Gość: AA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 00:08 Czytajcie młodzi socjaldemokraci. Zobaczcie czym była komuna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JULIUSZ Z DANII I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.73.59.212.ip.tele2adsl.dk 07.01.05, 00:09 BIEDNY RUMUNSKI NAIWNIAK - SIEDZIAL ZA SWOJE IDEALY A TYMCZASEM SOLIDARNOSC KTORA POPIERAL ZAMIENILA SWOJ KRAJ W BAGNO - "IDEALY SIEGNELY BRUKU", CHOC NIEKTORZY JEJ DZIALACZE NIEZLE NA TYM SKORZYSTALI SKORZYSTALI (JAK NP.POLSKI WYBITNY NOBLISTA...) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm bez komentarza... 07.01.05, 00:15 zostań lepiej w Danii. jesteś miernym polaczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: przestroga dla polakow i durnii ktorzy mysla IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 07:54 i przestroga dla polakow i durnii ktorzy mysla ze cos sie w polsce zmienilo owszem zamieniono polske w oboz w ktorym calkiem nie przypadkowo czesc wiezniow awansowala na stanowiska kapo i uzyskala zwiekszone przydzialy kosztem reszty wiezniow zmienionych w nieoplacane i maltretowane rezerwy sily roboczej jesli sie tego nie widzi to widac przyslania rozum wlasnie lyberalne korytowe widzenie swiata nie mielismy wolnosci , pozbawiano nas wlasnosci a po 1989 systematycznie pozbawiano polakow rownosci tak ze po 15 latach pozostala karykatura demokracji taka demokracja jaka wystepuje w ameryce lacinskiej , afryce czy w bantustanach tylko pogratulowac a co do rumuna to sie nie dziwie ze zostal wykorzystany instrumentalnie i wszyscy "dzialacze" jego los mieli w d... proces w sprawie wujka pokazal ze wyrzucajac raport taternikow o zbrodniach zomowcow do kosza walesa i lis mieli stosunek do ludzi i rodzin ktore bezinteresownie walczyly rzeczywiscie o wolnosc rownosc i poszanowanie wlasnosci czysto instrumentalny jak na prawdziwych agentow przystalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryzy Re: przestroga dla polakow i durnii ktorzy mysla IP: *.iie.ae.wroc.pl 07.01.05, 08:21 Takiego prymitywnego tekstu dawno nie widziałem. W 80tym roku mając 21 lat byłem jednym z tych młodych Polaków, którzy aktywnie włączyli się w budowanie lepszej przyszłości. Po wprowadzeniu stanu wojennego zapłaciłem za to wysoką cenę. NIE ŻAŁUJĘ MOJEJ POSTAWY. Wiem, że mam dzisiaj wolność wyboru, jeśli mi rzeczywistość nie odpowiada mam prawo założyć organizację, która będzie mogła mieć wpływ na rzeczywistość. Mogę startować w wyborach, włącznie na najwyższe stanowiska państwie. Jeśli tak Ci źle człowieku!!!, to rusz dupę i przekonaj do swoich poglądów ludzi, zmianiaj rzeczywistość, a nie tylko dłubiąc leniwie palcem w dupie bredzisz, że MNIE SIĘ NIE PODOBAAAAAAAAAAAAAAAA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRvUngern-Sternber No tak pieknie coz powiedziec... IP: *.bg.am.lodz.pl 07.01.05, 15:27 Przy okazji trzeba przypomniec ze rezim Casescu byl o wiele bardziej brutalny niz Brezniewa.I tam napisanie ze jest zle bylo duzo wieksza odwaga.Rumuniaq byla o wiele bardziej zsowietyzwana tymczasem np.Ukraine traktuje sie jako kraj <gorszy> i bardziej zniewolony.A to nieprawda.W Rumunii tez sa oligarchowie i te wszyskie prolemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Potworenie porazajacy idiota Lis i inni glosujacy IP: *.adsl.solnet.ch 08.01.05, 00:21 za ujawnieniem nazwiska autora listu. Nie wyobrazali sobie, ze ujawnienie nazwiska "moze spowodowac trudnosci autorowi". Tzn sie, ze pan Lis i paru innych w tym momencie osiagneli stopien calkowitego zerwania z rzeczywistoscia w ktorej to wszystko sie odbywalo. Po prostu osiagnal ich potezny, umyslowy, bezmyslny pier....niec, powodujacy ze dzialali jak na papierach wariata. Przestali byc odpowiedzialnymi ludzmi. Co kto powiedzial na temat powodow wprowadzenia stanu wojennego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: przestroga dla polakow i durnii ktorzy mysla IP: *.238.88.118.adsl.inetia.pl 07.01.05, 08:27 Tylko uzmysłów sobie, że gdyby nie ta Solidarność i ci ludzie na których plujesz za taki tekst 20 lat temu poszedłyś za kraty, a przynajmniej zdrowo w dupę dostał, co może nie byłobe takie złe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzioobas Co nie zmienia faktu, że układ postsolidarnościowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.05, 08:34 to kupa straszna i faktycznie gdybu nie komuchy z SLD to nadal byśmy byli na poziomie Słowacji i lustrowali kogo popadnie zamiast budować gospodarkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OczomNieWierzę Ludzie jaka u Was krótka pamięć IP: *.acn.waw.pl 07.01.05, 08:54 A jaka skrzywiona! Oczywiście wszystkiemu winna Solidarność, a czerwoni są wspaniali. Dlatego ciągle na nich głosujecie, zamiast powsadzać ich wszystkich do więzień. A tak na marginesie, to żeby "poprzeć" poprzedni wywód, polecam artykuł o panach lewicowcach w "Energa". Rzeczywiście dzięki lewicy zamieniliśmy się w kraj miodem i mlekiem płunący. Tyle że do czerwonego koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadeO WSPANIALE HASLO ! IP: 212.160.135.* 07.01.05, 09:25 To haslo bardzo mi sie podoba! "Dzieki lewicy zamienilsmy sie w kraj miodem i mlekiem plynacy. Tyle, ze do czerwonego koryta". WSPANIALE HASLO NA NAJBLIZSZE WYBORY!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:wlasnie pytanie do tego 21 latka, co wywalczyle IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 10:52 jesli mowisz mi ze wolnosc to pekne ze smiechu nie bylo jej i nadal nie ma dla zwyklych ludzi bo nie ma sprawiedliwych sadow wlasnosc ? spytaj kluski ma taka sama wlasnosc jak "badylarz za prl-u spytaj wlascicieli z wspolnot mieszkaniowych i wlascicieli swojej pracy z biedronek i innych "przedsiebiorstw" :-PPPPPP spytaj wlascicieli kamienic tych chcacych byc uczciwymi ludzmi rownosc - byla w niewielkim stopniu i zostala tak sponiewierana ze spadla na poziomie afrykanskiego bantustanu czy ameryki lacinskiej po wprowadzniu rzadow cia i pomocy wojskowej us nie wiadomo czy kiedykolwiek sie na tym obszarze bantustanu pozbiera jesli walczyles nie o prywatne koryto to zadziwiajace ze jestes zadowolony z owocow swego jak mniemam "zwyciestwa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:wlasnie pytanie do tego 21 latka, co wywalczyl IP: *.nll.se 07.01.05, 11:48 Peknij ze smiechu miopie, bedziesz tez na topie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: chcialbys jelopie :-PPPPPP IP: *.nll.se 07.01.05, 13:15 Jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: alez prosze prosze ubek im wiecej rzuca tym IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 13:36 bardziej wychodzi ubecka natura :-PPPPPPPP wolnosc dostepu do teczek towarzyszy uboli szybko oczysci polske z takich obroncow wolnosci jak ty :-PPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: alez prosze prosze ubek im wiecej rzuca tym IP: *.nll.se 07.01.05, 13:43 Moja teczke zakladali mi twoi kolesie z UB! To co tam, jest swiadczy tylko dobrze o mnie! Mozesz mi tego pozazdroscic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:samochwala maleszki w kacie stala az sie przyzn IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 15:34 az sie przyznala ze wspolpracowala co juz wczesniej wszyscy podejrzewali po pochwalach dla czcigodnego kiszczaka :-PPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: alez prosze prosze ubek im wiecej rzuca tym IP: *.nll.se 07.01.05, 13:49 Za przelozenie zawartosci mojej teczki do wlasnych, tacy jak ty, oddali by zapewne cale swoje dochody! Polsce oczywiscie zycze jak najszybszego oczyszczenia ze wszystkich pasozytow, podejrzewam jednak, ze nie sa to zyczenia, ktore docenisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:bardzo cenie:-), ale bardziej cenie od gadania IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 15:37 czyny zwlaszcza gdy ida w parze z tym co sie gada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marny zywot Re: WSPANIALE HASLO ! IP: *.rzeszow.mm.pl 07.01.05, 17:36 "SOLIDARNOŚĆ" to {3)trzy miesiace,a reszta to ped PALANTOW do wladzy,a rumunski idealista po prostu nie zyl w polsiej zeczywistosci i za to zaplacil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trepek Re: Co nie zmienia faktu, że układ postsolidarnoś IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 07.01.05, 11:28 dzioobas ! chciałbym aby Polska osiągnęła kiedyś poziom Słowacji , chyba ,że myślałeś o Słowenii ,... ale ta już jest poza zasięgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogien DZIOBAS - BEZ PORZADKU W BAGNIE NIE MA GOSPODARKI! IP: 57.66.51.* 07.01.05, 18:18 To propaganda czerwonych kmiotow, ze albo lustracja albo gospodarka. W rzeczywistosci to nie dylemat ale konieczna kombinacja. Dlatego mamy w Polsce to postkomunistyczne bagno bez ukarania winnych, bez nazwania rzeczy po imieniu - nie ma na czym budowac normalnosci a co za tym idzie gospodarki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRAFOMAN!!! O, kurde, a ten znowu wlaczyl kataryne... :-( IP: *.azvu.nl 07.01.05, 09:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:nie podoba sie to wlacz swoja lyberalna :-PP IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 10:56 swoje faszystowsko-lyberalne bzdety kaczucho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLNOSC BZDETÓW Zalosny jestes koles, ale to cena wolnosci slowa. IP: *.azvu.nl 07.01.05, 11:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:zalosny to ty jestes ze swoim zachwytem nad g IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 12:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:zalosny to ty jestes ze swoim zachwytem nad g IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 13:38 i bardziej wychodzi ubecka natura :-PPPPPPPP wolnosc dostepu do teczek towarzyszy uboli szybko oczysci polske z takich obroncow wolnosci jak ty :-PPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:zalosny to ty jestes ze swoim zachwytem nad g IP: *.nll.se 07.01.05, 13:51 Nieszczescia chodza parami - nie dosyc, ze niedowidzi to jeszcze jakala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re:nie podoba sie to wlacz swoja lyberalna :-PP IP: *.77.classcom.pl 07.01.05, 18:18 Za twoje wypowiedzi nie zasługujesz żeby na ciebie splunąć - szkoda śliny. Nie zasługujesz też na kąpiel w szambie - szkoda gówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: przestroga dla polakow i durnii ktorzy mysla IP: *.nll.se 07.01.05, 11:38 "Drogi" miopie! Muszisz sprawic sobie lepsze okulary! Podejrzewam, ze te, ktore masz, dostales od okulisty w przychodni MSW, jeszcze w czasach PRL-u. Nie wiem czy nowe okulary tobie pomoga (dlugie noszenie kiepskich okularow powoduje zmiany percepcji w mozgu), ale warto sprobowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:nie bywalem i nie mam zamiaru bywac IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 12:08 ale znajomosc (sadzac po tym ze tak dzielnie udzielasz rad ) przez ciebie realiow pomocy lekarskiej z resortu mundurowego wskazuje na czeste tam wizyty teraz pewnie przeszedles na prywatne swiadczenia w ramach komuszej prywatyzacji dzialow gospodarki paliwywami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:nie bywalem i nie mam zamiaru bywac IP: *.nll.se 07.01.05, 13:18 Kula w plot! Poniewaz nie wypada sie wysmiewac z osoby uposledzonej, powstrzymam sie jednak od komentarza, ktory cisnie sie na jezyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker jezu, miop, ales ty glupi/a... IP: *.ny325.east.verizon.net 07.01.05, 15:54 bycie idiota chwaly nie przynosi; naprawde nie warto sie wychylac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej brzydze się tobą... IP: *.magma / *.magma-net.pl 07.01.05, 16:00 ... i twoją postawą. Dla ciebie chciałbym, aby komuna wróciła na chwilę i abyś wtedy mógł otworzyć swoją niewyparzoną, smarkatą zapewne i z pewnością wiecznie niezadowoloną gębę. Ciekawe czy miałbyś tyle odwagi, co robotnicy ze stoczni, z "wujka" i inni, których masz czelność dzisiaj oceniać. szkoda że ci komuna nie zniszczyła kogoś bliskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: nie rzucaj kamieniem, mozesz zle trafic IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 16:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierzp Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 00:19 Jesteś w Danii, dobrze ci tam to ci po duńsku mówię "tak" za takie głupie odzywki. A po polsku stwierdzam, że piszesz głupio i widać, że zupełnie nie wiesz co to życie w kraju zniewolonym. Nie wiesz też ile trzeba było samozaparcia aby tę wolność (w tym i odpowiedzialność za to co się robi) osiągnąć. Ty w Danii przyszedłeś na gotowe które inni (ale dwieście lat temu) osiągnęli. Tym którzy nie widzą co to znaczy po duńsku TAK!. To jest słowo dziękuję. Duńczycy gdy po raz pierwszy spotykają się z Polakami to twierdzą że to bardzo grzeczny naród, ciągle tylko dziękują, dziękują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeh Re: I PO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 11:54 czy wy ludzie musicie pisac swoje niemądre nagłówki duzymi literami czy wy ludzie musicie sie odszczekiwac każdemu szczekającemu kundlowi? zamiast sie zająć w swoich wypowiedziach bohaterem tego tragicznego tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akson1 Po to durniu, zebys mogl teraz zadawac glupie IP: *.uni.lodz.pl 07.01.05, 00:19 pytania. Wlasnie po to, zeby juz nikt nie byl bity za pisanie listow. I po to bys mogl siedziec sobie idioto za granica, miec internet i mogl z niego korzystac. Jesli tego nie rozumiesz to jestes ..... - nie napisze, bo szkoda slow powszechnie uznanych za niecenzuralne dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:po takich argumentach norweg, szwed, anglik IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 10:59 pomyslalby idiota albo naciagacz przyszedl mnie orznac na mojej wlasnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:po takich argumentach norweg, szwed, anglik IP: *.nll.se 07.01.05, 11:40 Cos ty, z byka spadl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:to chyba twoja specjalnosc, oprocz tej z byka p IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 12:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:to chyba twoja specjalnosc, oprocz tej z byka IP: *.nll.se 07.01.05, 13:19 Znowu kula w plot (ach te twoje okulary)! Moja specjalnosc jest zupelnie inna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:pozostaje ta z byka :-PPPPPPPPP IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 13:40 bardziej wychodzi ubecka natura :-PPPPPPPP wolnosc dostepu do teczek towarzyszy uboli szybko oczysci polske z takich obroncow wolnosci jak ty :-PPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:pozostaje ta z byka :-PPPPPPPPP IP: *.nll.se 07.01.05, 13:53 Nie dosyc, ze zle widzisz i jestes jakala, to jeszcze na dodatek myslisz powoli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mprzemek Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.tor.primus.ca 07.01.05, 00:39 Odpowiedź dla Juliusza z Danii: Oj, Juliusz, Juliusz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 00:49 Ty, ku.. pewnie wypie..les na Zachod jako polityczny w latach 80-tych, choc jestes pewnie zwyklym polaczkiem cwaniakiem. Pie..sie, co? Niech cie tu nie widze smierdzielu. Nie mieszaj sie w cudze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do juliusz-a Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.proxy.aol.com 07.01.05, 01:44 Nie ma slow dla Ciebie jestes przyglup!!!W Kopenhadze maja dobre kliniki,moze Cie wylecza!!!Albo skonczysz jak wariat,w zakladzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek ze Szwecji Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.ang.sth.bostream.se 07.01.05, 02:30 Det var det mest idiotiska inlägg jag läst på länge! Åk till akuten, det kanske finns hjälp. I niezabieraj wiecej glosu bo naprawde nie masz nic do powiedzenia. Tacy ludzie jak ty powinni przejsc przez to samo pieklo, co Iulius (chyba jedyna szansa na wyleczenie). Szwecja nie pozdrawia dzisiaj Danii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re:do juliusza... IP: *.sympatico.ca 07.01.05, 02:38 ty chyba raczej jeste juliuszka-wydaje ci sie ze w dupe kazdemu mozesz zajrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 07.01.05, 02:38 A po co drzesz gebe prymitywny chamie z Dani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: co za szmata... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 02:47 szkoda na ciebie slow ty ekskremencie z danii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quo vadis Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: 69.158.30.* 07.01.05, 03:52 Qu.., co za dunski jelop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.proxyconn.net 07.01.05, 04:55 Zeby to zrozumiec, trzeba miec swiadomosc tego czlowieka z Rumunii. Wolnosc sni sie tylko tym, ktorzy jej nie maja. Zle sie dzieje w panstwie dunskim ! Kto cie tak ciezko skrzywdzil, ze najbardziej elementarnych spraw nie rozumiesz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ExIsT Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 05:20 Nie krzycz tyle, bo głupoty prawisz. Tacy politycy jakie społeczeństwo. Ile procent społeczeństwa żyje ideałami na codzień?? Uczciwy człowiek nie pcha się tam, gdzie jest w milczącej mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: I PO CO MU TO BYLO..?sluszna uwaga IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 07:52 i przestroga dla polakow i durnii ktorzy mysla ze cos sie w polsce zmienilo owszem zamieniono polske w oboz w ktorym calkiem nie przypadkowo czesc wiezniow awansowala na stanowiska kapo i uzyskala zwiekszone przydzialy kosztem reszty wiezniow zmienionych w nieoplacane i maltretowane rezerwy sily roboczej jesli sie tego nie widzi to widac przyslania rozum wlasnie lyberalne korytowe widzenie swiata nie mielismy wolnosci , pozbawiano nas wlasnosci a po 1989 systematycznie pozbawiano polakow rownosci tak ze po 15 latach pozostala karykatura demokracji taka demokracja jaka wystepuje w ameryce lacinskiej , afryce czy w bantustanach tylko pogratulowac a co do rumuna to sie nie dziwie ze zostal wykorzystany instrumentalnie i wszyscy "dzialacze" jego los mieli w d... proces w sprawie wujka pokazal ze wyrzucajac raport taternikow o zbrodniach zomowcow do kosza walesa i lis mieli stosunek do ludzi i rodzin ktore bezinteresownie walczyly rzeczywiscie o wolnosc rownosc i poszanowanie wlasnosci czysto instrumentalny jak na prawdziwych agentow przystalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: I PO CO MU TO BYLO..?sluszna uwaga IP: *.nll.se 07.01.05, 11:49 Powtarzasz sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vatra Dornei po to, że Rumunia się obudziła!!! IP: *.jjs.pl 07.01.05, 08:10 Pozbyła się z rządu i stanowiska prezydenta farbowanych "socjaldemokratów", zaczyna naprawdę liberalizować gospodarkę i wkrótce nas wyprzedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdb tytul powinien brzmiec: RUMUNSKA OFIARA SOLIDAR IP: *.red.bezeqint.net 07.01.05, 09:32 tytul powinien raczej brzmiec: RUMUNSKA OFIARA SOLIDARNOSCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.daminet.pl 07.01.05, 09:48 Jestes durniem bez szkoly :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fe Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.chello.pl 07.01.05, 10:45 Masz rację człowieku, choć mieszkasz w Danii to jesteś na bieżąco. my też o tym wiemy ,że najbardziej na Solidarności w Polsce zyskali jej przywódcy. Polska straciła dużo przez strajki solidalnośći ,gdy statki na redzie stały po czteru dni i czekały na rozładunek,a towary psuły sie na statkach.Solidarość nie brała to wogóle pod uwagę. Oni z solidarności mieszkaja w dobrobycie a ja mam 868zł emerytury i duży debet w banku i żadnuch oszczednosci.Nie starcza mi na jedzenie ani na czynsz i chodzę w rzeczach używanych lub bardzo starych ,kupionych jeszcze za komuny. Tak mi sie żyje w Polsce,gdzie Polska wysyła wojska do Iraku i walczy tam w obronie Żydów ,którzy są w konflikcie z całym światem muzułmańskim i również z Polską bo w USA jeden Żyd zadecydował,że Polska dalej musi mieć wizy do USA choć Prez.Bush chciał wizy dla Polaków znieść w 2004r, i już sprawa była w Kongresie Amerykańskim ale tam w Ameryce rzadzą Żydzi nie Amerykanie,zresztapodobnie jest w Polsce,Żydzi to cała czapa kleru w Polsce, mają piękne domy starości,gdzie młode panienki-opiekunki prowadzaja starych kszięzy na spacer,widziałam to na własne oczy.Wyglądało to jakby panienka starego króla prowadziła na spacer.A przecietni ludzie sami w rodzinach musza sobie radzić lub idą do Hospicjum. W rządzie Polskim ,gdy politycy mają pochodzenie Żydowskie,to wogóle nami się nie przejmują.Mamy te same Emerytury od kilku lat mimo,że koszty utrzymania galopują do góry ,lekarstwa bardzo drogie i na jedzenie brakuje pieniędzy a w Rządzie afera za afera a odpowiedzialni za ten stan rzeczy nie idą do więzienia tylko zmieniają stanowiska lub nawet są na tych samych stanowiskach w Rzadzie. Kobiety przejmujcie Władze od mężczyzn bo mężczyżni w Polsce nie umieją rządzić. przetrwonią Polskę za kilka lat bo korupcja jest chyba najwieksza w Polsce. Słyszę,że w Wiśle wykupili sobie duże landy koleś obok kolesia,czy prokutarura zbadała za ile była cena gruntu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.zax.pl / *.zax.pl 07.01.05, 13:11 Coś złego stało się w naszym kraju.Odzyskaliśmy wolność, każdy może na każdego śzczekać,obrzucać można każdego ekstrementami.Rozumiem żal ludzi którzy nie mają pracy,którym brakuję na czynsz, lekarstwa i których krew nagła zalewa gdy słyszą nazwisko Dolniak przecież on kilka tygodni tamu krytykował w programie forum wszystkich tzn inne partie ,bo wszyscy już rządzili.Patrząc na inne postacie z polityki np z LPR i nie tylko z LPR można się zastanawiać nad szczerością ich intencji.Oni wszyscy nas widzą przed wyborami.Sami dochrapali się posadek np w sejmie i chcieliby by tak było stale. Poseł Zych bredzi o emeryturze dla posłow,Przecież mógł odłożyć z diet poselskich kupę szmalu na starość. A z czego mają dziś młodzi odkładać z nanniższej 860 zł pensji.Dlatego taką wiarygodnością i powagą cieszy się sejm . Wstydz się Zychu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow. stalin ŹLE SIĘ DZIEJE W PAŃSTWIE DUŃSKIM... IP: 62.29.136.* 07.01.05, 10:52 skoro niczego tam nie brakuje, prócz ROZUMU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.nll.se 07.01.05, 11:33 Juliuszu z Danii, jestes glupim cepem! Andrzej ze Szwecji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: a jak sie powodzi twojemu kumplowi szechterowi IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 12:16 pewnie niezle sadzac po ubekach w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.01.05, 12:51 Po to, żebyś mógł teraz bezkarnie na forum prezentować te swoje głupie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Znam emigrację lat 80-tych w Skandynawii IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 07.01.05, 16:40 Wielu z nich - nie wszyscy - cudem dostało prawo pobytu. To w wielu przypadkach - nie wszyscy, byli i prawdziwi prześladowani politycznie - a zatem w wielu przypadkach to kryminaliści, pijacy, złodzieje i zwykli bandyci. Wstyd było przyznać się do pijaka chlejącego denaturat, złodzieja chełpiącego się udaną kradzieżą, obiboka śmiejącego się z pracodawcy litującego się nad niedolą Polaków. Takiej hołoty jak w pewnym skandynawskim kraju to ja nigdzie indziej nie widziałem. Wstyd było mi przyznać się do tej nacji. Naprawdę nie rozumiem dlaczego dano im prawo pobytu i potem obywatelstwo. Sposób w jaki piszesz daje do myślenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harhar Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 16:47 Głupi komuchu a co niektórzy członkowie SLD zrobili z Polską? W co ci z SLD zamieniają ten kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej z Polski Po to IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 07.01.05, 17:30 żebyś sobie mógł teraz siedzieć w ciepłym fotelu, bawić się komputerem i obrzerać się chipsami. Bagno masz w swojej głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cool Re: I PO CO MU TO BYLO..? IP: *.com / 213.199.204.* 07.01.05, 23:16 To że jesteś jeb...., nie oznacza, że możesz pluć na ludzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cholera jasna! zaplaccie mu za te osiem lat IP: *.client.comcast.net 07.01.05, 00:16 chyba na to polski ku.. rzad stac, odpalic chlopu milion dolarow, na pocieszenie, i jako reklama dla tego buraczanego kraju i jego sldowskich bucow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Re: zaplaccie mu za te osiem lat IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 08:37 popieram! niech Polska pokaże się nb. jemu się należy i nagroda i odszkodowanie od nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juliusz Jestem dumny ze swojego imiennika. IP: *.acn.waw.pl 07.01.05, 00:22 Za dwa lata powitamy w Unii Europejskiej Rumunię. I na tym polega dobrodziejstwo bycia razem w Europie niepodzielonej granicami. Razem autentycznie, nie "socjalistycznie", czy "internacjonalistycznie". Chylę czoła przed Cichym Bohaterem Iuliusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endrju po co mu to bylo? IP: *.lastnet.pl 07.01.05, 00:34 po to mu bylo ty jeb... buraku ze cierpial za wolnosc za prawde ktorej ty najwyrazniiej niie mozesz pojac. Pewnie nie masz pojecia czym byla komuna. Wiec nie wypisuj takiich tresci bo normalnie rece opadaja. Niech zyje wolnosc i demokracja. Niech zyje Walesa,Juszczenko i im podobni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:i lyberalizm dzieki ktoremu lajdacy zyja dostat IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 07:56 dostatnio :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco A za komuny to łajdacy mieli baaardzo źle... :( IP: *.magma-net.pl 07.01.05, 08:12 Pieprzysz broker bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: a czy warto, aby lajdacy mieli to samo, inni g IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 11:05 czy warto po to aby lajdacy mieli to samo to wiekszosc miala gorsze warunki niz przedtem zastanow sie gdzie tu logika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: a czy warto, aby lajdacy mieli to samo, inni IP: *.nll.se 07.01.05, 11:52 "Wiekszosc miala gorsze warunki niz przedtem"? Juz tobie radzilem wczesniej - zmnien okulary, te z czasu PRL -u juz nie wystarcza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:kup se bilet w jedna strone kumple czekaja IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 12:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:kup se bilet w jedna strone kumple czekaja IP: *.nll.se 07.01.05, 13:20 Stac mnie na tur och retur! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:nie watpilem ze otrzymam taka odpowiedz :-PPPP IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 13:55 lyberalna-peczaka i lapinskiego nie pomijajac kwachow i mullerow oraz tuskow i kaczuchow naprawiaczy polske od 15 lat powinni wystartowac w programie uwaga usterka byliby gwiazdami co ja mowie sa gwiazdami tylko trzeba szyld zmienic z sejmowych komisji sledczych na uwaga i brac za emisje kolejnego odcinka usterek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:nie watpilem ze otrzymam taka odpowiedz :-PPPP IP: *.nll.se 07.01.05, 14:02 Tylko glupiec pyta o odpowiedz, ktora zna! Tylko idiota popiera Samoobrone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:a czy ja sie ciebie o cos pytalem ? sprawdzilem IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 16:01 na pewno nie :-PPPPPPPPPP wzruszyles mnie glebia swojej wiary :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:a czy ja sie ciebie o cos pytalem ? sprawdzile IP: *.telia.com 07.01.05, 20:31 Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za_prawdę Dowód na zdolnośc myślenia naszych z "S" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 00:39 czy ktoryś zadał sobie pytanie o konsekwencje opublikowania danych tego czlowieka zanim to zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: Dowód na zdolnośc myślenia naszych z "S" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 01:00 Niewątpliwie polski rząd powinien przynajmniej finansowo zrekompensować straty jakie poniósł Bohater artykułu. Skoro SLD-owski rząd tak chętnie rekompensuje wszelkie prawdziwe i wydumane straty swym byłym przeciwnikom z pod kościelnych sztandarów, to konsekwentnie niech reperuje swój image pomagając Człowiekowi, który był przeciwnikiem spod sztandaru Solidarności. Chyba że uprzejmości działaczy SLD do hierarchów kościoła to wyłącznie sprawa wzajemnych interesów finansowych, pod płaszczykiem wrogich sztandarów (jak niesie "złośliwa" plotka). Wówczas jestem "przekonany", że po kolejnych jesiennych wyborach kolejny " postsolidarnościowy" rząd zachowa się i da godziwą rekompensatę i odpowiednie Honory (Kwach rzuca ordery na lewo i prawo)"prawdziwemu człowiekowi" z Rumunii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Dowód na zdolnośc myślenia naszych z "S" IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 07.01.05, 02:53 > Niewątpliwie polski rząd powinien przynajmniej finansowo zrekompensować straty > jakie poniósł Bohater artykułu. Pelna zgoda. Nareszcie ktos trafil w sedno. Spotkanie z Walesa i to wtedy jak bedzie w Rumuni to stanowczo za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslie Re: odszkodowanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 10:46 Polacy do dzieła! Ten człowiek musi dostać milion dolarów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: israel Prawda, gnojki sie madrza a udaja, ze nie wiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 00:43 o mordowanych ludziach, nacjonalizacji prywatnych majatkow, wypedzeniach, biciu i torturowaniu, o tym, ze slowa nie mozna bylo ze spokojem glosno powiedziec, ze zylismy jak malpy w klatce. A teraz slyszymy, ze Oleksy niewinny, ze Kwasniewski to chcial od srodka partie zmieniac, ze MIller to rowny gosc, a Jaskiernia przyjaciel mlodziezy. TYlko ciekawe kto wydawal rozkazy. Swiety MIkolaj???? Czasami az lza sie czlowiekowi kreci i krew szumi w glowie ze zlosci jak sie widzi te spasle komunistyczne geby, ktore teraz sa najgoreszymi obroncami pluralizmu i tolerancji oraz demokracji. Mam tylko nadzieje, ze przyjdzie dzien, kiedy wszyscy traficie na starosc do pudla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojownik Re: Prawda, gnojki sie madrza a udaja, ze nie wie IP: 62.29.248.* 07.01.05, 09:30 Masz 100% racje. Problem w tym, że na starość powinni siedzieć byli działacze PZPR którzy są odpowiedzialni moralnie za morderstwa, ale im klaszczą na zjazdach partyjnych i traktują jak bohaterów. Chore poglądy lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.chello.pl 07.01.05, 00:56 Bo świat się dzieli tylko na liberałów i komunistów. Innych kategorii Twój zakuty łeb nie jest w stanie przyswoić. Może mniej alkoholu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.chello.pl 07.01.05, 01:01 Cierpiał za prawdę i wolność ? Teraz przez jego "prawdę i wolność" miliony ludzi w Polsce nie mają ani dachu nad głową, ani co do garnka włożyć. Co to jednak obchodzi beneficjentów demokracji ? Mając samochód, narty w Austrii i sylwestra we Włoszech, można sobie mieć ideały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 01:30 > Co to jednak > obchodzi beneficjentów demokracji ? Mając samochód, narty w Austrii i sylwestra > we Włoszech, można sobie mieć ideały. Ucz się i ciężko pracuj zamiast gadać bzdury to dołączysz do grona beneficjentów demokracji! Jeśli nie to Białoruś Cię z chęcią przyjmie! Pzdr. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.chello.pl 07.01.05, 02:50 Pracuj ? Bez układów, znajomości, "poparcia finansowego" ? Możesz mi to jeszcze raz napisać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: 67.71.60.* 07.01.05, 06:14 Praca od podstaw."wypracuj" sobie uklady,znajomosci,poparcie finansowe... Mozna zrobic b.duzo ale trzeba chciec pracowac nad tym wszystkim. Ale czy to zrozumiesz? Latwiej pewnie powielac opinie o trudnosciach itp.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:dodaj jeszcze ze po smierci spotka cie nagroda IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 08:01 i rajskie ogrody wiekszego durnia i jelopa jak ty nawet w TVN i TVP nie slyszalem od jakiegos czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t1s Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 00:56 Podoba mi się bardzo reakcja Lecha. Byłoby fajnie gdyby do tego spotkania doszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 07.01.05, 02:55 > Podoba mi się bardzo reakcja Lecha. Byłoby fajnie gdyby do tego spotkania > doszło. Mie nie. Samo spotkanie to za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 08:21 Ten człowiek chce przyjechać do Polski, a Lech chce go zobaczyć w Rumunii zamiast zaprosić, tak więc reakcja fajna, ale nie do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikehp Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: 84.119.174.* 07.01.05, 01:00 A ja napisze tylko: przepraszam za naszą głupotę i dziękuję za poświęcenie. Wiem, że to mało, ale zawsze. No i zgadzam się, powinniśmy mu coś odpalić. Niech da swoim dzieciom. One będą miały przyszłość za cierpienia Iulisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grafik Photoshop?? IP: *.nap.wideopenwest.com 07.01.05, 01:09 Mam dziwne wrazenie, ze napis na trzymanych kartkach wyglada sztucznie - jakby dodany do zdjecia. Czy ktos ma podobne odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otpor Re: Photoshop?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 01:21 "pod lupa" widac tylko masakre wynikajaca z kompresji jpeg... zreszta po co ktos mialby to podrabiac??? przy okazji - ciekawa sprawa. byle wiecej pozytywnych (no, jak dla kogo :/ ) zwiazkow polsko-rumuskich! jesli juz z Ukraincami sie pogodzilismy, to moze i Rumunow polubimy? moze nasz ciemnogrod zrozumie w koncu, ze Cyganie na ulicach nie maja nic wspolnego z narodem rumunskim?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Photoshop?? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 07.01.05, 03:02 > przy okazji - ciekawa sprawa. byle wiecej pozytywnych (no, jak dla kogo :/ ) > zwiazkow polsko-rumuskich! jesli juz z Ukraincami sie pogodzilismy, to moze i > Rumunow polubimy? Mieszkam w Chicago (dokladniej na przedmiesciach Chicago) i w tej wiezy Babel jaka jest to miasto spotkalem Rumunow. Mam o nich dobre zdanie bo sa pracowici, oszczedni i czysci. Nie wiem skad sie biora takie zle opinie o Rumunach w Polsce i nie wiem dlaczego myli ich sie z cyganami. Moze faktycznie do Polski przyjezdzaja ci najgorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo W końcu o Rumunach dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 09:44 Pewnie, choć był tylko jeden, co za swoje poparcie wycierpiał, za to jaki niezłomny. Trzeba powiedzieć, ze Solidarność powinna mu ufundować rentę albo inną pomoc pieniężną dla poratowania straconego zdrowia. Nie pomyśleli, że "wolność" w 1981 r. była chwilowo w Polsce, gdzie indziej twardo trzymali za mordy. Za brak rozumu powinni go przeprosić.I może w końcu przestaniemy patrzeć na Rumunów jak na frajerów lub złodziei, bo w 1939 r. udzielili gościny rządowi polskiemu a teraz kojarzeni są z Cyganami, którzy żebrzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Re: Photoshop?? IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.05, 01:29 Gość portalu: Grafik napisał(a): ...napis na trzymanych kartkach wyglada sztucznie jasne, - tam jest szesc plasajacych bialych myszek i szlaczkiem, napis "Paranoja" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Dziekuje Iuliusie IP: *.ny325.east.verizon.net 07.01.05, 01:09 jak wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 01:26 Musicie go zaprosić do Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
nemunas Propozycja do wszystkich!!!! 07.01.05, 01:28 Ten czlowiek z Rumunii,byl swiadomy,a takich komunisci likwidowali.Dziekuje temu czlowiekowi,ze byl z nami. Proponuje napisac list do prezydenta Bialorusi Aleksandra Lukaszenko:)Ale prosze nie obrazac go,bo to swieci dwoma latami za kratka:(,przy pierwszej lepszej wizycie na Bialorus. A co napisac?,chyba nie musze mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohio Zaprosic Juliusa na zjazd Solidarnosci jako... IP: *.pngusa.net / *.pngusa.net 07.01.05, 02:31 ...honorowegp goscia. Wreczyc mu order, obwiezc po Polsce, wyplacac rente za utrate zdrowia. Caucescu dostal kule w leb. A kiedy kule w leb dostana oprawcy Juliusa i oprawcy polskich patriotow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:nigdy jak bedziemieli takich lyberalnych idioto IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 08:05 jak ty gdyz stare powiedzenie mowi ku.. ku..e lba nie urwie niezaleznie czy to bedzie czarna czerwona biala czy rozowa hiena i czas to zrozumiec zwlaszcza w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:nigdy jak bedziemieli takich lyberalnych idiot IP: *.nll.se 07.01.05, 11:54 No prosze, wyszlo szydlo z worka - miop okazal sie czerwonym wieprzem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:chyba obrazek ci zostal w powidoku po goleniu IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 12:24 choci sadze ze pewnie bardziej powidok po kumplach w koszernych kolkach michnikowsko-urbanowskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:chyba obrazek ci zostal w powidoku po goleniu IP: *.nll.se 07.01.05, 13:23 Probuj, probuj - moze ci sie w koncu uda! Jak bedziesz w taki sposob szukal jedzenia, jak szukasz prawdy o mnie, to wkrotce wyciagniesz nogi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:nadmij sie bardziej :-PPPP bo w czerwieni ci IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 14:02 twarzowo a przy odrobinie wysilku przyjmiesz modny bialoczerwony :-PPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:nadmij sie bardziej :-PPPP bo w czerwieni ci IP: *.nll.se 07.01.05, 14:04 Dzieki za rade! Widac, ze przecwiczyles! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:zbyt wielu takich widzialem na wizji TVP TVN IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 16:06 i w czasie kampani wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re:zbyt wielu takich widzialem na wizji TVP TVN IP: *.telia.com 07.01.05, 20:31 Widziales? Hmmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.dyn.iinet.net.au 07.01.05, 03:57 wzruszajaca historia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek MARSZALKOWIE OLEKSY, CIMOSZEWICZ ... IP: 199.243.6.* 07.01.05, 04:35 ...I PASTUSIAK ORAZ PREZYDENT KWASNIEWSKI POWINNI TEMU CZLOWIEKOWI ZLOZYC POKLON GDY PRZYJEDZIE DO POLSKI. KIEDY ON RYZYKOWAL TO ONI SIE DEKOWALI I BYLI CZESCIA SYSTEMU, KTORY NISZCZYL TAKICH JAK TEN BOHATERSKI RUMUN. Z JEDNEJ STRONY PODNIESIONO CZOLO, A Z DRUGIEJ - WYTARTE CZOLA, NIESTETY. Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Film o Iuliusie na 25-lecie 07.01.05, 05:25 Mamy tylu zdolnych tworcow Ave Iulius! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lope Zbiórka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 09:24 Zbiórka pieniędzy albo państwowe odszkodowanie (i order na dokladkę). To mu się należy od Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 06:01 Brawo panie Walesa, takiemu czlowiekowi warto pokazac Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaq Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 06:06 wzruszająca historia i piękna postawa. Dziwi mnie jednak bezmiar bezmyslnosci Solidarnosci - jak ludzie konspirujacy cale lata mogli cos takiego zrobic??? przeciez dziecko w przedszkolu w tamtych czasach przewidzialoby czym to sie skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: 217.98.64.* 07.01.05, 09:47 Bo oni to zrobili świadomie dla zdobycia jeszcze większego poklasku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trepek Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 07.01.05, 11:36 O swoje rodziny bardzo się wtedy bali ,ale o jakiegoś Rumuna ? To było takie efektowne !!! Zasrańce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
barbarel Nagroda dla Rumuna ! 07.01.05, 13:52 Czy przypadkiem Bogdan Lis nie jest Prezesem Fundacji Solidarności ? No to już, niech rzuci coś na poczatek, za podkablowanie chłopa na Zjeździe w 1981 roku ! Posłowie po 1000 złotych, reszta ze składki, niech choć milion sie uzbiera. Zawsze się znajdzie jakiś sprawiedliwy, ten przeszedł przez piekło, nalezy mu się oddanie honoru i odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racja Re: Nagroda dla Rumuna ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 14:02 Absolutnie! Swoja drogą jak oni mogli tak głupio postąpić oglaszając jego nazwisko? Za nimi przecież stał 10-milionowy związek, a on był sam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek. Rewolucja Solidarności poszła za daleko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 06:07 Byłem w związku i walczyłem np. o wolne soboty. A wywalczono dla mnie wolne poniedziałki,wtorki,środy,czwartki,piątki i te soboty o które nam chodziło, niedziele mieliśmy wolne i za komuny. Załatwiono to hurtem - obecnie dla 3 mln rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.lt.pl / *.jtb.pl 07.01.05, 06:48 NIE WYOBRAŻAM SOBIE ,BY MAJĄC WIEDZE O TYM CO TEN CZLOWIEK ZROBIŁ,NIE UHONOROWAĆ GO W MAKSYMALNIE MOŻLIWY SPOSÓB-CHOĆBY ORDER ORŁA BIAŁEGO. TAKIE JAK TA HISTORIE, CZY TO CO SIE DZIEJE NA UKRAINIE PRZYPOMINA NAM JACY KIEDYŚ BYLIŚMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.bcmhs.bc.ca 07.01.05, 07:14 Niestety,ale nie dotrze to do wszystkich pustych lbow.Nowe pokolenie jest skazone czerwona ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan solidaruchów Re: Rumuński bohater "Solidarności" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 08:03 No cóż,szkoda że gościu nie założył rumuńskiej "Solidarności".Rumunia byłaby kwitnącym krajem a ludzie zyli dostatnio.Byłaby Japonia bis,a Polska miałaby skad brać pozyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIIIIIIIIIIIIIIII Co na to Kfah i jego banda!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 08:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Co na to Kfah i jego banda!? IP: 217.98.64.* 07.01.05, 10:22 Kfah i jego banda na to tak jak w stosunku do płk.Kuklińskiego.Od kiedy to prezio jest sympatykiem Solidarności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: jak mozna porownywac normalnego czlowieka IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 12:32 do szpiega czlowieka uczciwego i odwaznego ktory za to ze jawnie okazywal swoje poglady i chcial zmiany despotyzmu na normalnosc wycierpial przesladowania od ludzi ktorzy w swoich celach niczym nie roznia sie od otoczenia mordercy busha i takimi samymi poslugiwali sie srodkami jakimi posluguja sie patroni kuklinskiego w iraku troche proporcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: jak mozna porownywac normalnego czlowieka IP: *.nll.se 07.01.05, 13:26 Zdradz mi jedna tajemnice: ile dioptrii ci brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: a ile teraz placa JW na placowce :-PPPPP IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 14:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: a ile teraz placa JW na placowce :-PPPPP IP: *.nll.se 07.01.05, 14:12 Starcza na wygodne zycie, dobry komputer i stale lacze..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: to widac po empatii do innych placowkowych IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 16:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra wstrząsające IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 08:20 ile ten człowiek wycierpiał (a ci chytrusi wsadzili go dopiero po ogłoszeniu stanu wojennego w Polsce, bo liczyli się z reakcja wczesniej) wstrzasajaca głupota i brak wrażliwości ludzi Solidarności ktorzy tak bezmyślnie wystawili biednego czlowieka na zemstę bydlaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Re: wstrząsające IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 08:36 nie, to nie była bezmyślność - oni go celowo poświęcali, bo oni musieli się pochwalić międzynarodowym poparciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kier Jeszcze jeden dowód głupoty "Solidarności" IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.05, 08:20 a raczej jej kierownictwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeee A odszkodowanie dostanie pewnie od "Solidarności"? IP: 193.28.148.* 07.01.05, 08:28 Za denuncjacje Odpowiedz Link Zgłoś