ytartu 08.02.24, 01:09 Nie ma na to paragrafu? Każdy może rzucać się na straż marszałkowska? Za szturm na Kapitol były paragrafy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
privus Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 01:11 W stosunku do wszystkich biorąścych w nim udział powinno być wszczęte postępowanie dyscyplinarne. Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 08:32 privus napisał: > W stosunku do wszystkich biorąścych w nim udział powinno być wszczęte postępowa > nie dyscyplinarne. Zgoda. Mam nadz., że nie zostawią tego. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 14:36 Nie wiem czy warto eskalować, taka wojna domowa mi się podoba :) Pisałem przecież, że dotąd nawet posłowie PIS i PO się nie pobili i że wojna domowa będzie bardzo niepoważna, tak jak ten "szturm". Przecież można było otoczyć Kamińskiego i Wąsika wianuszkiem bronionym immunitetem, zaś drzwi sforsować choćby siekierą. Ale jak się spodziewałem: to wszystko na niby, a Kaczyński jest agresywny niczym ślimak. Zabawnie będzie jeśli Duda poprosi Żandarmerię bo myśli, że jest szefem wojska :) Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 14:56 manhu napisał: > Nie wiem czy warto eskalować, taka wojna domowa mi się podoba :) > Mnie nie bardzo. Ale skoro indyki żądają przyspieszenia świąt, wstępie można już ich zacząć skubać :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 10:27 privus napisał: > W stosunku do wszystkich biorąścych w nim udział powinno być wszczęte postępowa > nie dyscyplinarne. Dlaczego dyscyplinarne a nie karne? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 12:31 yoma napisała: > Bo mają immuniteta. Immunitet można uchylić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 14:58 snajper55 napisał: > Dlaczego dyscyplinarne a nie karne? > Za bicie Kamińskiego Maciarewicz już podpada pod takie postępowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Re: Początek legendy Orląt Warszawskich 08.02.24, 08:33 borrrka napisał: > Tak to widzę. Że Kamiński i Wąsik to te orlęta? Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Re: Początek legendy Orląt Warszawskich 08.02.24, 09:45 borrrka napisał: > Tak to widzę. Że Kamiński i Wąsik to te orlęta? 😱 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 12:32 Hehe a widzieliście, ilu pisiorów potrzeba do ubrania prezesa? Suchar stał się ciałem. Jeden trzyma łachy, dziesięciu kręci prezesem 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 13:05 Zauważyłam🤣bo to prezes specjalnej troski, mało go tam nie stratowali Chciał wypaść dostojnie, charyzmatycznie, wprowadzając skazańców, a tu zamknięte podwoje i kordony straży marszałkowskiej. Tumult i pogo😂 Mikry, wycieńczony Kamiński poległ - otarcie na kciuku i obita gęba. Nagranie pokazuje Szalonego Antona jako sprawcę tego haniebnego czynu, ale on się wypiera. I jest jak zawsze - złapany na kradzieży pisowiec krzyczy, że to nie on i nie jego ręka Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 07:34 ytartu napisał: Za szturm > na Kapitol były paragrafy. I są nadal. Oskarżony uczestnik znalazł azyl na Białorusi. Poszukiwany listem gończym przez Federalne Biuro Śledcze (FBI) Amerykanin Evan Newman, który w styczniu 2021 roku brał udział w szturmie na Kapitol, gdzie pobił policjantów, uczy języka angielskiego w szkole językowej w Brześciu na Białorusi! Uczestnik szturmu na Kapitol, Amerykanin Evan Neumann dostał dziś azyl na Białorusi. We wcześniejszym wywiadzie dla reżimowej telewizji skarżył się na społeczny ostracyzm w Kalifornii i rzekome prześladowania ze strony 🇺🇸 (czytaj: zarzuty m. in. za napaść na policjantów) tvn24.pl/swiat/usa-szturm-na-kapitol-bialoruski-portal-poszukiwany-przez-fbi-amerykanin-uczy-w-szkole-w-brzesciu-7133426 Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 07:46 Przecierają ścieżkę naszym? To chyba Ziobro w pośpiechu pomulił azymut :) Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 12:50 Widocznie ten nie miał kasy, którą żal byłoby stracić w kieszeni łukaszenki. To nie jest azymut z workiem nakradzionych. Odpowiedz Link Zgłoś
linia32 Re: Szturm na Sejm 08.02.24, 13:16 yadaxad napisał(a): > Widocznie ten nie miał kasy, którą żal byłoby stracić w kieszeni łukaszenki. To > nie jest azymut z workiem nakradzionych. Z workami pełnych $$$$$ wyprowadzonych z funduszu sprawiedliwości nie ucieka się do Lukaszenki . Odpowiedz Link Zgłoś