Gość: NC IP: 158.75.31.* 28.11.04, 20:04 ROTFL. Prawdziwa "elyta" intelektualna nam rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aceed gorszej niż obecna już nie będzie wiec ... IP: *.crowley.pl 28.11.04, 20:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt A kogo zaliczasz do "obecnej"? Posła Pęczaka? IP: *.provider.pl 29.11.04, 13:52 Bo prawdziwe elity intelektualne mamy, tylko mało kto chce ich słuchać. Zazwyczaj są one nazywane "jajogłowymi profesorkami" a w najlepszym razie "żydowskimi k..wami" (jak np. świetny pisarz Paweł Huelle). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszcze sie zdziwi Przyroda nie zna granic, ludzka wyobraznia - tak. IP: *.azvu.nl 29.11.04, 14:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ICU RN Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.client.comcast.net 28.11.04, 20:37 Gratuluje pomyslu. Tak trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ICU RN Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.client.comcast.net 28.11.04, 20:38 PS. to bylo do NC. Sorry, pokazalo sie nie w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blokers;)) Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.04, 21:30 w warszawie też by sie to przydało!!!! ile można siedzieć przed tv lub pic piwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gismo Czy T. Lis będzie wykładał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:28 No co z tą Zieloną Górą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:55 Od czasu , gdy elity Agory i Gazety finansowo stanęły na nogach i przeniosły się z mieszkań w blokach do gustownych willi w dobrych dzielnicach , non stop pojawia się pogardliwe określenie "blokersi". Hołota bez pracy i perspektyw życiowych, której jedyną rozrywką jest z rana telewizja a wieczorem ćpanie, pijaństwo i terroryzowanie "blokowiska". Tak to przynajmniej wygląda na łamach "Wyborczej". Oczywiście są różne osiedla i różna młodzież , ale przypinanie etykietki "blokersa" powoduje ,że istotnie część z nich staje się blokersami. Ich rodziców często nie stać na laptopy , neostrady , cyfrowy sprzęt hi-fi czy wysokie kieszonkowe więc na pewno mają sporo powodów do frustracji i nie trzeba ich jeszcze dobijać pogarliwym określeniem "blokers".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 22:02 Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest to określenie pogardliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty za moich czasów choć też wszyscy... IP: *.it-net.pl 28.11.04, 22:22 mieszkaliśmy w blokach , nikt sie nad nami nie użalał i mówił jacy to my jesteśmy pokrzywdzeni przez system. w polsce większość ludzi mieszka w blokach , a pojęcie "blokersa" zostało sztucznie przeszczepione z usa gdzie w blokach faktycznie mieszka biedota. męczące bo przesadne ciągłe litowanie się nad ludźmi , którzy nie mają pomysłu na życie oprócz szkodzenia innym do zamiatania ulic i zbierania makulatury nieroby i opalacze lufek Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: za moich czasów choć też wszyscy... 28.11.04, 22:46 Kazdy ma sie prawo uczyc, nawet "opalacz lufki", jak mowisz. A na jakiej podstawie czujesz sie lepszy od "opalacza lufki"? Bo jestes japiszonem i trendnie jest brac koke, czy mozesz po polsku, tradycyjnie zalewasz sie wóda? Wg mnie super inicjatywa. Lpeiej zeby chlopaki ksiazki czytali przy lufce, rozwineli sie, moze sami cos napisali niz stali pod klatka i z nudow zgwlacili jakas laske, albo szturchneli denrwujaca staruszke. POzdrawiam, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty do kociej mamy IP: *.it-net.pl 28.11.04, 23:07 nie jestem japiszonem , lufke opalałem przez dziewięć lat, a swojš młodo?ć też spędziłem min. na ławce przed blokiem albo klatce schodowej , gdy było zimno , ale starałem się nie szkodzić ludziom ani nie dporabiałem do tego jakiej? CHOREJ "wielkie joł" ideologi ; nie narzekałem też co rusz na swój los w jaki? drętwych , wydumanych , nadętych hip chopowych "protest songach", których to wypocin zwanych dumnie twórczo?ciš musimy w skutej chorej, mam nadzieje przemijajšcej mody słuchac w radio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shakal Re: do kociej mamy IP: *.crowley.pl 28.11.04, 23:28 a ja w nich widze ludzi ktorzy pomoga zdemontowac III RP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woland Re: do kociej mamy IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.04, 11:14 "anty" jeśli 9 lat opalałeś lufke to tym bardziej powinieneś zrozumieć tych ludzi a nie wypisywać kocoboły jakie to oni zagrożenie stanowią dla społeczeństwa! Z twoich wynurzeń wynika, że sam jesteś hipokrytą a właśnie tacy ludzie, którzy "zapominają" o swoich korzeniach w imię kaski, karierki, religii stają się zagrożeniem dla innych. Pełen szacun dla KOCIEJ MAMY z Zielonej Góry:) Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: do kociej mamy 29.11.04, 12:14 Drogi Anty, piszesz, ze nie narzekales nigdy na swoj los, ale juz sam Twoj nik jest przeciw czemuś a nie za, co juz nasuwa pewne wnioski a propos Twojej postawy zyciowej (slowem jestes na nie=narzekasz). Denerwuje Cie, ze chlopakami z Zielonej Góry ktos sie zainteresowal, podczas, gdy Toba konkretnie nie? Protest songi to domena ludzi mlodych, szczegolnie tych myslacych, ktorzy nie potrafia/nie chca przystosowac sie tak bez mrugniecia okiem i zastanowienia do zastalej rzeczywistosci. Protest songi zawsze byly, tylko konwencja sie zmienia, czy to muza hippi, punk rock, rok, rap, hip hop czy hc. Moda jak kazda mija, tylko po co reprezentujesz taka postawe sstarego dziada, typu: Za moich czasow... itd. A radiostacji w brod, a jak Ci muza w radiu nie pasuje, zawsze mozesz poslucjac ulubionych plyt. Pozdrawiam, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapi Do anty IP: 212.237.5.* 29.11.04, 15:36 Nie masz racji anty. Jak widac nie wyrosles z blokowego braku tolerancji i opuszczonej glowy w windzie czy skwasnialej miny na ulicy. Daj pozyc tym chlopkom, kazdy ma prawo wyboru, co chce robic w zyciu, oni do ogladania telewizji. Czemu tak cie to uklulo, ze beda czytac ksiazki. Twoim wyborem(a masz ich gros) jest zapodanie Radio Wanda, odwrocenie glowy gdy widzisz obsrane spodnie a jesli to dla ciebie za wiele, to zawijaj sie purutysto bo przez takich zgorzknialcow nasze kraj sie nie rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość22 Re: za moich czasów choć też wszyscy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 11:05 Ok.Niech chłopaki się uczą tylko wara od ludzi , którzy wyciągaja do Was rękę.Nie terroryzujcie nauczycieli bo zostaniecie głupi do końca życia!! Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: za moich czasów choć też wszyscy... 29.11.04, 12:20 Stawianie równosci miedzy blokersami a terorystami to lekka przesada. Wielu z nich to po prostu mlode chlopaki, ktorzy udaja ze sa agresywnymi twardzielami, bo taki jest stereotyp. A naprawde nikt ich nigdy nie zainteresowal czytaniem, bo moze rodzice nie poswiecali im wystarczajaco uwagi, albo sami nie czytali, a w szkolach mieli miernych nauczycieli, ktorzy zdyskwalifikowali ich na wstepie jako jednostki myslace, bo mieli na sobie bluze z kapturem i wiszace portki. Co do teroryzowania nauczycieli, ok, takie incydenty sie niestety zdarzaja, ale wina czesto lezy po sordku. Jezeli nawiazujesz do slynnego naucyciela z kiblem na glowie - to pamietaj, ze dopuscily sie tego dzieciaki z "dobrych domow". A tenze nauczyciel tezmial powazne problemy psychologiczne i wychowawcze, skoro tolerowal takie zachowanie przez rok. POzdrawiam, KOciamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fyk Jak w kraju nie będzie lepiej - zacznie się piekło IP: *.espol.com.pl 28.11.04, 22:24 Mam 21 lat i dobrze wiem co moze spowodawac ta nedzna sytacja gospodarcza w tym przekletym kraju. Stracilismy młodośc ale czy musimy stracic jeszcze nasze życie ?? Wiem jedno DOŚĆ TEGOm KTOS ZA TO BEKNIE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shakal Re: Jak w kraju nie będzie lepiej - zacznie się p IP: *.crowley.pl 28.11.04, 22:43 popisac sobie mozesz na forum, i tak nic nie zrobisz, pionek jestes i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Jak w kraju nie będzie lepiej - zacznie się p IP: *.podchorazych.katowice.pl 29.11.04, 01:02 phi odezwal sie wielki shakal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Tak, "blokers" to jest określenie pogardliwe IP: 216.127.82.* 28.11.04, 23:59 z uporem lansowane przez Gazetę Wyborczą (i nie tylko) jako określenie młodego mieszkańca bloku. Młodego człowieka, który jest biedny, nie ma perspektyw i właściwie jest już na społecznym dnie. To jest wprowadzanie "podziału klasowego" na siłę, bo akurat w Polsce w blokach mieszkają całkiem normali ludzie. Ale nie - Gazeta Wyborcza koniecznie chce wmówić czytelnikom, że w blokach mieszka plebs, którym należy pogardzać i do tego zachęca. Wiadomo od dawna, że kłamstwo często powtarzane uznane zostanie za prawdę. Wiedzieli o tym np. naziści powtarzając ciągle, że całemu złu na świecie winni są Żydzi. Jaki właściwie cel ma obrzydzanie czytelnikom mieszkańców bloków? Tzw. media mają dużą siłę oddziaływania i jeśli co kilka dni będą informować o złych blokersach, strasznych blokowiskach itp. to rzeczywiście ci ludzie zaczną się wstydzić siebie. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Tak, "blokers" to jest określenie pogardliwe IP: *.podchorazych.katowice.pl 29.11.04, 01:08 az tak bardzo to bym sie nie przejmowal, bo dostep do tego artykulu, czyli do internetow ma w sporej czesc spolecznosc blokowisk w miastach, wiec w nikim to sie tak nie utrwala. jesli idzie o przekroj spoleczny czytajacych wyborcza to nie znam. moze ktos wie czy dominuja tam mieszkancy blokow, czy inne "grupy" spoleczne. ponadto blokers jest takie pol obrazliwe, gdyz jego faktyczne polskie znaczenie stosuje sie do waskiej grupy osob negatywnych, ale dla osoby pozostale mieszkajace w blokach nie identyfikuja sie wiec ich to nie obraza, a sami blokersi maja to w nosie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shakal Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.crowley.pl 28.11.04, 22:39 do piachu a nie na uniwersytet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blow Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.04, 23:39 A kim ty koleś jesteś, aby decydować o czyimś życiu? Zresztą czytając twoje wypociny mam wrażenie, iż swoją edukację zakończyłeś wcześniej niż ci ludzie o których mówi artykuł.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ug Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.04, 00:00 Mnie tam bardziej śmieszy to, że załozyciel "uniwersytetu" przeczytał jedną książkę od czasu podstawówki... ciekawe jak wygladała matura a wcześniej edukacja w szkole średniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.podchorazych.katowice.pl 29.11.04, 01:11 mozliwe ze przeczytal stos podrecznikow matematycznych, technicznych, ktorych nie zaliczyl do przeczytanych ksiazek, dam glowe ze z czescia lektur tak samo postapil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.server.ntli.net 28.11.04, 23:45 teraz jak kogos zatluka to przynajmniej mu szekspira zacytuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: 199.185.26.* 28.11.04, 23:51 bravo studenci,...wspanialy pomysl ...dzieki takim mlodym ludzion Polska bedzie rosla w chwale a ludziom zylo sie dostatniej LOL Pozdrowienia z Toronto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z. Szkoda pieniedzy i wysilku IP: *.64.119-80.rev.gaoland.net 29.11.04, 00:03 Jak ktos jest idiota, to i tak niczego sie nie nauczy. A poza tym po co ich ksztalcic? W koncu ktos musi sprzatac i zamiatac ulice. Chociaz nawet to przekracza ich mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqe Re: Szkoda pieniedzy i wysilku IP: 199.185.26.* 29.11.04, 00:15 kazdemu nalezy sie druga szansa w zyciu ...nie toja forsa ani praca wiec co ci to przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hol@hopsex.net Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.dizinc.com 29.11.04, 00:16 Dobry pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiliam de Worde Lista lektur dla blokersów IP: *.wroclaw.mm.pl 29.11.04, 01:01 "Czytanie chwyci - wierzy Piotr "Krasnal" Krassowski, na co dzień student matematyki i organizator uczelni. - Niedawno pierwszy raz od podstawówki sam łyknąłem całą książkę. To był "Ojciec chrzestny". Teraz pod klatkami ziomale, których znam, z rąk go sobie wydzierają." Abstrahując od poziomu intelektualnego studenta, nie ma się co dziwić 'ziomalom' pod klatkami, że im się "Ojciec chrzestny" podoba - tyle tam świeżych pomysłów na spędzanie czasu. Proponuję stworzyć internetową listę lektur dla zielonogórskich akademików - lektur miłych i kształcących zarazem. Akurat osobiście nie jestem mocny w tego typu literaturze, ale 'Ojciec chrzestny' ładnie pasuje na początek listy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arni Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 05:45 przeraża mnie to, że tak wielu osobom ta inicjatywa wydaje się bez sensu. nie rozumiem tego. nawet jeśli tylko jeden z uczestników 'uniwersytetu' cokolwiek na tym zyska to i tak dobrze. komu do cholery to szkodzi!? znaleźli się ludzie, którzy są gotowi poświęcić swój czas, znalazły się pieniądze. co w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elv Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.univ.szczecin.pl 29.11.04, 08:30 Jestem tego samego zdania. Mysle, ze to nalezy do specyfiki polskiej mentalnosci. Jak ktos ma pomysl, realizuje go, daje naprawde cos od siebie to sie zaraz na nim psy wiesza... A przeciez czasem jest tak, ze wystarczy dac komus pozytywny impuls i ten ktos potrafi naprawde znalezc w sobie cos dobrego i odkryc drzemiacy talent. Moj kolega jest tego sztandarowym przykladem - 15 lat temu wysiadywal na klatkach, nieustannie cpal, pil, zdarzaly mu sie drobne rozboje, nikt nie dalby za niego zlamanego grosza. Ale trafil na taki pozytywny impuls i wlasciwych ludzi i nagle odkryl w sobie cos, czego nawet nie podejrzewal. Dzis jest szanowanym wykladowca na jednym z uniwersytetow w Rosji... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów 29.11.04, 06:57 cóż, tak prawdę mówiąc, gdy się to czyta, wygląda na to, że to nie "blokersi" stanowią problem, a "normalni" studenci - założyciele owej "placówki" Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Masłowska i blokersi IP: 62.233.188.* 29.11.04, 08:19 Kto w ogóle wymyślił że "Wojna..." jest ksiązką o blokersach, czy choćby o dresach. Silny nie jest zwykłym dresem i wcale nie stoi pod blokiem. Jedyny dres to dres w jego głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: Masłowska i blokersi IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 29.11.04, 08:37 Gość portalu: NC napisał(a): > ROTFL. Prawdziwa "elyta" intelektualna nam rośnie. ------------------------ intelekt albo masz albo go nie masz bez wzgledu kiedy skonczyles swa edukacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Brawo!!!! IP: *.um.poznan.pl 29.11.04, 08:57 Nareszcie jakaś przemyslana inicjatywa a nie gderanie i narzekanie. Szacunek się należy za takie pomysły. Widzę jakieś światełko w tunelu dla naszego kochanego kraju. Byle tak dalej. Trzeba tym ludziom podać rękę a oni może w przyszłości podzadzą rękę komuś innemu a nie tylko będą czychać na jego komórkę czy portfel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Brawo!!!! IP: *.u.mcnet.pl 29.11.04, 10:59 Wspaniala inicjatywa, chetnie bym sie przylaczyl i pomogl, gdyby tylko cos takiego powstalo w okolicy! TAK TRZYMAC I NIECH GAZETA TO PROMUJE W POLSCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gięty Podziwiam studentów!!! Powodzenia!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Lipiec Re: SUPER! POWODZENIA! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.04, 11:38 też uważam, że to świetny pomysł i gratuluję! natomiast przerażają mnie niektóre wpisy "normalnego" społeczeństwa w stylu "do piachu z nimi", "będą cytować szekspira przy napadzie" czy porównywanie klasyki literatury do jakiegoś instruktarzu.. na dekiel wam padło ludziska czy jak??? co za buractwo!?! jestem przekonany, że te negatywne wpisy to chłoptasie wychowani na playstation i necie, którzy nie byli w planach rozrodczych kiedy wybuchał stan wojenny, których wychowała lalka Barbie i Ken bo staruszkowie nie mieli czasu pogadać zagonieni wyścigiem po kase - też jesteście skrzywdzeni, bardziej niż my "blokersi" bo żyjecie jak ten "mały budda", któremu nie chciano pokazać prawdziwego świata i bujał się w błogiej nieświadomości... Jestem rocznik 1974 i pamietam z dzieciństwa osiedlowe kluby kultury, które organizowały nam czas, rozwijały wyobraźnię i zainteresowania. Dzięki tamu wraz z przyjaciółmi chwyciłem sam za kamerę kiedy nasz klub padł na ryj. Dziś w miejscu mojego KLUBU POD HUBĄ jest hurtownia gaci... I nagle znajduje się grupa ludzi, która chce coś zrobić dla dzieciaków, zorganizować im czas, zainteresować książką, zadziałać na wyobraźnię i wszystko za darmo a co niektórzy torpedują to chyba z własnej frustracji. Nie rozumiem też, że niektórzy z Was przypisują młodym ludziom z bloków przestępcze życiorysy. Czy bycie na bezrobociu (w Zielonej Górze to 30%) i oglądnie Discovery to coś szkodliwego dla społeczeństwa?! W blokach mieszkają setki tysięcy ludzi i zawsze znajdzie się kilku bandziorów, ale bez jaj, to nie jest OGÓŁ! A Uniwersytet Blokersów może liczyć na grupę filmową SKY PIASTOWSKIE - pomożemy Wam od zaraz! Pozdrawiam ludzi przy zdrowych zmysłach Grzesiek Lipiec - z bloku SKY PIASTOWSKIE Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: SUPER! POWODZENIA! 29.11.04, 12:40 brawo panie Grzegorzu.Panu i kolegom sie udalo,i mam nadzieje ze na Pomorskiem tez sie uda cos zrobic.a kiedy nastepny film? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapi Do SKY PIASTOWSKIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.209.107.* 29.11.04, 15:54 Hej czy to ty jestes sky piastowskie????????? pamietam o was reportaz ale nie za dobrze bo mam dop 21 lat, wiem, ze byl swietny, jakies 8 lat temu, prawda??? kojarzy mi sie z idea mlodych chlopakow zafascynowanych technika z zachodu. nie wiem czy nie urazam cie w ten sposob. odpisz mi cos prosze bedzie mi bardzo milo. I rzeczywiscie, co jest z tymi ludzmi??? Tyle ofiarowanej pomocy, za darmo, zeby wszystkim bylo lepiej nie tylko tym chloapkom a oni nie zadowoleni.brak mi slow. pozdrawiam i bede sprawdzal dlugo posty, Michal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.Lipiec Re: Do SKY PIASTOWSKIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.04, 20:10 heyach Irenka, Kapi:) no działamy sobie ze Sky Piastowskie non-top:) dziekówka za miłe słowa, nowy film już zrobiony - "Dzień, w którym umrę" a będziemy działać z nowym "100 euro" od lutego:) na Pomorskie do Uczelni na bank zajrzymy, skontaktuję sie w tym celu z Robertem - autorem tego artykułu:) chciałem też uściślić, że nic nie mam do ludzi urodzonych po stanie wojennym, wychowanych na Barbie czy innych zdobyczach cywilizacji (sam z tych zdobyczy korzystam z wyjątkiem Barbie:))). Wkurzył mnie tylko fakt, że NIEKTÓRZY z pozycji odgórnie zapewnionego ciepełka przy monitorze, klikają bezmyślne bzdury będące jakąś niezrozumiałą dla mnie nietolerancją i pewnie to rówieśnicy owych studentów z bloków, tym bardziej przykre to-to... Ogólnie pozdro dla wszystkich pokojowo nastawionych niezależnie czy z bloków czy z innych miejsc:) Zapraszam na stronke www.skypiastowskie.pl POZDROOOOOO:))) Odpowiedz Link Zgłoś
libra0 Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów 29.11.04, 11:15 Mieszkam w bloku, nie należę do blokersów ale mam z nimi kontakt (uwielbiają wysiadywać pod moim blokiem i klatką) i jestem pewna, że z takiej inicjatywy prawdziwi blokersi nie skorzystają. Oni nie potrafią przeliterować własnego nazwiska a te łyse przećpane łby mają tylko po to, żeby tłuc nimi o ściany. Z nauki na tym uniwersytecie skorzystają biedni i ambitni ale porządni ludzie (i bardzo dobrze). Bronicie na tym forum blokersów. Nie warto sobie nimi nawet głowy zawracać. Tym ćpunojebom nie należy się nic (nawet zainteresowanie) za to co robią innym niewinnym ludziom!! Nie zmienię zdaniana na ich temat bo sama codziennie przeżywam koszmar i zadaję sobie pytanie czy dziś cała dojdę do drzwi mieszkania. Nie mówię tu o ludziach, którzy są bez pracy, biedni ale uczciwi. Mówię tu o złodziejach, narkomanach (kótrzy stali się nimi na własne życzenie), zwyrodniałych gwałcicielach i sadystach!!!! pa, Libra0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frogg Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.polkomtel.com.pl 29.11.04, 11:17 Szkoda tylko, ze fotka ilustrujaca material pochodzi na 99,99% z ... Plocka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów 29.11.04, 11:32 PRAWDOPODOBNIE zdjecie jest zrobione z wiezowca przy ulicy Ptasiej,na osiedlu Przyjazni. Ludzie z Pomorskiego sa fajni,i ciesze sie ze moj uniwerek chce im pomoc.niech tez inni przyjda,lepsze to niz nuda pod blokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gl Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.04, 11:45 ulica Ptasie jest na osiedlu Piastowskim;) i na bank na zdjęciu nie jest ulica Patsia ani osiedle Pomorskie ani Zielona Góra - ale czy to coś stanowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frogg Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.polkomtel.com.pl 29.11.04, 13:58 Ano tylko to, że jest to ul.Wolskiego w Płocku z widokiem na bloki przy ul.Łukasiewicza i III Liceum. Co nie zmienia faktu, że blokersi z Płocka i Wawy pozdawiają blokersów z Zielonej Góry. Tak mi się zdaje. Tyle. O. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.pwsz.legnica.edu.pl 29.11.04, 14:24 z uwaga przeczytalam ten artyków i jestem zszokowana, nareszcie ktos wpadł na rewelacyjny pomysł- brawo- to fajna sprawa i naprawde niezle to ktos wymyslił.Zycze sukcesów studentom-blokersom i kadrze przyjemnej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Uniwerek dla młodych niepracujących 29.11.04, 17:05 Osobiście jestem za, a nawet bardzo za :) 20-u ziomali to na dobry początek trochę mało, przynajmniej 200-u, Jak się nie pracuje to można się uczyć, choćby i od studentów. 3M-cie się ! Które miasto następne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.client.comcast.net 30.11.04, 04:18 Naprawde bardzo dobry pomysl. Gratulacje dla studentow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnul-ka Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:08 myślę, że jest to świetny pomysł... taka wielka szansa dla młodych przecietnych ludzi,którzy nie maja szansy na naukę na wyższych uczelniach.Powód jest bardzo prosty,jeśli nie byli dobrzy w szkołach średnich, nie mieli szans zdać egzaminu, a tym bardziej konkursu świadectw... niestety uczelnie maja wysokie wymagania i liczą się oceny a nie wnętrze człowieka i jego zainteresowania oraz chęć kształcenia się... gratuluje pomysłodawcom a "studentom" życze przyjemnych zajęć.... Odpowiedz Link Zgłoś