Dodaj do ulubionych

Najnowsze pajacowe nowinki

22.02.26, 16:00
W metadanych pliku prezydenckiej ustawy o KRS znaleziono informacje wskazujące autorstwo przepisów adwokata związanegoa z politykami prawicy Bartosz Lewandowskiego.

W Kancelarii zawrzało - "Ustawa wraz z uzasadnieniem powstawały w Kancelarii Prezydenta RP. Ich ostateczny kształt został przygotowany przez prawników z KPRP" - zapewnił Rafał Leśkiewicz.

Sam Lewandowski zapewnia, że "nie jest autorem całego projektu ustawy oraz jego uzasadnienia". "Owszem, uczestniczyłem w przygotowaniu projektu i moim osobistym pomysłem były zmiany w przepisach dotyczących skargi na przewlekłość postępowania" - zaznacza.

W innych wpisach przekonywał, że jedynie doradzał prezydentowi pro bono i "nie znał ostatecznego kształtu ustawy". Jednocześnie uważa, że w metadanych pliku są jego dane, gdyż na stronie Kancelarii Prezydenta została umieszczona ta wersja, "którą musiał generować jako ostatni".
Obserwuj wątek
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Najnowsze pajacowe nowinki 22.02.26, 16:10
      Więcej szczegółów w tym wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,179795275,179795275,Do_wiezienia_na_10_lat_Za_stosowanie_prawa_UE.html

• to.ja.pies.na.czarnych Re: Najnowsze pajacowe nowinki 22.02.26, 16:14
      Całość wypowiedzi @Arlukowicz 👍 x.com/ObserwatorXY/status/2025529457797120435?s=20
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Najnowsze pajacowe nowinki 22.02.26, 16:59
      TO, ŻE Bartosz Lewandowski – na zdjęciu u góry – pisał projekt ustawy prezydenta Karola Nawrockiego uderzający w sędziów, wyszło na jaw w sobotę 21 lutego 2026 roku. Ujawnił to na swoim koncie na portalu X konstytucjonalista dr Marcin Szwed z UW, związany z Helsińską Fundacją Praw Człowieka.

Zamieścił on zdjęcie metryczki z uzasadnienia projektu ustawy, którą w czwartek 19 lutego zamieszczono na stronie Kancelarii Prezydenta. W metryczce jako autor pliku z projektem jest wpisany Bartosz Lewandowski. Autor w metryczce pojawia się automatycznie. Co oznacza, że plik był wytworzony na jego komputerze lub przy użyciu jego edytora tekstu. oko.press/mec-lewandowski-adwokat-ziobry-pomagal-pisac-ustawe-kagancowa-2-0-przeciwko-sedziom
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Najnowsze pajacowe nowinki 22.02.26, 17:07
      https://pbs.twimg.com/media/HBtYEqYWsAA5dPZ?format=png&name=900x900
      • m.c.hrabia Re: Najnowsze pajacowe nowinki 22.02.26, 17:15
        to ten sam, którego kancelaria jest na liście przyjaciół Putina i ten sam, którego organizacji nie można wymieniać, ze jest sponsorowana przez Kreml
    • privus Największa przegrana w Polsce... 22.02.26, 18:34
      ... to prawda.

https://img1.demotywatoryfb.pl//uploads/202404/1714465021_ugpqfr_600.jpg
    • sverir Re: Najnowsze pajacowe nowinki 22.02.26, 20:58
      "Jednocześnie uważa, że w metadanych pliku są jego dane, gdyż na stronie Kancelarii Prezydenta została umieszczona ta wersja, "którą musiał generować jako ostatni". "

To oznacza, że nawet jeśli nie pisał projektu, to nie wnosił żadnych zastrzeżeń do totalitarnych propozycji innych projektodawców.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Najnowsze pajacowe nowinki 22.02.26, 21:34
        Dostał gotowca.
        • privus Re: Najnowsze pajacowe nowinki 22.02.26, 22:06
          I tak wygląda praca Kancelarii Prezydenta RP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka