Gość: czyzunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:24 to i emeryturka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boob Re: Prymas Józef Glemp kończy 75 lat IP: *.ny325.east.verizon.net 17.12.04, 20:34 Czas najwyzszy aby odszedl. Wyrzadzil dosc szkod KOSCIOLOWI. Potrzeba nam prawdziwych prymasow, a nie chwiejacej sie trzciny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan M. Re: Prymas Józef Glemp kończy 75 lat IP: 216.223.64.* 17.12.04, 22:02 Prymas Józef Glemp kończy 75 lat, nu i chwatit , jak mawial pewien enkawudzista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janas Re: Prymas Józef Glemp kończy 75 lat IP: *.pool.mediaWays.net 17.12.04, 23:18 Nigdy nie byłem przeciwny wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej! Mogłem mieć tylko zastrzeżenia co do form". I luty 2003: "Wierzę, że taka jest wola Boża, że Bóg chce, abyśmy weszli do wspólnej Europy". Mnie krew zalew jak ten katol miesza Boga z polityka, Bog tak chcial jestesmy w Unii, Bog chce jestesmy w Iraku , Bog postanowi bedzie Polska krajem szczescia ,sprawiedliwosci i dobrobytu. Chrzescijaninowi by to przez usta nie przeszlo .Stary bluznierca wymawiajacy imie Boga nadaremno. Zdarzają się Prymasowi liczne niezręczności. Zdarza się styl, jak było widać w pierwszej wypowiedzi o Unii, daleki od umiaru koniecznego w wypowiedziach na urzędzie tak wysokim jak stanowisko, które kiedyś było niemal równe królewskiemu ("interrex"), które było zajmowane przez przywódcę narodu kard. Wyszyńskiego. No tak ,Taki stary c . . ,ktory mowi od rzeczy Ale czasem też Prymas błyska miłym dowcipem albo słowem bardzo serdecznym. Drewno tez jest dowcipne , ble ble ble jeden stary kmiot ,popisal na temat drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: Prymas Józef Glemp kończy 75 lat IP: 84.194.250.* 17.12.04, 23:21 To juz wiemy dlaczego rydzyka do Watykanu wezwano ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTS Re: Prymas Józef Glemp kon´czy 75 lat IP: *.dynamic.mts.net 17.12.04, 23:49 Zdrowia ,pomyslnosci i wiecej odpowiedzialnosci za tych , ktorzy nie potrafia byc odpowiedzialnymi za samych siebie. Przykre to , ale zbyt wiele nieprawosci nagromadzilo sie wokol kosciola w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehehe czy on jest w domu starcoow ten dziadzio ? IP: *.yournetplus.com / 63.110.140.* 18.12.04, 00:01 Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Najlepsze życzenia od szczęśliwego ATEISTY!! 18.12.04, 00:37 Naj wszystkiego dobrego od szczęśliwego ateisty. Życzę ci szczęśliwości zawsze i wszędzie. Normalni ludzie doznają szczęścia. Rodzina, wnuki, prawnuki. Kapłani doznają szczęśliwości. Różnica między szczęściem a szczęśliwością jest taka jak między łechtaczką a odbytem. Amen. Wszelkie prawa zastrzeżone. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Najlepsze życzenia od szczęśliwego ATEISTY!! IP: *.proxy.aol.com 18.12.04, 05:56 Za to wszystko co zrobiles z Ojczyzna niech cie pieklo pochlonie na wieki!!! Grales zyciem mlodego gniewnego ks. Popieluszki, Jego krew jest przede wszystkim na twoich rekach. Za TWOJEJ NIESLAWNEJ KADENCJI Kosciol w Polsce stal sie partia polityczna. rozpasanie, warcholstwo, plawienie sie w przepychu kleru przy nedzy wiekszosci spoleczenstwa JEST TWOIM UDZIALEM!!! Niech ci Pan Bog za to wszystko surowo zaplaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Formosus GLEMP DAL PRZYZWOLENIE SLEPEMU NA ZABICIE KSIEDZA IP: *.i.pppool.de 18.12.04, 11:15 POPIELUSZKI. GLEMP MA BRATA, KTORY NAZYWA SIE GLEMB- czyzby pastoral wstydzil sie swojego nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pax Re: Prymas Józef Glemp kończy 75 lat IP: *.arreks.com.pl 18.12.04, 12:29 Jeszcze sie taki nie urodzil, co by wszystkim dogodzil. Niech nam zyje 100 lat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr. Zet Niech mu ziemia lekka bedzie IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.04, 13:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTS NIE WIDZE TU NIKOGO Z RADIAMARYJA_ ZADZIWIAJACE?!! IP: *.dynamic.mts.net 18.12.04, 15:05 Widac musi to byc inna firma,skoro nasze osiolomy z RM nie maja nic do powiedzenia w dniu urodzin zwierzchnika KK w Polsce.Oni wola wymyslac wszystkim od Zydow i masonow, bronic pedofili i oglupiac swoja prymitywna propaganda prostych i biednych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Prymas Józef Glemp kończy 75 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:03 A dlaczego miał nie stac w kolejce,jak inni? Gdzie tu asceza?Padło na głowę autorowi zupełnie. Już gość naprawdę nie czyta tego co pisze,albo jest tak bezgranicznie głupi. Jak Bóg chce kogoś ukarać to mu rozum odbiera. Ten człowiek jest od lat srogo ukarany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies na czarnych Re: Prymas Józef Glemp kończy 75 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:23 Piekny wiek nadzorcy watykańskiego w tym idiotycznym kraju.Kraju tysięcy kościołów,milionów nędzarzy.Z okazji urodzin cała Polska powinna paść przed nadzorca na kolana.Wszak oni rzadzą tym Biskupinem Europy.Panie Kwasniewski!!!Daj Pan przykład: Na KOLANA.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suka na czerwonych Re: Prymas Józef Glemp kończy 75 lat IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.04, 16:43 Gość portalu: pies na czarnych napisał(a): > Piekny wiek nadzorcy watykańskiego w tym idiotycznym kraju.Kraju tysięcy > kościołów,milionów nędzarzy.Z okazji urodzin cała Polska powinna paść przed > nadzorca na kolana.Wszak oni rzadzą tym Biskupinem Europy.Panie > Kwasniewski!!!Daj Pan przykład: Na KOLANA.... idz oddaj mocz, bo ci na mozg to parcie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomowca 75 lat w sluzbie oglupiania narodu!!!! IP: *.79.41.170.adsl.vbr.tiscali.dk 18.12.04, 17:23 Czy Polska to juz Iran, czy jeszcze nie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janas Re: 75 lat w sluzbie oglupiania narodu!!!! IP: *.pool.mediaWays.net 18.12.04, 18:09 Jaki Glemp taki artykul. Jedna wielka bzdura i zenada . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Nie lubie kard. Glempa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:14 nie jest moim biskupem, a urzad Prymasa jest zbedny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Satan Re: Prymas Józef Glemp kończy 75 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:14 Dość już tego jego tłuściutkiego pyszczka w telewizji... Zaraza, jak zresztą cały kościół katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk POWINIEN IŚĆ NA EMERYTURĘ 10 LAT TEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:16 Co on jeszcze robi w tej firmie? Na umowe-zlecenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Podpisując konkordat pognębił Polskę na dziesiątki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:19 uzależniając od obcego mocarstwa (Watykanu). Tego nie można Glempowi wybaczyć i zresztą nie można tego wybaczyć pozostałym Polakom odpowiedzialnym za upodlenie Polski pod kolejnym najeźcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Podpisując konkordat pognębił Polskę na dzies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 19:20 ...na dziesiatki lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROJAN SERDECZNE GRATULACJE IP: 62.233.171.* 18.12.04, 19:25 Pozostaje mi tylko złożyć najlepsze życzenia zdrowia i sił w prowadzeniu kościoła. Faktycznie kardynał Glemp był dla mnie osobiście autorytetem. To duszpasterz, jakich mało, bo potrafi i połącyć i rozgraniczyć sprawy kościelne i polityczne. Chwała mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Ja skończyłem 59 lat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.04, 19:33 ....i co to kogo obchodzi, Glemp zgodnie z prawem powinien dać przykład, że od stanowiska nie odcina się elitę na siłę i iść na emeryturę, amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Zawsze są wyjątki! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.12.04, 19:36 ...czy to lewica, czy prawica, czy kościół katolicki,czy niewierzący, to są zawsze równiejsi i nie zastąpieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Prymas Józef Glemp kończy 75 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:25 na pewno nie życzę mu niczego dobrego, gdyż on sam niczego dobrego nie zrobił. Niech idzie na tą emeryturę, na którą i ja /chociaż nie chciałem/, musiałem się "złożyć". On będzie żył w dostatku, natomiast ja z mojej emerytury... dobrze że jeszcze są śmietniki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sativ Re: Prymas Józef Glemp kończy 75 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:35 Zadna to osobowosc. Przecietny, jak przecietny jest caly polski episkopat. Ciekawe kto bedzie jego nastepca. Choc rola nastepcy nie bedzie juz duza, gdyz bedzie to juz tylko ordynariusz warszawski. Tytul Prymasa wraca chyba do Gniezna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Prymas nic nie robił: "Przecież mamy Papieża" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igi to czarnuchy tyle lat żyją??????? IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 18.12.04, 21:28 godne pożałowania... myslałem że pedofile i molestańci kończą przed "40"... ale..., co kraj to obyczaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d54 Re: Prymas Józef Glemp kończy 75 lat IP: *.netcologne.de 18.12.04, 22:07 75 ... i starczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oglupieni spojzcie na tych przebierancow IP: *.client.comcast.net 18.12.04, 22:47 przeciez oni sa nienormalni, dlaczego musza sie przebierac jak idioci, pozlacane czapy, plachty, zlote laski, kielichy, to banda nienormalnych. do tego pycha, proznosc, jaguary, zadarte nosy, luksus, apartamenty i obled umyslowy ze oni sa wyslannikami boga. ku.. mac! dosc tej pasozytniczej masy zboczencow. kazdy zawod i kazda funkce mozna wykonywac w normalnym ubraniu i normalnym pomieszczeniu, i kozystajac z tramwaju. ku.. dosc tej oglupialej gawiedzi, klekajacej, wykonujacej magiczne znaki, zaklecia, oczy wznoszone w kosmos(niebo) i bezmyslne budowanie zamkow (kosciolow) dla tej bandy zboczonych pasozytow! ku.. dosc tego pieprzonego sredniowiecza!!!!!!!ku.. dosc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Gracz DOBRY PRYMAS... (DLA WATYKANU) IP: *.cc.shawcable.net 19.12.04, 09:10 bez charakteru, bez osobowosci, bez charyzmy, bez ambicji, bez.... Mysle, ze Papiez nie pozwoli mu odejsc, chyba ze ma juz na jego miejsce rownie poslusznego kundelka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pier giorgio Jest tylko czarownikiem !!! IP: *.elgrom.eu.org / 81.210.69.* 19.12.04, 09:18 Jest tylko czarownikiem jednej z wielu sekt. Z okazji urodzin nie życzę mu niczego, ponieważ instytucja którą kieruje, ograbia polskę na wszystkie sposoby. Mam tylko nadzieję, że on i jemu podobni zostaną rozliczeni a winni ukarani. Odpowiedz Link Zgłoś