oby.watel
30.07.22, 11:21
1 września zostanie opublikowany długo wyczekiwany pierwszy tom raportu w którym krok po kroku, strona po stronie udowodniono, że Niemcy mają obowiązek wypłacić nam, czyli PiS-owi, reparacje wojenne za obie wojny i 123 lata zaborów. Poinformował o tym Polską Agencję Prasową lider Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński.
Nie należy popadać w euforię, ponieważ na PiS czeka długa droga do celu. Według szacunku Kaczyńskiego pierwsze pieniądze mogłyby zacząć spływać po roku 2054.
To będzie duża operacja. Liczę, że z czasem powinna przynieść rezultaty, chociaż zdaję sobie sprawę, że to jest dłuższy czas, być może nawet całe pokolenie minie - ja mogę tego nie dożyć, ale kiedyś trzeba zacząć. Nie wolno z tego rezygnować, bo nie ma żadnych powodów, abyśmy ciągle się uznawali za tych, których można traktować gorzej niż innych
Istnieje niebezpieczeństwo, że do tego czasu kary za Izbę Dyscyplinarną przekroczą wartość reparacji, ale honor nie pozwala ulegać bezprawnym żądaniom. Niemcy nie wykręcą się, ponieważ te raporty, to my
Chcemy je wydać w kilku obcych językach, bo to jest kwestia też wiedzy, co naprawdę się działo w Polsce, bo podczas różnych rozmów z politykami z Zachodu zorientowałem się, że ta wiedza jest mniej niż minimalna.
Kaczyński prowadził rozmowy z tak wieloma politykami zachodu, że nie starczy miejsca, żeby obu wymienić. Należy pamiętać, że patriotyzm wymaga poświeceń. Prawdziwy patriota za pieniądze podatników zrobi wszystko, nie przepuści żadnej okazji ośmieszenia kraju na arenie międzynarodowej.
Raport to dopiero będzie prawdziwy HiT. Być może zostanie włączony do programu nauczania jako druga część lub obowiązkowy materiał pomocniczy do nauki języka rosyjskiego.