Dodaj do ulubionych

Próba generalna

15.03.25, 22:56
x.com/i/status/1900823767833583837
A byli tacy co brali więcej wbrew przepisom BHP.
Obserwuj wątek
    • sverir Re: Próba generalna 16.03.25, 05:21
      Dopadł Cię duch współczesnego portalu i tworzysz clickbaitowe tytuły:) Mógłbyś przynajmniej pokusić się oznaczyć w tytule, o czym jest wątek:)
      • negativum Bo to tak wygląda :) 16.03.25, 07:41
        sverir napisał:

> Dopadł Cię duch współczesnego portalu i tworzysz clickbaitowe tytuły:) Mógłbyś
        > przynajmniej pokusić się oznaczyć w tytule, o czym jest wątek:)

I ta paranoja trwa dalej. Ale dobrze, że się wzięli za to dziennikarze.
        • hrasier_2 Re: Bo to tak wygląda :) 16.03.25, 08:01
          Stanowski obnaży absurdy, turbobzdury kandydatur i kampanii wyborczych. I tu o wiele więcej straci rafau niż Nawrocki.

A kogo Stanowski poprze, nie będzie mialo żadnego znaczenia. Elektorat Stanowskiego na to nie liczy, podobnie jak zupełnie nie liczy na prezydenta-Stanowskiego.
          • negativum Re: Bo to tak wygląda :) 16.03.25, 08:10
            hrasier_2 napisał:

> Stanowski obnaży absurdy, turbobzdury kandydatur i kampanii wyborczych. I tu o
            > wiele więcej straci rafau niż Nawrocki.
            >
            > A kogo Stanowski poprze, nie będzie mialo żadnego znaczenia. Elektorat Stanowsk
            > iego na to nie liczy, podobnie jak zupełnie nie liczy na prezydenta-Stanowskieg
            > o.

Miło jednak, że nie tylko ja na to wpadłem
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,178702461,178702461,Zastrzez_PESEL_podaj_PESEL.html
            • hrasier_2 Re: Bo to tak wygląda :) 16.03.25, 08:13
              Głosy zbierze nie od prawicowych, ale lewicowych, którzy się wahają. W sam raz, by Trzaskowskiemu zabrakło.
              • negativum Re: Bo to tak wygląda :) 16.03.25, 08:27
                hrasier_2 napisał:

> Głosy zbierze nie od prawicowych, ale lewicowych, którzy się wahają. W sam raz,
                > by Trzaskowskiemu zabrakło.

Mnie nie chodzi, kto komu zabierze. Dziennikarz po prostu demaskuje system. Tak właściwie to Trzaskowski go zdemaskował. Chyba, że ma siłaczki. Panie, które z telefonem w jednej ręce i torebką w drugiej, przerzucają lekką rączką 7-10 kg.
                Głosy poparcia są już dawno zebrane. Poszło na to ca. 30 000 000 zł
                Nikt tego nie weryfikuje. Bo nie ma jak.
                Posiadam Księgę Wieczystą i pewnie mój PESEL może gdzieś krążyć w listach poparcia, np. Trzaskowskiego, albo innego buca. A może wszystkich naraz. Kto sprawdzi, że "moja" parafka nie jest moją parafką? Ktoś to sprawdzi grafologicznie? Sam Trzaskowski zebrał 1.5 mln podpisów w pustych pudłach. By sprawdzić parafki Trzaskowskiego potrzeba 1.5 mln grafologów. Ale przecież oni muszą mieć jakiś wzór twojego pisma.
      • no-popis nominować sverira 16.03.25, 08:18
        sverir napisał:

> Dopadł Cię duch współczesnego portalu i tworzysz clickbaitowe tytuły:) Mógłbyś
        > przynajmniej pokusić się oznaczyć w tytule, o czym jest wątek:)
        Proponuję Sverira na moderatora tego i innych portali. Takiego wszechmoderatora lub nadmoderatora jak jak nadredaktor ze słuchowiska 60 minut na godzinę ...o pardon jakby to powiedział Trzaskowski- współautorem 60 minut na godzinę jest Marcin (nomen omen) Wolski tak więc zmieniam żródło porównawcze na nadredaktora z Gazety Wyborczej.
        Bezcenne uwagi sverira wobec rażących błędów jakie popełniają inni forumowicze są bezcenne dla społeczności tego forum.
        W zasadzie sam już sobie przyznał tę rolę ale brakuje tylko formalnej nominacji.
        Niektórzy mówią, że sverir ma takie uwagi tylko do jednego nurtu politycznego lub do każdego forumowicza, który podnosi rękę na kierowniczy nurt polityczny ludzi bardzo światłych i europejskich ale ... to są plotki a powtarzają je tylko ludzie niewykształceni i stronniczy ...po prostu katole ale to nie są ludzie - to są wilki :)
        • sverir Re: nominować sverira 16.03.25, 08:29
          "Niektórzy mówią, że sverir ma takie uwagi tylko do jednego nurtu politycznego lub do każdego forumowicza, który podnosi rękę na kierowniczy nurt polityczny [...]"

No patrz - eriko była skołowaciała, kawa z psem i parę innych osób nazywali mnie pisowcem. Jesteś jedynym uczestnikiem tego forum, który uparcie zarzuca mi sympatie pro KO nawet gdy piszę, że mi się nie podobają. Naprawdę nie daje Ci to do myślenia?
          • no-popis Re: nominować sverira 16.03.25, 08:41
            sverir napisał:

> "Niektórzy mówią, że sverir ma takie uwagi tylko do jednego nurtu politycznego
            > lub do każdego forumowicza, który podnosi rękę na kierowniczy nurt polityczny [
            > ...]"

> No patrz - eriko była skołowaciała, kawa z psem i parę innych osób nazywali mn
            > ie pisowcem.
            Opinie świrów i psychopatów się nie liczą :) bo jak zapewne wiesz, w badaniach socjologicznych, nie tylko socjologicznych, krańcowości się odrzuca. Na tym forum np czandra obrzucał Hołownię pisizmem :)
        • negativum Re: nominować sverira 16.03.25, 08:36
          no-popis napisała:

> sverir napisał:
          >
          > > Dopadł Cię duch współczesnego portalu i tworzysz clickbaitowe tytuły:) Mó
          > głbyś
          > > przynajmniej pokusić się oznaczyć w tytule, o czym jest wątek:)
          > Proponuję Sverira na moderatora tego i innych portali. Takiego wszechmoderatora
          > lub nadmoderatora jak jak nadredaktor ze słuchowiska 60 minut na godzinę ...o
          > pardon jakby to powiedział Trzaskowski- współautorem 60 minut na godzinę jest M
          > arcin (nomen omen) Wolski tak więc zmieniam żródło porównawcze na nadredaktora
          > z Gazety Wyborczej.
          > Bezcenne uwagi sverira wobec rażących błędów jakie popełniają inni forumowicze
          > są bezcenne dla społeczności tego forum.
          > W zasadzie sam już sobie przyznał tę rolę ale brakuje tylko formalnej nominacji
          > .
          > Niektórzy mówią, że sverir ma takie uwagi tylko do jednego nurtu politycznego l
          > ub do każdego forumowicza, który podnosi rękę na kierowniczy nurt polityczny lu
          > dzi bardzo światłych i europejskich ale ... to są plotki a powtarzają je tylko
          > ludzie niewykształceni i stronniczy ...po prostu katole ale to nie są ludzie -
          > to są wilki :)

Tak właściwie, to chciałem kliknąć na Twój post by go usunięto (ale tego by nie było widać). Z Sverirem mamy różne poglądy i dobrze. Ale nie podoba mi się Twój atak na kogoś (publiczny) tylko dlatego, że masz inne poglądy. Mam np. podobne poglądy do Tani, a nawet jego czasami "atakuję". Sverir podobnie jak Tania nie są bezmyślnymi klikaczami.
          • sverir Re: nominować sverira 16.03.25, 08:41
            "Tak właściwie, to chciałem kliknąć na Twój post by go usunięto (ale tego by nie było widać). Z Sverirem mamy różne poglądy i dobrze. Ale nie podoba mi się Twój atak na kogoś (publiczny) tylko dlatego, że masz inne poglądy. Mam np. podobne poglądy do Tani, a nawet jego czasami "atakuję". Sverir podobnie jak Tania nie są bezmyślnymi klikaczami."

Dziękuję za dobre słowo, ale zostawmy ten wątek:) Ludzika nic, co napiszę ja lub ktoś inny, nie przekona do zmiany zdania, opinii i podejścia:) Zgrabnie omija wszystkie moje komentarze przeciw KO i polityce rządu, ale z podziwu godną szczegółowością wynajdzie najmniejszy nawet komentarz, który.. No cóż, nawet jak na załączonym obrazku, jest zwyczajnie żartobliwą uwagą.
            • negativum Re: nominować sverira 16.03.25, 08:52
              Trochę mnie znasz. A trochę dane było mi poznać Ciebie, na ile się da przez Internet.
              Zawsze byłem przeciwny ustawianiu kubków wszystkich uszkami w prawo, albo w lewo. To o co Polacy zawsze walczyli, to WOLNOŚĆ, każdy ją pojmował inaczej, ale o NIĄ walczyli.
              Wolność wiąże się z pewnego rodzaju chaosem. Ale wzięliśmy się z Chaosu.
              • sverir Re: nominować sverira 16.03.25, 09:08
                Ustawianie się w lewo/w prawo czy takie ustawianie innych osób jest dobre na wiecach wyborczych albo wtedy, gdy tertium non datur. A w praktyce, w polityce? Mamy ugrupowanie, które jawi się jako liberalne, libertariańskie wręcz i tak jest postrzegane przez sympatyków. I to pomimo faktu, jak politycy tego ugrupowania i ich sympatycy jawnie wspierają marksistowską teorię wartości, odrzucając całkowicie cenę jako efekt gry rynkowej. Inna partia, prokatolicka, wraz z sympatykami odmienia imię Jana Pawła II, ale jednocześnie kompletnie odrzuca jego stanowisko (i stanowisko Kościoła) w kwestii imigracji, kary śmierci czy polityki socjalnej. Partia lewicowa, z wyszytą równością na sztandarach i swobodach obywatelskich tłamsi jedno i drugie feminizmem i cancelowaniem. Pomysły w programach politycznych są dobre, dopóki przeciwnicy nie zaczną ich realizować - czy dotyczy to zabezpieczenia granic, szeroko pojętej obronności czy polityki podatkowej.
                Jak w tej sytuacji można być fanatycznym sympatykiem jednej partii i jednej opcji?
                • negativum Re: nominować sverira 16.03.25, 09:26
                  sverir napisał:

> Jak w tej sytuacji można być fanatycznym sympatykiem jednej partii i jednej opc
                  > ji?

Człowiek nie po to posiadł rozum, by z niego nie korzystać :)
                  Każdy z nas jest inny i to należy sobie cienić. To jest to wyróżnia Polaków. Gdzie Polaków dwóch tam są trzy zdania.
                  Jestem z siebie dumny, że w piątek nie dałem obić mordy "turyście" pod nasypem trzem kolesiom z Ołbina. Spraliby go na kwaśne jabłko (zresztą i mnie denerwował również). Znasz Wrocław. Czujesz go. Tu dostać po ryju jest łatwo.
                  Na Rakowcu były patrole policji 4+. Jak poszło dwóch, to tyle ich widzieli… Dosłownie.
                  • negativum Re: nominować sverira 16.03.25, 10:07
                    negativum napisał:

> Znasz Wrocław. Czujesz go. Tu dostać po ryju jest łatwo.
                    > Na Rakowcu były patrole policji 4+. Jak poszło dwóch, to tyle ich widzieli… Dos
                    > łownie.

Trójkąt Bermudzki…
          • no-popis Re: nominować sverira 16.03.25, 08:45
            negativum napisał:
            > Tak właściwie, to chciałem kliknąć na Twój post by go usunięto (ale tego by nie
            > było widać). Z Sverirem mamy różne poglądy i dobrze. Ale nie podoba mi się Twó
            > j atak na kogoś (publiczny) tylko dlatego, że masz inne poglądy. Mam np. podobn
            > e poglądy do Tani, a nawet jego czasami "atakuję". Sverir podobnie jak Tania ni
            > e są bezmyślnymi klikaczami.
            Jaki atak!? To nie jest moja wina, że nie zrozumiałeś tekstu.
            Ponadto stawianie siebie za wzór do naśladowania, co zrobiłeś w tym poście, dla przeciętnego amatora psychoanalityka świadczy o dosyć często spotykanym problemach psychologicznych u ludzi.
            • negativum Re: nominować sverira 16.03.25, 08:54
              no-popis napisała:

> negativum napisał:
              > > Tak właściwie, to chciałem kliknąć na Twój post by go usunięto (ale tego
              > by nie
              > > było widać). Z Sverirem mamy różne poglądy i dobrze. Ale nie podoba mi s
              > ię Twó
              > > j atak na kogoś (publiczny) tylko dlatego, że masz inne poglądy. Mam np.
              > podobn
              > > e poglądy do Tani, a nawet jego czasami "atakuję". Sverir podobnie jak Ta
              > nia ni
              > > e są bezmyślnymi klikaczami.
              > Jaki atak!? To nie jest moja wina, że nie zrozumiałeś tekstu.
              > Ponadto stawianie siebie za wzór do naśladowania, co zrobiłeś w tym poście, dl
              > a przeciętnego amatora psychoanalityka świadczy o dosyć często spotykanym probl
              > emach psychologicznych u ludzi.

Niezrozumienie tekstu pisanego świadczy, w obecnych czasach, o debilizmie…
              • no-popis Re: nominować sverira 16.03.25, 09:52
                negativum napisał:

> Niezrozumienie tekstu pisanego świadczy, w obecnych czasach, o debilizmie…

Dalej trwasz w tym nierozumieniu.
                • negativum Re: nominować sverira 16.03.25, 10:05
                  no-popis napisała:

> negativum napisał:
                  >
                  > > Niezrozumienie tekstu pisanego świadczy, w obecnych czasach, o debilizmie
                  > …
                  >
                  > Dalej trwasz w tym nierozumieniu.

Cały czas nie rozumiem Świata. Gdybyśmy byli rozumni nie powinno być wojen. Wystarczy się uczyć od wilków.
                  Wilki ze sobą nie walczą.
                  • no-popis Re: nominować sverira 16.03.25, 10:46
                    negativum napisał:
                    > Cały czas nie rozumiem Świata. Gdybyśmy byli rozumni nie powinno być wojen. Wys
                    > tarczy się uczyć od wilków.
                    > Wilki ze sobą nie walczą.
                    Bardzo lubisz pisać o ...o sobie.
                    Co do wilków to nie walczą ale w ramach swojej rodziny, w ramach własnego stada.
                    Natomiast w rywalizacji między stadami walczą czasami i jest to walka na śmierć i życie.
                    • sverir Re: nominować sverira 16.03.25, 10:52
                      Jeden lubi pisać o sobie, drugi lubi pisać o innych:)
                    • negativum Re: nominować sverira 16.03.25, 10:59
                      no-popis napisała:

> negativum napisał:
                      > > Cały czas nie rozumiem Świata. Gdybyśmy byli rozumni nie powinno być woje
                      > n. Wys
                      > > tarczy się uczyć od wilków.
                      > > Wilki ze sobą nie walczą.
                      > Bardzo lubisz pisać o ...o sobie.
                      > Co do wilków to nie walczą ale w ramach swojej rodziny, w ramach własnego stad
                      > a.
                      > Natomiast w rywalizacji między stadami walczą czasami i jest to walka na śmierć
                      > i życie.

Nie znasz wilków i żyjesz w przesądach. Wilki są mądre. Bo co walczyć z innym i zostać rannym, co dla drapieżnika oznacza śmierć. Wilki pozwalają jednej watasze polować na swoim terytorium, o ile polowanie się rozpoczęło na terytorium innej watahy.

Proste jak konstrukcja cepa. Raz one u nas, być może my kiedyś u nich. Tak się dogadują "dzikie" zwierzęta.
                      Idę o zakład, że w lesie koło ciebie są wilki. Udało się odrodzić ten gatunek, a potrafi ten się przemieszczać naprawdę szybko. 150 km na dzień to żaden problem. W 4 dni wilk jest w stanie przebyć drogę z Bieszczad do Świnoujścia.

Auuuuuuuuuuuuuuuu
                  • obrotowy walcza 16.03.25, 22:27
                    negativum napisał:

> Wilki ze sobą nie walczą.

walcza.

stada o przetrwanie.>
                    • negativum Re: walcza 16.03.25, 22:53
                      obrotowy napisał:

> negativum napisał:
                      >
                      > > Wilki ze sobą nie walczą.
                      >
                      >
                      > walcza.
                      >
                      > stada o przetrwanie.>

Nie walczą gdy polują. Taka nieformalna umowa. Jeśli polowanie zaczęło się na jednym terytorium, a zwierzę uciekło na drugie, to nie ma walki.
    • buldog2 Re: Próba generalna 16.03.25, 14:14
      Nie zaglądam na X - coś nowego o prezesie i pani Basi?
      • negativum Re: Próba generalna 16.03.25, 14:17
        buldog2 napisał:

> Nie zaglądam na X - coś nowego o prezesie i pani Basi?

O ćwiczeniach fizycznych kandydatów na kandydatów
    • hrasier_2 Re: Próba generalna 16.03.25, 20:12
      Stanowski zaorał Szczurka. www.facebook.com/share/p/1CMdSBBQEA/
      • negativum Re: Próba generalna 16.03.25, 22:21
        hrasier_2 napisał:

> Stanowski zaorał Szczurka. www.facebook.com/share/p/1CMdSBBQEA/

Ciekawe ile dostał ksiądz za 6 miesięcy…
        • negativum Re: Próba generalna 16.03.25, 23:00
          negativum napisał:

> hrasier_2 napisał:
          >
          > > Stanowski zaorał Szczurka. www.facebook.com/share/p/1CMdSBBQEA/
          >
          > Ciekawe ile dostał ksiądz za 6 miesięcy…

182 x 5000 = 910 000 zł tyle mi przynajmniej wychodzi.
          Dwie urzędniczki chyba też nie siedziały za darmo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka