Dodaj do ulubionych

Sponsor Nawrockiego bankrutuje?

08.04.26, 11:19
next.gazeta.pl/next/7,151003,32713683,prokuratura-reaguje-w-sprawie-zondacrypto-z-inicjatywy-prokuratora.html#s=BoxPWD
Obserwuj wątek
    • 1nanie27 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 11:31
      Panika !!!
      www.youtube.com/watch?v=QsrtY_YJNrA
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 11:32
      Batyrowi wypłacają bez opóźnień.
      • no-popis Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 11:43
        to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> Batyrowi wypłacają bez opóźnień.
        Klasyczna, ruska potwarz.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 18:26
          no-popis napisała:

> to.ja.pies.na.czarnych napisała:
          >
          > > Batyrowi wypłacają bez opóźnień.
          > Klasyczna, ruska potwarz.
          >
          >
          >

Wypłaciłeś mu z konta Komsomołu? 😎
          • no-popis Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 20:15

> no-popis napisała:
            >
            > > to.ja.pies.na.czarnych napisała:
            > >
            > > > Batyrowi wypłacają bez opóźnień.
            > > Klasyczna, ruska potwarz.
            > Wypłaciłeś mu z konta Komsomołu? 😎
            Jako krytykujący takie osobowości jak Tusk i Putin być może bym mu wypłacił nawet ale z własnego polskiego, londyńskiego, indyjskiego lub niemieckiego konta, ruski trollu.
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 21:19
              > Jako krytykujący takie osobowości jak

Twoja krytyka Putina jest tyle samo warta co ściganie Batyra przez Putina. 😎
              • buldog2 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 10.04.26, 19:34
                Rozmawiasz z ludzikowem?
                • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 10.04.26, 19:43
                  Lubię dokopać mu od czasu do czasu.
      • bobislaw.borboje Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 23.04.26, 10:44
        > Batyrowi wypłacają bez opóźnień.

Te pieniądze, ukradzione dzięki kluczowi zabranemu zamordowanemu Suszkowi, wkrótce wypłyną na bahamskich kontach pisowców. Żebranina Balbiny była tylko dla zmyły.
      • obrotowy zrozumiale. 08.04.26, 17:52

> "Nie znam prezydenta Nawrockiego" 🤡

zrozumiale

- bo Nawrocki nie ma (swojego) prezydenta.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: zrozumiale. 08.04.26, 18:27
          Za to Batyr ma :)
          • x2468 Re: zrozumiale. 09.04.26, 10:39
            domniemanego prezydenta
        • bobislaw.borboje Re: zrozumiale. 23.04.26, 10:45
          "prezydent" na najwyższy stopień wojskowy w hierarchii alfonsów.
    • no-popis Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 11:53
      stasi1 napisał:

> next.gazeta.pl/next/7,151003,32713683,prokuratura-reaguje-w-sprawie-zondacrypto-z-inicjatywy-prokuratora.html#s=BoxPWD
      ....no i
      W ławach poselskich zasiada osobisty prawnik rodziny tutti de Tusk, który na konta żon y i Partnera odbierał przelewy ze środowiska biznesowego Getback a to jedna z największych afer finansowych w historii Polski, w której ponad 9 tys. inwestorów straciło około 3 mld zł.
      To znacznie więcej ni z sponsoring.
      Czy coś z tego wynikło oprócz umorzenia?
      Amber Gold- w grupie oszusta pracował syn obecnego i ówczesnego premiera wiedząc, że "to jest lipa"- wtedy nie byłeś taki wrażliwy jak dzisiaj obłudniku.
      Podsumowując. Jak znajdziesz pisiaków ciągnących samolot z napisem Crypto, jak znajdziesz syna Morawieckiego, Czarnka itp , który pracował w jakiejś spółce w crypto to ...sytuacje będą porównywalne.
      • stasi1 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 14:02
        Znaczy mówisz o tej tzw aferze PiS?
        ,,GetBack to firma, która sponsorowała wiele imprez związanych z PiS, jak „Człowiek wolności”. Mogła dzięki nieformalnym związkom z władzą oszukać tysiące Polaków na miliardy złotych. To afera większa niż Amber Gold? GetBack to jedna z największych firm windykacyjnych w Polsce, która obecnie ma ogromne problemy z wypłacalnością. Do spłaty ma blisko 2,6 mld zł, które w jej obligacjach ulokowało ponad 9 tys. klientów.

Zestawienie GetBack z Amber Gold nie jest przypadkowe. Obie firmy zabiegały bardzo o dobre relację z władzą. GetBack sponsorował imprezy, na których nagrody Człowiek Roku czy Człowiek Wolności dostawali premier Mateusz Morawiecki, szefowa Trybunału Konstytucyjnego Julia Przyłębska i Jarosław Kaczyński. W Krynicy na Forum Ekonomicznym prezes spółki Konrad Kąkolewski występował razem z ministrami obecnego rządu.

Być może dlatego Komisja Nadzoru Finansowego i Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, instytucje powołane do tego, by czuwać nad bezpieczeństwem państwa i obywateli, patrzyły na GetBack inaczej niż na inne firmy. KNF dopiero w grudniu 2017 r. stwierdziła, że GetBack może mieć problemy z regulowaniem zobowiązań, ale zwróciła się w tej sprawie nie do inwestorów a do zarządu GetBacku"
        • no-popis Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 20:18
          stasi1 napisał:

> Znaczy mówisz o tej tzw aferze PiS?
          > ,,GetBack to firma, która sponsorowała wiele imprez związanych z PiS, jak „Czło
          > wiek wolności”.
          No to, który pisowiec zostrał skazany? Musisz odróżniać rzeczywistość od publikacji w Soku Z Buraka.
          Wipler już zażądał przeprosin od oczerniacza Tuska i jedzie z tematem do sądu.
          • stasi1 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 10.04.26, 17:59
            A który peowiec został skazany w aferze AmberGold? Ty sam wpisałeś jaka to niby afera jest, nie ja, że 3 razy większa niż ta z Gold
            • no-popis Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 10.04.26, 18:29
              stasi1 napisał:

> A który peowiec został skazany w aferze AmberGold? Ty sam wpisałeś jaka to niby
              > afera jest, nie ja, że 3 razy większa niż ta z Gold
              Ale nie znalazłeś tego pisowca.
              • stasi1 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 13.04.26, 06:13
                Tak samo jak ty peowca w amber. Tylko że afera Getbacku jak sam zauważyłeś była 3 razy większa niż Amber. I Amber nie finasował imprez Peowskich jak ten drugi pisowskie
              • k.e.g.2 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 16.04.26, 21:24
                no-popis napisała:

> stasi1 napisał:
                >
                > > A który peowiec został skazany w aferze AmberGold? Ty sam wpisałeś jaka t
                > o niby
                > > afera jest, nie ja, że 3 razy większa niż ta z Gold
                > Ale nie znalazłeś tego pisowca.

Ciekaw, że w sferze AmberGold zniknęła duża kasa,kilkaset milionów i państwo nie wie, gdzie.
                Czyli,co,stały za tym służby.
                Niektórym wolno więcej.
                • x2468 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 16.04.26, 22:06
                  Państwo wie, Trop złota urwał się na furcie gdańskich Dominikanów. Komisja Wassermanówny dotarła do klasztoru i natychmiast zakończyła działalność a gdańskie prokuratorki które umorzyły śledztwo dostały od Ziobry awanse.
                  • k.e.g.2 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 16.04.26, 22:08
                    Nadal komicznie to wygląda.
                  • k.e.g.2 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 16.04.26, 22:53
                    Fajnie załatwione są media.
                • stasi1 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 18.04.26, 08:17
                  ,,Pieniądze z Amber Gold, szacowane na ponad 800 mln zł od tysięcy klientów, zniknęły głównie w wyniku działania jako piramida finansowa, gdzie nowe wpłaty finansowały wypłaty dla wcześniejszych klientów. Znaczna część środków została utopiona w nieopłacalnych liniach lotniczych OLT Express oraz wydana na marketing, pensje i wysokie koszty działalności, a majątek twórców (Marcina i Katarzyny P.) został ukryty lub roztrwoniony. "
                  • k.e.g.2 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 18.04.26, 08:37
                    Podoba mi się sprzeczność z informacją x2468.Ktos za dużo pije.
                    • stasi1 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 22.04.26, 17:26
                      Niekoniecznie sprzeczność. Znaczna część została wydana jak ja napisałem ale część tak jak pisał X
        • no-popis Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 20:24
          Spółka powstała i rozpoczęła ten proceder w roku 2012 czyli za PO/PSL i , jak zwykle, za Tuska.
          Czarnecki (to ta afera) ma wspólnego adwokata z Tuskiem- zgadnij kto to ?
          Żyjesz tymi fejkami-przykrywkami Stasi.
          • sverir Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 22:06
            " Spółka powstała i rozpoczęła ten proceder w roku 2012 czyli za PO/PSL i , jak zwykle, za Tuska."

I do 2018 roku nie było z nią żadnych problemów, nawet debiutowała na GPW.
          • x2468 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 16.04.26, 22:09
            A Kaczyńscy urodzili się w czasie rzadow Stalina.
        • no-popis Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 27.04.26, 15:12
          stasi1 napisał:

> Znaczy mówisz o tej tzw aferze PiS?
          > ,,GetBack to firma, która sponsorowała wiele imprez związanych z PiS,
          a jakie to ma znaczenie STASI?
          Zondakrypto zlecała dużo reklam dla TVN24 - a jakie to ma znaczenie Stasi?
          Znaczenie ma to, tu jest istotny element, kal to się stało, że ten facet zwiał do Izraela? Przypadek czy płacić ekipie Tuska?
          Gdyby to był ten facet przebrany za ZORRO z plakaten " nie głosuj na Trzaskowskiego" to nie opuściłby kraju.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 13:38
        Tusk o Zondacrypto

Premier przed posiedzeniem rządu ujawnił informacje, które zebrała Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego.
        - Na przełomie października i listopada 2025 roku, miesiąc przed głosowaniem weta prezydenta w sprawie regulacji rynku kryptowalut, Przemysław Kral, prezes zarządu Zondacrypto, dokonał wpłat na rzecz dwóch fundacji. 450 tysięcy złotych wpłacono fundacji Instytut Polski Suwerennej Zbigniewa Ziobro. Część z tych środków przeznaczono na prawników obrońców, Dariusza Mateckiego i księdza Michała Olszewskiego. Inna spółka związana z Zondacrypto i panem Kralem, Expo Fair Service House, zrealizowała transakcję na rzecz fundacji posła Przemysława Wiplera. Fundacja nazywa się, żeby było zabawniej, Dobry Rząd. Przelała 70 tysięcy euro. Zonda Krypto była także głównym sponsorem CPAC, imprezy prawicowych działaczy. W trakcie kampanii prezydenckiej najważniejszymi uczestnikami tej imprezy byli prezydenci Duda i Nawrocki. - wymieniał premier.
        - To jest tylko część materiału - dodał.
    • no-popis Premier oskarża przedwcześnie 08.04.26, 14:45
      Oświadczenie prezesa :
      www.fakt.pl/polityka/zondacrypto-na-granicy-wyplacalnosci-mamy-odpowedz-z-uokik/0ppqsvm
      Swoją drogą to ciekawe skoro Tusk, który uważał, że Nowak był oskarżony przez polską prokuraturę ale i ukraińską z powodów politycznych, w świetle tylu dowodów tutaj już wie i ogłasza.
      Jak okaże się, że przelewy lobbingowe były również na konta np Ki=erwińskigo i Żurka to będzie jak w przypadku Collegium Humanum gdzie wpierw Sasi i reszta żołnierzyków obsypali oskarżeniami pisiaków a jak się okazało, że Hołownia a nawet członkowie administracji rządowej to ....zrobiła się cisza :)
    • 1nanie27 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 14:46
      A co to za fundacyjka p.Zbyszka i pieniądze od tego kolesia ?
      www.fakt.pl/polityka/donald-tusk-apeluje-do-prezydenta-pis-i-konfederacji-ponure/jlelj7k
    • 1nanie27 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 17:19
      p.Zbyszek z kumplami i kumpelkami założył w IV 2025 zgrabną faundacyjkę a już na przełomie X i XI 2025 pyk i wpłynęło 450 tys. z kryptowalut, nie dziwię się że tematem interesują się 3-literowi gdyż to wszystko śmierdzi na kilometr.
      rejestr.io/krs/1165764/fundacja-instytut-polski-suwerennej
    • czciborwielki Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 19:44
      stasi1 napisał:

> next.gazeta.pl/next/7,151003,32713683,prokuratura-reaguje-w-sprawie-zondacrypto-z-inicjatywy-prokuratora.html#s=BoxPWD

Oni sponsorują Nawrockiego?
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 19:48
        Nawrocki, Ziobro, Wipler, ksiądz Salceson... Lista jest bardzo długa i nic dziwnego, ze przy takich dużych wydatkach ona sponsorowanie swoich pupili brakuje im teraz forsy na wypłaty.
        • czciborwielki Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 19:53

> Nawrocki, Ziobro, Wipler, ksiądz Salceson... Lista jest bardzo długa i nic dziw
          > nego, ze przy takich dużych wydatkach ona sponsorowanie swoich pupili brakuje i
          > m teraz forsy na wypłaty.

A po co i w jakim celu mieliby ich sponsorować?
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 19:57
            Mafia zawsze stara się mieć polityków po swojej stronie.
            • x2468 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 09.04.26, 10:50
              Ostatnio mówią ze zondacrypto finansuje referendum w Krakowie..
          • stasi1 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 15.04.26, 06:57
            Może za wcześniejszą pomoc?
            • x2468 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 16.04.26, 22:30
              Może za zaniechanie poszukiwań twórcy i właściciela tego geszeftu?
        • no-popis Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 27.04.26, 14:25

> Nawrocki, Ziobro, Wipler, ksiądz Salceson... Lista jest bardzo długa i nic dziw
          > nego, ze przy takich dużych wydatkach ona sponsorowanie swoich pupili brakuje i
          > m teraz forsy na wypłaty.

Reklamy w TVN, sponsoring Owsiaka, lapówki dla ekipy Tuska za ochronę przy ucieczce do Izraela....nic dziwnego, że większość sejmowa komisji śledczej nie chce powołać.
    • hana2 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 21:36
      Dlaczego tego wątku nie skomentuje Perła, Horodla czy Przenick? (Negatywa pomijam, bo wiadomo, na wakacjach jeszcze...)
    • qwardian Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 08.04.26, 22:04
      Z definicji nie inwestuję nic o nazwie krypto, bo brzmi złowrogo. Również nie zamierzam spocząć w krypcie, bo z niej później nie wyjdę. Moim miejscem w wieczności jest gabinet Adolfa na Zamku Cesarskim w Posen..
      • 1nanie27 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 09.04.26, 09:01
        Das idiot und bałwan i cymbał and półgłówek

www.facebook.com/sokzburaka/?locale=pl_PL
    • no-popis Re: Sponsor Tuska już dawno zbankrutował. 09.04.26, 20:20
      Amber Gold- zresztą to nie jedyny .
      • bobislaw.borboje Re: Sponsor Tuska już dawno zbankrutował. 16.04.26, 21:03
        Przewały ambergolda to dzieło pomorskich pisowców.
      • x2468 Re: Sponsor Tuska już dawno zbankrutował. 16.04.26, 22:33
        Zapytaj gdańskich dominikanów.
        wiadomosci.wp.pl/zloto-ukryte-w-klasztorze-dominikanskim-komisja-amber-gold-przesluchuje-bylego-ksiedza-6175573895661697a

www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/zakonnik-afera-amber-gold,2,0,2377730.html
    • no-popis Re: Sponsor PO wyłudził i zbankrutował 10.04.26, 18:28
      www.newsweek.pl/sponsorzy-palikota-placili-na-po/42hf8w2
    • qwardian Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 10.04.26, 18:51
      U progu życia wszyscy bankrutujemy, bo na drugą stronę nie da się przenieść żadnej waluty, bez względu, czy jest skarbem, albo szwindlem..
    • buldog2 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 10.04.26, 19:31
      Nie napisał jeszcze ułaskawienia? Czy tylko my o tym nie wiemy?

Nie należy podejmować działań skazanych na porażkę.
      Nie można walczyć z mafią PIS w ramach porządku prawnego przez mafię ustanowionego i przy użyciu instytucji państwa przez mafię opanowanych.
      • stasi1 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 16.04.26, 08:01
        Jeszcze i ch nie skazali, zresztą nie wiadomo czy w ogóle to będzie. To jest firma zagraniczna, więc pewnie nie podchodzi pod Polski wymiar sprawiedliwości
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 16.04.26, 10:37
          > Jeszcze i ch nie skazali

To teraz nie można przed skazaniem? :)
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 16.04.26, 20:27
      Firma zondacrypto śmierdzi na kilometr i to nie tylko dlatego, że w tym przekręcie współuczestniczy patoprawica.
      x.com/gfkot/status/2044835318860263834?s=20
    • mazala2 Re: Sponsor Nawrockiego bankrutuje? 27.04.26, 15:16
      Czy podobny los czeka tego Nawrockiego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka