Dodaj do ulubionych

Autostrady

22.05.23, 08:25
Za bezpłatne autostrady będą płacić wszyscy podatnicy.
Najlepszym wyjściem są autostrady płatne elektronicznymi winietami. Płacą za nie ci, którzy z nich korzystają, są bezproblemowe i nie tworzą korków na bramkach. Kto chce korzystać wykupuje możliwość przejazdu autostradami na okres, który mu jest potrzebny. Skanery numerów rejestracyjnych są też dużo tańsze niż niewydolne bramki z zatrudnionymi tam pracownikami.
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: Autostrady 22.05.23, 08:43
      Rowerem i NW po autostradzie nie można - dlaczego ja mam płacić . Któryś z polytyków powiedział, że pieniądze będą z BUDŻETU. Ja mam pytanie do polytyka: _ pieniądze w budżecie to skąd? :( aga
    • feelek Re: Autostrady 22.05.23, 14:21
      ale po co w ten sposób?
      Za wszystko, co jest do powszechnego użytku:
      drogi, szpitale, szkoły, służby jak straż, policja, pogotowie, wojsko płacimy z podatków - tak jest najprościej.
      Można jak kiedyś za gaszenie pożaru wystawiać rachunek, ale, powtórzę, po co komplikować życie?
      • stasi1 Re: Autostrady 23.05.23, 11:38
        Akurat autostrady nie są w powszechnym użytku. I za studia też powinny być opłaty.
    • no-popis Re: Autostrady 22.05.23, 15:56
      hdfk napisał(a):

> Za bezpłatne autostrady będą płacić wszyscy podatnicy.
      > Najlepszym wyjściem są autostrady płatne elektronicznymi winietami. Płacą za ni
      > e ci, którzy z nich korzystają, są bezproblemowe i nie tworzą korków na bramkac
      > h. Kto chce korzystać wykupuje możliwość przejazdu autostradami na okres, który
      > mu jest potrzebny. Skanery numerów rejestracyjnych są też dużo tańsze niż niew
      > ydolne bramki z zatrudnionymi tam pracownikami.
      Nic tylko przyznać CI rację.
      Zniesienie opłat za autostrady nie jest mądre a już wykupowanie tych prywatnych koncesji to wręcz głupota.
      • pozytonium Opłaty w paliwie 24.05.23, 01:22
        no-popis napisała:

> hdfk napisał(a):
        >
        > > Za bezpłatne autostrady będą płacić wszyscy podatnicy.
        > > Najlepszym wyjściem są autostrady płatne elektronicznymi winietami. Płacą
        > za ni
        > > e ci, którzy z nich korzystają, są bezproblemowe i nie tworzą korków na b
        > ramkac
        > > h. Kto chce korzystać wykupuje możliwość przejazdu autostradami na okres,
        > który
        > > mu jest potrzebny. Skanery numerów rejestracyjnych są też dużo tańsze ni
        > ż niew
        > > ydolne bramki z zatrudnionymi tam pracownikami.
        > Nic tylko przyznać CI rację.
        > Zniesienie opłat za autostrady nie jest mądre a już wykupowanie tych prywatnych
        > koncesji to wręcz głupota.

Ile kosztuje opłata za autostradę w Niemczech? Każdy kierowca nie jeździ za darmo, gdyż stosowna opłata pobierana jest w paliwie.
        akcyza,
        podatek VAT,
        opłata paliwowa,
        opłata emisyjna.

Auto pali 5-10 litrów paliwa.
        Połowa opłaty za paliwo, to podatki.
        • pies.na.czarnych Re: Opłaty w paliwie 24.05.23, 13:24
          > Ile kosztuje opłata za autostradę w Niemczech? Każdy kierowca nie jeździ za darmo, gdyż stosowna opłata pobierana jest w paliwie.:)

Ja nie tankuję w Niemczech i jeżdżę po niemieckich autostradach za darmo. Jeszcze mnie nie przyłapali 🤣
    • rzewuski1 Re: Autostrady 22.05.23, 16:02
      A kiedy bezpłatna woda w kranie?
    • pies.na.czarnych Re: Autostrady 23.05.23, 11:14
      > Za bezpłatne autostrady będą płacić wszyscy podatnicy.

Jak myślisz, kto płaci teraz za utrzymanie tych płatnych autostrad?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka