04.22, 16:13
        j-k napisał:

> mienkiszon napisał:
        > > I jestem w szoku, jeśli to co pokazuje film jest prawdą to Jaruzelski był
        > wyjąt
        > > kową swołoczą. Nie wiem czy nie gorszą niż dzisiejsze Zorro.
        >
        >
        > A co tu Cie tak dziwi ? General Jaruzelski - czlowiek w osobistym kontakcie nie
        > zwykle kulturalny
        > (a mialem okazje - dzieki Rakowskiemu - go poznac) musial byc "KIMS" (w sensie
        > politycznym)
        > skoro potrafil wysadzic z siodla dwoch I. Sekretarzy...
        Szczególnie interesujące była jego postawa jak wraz z ruskimi onucami (to odświeżone określenie) pojechał na czołgach zabić jaskółkę praskiej wiosny. To ulubiony arguemnt CZechów w dzisiejszych rozmowach. Odwdzięczam im się wtedy, że przyjaciel Havla Mi^ch&ni&k nazywa tę łajzę przyjacielem i Człowiekiem Honoru.
        • janadam59 Re: A co tu Cie tak dziwi ? 10.04.22, 17:41
          Do tego obrazu nie pasuje jego zachowanie z lat 1989 - 1990 r. - przypominam że Prezydentem został z poparciem Buscha seniora. A z filmu wynika też, że Gierek był wzorem Polaka Patrioty, odważnym, mądrym, przewidującym itp. i jest pytanie czy to nie jest za słodki obraz?
          • j-k krysztalowych postaci w PZPR nie bylo... 10.04.22, 17:58
            janadam59 napisał:
            A z filmu wynika też, że Gierek był wzorem Polaka Patrioty, odważnym, mądrym, przewidującym itp. i jest pytani
            > e czy to nie jest za słodki obraz?

krysztalowych postaci w PZPR nie bylo...
            ale faktem jest, ze Gierek nie ma na rekach krwi rodakow...

jednakze w marcu 1968 grzmial z trybuny w Katowicach:

- (po rozruchach marcowyh, studenckich)

"zelazna reka zdusimy kontrrewolucje" ! - i poparl wtedy Gomulke...

• mienkiszon Re: krysztalowych postaci w PZPR nie bylo... 13.04.22, 18:33
              j-k napisał:

> janadam59 napisał:
              > A z filmu wynika też, że Gierek był wzorem Polaka Patrioty, odważnym, mądrym, p
              > rzewidującym itp. i jest pytani
              > > e czy to nie jest za słodki obraz?
              >
              >
              > krysztalowych postaci w PZPR nie bylo...
              > ale faktem jest, ze Gierek nie ma na rekach krwi rodakow...
              >
              > jednakze w marcu 1968 grzmial z trybuny w Katowicach:
              >
              > - (po rozruchach marcowyh, studenckich)
              >
              > "zelazna reka zdusimy kontrrewolucje" ! - i poparl wtedy Gomulke...
              >

WSzędzie są ludzie porzadni i świnie! W każdej opcji politycznej, tak samo jak na moderacji FK zresztą, co widać i czuć
          • mienkiszon Tego nie wiem, ale wiem, że nie odgradzał się 11.04.22, 07:32
            janadam59 napisał:

> Do tego obrazu nie pasuje jego zachowanie z lat 1989 - 1990 r. - przypominam że
            > Prezydentem został z poparciem Buscha seniora. A z filmu wynika też, że Gierek
            > był wzorem Polaka Patrioty, odważnym, mądrym, przewidującym itp. i jest pytani
            > e czy to nie jest za słodki obraz?

ludzi, tak jak to czyni Zawistny Kurdupel i nie kazał milicji pałować kobiet jak to teraz robią.
            Nie było barietek ani przed KC, ani przed Sejmem.
            • no-popis Re: Tego nie wiem, ale wiem, że nie odgradzał się 11.04.22, 10:47
              mienkiszon napisał:

> janadam59 napisał:
              >
              > > Do tego obrazu nie pasuje jego zachowanie z lat 1989 - 1990 r. - przypomi
              > nam że
              > > Prezydentem został z poparciem Buscha seniora. A z filmu wynika też, że
              > Gierek
              > > był wzorem Polaka Patrioty, odważnym, mądrym, przewidującym itp. i jest
              > pytani
              > > e czy to nie jest za słodki obraz?
              >
              > ludzi, tak jak to czyni Zawistny Kurdupel i nie kazał milicji pałować kobiet ja
              > k to teraz robią.
              > Nie było barietek ani przed KC, ani przed Sejmem.
              UIdiota ! :)
              Kobiety pałowano równo i bez litości, równo i tak samo jak facetów ale to nie były pieszczoty jak za Tuska czy Kaczyńskiego.
              Annę Walentynowicz próbowano otruć co udowodniono sądownie.
              • szwampuch58 Re: Tego nie wiem, ale wiem, że nie odgradzał się 11.04.22, 11:08
                Ze prowadzila meline na suwnicy nie chciano udowodnic .
                • no-popis Re: Tego nie wiem, ale wiem, że nie odgradzał się 11.04.22, 11:39
                  szwampuch58 napisał:

> Ze prowadzila meline na suwnicy nie chciano udowodnic .
                  Ty prostacki, prymitywny chamie.
                  Znikaj człowieku bez zasad.
                  Znik !
                  • szwampuch58 Re: Tego nie wiem, ale wiem, że nie odgradzał się 11.04.22, 12:01
                    Wytrzyj piane z pyska,pisior hehehe a prawda cie wyzwoli
              • j-k Gierek - a wydarzenia radomskie 1976 11.04.22, 14:58
                > Kobiety pałowano równo i bez litości, równo i tak samo jak facetów ale to nie b
                > yły pieszczoty jak za Tuska czy Kaczyńskiego.
                > Annę Walentynowicz próbowano otruć co udowodniono sądownie.

Gierek a wydarzenia radomskie 1976
                - Gierek mowil o nich b. enigmatycznie...
                ze nic o represjach nie wiedzial, ze sytuacja byla wybuchowa i nieprzewidywalna, a sam wstawil sie potem do Przewodniczacego Rady Panstwa o ulaskawienienie ktorych z protestujacych

slowem: - stroil sie w piorka "Golabka Pokoju" - w przeciwienstwie do innych partyjnych jastrzebi...

pewnie i takim byl. ale doskonale musial wiedziec o wszystkich przygotowaniach milicji i zOMO - na wypadek protestow ulicznych.
              • mienkiszon Błąd , zabić ją bombą termobaryczną 13.04.22, 18:59
                no-popis napisała

> Kobiety pałowano równo i bez litości, równo i tak samo jak facetów ale to nie b
                > yły pieszczoty jak za Tuska czy Kaczyńskiego.
                > Annę Walentynowicz próbowano otruć co udowodniono sądownie.
                >
            • horpyna4 Re: Tego nie wiem, ale wiem, że nie odgradzał się 11.04.22, 15:31
              Ryju, nie słyszałeś o tym, co działo się w 1976 roku w Radomiu i w Ursusie? A może uważasz, że to nie Gierek wtedy rządził wszystkim?

Ten sukinsyn zaczął nawet wybielać Bieruta. Od czasów, kiedy Gomułka doszedł do władzy, Bierut był symbolem okresu "błędów i wypaczeń", bo takim eufemizmem określali towarzysze partyjni tamte czasy. A za rządów Gierka główna ulica budowanego wtedy w Warszawie osiedla Gocław otrzymała Bieruta za patrona.
              • j-k I w Plocku 11.04.22, 19:23
                horpyna4 napisała:
                > Ryju, nie słyszałeś o tym, co działo się w 1976 roku w Radomiu i w Ursusie?
                A może uważasz, że to nie Gierek wtedy rządził wszystkim?

ja tak uwazam. - nie rzadzil.

w 1976 bylem w Plocku - na stazu w budynku Politechniki Warszawskiej
                i widzialem te demonstracje pracownikow Petrochemii - szli obok.

Gierek w 1976 na moment stracil wladze - ale potem Brezniew go poblogoslawi i wladze odzyskal.
    • m.c.hrabia Re: Obejrzałem "Gierka" 10.04.22, 16:39
      to jest film fabularny, obejrzyj "Smoleńsk" to też przeżyjesz szok poznawczy:))))

Ja dokumentalny
      obejrzałem "Zabawę w chowanego", jeśli tam jest tylko 50% prawdy to Wojtyła był s******* do kwadratu
      • mienkiszon Smoleńsk obejrzałem, wspaniała komedia 10.04.22, 16:48
        m.c.hrabia napisał:

> to jest film fabularny, obejrzyj "Smoleńsk" to też przeżyjesz szok poznawczy:))
        > ))
        >
        > Ja dokumentalny
        > obejrzałem "Zabawę w chowanego", jeśli tam jest tylko 50% prawdy to Wojtyła był
        > s******* do kwadratu

Zesrałem się że smiechu
        • m.c.hrabia Re: Smoleńsk obejrzałem, wspaniała komedia 10.04.22, 17:02
          Zesrałem się że smiechu

nic szczególnego u ciebie, alzheimer .
          robisz w galoty jak Kaczyński.
          • mienkiszon Re: Smoleńsk obejrzałem, wspaniała komedia 10.04.22, 17:53
            m.c.hrabia napisał:

> Zesrałem się że smiechu
            >
            > nic szczególnego u ciebie, alzheimer .
            > robisz w galoty jak Kaczyński.

Tyle, ze on ze strachu, ja ze śmiechu, a ty z przypierdalactwa!
          • mienkiszon Re: Smoleńsk obejrzałem, wspaniała komedia 11.04.22, 18:46
            m.c.hrabia napisał:

> Zesrałem się że smiechu
            >
            > nic szczególnego u ciebie, alzheimer .
            > robisz w galoty jak Kaczyński.
    • adam111115 Re: Obejrzałem "Gierka" 11.04.22, 06:56
      Zobacz sobie kto pisał scenariusz.
      • aga-kosa Re: Obejrzałem "Gierka" 11.04.22, 20:23
        W końcu, to zalecacie komuś 70+ zobaczyć ten film i porównać ze wspomnieniami? aga
        • m.c.hrabia Re: Obejrzałem "Gierka" 11.04.22, 20:33
          Szczególnie tym których dopada starcza skleroza i oddziaływanie c2h5oh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka