Dodaj do ulubionych

Mam ;pomysł dla du*u

01.11.23, 10:08
Mógłby mianować się profesorem, bo, Najwyższy tytuł naukowy jest przyznawany przez prezydenta Rzeczypospolitej., jako że on jest prezydentem, to może mianować się z "przeskokiem", omijając doktora habilitowanego, i wylądować od razu na "profesorze zwyczajnym", a co mu zależy, a wg niego tytuł profesora należy mu się jak psu stek.
Taką mam koncepcję.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Mam ;pomysł dla du*u 01.11.23, 10:11
      Czandra! Piłeś! 😁
      • czan-dra Re: Mam ;pomysł dla du*u 01.11.23, 10:46
        A dzie tam, jeszcze trochę, a popadnę w abstynencyzm, paskudna choroba, nikomu tego nie polecam.
        • yoma Re: Mam ;pomysł dla du*u 01.11.23, 10:49
          Zaszczep się 😁
    • pies.na.czarnych Re: Mam ;pomysł dla du*u 01.11.23, 10:16
      🤡
    • snajper55 Re: Mam ;pomysł dla du*u 01.11.23, 13:05
      czan-dra napisał:

> Mógłby mianować się profesorem, bo, Najwyższy tytuł naukowy jest przyznawany
      > przez prezydenta Rzeczypospolitej.
      , jako że on jest prezydentem, to może m
      > ianować się

Masz rację. Wpisuje się to w sędziowską narrację, gdy twierdzono, że każdy przez Dudę mianowany sędzia jest sędzia, bo mianowanie sędziów jest prerogatywa prezydenta. I choćby Duda mianował konia, to ten koń będzie sędzią i będzie mógł orzekać.

"O tym, kto jest sędzią, decyduje prezydent i prerogatywa prezydencka jest niepodważalna - powiedziała PAP minister w KPRP Małgorzata Paprocka."

www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/8583419,paprocka-oswiadczenie-30-sedziow-sn-podwazanie-prerogatyw-prezydenta.html
      Choć ja, na jego miejscu, najpierw bym się ułaskawił.

S.
      • pies.na.czarnych Re: Mam ;pomysł dla du*u 01.11.23, 13:19
        > Choć ja, na jego miejscu, najpierw bym się ułaskawił.

Ułaskawienie dla siebie podpisał już pierwszego dnia po objęciu stanowiska i dlatego cały czas czuje się bezkarnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka