Dodaj do ulubionych

To jest to o co mi chodziło

27.02.24, 09:24
Joński powiedział że, jeśli zerro wyśle do komisji zwolnienie lekarskie, będzie ono sprawdzone przez biegłego., bo coś z jego chorobą potężnie cuchnie, który lekarz podjąłby się leczenia pieniacza, wiedząc iż po nieudanej terapii nie wyjdzie z sądu, patrz sprawa jego ojca, a po drugie z taką kasą jaką on ma to stać zerra na leczenie w najlepszych klinikach na świecie, nie tylko Albanii.

natemat.pl/543947,choroba-ziobry-ma-byc-zweryfikowana-chodzi-o-przesluchanie-przed-komisja
Obserwuj wątek
    • hymenoz Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 09:42
      Joński bredzi, a ty za nim. Nikt obecnie nie dostaje zwolnienia do ręki a biegły musiałby mieć uprawnienia do dostępu informacji objętej przepisami tajemnicą. Tylko pisiackie metody pozwalają na pstryk palca robić co się komu żywnie podoba. Ziobro może sobie chorować spokojnie i bezpiecznie przy takim wodzu komisji śledczej.
      • czan-dra Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 09:49
        Nikt obecnie nie dostaje zwolnienia do ręki pewnie w twojej wiosce "dochtór" nie daje od ręki, a do ręki, fajny jesteś pisiorku, bawisz mnie, a teraz przeczytaj to uważnie, wystarczy lekarz orzecznik i zerro ma pozamiatane, a ty dalej się błaźnisz.
        EOT.
        • locomotion666 Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 09:52
          Pan Z. ma dużo kasy by się wywinąć..
          • szwampuch58 Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 10:07
            Pan Z ma przerypane z tOm forsOm,albo kostucha albo klawisze
        • hordol Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 10:22
          zwolnienie jest w formie elektronicznej i tak trafia do pracodawcy
          • czan-dra Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 10:31
            No i pisi pseudoktorku?
            Czyli Orzecznik nie może sprawdzić pacjenta, przy podejrzeniu oszustwa?
            Weź nie rób z siebie większego idioty niżli jesteś.
            • hordol Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 12:44
              wyzwiska i epitety zachowaj dla swojej rodziny.
              chamie
              • yoma Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 12:59
                Jak to szło hordolino? "Zamknij mordę" albo jakoś tak? 😂
                • hordol Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 13:01
                  no coś w tym stylu.
                  w odpowiedzi na co? pamiętasz czy nie?
                  • czan-dra Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 13:05
                    A mnie pisior kazał "spierdalać" po tym jak poddałem jego kwalifikacje lekarskie pod wątpliwość, z niego taki lekarz jak ze mnie Seraph.
                    • yoma Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 13:07
                      No proszę cię! Coś tak pięknego użyte w metaforze do hordola, nawet jeśli tylko w metaforze...
                      • czan-dra Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 14:00
                        Dobra, cofam tego Seraph`a, zostawmy tego chłystka pisiego, a coś nowego masz?
                        • yoma Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 14:04
                          A od pytona, nie nadążam. OK, w przewidywalnej przyszłości.

No pacz, nawet Vitriolu nie mam w sygnaturce, skandal ;)
                  • yoma Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 13:06
                    No to zamknij.
                    • j-k ale przeciez, k... 27.02.24, 21:18
                      yoma napisała:
                      > No to zamknij.
                      >

ale przeciez, belkotko, k... ty tesz zawsze sie zamknac.

mozesz...

masz z tym problemy ?
        • hymenoz Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 19:24
          czan-dra napisał:

> Nikt obecnie nie dostaje zwolnienia do ręki pewnie w twojej wiosce "doc
          > htór" nie daje od ręki, a do ręki, fajny jesteś pisiorku, bawisz mnie, a teraz
          > przeczytaj to uważnie, wystarczy lekarz orzecznik i zerro ma pozamiatane, a ty
          > dalej się błaźnisz.
          > EOT.

W mojej wiosce tak właśnie jest, ze wystarczy wpis do systemu teleinformatycznego, który szpital czy lekarz rejonowy wpisuje bez żadnej mojej interwencji. Gdzie ty dziadu pisowski mieszkasz? Nie dosyć, że dziad to jeszcze idiota. Zwolnienie Ziobry już dawno jest w systemie u pracodawcy i w ZUS. U pracodawcy, znaczy się w Kancelarii Sejmu. Więc ten drugi idiota, którego brednie tu powielasz może się pofatygować do kancelarii i poprosić np o odpis, czy co mu do tej pustej łepetyny przyjdzie. Ale on musi czekać aż mu Ziobro w zębach zwolnienie przyniesie. Mało tego, zarówno ZUS jak i sejm organami uprawnionymi do kontroli zwolnień lekarskich, ale temu jełopowi potrzebny jakiś biegły. On zarówno jako poseł jak i przewodniczący nie ma takich uprawnień, żeby powoływać biegłego w sprawie zwolnienia Ziobry i powtarzam cała komisja pod wodzą idioty ma zerowe szanse na zrobienie jakiejkolwiek krzywdy Ziobrze. W komisji musiałby się znaleźć ktoś z głową na karku, żeby Ziobrze udowodnić przekroczenie prawa.
      • noitak Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 11:15
        Biegły orzecznik ZUS ma dostęp do całej dokumentacji medycznej przypadku.
        Może także wnioskować o powołanie zespołu orzeczników, którzy równie mają dostęp do dokumentacji
        a także uprawnienia do skierowania osoby na dodatkowe badania specjalistyczne we wskazanym ośrodku medycznym.
        • locomotion666 Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 11:20
          W przypadku Z. skontrolowanie dostarczanych dokumentów powinno być obligatoryjne.
        • yoma Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 13:00
          Z rozmaitych placówek, wszystko wszystko? Pytam, bo nie wiem, a może mi się przydać niedługo.
        • pies.na.czarnych Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 13:48
          > Biegły orzecznik ZUS ma dostęp do całej dokumentacji medycznej przypadku.

Wszystko zależy od tego jaka instytucja wypłaca chorobowe Ziobry. Jeżeli tak jak jest w przypadku żony przestępcy Kamińskiego chorobowe jest wypłacane przez prokuraturę to prokuratura musi wystąpić do ZUS z wnioskiem o sprawdzenie.
          • hymenoz Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 19:27
            pies.na.czarnych napisała:

> > Biegły orzecznik ZUS ma dostęp do całej dokumentacji medycznej przypadku.
            >
            > Wszystko zależy od tego jaka instytucja wypłaca chorobowe Ziobry. Jeżeli tak ja
            > k jest w przypadku żony przestępcy Kamińskiego chorobowe jest wypłacane przez p
            > rokuraturę to prokuratura musi wystąpić do ZUS z wnioskiem o sprawdzenie.
            >

A ty nie wiesz pies, że pracodawcą Ziobry jest sejm i kancelaria sejmu może zweryfikować zwolnienie w dowolnym momencie? Sądzisz, że tego nie zrobiła?
            • pies.na.czarnych Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 19:31
              > Sądzisz, że tego nie zrobiła?

Nie mam pojęcia i nic nie sądzę. Jedynie widzę, że coś tu nie gra.
              • hymenoz Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 20:05

> > Sądzisz, że tego nie zrobiła?
                >
                > Nie mam pojęcia i nic nie sądzę. Jedynie widzę, że coś tu nie gra.

A ja sądziłem, że skoro napisałeś Wszystko zależy od tego jaka instytucja wypłaca chorobowe Ziobry. to coś tam wiesz. Widać się myliłem.
                • pies.na.czarnych Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 20:10
                  > A ja sądziłem, że skoro napisałeś Wszystko zależy od tego jaka instytucja wypłaca chorobowe
                  > Ziobry. to coś tam wiesz. Widać się myliłem.

Chyba za szybko pisałem. Mam specjalnie dla ciebie wolniej pisać?
                  • hymenoz Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 20:31

> Chyba za szybko pisałem. Mam specjalnie dla ciebie wolniej pisać?

Wolno, szybko, dużymi literami, jak ci wygodnie. Naprawdę nie wiesz, kto płaci chorobowe Ziobrze? A chociaż wiesz, czy robi to inna instytucja, niż pracodawca i ZUS?
                    • donvito52 Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 20:44
                      Czy ktoś, gdzieś oficjalnie stwierdził, że Zero jest na zwolnieniu ?
                      Bo jeśli tak to wiadomo w jakim szpitalu, jaki lekarz leczy.
                      Wiadome jest pracodawcy, czyli kancelarii Sejmu.
                      Jeśli pracodawca nie ma takiego kwitu, można domniemywać, że ta cała choroba to fejk.
                      • hymenoz Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 21:51
                        donvito52 napisał:

> Czy ktoś, gdzieś oficjalnie stwierdził, że Zero jest na zwolnieniu ?
                        > Bo jeśli tak to wiadomo w jakim szpitalu, jaki lekarz leczy.
                        > Wiadome jest pracodawcy, czyli kancelarii Sejmu.
                        > Jeśli pracodawca nie ma takiego kwitu, można domniemywać, że ta cała choroba to
                        > fejk.

O jakim kwicie mówisz??? Pracodawca ma takiego obowiązku, żeby oficjalnie potwierdzać zwolnienie. Mówi jedynie o tym, czy nieobecność jest usprawiedliwiona czy nie.
                        • hymenoz Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 21:55
                          hymenoz napisał:

> donvito52 napisał:
                          >
                          > > Czy ktoś, gdzieś oficjalnie stwierdził, że Zero jest na zwolnieniu ?
                          > > Bo jeśli tak to wiadomo w jakim szpitalu, jaki lekarz leczy.
                          > > Wiadome jest pracodawcy, czyli kancelarii Sejmu.
                          > > Jeśli pracodawca nie ma takiego kwitu, można domniemywać, że ta cała chor
                          > oba to
                          > > fejk.
                          >
                          > O jakim kwicie mówisz??? Pracodawca ma takiego obowiązku, żeby oficjalnie potw
                          > ierdzać zwolnienie. Mówi jedynie o tym, czy nieobecność jest usprawiedliwiona c
                          > zy nie.

Pracodawca nie ma nie gdzieś wywiało.
                    • pies.na.czarnych Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 21:09
                      hymenoz napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
                      >
                      >
                      > > Chyba za szybko pisałem. Mam specjalnie dla ciebie wolniej pisać?
                      >
                      > Wolno, szybko, dużymi literami, jak ci wygodnie. Naprawdę nie wiesz, kto płaci
                      > chorobowe Ziobrze? A chociaż wiesz, czy robi to inna instytucja, niż pracodawca
                      > i ZUS?
                      >
                      >
                      >
                      >

Polska języka, trudna języka.
                      • hymenoz Re: To jest to o co mi chodziło 27.02.24, 21:52

> Polska języka, trudna języka.

Zatem pora, byś się go nauczył.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka