Dodaj do ulubionych

Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisariacie

IP: *.top.net.pl 17.01.05, 20:00
Czystka w policji jest konieczna. Masowa i bezwzględna.
Większość polskiej policji wywodzi się od MO - bo większość obecnych
policjantów była szkolona lub dowodzona przez funkcjonariuszy MO. MO wywodzi
się od NKWD. Wcześniej NKWD nosiło nazwę GPU i CzeKa.
Obserwuj wątek
    • Gość: pies Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: 68.236.82.* 17.01.05, 20:01
      Bardzo dobrze powiedziane, a policji jak znalazl
      • czyzunia [...] 17.01.05, 20:04
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: hegemon PRAWDA W OCZY KOLE - ZWŁASZCZA W POLSCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:08
          a hasło jest super
          • Gość: gosc Re:nalezy koniecznie je dobrze przetlumaczyc IP: *.hrl.com 17.01.05, 20:13
            do stosowania przez Amerykanow w wiezieniach irackich. Haslo jest znakomite nic dodac nic ujac.
            • Gość: miop Re:moze zamiast haslami zajac sie praktyka :-p IP: *.broker.com.pl 18.01.05, 02:20
              • pan_pndzelek Tym się zajmują kretyni-radni za NASZE pieniądze!! 18.01.05, 08:12
                Tym się zajmują kretyni-radni za NASZE pieniądze!! Jeden z drugim przygłup-
                nieudacznik co nie umie znaleźć pracy i jest "z zawodu radnym" śmie się czepiać
                porządnych ludzi o jakieś himorystyczne hasełko. Żenada głupki radne i te
                skapcaniałe emeryty z jakiegoś głupiego stowarzyszonka.
          • Gość: Leszek Oczywiscie hegemonie, przedstawicielu CCCP IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.01.05, 20:49
            niewazne, czy ktos jest winien, czy nie. Kzdemu mozna wine znalezc i ukatrupis
            go. CIEBIE TEZ. NIE WIEDZIALES???
            • Gość: hegemon WYLUZUJ POŚLADY KOLEŚ - I SPÓJRZ Z HUMOREM NA TO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:54
              a nie sie podniecasz bez potrzeby

a propo hasło "Kto niepracuje ten nieje" lub "Bez pracy niema kołaczy"
              tez by się świetnie nadawaly do powieszenia w urzedach pracy które powinno sie
              zamknąc a nieplacic ch..om ktorym sie niechce pracowac isymuluja ze szukaja
              pracy, a tylko przychodza wyludzic zasilki
              • Gość: he he he Panie hegemon, sa pewne sprawy, IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 18.01.05, 00:55
                ktore nie sa smieszne, niezaleznie z ktorej strony sie na nie patrzy. Ja tez
                bylem raz wezwany do palacu Mostowskich, wiec nie mow mi pan o humorze i super-
                haslach.
                • Gość: Gorzki Re: Panie hegemon, sa pewne sprawy, IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 18.01.05, 01:23
                  A ja nie byłem i może to dlatego wcale mnie to nie bulwersuje.....
                  Gdyby to hasło było opatrzone podpisem Dzierżyńskiego itd. to rzeczywiście
                  byłoby niesmaczne, ale jeśli zostało potraktowane tylko jako tekst, to moim
                  zdaniem nie jest wcale żadną zbrodnią

Ale może to tylko dlatego, że raczej nie mam w zwyczaju się czepiać i obrażać i
                  potrafię podchodzić z dystansem do wszystkiego w otoczeniu
                  • Gość: he he he Re: Panie hegemon, sa pewne sprawy, IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 18.01.05, 01:33
                    Zbrodnia to tam pewnie i nie jest. "Arbeit macht frei" nad brama obozu
                    oswiecimskiego tez samo w sobie zbrodnia nie bylo. Ale tego typu zagranie, nie
                    wiem, czemu wlasciwie ma sluzyc - czy jest to grozba, czy kiepski zart, czy cos
                    jeszcze. Ale troche totalitaryzmem zalatuje.
          • Gość: kameleon Re: PRAWDA W OCZY KOLE - ZWŁASZCZA W POLSCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:52
            Rzeczywiście świetne. Bolszewicy mieli wiele innych, równie dobrych haseł.
            Jedno z nich powinno wisieć w każdym urzędzie pracy: "Kto nie pracuje ten nie
            je". HeHeHe - dobre nie? A hitlerowcy jakie mieli świetne hasła, tylko nikt ich
            jakoś nie cytuje, nie rozumiem dlaczego?
        • Gość: Lenin ;-) Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.access.telenet.be 17.01.05, 20:11
          Totalny brak poczucia humoru.
          • Gość: LESZEK DOPRAWDY? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.01.05, 20:51
            Przyjrzyj sie dobrze temu zdaniu krwawego Felka, przeczytaj slowo po slowie. Czy
            dalej Ci do smiechu?
            • Gość: Win Re: DOPRAWDY?/ Doprawdy,sie pajacu... IP: *.proxy.aol.com 18.01.05, 00:42
              Leszku, czy sarkazm moze czy nie moze byc humorystyczny? Wisielczy humor czesto
              najlepiej odzwierciadla sytuacje w jakich sie czlowiek znajdzie.
              Feliks D., wiadomo, byl bandyta ale przypuszczam ze nie byl glupi i ze mial
              zbrodnicze poczucie homoru.
              Dzisiaj "malutkich Feliksow D. Bandytow" mozemy obserwowac na calym swiecie.
              Uwazam ze uswiadamiajac sobie co Feliks D. mial na mysli kiedy ukul to haslo,
              nic innego nam nie pozostaje jak, "Smiej sie pajacu smiej, choc bolesc z ocz
              lzy ci wyciska.".
              Naturalnie praca na niwie spolecznej nie zawadzi.
              • Gość: he he he Re: DOPRAWDY?/ Doprawdy,sie pajacu... IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 18.01.05, 01:02
                W USA w tzw novelty stores sa zartobliwe tabliczki, ktore mozna przyczepic na
                parkingu przed swoim domem, sklepem, restauracja itp: Parking tylko dla
                Jaguarow, albo tylko dla Cadillacow, albo tylko dla Chevroletow itd. Rowniez:
                parking tylko dla Wlochow, Irlandczykow, Brytyjczykow. Raz jedni
                powiesili: "parking tylko dla Niemcow". Traf chcial, ze zobaczyl te tabliczke
                czlowiek, ktory przezyl okupacje w Warszawie. Nie bylo mu wcale do smiechu.
                Czy tez nazwalbys pan tego czlowieka pajacem?
                • Gość: Gorzki Re: DOPRAWDY?/ Doprawdy,sie pajacu... IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 18.01.05, 01:29
                  Nie. Ale nie widzę powodu, żebym za każdym razem, kiedy umieszczam coś dla żartu
                  w SWOIM pokoju, musiał się przejmować wszystkimi którzy mogą poczuć sie urażeni.
                  Żebym musiał się zastanawiać, czy moje słowa, fryzura, zachowanie, nie są może
                  obraźliwe dla kobiet, Żydów, masonów, gejów, lesbijek, muzułmanów, Hindusów,
                  Japończyków, Polaków, zwolenników Ligi Polskich Rodzin, mieszkańców wsi i Bóg
                  wie kogo jeszcze.

Przykro mi, ze ten człowiek poczuł się źle z powodu takiej tabliczki, ale jeśli
                  nie potrafi zrozumieć, że ten kto umieścił tą tabliczkę nie miał żadnych
                  skojarzeń z okupacją (bo i skąd miał mieć), to jest to jego pech a nie wina
                  wieszającego.
                  A jeśli ów biedny pokrzywdzony zacząłby robić o tą tabliczkę awanturą, żądać jej
                  zdjęcia a odpowiedzialnego za tą tabliczkę usunięcia z pracy, to uznałbym go
                  albo za pajaca, albo za kretyna, albo zrzuciłbym winę na starczą demencję
                  • Gość: he he he Re: DOPRAWDY?/ Doprawdy,sie pajacu... IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 18.01.05, 01:45
                    No, tak, ale np. osoby pochodzenia zydowskiego oczekuja od calego swiata
                    zrozumienia holocaustu i wcale nie sa tu wyrozumiali jak ktos sie nawet
                    niewinnie pomyli albo zazartuje. Parenascie lat temu w Kanadzie wyrzucono
                    jakiegos goscia z wysokiego stanowiska panstwowego, dlatego, ze udowodniono mu
                    zwiazki z raczkujaca jeszcze partia nazistowska - mimo, ze pozniej kiedy
                    zobaczyl co to za swolocz, to sie od nich odcial, ale w owych czasach NSDAP nic
                    jeszcze takiego nie miala na sumieniu a on byl mlody i mial pstro w glowie.

Gdyby tabliczka mowila nie "Parking for Germans only" tylko "No Jews allowed"
                    to zaraz by to bylo w New York Timesie i na ABC News. I slusznie zreszta, ale
                    jakos nie trafia do mnie, ze pierwsze jest tylko zartem a drugie dyskryminacja.
                • Gość: Win Re: DOPRAWDY?/ Doprawdy,sie pajacu... IP: *.proxy.aol.com 18.01.05, 07:34
                  he he he, do pewnego stopnia my jestesmy wszyscy pajacami...wiec smiej sie
                  pajacu smiej...
        • Gość: Leszek Czyzuniu, zycze Ci z calego serca, zeby Cie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.01.05, 20:47
          kiedys przesluchiwali w mysl przywolanej szczytnej zasady "krwawego Felka".
      • Gość: komendant Fortis Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:35
        I słusznie. Już niedługo owego komendanta i ciebie dobrze i "właściwie"
        przesłucham.
    • Gość: anka ZZ a ty wywodzisz się od małpy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.05, 20:12
      Nie znoszę takich podłych uogólnień. Jeśli nie masz co pisać, to postukaj sobie
      po tym pustym łbie. Cześć Anka.
      Swoją drogą policjant jest dobrym obserwatorem. To co się dzieje na scenie
      politycznej w wykonaniu oszołomów prawicowych prześciga samego Dzierżyńskiego.
      • Gość: Giertych+ Re: Aniu a ty też wywodzisz się od małpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:32
        Nie plącz do tego polityki. To ze słyszałas slowo oszołom nie uprawnia cię do
        pisania takich bzdur dziecko. Jesli zabierasz glos na forum to rzymaj sie
        tematu a nie pleć co ci slinka na języczek przyniesie. Inaczej wychodzisz na
        slodką idiotkę Aniu !
        • Gość: Emeryt Re: Aniu a ty też wywodzisz się od małpy IP: *.inter / *.inter-c.pl 17.01.05, 23:33
          Ale giertych nauczyłbyś się pisać bez błędów. Język polski jest zbyt piękny,
          żeby popełniać błędy. Ale to już chyba partyjne czy rodzinne, no nie?
        • Gość: ZZ Re: Aniu a ty też wywodzisz się od małpy IP: *.top.net.pl 18.01.05, 00:12
          Wspomniana Ania jest zapewne córeczką milicjanta z peerelu. Widać to po jej
          sposobie odzywania się.
    • indris Czy tylko Dzierżyńskiego ? 17.01.05, 20:15
      Może i powiedział tak Dzierżyński. Ale ta sentencja jakoś pasuje do Ziobry,
      Rokity, Wassermana, Kochanowskiego (Janusza nie Jana !)
      • Gość: Leszek A coz Ty chcesz od Janusza Kochanowskiego ? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.01.05, 20:53
      • Gość: he he he Re: Czy tylko Dzierżyńskiego ? IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 18.01.05, 01:14
        Indris, czy jest dla pana/pani (niepotrzebne skreslic) jakis temat, ktory nie
        wiaze sie z Irakiem? Ladowanie sondy kosmicznej na Tytanie moze? Albo
        zwyciestwo Malysza w konkursie skokow?
    • Gość: Prawda_w_oczy_kole To cytat z Giertycha,Macierewicza i Weneryka-!!!! IP: *.arkonskie.v.pl 17.01.05, 20:17
      Przeciez to dokladnie tak postepuja

Giertych

Macierewicz

Weneryk (o nim tylko Wassermann dodatnio)

no i ta niedojda Gruszka im na to pozwala
      • Gość: Me Re: To cytat z Giertycha,Macierewicza i Weneryka- IP: 207.230.231.* 17.01.05, 20:22
        Poczekajcie az was przeslucha ten naczelnik . Zaczniecie sie modlic do
        Giertycha i innych o sprawiedliwosc . Facet powinien byc juz bez pracy za
        kompromitacje firmy w ktorej pracuje .
        • Gość: CDRW Re: To cytat z Giertycha,Macierewicza i Weneryka- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:36
          Dokładnie. To,że umieścił tam taki cytat i to jako niby żart świdczy o totalnej
          tępocie tego czlowieka. On poprostu nic nie kuma - zapewne dobra i solidna
          szkoła ubecko-milicyjna.
      • Gość: gosc gosc gosc Re: To cytat z Giertycha,Macierewicza i Weneryka- IP: *.roadrunner.nf.net 17.01.05, 21:15
        powiesic cala komune i ciebie
    • wielki_czarownik I co z tego? 17.01.05, 20:24
      Ja mam w sygnaturkach cytaty Mao, Stalina, Lenina, Trockiego i innych takich. Czy to znaczy, że jestem komunistycznym zbrodniarzem? Ja to wydarzenie rozpatruję w kategoriach ślepego ataku na człowieka który ma poczucie humoru.
      • Gość: brrr Re: I co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:27
        że masz ? w domu możesz miec wszystko co chcesz. Ale Policjant jest URZĘDNIKIEM
        PAŃSTWOWYM. Jego gabinet to nie jest jego prywatna własność. I tu jest ta
        drobna różnica.
        • wielki_czarownik Więc 17.01.05, 20:53
          Więc w takim razie domagam się pozdejmowania krzyży ze wszystkich budynków państwowych. Np. sala sejmowa to nie prywatna własność KK.
          • Gość: brrr Re: Więc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:12
            Oczywiście,ze tak. Tylko do tego potrzebna ci jeszcze wiekszość ludzi
            uprawniona do glosowania (czyli wiekszość posłów) A tak to mozesz sobie tylko
            tu protestować. A to,że nie czujesz różnicy między krzyżem w Sejmie a cytatem
            na ścianie to juz wina Twoja i Rodziców ,ze nic nie kumasz.
            • wielki_czarownik Re: Więc 17.01.05, 21:15
              Nie widzę. I ci podpierający się cytatem i ci zasłaniający krzyżem w pewnym okresie swej historii zabijali swych przeciwników. Czy to jako kontrrewolucjonistów czy też heretyków.
              • Gość: zdziarko grunewald Re: Więc IP: *.aster.pl 17.01.05, 21:24
                Uzywanie takich cytatow, jakie stosujesz w sygnaturkach, nie swiadczy o twoim
                poczuciu humoru (jesli juz, to w cokolwiek szczeniackim wydaniu, ale i to trudno
                mi sobie wyobrazic), lecz o twojej bezdusznosci. Oto cytat nt Kim Dzong Ila:

"Przywódca Kim Dzong Il niweczy akcje militarne imperialistów prowadząc
                oryginalną politykę songun, niespotykaną w
                światowej historii polityki, a także mądrze kieruje armią i narodem KRL-D w
                walce o budowę potężnego kwitnącego
                mocarstwa socjalistycznego."

Zastanowiles sie choc przez chwile, co dla milionow Koreanczykow oznacza to jego
                "madre kierowanie"? Ni mniej, ni wiecej, tylko wpierdzielanie trawy na
                sniadanie, obiad i kolacje, oraz oboz pracy za najmniejszy "podskok" przeciw
                systemowi. Jesli nadal uwazasz, ze to zabawny komentarz do koreanskiej
                rzeczywistosci, to moge ci tylko wspolczuc.
                • Gość: brrr Re: Więc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:26
                  szkoda twojego pisania bo on jest przypadkiem medycznym. Znam sie na tym bo
                  jestem lekarzem. Pozdrowienia.
                  • Gość: Marcin Re: Więc - doktorze brrrrrrrrrrr........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:14
                    Przychodzi baba do lekarza :
                    Baba: Panie doktorze, nie mam piersi...
                    Doktor brrrrrrrrr: Ajajaj...
                    • Gość: Brrr Re: Więc - doktorze brrrrrrrrrrr........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:21
                      A tak ogolnie to....zdrowy jestes Marcinku ?
                      • Gość: Marcin Re: Więc - doktorze brrrrrrrrrrr........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:23
                        bbbbrrrrrrr-zimno mi doktorku
                • wielki_czarownik Re: Więc 17.01.05, 21:29
                  Powiniennem więc polskim sposobem załamywać ręce i płakać nad niedolą biednych Koreańczyków?
                  Przytaczam te cytaty aby pokazać kretynizm tamtej propagandy. Ale taki bogoojczyźniany, martyrologiczny zgred tego nigdy nie zrozumie.
                  • Gość: zdziarko grunewald Re: Więc IP: *.aster.pl 17.01.05, 21:35
                    > Powiniennem więc polskim sposobem załamywać ręce i płakać nad niedolą biednych
                    > Koreańczyków?

Alez po co? Najwazniejsze, ze tobie sie dobrze zyje. I z Koreanczykow sie
                    posmiac mozesz, i z maksym Dzierzynskiego... Ani Kim, ani Feliks nie zartowali,
                    ale to przeciez niewazne.

> Przytaczam te cytaty aby pokazać kretynizm tamtej propagandy.

I pokazujesz wlasny. Dalszego samozadowolenia zycze.
                    • wielki_czarownik Re: Więc 17.01.05, 21:44
                      Gość portalu: zdziarko grunewald napisał(a):

> Alez po co? Najwazniejsze, ze tobie sie dobrze zyje. I z Koreanczykow sie
                      > posmiac mozesz, i z maksym Dzierzynskiego... Ani Kim, ani Feliks nie zartowali,
                      > ale to przeciez niewazne.

Dokładnie. Co mnie to obchodzi? Mam płakać nad całym światem?

> I pokazujesz wlasny. Dalszego samozadowolenia zycze.

A ty swoje starodziadostwo i brak dystansu do świata.
        • Gość: Marcin Re: I co z tego? Brrrrrrrrrrrrr.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:36
          Brrrrrrr-zasadnicza różnica -Komisja Śledcza też nie jest prywatną instytucją
          p.Giertyycha,Wasermana,Miodowic za,Macierewicza a oni stosują tą samą zasadę. No
          i jak przystało na prawników znają i stosują inną maksymę -"daj mi człowieka a
          dopasuję do niego artykuł"
          • Gość: brrrr Re: I co z tego? Brrrrrrrrrrrrr.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:42
            Co Ty człowieku za bzdury wypisujesz. Jak mozna z toba podyskutowac ? Rozumiesz
            coś ze słowa pisanego ? Przeczytaj artykuł i posty powoli (ze zrozumieniem) a
            najlepiej na głos. To może cos do ciebie dotrze ?
            p.s. skąd wiesz jakie zasady stosuje ten policjant ? Ja nie wiem . Wiem
            tylko,ze na scianie umieścił idiotyczny cytat słów ZBRODNIARZA. Może twoje
            wykształcenie i wychowanie powoduje,że uważasz Dzierżyńskiego za wzór. Na to
            nic juz nie poradze. Moge tylko współczuć. Jak Giertcy i sp. umieszczą cos
            podobnego na sali obrad komisji to też bedę protestował.
            • Gość: Marcin Re: I co z tego? Brrrrrrrrrrrrr.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:01
              BBBBBBrrrrrrrrrrrrrrr-ciężki przypadek z ciebie-czytając twoje moralizatorskie
              posty robi się bbbbbbbrrrrrrrrrrr-zmień płytę albo stań z boku i grzecznie
              przyglądaj się jak normalni ludzie wymieniają poglądy bbbbbbrrrrrrrrrrr ;PPPPPP
      • Gość: zbud Re: I co z tego? IP: 212.160.138.* 17.01.05, 20:49
        O JEZU!!! jakis ty durny.A gdzieżeś się taki uchował????? I po
        co????????
      • Gość: Emeryt Re: I co z tego? IP: *.inter / *.inter-c.pl 17.01.05, 23:36
        To świadczy o twoich zainteresowaniach. I bardzo dobrze. Bo przynajmniej wiesz
        co piszesz.
    • Gość: Brrr Re: Relatywizm czy głupota? Panie Olkiewicz ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:25
      Cytat taki w pokoju p.policjanta ? Niby co to takiego ? Jakis glupi mniej lub
      bardziej tekst. Prawda ?
      Mam tylko jedno ale... To nie jest jego prywatny gabinet. To gabinet urzędnika
      państwowego. Jeżeli pan tego nie rozumie Panie Olkiewicz to ręce opadają.Jestem
      lekarzem i ciekaw jestem, czy moge sobie na ścianie gabinetu powiesić cytaty z
      badań dr Mengele ? Panie Olkiewicz; wie Pan kto to ? Z drugiej strony co się
      dziwic. Zyjemy w kraju, gdzie takie słowo jak prawda, honor, uczciwość itp nie
      mają żadnego znaczenia. Najważniejsza osoba w kraju (prezydent RP) potrafi łgać
      jak prostak, to mozna chyba i innym-"róbta co chceta". Tłumaczenie się, ze to
      tylko żart ze słów bez znaczenia, tym bardziej tego człeka dyskwalifikuje. W
      domu panie Olkiewicz może pan sobie wieszac co panu zywnie sie podoba i co pana
      błyskotliwa zapewne inteligencja jest w stanie wymysleć. Na komendzie policji
      PAŃSTWOWEJ zaś niech pan troszke pomysli zanim coś powiesi na ścianie. To
      naprawde nie boli.
      p.s. oczywiście nie jestem za tym by wyciągac jakieś "straszne" konsekwencje
      wobec tego policjanta. Błądzenie jest rzeczą ludzką . Pozdrowienia.
      • Gość: error Re: Relatywizm czy głupota? Panie Olkiewicz ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:08
        panie doktorze...więc powiesić radzę cytat u siebiew gabinecie:
        ....NIE MA LUDZI CHORYCH SĄ TYLKO ŻLE LECZENI
        swoją drogą to paranoja was wszystkich ogarnia....
        1. Po pierwsz w każdej policji świata niezależnie od ustroju jest generalna
        zasada.......NIKOGO NIE WYKLUCZAJ Z KRĘGU PODEJRZAN2. przypominam, że był to
        gabinet naczelnika wydziału kryminalnego.....
        To jest taka "tajna" policja.......nie do przyjmowania "grzecznych" obywateli
        do cholery.
        3. generalna rada.....jesteście chorzy ze ślepej
        nienawiści...zero.....jakiegoko lwiek trzeżwego spojrzenia
        • Gość: brrr Re: Relatywizm czy głupota? Panie Olkiewicz ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:24
          Drogi człowieku. Nie rozumiesz tego,że tu nie chodzi o to co jest napisane
          tylko o to KTO TO PIERWSZY POWIEDZIAL ? "NIE MA LUDZI CHORYCH SĄ TYLKO ŻLE
          LECZENI" ta transpozycja cytatu z Dzierżyńskiego nie bardzo pasuje jako
          argument. Jest po pierwsze kłamliwa. Chorzy sa i będą bo inaczej człowiek żyłby
          wiecznie. Prawda ?
          3. generalna rada.....jesteście chorzy ze ślepej
          > nienawiści...zero.....jakiegoko lwiek trzeżwego spojrzenia
          Nienawiść ? Jaka ? Do kogo ? W którym to fragmencie mojego postu "zieje
          nienawiść" ? Trudno z takim tekstem polemizowac bo jak to zrobić ? Cos sobie
          wymyślisz i obal to teraz człowieku ! On mnie nienawidzi ! pokaz palcem i
          niech spróbuje się bronic! :-) Co do trzeźwości to jestem całkowicie trzeźwy -
          nawet z policyjnego punktu widzenia.
          . Po pierwsz w każdej policji świata niezależnie od ustroju jest generalna
          > zasada.......NIKOGO NIE WYKLUCZAJ Z KRĘGU PODEJRZAN2. przypominam, że był to
          > gabinet naczelnika wydziału kryminalnego..... Co to ma do cytatu który
          umieścił sobie pan naczelnik ?
          Nie ma ludzi niewinnych ? Tylko są źle przesłuchani ? = NIKOGO NIE WYKLUCZAJ Z
          KRĘGU PODEJRZAN2 Może głupi jestem i jednak chory z nienawiści ale jakos nijak
          znaku równości miedzy tymi zdaniami postawić nie umiem.
          p.s. krytyka czyjegos zdania lub zachowania nie jest nienawiścią. Pomyśl nad tym
          • Gość: Win Re: Relatywizm czy głupota? Panie Olkiewicz ! ! ! IP: *.proxy.aol.com 18.01.05, 08:12
            Hm, a moze tak zaczniemy sie zastanawiac ilu diablow, siedzacych w kucki, moze
            zmiescic sie na glowce od szpilki?
      • Gość: TM Re: Relatywizm czy głupota? Panie Olkiewicz ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:41
        Przecież ten biedny, niedouczony głupek nawet nie wiedział, czyjega autorstwa
        jest ta sentencja.Nie mógł więc wiedzieć, co autor miał na myśli.
    • Gość: baba Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:37
      w komisariatach zdarzają sie różne obrazki. Trafiłam kiedyś na komisariat, żeby
      złożyć zeznanie. Byłam bardzo skrępowana widząc na ekranie monitora gołą babę.
      Przy komputerze siedział policjant, myślałam, że zamknie ten obrazek, ale skąd...
      • Gość: blebla Re: Goła baba ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:47
      • Gość: blebla Re: Goła Baba ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:49
        Nie przesadzaj znowu. :-) Jak na policji jest goła baba jako tapeta to jest
        ok ! Przynajmniej się policjanci skupiaja lepiej przy pracy na kompie. :-)
      • Gość: mi tek Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:47
        Przychodzi baba na komisariat a tam na ekranie też baba i chyba całkiem niezła,
        bo gliniarz nie chciał zamknąć obrazka :))))))))))))
    • Gość: hm klerycy do policji - policjanci do seminariów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:42
      • Gość: brrr Re: klerycy do policji - policjanci do seminariów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:51
        Coś Ci się pier...li na synapsach i to mocno....Oj nie dobrze nie dobrze.... !
      • czyzunia Re: klerycy do policji - policjanci do seminariów 17.01.05, 20:55
        a policja nie jest od przeprowadzania staruszek przez jezdnię, i opieki nad
        zabłąkanymi dziećmi.
        to policjant ma przesłuchać łobuza , a nie odwrotnie.
        i tu jest sens tego hasełka.
        • Gość: lESZEK Re: klerycy do policji - policjanci do seminariów IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.01.05, 21:00
          czyzunia napisał:

> a policja nie jest od przeprowadzania staruszek przez jezdnię, i opieki nad
          > zabłąkanymi dziećmi.
          > to policjant ma przesłuchać łobuza , a nie odwrotnie.
          > i tu jest sens tego hasełka.

"Nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchani". Wiec zlapie mnie za drobne
          przekroczenie drogowe, jako lobuza zamknie w kiciu i odpowiednio "przeslucha". A
          wina juz sama sie znajdzie. TAK? TAK?!!! TEGO CHCESZ??!!!
    • douglasmclloyd Marszalek Jarzembowski ma racje 17.01.05, 20:51
      Kontrrewolucja nie przeszla!
    • Gość: Bezrobotny Re: Tylko Dzierżyński miał sposób na aferzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 20:52
      Feliks Dzierżyński miał sposób na aferzystów
      • Gość: Leszek Zgodnie z przytoczona "zlta mysla" i Ty moglbys IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.01.05, 21:02
        byc aferzysta. Nie pomyslales o tym?
      • Gość: Bolek Re: Tylko Dzierżyński miał sposób na aferzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:02
        I nie pieprzył się z komisjami śledczymi
        kazał wyprowadzić za stodołę i kula
        w łeb i jeszcze jeden cytat , lepiej niech
        zginie pięciu niewinnych niż ...
      • Gość: he he he Re: Tylko Dzierżyński miał sposób na aferzystów IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 18.01.05, 01:08
        Dzierzynski rowniez mial sposob na bezrobocie: ustawowo zapewnic
        wszystkim "prace", wydrukowac "pieniadze" i placic "pensje".
        Aha, i jeszcze zabronic prasie pisac o tym, ze nic nie ma w sklepach, iz ludzie
        sie buntuja i prac ich palami po lbach jesli beda narzekac.
    • Gość: Jaymz Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:02
      nie wiem o co ta chryja... tak jak stwierdzil to policjant to zwykla humoreska
      • Gość: Leszek W mysl tej humoreski Dzierzynski stawial pod murem IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.01.05, 21:03
        tysiace ludzi
    • Gość: czytelnik Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.ek.zgora.pl 17.01.05, 21:02
      ludzie to był zwykły żart biurowy, facet pewnie nawek nie wiedział z kogo to
      cytat, pełno równego rodzaju dupereli krązy w necie, ludzie to drukują i
      przyklejają do ścian. A jak ja sobie walnie cytat confessio est regina
      probationum to czy to znaczy,że jestem zwolennkiem inkwizycji i bedzie
      przwesłuchiwanych przypiekał? a jakby sobie napisał, to chyba ze Stamma " nie
      ma silnych sątylko że trafieni" to to znaczy ,że bije podczas przesłuchań?
      • Gość: ral-k7 Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.devs.futuro.pl 17.01.05, 22:32
        tez mysle ze za tym nie kryje sie wywrotowa filozofia a raczej 'biurohaslarstwo'
    • Gość: Czuvaj Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.01.05, 21:06
      Zmiany są konieczne. W Policji pracują ludzie leniwi i butni, zdecydowanie
      niekompetentni. Po zaostrzeniu przepisów w poprzednich latach policjantom
      wydaje się, że są ponad prawem. Rozbią zdecydowanie co chcą. Żadnej służby
      narodowi.
      • Gość: Szydełko Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.bchsia.telus.net 17.01.05, 21:12
        Zły żart, ale żart. A poczucie humoru pomaga nawet głupim.
    • Gość: gosc gosc gosc Kwas pogrobowieDzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.roadrunner.nf.net 17.01.05, 21:12
      MO bylo organem przesladowan opozycji a nie organem
      scigajacych przestepcow.
      SB kooperowala z przstepcami i rzadzila MO.
      Stad rodowod Kwasa i jego bandy.
      • Gość: error Re: Kwas pogrobowieDzierżyńskiego w kaliskim komi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:17
        jakbyś trochę cokolwiek rozumial to byś wiedzial,że policja pracuje jednakowo
        niezależnie od ustroju...a na marginesie najbardziej brutalna policja
        krymianlna jest we ....Francji...tam to leją a o Felku nic cholera nie
        slyszeli....
        • Gość: miop Re: za to o czarnych stopach duzo IP: *.broker.com.pl 18.01.05, 03:03
    • Gość: Minister Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:15
      A ja ma takie hasła na ścianie w ministerstwie:

Napisy z murów

- Po pierwsze - gospodarka. Po siódme - nie kradnij.
      - Pieprzcie mnie. Pomidor.
      - Oby na msze...dobrze żyło.
      - Dycha do dychy i dzwoniš kielichy.
      - Mam niezgrabnš sylwetkę. Boże nie skazuj mnie na zmartwychwstanie.
      - Prosimy nie regulować obornika.
      - Qpa.
      - Religia do szkoły, WF do kociołów.
      - Małe jest piękne, bo polskie.
      - Religię do kociołów wróć nam Panie!
      - Kubeł wody, jedna mrówka i wychodzi kuroniówka.
      - Skup żywno�ci używanej.
      - Owsiki, trzymajcie się kupy.
      - Szkoła - ludzie ludziom zgotowali ten los.
      - Beavis i Butthead to zuchy.
      - Każdy się może pomylić - powiedział jeż schodzšc ze szczotki ryżowej.
      - Zjedz swój mózg.
      - Otwórz szafę i gadaj do rzeczy.
      - August II Mocny prowadził sklep nocny.
      - Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęliwia.
      - Tacy sami - a taca między nami.
      - Fucktycznie.
      - Zamknij drzwi, bo ostygnę. (na kostnicy)
      - Wszystkie grzyby sš jadalne, ale niektóre tylko raz.
      - Samotna wdowa pozna apetycznego kawalera. Skonsumowanie niewykluczone. Modliszka.
      - Mšdry głupiemu ustępuje... i dlatego ten �wiat tak wyglšda.
      - Rodzice sš jak nietoperze - niedowidzš, niedosłyszš, a wszystkiego się czepiajš.
      - Nie mogę umrzeć, nie stać mnie na trumnę.
      - Ażeby was tak sedes pochłonšł. (na ubikacji profesorskiej)
      - Kot to ma pieskie życie.
      - Komplet wypoczynkowy: trumna + dwa �wieczniki.
      - Ze swojš schizofremiš nie jeste nigdy samotny.
      - Ludzie powodujš wypadki, wypadki powodujš ludzi.
      - Nie szukaj dowcipów na �cianie, największy trzymasz w ręku. (w toalecie męskiej)
      - Dzięki bogu jestem ateistš.
      - Małżeństwo jest głównš przyczynš rozwodów.
      - Odwied�cie Rosję, zanim Rosja was odwiedzi.
      - Jeżeli już zamieniłe siekierkę na kijek, udawaj, że to czarodziejska różdżka.
      - Sš rzeczy ważniejsze od pieniędzy, tylko trzeba mieć pienišdze, żeby je kupić.
      - �piewać każdy może, ale nie każdy może tego słuchać.
      - Winda popsuta! Najbliższa winda w następnym bloku.
      - Ziarnko do ziarnka i mamy dwa ziarnka.
      - Życie zacina się po czterdziestce.
      - Proletariusze wszystkich krajów, na miłoć boskš, łšczcie się!
      - I tu żem skakał - Lech Wałęsa. (na murze)
      - Tylko dla pieszych. (w windzie)
      - Wino dla winnych.
      - Jak nie możesz przyjć do siebie, to przyjd� do mnie.
      - Rozładuj się! (na stacji transformatorowej)
      - Zeus też był elektrykiem.
      - Pociong też ma tylko dwie klasy, cha, cha, cha - prezydęt.
      - Życie to najgorsza impreza na jakiej byłem.
      - Thenatoorat.
      - Wyprałem się w OMO i ani �ladu po jajkach!
      - Używaj prezerwatywy! Codziennie rodzi się nauczyciel.
      - Szkoła jest jak WC - chodzę, bo muszę.
      - Polak nie kaktus - pić musi.
      - Umyjcie węgiel.
      - Przepraszam, że żyję - to się już nie powtórzy.
      - Ludzie sš dobrzy - Ludożercy.
      - Żytnia - 40-procentowy roztwór chleba naszego powszedniego.
      - Ognisko domowe czasem dopieka do żywego.
      - Rodzynka to stroskane winogrono.
      - Piana jest wesoło�ciš piwa.
      - Mech jest perukš kamienia.
      - O�ci - po�miertna zemsta ryby.
      - Żeby nie wiem co, to ja i tak nic nie wiem.
      - Komar jest ssakiem, ponieważ ssie krew.
      - Im więcej się uczę, tym więcej wiem, im więcej wiem, tym więcej zapomnę.
      - Sprzedam gniazdo. Cena do uzgodnienia. Bocian.
      - Hej dziewczyny w górę biusty, bo nadchodzi czas rozpusty.
      - Popieraj swój Polmos!
      - O curwa, ale kyrk.
      - Bawimy się jak damy.
      - Nie cudzomyl.
      - Ludzie pierwotni mieli narzšdy z kamienia.
      - Miłoć jest jak zbrodnia, po wszystkim nie wiadomo co zrobić z ciałem.
      - Polska dla Polaków, ziemia dla ziemniaków.
      - Grzebień w kieszeni łysego wiadczy o jego silnej woli.
      - Jadłe� rosół z kur wielu?
      - Kocham Wandę. Wandal.
      - Bez wypicia nie ma życia.
      - Trze�wo�ć to stan przejciowy.
      - Chleba �wiatu, tortu mnie.
      - Chcesz sikać w kolorach tęczy? - Lej pod słońce.
      - �winie pom�cimy! (na murze masarni)
      - Skup się! (na punkcie skupu)
      - Raz się żyje, potem się tylko straszy.
      - Ala ma kota. Kot ma wpie..
      - Być albo brać - oto jest pytanie.
      - Zapoznam Kleopatrę. Cezar.
      - Pokorny uczeń z dwóch �cišg korzysta.
      - Grunt to bunt.
      - Dostałem cynk - jest �wieży tynk. Szybko przybyłem, hasło rzuciłem.
      - Żyję bo nie mam na trumnę.
      - Piwo to życia paliwo.
      - We� się w garć. I zacinij.
      - Jak sobie po�ródlisz tak se wodogrzmotniesz.
      - Ciężko jest lekko żyć.
      - Ducha wyzionę, a wypocznę. Urlopowicz.
      - Nie pożšdaj żony bli�niego swego... nadaremnie.
      - Siała baba mak, bo lubiła kompot.
      - Bóg dał, rodak wzišł.
      - Ziemia kręci się naszym kosztem.
      - Polakom zagraża nie wódka, tylko woda sodowa.
      - Żadna wada innej wadzie nie zawadzi.
      - Izba Wytrze�wień zaprasza.
      - Pukanie zepsute - proszę dzwonić.
      - Dotykanie towaru i personelu wzbronione.
      - Czapka nie Witka - no to czyja?
      - Bóg zapłać..., bo ja nie mam.
      - Jak się ciemni to ci wyja�nię.
      - Sprzedam Kumbajn - Rulnik
      - Pienišdz jest bezwonny i szybko się ulatnia
      - Poszedłem szukać pracy, znalazłem zawód
      - Żarówki OSRAM (dopisek do reklamy) Ja też!
      - Kto nie może dopišć celu, ten chodzi z rozpiętym.
      - Niedaleko pada Polak od jabola!
      - Konam z głodu - kanapka
      - Wolę brzuch od piwa niż garb od pracy
      - Była plama, nie ma bluzki, bo ten proszek był od ruskich
      - Mam serce na dłoni - Kuba Rozpruwacz
      - Przeszedłem Sam siebie - chodnik
      - Tonšcy brzydkiej się chwyta
      - Fortuna kałem się tuczy
      - Małoć ludzka jest wielka
      - Niech się �więcš piersi Maji
      - Proszę o kontakt - wtyczka
      - Leżę na łóżku i sufituję
      - Jestem dno wklęsłe
      - Boże spraw by Mi się chciało, tak jak Mi się nie chce
      - Strach przed strachem
      - Marchew wzmacnia potencję. Tylko trudno jš przymocować
      - Wszyscy mylš o sobie, tylko ja mylę o mnie
      - Odbierzcie sobie życie, należy do was!
      - Brawo! Wygrał pan wczasy w Groznym
      - Dziewczyna do dziecka na gwałt potrzebna.
      - Everybody kombinerki
      - Gdy jedno ciało drugie gniecie, to powstaje trzecie.
      - Gdzie drwa ršbiš, tam drzewa spadajš.
      - Idzie mi o to, o co mi szło.
      - Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się nie ma.
      - Jestem wstawiony - zšb
      - Lepiej być tramwajem niż pasażerem!
      - Ludzie, kochajcie napisy nacienne! One do was mówiš!
      - Nie da ci ojciec, nie da ci matka, tego co może dać ci sšsiadka.
      - Nie deptać chodników!
      - No to po małym! - powiedział rolnik wycišgajšc jšdra z sieczkarni.
      - Oszczędzaj, nie jedz na czczo.
      - Pan Bóg stworzył Pana Człowieka.
      - Pchła - owad, który zszedł na psy
      - Pokochałem pustynię. Marynarz.
      - Strzelimy se po małym - powiedzieli żołnierze celujšc sobie w jaja.
      - Wszyscy chcš żyć długo, ale nikt nie chce być stary.
      - Wszystkie drogi prowadzš do skrzyżowania
      - Wšchajcie klej, będzie was mniej!
      - Z przyczyn technicznych koniec wiata chwilowo odwołany.
      - Ziemia jest płaska, Kopernik to pedał.
      - �winie też lubiš po�wintuszyć.
      - Życie jest dowcipem kosmosu.
      - Życie to kamera - u�miechnij się.
      - Zatrudnię młode, ładne ekspedientki na mięso i wędliny.
      - Tłumaczenia sš jak kobiety, wierne nie sš piękne, piękne nie sš wierne.
      - Nie ma brzydkich kobiet, tylko czasem wódki brak.
      - Język polski? Po co mi to? I tak mnie wszyscy rozumiejom!
      - Mowa jest srebrem, a milczenie jest owiec.
      - Wszyscy chcš wrócić do natury, ale nie na piechotę.
      - Przybyłem, zobaczyłem i poszedłem dalej...
      - Przed wej�ciem sprawd� czy jest KOMORA. (napis na drzwiach windy)
      - Gdy widzisz kogo� odpoczywajšcego pomóż mu.
      - Rany Boskie, jestem kioskiem! (na pewnym kiosku Ruchu)
      - Mam dwie ręce, a tak chciałem mieć kota.
      - Autobus, to brzmi tłumnie.
      - Kupię panienkę. Kawaler.
      - Najmilsza chwila poranka - dwa jabole do niadanka!
      - Najmilsza chwila poranka - browar i marihuanka!
      - Kupię kawalerkę. Panna.
      - Janosik żyje!
      - 4 zasada dynamiki - ciało raz puszczone puszcza się stale.
      - Reksio kłamie.
      - Prawo Ohma - powyżej kolana napięcie ronie, a opór maleje.
      - Tylko
      • Gość: error Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:20
        -----------------------------
      • Gość: error Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:25
        i jeszcze bym dodal.....z racji swojego powołania policja kryminalna zajmuje
        się i bada patologiami i przestępstwami (przestęcami), tak więc..niewykrycie to
        porażka. Hasło na wskroś dopingujące do pracy.Skoro mój podwladny bada i szuka
        sprawców np. zabójstwai umarza sprawę bo..nie wykrył sprawcę..to......napewno
        m.in. ŻLE PRZESŁUCHIWAŁ
        • Gość: brrr Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:36
          Witam ponownie. Prześledziłem pańskie posty- pełne emocji.. )) i kończąc
          polemikę stwierdzam,że Pan nie rozumie przedmiotu sporu. A z kims takim ciężko
          polemizować. Nie ma wspólnej płaszczyzny niestety.
          Szkoda. Wymieniony cytat nie jest zachętą do "dobrego" przesłuchiwania. Pan
          tego nie rozumie ? To jest stwierdzenie,że każdy kto jest przesłuchiwany JEST
          WINNY. A tak pan tez uważa ? Skoro tak ; to rozumiem ,ze wszyscy przesłuchiwani
          policjanci w związku z pomyłkowym zabiciem w Poznaniu człowieka są WINNI. Ja
          tak nie myślę, a Pan ?
          • Gość: miop Re:nie ma ludzi chorych, sa tylko ubezpieczeni-NFZ IP: *.broker.com.pl 18.01.05, 03:18
    • Gość: Yves6 Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:23
      Niech ten "dowcipniś" obejrzy sobie na TVP1 fabularyzowany dokument
      Wołoszczańskiego o czasach Dzierżyńskiego, który właśnie teraz trwa (od 21:00).
      I niech wyciągnie prawidłowe wnioski z tego jakimi metodami posługiwał się
      nasz "rodak". Ciekawe czy nadal będzie uważał tę złotą myśl za humoreskę.......
      • Gość: ERROR Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:30
        A KTO MÓWI, ŻE ON POPIERA FELKA....LUDZIE !!!!!!!!!! to tylko słowa ...oderwane
        od wszelkiej ideoologii!!!!!!!!!!!
        • Gość: CDRW Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:49
          Jasne ,że nie popiera. Choc tak w duszy to może ...co ? Tylko jaki policjant
          sie do tego przyzna ? Jesli nie popiera to po co cytuje ? tak sobie ? dla
          dowcipu ? To tylko słowa oderwane od ideologii ? Może w takim razie
          napisałby "zabije każdego kto mi sie nie przyzna do winy" Takie to smieszne i
          zabawne. prawda ?
          • Gość: error Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:14
            kurcze...czy ty myslisz, ze ktoś z młodego pokolenia pamięta ideologię
            Dzierżyńskiego...o Leninie malo kto wie a co tam Felek. Cholera ludzie..życie
            nie znosi póżni.nikt krzyżem leżeć nie będzie za winy przodków ( nawet jeżeli
            to Polacy byli),i.....bez zbytnich wniosków....bo zaraz zrobicie z faceta
            Hitlera. Czy wy poszaleliście..kto o zabójstwie mówi?...a że jak policjant
            będzie miał zakonotowane, że ma jego celem być....dążenie do wykrycie to
            dobrze...ma być jak pies..iść tropem i nie odpuszczać..po to jest gliną a nie
            kaznodzieją. A ja bym dodał....."NIEWINNI NIECH SIĘ NIE LĘKAJĄ "
            • Gość: CdRW Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:20
              Nareszcie cos mądrego wypociles. Zgadzam się w 100 % że wielu z tu zawziecie
              klepiących nie ma pojecia kim byl Dzierżyński czy Lenin (tak naprawde kim
              byli). Tylko to ich nie usprawiedliwia i nie tłumaczy głupot jakie wypisują.
              przeciętnie wykształcony czlowiek powinien takie fakty z historii znac bo
              inaczej jest tylko tępym prymitywem. Ma jedno taki wyjście, siedziec tu cicho
              lub iść glosowac na Leppera. :-)
    • Gość: Policmajster Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.clubnet.pl 17.01.05, 21:36
      Tacy goście jak "ZZ" wywodzą się w y ł ą c z n i e z zakładów zamkniętych
    • Gość: error Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:44
      i na zakończenie...cała ta dyskusja pokazuje jak jesteśmy ( my Polacy) ułomni
      psychicznie...zero poczucia humoru. Zaraz musi być na
      ustach..Bóg..Ojczyzna...Martylo logia.....nie umiemy inaczej, cholera jasna z
      wami
      • Gość: chlapchlap Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:51
        popisales dość glupotek i teraz sie spociłeś i w nogi. Nareszcie !
    • Gość: talizman Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.mikstat.sdi.tpnet.pl 17.01.05, 21:59
      Znam gościa. Niewysoki grubasek- ale fachura jakich mało. Postrach przestępców
      wszelkiej maści i kalibru.
      Chlopcy z miasta juz dali na msze aby media go wykończyły. Jak widzicie -
      skutecznie. To prawda że napis jest idiotyczny i swiadczy o poczuciu chumoru
      rodem ze wczesnego neolitu. Powinien sobie w gabinecie powiesić coś na topie w
      rodzaju- razem z elementem przestępczym budujemy demokrację-. To by wam się
      podobało?
      Gość zna się na swojej robocie ale ją pewnie straci. Tak to jest że we
      wszystkim górę obecnie biorą miernoty. I donosiciele ma się rozumieć.
    • Gość: gość Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 17.01.05, 22:12
      Przecież to hasło, a dokładniej myśl z niego wynikająca, że wszyscy wokół są
      winni, a nawet jak nie są, to i tak sie coś znajdzie, jak ulał pasuje do
      działania komisji śledczej i wielu polityków z każdej strony sceny...
      • Gość: ERROR Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:18
        a tak swoją drogą co się oburzacie.kieruję słowa do tych wszystkich
        zbulwersowanych patriotów-świętoszków...ktoś tam kiedyś powiedział słowa : Kto
        jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem
        Każdy w swoim życiu ma jakieś tam czyny moralnie złe ( jeżeli nie wyczerpujące
        znamion czynu zabronionego).i tu jest na swój sposób jedyna wymowa tego hasełka
    • konread Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari 17.01.05, 23:01
      Jeszcze trochę a Feliks Dzierżyński, niczym Elvis Presley, okaże się postacią
      wiecznie żywą. Tylko pamiętać należy dlaczego jego ręce pomnika w Warszawie były
      tak często malowane na czerwono!!! Może w szkołach policyjnych troszkę historii
      by się na coś zdało, bo jak widać samna matura niektórym funkcjonariuszom nie
      wystarcza;-)
      • Gość: frost Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:22
        Ten policjant to chyba przemianowany bezpiecznik - dawna szkoła SB w Legionowie
        nosiła imię Felka Dierżyńskiego - tam uczyli ich historii ,tylko w innym
        wydaniu. Dlatego taką cześć oddają Felkowi - być może w szafie ma jeszcze
        popiersie Felka ????
    • Gość: acomitam Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:17
      Ależ to szczera prawda. Czy jest w tym kraju jakakolwiek osoba, która przez
      całe swoje zycie czegoś nie popełniła czegoś złego. To juz na policji nie mają
      nic innego do roboty ci z S i z czegos tam. A na ulice i mafie ganiać a nie
      zajmowac się pierdołkami.
    • Gość: Emeryt Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: *.inter / *.inter-c.pl 17.01.05, 23:30
      Przecież nc się nie zmieniło od czasów Felka. Wystarczy poczytać prasę,
      obejrzeć "Uwagę", "Interwencje" "zawsze po 21", "sprawa dla reportera" czy
      inne tego typu. Nasi prokuratorzy, sądy, urzedy skarbowe, komornicy postępują
      zgodnie z tą maksymą " nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchiwani,
      źle przeszukani etc. "Dajcie mi człowieka, a paragraf na niego się znajdzie".
      Przykłady w naszej RP idą w setki tysięcy. A każdy taki przykład to tragedia
      ludzka.I żaden poseł nie otworzy buźki, żaden minister nie powie dość tego do
      jasnej cholery. A dlaczego. Bo trzeba mieć bat na motłoch. Taki komornik z
      Bytowa łamie nagminnie prawo (popełnia przestępstwo za przestępstwem) i nikt
      sie tym nie interesuje. Gdzie minister sprawiedliwości. A może trzeba płk.
      Kwiatkowskiego? Tylko gdzie go szukać?
      • Gość: miop Re:niestety, ale dla tego typu haselek miejsce IP: *.broker.com.pl 18.01.05, 03:26
        najmniej wskazane to komisariaty sady i prokuratura
    • Gość: tppiotr Re: Złota myśl Dzierżyńskiego w kaliskim komisari IP: 212.182.102.* 17.01.05, 23:53
      "Dajcie człowieka a paragraf sam się znajdzie"-taką myśl też mógłby sobie
      powiesić.Jego kolega komendant z Łazisk (lubelskie) zastrzelił przesłuchiwanego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka