Dodaj do ulubionych

do 8 razy sztuka

04.07.25, 14:29
już po wyborach więc Rafał przestał się szczypać.
Wydał 700 tys. zł (sic!) na nową tęczę, która ponownie stanie na Placu Zbawiciela.
Mają rozmach s....y.
Za taką forsę można by kupić na peryferiach mieszkanie dla biednej rodziny ale widać jakie Rafał ma priorytety.
Rzecz tylko w tym, że poprzednia 7 razy spłonęła.
Jak Grzesiu Braun tam się zakradnie to będzie 8 raz.
No chyba, że policja będzie pilnować non stop, ale z drugiej strony w stolicy jest potężny deficyt policjantów.
Niemniej bezpieczeństwo tęczy może okazać się ważniejsze od bezpieczeństwa mieszkańców i będzie tam stały posterunek właśnie.
Obserwuj wątek
    • j-k nie nudz... 04.07.25, 14:47

poprzednia splonela - a ostatnio zabawy brak.
    • antares504 Re: do 8 razy sztuka 04.07.25, 15:14
      Kolego ~tymek.rota, czy Ty naprawdę nie rozumiesz po co ta tęcza ???. Zrozum, że ona odpowiada żywotnym potrzebom warszawskiego społeczeństwa. To jest tęcza na skalę naszych możliwości. Czy Ty wiesz co Trzaskowski robi tą tęczą ???. On otwiera oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówi - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest tęcza społeczna, w oparciu o sześć instytucji, która na 100 % nie wytrzyma do jesieni, gdyż jej niezniszczalności spowoduje kilka prób w tygodniu sprawdzenia tej tezy.
      • j-k Mialem Kochanke z Placu Zbawiciela 04.07.25, 15:23
        antares504 napisał:
        > Kolego ~tymek.rota, czy Ty naprawdę nie rozumiesz po co ta tęcza ?

Mialem Kochanke z Placu Zbawiciela

Plac ladny jest - lubie te widoki z jej okna.

ale mnie ta hollera rzucila

- i dla mnie ta Tecza zawsze moze plonac :)
        .
        trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/51,35612,15350429.html#s=S.galeria-K.C-B.1-L.1.duzy
        • don.kulawy Re: Mialem Kochanke z Placu Zbawiciela 04.07.25, 15:46
          Satyrze już się nachlałeś?
          • j-k Re: Mialem Kochanke z Placu Zbawiciela 04.07.25, 15:53
            pies.kulawy napisał:
            > Satyrze już się nachlałeś?

Ta Kobieta wspaniala byla, bo malomowna...

- o takiej moglobys, dziecie, tylko pomarzyc.
            • hrasier_2 Re: Mialem Kochanke z Placu Zbawiciela 04.07.25, 17:21
              j-k napisał:

> pies.kulawy napisał:
              > > Satyrze już się nachlałeś?
              >
              >
              > Ta Kobieta wspaniala byla, bo malomowna...
              >
              > - o takiej moglobys, dziecie, tylko pomarzyc.
              Warszawiaki są bogate, to mogą sobie taką tęczę stawiać na każdym rondzie.
              Poza tym ja Wam wójta nie wybierałem.
        • antares504 Re: Mialem Kochanke z Placu Zbawiciela 04.07.25, 15:47
          Wiesz ~j-k, dla mnie to nie jest tęcza, tylko polityczny symbol "LGBT". Przecież woda rozszczepia białe światło słoneczne na 7 dominujących widzialnych kolorów, ta w Warszawie miała 6 kolorów, czyli to był symbol dewiacji. A skoro ta nowa ma być niezniszczalna, to zróbmy też z niej ogrodzenie na granicy z Rosją i Białorusią, atakujący ją imigranci staną się homofobami i wylądują w kryminale. A co do Twojej dziewczyny, mnie też nie tak dawno zostawiła konkubina, jestem teraz szczęśliwym kawalerem, gdyż kobiety lubią stosować technikę odwrócenia roli agresora i ofiary - ja idiota chwyciłem przynętę i dałem się sprowokować, zachwycony jej cycusiami nie zauważyłem jak wychodzi z niej psychopatyczny borderline.
      • no-popis Re: do 8 razy sztuka 04.07.25, 16:07
        Tymek nie wie, że 20 procent od takiej Tęczyński pozwala wyjechać na wakacje :) i powalczyć z rekinami i wężami morskimi.
        • x2468 Re: do 8 razy sztuka 04.07.25, 16:44
          To drobiazg w porównaniu do tego co Batyrowi dala znajomość z resortowym dzieckiem.
          • no-popis Re: do 8 razy sztuka 05.07.25, 07:59
            x2468 napisał:

> To drobiazg w porównaniu do tego co Batyrowi dala znajomość z resortowym dzieck
            > iem.
            Tak wiem: rozmowa Braci, Braci Kamraci, zamiana biegunów na płaskiej ziemii, pterodaktyle to dinozaury, poh roztworu NaCl w wodzie to 8 -9 i innego na poziomie Tuska i Murańskiego teorie.
            youtu.be/FWLpIKNECg8
      • sverir Re: do 8 razy sztuka 05.07.25, 07:59
        "Zrozum, że ona odpowiada żywotnym potrzebom warszawskiego społeczeństwa."

Mniej więcej - projekt został wybrany w głosowaniu w ramach warszawskiego budżetu obywatelskiego. Wprawdzie trudno mówić o potrzebach całego społeczeństwa - raptem ok. 7 tysięcy osób głosowało. Z drugiej strony te ok. 7 tysięcy osób to chyba najwięcej lub prawie najwięcej ze wszystkich projektów zgłoszonych do budżetu obywatelskiego.
        Wiesz, u mnie jak ludzie wybierają w głosowaniu skwerek, który ma służyć dzieciom i seniorom, a potem służy głównie lokalnym miłośnikom piwa, też myślę o tym, że pieniądze przepalone w piecu. Z drugiej strony rozumiem, że skoro ustawa oddaje mieszkańcom prawo do podejmowania decyzji o części wydatków, to muszę liczyć się z tym, że mieszkańcy wybiorą co innego niż ja. Tak, też mi się to nie podoba, bo ja wiem lepiej od innych, co jest potrzebne, ale co zrobić? Muszę z tym żyć, że mieszkańcy mają inne zdanie.
    • no-popis Re: do 8 razy sztuka 04.07.25, 16:05
      tymek.rota napisał(a):

> już po wyborach więc Rafał przestał się szczypać.
      > Wydał 700 tys. zł (sic!) na nową tęczę, która ponownie stanie na Placu Zbawicie
      > la.
      > Mają rozmach s....y.
      > Za taką forsę można by kupić na peryferiach mieszkanie dla biednej rodziny ale
      > widać jakie Rafał ma priorytety.
      > Rzecz tylko w tym, że poprzednia 7 razy spłonęła.
      > Jak Grzesiu Braun tam się zakradnie to będzie 8 raz.
      > No chyba, że policja będzie pilnować non stop, ale z drugiej strony w stolicy j
      > est potężny deficyt policjantów.
      > Niemniej bezpieczeństwo tęczy może okazać się ważniejsze od bezpieczeństwa mies
      > zkańców i będzie tam stały posterunek właśnie.

Kiedyś wydawano publiczne pieniądze na pomniki Stalina a dzisiaj na pomniki lgbt.
      Jedno i drugie to ideologia.
      • stasi1 Re: do 8 razy sztuka 04.07.25, 16:35
        Jakoś nie słyszałem abyś był przeciwny dwóm pomnikom Kaczyńskiego w Warszawie. I całodzienny posterunek obok
        • x2468 Re: do 8 razy sztuka 04.07.25, 16:45
          Ławeczkom patriotycznym tez się nie sprzeciwiał.
    • x2468 Re: do 8 razy sztuka 04.07.25, 16:41
      700000 to ułamek tego ile podatnik wydaje na ochronę szkodnika. Tęcza ozdabia miasto, szkodnik jak sama nazwa wskazuje szkodzi i smrodzi.
      • tymek.rota Re: do 8 razy sztuka 04.07.25, 17:07
        x2468 napisał:

> 700000 to ułamek tego ile podatnik wydaje na ochronę szkodnika. Tęcza ozdabia m
        > iasto, szkodnik jak sama nazwa wskazuje szkodzi i smrodzi.

gdyby na ciebie Tusk z Trzaskowski nasikali piwnym moczem to byś i tak do nich powiedział - panowie umiłowani, zamknijcie w końcu tego szkodnika właśnie.
    • szczypawka.zjadliwa Re: do 8 razy sztuka 04.07.25, 17:49
      Tak, to prawda.
      Ale kiedys cię zlapiemy. To już pewne. Będziesz siedział.
      • tymek.rota Re: do 8 razy sztuka 04.07.25, 19:21
        szczypawka.zjadliwa napisała:

> Tak, to prawda.
        > Ale kiedys cię zlapiemy. To już pewne. Będziesz siedział.

kim jesteś, świrze właśnie?
        • paryski.szyk Re: do 8 razy sztuka 04.07.25, 19:42
          To wielbiciel Tuska i Giertycha. Układa kartoteki i listy subskrypcyjne. Pan prezes złapie go osobiście
    • sverir Re: do 8 razy sztuka 05.07.25, 07:55
      "Za taką forsę można by kupić na peryferiach mieszkanie dla biednej rodziny ale widać jakie Rafał ma priorytety."

Najpierw pomyślałem, w co gra znowu Trzaskowski, skoro na potrzeby wyborów mocno skręcił w prawo. Potem jednak przeczytałem, że tęcza powstaje w ramach budżetu obywatelskiego. Budżet obywatelski to takie coś, że mieszkańcy w bezpośrednim głosowaniu decydują corocznie o części wydatków budżetu gminy i władze (organ stanowiący, czyli rada) nie może usuwać lub zmieniać w stopniu istotnym zadań wybranych w ramach budżetu obywatelskiego.

Krótko mówiąc - nie tylko Rafał, ale też Tobiasz czy choćby i Grzesiu nie mogliby kupić za te pieniądze mieszkania dla biednej rodziny. Nie bez naruszenia prawa lub choćby bez oszukania obywateli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka