Dodaj do ulubionych

Na FK bardzo podobnie jak w mediach

21.09.25, 16:32

Przewaga zorganizowanych farm trolli ogłupionych propagandą liberalnodemokratyczną oraz intelektualnie zaniedbanych forumowiczów niezdolnych do logicznie poprawnej, samodzielnej opinii o dostępnych faktach utrudnia a nawet czasami uniemożliwia wymianę przemyślanych i stawia pod znakiem zapytania sens istnienia tego forum.
Dobrym przykładem może być nie tylko hybrydowa prowokacja dronowa ale wiele innych.
Zgodnie z radą Belki kolejne kłamstwa mediów i fantazje polityków przykrywane są następnymi.
Powodem takiego stanu rzeczy jest moim zdaniem, kolosalny błąd popełniony w początkowym stadium transformacji ustrojowej
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 21.09.25, 16:43
      Fakt, wszędzie pisie szambo.
      • mazala2 Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 21.09.25, 16:52
        99venus napisał:

> Fakt, wszędzie pisie szambo.

Doskonały przykład forumowego, starego trolla.
        Wystarczy uderzyć w stół.
        • 99venus Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 21.09.25, 17:21
          Reagujesz jak pies Pawłowa.
          Na zamówienie Kremla?
          • mazala2 Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 21.09.25, 18:23
            99venus napisał:

> Reagujesz jak pies Pawłowa.
            > Na zamówienie Kremla?

Cechą charakterystyczną trolla jest zaciekły upór w obronie braku rzetelnej wiedzy.
            Nie ma psa Pawłowa, są za to odruch zwane w publicystyce medycznej odruchami Pawłowa.
          • bobislaw.borboje Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 23.09.25, 10:22
            > Na zamówienie Kremla?

Widać za darmo ich pieniędzy nie bierze.
        • laina.haase Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 10.10.25, 10:06
          mazala2 napisał:

> 99venus napisał:
          >
          > > Fakt, wszędzie pisie szambo.
          >
          >
          > Doskonały przykład forumowego, starego trolla.
          > Wystarczy uderzyć w stół.
          Frustrat postkomunistyczny.
    • boggi_dan Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 21.09.25, 18:36
      Hehe. Lubię czytać twoje wpisy. Tyle mają refleksji i spostrzeżeń dnia codziennego.
      • mazala2 Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 21.09.25, 20:29
        boggi_dan napisał:

> Hehe. Lubię czytać twoje wpisy. Tyle mają refleksji i spostrzeżeń dnia codzienn
        > ego.

Lubię jak na Twojej buzi wykwita szczery uśmiech.
      • laina.haase Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 10.10.25, 10:07
        boggi_dan napisał:

> Hehe. Lubię czytać twoje wpisy. Tyle mają refleksji i spostrzeżeń dnia codzienn
        > ego.
        A jaki cudna ilustracja stanu intelektualnego obozu rządzącego a My tu się dziwimy , że są tam takie Zielińskie czy Nowackie.
    • mazala2 Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 21.09.25, 18:41
      Inny stary, o ubogiej umysłowości troll, o parzystym nicku stara się wykorzystać nieprecyzyjność potocznego języka do opowieści politycznie uwarunkowanej jako stanu świadomości amerykanów.
    • weteran-czasu Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 21.09.25, 19:39
      Chcesz napisać, że propagowanie przez prawicowych niedouków bredni wynikających ze średniowiecznego moheryzmu jest receptą ma postęp i rozwój kraju?
      • mazala2 Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 21.09.25, 20:23
        weteran-czasu napisał:

> Chcesz napisać, że propagowanie przez prawicowych niedouków bredni wynikających
        > ze średniowiecznego moheryzmu jest receptą ma postęp i rozwój kraju?
        >

To co chciałem napisać napisałem. Nie kumasz, że na fk mamy wolność pisania tego co się chce lub nie chce?
    • mazala2 Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 09.10.25, 12:02
      Na pytania forumowiczów o sens istnienia FK i innych analogicznych for , dla wybranych, forumów nadeszła krótka odpowiedź. Fora - forumy prowadzą działalność gospodarczą i żyją z reklam.
      Wniosek logiczny:
      Wszyscy prawie są jedynie zainteresowani :kasą" . Mianowańcy i zwolennicy Tuska - najlepszym dowodem Takie czasy.
    • czytelnikus Jezu! 09.10.25, 14:43
      Polecam lewatywę, albo prawatywę z mieszanki ustrojowej
    • niegracz Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 09.10.25, 15:13
      podobnie jest na Salonie 24- dyżurny Troll od lat- Maciaszczyk
      --6. O ChatGPT-5 i inżynierze, który nie rozumie narzędzi, z których szydzi

Redaktor Maciaszczyk twierdzi, że ktoś „podpiera się narzędziem ChatGPT-5”, jakby chodziło o magiczne zaklęcie, które ma kogoś uczynić „geniuszem”.
      Tymczasem każdy, kto naprawdę pracuje w inżynierii, wie, że narzędzie nie myśli za użytkownika.
      To jak kalkulator – może policzyć poprawnie, ale tylko wtedy, gdy ktoś mu poda właściwe dane.
      ChatGPT-5 nie „potwierdza geniuszu”, tylko porządkuje dane, symuluje zależności, tworzy obliczenia i modele na podstawie tego, jak zostanie nakierowany.

Różnica polega na tym, że ktoś, kto zna fizykę lotu, potrafi zadać pytanie:

„Jak wygląda bilans sił przy masie 76 ton, kącie natarcia 10° i prędkości pionowej 7 m/s?”

A ktoś, kto tylko udaje inżyniera, zada pytanie w stylu:

„Dlaczego spiskowcy wciąż nie wierzą w brzozę?”

I potem obaj dostaną różne odpowiedzi, bo narzędzie odzwierciedla poziom pytającego.
      --
      7. ChatGPT-5 – nie idol, lecz zwierciadło

ChatGPT-5 to rozszerzony system przetwarzania wiedzy, który potrafi wykonywać obliczenia, interpretować dane aerodynamiczne, tworzyć tabele, wykresy, symulacje i tłumaczenia tekstów technicznych.
      Nie jest „wyrocznią”, ale też nie jest „gadżetem”.
      To cybernetyczny asystent analityczny, który – użyty przez kogoś z wiedzą – potrafi wspomóc badanie zjawisk fizycznych szybciej i dokładniej niż klasyczne metody biurowe.

Dlatego gdy bloger, który mieni się inżynierem, szydzi z ChatGPT-5, pokazuje, że nie rozumie natury współczesnych narzędzi badawczych.
      To trochę tak, jakby w 1980 roku „inżynier” drwił z używania komputerów w aerodynamice, twierdząc, że prawdziwy fachowiec powinien wszystko liczyć na suwaku logarytmicznym.
      • m.c.hrabia Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 09.10.25, 15:28
        Lecz się
      • mazala2 Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 09.10.25, 15:50
        niegracz napisał:

Tekst o utrudnianiu samodzielnej, opartej na wiedzy i logicznych przemyśleniach. drodze do spójnej opowieści o wydarzeniach z przeszłości czym od lat trudnią się prymitywne trolle na fk.

Uważasz, że warto usprawiedliwiać forumowe, osobowe "narzędzia" takie jak czytelnikus czy jakiś hrabia?.
        Z jednej nawet trzeba bo to przecież żywi ludzie i starają się robić to co potrafią i lubią tym bardziej, że czerpią z tego korzyści. ale z drugiej strony "zabijają" kreatywność w poszukiwaniu najlogiczniejszych narracji o zaszłych już wydarzeniach co budzi mój protest
        • niegracz Re: Na FK bardzo podobnie jak w mediach 09.10.25, 19:13
          to szok i niedowierzanie co się stało w Polsce po 10.04.2010-
          - jak dziesiatki tysięcy ludzie od razu łykneło narrację rosyjską
          i jak aktywnie hejtowali tych którzy sprzeciwiali sie kłąmstwom rosyjskim njak ja-
          ja zaćzałem byc hejtowany na fprum Katastrofa w Smolensku w ..maju 2010!!
          ( mozna to poczytac...) gdy od razu po opublikowaniu wstepnego Raportu MAK napisałem że wygl;ąda to na fałszerstwo i wskazałem konkretne kwestie - uzasadniłem od strony fizyki że to na pweno nie jest zgodne z prawdą
          gdzies tak po około roku jeden internauta- jak sie okazało - fizyk- znajomu profesora Artymowicza - zczył mi smierci- napisał " obys wachał kwiatki..od spodu"

niedawno na Salonie 24 konkretna osoba Piotr Lada emigrant a niegdys uczestnik strajku w Stoczni Gdańskiej, inzynier napisał że doniósł na mnie do ABW gdyz wg niego osoba która tak aktywnie pokazuje kłamstwa MAK- musi byc prowokatorem na zlecenie Rosji!

Paranoja, Głupota
          tego pełno w polskim społeczeństwie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka