Dodaj do ulubionych

PiS okrada Polaków na paliwach wspierając Rosję:..

12.06.22, 13:34
...otóż przepływ ropy uralskiej przez rurociąg "Drużba" czyli "przyjaźń" między styczniem a kwietniem 2022 zwiększył się z ok. 750 tys. baryłek dziennie do 857 tys., czyli o 100 tys. baryłek. Embargo UE na ropę obejmuje wyłącznie ropę eksportowaną tankowcami. Korzystając z tego PiS (Paliwa i Smary) ZWIĘKSZYŁ import surowej ropy z roSSji DWUKROTNIE, płacąc za nią grosze (cena giełdowa ropy Ural jest niższa stale o co najmniej 30$ za baryłkę). Przerób rosyjskiej ropy idzie pełną parą.

A co jest najciekawsze: Niemcy zmniejszyli import rosyjskiej ropy o ponad 1/3. Wygląda na to, że największy wzrost zakupów rosyjskiej ropy ma pisowska Polska, która z nadwyżką zrekompensowała roSSji spadek sprzedaży ropy do Niemiec.

Jednocześnie cena paliwa na stacjach firmy PiS (Paliwa i Smary) wzrosła w okolice 8 zł za litr.

Oznacza to, że przy niskiej cenie ropy importowanej z roSSji (oraz przy ostatnim umocnieniu się PLN do podstawowych walut) na stacjach płaci się znacznie więcej. Jednocześnie Orlen twierdzi, że... nie importuje ropy z roSSji. Równie jednocześnie państwowa spółka PERN twierdzi, że ropa z roSSji płynie bez przeszkód.
www.money.pl/gospodarka/rynki-nie-chca-rosyjskiej-ropy-nawet-z-rekordowa-znizka-6754910357252640a.html
www.money.pl/gielda/ropa-znow-plynie-rurociag-przyjazn-znow-tloczy-surowiec-6754545774963200a.html
W ten sposób PiS (Poputczycy i Sprzedawczycy) zasilają roSSję kasą jednocześnie rżnąc Polaków na cenach paliw. O'bytec, ty gnoju, mam do Pcimia niedaleko. My, Polacy, chętnie cię zneutralizujemy, rosyjski parobie i notoryczny pisowski złodzieju.

Materiał porównawczy (grafika źródło Argus Media via Economist - wykres pokazuje całkowity wolumen importu ropy Ural z rozbiciem na udziały poszczególnych importerów w odniesieniu do czasu):
Obserwuj wątek
    • zdravko_vypic dodam jeszcze stosowną graficzkę:... 12.06.22, 13:38
    • zdravko_vypic ...i jeszcze jedną: 12.06.22, 13:41
      • buldog2 Re: ...i jeszcze jedną: 12.06.22, 16:11
        Miałeś jeszcze godło z dwiema gwiazdkami, po jednej na kaczy łeb.
        Wklej ten obrazek, brakuje mi go w kolekcji.
    • m.c.hrabia Re: PiS okrada Polaków 12.06.22, 16:16
      natura złodziei spod znaku psychopaty żoliborskiego, kradzież mają w genach.
      Tatuś kradł , mamusia kradła, syn doprowadził okradanie Polaków do perfekcji.
      Zdegenerowana rodzinka kanalii.
    • hordol te, zdravko.... 12.06.22, 16:59
      tak a propos ; nie wiesz jak się rozlicza ukraina z rosją za tranzyt ropy płynącej przez jej terytorium ?
      • zdravko_vypic te, zdravko.... 12.06.22, 21:20
        hordol napisała:
        > tak a propos ; nie wiesz jak się rozlicza ukraina z rosją za tranzyt ropy płyn
        > ącej przez jej terytorium ?

Nijak. Ukraina nie może zakręcić kurków z ropą dla odbiorców europejskich, jeśli chce dostawać broń, amunicję, zaopatrzenie i kasę oraz kandydactwo do UE. Więc ropa i gaz płyną i już.
      • pies.na.czarnych Re: te, zdravko.... 12.06.22, 22:00
        hordol napisała:

> tak a propos ; nie wiesz jak się rozlicza ukraina z rosją za tranzyt ropy płyn
        > ącej przez jej terytorium ?

Ty mi lepiej powiedz jak Ukraina rozlicza się za ropę, którą nadal odbierają z Rosji.
        • aniechto.only Re: te, zdravko.... 13.06.22, 09:59
          pies.na.czarnych napisała:

> Ty mi lepiej powiedz jak Ukraina rozlicza się za ropę, którą nadal odbierają z
          > Rosji.
          >

A może ty najpierw powiedz skąd masz informację, że Ukraina odbiera ropę z Rosji? Przy okazji powiedz też co z tą ropą się dzieje, skoro nie ma możliwości przerobu, bo jedyna działająca rafineria została zniszczona prze Rosję.
          • pies.na.czarnych Re: te, zdravko.... 13.06.22, 10:29
            Wiem to czytając gazety. Jak myślisz, ukraińskie czołgi jeżdżą na wodę?
            • aniechto.only Re: te, zdravko.... 13.06.22, 11:23
              No to poproszę uprzejmie choć o jeden link o tej ropie nadal odbieranej przez Ukrainę z Rosji. No i może jakiś link o czołgach jeżdżących na ropę proso ropociągu.
              • pies.na.czarnych Re: te, zdravko.... 13.06.22, 11:32
                Zrób sobie kurs obsługi wyszukiwarki Google.

https://www.cyberciti.biz/media/new/tips//2006/11/i-will-use-google-b4-dump-question-bart.png
                • aniechto.only Re: te, zdravko.... 13.06.22, 12:17
                  Dzięki za przyznanie się, że twoje rewelacje na temat Ukrainy są gówno warte.
                  • m.c.hrabia Re: te, zdravko.... 13.06.22, 13:18
                    one są żywcem zaczerpnięte z Russia Today
                  • pies.na.czarnych Re: te, zdravko.... 13.06.22, 13:57
                    aniechto.only napisała:

> Dzięki za przyznanie się, że twoje rewelacje na temat Ukrainy są gówno warte
                    > .
                    >

Mogłabyś pokazać, w którym miejscu przyznałem się?
                    Oderwij się od garów i sama sobie poszukaj.
                    • aniechto.only Re: te, zdravko.... 13.06.22, 14:15
                      Cytuje: "Sama sobie poszukaj". W uniwersalnym języku prymitywnych trolli znaczy dokładnie: " Dałem dupy, nie mam pojęcia o czy piszę".

• weteran-czasu Re: PiS okrada Polaków na paliwach wspierając Ros 13.06.22, 14:22
      Jak się prowadzi populistyczne rozdawnictwo, aby stado nierobów, nieudaczników i dzieciorobów z radością głosowali na PiS, to i kierowcy płacą za benzynę o połowę drożej. Wszystko dla utrzymania władzy bez względu na koszty.
      PS.
      "Jak będzie się zbliżał do sali pan Prezes Kaczyński dam znać, a wy skandujecie cały czas głośno: Jarosław, Jarosław, Jarosław .... Jarosław... pokażę kiedy macie się zamknąć! Teraz przeprowadzimy próbę...."
    • qwardian Re: PiS okrada Polaków na paliwach wspierając Ros 13.06.22, 14:37
      Nie zatankuję żadnego sowieckiego paliwa, które śmierdzi gazem. Czekam, aż otworzą się na nowo moje rafinerie Auschwitz, IG Farben Monowitz und Erdöl Rafinerie Trzebinia GmbH. To było najczystsze paliwko jakie wyprodukowano

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka