stasi1 19.04.23, 19:24 Na uroczystościach z okazji powstania w getcie duda mówił o walce z nienawiścią. Iak to brzmi w jego ustach kiedy sam jeszcze nie dawno o innych mówił: to nie ludzie. Tak kiedyś mówili Niemcy o żydach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Re: Obłuda dudy? 19.04.23, 19:45 Wychowany w fałszu, robiącym za prawdę objawioną, inny być nie może. Musiałby mieć własny rozum, a nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Obłuda dudy? 19.04.23, 20:16 Historii również uczył się w PRL, gdzie wychwalano pod niebiosa Polaków ratujących Żydów, a tu nagle jacyś nienawistnicy wyskoczyli ze stodołą. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 09:23 taziuta napisał: > Wychowany w fałszu, robiącym za prawdę objawioną, inny być nie może. Musiałby m > ieć własny rozum, a nie ma. A ten naród debili wolał jednak tego łobuza zamiast kryształowego i nieobłudnego Trzaskowskiego. Pomogłem? :) To chciałeś powiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 10:57 no-popis napisała: > A ten naród debili wolał jednak tego łobuza zamiast kryształowego i nieobłudneg > o Trzaskowskiego. > Pomogłem? :) To chciałeś powiedzieć ? Pomogłeś i pomagaj dalej. Kogo wybrali Niemcy w latach 30 tych ubiegłego wieku? Na kogo głosują Rosjanie? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 13:45 adam.eu napisał: > no-popis napisała: > > > A ten naród debili wolał jednak tego łobuza zamiast kryształowego i nieob > łudneg > > o Trzaskowskiego. > > Pomogłem? :) To chciałeś powiedzieć ? > > Pomogłeś i pomagaj dalej. > Kogo wybrali Niemcy w latach 30 tych ubiegłego wieku? > Na kogo głosują Rosjanie? Tak by było gdyby zagłosowali na Trzaskowskiego....system totalitarny. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 19:47 no-popis napisała: > Tak by było gdyby zagłosowali na Trzaskowskiego....system totalitarny. Dlaczego piszesz co innego, niż myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Obłuda dudy? 23.04.23, 11:14 no-popis napisała: > adam.eu napisał: > > > no-popis napisała: > > > > > A ten naród debili wolał jednak tego łobuza zamiast kryształowego i > nieob > > łudneg > > > o Trzaskowskiego. > > > Pomogłem? :) To chciałeś powiedzieć ? > > > > Pomogłeś i pomagaj dalej. > > Kogo wybrali Niemcy w latach 30 tych ubiegłego wieku? > > Na kogo głosują Rosjanie? > Tak by było gdyby zagłosowali na Trzaskowskiego....system totalitarny. System totalitarny to nam się teraz tworzy. Za PO to było w miarę normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Obłuda dudy? 24.04.23, 21:53 Po czym tak sądzisz? Tak ogólnie to prezydent w Polsce nie wiele może Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 11:59 O, to, to! Poddaje w wątpliwość jedną z licznych wspaniałych cech charakteru Du.y. Tak się nie godzi! Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Obłuda dudy? 19.04.23, 20:43 Czesław Miłosz - Campo di Fiori W Rzymie na Campo di Fiori Kosze oliwek i cytryn, Bruk opryskany winem I odłamkami kwiatów. Różowe owoce morza Sypią na stoły przekupnie, Naręcza ciemnych winogron Padają na puch brzoskwini. Tu na tym właśnie placu Spalono Giordana Bruna, Kat płomień stosu zażegnął W kole ciekawej gawiedzi. A ledwo płomień przygasnął, Znów pełne były tawerny, Kosze oliwek i cytryn Nieśli przekupnie na głowach. Wspomniałem Campo di Fiori W Warszawie przy karuzeli, W pogodny wieczór wiosenny, Przy dźwiękach skocznej muzyki. Salwy za murem getta Głuszyła skoczna melodia I wzlatywały pary Wysoko w pogodne niebo. Czasem wiatr z domów płonących Przynosił czarne latawce, Łapali skrawki w powietrzu Jadący na karuzeli. Rozwiewał suknie dziewczynom Ten wiatr od domów płonących, Śmiały się tłumy wesołe W czas pięknej warszawskiej niedzieli. Morał ktoś może wyczyta, Że lud warszawski czy rzymski Handluje, bawi się, kocha Mijając męczeńskie stosy. Inny ktoś morał wyczyta O rzeczy ludzkich mijaniu, O zapomnieniu, co rośnie, Nim jeszcze płomień przygasnął. Ja jednak wtedy myślałem O samotności ginących. O tym, że kiedy Giordano Wstępował na rusztowanie, Nie znalazł w ludzkim języku Ani jednego wyrazu, Aby nim ludzkość pożegnać, Tę ludzkość, która zostaje. Już biegli wychylać wino, Sprzedawać białe rozgwiazdy, Kosze oliwek i cytryn Nieśli w wesołym gwarze. I był już od nich odległy, Jakby minęły wieki, A oni chwilę czekali Na jego odlot w pożarze. I ci ginący, samotni, Już zapomniani od świata, Język nasz stał się im obcy Jak język dawnej planety. Aż wszystko będzie legendą I wtedy po wielu latach Na nowym Campo di Fiori Bunt wznieci słowo poety. Warszawa – Wielkanoc, 1943 Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 10:59 Może lepiej pisać jest Duda, Żydzi dużą literą. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 12:04 Akurat w przypadku Żydów nie zawsze jest to takie oczywiste, bo niektórym myli się narodowość (pochodzenie) z wyznaniem. Narodowość - Żydzi, wyznanie - żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 13:18 horpyna4 napisała: > Akurat w przypadku Żydów nie zawsze jest to takie oczywiste, bo niektórym myli > się narodowość (pochodzenie) z wyznaniem. Narodowość - Żydzi, wyznanie - żydzi. Niemcy mordowali wszystkich Żydów (nawet Żydów z pochodzenia), nie tylko żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 12:09 adam.eu napisał: > Może lepiej pisać jest Duda, Żydzi dużą literą. Bo pomiędzy Ż a ż jest zasadnicza różnica. Sporo Żydów nie było żydami, tylko np. katolikami. Większość Żydów czuła się w Polsce Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 12:47 adam.eu napisał: > Może lepiej pisać jest Duda, Żydzi dużą literą. On chciał napisać dupa, ale automatyczna kontrola poprawiła tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 13:20 pies.na.czarnych napisała: > On chciał napisać dupa, ale automatyczna kontrola poprawiła tekst. A tobie nie poprawiła. Skąd znasz takie sztuczki? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 11:10 stasi1: > Na uroczystościach z okazji powstania w getcie duda mówił o walce z nienawiścią. [...] > sam jeszcze nie dawno o innych mówił: to nie ludzie. Czy masz na myśli ten artykuł Rzepy z r. 2020? Duda o LGBT (wg Rzepy): ,,- Próbuje się nam proszę państwa wmówić, że to ludzie. A to jest po prostu ideologia - powiedział Duda. - Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości, czy to jest ideologia, czy nie, to niech sobie zajrzy w karty historii i zobaczy, jak wyglądało na świecie budowanie ruchu LGBT, niech zobaczy jak wyglądało budowanie tej ideologii, jakie poglądy głosili ci, którzy ją budowali - dodał.'' Jednak z ostrożności nie podał tych ,,kart historii'', w które należałoby zajrzeć, żeby zobaczyć, jak wyglądało budowanie skłonności seksualnych u ludzi (i u innych organizmów białkowych). - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 11:58 stefan4 napisał: > stasi1: > > Na uroczystościach z okazji powstania w getcie duda mówił o walce z niena > wiścią. > [...] > > sam jeszcze nie dawno o innych mówił: to nie ludzie. > > Czy masz na myśli ten artykuł Rzepy z r. 2020? > > Duda o LGBT (wg Rzepy): > ,,- Próbuje się nam proszę państwa wmówić, że to ludzie. A to je > st po prostu ideologia > - powiedział Duda. - Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości, c > zy to jest ideologia, czy nie, > to niech sobie zajrzy w karty historii i zobaczy, jak wyglądało > na świecie budowanie ruchu > LGBT, niech zobaczy jak wyglądało budowanie tej ideologii, jaki > e poglądy głosili ci, którzy > ją budowali - dodał.'' > Jednak z ostrożności nie podał tych ,,kart historii'', w które należałoby zajrz > eć, żeby zobaczyć, jak wyglądało budowanie skłonności seksualnych u ludzi (i u > innych organizmów białkowych). Bo to jest ideologia. Synowi Filisk, jakiś kumpel mamy z podwórka rozjechał rzyć. Homoseksualistów jest ponoć ~10%. Są jednak w większości normalnymi, przyzwoitymi ludźmi. Np. taki Jerzy Waldorff żył przez lata ze swoim partnerem. Nie robił nikomu krzywdy. Był przyzwoitym człowiekiem. Mam parę znajomych osób, którzy są homoseksualistami a klną na ideologię LGBT ile wlezie. Żyją sobie normalnie. Jak ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 12:22 pozytonium napisał: > Bo to jest ideologia. Synowi Filisk, jakiś kumpel mamy z podwórka rozjechał rzy Dalej nie czytałem, jesteś bydlakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 12:29 adam.eu napisał: > pozytonium napisał: > > > Bo to jest ideologia. Synowi Filisk, jakiś kumpel mamy z podwórka rozjech > ał rzy > > Dalej nie czytałem Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 12:32 adam.eu: > Dalej nie czytałem, jesteś bydlakiem. Ja przeczytałem i żałuję. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 13:07 stefan4 napisał: > adam.eu: > > Dalej nie czytałem, jesteś bydlakiem. > > Ja przeczytałem i żałuję. Serio homoseksualistów jest ca. 10%. Żyją i są wśród nas. W homoseksualizmie nie ma nic złego. Naturalne zachowanie 10% społeczeństwa. Jak się nie dorabia do tego ideologii wszystko jest OK. Byli i będą. Odsetek homoseksualistów 500 lat temu też wynosił 10% i za 500 lat też będzie 10%. Praw natury nie zmienisz. Taka jest ludzka intymność. Problemem jest ideologia LGBT, a nie ludzkie zachowania. Do homoseksualistów nie mam nic, z wieloma się przyjaźnię. Intymne zachowania innych ludzi powinny zostać intymne. Publiczne zachowania heteroseksualistów też we mnie budzą niesmak. Przez 12 lat mieszkałem na wrocławskim Rynku. Pod mym domem odbywały się kopulacje. 3 w nocy i słyszysz jęki. Dla mnie nie ma różnicy pomiędzy homoseksualistą, a heteroseksualistą. Żona parę razy proponowała mi swinging. To nie dla mnie. Jak kogoś kocham to na całego. Seks jest całkowitym oddaniem innej osobie (według mnie). Nie potrafię się kochać z osobą, do której nic nie czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 13:11 Nie tłumacz się pozyt. Jesteś bydlakiem, w dodatku jak sam przyznałeś w innym wątku jesteś impotentem i przez to wszystko co jest związane z seksem wywołuje u ciebie agresję. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 13:21 pies.na.czarnych napisała: > Nie tłumacz się pozyt. Jesteś bydlakiem, w dodatku jak sam przyznałeś w innym w > ątku jesteś impotentem i przez to wszystko co jest związane z seksem wywołuje u > ciebie agresję. :)))))))))) Gdzie tu widzisz agresję? Resztę pominę. Na działacza KO się nie nadaję. Nie potrafię gwałcić dzieci. Czy to oznaka impotencji. Być może. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Obłuda dudy? 28.04.23, 11:48 pozytonium napisał: > Gdzie tu widzisz agresję? Resztę pominę. > Na działacza KO się nie nadaję. Nie potrafię gwałcić dzieci. Poproszę uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Obłuda dudy? 28.04.23, 17:37 tapatik napisał: > pozytonium napisał: > > > Gdzie tu widzisz agresję? Resztę pominę. > > Na działacza KO się nie nadaję. Nie potrafię gwałcić dzieci. > > Poproszę uzasadnienie. Filiks, czy jak jej tam. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Obłuda dudy? 28.04.23, 19:27 pozytonium napisał: > tapatik napisał: > > > pozytonium napisał: > > > > > Gdzie tu widzisz agresję? Resztę pominę. > > > Na działacza KO się nie nadaję. Nie potrafię gwałcić dzieci. > > > > Poproszę uzasadnienie. > > Filiks, czy jak jej tam. I ona jest pedofilem? Czy może matką ofiar? Tam był JEDEN człowiek, który dobierał się do jej dzieci, a ty przeniosłeś jego zachowanie na całą partię polityczną. I to jeszcze po tym, jak ten człowiek został z tej partii wywalony. Miałem cię za rozsądnego, ale pisząc te kłamstwa dołączasz do zgrai ścierw, które najpierw doprowadziły chłopaka do samobójstwa, a teraz próbują zwalić winę na matkę. Co więcej w tym momencie wszyscy wiedzą, że córka Filiksowej również była molestowana, ciekawe jak sobie ona ułoży życie. Równie dobrze mogę teraz wszystkie twoje wypowiedzi traktowa jak manipulację. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Obłuda dudy? 28.04.23, 19:31 tapatik napisał: > I ona jest pedofilem? Czy może matką ofiar? To co on pisze moim zdaniem świadczy o jego zaburzeniach. Z tego powodu większość jego postów obecnie nawet nie czytam. Szkoda, że nie próbuje korygować swojego postępowania. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Odcięła się kiedyś od LGBT+? 28.04.23, 22:54 tapatik napisał: > pozytonium napisał: > > > tapatik napisał: > > > > > pozytonium napisał: > > > > > > > Gdzie tu widzisz agresję? Resztę pominę. > > > > Na działacza KO się nie nadaję. Nie potrafię gwałcić dzieci. > > > > > > Poproszę uzasadnienie. > > > > Filiks, czy jak jej tam. > > I ona jest pedofilem? Czy może matką ofiar? > > Tam był JEDEN człowiek, który dobierał się do jej dzieci, a ty przeniosłeś jego > zachowanie na całą partię polityczną. I to jeszcze po tym, jak ten człowiek zo > stał z tej partii wywalony. > > Miałem cię za rozsądnego, ale pisząc te kłamstwa dołączasz do zgrai ścierw, któ > re najpierw doprowadziły chłopaka do samobójstwa, a teraz próbują zwalić winę n > a matkę. > Co więcej w tym momencie wszyscy wiedzą, że córka Filiksowej również była moles > towana, ciekawe jak sobie ona ułoży życie. > > Równie dobrze mogę teraz wszystkie twoje wypowiedzi traktowa jak manipulację. Jeśli nie, to widać jej to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 20:09 A co to jest ta ideologia? Właśnie niektórym to przeszkadzało by gdyby wiedzieli że ten Wardorff żył sobie ze swoim partnerem. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Obłuda dudy? 21.04.23, 09:14 stasi1 napisał: > A co to jest ta ideologia? Właśnie niektórym to przeszkadzało by gdyby wiedziel > i że ten Wardorff żył sobie ze swoim partnerem. Po pierwsze to Waldorff. Po drugie to właśnie pewna ikona PO posadziłaby Waldorffa w osobnej ławie wraz z innymi geyami. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Obłuda dudy? 23.04.23, 09:17 Tylko że ta ikona nic nie może a taki Jarek bez problemu dzieli społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Obłuda dudy? 28.04.23, 19:44 Stasiu, sugerujesz coś na temat orientacji Prezesa? :D Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Obłuda dudy? 01.05.23, 09:09 Wiadomo tylko że kobiety gi w zasadzie nie pociągają. Chociaż pewna Joanna chciała go zbałamucić i prawie jej się to udało. Na szczęście Kurski go uratował. A ona z żalu zmarła Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Obłuda dudy? 02.05.23, 16:58 Jednej kobieci mówiłem o pałowaniu kobiet przez policję. ona na to : a to były kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 13:02 adam.eu napisał: > no-popis napisała: > > > > Nigdzie nie bronię PiSu a są dziesiątki wątków gdzie krytykuję zaślepiony > cietr > > zewiu :) PO lityczny. Pokaż mi jeden wątek gdzie krytykujesz PO :)))))))) > )))))) > > )) > > Zaślepiony jestem, ze wychwalałeś samego ojca Dudę za bycie profesorem? Ludzikow jest chory i załamany, a jego obsesje wzmagają się każdego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 21:50 Wolę tego nie komentować bo mi się wyrazy cisną na klawiaturę i znowu "saouzupelnianie" ocenzuruje. Ja to traktuję wyłącznie jako demonstrację i to bardzo poważną demonstrację polityczną - powiedział w "Faktach po Faktach" Paweł Zalewski z Polski 2050, komentując wręczenie niemieckiemu prezydentowi przez wicepremiera Piotra Glińskiego raportu na temat polskich strat wojennych. Doszło do tego w dniu obchodów rocznicy powstania w getcie warszawskim. - Jeżeli ktokolwiek w rządzie sądzi, że takim gestem wzmocnił, a nie osłabił argumenty Polski, to się po prostu myli - mówił zaś Adrian Zandberg z partii Razem. tvn24.pl/polska/prezydent-niemiec-otrzymal-raport-o-polskich-stratach-wojennych-od-piotra-glinskiego-adrian-zandberg-i-pawel-zalewski-komentuja-6953447 Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 21:56 Wykorzystali p.Piotrusia do takiej publicznej hecy . wWedzieli że on jest do czegoś takiego zdolny . - krytykapolityczna.pl/kultura/czytaj-dalej/chajka-belchatowska-zycie-w-prezencie/ Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Obłuda dudy? 20.04.23, 22:00 Takie chamstwo i brak szacunku to tylko w PiS-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Obłuda dudy? 22.04.23, 14:39 Ale ile punktów u suwerena. Ale już chyba kilka razy te wyliczenia Niemcy dostali. Oczywiście będąc w Polsce jako goście Odpowiedz Link Zgłoś