Dodaj do ulubionych

Czy Premier Tusk obroni przed dymisją

24.05.26, 12:10

swoich ministrów odpowiedzialnych za nadzór nad służbami mundurowymi i służbami specjalnymi. Innymi słowy czy w świetle ostatnich, ważnych dla bezpieczeństwa Kraju, wydarzeń zdoła przekonać większość sejmową, że dalsze trwanie rządu pod Jego kierownictwem jest zgodne z wolą społeczeństwa?
Obserwuj wątek
    • opa34 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 12:30
      Oczywista oczywistosc
      • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 12:37
        opa34 napisał(a):

> Oczywista oczywistosc

Podobną pewnością sądów charakteryzują się ludzie o bardzo ograniczonej wiedzy ogólnej.
        • opa34 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 12:39
          To o Kaczynskim tak piszesz ....nieladnie
          • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 12:40
            opa34 napisał(a):

> To o Kaczynskim tak piszesz ....nieladnie

Nie umiesz odczytać adresata odpowiedzi?
            • opa34 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 12:44
              Klasyka nie znasz?
              youtu.be/nxr8bFn8vCc?si=SnwZNQLW93BoM4RB
              • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 12:51
                opa34 napisał(a):

> Klasyka nie znasz?
                > youtu.be/nxr8bFn8vCc?si=SnwZNQLW93BoM4RB

Znam wielu klasyków. Cieszę się, ze poznałem klasycznego pyskacza niedouka ale nie jestem zachęcony do kontynuowania z nim dialogu. Powodzenia życzę.
                • manhu Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 26.05.26, 15:08
                  Dobra, to napisz kogo się udało odwołać przez Sejm.

Wklucz tu przypadki rządów mniejszościowych.
        • tapatik Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 21:32
          mazala2 napisał:

> opa34 napisał(a):
          >
          > > Oczywista oczywistosc
          >
          >
          > Podobną pewnością sądów charakteryzują się ludzie o bardzo ograniczonej wiedzy
          > ogólnej.

Nie wiem czy zauważyłeś, ale właśnie wyraziłeś osąd, który idealnie pasuje do podanej przez Ciebie definicji, czyli sam siebie nazwałeś osobą o bardzo ograniczonej wiedzy ogólnej.

Tak przy okazji - czy mogę prosić o jakieś badania naukowe świadczące o tym, że rzeczywiście jest tak jak napisałeś?
    • m.c.hrabia Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 13:15
      demencja macały przyspiesza
    • negativum Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 13:36
      "Kto prowadzi obrót materiałem siewnym bez zgłoszenia właściwemu wojewódzkiemu inspektorowi zamiaru prowadzenia obrotu materiałem siewnym, jest obowiązany do wniesienia na rachunek wojewódzkiego inspektoratu właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę prowadzącego obrót albo dostawcy, opłaty sankcyjnej w wysokości 2 270 zł, na podstawie decyzji wojewódzkiego inspektora właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę prowadzącego obrót albo dostawcy"

- mówi w art. 123 ustawy o nasiennictwie.

Donosi Agora. Dasz sąsiadce bulwę i ponad 2000 pokuty. Bulwa kartofla jest materiałem siewnym.
      • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 13:46
        negativum napisał:

> "Kto prowadzi obrót materiałem siewnym bez zgłoszenia właściwemu wojewódzkie
        > mu inspektorowi zamiaru prowadzenia obrotu materiałem siewnym, jest obowiązany
        > do wniesienia na rachunek wojewódzkiego inspektoratu właściwego ze względu na m
        > iejsce zamieszkania lub siedzibę prowadzącego obrót albo dostawcy, opłaty sankc
        > yjnej w wysokości 2 270 zł, na podstawie decyzji wojewódzkiego inspektora właśc
        > iwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę prowadzącego obrót albo d
        > ostawcy"
        >
        > - mówi w art. 123 ustawy o nasiennictwie.

>
        > Donosi Agora. Dasz sąsiadce bulwę i ponad 2000 pokuty. Bulwa kartofla jest mate
        > riałem siewnym.
        >
        Podaj link.
        • negativum Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 13:57
          mazala2 napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > "Kto prowadzi obrót materiałem siewnym bez zgłoszenia właściwemu wojew
          > ódzkie
          > > mu inspektorowi zamiaru prowadzenia obrotu materiałem siewnym, jest obowi
          > ązany
          > > do wniesienia na rachunek wojewódzkiego inspektoratu właściwego ze względ
          > u na m
          > > iejsce zamieszkania lub siedzibę prowadzącego obrót albo dostawcy, opłaty
          > sankc
          > > yjnej w wysokości 2 270 zł, na podstawie decyzji wojewódzkiego inspektora
          > właśc
          > > iwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę prowadzącego obrót
          > albo d
          > > ostawcy"
          > >
          > > - mówi w art. 123 ustawy o nasiennictwie.

> >
          > > Donosi Agora. Dasz sąsiadce bulwę i ponad 2000 pokuty. Bulwa kartofla jes
          > t mate
          > > riałem siewnym.
          > >
          > Podaj link.

next.gazeta.pl/next/7,151003,32805662,kara-2-tys-zlotych-za-dzielenie-sie-z-sasiadem-wielu-dzialkowcow.html
          • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 14:37
            Dzięki. Pomyślałem w pierwszej chwili, że żartujesz 😁✋🍷
            • negativum Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 16:36
              mazala2 napisał:

> Dzięki. Pomyślałem w pierwszej chwili, że żartujesz 😁✋🍷

Niestety to prawda. Nie ma tam przekazywania odpłatnego. Dasz komuś bulę, płacisz ca. 2200 zł.
              • stefan4 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 17:19
                negativum:L
                > Niestety to prawda. Nie ma tam przekazywania odpłatnego. Dasz komuś bulę,
                > płacisz ca. 2200 zł.

Nie chciałbym wymagać od Ciebie niczego ponad twoje możliwości, ale może potrafisz przeczytać cytowany przez Ciebie samego artykuł w całości, a nie tylko tytuł i słowo wstępne. Ew. poproś o pomoc kumpli i niech każdy przeczyta po jednym akapicie, a następnie odpocznie i czegoś się napije. Najlepiej niealkoholowego.

Jak już dojdziecie do tego fragmentu:

,,Bezpieczna pozostaje zwykła sąsiedzka wymiana, ale każda forma zarobku
                    może wymagać wcześniejszej rejestracji.

Choć przepisy wydają się rygorystyczne, ich celem jest ograniczenie
                    rozprzestrzeniania się chorób roślin i niebezpiecznych szkodników. Dzięki
                    kontroli państwo może monitorować pochodzenie materiału siewnego oraz
                    jego zgodność z normami jakości.''

to wtedy zredaguj swoją wieść hiobową ponownie. Najlepiej gdzieś poza wątkiem o Tusku broniącym przed dymisją.

- Stefan
    • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 13:38
      Rozmowy i komunikaty jakich można wysłuchać w mediach głównego nurtu i tzw. mediach opozyjcynie nastawionych do rządów KO, PSL i NL wydają się sugerować, że na dymisję zasługują jedynie Ministrowie Kierwiński i Semoniak za brak właściwej reakcji na trwające od tygodni fałszywe alarmy.
      Podzielam chyba ten pogląd!
      • stasi1 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 14:19
        A jaka to reakcje powinni podjąć? Tak z ciekawości sie pytam
        • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 14:40
          stasi1 napisał:

> A jaka to reakcje powinni podjąć? Tak z ciekawości sie pytam

Taką, która w możliwie najkrótszym czasie wykryje sprawców.
          • stasi1 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 15:05
            Szkoda że w sprawie morderstwa gen Papały nie spytali się ciebie w jaki sposób znaleźć tego mordercę. Dawno już siedziałby pod kluczem. Albo jaroszewiczow
            • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 17:20
              stasi1 napisał:

> Szkoda że w sprawie morderstwa gen Papały nie spytali się ciebie w jaki sposób
              > znaleźć tego mordercę. Dawno już siedziałby pod kluczem. Albo jaroszewiczow

Jeśli dobrze pamiętam to wykryto sprawców tych zbrodni.
              • stefan4 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 18:23
                stasi1:
                > Szkoda że w sprawie morderstwa gen Papały nie spytali się ciebie w jaki sposób
                > znaleźć tego mordercę. [...] Albo jaroszewiczow

mazala2:
                > Jeśli dobrze pamiętam to wykryto sprawców tych zbrodni.

Twoja pamięć jest być może lepsza niż rzeczywistość ale trochę niedokładna.

Śledztwo w sprawie Papały kończy się tak:
                    ,,31 lipca 2013 zapadł nieprawomocny wyrok uniewinniający obu oskarżonych.
                    27 października 2020 Sąd Okręgowy w Warszawie uniewinnił Igora M. z
                    zarzucanych mu czynów.''

A śledztwo w sprawie Jaroszewiczów tak:
                    ,,W listopadzie 2024 sąd uniewinnił oskarżonych od wszystkich zarzuconych
                    im czynów.''

- Stefan
                • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 18:37
                  Ani słowa nie pisałem o stanowisku sądu w obu sprawach.
                  • stefan4 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 18:48
                    mazala2:
                    > Ani słowa nie pisałem o stanowisku sądu w obu sprawach.

Pisałeś o wykryciu sprawców.

Wykrycie sprawców przez organa polega na tym, że organa podają nazwiska oraz fakty na tyle przekonujące, że sąd przychyla się do żądania prokuratury zapuszkowania nosicieli tych nazwisk. Jeśli organa wytypują jakieś nazwiska, ale bez mocnych dowodów, to nie jest to żadne wykrycie, tylko propaganda albo czyjeś dążenie do awansu per fas aut nefas .

- Stefan
                    • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 19:13
                      stefan4 napisał:

> mazala2:
                      > > Ani słowa nie pisałem o stanowisku sądu w obu sprawach.
                      >
                      > Pisałeś o wykryciu sprawców.
                      >
                      > Wykrycie sprawców przez organa polega na tym, że organa podają nazwiska oraz fa
                      > kty na tyle przekonujące, że sąd przychyla się do żądania prokuratury zapuszkow
                      > ania nosicieli tych nazwisk. Jeśli organa wytypują jakieś nazwiska, ale bez mo
                      > cnych dowodów, to nie jest to żadne wykrycie, tylko propaganda albo czyjeś dąże
                      > nie do awansu per fas aut nefas .
                      >
                      > - Stefan
                      >

Nie pisałem ani słowa o wykryciu sprawców przez organa.
                      • opa34 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 21:52
                        Wy pisiory klamiecie tez w snach?
                        mazala2:
                      • stefan4 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 22:45
                        mazala2:
                        > Nie pisałem ani słowa o wykryciu sprawców przez organa.

No to może to była Twoja prawa ręka, albo noga, w każdym razie to coś podpisało się Twoim nikiem:

mazala2:

- Stefan
                        • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 26.05.26, 08:21
                          stefan4 napisał:

> mazala2:
                          > > Nie pisałem ani słowa o wykryciu sprawców przez organa.
                          >
                          > No to może to była Twoja prawa ręka, albo noga, w każdym razie to coś podpisało się Twoim nikiem:
                          >
                          > mazala2:
                          > > Jeśli dobrze pamiętam to wykryto sprawców tych zbrodni.
                          >
                          > - Stefan
                          >

Myślę, ze odpowiednim partnerem dla ciebie do dalszej wymiany poglądów na powyższy temat jest jedna z moich nóg.
                          • m.c.hrabia Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 26.05.26, 10:24
                            Demencja
                            • opa34 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 26.05.26, 10:29
                              Pisizm raczej
                            • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 26.05.26, 12:19
                              m.c.hrabia napisał:

> Demencja

Niev rozpaczaj. Istnieją środki łagodzące, Najważniejszym jest cisza.
      • tapatik Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 22:39
        Pierwszy fałszywy alarm miał miejsce 16 maja, dziś mamy 25. Moim zdaniem stwierdzenie "trwające od tygodni fałszywe alarmy" jest przesadą.

Jaka powinna być właściwa reakcja na te alarmy? Policja ma nie reagować na zgłoszenia czy co?

Media opozycyjne to oczywiście, że drą mordę o dymisji, bo chcą wrócić do żłoba.
        • manhu Używać mózgu 26.05.26, 15:17
          tapatik napisał:
          > Jaka powinna być właściwa reakcja na te alarmy? Policja ma nie reagować na zgło
          > szenia czy co?
          Używać mózgu. Pierwsze 3 przypadki są nieznane (Sakiewicza i Kaczyńskiego - śmichy chichy ze strony służb i KO i tym bardziej Cenckiewicza).

Przypadek Nawrockiego cuchnie głupotą i fałszywką:
          1. zgłoszenie pożaru przez SMS (wątpię by to było aż 1% raczej równe 0%, ale jeśli nawet 0,1% to niemal wszystkie to fałszywki)
          2. służby stoją przed domem a tam ani dymu ani ognia
          3. przychodzi kolejny SMS o zagrożeniu życia dziecka (niby jaka matka wtedy pisze SMS-a mając służby za drzwiami)
          AD1. już tu mamy szanse 1/1000
          AD2. szansa spada do 1/1 000 000
          AD3. tu już góra 1 / 1 000 000 000

Życia nie można bronić za każdą cenę. Jest ono warte rzędu 5 mln zł (ok. tyle człowiek wypracuje). Inaczej dojdzie do absurdu, że ktoś zgłosi, że podłożył bombę w szpitalu i służby ewakuują całą Polskę (powodując gigantyczne zagrożenie zdrowia i życia tysięcy osób).
          • niegracz Re: Używać mózgu 26.05.26, 17:32
            oczywiście- trzeba pokaząć tego Idiotę, który przyjął takie zgłoszenie
            za dobrą monetę
            tego Idiote który dowodził akcją- nic sie nie pali? nie ma dymu ? - to włamywac sie !!!
            • manhu Re: Używać mózgu 27.05.26, 15:10
              Takie są procedury. Mózg pomoże ograniczyć koszty, ale i tak straż do Nawrockiego musiała pojechać.

U mnie służby szaleją. 5 wozów w 2 dni, realnie to ok. 10 minut mojego widzenia. Albo to mega-przypadek albo mamy ogromną ilość naśladowców. Dowcipnisiom pomoże konfiskata domu i samochodu, powinny być zabezpieczane od razu po zatrzymaniu (na poczet pokrycia strat). Oczywiście trzeba sprawdzić czy osoba nie jest wrabiana przez hakera.

PS. blokada zgłoszeń anonimowych nie pomoże, przestępcy chętniej będą używać danych niewinnych osób.
          • stefan4 Re: Używać mózgu 26.05.26, 21:33
            manhu:
            > 1. zgłoszenie pożaru przez SMS (wątpię by to było aż 1% raczej równe 0%, ale jeśli nawet 0,1%
            > to niemal wszystkie to fałszywki)

Co ma być 1%, albo 0%, a nawet 0,1% czego?

manhu:
            > 3. przychodzi kolejny SMS o zagrożeniu życia dziecka (niby jaka matka wtedy pisze
            > SMS-a mając służby za drzwiami)

Np. matka zajęta ratowaniem życia dziecka, jednocześnie krzycząca na kogoś innego, żeby wezwał pomoc. Jeśli ten ktoś jest niemową, albo jąkałą, to być może będzie wolał SMSowanie od telefonowania. Czy Ty jesteś za tym, żeby służby ratownicze olewały takie wezwania? Czy w ogóle żeby służby ratownicze olewały wszelkie zgłoszenia nieudolne lub nietypowe? Czy żeby, jadąc na akcję, rachowały prawdopodobieństwo, że wezwanie było fejkowe?

manhu:
            > AD1. już tu mamy szanse 1/1000
            > AD2. szansa spada do 1/1 000 000
            > AD3. tu już góra 1 / 1 000 000 000

Nie używaj liczb jak krawata, czy broszki, czy innego elementu bez znaczenia, a tylko zdobiącego. Liczby znaczą. Do chwili, kiedy ktoś niczego nie policzy, a tylko chlapnie ,,jedna tysięczna'' czy ,,jedna miliardowa'', a właściwie mu obojętnie która z nich.

manhu:
            Życia nie można bronić za każdą cenę. Jest ono warte rzędu 5 mln zł (ok. tyle człowiek wypracuje)

Rocznie? Przez całe życie? Znowu użyłeś liczby jako elementu zdobiącego.

Średnia długość życia w Polsce wynosi trochę ponad 80 lat. Gdyby człowiek przez ten czas wypracowywał średnio 5 mln zł (uśredniam również po okresie dziecięcym, dzieci również się ratuje), to byłoby to 62.5 tys./rok. Tak więc 37mln Polaków ,,wypracowywałby''
                37mln · 62.5tys.zł/rok  ≈  2.3bln zł/rok
            Dochód narodowy Polski wynosi ok. 3.9bln zł/rok; więc z tego wynikałoby, że ,,wypracowujemy'' tylko 60% PKB. No to kto nam dodaje pozostałe 40%?

- Stefan
            • manhu Re: Używać mózgu 27.05.26, 14:58
              stefan4 napisał:
              > Np. matka zajęta ratowaniem życia dziecka, jednocześnie krzycząca na kogoś inne
              > go, żeby wezwał pomoc. Jeśli ten ktoś jest niemową, albo jąkałą
              Zapomniałeś, że straż stała za drzwiami (a od rozpoczęcia "pożaru" upłynęło ok. 10 minut, ciężko by wtedy nie było ani dymu ani ognia). Tak samo matka otwiera drzwi, a nie pisze sms-a (jąkała też może).

> Nie używaj liczb jak krawata, czy broszki, czy innego elementu bez znaczenia
              Rzędu znaczy rządu. Są to wartości szacowane z dużą niedokładnością. Ważny jest rząd wielkości. 1, 1000, milion miliard itd. By wiedzieć, że nie warto było wydać 260 mld zł na uratowanie życia ok. 26 000 staruszków podczas 1 fali covid (realnie przedłużenie życia o 1-4 lata za 10 mln zł), w dodatku te 260 mld poszło po czasie gdy już było wiadomo z Włoch, UK itd że nie ma spodziewanej Hiszpanki II, ale jest HongKong II.
    • niegracz Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 14:24
      sam sie nie obroni prezentuje skrajny cynizm:
      Nazywać interwencję straży pożarnej, która zareagowała na informację o możliwym pożarze i zagrożeniu ludzkiego życia 'brutalnym atakiem służb na prezydenta' to skrajny cynizm lub skrajna głupota. Kompromitujecie się" - napisał Tusk, oznaczając we wpisie Czarnka, Morawieckiego i Boguckiego.
      • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 24.05.26, 14:45
        niegracz napisał:

> sam sie nie obroni prezentuje skrajny cynizm:
        > Nazywać interwencję straży pożarnej, która zareagowała na informację o możli
        > wym pożarze i zagrożeniu ludzkiego życia 'brutalnym atakiem służb na prezydenta
        > ' to skrajny cynizm lub skrajna głupota. Kompromitujecie się
        " - napisał Tus
        > k, oznaczając we wpisie Czarnka, Morawieckiego i Boguckiego.
        >

Czasami myślę. że Premier Tusk inaczej jak zdecydowana większość Polaków .”rozumie” znaczenia słów, których publicznie używa w różnych politycznie ważnych sytuacjach.
      • tapatik Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 22:44
        Skrajny cynizm to prezentują osoby dla których interwencja straży pożarnej na wezwanie jest "brutalnym atakiem służb na prezydenta" (o ile rzeczywiście ktoś tak napisał).
        Od tego jest straż pożarna, aby na takie wezwania reagować.
        • niegracz Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 26.05.26, 06:59
          tapatik napisał:

> Skrajny cynizm to prezentują osoby dla których interwencja straży pożarnej na w
          > ezwanie jest "brutalnym atakiem służb na prezydenta" (o ile rzeczywiście
          > ktoś tak napisał).
          > Od tego jest straż pożarna, aby na takie wezwania reagować.
          >
          >
          ' a tacy którzy nie widza nic podejrzanego w tym włamaniu reprezentują skrajną Głupotę;
          - anonimowe zgłoszenie podstawa do włamania do mieszkania ?
          - " nie ma dymu bez ognia"
          nie ma dymu , nie ma ognia,nie ma temperatury - ale wg służb jest pożar
          • tapatik Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 26.05.26, 22:39
            Dziękuję za wyjaśnienie, że prezentuję głupotę, nie wiem czemu z wielkiej litery.

Służby działają według pewnych procedur. Jeżeli mają zgłoszenie to je sprawdzają.
            Wyobraź sobie, że zasłabłeś w mieszkaniu i sąsiedzi zadzwonili na 112, że w mieszkaniu nad nimi był dziwny hałas jakby coś upadło. Wolałbyś, aby ratownicy zrezygnowali z wejścia do mieszkania, czy jednak żeby weszli?
            • niegracz Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 27.05.26, 06:58
              tapatik napisał:

> Dziękuję za wyjaśnienie, że prezentuję głupotę, nie wiem czemu z wielkiej liter
              > y.
              >
              > Służby działają według pewnych procedur. Jeżeli mają zgłoszenie to je sprawdzaj
              > ą.
              > Wyobraź sobie, że zasłabłeś w mieszkaniu i sąsiedzi zadzwonili na 112, że w mie
              > szkaniu nad nimi był dziwny hałas jakby coś upadło. Wolałbyś, aby ratownicy zre
              > zygnowali z wejścia do mieszkania, czy jednak żeby weszli?
              > --
              wyobraźmy sobie, że służby dostają SMS że u Tuska sie pali w domu
              przyjeżdzają... nie ma dymu.. bez ognia..
              - Dcaą Grupy jest ..Tapatik
              podejmuje decyzję_ drzwi wyłamac i zalać mieszkanie wodą i pianą
              , bo zgłoszenie było...
              • tapatik Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 27.05.26, 21:29
                Nie wiem czemu piszesz o mnie. Nie jestem strażakiem i nie wiem jakie są procedury. Natomiast strażacy na pewno mają jakieś procedury i się do tych procedur stosują.
                U mnie kiedyś Policja ścigała kierowcę, który nie zatrzymał się do kontroli. W efekcie pościgu kierowca rozwalił się na płocie. W lokalnych mediach był o tym artykuł i pod tym artykułem ludzie pisali, że Policja powinna odpuścić. Natomiast mój znajomy policjant powiedział, że Policja w takich sytuacjach nigdy nie odpuszcza.

Czyli - procedury.
    • obrotowy nie filozofuj - Donek nic nie musi. 24.05.26, 17:03
      mazala2 napisał:

> czy ... zdoła przekonać większość sejmową, że dalsze trwanie rządu pod
      > Jego kierownictwem jest zgodne z wolą społeczeństwa?

nie filozofuj - Donek nic nie musi.

a kazdy wniosek o wotum nieufnosci ze strony opozycji bedzie obalony przez jego wlasna wiekszosc sejmowa.
      • mazala2 Re: nie filozofuj - Donek nic nie musi. 24.05.26, 18:25
        obrotowy napisał:

> mazala2 napisał:
        >
        > > czy ... zdoła przekonać większość sejmową, że dalsze trwanie rządu pod
        > > Jego kierownictwem jest zgodne z wolą społeczeństwa?
        >
        >
        > nie filozofuj - Donek nic nie musi.
        >
        > a kazdy wniosek o wotum nieufnosci ze strony opozycji bedzie obalony przez jego
        > wlasna wiekszosc sejmowa.

Nielogicznie rozumujesz, droga forumowiczko!

Musi słuchać tych, którzy Go Premierem uczynili.
        • j-k Re: nie filozofuj - Donek nic nie musi. 24.05.26, 18:37
          mazala2 napisał:

> Nielogicznie rozumujesz, droga forumowiczko!
          >
          > Musi słuchać tych, którzy Go Premierem uczynili.
          >

- JA logicznie rozumuje ty NieDroga forumowiczko

a ci, ktorzy uczynili Donka premierem to jego musza sluchac , a nie on ich.
          • mazala2 Re: nie filozofuj - Donek nic nie musi. 24.05.26, 19:18
            j-k napisał:

> mazala2 napisał:
            >
            > > Nielogicznie rozumujesz, droga forumowiczko!
            > >
            > > Musi słuchać tych, którzy Go Premierem uczynili.
            > >
            >
            > - JA logicznie rozumuje ty NieDroga forumowiczko
            >
            > a ci, ktorzy uczynili Donka premierem to jego musza sluchac , a nie on ich.

Niemożliwe żebyś tak myślał, że słuchają tego, którego "nakręcili"
            • j-k nie udawaj, ze nie wiesz. 25.05.26, 18:33
              mazala2 napisał:
              > Niemożliwe żebyś tak myślał, że słuchają tego, którego "nakręcili"

Niemozliwe, zebys nie wiedzial, ze PO - to nie jest Partia w znaczeniu klasycznym.

To organizacja wodzowska Naczelnego Wodza.

Taki np. Grzesio Schetyna (moj ulubieniec) probowal czasem szczeknac cos nie po mysli Wodza...

- to wylecial na boczny tor do Senatu.

• mazala2 Re: nie udawaj, ze nie wiesz. 26.05.26, 12:22
                j-k napisał:

> mazala2 napisał:
                > > Niemożliwe żebyś tak myślał, że słuchają tego, którego "nakręcili"
                >
                >
                > Niemozliwe, zebys nie wiedzial, ze PO - to nie jest Partia w znaczeniu klasyczn
                > ym.
                >
                > To organizacja wodzowska Naczelnego Wodza.
                >
                > Taki np. Grzesio Schetyna (moj ulubieniec) probowal czasem szczeknac cos nie po
                > mysli Wodza...
                >
                > - to wylecial na boczny tor do Senatu.
                >

Wniosek "nakręcano Tuska> a użyto do tego Schetyny.
    • pies.na.czarnych Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 19:15
      > swoich ministrów odpowiedzialnych za nadzór nad służbami mundurowymi i służbami specjalnymi.

Niby dlaczego?
      • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 19:52
        pies.na.czarnych napisała:

> > swoich ministrów odpowiedzialnych za nadzór nad służbami mundurowymi i sł
        > użbami specjalnymi.
        >
        > Niby dlaczego?

Myślę, że nie rozumieją Jego intencji.
        • pies.na.czarnych Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 20:02
          > Myślę,

Za dużo myślisz, a z resztą kto ci na to pozwala 🤣
          • mazala2 Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 25.05.26, 20:18
            pies.na.czarnych napisała:

> > Myślę,
            >
            > Za dużo myślisz, a z resztą kto ci na to pozwala 🤣

Redakcja.
    • niegracz Re: Czy Premier Tusk obroni przed dymisją 26.05.26, 22:17
      się ?
      ma szanse
      powie tak: