Dodaj do ulubionych

Rekordowa rzesza przeciwników rządu

08.10.26, 09:17
Badanie, które CBOS przeprowadził między 14 a 27 września, pokazuje, że 45 proc. respondentów deklaruje się jako przeciwnicy rządu. To wzrost o 5 punktów procentowych wobec sierpnia. Zwolennicy rządu stanowili, według danych CBOS, 33 proc. badanych, czyli o 1 punkt procentowy więcej niż miesiąc wcześniej. Obojętność wobec gabinetu zadeklarowało 20 proc. ankietowanych. To o 4 punkty mniej niż przed miesiącem. Myślę, że Polacy jeszcze gorzej ich oceniają niż CBOS. wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zapytali-o-sytuacje-w-polsce-sondaz-nie-pozostawia-zludzen-n,nId,23554492
Obserwuj wątek
    • opa34 Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 08.10.26, 10:09
      Patologiczne "to nie ja, to nie my - to oni". PiS to ideologia, nie partia, trudno z niej wyjść.
      • bobislaw.borboje Rzesza: 08.10.26, 10:15
        Bosak, Męcek, Brown i ich wyznawcy.

Tylko pytanie: która to Rzesza? IV ?
        • stefan4 Re: Rzesza: 08.10.26, 11:10
          bobislaw.borboje:
          > Bosak, Męcek, Brown

Przecież ten ostatni to nie ,,Brown '' po angielsku, tylko ,,Braun '' po niemiecku. No cóż, nazwiska sobie człowiek nie wybiera, a z wnioskiem o zmianę występuje nadzwyczaj rzadko...

A co do tego środkowego, to wygląda na liczbę mnogą od ,,Metze '', w którą wstawiono ,,n'', żeby brzmiało delikatniej.

Ten pierwszy raczej nie chodzi na ,,Bosak''-a, ani nie przyciąga ,,Bosak''-iem jachtu do pachołków na pomoście, tylko stara się zostać ,,Boss ''-em.

- Stefan
          • boggi_dan Re: Rzesza: 08.10.26, 11:28
            stefan4 napisał:

> bobislaw.borboje:
            > > Bosak, Męcek, Brown
            >
            > Przecież ten ostatni to nie ,,Brown '' po angielsku, tylko ,,B
            > raun 
            '' po niemiecku. No cóż, nazwiska sobie człowiek nie wybiera,
            > a z wnioskiem o zmianę występuje nadzwyczaj rzadko...
            >
            > A co do tego środkowego, to wygląda na liczbę mnogą od ,,Metze ''
            > , w którą wstawiono ,,n'', żeby brzmiało delikatniej.
            >
            > Ten pierwszy raczej nie chodzi na ,,Bosak''-a, ani nie przyciąga ,,Bosak''-iem
            > jachtu do pachołków na pomoście, tylko stara się zostać ,,Boss ''
            > -em.
            >
            > - Stefan
            >
            Wracając do tematu. Najbardziej dotkliwe dla rządzących są zawarte w raporcie CBOS oceny dotyczące sytuacji ekonomicznej. Aż 58 proc. respondentów odpowiedziało negatywnie na pytanie, czy polityka rządu stwarza szanse poprawy sytuacji gospodarczej. Sytuacja polityczna i gospodarcza świata nie daje szansy temu rządowi. Ceny benzyny, ceny gazu i prądu są nieubłagane. Do tego długo publiczny rośnie i nie ma co udawać, że nie dotyczy nikogo.
          • bobislaw.borboje Re: Rzesza: 08.10.26, 21:06
            > Ten pierwszy raczej nie chodzi na ,,Bosak''-a

No raczej nie. Podobno jego Matka jest Królową Polski. Tak twierdzą biskupi niektórzy.

> Przecież ten ostatni to nie ,,Brown '' po angielsku, tylko ,,Braun '' po niemiecku.

Grigorij po rosyjsku. Ale faktycznie, Amerykanom pozwolił polecieć w kosmos von Braun, a nie von Brown.

• no-popis Re: Rzesza: 09.10.26, 06:28
          bobislaw.borboje napisała:

> Bosak, Męcek, Brown i ich wyznawcy.
          >
          > Tylko pytanie: która to Rzesza? IV ?
          Wy, komuniści zawsze popełnialiście różne złe czyny a nawet zbrodnie stawiając przeciwnikom a póżniej ofiarom zarzut faszyzmu.
          Twój druh Putin podobnie przecież najechał Ukrainę bo ....jest tam faszyzm.
      • boggi_dan Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 08.10.26, 10:18
        opa34 napisał(a):

> Patologiczne "to nie ja, to nie my - to oni". PiS to ideologia, nie partia, tru
        > dno z niej wyjść.
        CEBOOOS to rządowe narzędzie tak mówi.
        i jeszcze TVN w agoni. Aż dziw mnie bierze.
    • boggi_dan Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 08.10.26, 19:18
      Prezydent Nawrocki liderem w najnowszym sondażu. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.rp.pl/polityka/art45305131-najnowszy-sondaz-cbos-karol-nawrocki-liderem-zaufania-rosnie-nieufnosc-do-rzadu&ved=2ahUKEwiw9Nik9qqXAxVTIBAIHWKAI_MQFnoECBoQAQ&sqi=2&usg=AOvVaw1OLFenczVG1CtMT3O6Nuz6
    • perla.roztocza Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 08.10.26, 19:30
      no bo to jest marny rząd.
      Taka zbieranina ze zwykłym żulem na czele właśnie.
      • tapatik Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 08.10.26, 20:46
        Alternatywą jest rząd pisich ze starym cwaniaczkiem na czele. Chcesz żeby oni wrócili?
        Tusk nie jest zamieszany w żadną aferę kryminalną, Kaczyński jest podejrzany o przekręty związane ze spółką "Srebrna" i nie wiadomo jaka była jego rola w aferach Zonda Crypto i SKOK-ów.

Poza tym jak rządziło PO to inflacja spadała i nawet doszło do deflacji, jak rządził PiS to inflacja szła w górę.
        • perla.roztocza Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 08.10.26, 21:01
          tapatik napisał:

> Alternatywą jest rząd pisich ze starym cwaniaczkiem na czele.

niekoniecznie, jest jeszcze konfa a dla tych co mają faktyczne poglądy lewicowe Razem.

> Tusk nie jest zamieszany w żadną aferę kryminalną, Kaczyński jest podejrzany o
          > przekręty związane ze spółką "Srebrna"

nie wiem czy słyszałeś, że prokuratura Żurka umorzyła te sprawy bo nic nie odkryli.

i nie wiadomo jaka była jego rola w afer
          > ach Zonda Crypto i SKOK-ów.

z tego co wiem to już drugi zespół prokuratorów zrezygnował bo mieli dość ustawiania śledztwa pod winę pisowców.

> Poza tym jak rządziło PO to inflacja spadała i nawet doszło do deflacji, jak rz
          > ądził PiS to inflacja szła w górę.

był covid to wszędzie szła do góry.
          PiS kradł i pieniądze były na wszystko. KO nie kradnie i pieniędzy nie ma na nic.
          Więc może jest odwrotnie?
          Widzisz, mnie nie chodzi o to którzy tym razem się dorwą, mnie chodzi o zmianę ustroju a tego Tusk nie chce.
          Poza tym nie lubię takich pokątnych cwaniaczków, a tak postrzegam jego właśnie.
          • bobislaw.borboje Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 08.10.26, 21:21
            > jest jeszcze konfa a dla tych co mają faktyczne poglądy lewicowe Razem.

Niech zrobią koalicje, marksista Zandberg z narodowym socjalistą Brałnem. To dwie strony tej samej monety. Albo jak dwie twarze Geminusa.
            Był taki serial czarno-biały za mojej młodości, z Irą von Fürstenberg i Alidą Chelli, w których jako młodszy nastolatek byłem zakochany. Starzy pozwolili mi to oglądać.

• tapatik Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 08.10.26, 23:10
            Wiem o tym umorzeniu, nie mniej uzasadnienie jest dość dziwne. Austriak powinien rozmawiać nie z Kaczyńskim, ale z zarządem spółki, bo to zarząd spółki może podjąć decyzje odnośnie budowy tych dwóch wieżowców. Tymczasem Kaczyński w rozmowach z Austriakiem udawał, że to on rządzi w spółce i że to z nim trzeba negocjować.
            Czyli wychodzi na to, ze najpierw Kaczyński wydudkał Austriaka, a teraz polski wymiar sprawiedliwości.

Nie wiemy z jakiego powodu zrezygnował ten zespół prokuratorów. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji, że przyczyna było ustawianie śledztwa. Z tego co czytam od kilku dni działa nowy zespół.
            Tylko co z tej rezygnacji wynika? Przecież już teraz widać, że w aferę Zonda Crypto są zamieszani politycy pis i konfy.

Zgadzam się, że w okresie pandemii COVID inflacja wszędzie poszła do góry. I o to nie mam pretensji. Natomiast jeśli obejrzysz sobie dane dotyczące inflacji to przekonasz się, że inflacja poszła do góry również przed pandemią. Poza tym jak wytłumaczysz deflację za Tuska?

PiS kradł i pieniądze były na wszystko. KO nie kradnie i pieniędzy nie ma na nic.

A to jest prawda, że było na wszystko? Skoro było na wszystko to dlaczego deficyt rósł i dlaczego wzięliśmy kredyty na zakup uzbrojenia?

Razemki mi się nie podobają. Mogli wejść do rządu, ale nie weszli, natomiast radośnie ten rząd krytykują.
            Konfa Brauna dla mnie jest za bardzo proradziecka.
            Konfa Menzena jest zbyt dziecinna. Niby mają pomysły na gospodarkę, ale te pomysły są moim zdaniem zbyt utopijne. Poza tym Konfa nie jest w stanie rządzić samodzielnie, musiała by rządzić razem z Kaczyńskim, a Kaczyński ich zrobi w konia i w praktyce będziemy mieć powrót pisich.
            • negativum Gdzie ty widzisz deflację Herr Donalda? 09.10.26, 06:35
              tapatik napisał:

> Zgadzam się, że w okresie pandemii COVID inflacja wszędzie poszła do góry. I o
              > to nie mam pretensji. Natomiast jeśli obejrzysz sobie dane dotyczące inflacji t
              > o przekonasz się, że inflacja poszła do góry również przed pandemią. Poza tym j
              > ak wytłumaczysz deflację za Tuska?

Gdzie ty widzisz deflację Herr Donalda?
              • stefan4 Re: Gdzie ty widzisz deflację Herr Donalda? 09.10.26, 10:27
                negativum:
                > Gdzie ty widzisz deflację Herr Donalda?

Na przykład   TU .

Rozumiem, że powtórnie, po raz nie wiadomo który, szczycisz się jak paw znajomością imienia premiera oraz pisowni obcojęzycznego wyrazu ,,Herr ''. No to powtarzaj, powtarzaj, repetitio est mater stultorum ...

- Stefan
                • hymenoz Re: Gdzie ty widzisz deflację Herr Donalda? 09.10.26, 11:50
                  stefan4 napisał:

> Na przykład   TU
                  > ]
                   .
                  >
                  > Rozumiem, że powtórnie, po raz nie wiadomo który, szczycisz się jak paw znajomo
                  > ścią imienia premiera oraz pisowni obcojęzycznego wyrazu ,,Herr '
                  > '. No to powtarzaj, powtarzaj, repetitio est mater stultorum ...

Da się wytłumaczyć jeśli odejdzie się od herów Batyrów i Donaldów.
                • negativum Widzę tam, że ca. 82 069 kwoty wolnej od PIT 09.10.26, 14:10
                  stefan4 napisał:

> negativum:
                  > > Gdzie ty widzisz deflację Herr Donalda?
                  >
                  > Na przykład   TU
                  > ]
                   .

Trudno to nazwać deflacją Herr Donalda.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,180324951,180324951,5_19zl_litr_.html
            • perla.roztocza Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 12:39
              tapatik napisał:

> Wiem o tym umorzeniu, nie mniej uzasadnienie jest dość dziwne. Austriak powinie
              > n rozmawiać nie z Kaczyńskim, ale z zarządem spółki, bo to zarząd spółki może p
              > odjąć decyzje odnośnie budowy tych dwóch wieżowców. Tymczasem Kaczyński w rozmo
              > wach z Austriakiem udawał, że to on rządzi w spółce i że to z nim trzeba negocj
              > ować.
              > Czyli wychodzi na to, ze najpierw Kaczyński wydudkał Austriaka, a teraz polski
              > wymiar sprawiedliwości.

ja to tam dokładnie nie znam się ale chyba to jest tak, że żeby zaplanować budowę wysokich budynków to musisz mieć z miasta warunki zabudowy. Czy ile może być pięter, , usytuowanie aby komuś nie zaciemnić okien, garaż podziemny, itd.
              Bez WZ żadnych planów nie zrobisz, a miasto stołeczne pod rządami KO nigdy Kaczyńskiemu nie wyda WZ.
              I to powiedzieli wprost i publicznie.
              Dlatego nie wiem co tam Austriak rysował ale bez WZ żadnych prawdziwych planów się nie zrobi.
              Poza tym krwawy karzeł z Żoliborza poprosił o fakturę do zapłaty bo nie może bez tego zrobić przelewu. A nawet poradził mu pójść do sadu aby mieć kwit jako podstawę zapłaty.
              Cała ta prowokacja była zrobiona przez Giertycha, ale koń jak to on, spieprzył wszystko i nie udało się właśnie.
              • tapatik Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 16:06
                Z tego co czytałem to Austriak wystawił fakturę za prace, które wykonał, bo rzeczywiście wykonał.
                Nie wiem skąd wziąłeś Giertycha, bo on pojawił się dopiero wtedy, kiedy Austriak dowiedział się, że nie dostanie kasy za fakturę.
                Czyli - najpierw Austriak dogadał się z Kaczyńskim odnośnie wykonania prac, wykonał je, poszedł do Kaczyńskiego, wystawił fakturę, dowiedział się, że kasy nie dostanie, wkurzony zaczął szukać prawnika w Polsce i trafił na Giertycha.
                • perla.roztocza Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 16:23
                  tapatik napisał:

> Z tego co czytałem to Austriak wystawił fakturę za prace, które wykonał, bo rze
                  > czywiście wykonał.
                  > Nie wiem skąd wziąłeś Giertycha, bo on pojawił się dopiero wtedy, kiedy Austria
                  > k dowiedział się, że nie dostanie kasy za fakturę.
                  > Czyli - najpierw Austriak dogadał się z Kaczyńskim odnośnie wykonania prac, wyk
                  > onał je, poszedł do Kaczyńskiego, wystawił fakturę, dowiedział się, że kasy nie
                  > dostanie, wkurzony zaczął szukać prawnika w Polsce i trafił na Giertycha.

widać, że nigdy nie prowadziłeś działalności gospodarczej.
                  Wiec co zrobić jak ktoś nie opłacił faktury?
                  Na pewno nie idzie się z tym do mediów.
                  Najpierw wysyła się pocztą wezwanie do zapłaty i nalicza karne odsetki.
                  Jeżeli to nie zadziała to są 2 możliwości:
                  1. idziemy do sądu, dostajemy tytuł wykonawczy i następnie sprawę powierzamy komornikowi, który wejdzie na konta dłużnika i jego majątek.
                  2. sprzedajemy dług firmie windykacyjnej, która nęka dłużnika non stop a w przypadku braku efektów robi to jak w punkcie 1.
                  Ponieważ nic takiego się nie stało to znaczy żadnej faktury nie było.
                  Bo gdyby była to pieniądze dawno już by były ściągnięte.
                  Więc nie dawaj się nabierać na istnienie jakiejś faktury właśnie.

• perla.roztocza Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 16:45
                    perla.roztocza napisał(a):

> widać, że nigdy nie prowadziłeś działalności gospodarczej.
                    > Wiec co zrobić jak ktoś nie opłacił faktury?
                    > Na pewno nie idzie się z tym do mediów.
                    > Najpierw wysyła się pocztą wezwanie do zapłaty i nalicza karne odsetki.
                    > Jeżeli to nie zadziała to są 2 możliwości:
                    > 1. idziemy do sądu, dostajemy tytuł wykonawczy i następnie sprawę powierzamy ko
                    > mornikowi, który wejdzie na konta dłużnika i jego majątek.
                    > 2. sprzedajemy dług firmie windykacyjnej, która nęka dłużnika non stop a w przy
                    > padku braku efektów robi to jak w punkcie 1.
                    > Ponieważ nic takiego się nie stało to znaczy żadnej faktury nie było.
                    > Bo gdyby była to pieniądze dawno już by były ściągnięte.
                    > Więc nie dawaj się nabierać na istnienie jakiejś faktury właśnie.
                    >

jeżeli chcesz dowodu na to, że napisałem prawdę to proponuję eksperyment.
                    Nie opłać faktury np. za telefon.
                    Co zrobi dostawca usługi?
                    Najpierw będą dzwonić i upominać się, potem wyłączą ci telefon, a na koniec kiedyś pojawi się w twoich drzwiach komornik lub bardziej prawdopodobne firma windykacyjna.
                    Aha, i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz.
                    Dłużnicy podlegają w Polsce ochronie prawnej i ujawnienie komukolwiek, że nie zapłaciłeś faktury naraża wierzyciela na przykre konsekwencje karne i finansowe.
                    Np. nie można powiadomić twojego szefa w firmie, że nie płacisz.
                    Albo powiesić na drzwiach twojego domu karteczki, że jesteś dłużnikiem.
                    Za coś takiego sąd przywali kilkadziesiąt tysięcy zł kary.
                    Więc jeżeli Kaczyński byłby dłużnikiem to Austriak miałby karę sądową za ujawnienie, że Kaczyński jest dłużnikiem właśnie.
        • stasi1 Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 09:33
          Akurat to nie było by źle dla bogiego.
          • boggi_dan Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 11:39
            stasi1 napisał:

> Akurat to nie było by źle dla bogiego.
            Hehe. Donald jest jaki jest i jaki był, natomiast pretensje trzeba mieć do skołowanych jego wyborców😁
      • negativum Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 01:10
        perla.roztocza napisał(a):

> no bo to jest marny rząd.
        > Taka zbieranina ze zwykłym żulem na czele właśnie.

Żurkiem?
        • boggi_dan Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 05:49
          negativum napisał:

> perla.roztocza napisał(a):
          >
          > > no bo to jest marny rząd.
          > > Taka zbieranina ze zwykłym żulem na czele właśnie.
          >
          > Żurkiem?
          >
          > I z jajkiem. CBOS bezlitosny dla rządu."

Uprasza się CBOS o litość i publikację bardziej optymistycznych dla rządu.
    • niepoprawnylogin1980 Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 08:28
      Za rok trafią na śmietnik historii.
      A potem rozliczenie.
      • perla.roztocza Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 12:26
        niepoprawnylogin1980 napisał:

> Za rok trafią na śmietnik historii.
        > A potem rozliczenie.

żadnych rozliczeń, to bezproduktywne jak każda zemsta.
        Musimy zbudować CPK, Przylądek Pomerania, terminal T5 w Gdańsku, elektrownię atomową, dokończyć ekspresówki, budownictwo mieszkaniowe, czytelny system podatkowy dla przedsiębiorców.
        To są zadania a nie jakieś pieprzone rozliczenia.
        Rozliczeniami niczego nie zbudujesz.
        Straci się tylko czas i zatruje krew.
        A poza tym chcesz być taki jak hund czy inny sefan4, którzy dostają orgazmu na widok kogoś w kajdankach właśnie?
        • opa34 Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 13:13
          Jeszcze "musimy" zbudowac lotniskowiec
          • perla.roztocza Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 15:14
            opa34 napisał(a):

won prostaku właśnie.

> Jeszcze "musimy" zbudowac lotniskowiec
            • opa34 Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 15:50
              Czyli nie bedzie lotniskowca?
              • perla.roztocza Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 15:56
                opa34 napisał(a):

przestań zabiegać po moje zainteresowanie.
                Nie zadaję się ze ścierwem więc nic nie osiągniesz.
                Oczywiście poza kopniakiem, szkopska świnio właśnie.

> Czyli nie bedzie lotniskowca?
                • opa34 Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 16:57
                  Uuuu polaczku piekna kultura
                  • perla.roztocza Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 17:02
                    no i co się tak szkopie ślinisz do mojej osoby?
                    Czy ty nie masz nawet resztek godności?
                    No nie masz skoro po otrzymaniu won nadal łasisz się.
                    Cham honoru nie ma właśnie..

opa34 napisał(a):

> Uuuu polaczku piekna kultura
                  • niepoprawnylogin1980 Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 17:12
                    opa34 napisał(a):

> Uuuu polaczku piekna kultura

I kto to pisze?
                    Przedstawiciel kulturWy POdszKOpskiej na tym forum:))
                    • perla.roztocza Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 17:24
                      niepoprawnylogin1980 napisał:

> I kto to pisze?
                      > Przedstawiciel kulturWy POdszKOpskiej na tym forum:))

to szkopski wieprz, były esbek, przeniósł się do szkopów na robotę u bauera.
                      No i teraz pluje ze złości właśnie.
                      • niepoprawnylogin1980 Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 17:54
                        Ale jak dla obserwatora tego forum jest to jak łatwo znajduje sojuszników w POstaci opcji nazywanej "niesprawiedliwie" niemiecką:))
                        Frustracja tych co sprzedali się za DM narosła kiedy zaczął zmniejszać się dystans poziomu życia.
                        No co przecież jasne jest, że przydużej dysproporcji to po prostu nie ma innego wyjścia jak tylko się sprzedać:)
                        Słyszałem od bezpośredniego świadka jak to zszokowany był taki "Niemiec" kiedy dowiedział się, że jego znajomy który został w Polsce ma emeryturę wyższą od tego "Niemca":))
                        • niepoprawnylogin1980 Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 21:32
                          Errata: jak dla obserwatora tęgi forum ciekawe jest itd
        • niepoprawnylogin1980 Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 13:21
          Uważam , że niewiele się zbuduje bez rozliczeń.
          A sytuacja taka, że patrioci są mordowani przez seryjnego samobójcy a zdrajcy robią kariery to patologiczny przykład, który procentuje tym, że coraz więcej patusów chce robić karierę na zdradzie.
          Uważam, że to nie dokonano rozliczeń i kolejne kadry były szkolone przez zdrajców bądź też poprzez układy przyjmowali swoich i eliminowali lepszych ale spoza układu to także przyczynek do patologii jaką obecna patologiczna władza wykorzystuje skwapliwie.
          • niepoprawnylogin1980 Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 13:25
            PS
            Tak jak już pisałem rozliczenia powinny sięgnąć wcześniej niż tylko rozliczenie reżimu rudej wrony.
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,179619677,179619677,Za_dwa_lata_komisja_ds_przepoczwarzenia_komuny_.html?so=0

Za dwa lata komisja ds przepoczwarzenia komuny-
            - i długofalowych skutków tego procederu.
            Wtedy już Braun będzie (współ)rządził.
            PiS co prawda przespał 8 lat ale teraz po represjach jakich doświadczają ze strony obecnego reżimu to nawet wśród represjonowanych pisowców Braun będzie miał sojuszników.

Przede wszystkim należy wyjaśnić wiele mordów politycznych jakie wydarzyły się w POst PRL a zaczęły jeszcze
            w okolicach "obrad" okrągłego stołu kiedy to zamordowano trzech księży.

Oczywiście lemingi wytresowane przez swoje autorytety wierzą święcie, że np zgodny powiązane z aferą FOZZ to przypadeG:

"...Michał Falzmann (1991) – inspektor NIK, który wykrył mechanizm FOZZ;
            👉 zmarł nagle na zawał serca, w wieku 38 lat, krótko po odsunięciu od kontroli.

Walerian Pańko (1991) – prezes NIK, miał przedstawić w Sejmie raport o FOZZ;
            👉 zginął w wypadku samochodowym w drodze do Warszawy.

Janusz Zaporowski (1991) – pasażer auta Pańki;
            👉 zginął w tym samym wypadku.

Anatol Lawina (2006) – przełożony Falzmanna w NIK;
            👉 wcześniej brutalnie pobity, zmarł w wyniku powikłań.

Dwaj policjanci (daty niejawne w źródłach publicznych) – pierwsi na miejscu wypadku Pańki;
            👉 według relacji medialnych później utonęli „na rybach”..."

Także inne przedziwne śmierci to w/g lemingów przyadeG:

strzelający do siebie (!) kilka razy z takiej odległości , że musiał by mieć ręce długości dwóch metrów bo nie było śladów prochu.
            albo, że kobieta nastawiła wodę i obrała warzywa , namoczyła mięso etc - przygotowywała wszystko na zupę a potem pojechała do lasu i się spaliła ,
            świadkowie koronni w celi monitorowanej całodobowo ,
            bokser który miał zaraz wyjść ale powiesił się w pozycji leżącej itd itp

www.youtube.com/watch?v=amJPgakOi30

a w drugiej kolejności nadejdzie pora na wyjaśnienie narodzin fortun beneficjentów :

"...1️⃣ Majątki byłych SB na „przekształceniach” – to jest fakt

Nie jest to domysł.

Po 1989 r.:

funkcjonariusze aparatu bezpieczeństwa mieli przewagę informacyjną,

znali:

realną wartość majątku państwowego,

sieci powiązań,

ludzi decyzyjnych,

często wchodzili w biznes, bankowość, ochronę, media, handel zagraniczny.

📌 To było opisywane m.in. jako:

„uwłaszczenie nomenklatury”,

„kapitalizm polityczny”,

„prywatyzacja przez insidersów”.

➡️ To nie wymaga istnienia jednej „centrali” – wystarczyła:

sieć kontaktów,

bezkarność,

brak lustracji,

brak kontroli nad służbami i majątkiem.

Ten element jest bezsporny historycznie...."
            • tapatik Re: Rekordowa rzesza przeciwników rządu 09.10.26, 21:40
              Obecny rząd nie jest reżimem. Najbardziej do reżimu zbliżył się rząd pisu, który podporządkował sobie prokuraturę, a potem próbował podporządkować sądownictwo, plus podsłuchiwanie opozycji.

Jeżeli rozliczeniami jest sądzenie przestępców, to powinniśmy osądzić wszystkich bez względu na przynależność partyjną.
              Czyli jeśli mamy aferę Kolegium Tumanum to trzeba wziąć za dupę wszystkich studentów, którzy kupili na tej uczelni dyplom, nie patrząc z jakiej są partii i czy w ogóle są w jakiejkolwiek partii.
              Tymczasem żądasz rozliczeń obecnego rządu, a zażarcie bronisz poprzedniego. Dla mnie to mentalność Kalego. Tym bardziej, że pisi mocno narozrabiali, a KO tak sobie. Co więcej jeśli jakaś afera KO wyjdzie na jaw, to jednak winni ponoszą odpowiedzialność. Na przykład doktor Kasprzyk musiał pożegnać się z fotelem radnego w Ursusie oraz z pracą w Szpitalu Południowym. Owszem, na razie jest na wolności, ale nie jest już w KO i w jego sprawie jest prowadzone śledztwo.
              Tymczasem pis za swoich rządów sprawy dotyczące swoich członków często zamiatał pod dywan. Na przykład afera maseczkowa, afera respiratorowa, afery Orlenu. Sprawy związane z nimi były umarzane albo prowadzone tak długo, że się przedawniały.

Nie wiem czemu piszesz o aferze FOZZ. To jest afera PRL, która była bardzo dawno temu i ostatecznie została umorzona. To jak napisałeś wygląda jak próba manipulacji - próbujesz połączyć obecny rząd z tą aferą. Tymczasem PO w tym czasie w ogóle nie było i nikt nawet nie myślał, że kiedykolwiek taka partia powstanie.

Ciekawe, że piszesz o Braunie w kontekście rozliczeń. Braun jest zwolennikiem kacapii, czy mam rozumieć, że go popierasz? Tym bardziej, że jego partia jeśli nawet wejdzie do sejmu to nie będzie mieć zbyt dużo posłów, więc bardziej, że do "rozliczania" bardziej szykuje się pis.

Odnośnie "rozliczeń" pisich - pisałem już o tym, ale powtórzę. Gdy rządził pis i Ziobro był ministrem, to zmarł jego ojciec. Ziobro natychmiast zaatakował lekarza. Zrobił to z zemsty, bo późniejsze śledztwo wykazało, że lekarze zrobili dla Ziobry-seniora wszystko i nie było żadnych podstaw, aby sądzić, że było inaczej. "Rozliczenia" pisu to nie będzie karanie przestępców, to będzie zemsta na przeciwnikach politycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka