czciborwielki 03.05.26, 15:34 Batyrowi i Mastalerkowi marzy się władza absolutna i chcą systemu prezydenckiego jak w USA, nie premierskiego jak w Wlk. Brytanii, Niemczech czy Skandynawii. Szczekają w kundle share.google/fzhUI3s6lyg3WWmMj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albwu Re: Batyrowi marzy się władza absolutna 03.05.26, 21:57 Pan Prezydent zaklada, że w systemie porezydenckim tylko on pozostanie Prezydentem, a następnym będzie ktoś z PiS. Zupełnie nie zaklada się sytuacji odwrotnej: że Prezydent będzie z PO/KO, a Rząd z PiS - i co wtedy bedzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Batyrowi marzy się władza absolutna 04.05.26, 05:16 "Zupełnie nie zaklada się sytuacji odwrotnej: że Prezydent będzie z PO/KO, a Rząd z PiS - i co wtedy bedzie ? " W systemie, który marzy się panu Prezydentowi, prezydent jest szefem rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
czciborwielki Re: Batyrowi marzy się władza absolutna 04.05.26, 21:19 albwu napisał: > Pan Prezydent zaklada, że w systemie porezydenckim tylko on pozostanie Prezyden > tem, a następnym będzie ktoś z PiS. Zupełnie nie zaklada się sytuacji odwrotne > j: że Prezydent będzie z PO/KO, a Rząd z PiS - i co wtedy bedzie ? Wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów u pisich. Tak jak było z ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k A mnie sie marzy System Prezydencki 03.05.26, 22:43 I Konstytucja Kwietniowa 1935. i niewazne - kto bedzie Prezydentem. przejsciowo moze nim byc nawet i sam Herr Donald Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: A mnie sie marzy System Prezydencki 03.05.26, 23:37 j-k napisał: > przejsciowo moze nim byc nawet i sam Herr Donald Tusk. Strasznie cię zgermanizowali. Po polsku mówi się pan. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: A mnie sie marzy System Prezydencki 03.05.26, 23:48 ukos napisał: > Strasznie cię zgermanizowali. Po polsku mówi się pan. A to ciekawe. bo nadal nie mam giermanskiego obywatelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: A mnie sie marzy System Prezydencki 04.05.26, 08:45 Gdybym był złośliwy to bym stwierdził że jeszcze nie zasłużyłeś i musisz się jeszcze starać Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: A mnie sie marzy System Prezydencki 06.05.26, 18:18 stasi1 napisał: > Gdybym był złośliwy to bym stwierdził że jeszcze nie zasłużyłeś i musisz się jeszcze starać pewnie, ze nie zasluzylem - na bieganie po urzedach. - zwyczajnie nie chce mi sie... co innego moj syn (urodzony tutaj). - gdy skonczyl 18 lat dostal bardzo ladne pismo z Urzedu, - czy nie zechcilaby przyjac tutejszego obywatelstwa ? zechcial.. jedynym jego obowiazkiem bylo przyniesienie zdjecia i zlozenie podpisu . - ten kraj dba o mlodych... ale nas , STARYCH, olewa. i z wzajemnoscia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: A mnie sie marzy System Prezydencki 07.05.26, 07:17 Znajomy ostatnio uciekł z Niemiec bo go ścigaują o to że bezpodstawnie oskarżył kogos o neofaszyzm. On oczywiście nominalnioe Polak ale wzieli go jako swojego Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Batyrowi marzy się władza absolutna 06.05.26, 15:45 Takie Batyr ma zadanie; goniec.pl/jest-gotow-usiasc-do-stolu-z-putinem-co-juz-wiemy-o-karolu-nawrockim-tp-jsch-290525 Odpowiedz Link Zgłoś