Dodaj do ulubionych

Gliński o prezesie: "jakiś głupek"?

27.10.25, 21:35
Tak słucham i czytam o aferze z działką pod CPK i nie widzę nigdzie zasadniczego pytania: czy do tej transakcji mogło dojść bez wiedzy prezesa.
Obserwuj wątek
    • don.kulawy Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 09:58
      Tu jest jeszcze lepszy cudak x.com/AGozdyra/status/1982897296477171932
      • ukos Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 10:07
        don.kulawy napisał:

> Tu jest jeszcze lepszy cudak x.com/AGozdyra/status/1982897296477171932

He, he, orzeł pełzający.
      • asia-loi Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 10:33
        don.kulawy napisał:

> Tu jest jeszcze lepszy cudak x.com/AGozdyra/status/1982897296477171932

Widziałam to wczoraj na żywo. W drugiej części tego programu był inny poseł z PiS-u i to samo mówił. Później jeszcze słyszałam to od innych pisowcóŵ. Więc przekaz PiS-u jest tak, że to wina Koalicji. 😀
        Dzisiaj kolejni pisowcy mówią to samo.
        • mateusz.urbanski Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 12:17
          > Dzisiaj kolejni pisowcy mówią to samo.
          >
          Oni mówią jednym głosem jak zawsze😆
          I jak zawsze winni są jacyś inni
        • don.kulawy Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 14:18
          Co tu dużo gadać. To jest ewidentna wina Tuska i tyle w temacie 😅
    • stasi1 Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 10:17
      Kaczyński ma 76 lat. Myślisz że wiele już ogarnia? Kto miałby mu powiedzieć: szykujemy szwindel na kilkaset milionów, popiera to pan? Jak był szykowany nikt nie wierzył że PiS straci władzę, po co miałby iść w to prezes? Pieniędzy mieli w bród z kasy państwa
      • x2468 Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 10:25
        Ile lat ma Tramp?
        • asia-loi Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 10:34
          x2468 napisał:

> Ile lat ma Tramp?
          >
          Jednak Trump wygląda na bardziej kumatego, co nie znaczy mądrego.
          • stefan4 wiek i kumatość Trumpa 28.10.25, 11:41
            x2468:
            > Ile lat ma Tramp?

Donald John Trump (wym. /ˈdɑnəld dʒɑn trʌmp/ ( odsłuchaj); ur. 14 czerwca 1946 w Nowym Jorku)

No to jeszcze musisz wykonać odejmowanie. Dasz radę?

asia-loi:
            > Jednak Trump wygląda na bardziej kumatego

A to jest dość egzotyczna opinia. Od pewnego czasu
                • przeciwnicy Trumpa martwią się jego demencją,
                • a zwolennicy starają się zmienić temat dyskusji.
            Tutaj jest dość długi artykuł na temat zdrowia Trumpa; oczywiście problemem nie jest ani cukrzyca, ani nadciśnienie, ale stan umysłu. Nie jestem żadnym rodzajem lekarza, więc nie potrafię ocenić rzetelności zamieszczonych tam ocen.

Ale jak się słucha jego przemówień (w oryginale, żeby nie były sztucznie wygładzone), to człowiekowi od razu przychodzi do głowy, że on wprawdzie bardzo lubi mówić bez końca, ale kompletnie nie potrafi zbudować zdania w miarę logicznego:
                ,,Nikt tego nie wie, bo to jest takie, że się nie wie, no więc nikt nie wie,
                a Biden twierdzi, że wie, ale to nieprawda, bo przecież nie wie, bo nikt
                nie wie, ja wiem, ale nikt nie wie, tylko ja wiem.''
            — to oczywiście zmyśliłem, bo nie chce mi się teraz szukać oryginału, ale to ten styl.

Druga rzecz, która rzuca się w uszy, to że gościu kompletnie nie ma kontaktu z rzeczywistością. Na przykład w trakcie wizyty państwowej w Płd. Azji głównym jego problemem było to, że miesiąc wcześniej w ONZecie źle działały schody ruchome i teleprompter. I co to mogło obchodzić słuchających go Malezyjczyków?

Kaczyński nie utracił jeszcze rozumu aż do tego stopnia; no, ale jest młodszy, wszystko przed nim. I Kaczyński nie schodzi z czerwonego dywanu po to, żeby zatańczyć z zaciśniętymi pięściami — może szkoda:

- Stefan
          • sverir Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 12:18
            " Jednak Trump wygląda na bardziej kumatego, co nie znaczy mądrego"

A to wyglądanie to na czym niby polega? Bo prawdę mówiąc, to już nawet republikanie powoli zaczynają wątpić, czy do Trumpa dociera rzeczywistość.
        • stasi1 Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 29.10.25, 17:42
          Ale co ma to do rzeczy? Może trochę wiecej więc jeszcze więcej odlatuje niż kaczyński
      • boggi_dan Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 10:39
        stasi1 napisał:

> Kaczyński ma 76 lat. Myślisz że wiele już ogarnia? Kto miałby mu powiedzieć: sz
        > ykujemy szwindel na kilkaset milionów, popiera to pan? Jak był szykowany nikt n
        > ie wierzył że PiS straci władzę, po co miałby iść w to prezes? Pieniędzy mieli
        > w bród z kasy państwa
        Kaczyński ma większą klasę niż internetowy troll Tusk z platformy X. Gdzie nawet komentuje takie pierdoły o pośle z Konfederacji. Zamiast zajmować się sprawami państwa to popycha pierdoły w necie.
    • perla.roztocza Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 12:04
      l.george.l napisał:

> Tak słucham i czytam o aferze z działką pod CPK i nie widzę nigdzie zasadniczeg
      > o pytania: czy do tej transakcji mogło dojść bez wiedzy prezesa.

odpowiadam - nie tylko mogło ale doszło bez jego wiedzy.
      Prezesa nie interesuje kasa, kobiety czy luksusowe życie.
      Niemniej ta brudna sprawa i tak przylegnie do niego bo takie Giertychowe silniczki jak ty, i nie tylko ty, nie przepuszczą okazji właśnie.
      • boggi_dan Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 13:03
        perla.roztocza napisał(a):

> l.george.l napisał:
        >
        > > Tak słucham i czytam o aferze z działką pod CPK i nie widzę nigdzie zasad
        > niczeg
        > > o pytania: czy do tej transakcji mogło dojść bez wiedzy prezesa.
        >
        > odpowiadam - nie tylko mogło ale doszło bez jego wiedzy.
        > Prezesa nie interesuje kasa, kobiety czy luksusowe życie.
        > Niemniej ta brudna sprawa i tak przylegnie do niego bo takie Giertychowe silnic
        > zki jak ty, i nie tylko ty, nie przepuszczą okazji właśnie.
        Akurat po konwencji PIS. Bo połączenie KO z Nowoczesną wyszedł skandal. W chwili sprzedaży, 1 grudnia 2023 roku, nowa ekipa rządząca zapewniała że CPK nie powstanie, więc grunty te nie były potrzebne na cele inwestycyjne
        Z chwilą przeznaczenia grunków na cele publiczne KOWR może odkupić te grunty po cenie sprzedaży.

Dlaczego nowa ekipa nie zmienia przeznaczenia gruntów i nie odkupuje ich od hojnego sponsora KO i Trzaskowskiego odpowiedz sobie sam.
        • perla.roztocza Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 13:29
          boggi_dan napisał:

> Z chwilą przeznaczenia grunków na cele publiczne KOWR może odkupić te grunty po
          > cenie sprzedaży.

odkupić to chyba nie ale państwo zawsze może wywłaszczyć dany teren.
          Więc to nie jest tak, że przepadło.
          Ten przekręt był wyjątkowo chamski, a nawet gorzej bo głupi.
          Takie wałki to się robi gdy tylko w zaciszu gabinetów wiadomo gdzie i co będzie budowane.
          A o lokalizacji CPK to już dawno wszyscy wiedzieli więc to nie mogło się udać właśnie.
    • sverir Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 12:17
      Czy doszło bez wiedzy, to nie wiem, ale czy mogło dojść? Jak najbardziej mogło. Nie wiem nawet, co miałby dzięki temu zyskać.
      Swoją drogą ja nie wykluczam nawet, że faktycznie Romanowski podpisał, bo dostał do podpisania. Długopis na pozycji dyrektora nie jest niczym niezwykłym w polskiej administracji.
    • ukos Re: Gliński o prezesie: "jakiś głupek"? 28.10.25, 18:11
      Głupek? To jest lepszy cwaniak, a raczej cwaniaki! Wszystko było skalkulowane "na 100%". Wygrywamy wybory, to nikomu włos z głowy nie spadnie, za to do kieszeni wpada potężna kasa. Przegrywamy wybory, to nowy rząd skasuje CPK i działka nikogo nie będzie obchodzić. potem wracamy do władzy, przywracamy CPK i z opóźnieniem, ale potężna kasa i tak wpada do kieszeni.
      Tylko nowy rząd nie skasował CPK i sprawa siemrypła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka