01.04.26, 13:21
Ponawiam temat, bo nie wierzę.

Pyta mnie dziecko z przedszkola a czemu wybrał 2/6.
A ja oglądałem wystąpienie Boguckiego i chciałem powiedzieć "a mógł zabić"

Czy nasz prezydent jest już bardziej przewrotny niż Trump.
Na takiego prezydenta ja nie głosowałem. Nie jest prezydentem wszystkich polaków. Będzie miło jak nie wyjedzie na taczkach.
Obserwuj wątek
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: 2/6 01.04.26, 13:42
      Grzegorz Kot
      @gfkot
      ·
      38m
      Dlaczego tylko dwoje sędziów TK złożyło ślubowanie wobec domniemanego?
      - bo domniemany tak chciał, potrzebował i jest królem Polski 🤮 x.com/gfkot/status/2039297133086421407?s=20
      Joseph Goebbels przy Boguckim to jest pikuś.
      • mazala2 Re: 2/6 01.04.26, 13:58
        to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> Grzegorz Kot
        > @gfkot
        > ·
        > 38m
        > Dlaczego tylko dwoje sędziów TK złożyło ślubowanie wobec domniemanego?
        > - bo domniemany tak chciał, potrzebował i jest królem Polski 🤮 x.com/gfkot/status/2039297133086421407?s=20
        > Joseph Goebbels przy Boguckim to jest pikuś.

Nie dziwię się, ze forumowa psina nie wie więc ignorantowi z pod Poznania odpowiem. Jedenastu sędziów TK stanowi wg. Prawa Komplet czyli pełny skład.
        • stasi1 Re: 2/6 01.04.26, 15:10
          Cały skład to chyba 15, więc teoretycznie tyłu powinien mieć tk
        • stefan4 Re: 2/6 01.04.26, 15:39
          mazala2:
          > ignorantowi z pod Poznania odpowiem.

Po polsku: ,,spod'' (przez ,,s'' i łącznie), przynajmniej od roku 1936. Ale nie musisz pisać po polsku, język mazalski, choć niepiękny, jest dla Polaków w ogólnych zarysach zrozumiały.

mazala2:
          > Jedenastu sędziów TK stanowi wg. Prawa Komplet czyli pełny skład.

I dlatego wyrób prezydentopodobny pobrał dwóch spośród identycznie wybranych, a pozostałych identycznie wybranych uznał za nieważnie wybranych? Żeby wyrównać do 11?
          Ну, молодец, понадобится он нашей разведке и нашим активным мероприятиям...

Już widzę oczyma duszy, jak w wyborach do Sejmu
              • wg Komisji Wyborczej mandaty zdobywa 220 KoalicjObywatelskich i 240 PisioKonfich;
              • odchodzący marszałek uznaje wybór 240 PisioKOnfich za nieważny, bierze z nich
                tylko 229, 11 wypiernicza i dobiera 11 spośród przegranych KoalicjObywatelskich;
              • na pytanie, czym różni się nieważny wybór 229 zaakceptowanych od nieważnego
                wyboru 11 wypierniczonych, odpowiada, że wg Prawa 231 stanowi większość,
                więc musiał wyrównać.

- Stefan
          • mazala2 Re: 2/6 01.04.26, 17:56
            stefan4 napisał:

> Już widzę oczyma duszy, jak w wyborach do Sejmu
            >     • wg Komisji Wyborczej mandaty zdobywa 220 KoalicjObywa
            > telskich i 240 PisioKonfich;
            >     • odchodzący marszałek uznaje wybór 240 PisioKOnfich za
            > nieważny, bierze z nich
            >       tylko 229, 11 wypiernicza i dobiera 11 spo
            > śród przegranych KoalicjObywatelskich;
            >     • na pytanie, czym różni się nieważny wybór 229 zaakcep
            > towanych od nieważnego
            >       wyboru 11 wypierniczonych, odpowiada, że wg Prawa 231
            >  stanowi większość,
            >       więc musiał wyrównać.
            >
            > - Stefan
            >
            Precyzyjnie tak będzie robił.
      • poznaniak.jeden Re: 2/6 01.04.26, 14:01
        Ale dzieciom mówić że [rezydent to król Polski. To nie wypada dzieci kłamać. Lepiej dziecko ucz się i uciekaj z tego kraju. Tylko " ciemność widzę " obecnie w polityce naszego kraju. Może trzeba go będzie ratować przed niechybnym przejęciem przez siły "ciemności" . Podobno Polacy zawsze tacy byli. Zwłaszcza przy powstaniach.
        • boggi_dan Re: 2/6 01.04.26, 23:04
          poznaniak.jeden napisał(a):

> Ale dzieciom mówić że [rezydent to król Polski. To nie wypada dzieci kłamać. Le
          > piej dziecko ucz się i uciekaj z tego kraju. Tylko " ciemność widzę " obecnie w
          > polityce naszego kraju. Może trzeba go będzie ratować przed niechybnym przejęc
          > iem przez siły "ciemności" . Podobno Polacy zawsze tacy byli. Zwłaszcza przy po
          > wstaniach.
          Serio? Nie dziwię się, że tobie, jako zwolennikowi zwyroli z Kał.O. Spóźnili się z wyborem sędziów.
          Zwlekali z obniżką przez podwyżkę paliw. Prezydent dyscyplinuje 😁
        • j-k Karol krolem Polski jest. 01.04.26, 23:06
          > Ale dzieciom mówić że Prezydent Karol to król Polski. To nie wypada dzieci kłamać.

wypada.

trzeba im powiedziec cala Prawde.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: 2/6 01.04.26, 14:06
      😂 www.youtube.com/shorts/VXIFFsAb8hk?feature=share
    • no-popis Re: 2/6 01.04.26, 15:34

> Na takiego prezydenta ja nie głosowałem.
      Każdy Twój post o tym świadczy,
    • no-popis Re: 2/6 to szach i mat 01.04.26, 17:49
      Nawrocki rozgrywa tych przegrywów i nieudaczników jak chce.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: 2/6 to szach i mat 01.04.26, 17:53
        Kibol poszedł w uliczkę prowadzącą go prosto do Trybunału Stanu.
        • asia-loi Re: 2/6 to szach i mat 01.04.26, 21:55

> Kibol poszedł w uliczkę prowadzącą go prosto do Trybunału Stanu.

Nic mu nie zrobią. Duda też nie przyjął ślubowania od prawidłowo wybranych sędziów, czym złamał Konstytucję. I co? A no nic. A Duda złamał Konstytucję wiele razy. I nikt go za nic nie ściga. Z Nawrockim też tak będzie. Nikt mu nic nie zrobi, niezależnie od tego co jeszcze nawiwija.
          • boggi_dan Re: 2/6 to szach i mat 01.04.26, 22:57
            asia-loi napisała:

> to.ja.pies.na.czarnych napisała:
            >
            > > Kibol poszedł w uliczkę prowadzącą go prosto do Trybunału Stanu.
            >
            > Nic mu nie zrobią. Duda też nie przyjął ślubowania od prawidłowo wybranych sędz
            > iów, czym złamał Konstytucję. I co? A no nic. A Duda złamał Konstytucję wiele r
            > azy. I nikt go za nic nie ściga. Z Nawrockim też tak będzie. Nikt mu nic nie z
            > robi, niezależnie od tego co jeszcze nawiwija.
            >
            > Oj już nie narzekaj Aśka. Podobno 4 sędziów ma złożyć ślubowanie wobec lwów przed Pałacem Prezydenckim. Po dwóch sędziów na jednego lwa.
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: 2/6 to szach i mat 02.04.26, 09:57
            > Nikt mu nic nie zrobi, niezależnie od tego co jeszcze nawiwija.

Obawiam się, że masz rację.
        • no-popis Re: 2/6 to szach i mat 02.04.26, 07:14

> Kibol poszedł w uliczkę prowadzącą go prosto do Trybunału Stanu.
          ale to już będzie po wyrokach na Tuska i całą tę żurkową grupę przestępczą.
          • tapatik Re: 2/6 to szach i mat 02.04.26, 21:47
            no-popis napisała:

> ale to już będzie po wyrokach na Tuska i całą tę żurkową grupę przestępczą.

Zmień nick na pro-pis, bo prowadzisz ich propagandę bez podania żadnych uzasadnień.
            • no-popis Re: 2/6 to szach i mat 03.04.26, 10:27
              tapatik napisał:

> no-popis napisała:
              >
              > > ale to już będzie po wyrokach na Tuska i całą tę żurkową grupę przestępcz
              > ą.
              >
              > Zmień nick na pro-pis, bo prowadzisz ich propagandę bez podania żadnych
              > uzasadnień.
              >
              Dzisiaj Niegracz zarzucił mo, że jestem z PO.
              Jak nie masz argumentów to po prostu skorzystać z prawa do niewypowiadania się.
              • tapatik Re: 2/6 to szach i mat 03.04.26, 11:02
                Mam argument: piszesz o aresztowaniu Tuska i Żurka, co jest bzdurą, bo nie łamią prawa.
                • no-popis Re: 2/6 to szach i mat 03.04.26, 11:27
                  tapatik napisał:

> Mam argument: piszesz o aresztowaniu Tuska i Żurka, co jest bzdurą, bo nie łami
                  > ą prawa.
                  >
                  Łamią i to nagminnie.
                  Lista jest dłuuuuga.
                  To nie jest argument tak samo jak argumentem skad się biorą dzieci noe jest przylot bocianów. To oczywiste.
                • stefan4 Re: 2/6 to szach i mat 03.04.26, 16:41
                  tapatik:
                  > piszesz o aresztowaniu Tuska i Żurka, co jest bzdurą, bo nie łamią prawa.

Wytrawny PiSista znajdzie te połamane przez nich prawa. Np. prawo boskie. Albo ius primae noctis . A w ostateczności prawo wyłączonego środka. Tylko nie pisz, że to przecież nie ma sensu: dawno ustalono, że nie ma sensu szukanie sensu tam, gdzie raczej chodzi o propagitke.

- Stefan
                  • no-popis no to wyjaśnij tę jedną rzecz 04.04.26, 06:45
                    stefan4 napisał:

> tapatik:
                    > > piszesz o aresztowaniu Tuska i Żurka, co jest bzdurą, bo nie łamią prawa.
                    Tylko nie pi
                    > sz, że to przecież nie ma sensu: dawno ustalono, że nie ma sensu szukanie sensu
                    > tam, gdzie raczej chodzi o propagitke.
                    >
                    > - Stefan
                    Lista naruszeń prawa, w tym w sposób rażący i oczywisty jak sposób odwołania i powołania Prokuratora Krajowego, jest tak długa, że trudno ją zmieścić w limicie ilości znaków jakie przewidziano na post , na tym forum.
                    Pomijam też zabawną sytuację gdy dopiero pod naciskiem Tuska przyznał się do naruszenia przepisów ruchu drogowego co było oczywiste i zostało sfilmowane.
                    Będzie siedział.
                    Ale!
                    Odpowiedz lub ustosunkuj się do odejścia od losowego przydziału spraw sędziom, co jedni określają co jako "ostentacyjne łamanie obowiązującego prawa" a inni rażącym pogorszeniem standardów państwa prawa.
                    PS
                    Rozumiem, że z umorzeniami i zaskakującymi orzeczeniami sądów w sprawie Giertycha, Nowaka, Grodzkiego Żurek nie ma nic wspólnego.
                    • no-popis Re: no to wyjaśnij tę jedną rzecz 04.04.26, 06:48
                      no-popis napisała:

> Lista naruszeń prawa, w tym w sposób rażący i oczywisty jak sposób odwołania i
                      > powołania Prokuratora Krajowego,

Sorki to akurat Bodnar ale ....to jeden ciort :)
              • stasi1 Re: 2/6 to szach i mat 05.04.26, 12:32
                To chyba był przecinek. Napisałeś faktycznie prawdę więc zdziwiony przecinek stwierdził że jesteś platfusem bo jak można pisać prawdę gdy ona nie wygodna dla PiSu
      • sverir Re: 2/6 to szach i mat 01.04.26, 20:57
        " Nawrocki rozgrywa tych przegrywów i nieudaczników jak chce."

Niewykonanie konstytucyjnych obowiązków to żadne rozgrywanie. To tak jakbyś powiedział, że dłużnik rozgrywa wierzyciela, bo mu nie płaci.
        • don.kichote Re: 2/6 to szach i mat 01.04.26, 21:37
          Konstytucja? Konstytucyjne obowiązki? PiS-i znajdą tylu ekspertów od konstytucji ilu będzie trzeba i każdy potwierdzi, że "Karol" działał zgodnie z jej zapisami.
          Naprawdę nie dotarło do was - ciebie i psa a także pozostałych PO-wskich harcowników - że Nawrocki mówi wam "nie mam waszego płaszcza"?
          I co mu zrobicie???
          • sverir Re: 2/6 to szach i mat 02.04.26, 05:55
            "Naprawdę nie dotarło do was - ciebie i psa a także pozostałych PO-wskich harcowników - że Nawrocki mówi wam "nie mam waszego płaszcza"?"

Sam jesteś PO-wski harcownik.

Ja wiem, co robi Nawrocki i chodzi i napisałem to co ty, tylko innymi słowami. Tyle, że skomentowałem, że to żadne rozgrywanie. Obojętnie czy chodzi o dłużnika, który rozgrywa wierzyciela nie płacąc mu czy o szatniarza, który rozgrywa gościa okłamując go, że nie ma płaszcza, to nie jest żadne rozgrywanie, tylko pójście na chama.

A wracając:
            "PiS-i znajdą tylu ekspertów od konstytucji ilu będzie trzeba i każdy potwierdzi, że "Karol" działał zgodnie z jej zapisami."

Ludzi, którzy tak napiszą, znajdzie, ale to nie będą eksperci. Ekspertów to znalazł, gdy w czasach Dudy PiS tworzył przepisy ustawy, które nakazywały prezydentowi przyjmować wybór Sejmu bez gadania i badania czy zachowane były wszystkie procedury.
        • no-popis napisz kiedyś coś od siebie 04.04.26, 06:55
          sverir napisał:

> " Nawrocki rozgrywa tych przegrywów i nieudaczników jak chce."
          >
          > Niewykonanie konstytucyjnych obowiązków to żadne rozgrywanie. To tak jakbyś pow
          > iedział, że dłużnik rozgrywa wierzyciela, bo mu nie płaci.
          Jeżeli kiedyś przebywałbyś w gronie ludzi logicznie myślących i decydujących naprawdę np w biznesie to zapytaj ich o to a zapewne Ci powiedzą, że odmowa też jest decyzją a więc też jest wykonywaniem konstytucyjnych obowiązków.
          PS 1
          ...a czym jest odmowa Tuska publikowania orzeczeń TK? :)...w kontekście Twojej wyPOwiedzi.
          PS
          napisz kiedyś coś od siebie bo to i większość Twoich postów to Twój cover version ale oparty ściśle na partyturze napisanej w WSI24 lub ONET
      • tapatik Re: 2/6 to szach i mat 01.04.26, 22:08
        no-popis napisała:

> Nawrocki rozgrywa tych przegrywów i nieudaczników jak chce.

Według artykułu, który podlinkowałem niżej, to sam został rozegrany i naraził się na "delikt konstytucyjny".
      • poznaniak.jeden Re: 2/6 to szach i mat 02.04.26, 21:23
        0 sensu ma twoje gadanie
        • poznaniak.jeden Re: 2/6 to szach i mat 02.04.26, 21:25
          Strona prezydencka nie trzyma już żadnych zasad ani ludzkich ani boskich
    • tapatik Re: 2/6 01.04.26, 22:06
      Ale mógłbyś pisać o co chodzi, a nie ja mam się domyślać.
      wydarzenia.interia.pl/kraj/news-prezydent-wybral-sedziow-tk-konstytucjonalista-to-przeslanka,nId,23322189
      Według tego artykułu to Sejm zbyt długo wybierał sędziów, ale na to nie ma paragrafu. Natomiast pRezydent ma obowiązek zaprzysiężenia sędziów przedstawionych przez Sejm. Co ciekawe według artykułu pozostali 4 sędziowie też już są sędziami TK, a swoje ślubowanie mogą podesłać Nawrockiemu na piśmie i też będzie OK.

Ja sam nie znam się.
      • boggi_dan Re: 2/6 01.04.26, 22:55
        tapatik napisał:

> Ale mógłbyś pisać o co chodzi, a nie ja mam się domyślać.
        > wydarzenia.interia.pl/kraj/news-prezydent-wybral-sedziow-tk-konstytucjonalista-to-przeslanka,nId,23322189
        > Według tego artykułu to Sejm zbyt długo wybierał sędziów, ale na to nie ma para
        > grafu. Natomiast pRezydent ma obowiązek zaprzysiężenia sędziów przedstawionych
        > przez Sejm. Co ciekawe według artykułu pozostali 4 sędziowie też już są sędziam
        > i TK, a swoje ślubowanie mogą podesłać Nawrockiemu na piśmie i też będzie OK.
        >
        > Ja sam nie znam się.
        >
        Teraz uśmiechnięci są w czarnej dziurze, nie wiedzą co robić, uznawać konstytucyjny TK (którego do dwóch lat nie uznawali), czy robić własny, TK-bis. Zaprzysiężeni nowi sędziowie są dublerami czy nie są? Jak nie są dublerami tylko normalnymi sędziami TK to wcześniejsze nieuznawanie przez nich legalnego TK gwarantuje im w przyszłości wyrok. Dawno uśmiechniętym tak się nogi nie plątały🤪

• no-popis Re: 2/6 02.04.26, 19:03
          boggi_dan napisał:

> Teraz uśmiechnięci są w czarnej dziurze, nie wiedzą co robić, uznawać konstytuc
          > yjny TK (którego do dwóch lat nie uznawali), czy robić własny, TK-bis. Zaprzy
          > siężeni nowi sędziowie są dublerami czy nie są? Jak nie są dublerami tylko norm
          > alnymi sędziami TK to wcześniejsze nieuznawanie przez nich legalnego TK gwara
          > ntuje im w przyszłości wyrok. Dawno uśmiechniętym tak się nogi nie plątały🤪
          >
          To był szach i mat.
          • poznaniak.jeden Re: 2/6 02.04.26, 22:17
            no-popis napisała:

> boggi_dan napisał:
            >
            > > Teraz uśmiechnięci są w czarnej dziurze, nie wiedzą co robić, uznawać kon
            > stytuc
            > > yjny TK (którego do dwóch lat nie uznawali), czy robić własny, TK-bis.
            > Zaprzy
            > > siężeni nowi sędziowie są dublerami czy nie są? Jak nie są dublerami tylk
            > o norm
            > > alnymi sędziami TK to wcześniejsze nieuznawanie przez nich legalnego TK
            > gwara
            > > ntuje im w przyszłości wyrok. Dawno uśmiechniętym tak się nogi nie plątał
            > y🤪
            > >
            > To był szach i mat.
            >
            >
            >
            Czasami mamy problem z forum bo już nie wszystko działa jak powinno.
            Brakuje argumentów "ogrzyco" no-popis
            • j-k nie brakuje. 02.04.26, 22:50
              > Brakuje argumentów "ogrzyco" no-popis

nie brakuje.

amerykanskie bomby spadaja na islamuskow - w Iranie czy odwrotnie ?
            • no-popis Re: 2/6 04.04.26, 06:58
              > Czasami mamy problem z forum bo już nie wszystko działa jak powinno.
              > Brakuje argumentów "ogrzyco" no-popis
              Zachowałem cały Twój post, który jaskrawo wykazuje, że to Tobie zabrakło arguumentów.
              Wiem co zabolało. SZach i mat.
    • boggi_dan Re: 2/6 01.04.26, 22:54
      Prezydent RP😄 z zachowaniem PRAWA i TRADYCJI zaprzysiężył dwoje sędziów Trybunału Konstytucyjnego .
      Co na to łomy i wiertarki Żurka i Tuska?
      Odebrał pan Prezydent zabawki rozbrykanym chłopakom:)))
      • no-popis Re: 2/6 02.04.26, 07:16
        boggi_dan napisał:

> Prezydent RP😄 z zachowaniem PRAWA i TRADYCJI zaprzysiężył dwoje sędziów Trybun
        > ału Konstytucyjnego .
        > Co na to łomy i wiertarki Żurka i Tuska?
        > Odebrał pan Prezydent zabawki rozbrykanym chłopakom:)))

Jest po prostu od ekipy Tuska bardziej inteligentny.
        • tapatik Re: 2/6 02.04.26, 13:58
          no-popis napisała:

> Jest po prostu od ekipy Tuska bardziej inteligentny.

Z podlinkowanego przeze mnie artykułu wynika, że to wcale nie jest jednoznaczne.
          Profesor z artykułu uważa, że sędziowie wybrani przez Sejm są już sędziami TK, czyli Nawrocki nie może decydować od kogo przyjmie ślubowanie.

Od razu zaznaczam, że ja sam nie jestem prawnikiem i nie jestem w stanie ocenić kto ma rację.
          • no-popis Re: 2/6 02.04.26, 19:04
            tapatik napisał:

> Od razu zaznaczam, że ja sam nie jestem prawnikiem i nie jestem w stanie ocenić
            > kto ma rację.
            No wlaśnie.
            • tapatik Re: 2/6 02.04.26, 20:25
              Co "no właśnie"?
              Podałem linka do wypowiedzi eksperta (a jak wiadomo zdania ekspertów są podzielone), ale jednocześnie napisałem, że nie mam pewności czy wyrażona przez niego opinia jest prawdziwa.
              Ty natomiast walnąłeś opinię bez żadnego uzasadnienia.
              • no-popis Re: 2/6 03.04.26, 11:40
                tapatik napisał:

> Co "no właśnie"?
                > Podałem linka do wypowiedzi eksperta (a jak wiadomo zdania ekspertów są podziel
                > one), ale jednocześnie napisałem, że nie mam pewności czy wyrażona przez niego
                > opinia jest prawdziwa.
                > Ty natomiast walnąłeś opinię bez żadnego uzasadnienia.
                >
                Nie zrozumiałeś znowu. "No wlasnie" znaczy, że właśnie udowodniłeś moją tezę a zabawne lub tragiczne jest to, że tego nie wiesz.
                • ukos Re: 2/6 03.04.26, 17:07
                  no-popis napisała:

> właśnie udowodniłeś moją tezę

Każda twoja teza-sreza to coś, czego nie da się udowodnić ani obalić, skoro brzmi ona: Panie Plezesie, Kochany i Wspaniały Panie Plezesie, to mówiłem ja, Twój wierny yes-PiSS!
                  • to.ja.pies.na.czarnych Re: 2/6 03.04.26, 17:19
                    😅
                  • no-popis Re: 2/6 04.04.26, 16:22
                    ukos napisał:

> no-popis napisała:
                    >
                    > > właśnie udowodniłeś moją tezę
                    >
                    > Każda twoja teza-sreza to coś, czego nie da się udowodnić ani obalić, sk
                    > oro brzmi ona: Panie Plezesie, Kochany i Wspaniały Panie Plezesie, to mówiłem j
                    > a, Twój wierny yes-PiSS!
                    Glupi heter i jak na hektera kiepski.
                • tapatik Re: 2/6 06.04.26, 22:54
                  no-popis napisała:

> Nie zrozumiałeś znowu.

Zapewniam Cię, że rozumiem dużo, więc mi nie wciskaj kitu.

> "No wlasnie" znaczy, że właśnie udowodniłeś moją tezę a
                  > zabawne lub tragiczne jest to, że tego nie wiesz.

Manipulujesz moją wypowiedzią. Nie przyznałem Ci racji, jedynie wskazałem, że opieram się na opinii eksperta.
                  Według niego prezydent ma obowiązek zaprzysiąc powołanych przez Sejm sędziów TK. Nie ma prawa decydować którego zaprosi na przysięgę, a którego nie. Efekt jest taki, że nadal mamy 9 sędziów, a Trybunał Konstytucyjny składa się z 15, przy czym 11 to jest minimum.
                  Czyli nie mamy pełnego składu sędziów w TK.

Bajzlu ciąg dalszy.
      • tapatik Re: 2/6 02.04.26, 21:52
        Sejm wybrał sześciu sędziów. Dlaczego Nawrocki nie zaprzysiągł wszystkich, tylko sobie wybrał dwóch?
        Tamci 4 nie są sędziami?
        • asia-loi Re: 2/6 02.04.26, 22:02
          tapatik napisał:

> Sejm wybrał sześciu sędziów. Dlaczego Nawrocki nie zaprzysiągł wszystkich, tylko sobie wybrał dwóch?
          > Tamci 4 nie są sędziami?
          >
          Batyr przyjął ślubowanie od sędziów popieranych przez byłą Trzecią Drogę. Przypadek?
          Może PiS myśli o przeciągnięciu posłów z byłej TD do PiS?
          • tapatik Re: 2/6 02.04.26, 22:25
            Posłów może sobie przeciągnąć, ale wyborców już niekoniecznie.
            Na Trzecią Drogę głosowali głównie ci, którzy nie chcieli głosować ani na PiS ani na PO.
            Poza tym zauważ, że Trzecia Droga tak na dobrą sprawę to są 3 ugrupowania: PSL, Polska 2025 oraz Centrum, z którym nie wiadomo co będzie.
            • no-popis Re: 2/6 04.04.26, 16:24
              tapatik napisał:

> Posłów może sobie przeciągnąć, ale wyborców już niekoniecznie.
              >
              A co znowu wystawicie jakiegoś silnego kandydata? Kidawę czy Trzaskowskiego?
              ...Dajcie może szansę koledze Tuska Jackowi Murańskiemu
              • tapatik Re: 2/6 06.04.26, 22:55
                "Wy" to znaczy kto?
        • perla.roztocza Re: 2/6 02.04.26, 23:02
          tapatik napisał:

> Sejm wybrał sześciu sędziów. Dlaczego Nawrocki nie zaprzysiągł wszystkich, tylk
          > o sobie wybrał dwóch?
          > Tamci 4 nie są sędziami?

ja tam się nie znam ale chyba są sędziami, niemniej dopóki prezydent nie przyjmie od nich ślubowania nie mogą orzekać w TK.
          To wina mętnej konstytucji, która stała się przeżytkiem po latach.
          Gdyby politykom zależało naprawdę na Polsce to by się dogadali i napisali nową konstytucję, jasną, klarowną, bez pola do interpretacji właśnie.
          • tapatik Re: 2/6 03.04.26, 09:58
            A jeśli złożą ślubowanie przed posłami?
            • no-popis Re: 2/6 03.04.26, 10:25
              tapatik napisał:

> A jeśli złożą ślubowanie przed posłami?
              >
              A może przed Komisją Europejską?
              A może przed premierem?
              Śmiało!
            • perla.roztocza Re: 2/6 03.04.26, 11:12
              tapatik napisał:

> A jeśli złożą ślubowanie przed posłami?

słuszna koncepcja, pewnikiem tak stoi w konstytucji, nieprawdaż?
              Najlepiej jakby to było na sesji wyjazdowej.
              Ostatnio dużo się mówi o Kłodzku, to może tam?
              Sędziowie przebiorą się w stroje krakowiaka a Tusk w premiera Słońce.
              No i tefałen będzie to transmitował na żywo.
              I to wszystko będzie zgodnie z praworządnością bo o taką walczyłeś przecież właśnie.
              • tapatik Re: 2/6 03.04.26, 14:26
                Art. 4. [Ślubowanie]
                1.Osoba wybrana na stanowisko sędziego Trybunału składa wobec Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej ślubowanie następującej treści: "Ślubuję uroczyście przy wykonywaniu powierzonych mi obowiązków sędziego Trybunału Konstytucyjnego służyć wiernie Narodowi, stać na straży Konstytucji, a powierzone mi obowiązki wypełniać bezstronnie i z najwyższą starannością.". Ślubowanie może być złożone z dodaniem zdania "Tak mi dopomóż Bóg.".
                2.Odmowa złożenia ślubowania jest równoznaczna ze zrzeczeniem się stanowiska sędziego Trybunału.

Tu nie ma nic o tym, że prezydent może nie przyjąć ślubowania, a Nawrocki tak zrobił.
                Jest rozpatrywana opcja, aby sędziowie złożyli ślubowanie w Sejmie w obecności posłów i senatorów oraz notariusza, który poświadczy ich ślubowanie i takie notarialne poświadczenie zostanie wysłane do Nawrockiego.

Tak chcę, aby Polska była krajem praworządnym, a PiS tę praworządność rozwala.
                Obecny kryzys z sędziami, Trybunałem Konstytucyjnym został wywołany właśnie przez PiS.
                • perla.roztocza Re: 2/6 03.04.26, 15:38
                  tapatik napisał:

> Obecny kryzys z sędziami, Trybunałem Konstytucyjnym został wywołany właśnie prz
                  > ez PiS.

pozwól mi nadal ciebie szanować, przecież i ty i ja doskonale wiemy, że kryzys rozpoczęła PO wybierając sobie sędziów na zapas.
                  Więc nie stosuj takiej erystyki właśnie.
      • kawa_poranna11 Re: 2/6 02.04.26, 23:01
        boggi_dan napisał:

> Prezydent RP😄 z zachowaniem PRAWA i TRADYCJI zaprzysiężył dwoje sędziów Trybun
        > ału Konstytucyjnego .

Na podstawie jakiego prawa i jakiej tradycji?
        Wskażesz?
        • perla.roztocza Re: 2/6 02.04.26, 23:04
          kawa_poranna11 napisała:

> Na podstawie jakiego prawa i jakiej tradycji?
          > Wskażesz?

na podstawie prawa zwyczajowego właśnie.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: 2/6 02.04.26, 10:04
      Kulisy starcia o Trybunał Konstytucyjny. "Gra na podziały", plan B i "fikołki Nawrockiego"
      tvn24.pl/polska/kulisy-starcia-o-trybunal-konsytucyjny-gra-na-podzialy-plan-b-fikolki-nawrockiego-i-boguckiego-news-michalskiego-st8978677
      Koalicja rządząca do świąt wielkanocnych wstrzymuje realizację "planu B" na ślubowanie sędziów Trybunału Konstytucyjnego - wynika z informacji Patryka Michalskiego, autora programu "News Michalskiego". Plan zakłada, że czworo sędziów, których prezydent nie zaprosił do Pałacu Prezydenckiego, mogłoby złożyć pisemne ślubowanie w obecności marszałka Sejmu i notariusza, a potem wysłać je do Karola Nawrockiego. Rząd ma wrócić do dyskusji w przyszłym tygodniu.
      • no-popis realizujesz tu zadania PrOpagandy Putina 04.04.26, 07:01
        Łżesz, podajesz wykreowane w ruskim deep state fejki itd aby tylko wspomóc rozbijać to państwo namiestnikowi Tuskowi, który, jak sam to powiedział, ma standardy podobne do Putina a Ty ich łączysz na tym forum.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: realizujesz tu zadania PrOpagandy Putina 04.04.26, 08:53
          > Łżesz, podajesz wykreowane w ruskim deep state fejki

To wy, Ruscy jesteście właścicielami TVN? Dobrze wiedzieć.
          • no-popis Re: realizujesz tu zadania PrOpagandy Putina 04.04.26, 09:22

> > Łżesz, podajesz wykreowane w ruskim deep state fejki
            >
            > To wy, Ruscy jesteście właścicielami TVN? Dobrze wiedzieć.
            Znowu noe zrozumiałeś lub nie udajesz idioty...to Wy ruscy!
            Ja sekowałem NS2 na tym forum i umowę gazową Tusk/ Pawlak i Putin. Nie mam standardów takich jakie mają wspolne Rusk i Putin.
            Spadaj ruski agencie.
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: realizujesz tu zadania PrOpagandy Putina 04.04.26, 11:41
              > Ja sekowałem NS2 na tym forum

Nie tłumacz się moskiewski komsomolcu. 😎
              • no-popis Re: realizujesz tu zadania PrOpagandy Putina 04.04.26, 16:18

> > Ja sekowałem NS2 na tym forum
                >
                > Nie tłumacz się moskiewski komsomolcu. 😎

Nigdzie tu nie ma tłumaczenia a tylko opis Twojej działalności ruski agencie na tym forum dla Putina w ramach Resetu.
                • to.ja.pies.na.czarnych Re: realizujesz tu zadania PrOpagandy Putina 04.04.26, 16:28
                  > Nigdzie tu nie ma tłumaczenia

Jesteś taki cienias, ze nawet nie rozumiesz tego co sam nagryzmoliłeś. Czego oni was uczą na tych kursach j.polskiego?
    • poznaniak.jeden Re: 2/6 02.04.26, 22:08
      Był u nas jeden złodziej z PiS ale go już nie ma. Ludzie nie dali mu żyć czy jakoś tak pisali
      • j-k 3/4 02.04.26, 22:52
        > Był u nas jeden złodziej z PiS ale go już nie ma.

i przyszedl zlodziej z Plaltusiarni ? ?
        • no-popis Re: 3/4 03.04.26, 11:44
          j-k napisał:

> poznaniak.jeden napisał(a):
          > > Był u nas jeden złodziej z PiS ale go już nie ma.
          >
          >
          > i przyszedl zlodziej z Plaltusiarni ? ?

I to nie jeden!
    • perla.roztocza Re: 2/6 02.04.26, 22:56
      niech przysięgają przed Trzaskowskim.
      Wielu tutaj twierdzi, że to on jest prawowitym prezydentem bo niby głosy zostały źle policzone właśnie.
      • kawa_poranna11 Re: 2/6 02.04.26, 23:21
        perla.roztocza napisał(a):

> niech przysięgają przed Trzaskowskim.
        > Wielu tutaj twierdzi, że to on jest prawowitym prezydentem bo niby głosy został
        > y źle policzone właśnie.

Uważasz, że głosy zostały policzone prawidłowo?
        Sam Nawrocki nie jest tego pewien.
        Jak do tego doszedłeś?
        • perla.roztocza Re: 2/6 03.04.26, 00:03
          kawa_poranna11 napisała:

> Sam Nawrocki nie jest tego pewien.

zwierzał ci się z tego właśnie?
          • tapatik Re: 2/6 03.04.26, 08:54
            To czemu nie żąda ponownego przeliczenia głosów?
            • perla.roztocza Re: 2/6 03.04.26, 11:04
              tapatik napisał:

> To czemu nie żąda ponownego przeliczenia głosów?

wystarczy, że ty żądasz.
              A przy okazji, od kogo żądasz i od kogo zależy ponowne przeliczenie głosów właśnie?
              • ukos Re: 2/6 03.04.26, 17:10

> od kogo żądasz

Żąda od Domniemanego.
      • no-popis Re: 2/6 03.04.26, 11:43

> niech przysięgają przed Trzaskowskim.
        > Wielu tutaj twierdzi, że to on jest prawowitym prezydentem bo niby głosy został
        > y źle policzone właśnie.

Dobre! Ale koniecznie w obecności kogoś zaufanego i etycznego np Jacka Murańskiego.
    • no-popis Dlaczego Tusk permanentnie przegrywa z Nawrockim 03.04.26, 09:00
      Nawrocki dobiera swoją kadrę biorąc pod uwagę jej siłę intelektualną i merytoryczną.
      Skompletował bardzo silną ekipę więc wygrywa.
      Tusk dobiera kadrę wg kolesiostwa i drugiego kryterium czyli agresji i nienawiści do PiS. skompletowała Gabinet Ignorantów stąd....przegrywa.
      • tapatik Re: Dlaczego Tusk permanentnie przegrywa z Nawroc 06.04.26, 23:00
        Więc twierdzisz, że Cenckiewicz, który ma cofnięte poświadczenie bezpieczeństwa jest siła intelektualną i merytoryczną?
    • bobislaw.borboje Na szczęście Batyr 03.04.26, 22:03
      ma (podobnie jak Trup) glejaka mózgu i Pan Marszałek Czarzasty ma jednak szansę pobyć pierwszą osobą w państwie.

Co daj Bóg.

• perla.roztocza Re: Na szczęście Batyr 04.04.26, 11:34
        bobislaw.borboje napisała:

> ma (podobnie jak Trup) glejaka mózgu i Pan Marszałek Czarzasty ma jednak szansę
        > pobyć pierwszą osobą w państwie.

to otwarte życzenie śmierci prezydentowi Polski.
        Esbecka szmata nigdy z ciebie Bolek nie wyszła.
        Zresztą, szmata ze szmaty nie wyjdzie więc gruba kreska była katastrofalną pomyłką właśnie.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Na szczęście Batyr 04.04.26, 11:43
          > to otwarte życzenie śmierci

Mylisz się perło.z.krocza. On postawił diagnozę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka