Dodaj do ulubionych

Są nowe miejsca pracy

09.06.23, 13:33
Są nowe miejsca pracy. Aż dziw bierze, że PiS jeszcze cię tym nie pochwalił ;)

next.gazeta.pl/next/7,151003,29852117,niemcy-nie-maja-rak-do-pracy-na-liniach-produkcyjnych-dyrektorzy.html#do_w=52&do_v=478&fallback=true&do_st=RS&do_sid=604&do_a=604&s=BoxBizImg7&do_upid=478_ti&do_utid=29852117&do_uvid=1686298729090
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 13:52
      Robercik "wyprodukowal" debilizmy i pomyje siEm gotujOm
      • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 15:42
        Cześć buraku
    • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 14:19
      pies.na.czarnych napisała:

> Są nowe miejsca pracy. Aż dziw bierze, że PiS jeszcze cię tym nie pochwalił ;)
      >
      > next.gazeta.pl/next/7,151003,29852117,niemcy-nie-maja-rak-do-pracy-na-liniach-produkcyjnych-dyrektorzy.html#do_w=52&do_v=478&fallback=true&do_st=RS&do_sid=604&do_a=604&s=BoxBizImg7&do_upid=478_ti&do_utid=29852117&do_uvid=1686298729090

I jeszcze chcą nam eksportować prawników i lekarzy.
      We Wrocławiu jest sporo lekarzy z Syrii, w tym chirurgów, ale faktycznie wykształconych, leczących, a nie dobijających dzieci. Są lekarze z Ghany. Zresztą z jednym z nich chodziłem do szkoły.
      Nie rozumiem Niemców. Brakuje im lekarzy i prawników, a za pokutą chcą ich nam przysyłać do Polski. Jak Nie przyjmiesz chirurga do 90 000 zł pokuty.
      • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 14:34
        Kto ci chce coś przysłać?
        • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 14:45

> Kto ci chce coś przysłać?

Totalni. Co mi po prawniku islamicznego prawa, jak jestem chemikiem, czy fizykiem (sam już nie wiem)?
          Ostatni projekt grantu wysłałem z fizyki.
          • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 14:49
            > Co mi po prawniku islamicznego prawa, jak jestem chemikiem, czy fizykiem

No tak, oczywiście. Po co chemikowi, lub fizykowi prawnik? W Polsce nawet prawnikom nie są potrzebni prawnicy:)
            • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 15:28

> > Co mi po prawniku islamicznego prawa, jak jestem chemikiem, czy fizykiem
              >
              > No tak, oczywiście. Po co chemikowi, lub fizykowi prawnik? W Polsce nawet prawn
              > ikom nie są potrzebni prawnicy:)

Prawnik od islamicznego prawa? Wpuszczę takiego do laboratorium to się wysadzi. Mało tego, będę musiał stale go kontrolować, czy nie robi aby bomby. Ukraińskiemu chemikowi wystarczyło tylko pomóc przy nostryfikacji dyplomu. I pracuje.
              W przeciwieństwie do Niemców nikt nikogo nie zaprasza do Polski, sami tu ciągną milionami. A z Niemiec to nawet wilcy uciekają. W Polsce wilk jest pod prawną ochroną.
              Decyzja o odstrzale wilków nie jest właściwym krokiem. Niestety, za Odrą zbyt często sięga się po takie rozwiązania w przypadku dużych drapieżników - mówi PAP Iga Głażewska dyrektorka Humane Society International (HSI) w Polsce, organizacji zajmującej się ochroną zwierząt.

Wczoraj dzwoniłem do dwóch szefów, głównego i naukowego. Nie ma, że święto. Nie zawracałem i rzyci bez powodu.
              Znajoma z Chin przyjechała na pomiary, ale przed przyjazdem zapomniała zorientować kryształy. Mówię do niej daj je to zorientujemy. Poszedłem do kumpla krystalografa, zorientował. Chinka się pyta ile mnie to kosztowało. Ja do niej, że nic. Ona, że orientacja w Chinach kryształu to 400 €. Była mocno zdziwiona, że tak się pracuje w Polsce. Potrafimy współpracować jako społeczność.

• pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 14:41
        pozytonium napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
        >
        > > Są nowe miejsca pracy. Aż dziw bierze, że PiS jeszcze cię tym nie pochwal
        > ił ;)
        > >
        > > next.gazeta.pl/next/7,151003,29852117,niemcy-nie-maja-rak-do-pracy-na-liniach-produkcyjnych-dyrektorzy.html#do_w=52&do_v=478&fallback=true&do_st=RS&do_sid=604&do_a=604&s=BoxBizImg7&do_upid=478_ti&do_utid=29852117&do_uvid=1686298729090
        >
        > I jeszcze chcą nam eksportować prawników i lekarzy.
        > We Wrocławiu jest sporo lekarzy z Syrii, w tym chirurgów, ale faktycznie wykszt
        > ałconych, leczących, a nie dobijających dzieci. Są lekarze z Ghany. Zresztą z j
        > ednym z nich chodziłem do szkoły.
        > Nie rozumiem Niemców. Brakuje im lekarzy i prawników, a za pokutą chcą ich nam
        > przysyłać do Polski. Jak Nie przyjmiesz chirurga do 90 000 zł pokuty.

Tyle tylko, że Niemcy już odrobiły lekcję i wiedzą, że masowe sprowadzanie uchodźców sprawy nie rozwiązuje, bo tylko połowa przybyszów, którzy dotarli do Niemiec od roku 2015, podjęła pracę.

Od lutego 2022 do Polski przybyło ponad 4 mln Ukraińców. Ich dzieci chodzą do polskich szkół, oni sami podjęli pracę. Sam pracuję z dwoma osobami z Charkowa w 7 osobowym zespole. Udostępnienie im bepłatnej komunikacji przez pewien czas było genialnym posunięciem, bardzo szybko migrowali po Polsce i każdy znalazł dla siebie miejsce. Może nie mają tu luksusów, dostają około 6000 zł miesięcznie na rękę. Ale nie chcą pracować dla Niemca, a mogłyby. Wychodzi na to, że co 3 pracownik, to Ukrainiec. A bezrobocie jeno 2.7%. Polska zbliża się do 18 mln zatrudnionych.
        Włączając nawet dzieci i starców, pracuje połowa społeczeństwa. Płacą podatki. Składki ZUSowskie.
        Tusk straszył, że 500+ spowoduje, że kobiety nie będą pracować. Nic takiego się nie stało.

• pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 14:46
          W Polsce Ukraińcy nie muszą pracować. Powodzi im się lepiej niż Polakom. Najbardziej pracowici już po jednym dniu pracy mogą przejść na emeryturę:)
          • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 15:09

> W Polsce Ukraińcy nie muszą pracować. Powodzi im się lepiej niż Polakom. Najbar
            > dziej pracowici już po jednym dniu pracy mogą przejść na emeryturę:)

Pracują. Mam parę Ukraińców jako dozorców. Przed domem pojawiło się mnóstwo kwiatów. Rabatki. Trawa niczym w Anglii. Każdy robi to na czym się zna. Dzieci chodzą do szkoły. Oni pracują. Odnaleźli się tu.
            • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 18:56
              > Pracują. Mam parę Ukraińców jako dozorców.

Prawnicy kwiatki u ciebie sadzą?
              • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 19:04

> > Pracują. Mam parę Ukraińców jako dozorców.
                >
                > Prawnicy kwiatki u ciebie sadzą?

Prawnicy zostali w Niemczech :)
                • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 19:14
                  Nie dojechali do Niemiec bo ich Polacy zatrudnili przy niewolniczej pracy.
                  • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 19:23

> Nie dojechali do Niemiec bo ich Polacy zatrudnili przy niewolniczej pracy.

Jest ich w Niemczech pełno. Nawet są zmuszani tam do zbierania szparagów.
                    Których smak doceniam.
          • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 17:36

> W Polsce Ukraińcy nie muszą pracować. Powodzi im się lepiej niż Polakom. Najbar
            > dziej pracowici już po jednym dniu pracy mogą przejść na emeryturę:)

Jak się uczyli to powodzi się im lepiej, niż niektórym Polakom. Jesteś belgijskim rasistą?
            Na Ukrainie chemię czy fizykę naprawdę ciężko jest ukończyć. Jak ktoś ukończył je, zrobił doktorat, do dlaczego ma zarabiać mniej niż koło 6000 zł zasadniczej pensji na rękę. A do tego, jak uczestniczy w projektach to spokojnie ma 10 000 zł na rękę.
            Jako pies żałujesz im :)
            Pies ogrodnika.
            • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 19:04
              > Jesteś belgijskim rasistą?

Ty jesteś typowym polskim rasistą i na dodatek ukraińskim szowinistą.

Gdyby Ukraińcy nie kończyli ruskich uniwersytetów to mieliby gówno, a nie fizyków.

Głupcze patentowany! Gdyby nie Arabowie to nie wiedziałbyś ile jest 2+2. Jeżeli chodzi o naukę języków to oni uczą się chyba najszybciej na całym świecie. To wynika z właściwości języka arabskiego.
              Dodatkowo ich jedność języka przewyższa idiotów, którzy uwierzyli w biblijną bajeczkę o wieży Babel.
              • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 19:16

> > Jesteś belgijskim rasistą?
                >
                > Ty jesteś typowym polskim rasistą i na dodatek ukraińskim szowinistą.
                >
                > Gdyby Ukraińcy nie kończyli ruskich uniwersytetów to mieliby gówno, a nie fizyk
                > ów.
                >
                > Głupcze patentowany! Gdyby nie Arabowie to nie wiedziałbyś ile jest 2+2. Jeżeli
                > chodzi o naukę języków to oni uczą się chyba najszybciej na całym świecie. To
                > wynika z właściwości języka arabskiego.
                > Dodatkowo ich jedność języka przewyższa idiotów, którzy uwierzyli w biblijną ba
                > jeczkę o wieży Babel.

A który to jest rosyjski?
                Jana Kazimierza w Lwowie, Politechnika Lwowska z freskami Matejki?
                Kijowski Uniwersytet Narodowy im. Tarasa Szewczenki?
                Ruscy naukowcy nawet tamy nie potrafią wysadzić, by nie potopić orków w kretowiskach.
                • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 19:17
                  Nie rozśmieszaj mnie.
                  • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 19:24

> Nie rozśmieszaj mnie.

Jan Kazimierz był Rosjaninem?
                    • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 19:39
                      Człowieku obudź się. My żyjemy tu i teraz. UJ kiedyś również liczył się jako jeden z lepszych uniwersytetów. Co pozostało z tej glorii dzisiaj? Absolwenci tacy jak Duda.
                      • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 19:52

> Człowieku obudź się. My żyjemy tu i teraz. UJ kiedyś również liczył się jako je
                        > den z lepszych uniwersytetów. Co pozostało z tej glorii dzisiaj? Absolwenci tac
                        > y jak Duda.

Wszystko przez to, że prezydentem nie jest Putin :)
                      • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 21:45

> Człowieku obudź się. My żyjemy tu i teraz. UJ kiedyś również liczył się jako je
                        > den z lepszych uniwersytetów. Co pozostało z tej glorii dzisiaj? Absolwenci tac
                        > y jak Duda.

Dalej się liczy. Mylisz absolwenta z naukowcem. To nie jest to samo. Do tego doszła chora punktoza, jednocześnie mając 2% na grant, przy koszcie dobrej publikacji z grantu koło 2000 €. To na ile musiałabyś mieć grant by go rozliczyć? Na 5 mln? Czy 10? Nie wyobrażam sobie, że kierowca tira czyta w czasie postoju jakieś specjalistyczne pismo. Jak chce je czytać, są półlegalne portale, gdzie jest dostęp do wszystkiego.
                        Obecnie jest tak, że Czarnek płaci abonament za dostęp do czasopism. W mld złotych (dostęp do jednego tytułu to jakieś 15000 zł). Na szczęście się połapali z MDPI z Wuhan.
                        Ciekawe kto przeczytał doi: 10.1515/zpch-1889-0416
                        90% kasy z finansowania idzie w gwizdek, a ludzie głupieją, mając wolny dostęp. Nabija kasę wydawnictwom.
                        Nie będziesz publikowała, nie dostaniesz następnego grantu. Mobbing wydawnictw wymógł dodatkowe dla nich dochody. Znasz kogoś z zewnątrz, kto zapoznał się z doi: 10.1515/zpch-1889-0416
                        Ilu czytelników Agory?
              • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 20:52

> > Jesteś belgijskim rasistą?
                >
                > Ty jesteś typowym polskim rasistą i na dodatek ukraińskim szowinistą.
                >
                > Gdyby Ukraińcy nie kończyli ruskich uniwersytetów to mieliby gówno, a nie fizyk
                > ów.
                >
                > Głupcze patentowany! Gdyby nie Arabowie to nie wiedziałbyś ile jest 2+2. Jeżeli
                > chodzi o naukę języków to oni uczą się chyba najszybciej na całym świecie. To
                > wynika z właściwości języka arabskiego.
                > Dodatkowo ich jedność języka przewyższa idiotów, którzy uwierzyli w biblijną ba
                > jeczkę o wieży Babel.

Jestem takim szowinistą, że muzułmanin zadeklarował się, że zawiezie mnie do Bydgoszczy, gdzie jest najlepszy szpital neurologiczny w Polsce.
                Mam niezłośliwego guza w mózgu. Ten wywołał u mnie w ciągu roku tylko trzy ataki padaczki. Guz jest mały tylko 5 cm. Można go usunąć np. w Szpitalu Wojskowym we Wrocławiu. Ale Bydgoszcz jest ponoć jeszcze lepsza (ma większe doświadczenie) i ma doświadczenie w skalpelu gamma.
                Należy rozróżniać, tak jak z katolami, pomiędzy ludźmi nieagresywnymi, a agresywnymi. Mam co jakiś czas ostatnio tiki. Bardzo to przeszkadzało mej żonie. Jej poczynania przeszkadzają inni. Gościom innych narodowości kazała się kąpać nim zasiądą do stołu. Nic dziwnego, że w jednym miejscu pracy potrafi wytrzymać tylko przez góra 3 lata. Jak zrazi do siebie większość to szuka innej pracy.
                Mam podły charakter. Ale nie zmieniam pracy co trzy lata, a znajomych mam nawet sprzed 1977 roku. Obecnie przełożonych żony. Choć o tym nie wie. Gdybym był mściwy, jedna prośba, by się jej przyjrzeli. Każdemu zdarzają się potknięcia. To zrozumiałe. Ale np. niezaopiekowanie się jakimś dzieckiem, to podstawa dyscyplinarki.
                Alkomat na wejście do przedszkola. To samo. Rację tu miał Kaczyński.
      • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 14:43
        Kiedyś coś bredziłeś o wilkach. Już wiadomo dlaczego wilki uciekają z Polski na Zachód. Ta wilczyca bala się oszczenic w Polsce, uciekła do Belgii i bezpiecznie powiła pięć wilcząt. Wideo:
        www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/06/05/minstens-vijf-wolvenwelpen-dit-jaar-voor-limburgs-wolvenkoppel-a/
        • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 15:02

> Kiedyś coś bredziłeś o wilkach. Już wiadomo dlaczego wilki uciekają z Polski na
          > Zachód. Ta wilczyca bala się oszczenic w Polsce, uciekła do Belgii i bezpieczn
          > ie powiła pięć wilcząt. Wideo:
          > www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/06/05/minstens-vijf-wolvenwelpen-dit-jaar-voor-limburgs-wolvenkoppel-a/

Skąd wiesz, że uciekły z polski? :) Polska nie graniczy z Belgią.
          Jest paru Irańczyków w Polsce, którzy bez problemu dostali prawo pobytu.
          Są cudowni, zachowują swoją starożytną kulturę, ale jednocześnie wtopili się w polskie społeczeństwo. Uczą się języka, który jest jednym z trudniejszych na świecie. Nie biegają z nożami.
          • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 19:05
            > Skąd wiesz, że uciekły z polski?

Wyją po wolsku jak pisowcy:)
            • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 19:21

> > Skąd wiesz, że uciekły z polski?
              >
              > Wyją po wolsku jak pisowcy:)

Jako sunia może dołączysz się do watahy Noëlla.
              • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 19:29
                Tak na poważnie teraz:)
                Tu spotyka się często dziki, które przywędrowały nawet z Białorusi, niektóre mają chipy.

Wilki pokonują dziennie 40-50 km. Kiedy młode zwierzę zaczyna szukać własnego siedliska, może w krótkim czasie pokonać odległości od setek do ponad 1000 km i zadomowić się w zupełnie innym zakątku Europy..
                • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 21:08

> Tak na poważnie teraz:)
                  > Tu spotyka się często dziki, które przywędrowały nawet z Białorusi, niektóre ma
                  > ją chipy.
                  >
                  > Wilki pokonują dziennie 40-50 km. Kiedy młode zwierzę zaczyna szukać własneg
                  > o siedliska, może w krótkim czasie pokonać odległości od setek do ponad 1000 km
                  > i zadomowić się w zupełnie innym zakątku Europy.
                  .

Jeden tu pisze jako pies.
                  Młodę zwierzę nie ma 4 miotów August i Noëlla w jednym roku!!!
                  40 km dla wilka to jest spacerek. 160 km to nie jest nadmierny wyczyn dobowy. Wilk spaceruje tyle, aż się nie naje.
                  dojlidy.bialystok.lasy.gov.pl/wilk
                  Prędkość maksymalna 85km/h. Średnia koło 30 km/h i potrafią to tak robić przez 10 godzin.
                  Ale skąd wzięłaś, że August i Noëlla to Polacy nie wiem. Wywęszyłaś to swym psim nosem?
                  • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 21:13
                    Jeszcze jedno.

Wilki nie znoszą wściekłych psów na czarnych.
                    Zjadają je, tak jak wczoraj rekin zjadł kacapa w Morzu Czerwonym.
                    • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 22:59
                      No! Czerwonego Kapturka i babcię to na jedną wieczerzę wilk wpierdzielił.:)
                      • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 10.06.23, 00:23

> No! Czerwonego Kapturka i babcię to na jedną wieczerzę wilk wpierdzielił.:)

I zieloną ropuchę.
        • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 10.06.23, 15:17
          Widzisz pozyt. Ta wilczyca, która uciekła do Belgii dobrze wiedziała co robi. "Czuła pismo nosem".

Kosy został zastrzelony ze sztucera, a strzał padł z ambony myśliwskiej. Strzelać miał 42-letni wówczas myśliwy z powiatu biłgorajskiego
          Szczeniaki padły z głodu

Zastrzelony wilk nazywał się Kosy. Był sześcioletnim samcem, wychowującym w tamtym sezonie czteromiesięczne szczeniaki. Miał założoną obrożę telemetryczną i był objęty projektem badawczym realizowanym przez Roztoczański Park Narodowy wspólnie ze Stowarzyszeniem dla Natury "Wilk".
          tvn24.pl/bialystok/zamosc-sad-uniewinnil-mysliwego-ktory-byl-oskarzony-o-zastrzelenie-wilka-kosego-prokuratura-zlozyla-apelacje-7168730
          • pozytonium Wolne sądy :( 10.06.23, 15:50

> Widzisz pozyt. Ta wilczyca, która uciekła do Belgii dobrze wiedziała co robi. "
            > Czuła pismo nosem".
            >
            > Kosy został zastrzelony ze sztucera, a strzał padł z ambony myśliwskiej. Strzel
            > ać miał 42-letni wówczas myśliwy z powiatu biłgorajskiego
            > Szczeniaki padły z głodu
            >
            > Zastrzelony wilk nazywał się Kosy. Był sześcioletnim samcem, wychowującym w tam
            > tym sezonie czteromiesięczne szczeniaki. Miał założoną obrożę telemetryczną i b
            > ył objęty projektem badawczym realizowanym przez Roztoczański Park Narodowy wsp
            > ólnie ze Stowarzyszeniem dla Natury "Wilk".
            > tvn24.pl/bialystok/zamosc-sad-uniewinnil-mysliwego-ktory-byl-oskarzony-o-zastrzelenie-wilka-kosego-prokuratura-zlozyla-apelacje-7168730

Kto wie czy to nie Komor
            Wilki są cudownymi zwierzętami, jeśli ludzie nie będą strzelać do milionów np. dzików to żaden wilk nie przyjdzie po barana. Szanują terytorium ludzi, tak jak szanują terytorium sąsiedniej watahy. Ewentualnie mogą zeżreć szargającego im opinię psa bez zasad.
            Ponoć obecność watahy na terytorium obniża u innych zwierząt poziom kortyzolu o 40%. W stosunku gdy nie ma wilków. Wilki są pasterzami. Eliminują najsłabsze osobniki pozwalając innym się lepiej rozwijać. Przeważnie ich pożywieniem stają się "dziadkowie". Nienadążający już za stadem. A stado się stresuje nie chcąc ich porzucić.
            Przyroda jest "okrutna" o czym się przekonał np. rosyjski dezerter w brytyjskiej enklawie nad Morzem Czerwonym. Jednocześnie jest sprawiedliwa bardziej niż SN.
            • pies.na.czarnych Re: Wolne sądy :( 10.06.23, 15:54
              > Kto wie czy to nie Komor

Na 100% nie.
              > Strzelać miał 42-letni...

> jeśli ludzie nie będą strzelać do milionów np. dzików

Pisi strzelają do wszystkiego co się rusza. Bezmyślnie wycinają lasy. Dziwi mnie, ze ty ich popierasz.
              • pozytonium Re: Wolne sądy :( 10.06.23, 16:01

> Pisi strzelają do wszystkiego co się rusza. Bezmyślnie wycinają lasy. Dziwi mni
                > e, ze ty ich popierasz.

I żyjesz jeszcze suniu?
                Chyba nie jesteś sparaliżowana
              • pozytonium Re: Wolne sądy :( 10.06.23, 20:59

> > Kto wie czy to nie Komor
                >
                > Na 100% nie.
                > > Strzelać miał 42-letni...
                >
                > > jeśli ludzie nie będą strzelać do milionów np. dzików
                >
                > Pisi strzelają do wszystkiego co się rusza. Bezmyślnie wycinają lasy. Dziwi mni
                > e, ze ty ich popierasz.
                >

Jedyne czego się boję to niedźwiedzia brunatnego. Ale i tak po zmroku idę w las i siadam sobie pod bukiem.
                Wilki kiedyś mnie nie wyczuły - wiatr nie od tej strony. Popatrzyliśmy sobie w oczy i poszły w siną dal. Wilków czy rysi się nie boję. To raczej one boją się mnie. Ale niedźwiedź jest nieprzewidywalny. Ostatnio jak byłem w Bieszczadach ciosem łapy zabił żubra.
    • j-k dales sobie rade na statku ? 09.06.23, 14:35
      dasz rade i przy tasmie.

co sie martwisz losem innych ?

zawijaj rekawy i bier sie do roboty.
      • pies.na.czarnych Re: dales sobie rade na statku ? 09.06.23, 14:43
        O ciebie się martwię. Sam przecież szparagów nie zbierzesz.
        • j-k Re: dales sobie rade na statku ? 09.06.23, 15:02
          > O ciebie się martwię. Sam przecież szparagów nie zbierzesz.

niepoczebnie. naturalnie ze nie zbiore.
          czasem je tylko konsumuje.
          od zbierania mam Ciebie - tylko moze truskawki o tej porze - bylyby ci do zbierania lepsze ?

• pozytonium Re: dales sobie rade na statku ? 10.06.23, 12:24
            j-k napisał:

> > O ciebie się martwię. Sam przecież szparagów nie zbierzesz.
            >
            >
            > niepoczebnie. naturalnie ze nie zbiore.
            > czasem je tylko konsumuje.
            > od zbierania mam Ciebie - tylko moze truskawki o tej porze - bylyby ci do zbier
            > ania lepsze ?
            >

Ona nie pojmie aluzji.
    • snajper55 Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 15:27

> Są nowe miejsca pracy. Aż dziw bierze, że PiS jeszcze cię tym nie pochwalił ;)
      >
      > next.gazeta.pl/next/7,151003,29852117,niemcy-nie-maja-rak-do-pracy-na-liniach-produkcyjnych-dyrektorzy.html#do_w=52&do_v=478&fallback=true&do_st=RS&do_sid=604&do_a=604&s=BoxBizImg7&do_upid=478_ti&do_utid=29852117&do_uvid=1686298729090
      >

Po co polski rząd ma tworzyć miejsca pracy, skoro są one w Niemczech?

S.
      • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 15:40
        snajper55 napisał:

>
        > > Są nowe miejsca pracy. Aż dziw bierze, że PiS jeszcze cię tym nie pochwal
        > ił ;)
        > >
        > > next.gazeta.pl/next/7,151003,29852117,niemcy-nie-maja-rak-do-pracy-na-liniach-produkcyjnych-dyrektorzy.html#do_w=52&do_v=478&fallback=true&do_st=RS&do_sid=604&do_a=604&s=BoxBizImg7&do_upid=478_ti&do_utid=29852117&do_uvid=1686298729090
        > >
        >
        > Po co polski rząd ma tworzyć miejsca pracy, skoro są one w Niemczech?

Ale po co jechać do Niemiec, jak w Polsce bezrobocie sięga aż 2.7% a wzrost gospodarczy to prawie 4%?
        By pracować tam przy szparagach?
        • szczypawka.jadowita Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 16:53
          4% wziąłeś z materiałów PIS?
          Google podaje:
          Komisja Europejska podwyższyła w poniedziałek prognozy wzrostu gospodarczego dla Polski. Szacuje, że w 2023 r. wyniesie on 0,7 proc.
          • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 17:02
            szczypawka.jadowita napisała:

> 4% wziąłeś z materiałów PIS?
            > Google podaje:
            > Komisja Europejska podwyższyła w poniedziałek prognozy wzrostu gospodarc
            > zego dla Polski. Szacuje, że w 2023 r. wyniesie on 0,7 proc.

Komisja Europejska podaje też, że w Polsce jest rasizm i prześladują muzułmanów.
            A Ci spokojnie sobie tu żyją od ponad 7 wieków i nikt ich nie prześladuje.
            • szczypawka.jadowita Re: Są nowe miejsca pracy 10.06.23, 21:01
              Pozyton powiedz nam skąd wziąłeś te 4% wzrostu. Koniecznie nam to powiedz.
              • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 10.06.23, 21:17
                szczypawka.jadowita napisała:

> Pozyton powiedz nam skąd wziąłeś te 4% wzrostu. Koniecznie nam to powiedz.

Z badań Brytyjczyków. Wskazali oni na 3.8%. Linku ci teraz nie podam, bo łeb by pękł jakbym wszystko pamiętał. Był Rosjanin co miał pamięć absolutną, strzelił sobie w łeb. Z tym nie da się żyć. Na szczęście nie mam pamięci absolutnej.

Faktem jest, że mamy prawie 18 mln zatrudnionych, 2.7% bezrobocie i prawie 3.8% wzrost PKB.
                • pies.na.czarnych Re: Są nowe miejsca pracy 10.06.23, 22:20
                  O Brytyjczykach to lepiej nie wspominaj :))))
                • stefan4 skąd 4% wzrostu? 11.06.23, 00:10
                  pozytonium:
                  > Z badań Brytyjczyków. Wskazali oni na 3.8%. Linku ci teraz nie podam, bo łeb by
                  > pękł jakbym wszystko pamiętał.

Aha, czyli jest to liczba ozdobna, ornament polityczno-gospodarczy.

Na przyszłość szukaj ,,real GDP growth '', bo to jest po odliczeniu inflacji. Nominalny wzrost 4-procentowy to przecież realny spadek.

Danych dla Unii Europejskiej dla całego roku 2022 nie znalazłem, pewnie jeszcze nie ma, albo źle szukałem. Załączam za ostatni kwartał 2022. Żeby dobrze się poczuć, odwróć wykres do góry nogami...

- Stefan
    • pozytonium Re: Są nowe miejsca pracy 09.06.23, 16:24

Nie rozumiesz jednej rzeczy.
      Muzułmanie są w Polsce od 700 lat. Są pełnoprawnymi obywatelami Polskimi. Bronili Rzeczypospolitej nie szczędząc własnej krwi i pracy. Problemem nie jest islam, ale radykalizm. Przez 700 lat zachowali własną kulturę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka