Dodaj do ulubionych

Okopy Świętej Trójcy

05.01.24, 13:11
Jaki organ konstytucyjny nie był dotychczas kwestionowany przez zajadle walczące plemiona polityczne? Jeżeli się nie mylę, to t y l k o parlament. Idzie nowe i to są właśnie tytułowe Okopy Świętej Trójcy. Ostatni bastion naszego państwa.

W Sejmie kwestionowane są mandaty posłów Kamińskiego i Wąsika. Poseł pułkownik Sienkiewicz robiący za ministra kultury, prawdopodobnie dostanie zarzuty prokuratorskie, bo poświadczył nieprawdę w dokumentach
urzędowych. W Senacie ciągle wisi sprawa prof. Grodzkiego i pojawiła się kwestia czy MS Bodnar dalej jest senatorem skoro postanowił zostać prokuratorem ( nie mylić z funkcją Prok. Generalnego).

Czy plemiona polityczne się opamiętają?
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Okopy Świętej Trójcy 05.01.24, 13:23
      a jaki lekarz ciebie badał , bo raczej nie psychiatra.
      obstawiam geriatrę.
      • oleg3 Re: Okopy Świętej Trójcy 05.01.24, 13:50
        Uważam, że naruszyłeś Regulamin I Netykietę. Wnoszę do Snajpera o usunięcie Twojego posta.

m.c.hrabia napisał:

> a jaki lekarz ciebie badał , bo raczej nie psychiatra.
        > obstawiam geriatrę.
        • m.c.hrabia Re: Okopy Świętej Trójcy 05.01.24, 14:56
          Wnoś możesz nawet do izby wtrzeźwień ( nadzwyczajnej) wnosić
    • a.jej.rkoniak Re: Okopy Świętej Trójcy 05.01.24, 13:24
      martwi mnie powściągliwość w usuwaniu zgnilizny
    • stefan4 Re: Okopy Świętej Trójcy 05.01.24, 13:33
      oleg3:
      > Jaki organ konstytucyjny nie był dotychczas kwestionowany przez zajadle walczące
      > plemiona polityczne? Jeżeli się nie mylę, to t y l k o parlament.

Ten ,,okop'' padł już ponad 8 lat temu, kiedy z miejsca dyskusji i negocjacji ustaw zmienił się w maszynkę do zatwierdzania ukazów partyjnych. Teraz jest dopiero odbudowywany, ale to jeszcze długa droga...

- Stefan
      • j-k Kazdy Parlament jest maszynka do glosowania 05.01.24, 15:34
        stefan4 napisał:

> Ten ,,okop'' padł już ponad 8 lat temu, kiedy z miejsca dyskusji i negocjacji u
        > staw zmienił się w maszynkę do zatwierdzania ukazów partyjnych. Teraz jest dop
        > iero odbudowywany, ale to jeszcze długa droga...
        >
        > - Stefan

Kazdy Parlament jest maszynka do glosowania i ten tez.

Prawdziwe decyzje podejmowane sa na spotkaniu przywodcow rzadzacej koalicji - czyli w obecnym wypadku:

PO + PSL + Polska2050 + Lewica
    • pies.na.czarnych Re: Okopy Świętej Trójcy 05.01.24, 13:41
      Swołocz zaczyna straszyć x.com/gfkot/status/1743248786590195883?s=20
    • stasi1 Re: Okopy Świętej Trójcy 05.01.24, 14:00
      Ale to chyba dobrze że się kwestionuje mandat przestępcy? Gorzej że kiedyś taki przestępca był ministrem i to ci chyba nie przeszkadzało?
      • oleg3 Re: Okopy Świętej Trójcy 05.01.24, 14:24
        Jeżeli wygra zasada, że Marszałek (większość sejmowa) decyduje o tym, kto zasiada w Izbie będziemy mieli koniec demokracji.

stasi1 napisał:

> Ale to chyba dobrze że się kwestionuje mandat przestępcy? Gorzej że kiedyś taki
        > przestępca był ministrem i to ci chyba nie przeszkadzało?
        • snajper55 Re: Okopy Świętej Trójcy 05.01.24, 14:49
          oleg3 napisał:

> Jeżeli wygra zasada, że Marszałek (większość sejmowa) decyduje o tym, kto zasia
          > da w Izbie będziemy mieli koniec demokracji.

O tym nie decyduje Marszałek, tylko prawo mówiące, że poseł skazany prawomocnym wyrokiem za przestępstwo umyslne ścigane z oskarżenia publicznego traci mandat.

S.
          • oleg3 Re: Okopy Świętej Trójcy 05.01.24, 14:59
            A co Snajper z moim wezwaniem? Normy są dal wszystkich, czy są równi i równiejsi?
            05.01.24, 13:50
            Uważam, że naruszyłeś Regulamin I Netykietę. Wnoszę do Snajpera o usunięcie Twojego posta.

m.c.hrabia napisał:

> a jaki lekarz ciebie badał , bo raczej nie psychiatra.
            > obstawiam geriatrę.
        • melikles Re: Okopy Świętej Trójcy 05.01.24, 14:53
          "Nad prawem jest dobro narodu. Jeżeli prawo to dobro zaburza, to nie wolno nam uważać tego za coś, czego nie możemy naruszyć"
          Kornel Morawiecki w Sejmie (przy aplauzie klubu PiS)
          • snajper55 Re: Okopy Świętej Trójcy 05.01.24, 15:14
            melikles napisał(a):

> "Nad prawem jest dobro narodu. Jeżeli prawo to dobro zaburza, to nie wolno nam
            > uważać tego za coś, czego nie możemy naruszyć"
            > Kornel Morawiecki w Sejmie (przy aplauzie klubu PiS)

Jeśli dobro narodu wymaga spalenia Żydów, to się nie zawahamy.

S.
            • boomerang Re: Okopy Świętej Trójcy 07.01.24, 04:38
              Palenie Żydów to nie polska specjalność, lecz specjalność ich sąsiadów.
              • pies.na.czarnych Re: Okopy Świętej Trójcy 07.01.24, 05:03
                boomerang:) napisał:

>

Wszedłeś w rolę uchodźcy oszołoma na całość, pozyto :)))
        • stasi1 Re: Okopy Świętej Trójcy 06.01.24, 09:30
          Fakt, wcześniej sejmowi nie przeszkadzało to że przestępcy siedzą w sejmie. Ale to nie znaczy że mamy ciągle złe tradycje ciągnąć
    • ireneo Re: Okopy Świętej Trójcy 08.01.24, 14:31
      oleg3 napisał:

> Jaki organ konstytucyjny nie był dotychczas kwestionowany przez zajadle walcząc
      > e plemiona polityczne? Jeżeli się nie mylę, to t y l k o parlament. Idzie nowe
      > i to są właśnie tytułowe Okopy Świętej Trójcy. Ostatni bastion naszego państwa.
      >
      > W Sejmie kwestionowane są mandaty posłów Kamińskiego i Wąsika. Poseł pułkownik
      > Sienkiewicz robiący za ministra kultury, prawdopodobnie dostanie zarzuty prokur
      > atorskie, bo poświadczył nieprawdę w dokumentach
      > urzędowych. W Senacie ciągle wisi sprawa prof. Grodzkiego i pojawiła się kwesti
      > a czy MS Bodnar dalej jest senatorem skoro postanowił zostać prokuratorem ( nie
      > mylić z funkcją Prok. Generalnego).
      >
      > Czy plemiona polityczne się opamiętają?

+++++++
      róbcie swoje ale za stodołą.
      "Pacjent Grodzkiego: proponowano mi pięć tysięcy złotych za oczernianie marszałka
      tvn24
      Marszałek Senatu Tomasz Grodzki przedstawił we wtorek nagranie, na którym jego były pacjent opowiedział o próbie przekupienia go, aby oczernił Grodzkiego. - Nigdy od nikogo nie żądałem i nie przyjmowałem pieniędzy za operacje ani inne czynności medyczne - zapewniał marszałek. Do pomocy w wyjaśnieniu tej sprawy wezwał Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego, złożył też zawiadomienia do prokuratury.

Grodzki na zorganizowanej we wtorek w Senacie konferencji prasowej podkreślał, że przez 36 lat jego praktyki lekarskiej nie było wątpliwości co do jego postawy etycznej. Po wyborze na marszałka - wskazywał - "zaczęły pojawiać się haniebne oskarżenia o nieetyczne zachowanie dotyczące przyjmowania od pacjentów pieniędzy". - Zaprzeczałem temu konsekwentnie i zaprzeczam. Nigdy od nikogo nie żądałem pieniędzy za operacje ani inne czynności medyczne, ani ich nie przyjmowałem - mówił.

- Zaczęło mnie zastanawiać, że te anonimowe osoby zaczynają się mylić. (...) Zaczęło mnie zastanawiać, czy nie są to rzeczy spreparowane. Mam za sobą armię pacjentów, których kilkadziesiąt tysięcy leczyłem i nie chciałem korzystać z ich pomocy, bo etyka lekarska nakazuje zachowanie tajemnicy wobec swoich pacjentów. Natomiast oni sami zaczęli zgłaszać się do mnie, aby odkłamać te haniebne oskarżenia - powiedział Grodzki.

Pacjentka Tomasza Grodzkiego: Jestem po prostu oburzonatvn24
      Pacjent Grodzkiego: proponowano mi pięć tysięcy złotych za oczernianie marszałka

Marszałek zaprezentował na konferencji nagranie. Słychać na nim mężczyznę, który przedstawia się jako Tadeusz Staszczyk, pacjent Grodzkiego od 2012 roku.

- Przeszedłem operację, której nigdzie nie chcieli dokonać. Stwierdzili, że umrę w ciągu sześciu tygodni. Profesor Grodzki podjął się i zrobił. Nigdy nie żądał żadnych pieniędzy - powiedział na nagraniu.

Opowiedział o próbie przekupienia go, aby oczernił Grodzkiego. Miało do niej dojść 30 grudnia zeszłego roku. Jako pierwsze tę sprawę opisało we wtorek rano Radio Zet.

- Przyszedł do mnie pan, który stwierdził, że jest ze szpitala. Ja jestem zarejestrowany w tej chwili w szpitalu na gastrologię i gastroskopię. Myślałem, że to w tej sprawie. Wpuściłem go do domu. On wyjął portfel i oświadczył, że otrzymam pięć tysięcy złotych, jeśli napiszę oświadczenie, że doktor Grodzki zażądał ode mnie pieniędzy i tylko po daniu pieniędzy przyjął mnie do szpitala. To jest fałszem, obłudą i draństwem. Zdenerwowałem się strasznie, aż mnie zatkało. Kazałem mu natychmiast wyjść - powiedział Staszczyk na nagraniu."
      Pewnie niecierpliwi cie łapówkarstwo kurdupla? Powoli i na niego też przyjdzie pora, oby tylko wcześniej się nie przekręcił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka