Dodaj do ulubionych

Polacy nie chcą prawicy

26.08.26, 17:48
Gdyby trzeba było wybrać między dwoma blokami:

"Respondenci mogli wybrać między dwoma blokami. Autorzy badania założyli, że jeden tworzyłyby Koalicja Obywatelska, Polskie Stronnictwo Ludowe, Nowa Lewica, Unia Centrum i Partia Razem, a drugi Prawo i Sprawiedliwość, Konfederacja Wolność i Niepodległość, Konfederacja Korony Polskiej oraz Rozwój Plus. Na centrolewicową koalicję z udziałem KO zagłosowałoby 55,41 proc. ankietowanych. Prawicowy blok z udziałem PiS poparłoby 43,10 proc. badanych. Na inne ugrupowania, znajdujące się poza takimi blokami, głos oddałoby 2 proc. uczestników sondażu. "

wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32987513,kto-wygralby-wybory-gdyby-stanely-do-nich-tylko-dwa-bloki-polityczne.html
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Polacy nie chcą prawicy 26.08.26, 17:56
      Nastały ciężkie czasy dla rozmodlonych złodziei.
      • czciborwielki Te czasy trwają już od jakiegoś czasu. 30.08.26, 06:18
        pies.na.czarnych napisała:

> Nastały ciężkie czasy dla rozmodlonych złodziei.

Te czasy trwają już od jakiegoś czasu, ale wg mnie są i tak zbyt łagodne.
    • stefan4 Re: Polacy nie chcą prawicy 26.08.26, 18:33
      czciborwielki:
      > Na centrolewicową koalicję z udziałem KO zagłosowałoby 55,41 proc. ankietowanych.
      > Prawicowy blok z udziałem PiS poparłoby 43,10 proc. badanych.
      > Na inne ugrupowania, znajdujące się poza takimi blokami, głos oddałoby 2 proc.

Razem 100.51%.

Tak, wiem, że to nie Ty przekroczyłeś 100% tylko redaktor Patryk Rutkowski. Nieustannie zadziwia mnie nieostrożność dziennikarzy w obchodzeniu się z liczbami.

- Stefan
      • no-popis Re: Polacy nie chcą prawicy 26.08.26, 19:59
        stefan4 napisał:

> Razem 100.51%.
        >
        > Tak, wiem, że to nie Ty przekroczyłeś 100% tylko redaktor Patryk Rutkowski. Ni
        > eustannie zadziwia mnie nieostrożność dziennikarzy w obchodzeniu się z liczbami
        Kiedyś sprawniejsi ludzie, przynajmniej potrafili liczyć, PrOdukowali te PrOpagandowe sondaże. Obecnie to wszystko projekt Marka POlska w wydaniu tego nurtu, który rozgromił prawicę.
        • tapatik Re: Polacy nie chcą prawicy 26.08.26, 21:13
          Odnoszę wrażenie, że piszesz inaczej niż kiedyś?
          To jest Was dwóch? /że tak polecę klasykiem/
      • czciborwielki Re: Polacy nie chcą prawicy 30.08.26, 06:17
        stefan4 napisał:

> czciborwielki:
        > > Na centrolewicową koalicję z udziałem KO zagłosowałoby 55,41 proc. ankiet
        > owanych.
        > > Prawicowy blok z udziałem PiS poparłoby 43,10 proc. badanych.
        > > Na inne ugrupowania, znajdujące się poza takimi blokami, głos oddałoby 2
        > proc.
        >
        > Razem 100.51%.
        >
        > Tak, wiem, że to nie Ty przekroczyłeś 100% tylko redaktor Patryk Rutkowski. Ni
        > eustannie zadziwia mnie nieostrożność dziennikarzy w obchodzeniu się z liczbami
        > .
        >
        > - Stefan
        >

Tam powinno być "ok. 2 proc.", czy "poniżej 2 proc.". Zwróć uwagę, że odsetek głosujących na inne ugrupowania podany został bez miejsc po przecinku.
        • stasi1 Re: Polacy nie chcą prawicy 30.08.26, 08:27
          Raczej dużo poniżej 2%. Albo powyżej 1%
    • pies.na.czarnych Re: Polacy nie chcą prawicy 26.08.26, 19:06
      https://pbs.twimg.com/media/HQqIlkHXoAAld9y?format=jpg&name=medium
      • czciborwielki Re: Polacy nie chcą prawicy 30.08.26, 06:19
        pies.na.czarnych napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/HQqIlkHXoAAld9y?format=jpg&name=medium

Ale o co chodzi?
        • asia-loi Re: Polacy nie chcą prawicy 30.08.26, 09:18
          czciborwielki napisał(a):

> pies.na.czarnych napisała:
          >
          > > [img]https://pbs.twimg.com/media/HQqIlkHXoAAld9y?format=jpg&name=medium[
          > /img]
          >
          > Ale o co chodzi?

Moskal oświadczył się na dole w kopalnii, zatrzymując pracę kopalnii. A co, im wszystko wolno. Koszty po stronie kopalnii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka