Dodaj do ulubionych

Polityka snajperska

09.10.22, 10:57
Najnowsze sondaże CBOS pokazują, że w Polakach maleje entuzjazm wobec uchodźców z Ukrainy. Czy to oznacza, że PiS zmieni front? Poszczuje na Ukraińców? Znowu pojawią się nieznani sprawcy, prowokatorzy, którzy będą atakować raz Polaków, raz Ukraińców?
Obserwuj wątek
    • zlamas-kutany Re: Polityka snajperska 09.10.22, 11:18
      Na razie raczej nie, bo ZK ma w tej chwili kilku innych wrogów takich jak Niemcy, czy Unia, ale za jakiś czas to możliwe
      • oby.watel Re: Polityka snajperska 09.10.22, 11:27
        zlamas-kutany napisał:

> Na razie raczej nie, bo ZK ma w tej chwili kilku innych wrogów takich jak Niemc
        > y, czy Unia, ale za jakiś czas to możliwe

Tyle, że tamci wrogowie są jakby za mało wrodzy. Unia zła bo nie daje, ale generalnie dobra, Niemcy źli bo nie reparują, ale generalnie nie tacy źli. Ukraińcy odbierają Polakom pracę no i w ogóle wszędzie ich pełno. Idzie człowiek ulicą i polskiego języka nie słyszy.
        • stasi1 Re: Polityka snajperska 09.10.22, 13:43
          Jak to Niemcy nie są źli? A kogo do nas przysłali? Tego z wilczymi oczami Tuska. Toż to jest podłość
          • oby.watel Re: Polityka snajperska 09.10.22, 14:07
            stasi1 napisał:

> Jak to Niemcy nie są źli? A kogo do nas przysłali? Tego z wilczymi oczami Tuska
            > . Toż to jest podłość

Podłością jest to, że Müller nie jest rzecznikiem Tuska, a Schreiber sekretarzem.
            • stasi1 Re: Polityka snajperska 10.10.22, 18:42
              Wasserman też mogła by mieć u niego jakąś fuchę
              • oby.watel Re: Polityka snajperska 10.10.22, 19:45
                Dla Zandberga i Wildsteina też by się coś znalazło.
                • stasi1 Re: Polityka snajperska 19.10.22, 20:44
                  Ten pierwszy chyba nie w PiSie
      • buldog2 Re: Polityka snajperska 09.10.22, 13:17
        Już wiadomo, że z Unią nie wyszło, a i z robieniem wrogów z Niemców widać że krucho.
        • pies.na.czarnych Re: Polityka snajperska 09.10.22, 13:20
          buldog2 napisał:

> Już wiadomo, że z Unią nie wyszło, a i z robieniem wrogów z Niemców widać że kr
          > ucho.
          >
          >

a bez wroga ani rusz.
          • oby.watel Re: Polityka snajperska 10.10.22, 14:04
            pies.na.czarnych napisała:

> a bez wroga ani rusz.

Jak dobro nie istnieje bez zła, tak nie da się wygrać wojny jeśli nie ma wroga, który ją toczy.
    • pies.na.czarnych Re: Polityka snajperska 09.10.22, 16:46
      Nawet haen2010 przejrzał na ślepia:

haen2010 napisał:

> Dziwne, ale mam już dosyć jego codziennej gadaniny o apokalipsie. Jakby celebry
      > ta - aktor w popularnym serialu. Bez umiaru. Jego Ukraina ratuje ludzkość przed
      > katastrofą. Sorry - pieprzenie hamletowskie. Mógłby sobie trochę odpuścić - ra
      > z w tygodniu. Jak w serialu.
      >
      > Świat sobie radził bez Ukrainy i poradzi sobie z nią gdy powstrzyma też równie
      > nawiedzonego - Putina.
      >
      • m.c.hrabia Re: Polityka snajperska 09.10.22, 16:49
        Nawet haen2010 przejrzał na ślepia:

dziad nachlał się za czternastkę.
      • oby.watel Re: Polityka snajperska 09.10.22, 19:16
        pies.na.czarnych napisała:

> Nawet haen2010 przejrzał na ślepia:

Zdecydowanie lepiej posłuchać prezydenta opowiadającego o bombie atomowej w gestii Błaszczaka.
    • hordol skoro tak, to co zrobi opozycja ? 09.10.22, 16:59
      dalej bedzie popierać pomoc i swiadczenia dla uchodzców czy też spasuje bojąc się utraty glosów wyborców?
      • oby.watel Re: skoro tak, to co zrobi opozycja ? 12.10.22, 07:52
        hordol napisała:

> dalej bedzie popierać pomoc i swiadczenia dla uchodzców czy też spasuje bojąc s
        > ię utraty glosów wyborców?

Jak straszenie Unią i Niemcami spali na panewce to zacznie się szczucie na Ukraińców.
        • snajper55 Re: skoro tak, to co zrobi opozycja ? 12.10.22, 08:12
          oby.watel napisał:

> hordol napisała:
          >
          > > dalej bedzie popierać pomoc i swiadczenia dla uchodzców czy też spasuje b
          > ojąc s
          > > ię utraty glosów wyborców?
          >
          > Jak straszenie Unią i Niemcami spali na panewce to zacznie się szczucie na Ukra
          > ińców.

Albo na Żydów. Szczucie na Żydów ma w Polsce długą tradycję.

S.
    • oby.watel Re: Polityka snajperska 09.10.22, 20:50
      A ja dalej nie rozumiem dlaczego wątki znikają. Mam nadzieję, że mnie moderatorek nie zawiedzie i ten też usunie, bio porobiłem zakłady ze znajomymi.
    • weteran-czasu Re: Polityka snajperska 10.10.22, 15:43
      Może i entuzjazm maleje, ale prawie wszyscy wiedzą że pomagać Ukraińcom trzeba i pomagają.
      • hordol no pomagają 10.10.22, 20:49
        twitter.com/i/status/1579138620874973184
        zamość -> hrubieszów itd
    • oby.watel Re: Polityka snajperska 13.10.22, 17:41
      Chciałem pogratulować Kaziowi. Kolejny raz wywalił watek, który wisiał sobie parę godzin, kto chciał zdążył się już z nim zaznajomić i który powoli odchodził w zapomnienie. Jeśli działalność małego, zakompleksionego Kazia nie jest związana z polityką polską na forum, to co jest?

Przypominam dla porządku, gdybyś chciał lecieć na skargę, że chcę wyłącznie jasnej definicji tematyki tego forum, bo usuwasz wątki pod pretekstem, że nie są zgodne z tematem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka