Dodaj do ulubionych

Zielonogórski uniwersytet dla blokersów

IP: 158.75.31.* 28.11.04, 20:04
ROTFL. Prawdziwa "elyta" intelektualna nam rośnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: aceed gorszej niż obecna już nie będzie wiec ... IP: *.crowley.pl 28.11.04, 20:22
      • Gość: nikt A kogo zaliczasz do "obecnej"? Posła Pęczaka? IP: *.provider.pl 29.11.04, 13:52
        Bo prawdziwe elity intelektualne mamy, tylko mało kto chce ich słuchać.
        Zazwyczaj są one nazywane "jajogłowymi profesorkami" a w najlepszym razie
        "żydowskimi k..wami" (jak np. świetny pisarz Paweł Huelle).
        • Gość: Jeszcze sie zdziwi Przyroda nie zna granic, ludzka wyobraznia - tak. IP: *.azvu.nl 29.11.04, 14:36
    • Gość: ICU RN Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.client.comcast.net 28.11.04, 20:37
      Gratuluje pomyslu. Tak trzymac.
      • Gość: ICU RN Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.client.comcast.net 28.11.04, 20:38
        PS. to bylo do NC. Sorry, pokazalo sie nie w tym miejscu.
      • Gość: blokers;)) Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.04, 21:30
        w warszawie też by sie to przydało!!!! ile można siedzieć przed tv lub pic piwo?
    • Gość: Gismo Czy T. Lis będzie wykładał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:28
      No co z tą Zieloną Górą?
    • Gość: Adam Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:55
      Od czasu , gdy elity Agory i Gazety finansowo stanęły na nogach i przeniosły
      się z mieszkań w blokach do gustownych willi w dobrych dzielnicach , non stop
      pojawia się pogardliwe określenie "blokersi". Hołota bez pracy i perspektyw
      życiowych, której jedyną rozrywką jest z rana telewizja a wieczorem ćpanie,
      pijaństwo i terroryzowanie "blokowiska". Tak to przynajmniej wygląda na łamach
      "Wyborczej". Oczywiście są różne osiedla i różna młodzież , ale przypinanie
      etykietki "blokersa" powoduje ,że istotnie część z nich staje się blokersami.
      Ich rodziców często nie stać na laptopy , neostrady , cyfrowy sprzęt hi-fi czy
      wysokie kieszonkowe więc na pewno mają sporo powodów do frustracji i nie trzeba
      ich jeszcze dobijać pogarliwym określeniem "blokers"....
      • Gość: mart Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 22:02
        Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest to określenie pogardliwe?
        • Gość: anty za moich czasów choć też wszyscy... IP: *.it-net.pl 28.11.04, 22:22
          mieszkaliśmy w blokach , nikt sie nad nami nie użalał i mówił jacy to my
          jesteśmy pokrzywdzeni przez system.
          w polsce większość ludzi mieszka w blokach , a pojęcie "blokersa" zostało
          sztucznie przeszczepione z usa gdzie w blokach faktycznie mieszka biedota.

męczące bo przesadne ciągłe litowanie się nad ludźmi , którzy nie mają
          pomysłu na życie oprócz szkodzenia innym

do zamiatania ulic i zbierania makulatury nieroby i opalacze lufek
          • kociamama Re: za moich czasów choć też wszyscy... 28.11.04, 22:46
            Kazdy ma sie prawo uczyc, nawet "opalacz lufki", jak mowisz. A na jakiej
            podstawie czujesz sie lepszy od "opalacza lufki"? Bo jestes japiszonem i
            trendnie jest brac koke, czy mozesz po polsku, tradycyjnie zalewasz sie wóda?

Wg mnie super inicjatywa. Lpeiej zeby chlopaki ksiazki czytali przy lufce,
            rozwineli sie, moze sami cos napisali niz stali pod klatka i z nudow zgwlacili
            jakas laske, albo szturchneli denrwujaca staruszke.

POzdrawiam,
            Kociamama.
            • Gość: anty do kociej mamy IP: *.it-net.pl 28.11.04, 23:07
              nie jestem japiszonem , lufke opalałem przez dziewięć lat, a swojš młodo?ć też
              spędziłem min. na ławce przed blokiem albo klatce schodowej , gdy było zimno
              , ale starałem się nie szkodzić ludziom ani nie dporabiałem do tego jakiej?
              CHOREJ "wielkie joł" ideologi ; nie narzekałem też co rusz na swój los w jaki?
              drętwych , wydumanych , nadętych hip chopowych "protest songach", których to
              wypocin zwanych dumnie twórczo?ciš musimy w skutej chorej, mam nadzieje
              przemijajšcej mody słuchac w radio
              • Gość: shakal Re: do kociej mamy IP: *.crowley.pl 28.11.04, 23:28
                a ja w nich widze ludzi ktorzy pomoga zdemontowac III RP
              • Gość: woland Re: do kociej mamy IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.04, 11:14
                "anty" jeśli 9 lat opalałeś lufke to tym bardziej powinieneś zrozumieć tych
                ludzi a nie wypisywać kocoboły jakie to oni zagrożenie stanowią dla
                społeczeństwa!
                Z twoich wynurzeń wynika, że sam jesteś hipokrytą a właśnie tacy ludzie,
                którzy "zapominają" o swoich korzeniach w imię kaski, karierki, religii stają
                się zagrożeniem dla innych.

Pełen szacun dla KOCIEJ MAMY z Zielonej Góry:)
              • kociamama Re: do kociej mamy 29.11.04, 12:14
                Drogi Anty,

piszesz, ze nie narzekales nigdy na swoj los, ale juz sam Twoj nik jest przeciw
                czemuś a nie za, co juz nasuwa pewne wnioski a propos Twojej postawy zyciowej
                (slowem jestes na nie=narzekasz).

Denerwuje Cie, ze chlopakami z Zielonej Góry ktos sie zainteresowal, podczas,
                gdy Toba konkretnie nie?

Protest songi to domena ludzi mlodych, szczegolnie tych myslacych, ktorzy nie
                potrafia/nie chca przystosowac sie tak bez mrugniecia okiem i zastanowienia do
                zastalej rzeczywistosci. Protest songi zawsze byly, tylko konwencja sie
                zmienia, czy to muza hippi, punk rock, rok, rap, hip hop czy hc.

Moda jak kazda mija, tylko po co reprezentujesz taka postawe sstarego dziada,
                typu: Za moich czasow... itd. A radiostacji w brod, a jak Ci muza w radiu nie
                pasuje, zawsze mozesz poslucjac ulubionych plyt.

Pozdrawiam,
                Kociamama.
              • Gość: kapi Do anty IP: 212.237.5.* 29.11.04, 15:36
                Nie masz racji anty. Jak widac nie wyrosles z blokowego braku tolerancji i
                opuszczonej glowy w windzie czy skwasnialej miny na ulicy. Daj pozyc tym
                chlopkom, kazdy ma prawo wyboru, co chce robic w zyciu, oni do ogladania
                telewizji. Czemu tak cie to uklulo, ze beda czytac ksiazki. Twoim wyborem(a
                masz ich gros) jest zapodanie Radio Wanda, odwrocenie glowy gdy widzisz obsrane
                spodnie a jesli to dla ciebie za wiele, to zawijaj sie purutysto bo przez
                takich zgorzknialcow nasze kraj sie nie rozwija.
            • Gość: gość22 Re: za moich czasów choć też wszyscy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 11:05
              Ok.Niech chłopaki się uczą tylko wara od ludzi , którzy wyciągaja do Was
              rękę.Nie terroryzujcie nauczycieli bo zostaniecie głupi do końca życia!!
              • kociamama Re: za moich czasów choć też wszyscy... 29.11.04, 12:20
                Stawianie równosci miedzy blokersami a terorystami to lekka przesada. Wielu z
                nich to po prostu mlode chlopaki, ktorzy udaja ze sa agresywnymi twardzielami,
                bo taki jest stereotyp. A naprawde nikt ich nigdy nie zainteresowal czytaniem,
                bo moze rodzice nie poswiecali im wystarczajaco uwagi, albo sami nie czytali, a
                w szkolach mieli miernych nauczycieli, ktorzy zdyskwalifikowali ich na wstepie
                jako jednostki myslace, bo mieli na sobie bluze z kapturem i wiszace portki.

Co do teroryzowania nauczycieli, ok, takie incydenty sie niestety zdarzaja, ale
                wina czesto lezy po sordku. Jezeli nawiazujesz do slynnego naucyciela z kiblem
                na glowie - to pamietaj, ze dopuscily sie tego dzieciaki z "dobrych domow". A
                tenze nauczyciel tezmial powazne problemy psychologiczne i wychowawcze, skoro
                tolerowal takie zachowanie przez rok.

POzdrawiam,
                KOciamama.
        • Gość: Fyk Jak w kraju nie będzie lepiej - zacznie się piekło IP: *.espol.com.pl 28.11.04, 22:24
          Mam 21 lat i dobrze wiem co moze spowodawac ta nedzna sytacja gospodarcza w tym
          przekletym kraju. Stracilismy młodośc ale czy musimy stracic jeszcze nasze życie
          ?? Wiem jedno DOŚĆ TEGOm KTOS ZA TO BEKNIE !!!!!
          • Gość: shakal Re: Jak w kraju nie będzie lepiej - zacznie się p IP: *.crowley.pl 28.11.04, 22:43
            popisac sobie mozesz na forum, i tak nic nie zrobisz, pionek jestes i tyle
            • Gość: erwin Re: Jak w kraju nie będzie lepiej - zacznie się p IP: *.podchorazych.katowice.pl 29.11.04, 01:02
              phi odezwal sie wielki shakal
        • Gość: Czytelnik Tak, "blokers" to jest określenie pogardliwe IP: 216.127.82.* 28.11.04, 23:59
          z uporem lansowane przez Gazetę Wyborczą (i nie tylko) jako określenie młodego
          mieszkańca bloku. Młodego człowieka, który jest biedny, nie ma perspektyw i
          właściwie jest już na społecznym dnie. To jest wprowadzanie "podziału
          klasowego" na siłę, bo akurat w Polsce w blokach mieszkają całkiem normali
          ludzie. Ale nie - Gazeta Wyborcza koniecznie chce wmówić czytelnikom, że w
          blokach mieszka plebs, którym należy pogardzać i do tego zachęca.

Wiadomo od dawna, że kłamstwo często powtarzane uznane zostanie za prawdę.
          Wiedzieli o tym np. naziści powtarzając ciągle, że całemu złu na świecie winni
          są Żydzi. Jaki właściwie cel ma obrzydzanie czytelnikom mieszkańców bloków?
          Tzw. media mają dużą siłę oddziaływania i jeśli co kilka dni będą informować o
          złych blokersach, strasznych blokowiskach itp. to rzeczywiście ci ludzie zaczną
          się wstydzić siebie. Dlaczego?
          • Gość: erwin Re: Tak, "blokers" to jest określenie pogardliwe IP: *.podchorazych.katowice.pl 29.11.04, 01:08
            az tak bardzo to bym sie nie przejmowal, bo dostep do tego artykulu, czyli do
            internetow ma w sporej czesc spolecznosc blokowisk w miastach, wiec w nikim to
            sie tak nie utrwala. jesli idzie o przekroj spoleczny czytajacych wyborcza to
            nie znam. moze ktos wie czy dominuja tam mieszkancy blokow, czy inne "grupy"
            spoleczne.
            ponadto blokers jest takie pol obrazliwe, gdyz jego faktyczne polskie znaczenie
            stosuje sie do waskiej grupy osob negatywnych, ale dla osoby pozostale
            mieszkajace w blokach nie identyfikuja sie wiec ich to nie obraza, a sami
            blokersi maja to w nosie
    • Gość: shakal Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.crowley.pl 28.11.04, 22:39
      do piachu a nie na uniwersytet
      • Gość: blow Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.04, 23:39
        A kim ty koleś jesteś, aby decydować o czyimś życiu? Zresztą czytając twoje
        wypociny mam wrażenie, iż swoją edukację zakończyłeś wcześniej niż ci ludzie o
        których mówi artykuł....
        • Gość: ug Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.04, 00:00
          Mnie tam bardziej śmieszy to, że załozyciel "uniwersytetu" przeczytał jedną książkę od czasu podstawówki... ciekawe jak wygladała matura a wcześniej edukacja w szkole średniej?
          • Gość: erwin Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.podchorazych.katowice.pl 29.11.04, 01:11
            mozliwe ze przeczytal stos podrecznikow matematycznych, technicznych, ktorych
            nie zaliczyl do przeczytanych ksiazek, dam glowe ze z czescia lektur tak samo
            postapil
    • Gość: eeeee Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.server.ntli.net 28.11.04, 23:45
      teraz jak kogos zatluka to przynajmniej mu szekspira zacytuja
      • Gość: dw Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: 199.185.26.* 28.11.04, 23:51
        bravo studenci,...wspanialy pomysl ...dzieki takim mlodym ludzion Polska bedzie
        rosla w chwale a ludziom zylo sie dostatniej LOL
        Pozdrowienia z Toronto
    • Gość: Z. Szkoda pieniedzy i wysilku IP: *.64.119-80.rev.gaoland.net 29.11.04, 00:03
      Jak ktos jest idiota, to i tak niczego sie nie nauczy. A poza tym po co ich
      ksztalcic? W koncu ktos musi sprzatac i zamiatac ulice. Chociaz nawet to
      przekracza ich mozliwosci.
      • Gość: wqe Re: Szkoda pieniedzy i wysilku IP: 199.185.26.* 29.11.04, 00:15
        kazdemu nalezy sie druga szansa w zyciu ...nie toja forsa ani praca wiec co ci
        to przeszkadza?
    • Gość: Hol@hopsex.net Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.dizinc.com 29.11.04, 00:16
      Dobry pomysł...
    • Gość: Wiliam de Worde Lista lektur dla blokersów IP: *.wroclaw.mm.pl 29.11.04, 01:01
      "Czytanie chwyci - wierzy Piotr "Krasnal" Krassowski, na co dzień student
      matematyki i organizator uczelni. - Niedawno pierwszy raz od podstawówki sam
      łyknąłem całą książkę. To był "Ojciec chrzestny". Teraz pod klatkami ziomale,
      których znam, z rąk go sobie wydzierają."
      Abstrahując od poziomu intelektualnego studenta, nie ma się co dziwić 'ziomalom'
      pod klatkami, że im się "Ojciec chrzestny" podoba - tyle tam świeżych pomysłów
      na spędzanie czasu.
      Proponuję stworzyć internetową listę lektur dla zielonogórskich akademików -
      lektur miłych i kształcących zarazem. Akurat osobiście nie jestem mocny w tego
      typu literaturze, ale 'Ojciec chrzestny' ładnie pasuje na początek listy.
    • Gość: arni Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 05:45
      przeraża mnie to, że tak wielu osobom ta inicjatywa wydaje się bez sensu. nie
      rozumiem tego. nawet jeśli tylko jeden z uczestników 'uniwersytetu' cokolwiek na
      tym zyska to i tak dobrze. komu do cholery to szkodzi!? znaleźli się ludzie,
      którzy są gotowi poświęcić swój czas, znalazły się pieniądze. co w tym złego?
      • Gość: Elv Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.univ.szczecin.pl 29.11.04, 08:30

Jestem tego samego zdania. Mysle, ze to nalezy do specyfiki polskiej
        mentalnosci. Jak ktos ma pomysl, realizuje go, daje naprawde cos od siebie to
        sie zaraz na nim psy wiesza... A przeciez czasem jest tak, ze wystarczy dac
        komus pozytywny impuls i ten ktos potrafi naprawde znalezc w sobie cos dobrego
        i odkryc drzemiacy talent. Moj kolega jest tego sztandarowym przykladem - 15
        lat temu wysiadywal na klatkach, nieustannie cpal, pil, zdarzaly mu sie drobne
        rozboje, nikt nie dalby za niego zlamanego grosza. Ale trafil na taki pozytywny
        impuls i wlasciwych ludzi i nagle odkryl w sobie cos, czego nawet nie
        podejrzewal. Dzis jest szanowanym wykladowca na jednym z uniwersytetow w
        Rosji...
    • losiu4 Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów 29.11.04, 06:57
      cóż, tak prawdę mówiąc, gdy się to czyta, wygląda na to, że to nie "blokersi"
      stanowią problem, a "normalni" studenci - założyciele owej "placówki"

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: buc Masłowska i blokersi IP: 62.233.188.* 29.11.04, 08:19
      Kto w ogóle wymyślił że "Wojna..." jest ksiązką o blokersach, czy choćby o
      dresach. Silny nie jest zwykłym dresem i wcale nie stoi pod blokiem. Jedyny
      dres to dres w jego głowie.
      • Gość: truten Re: Masłowska i blokersi IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 29.11.04, 08:37
        Gość portalu: NC napisał(a):

> ROTFL. Prawdziwa "elyta" intelektualna nam rośnie.
        ------------------------
        intelekt albo masz albo go nie masz
        bez wzgledu kiedy skonczyles swa edukacje
    • Gość: pablo Brawo!!!! IP: *.um.poznan.pl 29.11.04, 08:57
      Nareszcie jakaś przemyslana inicjatywa a nie gderanie i narzekanie. Szacunek się
      należy za takie pomysły. Widzę jakieś światełko w tunelu dla naszego kochanego
      kraju. Byle tak dalej. Trzeba tym ludziom podać rękę a oni może w przyszłości
      podzadzą rękę komuś innemu a nie tylko będą czychać na jego komórkę czy portfel.
      • Gość: mat Re: Brawo!!!! IP: *.u.mcnet.pl 29.11.04, 10:59
        Wspaniala inicjatywa, chetnie bym sie przylaczyl i pomogl, gdyby tylko cos
        takiego powstalo w okolicy!
        TAK TRZYMAC I NIECH GAZETA TO PROMUJE W POLSCE
    • Gość: gięty Podziwiam studentów!!! Powodzenia!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:53
    • Gość: Micha SUPER! POWODZENIA! IP: *.acn.waw.pl 29.11.04, 11:07
      • Gość: G.Lipiec Re: SUPER! POWODZENIA! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.04, 11:38
        też uważam, że to świetny pomysł i gratuluję!
        natomiast przerażają mnie niektóre wpisy "normalnego" społeczeństwa w stylu "do
        piachu z nimi", "będą cytować szekspira przy napadzie" czy porównywanie klasyki
        literatury do jakiegoś instruktarzu.. na dekiel wam padło ludziska czy jak???
        co za buractwo!?! jestem przekonany, że te negatywne wpisy to chłoptasie
        wychowani na playstation i necie, którzy nie byli w planach rozrodczych kiedy
        wybuchał stan wojenny, których wychowała lalka Barbie i Ken bo staruszkowie nie
        mieli czasu pogadać zagonieni wyścigiem po kase - też jesteście skrzywdzeni,
        bardziej niż my "blokersi" bo żyjecie jak ten "mały budda", któremu nie chciano
        pokazać prawdziwego świata i bujał się w błogiej nieświadomości...
        Jestem rocznik 1974 i pamietam z dzieciństwa osiedlowe kluby kultury, które
        organizowały nam czas, rozwijały wyobraźnię i zainteresowania. Dzięki tamu wraz
        z przyjaciółmi chwyciłem sam za kamerę kiedy nasz klub padł na ryj. Dziś w
        miejscu mojego KLUBU POD HUBĄ jest hurtownia gaci... I nagle znajduje się grupa
        ludzi, która chce coś zrobić dla dzieciaków, zorganizować im czas,
        zainteresować książką, zadziałać na wyobraźnię i wszystko za darmo a co
        niektórzy torpedują to chyba z własnej frustracji.
        Nie rozumiem też, że niektórzy z Was przypisują młodym ludziom z bloków
        przestępcze życiorysy. Czy bycie na bezrobociu (w Zielonej Górze to 30%) i
        oglądnie Discovery to coś szkodliwego dla społeczeństwa?! W blokach mieszkają
        setki tysięcy ludzi i zawsze znajdzie się kilku bandziorów, ale bez jaj, to nie
        jest OGÓŁ!
        A Uniwersytet Blokersów może liczyć na grupę filmową SKY PIASTOWSKIE - pomożemy
        Wam od zaraz!

Pozdrawiam ludzi przy zdrowych zmysłach
        Grzesiek Lipiec - z bloku
        SKY PIASTOWSKIE
        • irenka82 Re: SUPER! POWODZENIA! 29.11.04, 12:40
          brawo panie Grzegorzu.Panu i kolegom sie udalo,i mam nadzieje ze na Pomorskiem
          tez sie uda cos zrobic.a kiedy nastepny film?
        • Gość: kapi Do SKY PIASTOWSKIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.209.107.* 29.11.04, 15:54
          Hej czy to ty jestes sky piastowskie????????? pamietam o was reportaz ale nie
          za dobrze bo mam dop 21 lat, wiem, ze byl swietny, jakies 8 lat temu, prawda???
          kojarzy mi sie z idea mlodych chlopakow zafascynowanych technika z zachodu. nie
          wiem czy nie urazam cie w ten sposob. odpisz mi cos prosze bedzie mi bardzo
          milo. I rzeczywiscie, co jest z tymi ludzmi??? Tyle ofiarowanej pomocy, za
          darmo, zeby wszystkim bylo lepiej nie tylko tym chloapkom a oni nie
          zadowoleni.brak mi slow. pozdrawiam i bede sprawdzal dlugo posty, Michal.
          • Gość: G.Lipiec Re: Do SKY PIASTOWSKIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.04, 20:10
            heyach Irenka, Kapi:)
            no działamy sobie ze Sky Piastowskie non-top:) dziekówka za miłe słowa, nowy
            film już zrobiony - "Dzień, w którym umrę" a będziemy działać z nowym "100
            euro" od lutego:)
            na Pomorskie do Uczelni na bank zajrzymy, skontaktuję sie w tym celu
            z Robertem - autorem tego artykułu:)

chciałem też uściślić, że nic nie mam do ludzi urodzonych po stanie wojennym,
            wychowanych na Barbie czy innych zdobyczach cywilizacji (sam z tych zdobyczy
            korzystam z wyjątkiem Barbie:))).
            Wkurzył mnie tylko fakt, że NIEKTÓRZY z pozycji odgórnie zapewnionego ciepełka
            przy monitorze, klikają bezmyślne bzdury będące jakąś niezrozumiałą dla mnie
            nietolerancją i pewnie to rówieśnicy owych studentów z bloków, tym bardziej
            przykre to-to...

Ogólnie pozdro dla wszystkich pokojowo nastawionych niezależnie czy z bloków
            czy z innych miejsc:)
            Zapraszam na stronke www.skypiastowskie.pl
            POZDROOOOOO:)))

• libra0 Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów 29.11.04, 11:15
      Mieszkam w bloku, nie należę do blokersów ale mam z nimi kontakt (uwielbiają
      wysiadywać pod moim blokiem i klatką) i jestem pewna, że z takiej inicjatywy
      prawdziwi blokersi nie skorzystają. Oni nie potrafią przeliterować własnego
      nazwiska a te łyse przećpane łby mają tylko po to, żeby tłuc nimi o ściany. Z
      nauki na tym uniwersytecie skorzystają biedni i ambitni ale porządni ludzie (i
      bardzo dobrze). Bronicie na tym forum blokersów. Nie warto sobie nimi nawet
      głowy zawracać. Tym ćpunojebom nie należy się nic (nawet zainteresowanie) za to
      co robią innym niewinnym ludziom!! Nie zmienię zdaniana na ich temat bo sama
      codziennie przeżywam koszmar i zadaję sobie pytanie czy dziś cała dojdę do
      drzwi mieszkania. Nie mówię tu o ludziach, którzy są bez pracy, biedni ale
      uczciwi. Mówię tu o złodziejach, narkomanach (kótrzy stali się nimi na własne
      życzenie), zwyrodniałych gwałcicielach i sadystach!!!!

pa,
      Libra0
    • Gość: Frogg Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.polkomtel.com.pl 29.11.04, 11:17
      Szkoda tylko, ze fotka ilustrujaca material pochodzi na 99,99% z ... Plocka ;-)
      • irenka82 Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów 29.11.04, 11:32
        PRAWDOPODOBNIE zdjecie jest zrobione z wiezowca przy ulicy Ptasiej,na osiedlu
        Przyjazni. Ludzie z Pomorskiego sa fajni,i ciesze sie ze moj uniwerek chce im
        pomoc.niech tez inni przyjda,lepsze to niz nuda pod blokiem.
        • Gość: gl Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.04, 11:45
          ulica Ptasie jest na osiedlu Piastowskim;) i na bank na zdjęciu nie jest ulica
          Patsia ani osiedle Pomorskie ani Zielona Góra - ale czy to coś stanowi?
          • Gość: Frogg Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.polkomtel.com.pl 29.11.04, 13:58
            Ano tylko to, że jest to ul.Wolskiego w Płocku z widokiem na bloki przy
            ul.Łukasiewicza i III Liceum. Co nie zmienia faktu, że blokersi z Płocka i Wawy
            pozdawiają blokersów z Zielonej Góry. Tak mi się zdaje. Tyle. O.
    • Gość: Ewelina Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.pwsz.legnica.edu.pl 29.11.04, 14:24
      z uwaga przeczytalam ten artyków i jestem zszokowana, nareszcie ktos wpadł na
      rewelacyjny pomysł- brawo- to fajna sprawa i naprawde niezle to ktos
      wymyslił.Zycze sukcesów studentom-blokersom i kadrze przyjemnej pracy
      • cza_ha Uniwerek dla młodych niepracujących 29.11.04, 17:05
        Osobiście jestem za,
        a nawet bardzo za :)
        20-u ziomali to na dobry początek trochę mało, przynajmniej 200-u,
        Jak się nie pracuje to można się uczyć, choćby i od studentów.
        3M-cie się !

Które miasto następne ?
    • Gość: aj Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.client.comcast.net 30.11.04, 04:18
      Naprawde bardzo dobry pomysl. Gratulacje dla studentow!
    • Gość: czarnul-ka Re: Zielonogórski uniwersytet dla blokersów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:08
      myślę, że jest to świetny pomysł... taka wielka szansa dla młodych przecietnych
      ludzi,którzy nie maja szansy na naukę na wyższych uczelniach.Powód jest bardzo
      prosty,jeśli nie byli dobrzy w szkołach średnich, nie mieli szans zdać
      egzaminu, a tym bardziej konkursu świadectw... niestety uczelnie maja wysokie
      wymagania i liczą się oceny a nie wnętrze człowieka i jego zainteresowania oraz
      chęć kształcenia się...
      gratuluje pomysłodawcom a "studentom" życze przyjemnych zajęć....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka