Dodaj do ulubionych

Jan Nowak-Jeziorański nie żyje

• dziecielinek_swerzopski WYJE Z ROZPACZY I LZY MNIE ZALEWAJA 21.01.05, 22:19
      caly jestem we lzach z zalosci. Odchodza tacy geniusze cywilizacji, takie
      potezne mozgi a zostaja nam tylko komunisci z SLD i innych nielegalnych
      organizacji partyjnych.
    • Gość: omega2gazeta pl Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 22:25
      Oglądałam dziś repartaż o Panu. I nie zmieniam zdania, że gdyby więcej takich
      Ludzi - bylibyśmy bliżej Polski. Cześć pamięci i czapki z głów.
    • Gość: DAVID Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.01.05, 22:26
      Bardzo mi przykro, chociaz Był już w wieku sędziwym. Smutny dzień
      • Gość: Antoni Re: Jan Nowak-Jeziorański bał się Żydów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:57
        "...Nagłaśnianie w RWE dysydentów z PZPR typu Kuronia szło w parze z wyraźnym
        odrzucaniem, przemilczaniem, pomniejszaniem lub odrzucaniem przedstawicieli
        nurtów opozycji ostroantykomunistycznej i niepodległościowej.
        Nowak-Jeziorański sam mimo woli ujawnia swą skrajną prolewicową tendencyjność w
        drugim tomie swych wspomnień "Polska w oddali". Całe strony poświęca na
        eksponowanie znaczenia buntu "młodych marksistów" od Kuronia, Modzelewskiego i
        Blumsztajna po Michnika i Toruńczyk..."
        • Gość: Fasol Re: Jan Nowak-Jeziorański bał się Żydów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:23
          Dlaczego Antoś piszesz w cudzysłowie? Cytujesz kogoś? Wypadałoby może podać,
          kogo.
          Pewnie masz też jakieś własne poglądy, ale postanowiłeś zachować je dla siebie.
          Dziękujemy!
    • Gość: j23 Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.01.05, 22:26
      W przeciwieństwie do Michnika, Kuronia, Mazowieckiego czy Geremka (niby Polaków
      wypromowanych przez samych siebie) TEN był autentyczny!!! On naprawdę był
      zakochany w swojej ojczyźnie! On naprawdę wiele robił a jeszcze więcej poza
      kamerami, mikrofonami, w cieniu wszystkich (w przeciwieństwie do w/w, którzy na
      każdym kroku tylko wybaczają komunistom).
      Chylę czoła przed WIELKIM PATRIOTĄ I POLSKIM ŚWIATOWYM MĘŻEM STANU!!!
    • Gość: Ewa Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 21.01.05, 22:27
      Dzisiejszy film w TVP1, w którym zmarły - Pan Jeziorański opowiadał
      o swoim życiu wzruszył mnie do łez. Szkoda że skończył się na 2001 roku.
      Wspaniały, mądry człowiek, kochający Polskę świat i ludzi.
      Ciekawa jestem ilu ludzi z takimi przymiotami żyje w naszym kraju.
    • Gość: Hubert P. Kowalski Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:34
      Głos nadzieii, głos prawdy, głos wolności...
      Będąc jeszcze małym dzieckiem widziałem jak mój Ojciec z uwagą szuka słów wśród
      trzasków. Wyraźnych słów prawdy, tak łatwo zagłuszanej przez trzaski kłamstwa,
      głupoty małości, prywaty... Skąd my to znamy dzisiaj?
      Potem ja równioeż słuchałem. Próbowałem odnaleźć. Próbuję do dzisiaj. Mój Ojciec
      umarł już dawno, Głos z radia, Jan Nowak - Zdzisław Jeziorański umarł obecnie!
      O jakże Go będzie brakowało. Czy zapadnie cisza? Nie. Usłyszymy jeszcze wiele
      głosów. Ale czy będą to głosy prawdy? Życzmy sobie tego smucąc się odejściem
      wielkiego człowieka. Był głęboko wierzący. Będę o nim pamiętał w modlitwie. Tyle
      tylko mogę mu dać za jego pracowite życie dla Polski.

Hubert Piotr Kowalski ("ze środka")

p.s.
      może pisze niegramatycznie, napewno z błędami ortograficznymi - wybaczcie. Ale
      zawsze szczerze. Tak bardzo boli gdy tak wiele osób opluwa się wzajemnie, szydzi
      i urąga. Może warto, przesz pamięć dla tego mędrca spróbować inaczej...
      Pozdrawiam. hk
      • Gość: Polonia_USA Re: Konflikt z Prezesem Polonii E. Moskalem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:07
        Jak doszło do tego konfliktu? Główną przyczyną była decyzja prezesa Moskala o
        potrzebie stanowczego przeciwstawienia się antypolskiej postawie żydowskiego
        lobby w USA, wbrew bardzo ugodowej postawie Jana Nowaka.
        Sam prezes KPA Moskal długi czas unikał otwartego zderzenia się z żydowskim
        lobby w USA, zdając sobie sprawę z jego potęgi. W pewnej chwili uznał jednak, że
        przebrała się miarka, po wyświetleniu w USA dla wielomilionowej widowni skrajnie
        oszczerczego antypolskiego i antykatolickiego filmu "Shtetl" Mariana
        Marzyńskiego. Oburzenie Polonii amerykańskiej tym filmem spotęgował fakt, że
        szkalujący polskie duchowieństwo żydowski reżyser sam uratował życie w czasie
        wojny tylko dzięki pomocy polskich zakonnic.
        Na tle bardzo ostrych stwierdzeń prezesa Moskala w sprawie filmu "Shtetl" doszło
        do jego otwartego zderzenia z Janem Nowakiem-Jeziorańskim. Sam Jan Nowak
        przyznawał, że "Shtetl" był oszczerczym filmem antypolskim. Pisał na ten temat:
        "Padłem także ofiarą perfidnie antypolskiego filmu 'Shtetl'..."
        • Gość: P L Nie ulega zadnej watpliwosci, ze wszelki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:07
          antypolonizm srodowisk zydowskich w USA powinien byc szybko i stanowczo
          atakowany. Ale dlaczego klocic sie wewnetrznie, atakowac Nowaka i dawac pozywke
          hucpie? Czy nie lepiej zrobic jedna scene jak w filmie ,,pianista" Polanskiego,
          ktora mowi wszystko?
      • paramol Niech Bóg go przyjmie do siebie... 22.01.05, 11:00

• paramol Czy tak zawsze? 22.01.05, 11:01

• Gość: Andrzej Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: 81.219.87.* 22.01.05, 14:23
        Gdzie można znaleźć podobne próbki grafomanii?
        • Gość: Leszek Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.01.05, 14:47
          W Twoich postach
    • Gość: ??? Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.proxy.aol.com 21.01.05, 22:40
      Dlaczego nikt z RWE nie wyowiada sie na ten temat?
      Ciekawe
    • Gość: krzysztof Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.mim.pl 21.01.05, 22:43
      prosze panstwa, prosze o chwile milczenia i zadumy. odszedl czlowiek wielkiego
      ducha, prawosci i prostoty.mowiac banalnie...wzor. boze, przyjmij go w niebie
      godnie.
    • Gość: kev Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:52
      Coraz mniej tych PRAWDZIWYCH RYCERZY O POLSKĘ.

Stracilismy Wspaniałego Człowieka. Ja nigdy nie zapomne Jana Nowaka
      Jeziorańskiego. Na zawsze pozastanie w mojej pamięci i sercu.

Pielegnujmy pamiec, historie !!!

Pielegnujemy Pamiec o Wielkich Ludziach !!! Im zawdzięczamy wolną,
      demokratyczną Polskę !!!

• Gość: Polonia_USA Re: Konflikt z prezesem KPA, E.Moskalem, cz.II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:11
        "..Każdy Polak amerykański mógł się sam przekonać, w jaki sposób poglądy
        wyrażane przez Polaków przed kamerami telewizyjnymi były zniekształcone w
        tłumaczeniu na angielski po to, by przestawić Polskę i Polaków przed milionami
        amerykańskich telewidzów w możliwie jak najgorszym świetle i wyrządzić jak
        największą szkodę naszemu dobremu imieniu i reputacji. Zarówno groźby ze strony
        Światowego Kongresu Żydów, jak i ten film wyprodukowany przez żydowskiego
        reżysera uratowanego z Holocaustu przez polskie zakonnice wywołały wybuch emocji
        i gniewu społeczności polsko-amerykańskiej..."
        • Gość: Polonia_USA Re: Konflikt z prezesem KPA, E.Moskalem, cz.III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:18
          "..Nowak-Jeziorański był przeciwny stanowczym protestom ze strony polskiej wobec
          Żydów, uważając, że tylko zaogniają sytuację i odbiją się niekorzystnie na
          Polakach ze względu na siłę żydowskiego lobby. Opowiadając się za dużo bardziej
          ustępliwą postawą, sugerował, że jedynym wyjściem pozostaje spokojne znoszenie
          uraz i cierpliwe poszukiwanie dialogu z Żydami.
          Ustępliwość J. Nowaka wobec Żydów wyraźnie przebijała z jego ówczesnego listu do
          naczelnego dyrektora Komitetu Żydów Amerykańskich Dawida A. Harrisa.
          Nowak-Jeziorański bił się w tym liście jako Polak w piersi za tych Polaków,
          którzy w czasie wojny "wydawali Żydów wrogowi dla osobistego zysku", przypominał
          "antysemicką czystkę" gen. M. Moczara. Równocześnie ani słowem nie wspomniał o
          fatalnym antypolskim zachowaniu dużej części środowisk żydowskich na Kresach w
          latach 1939-1941 czy o jakże licznych zbrodniach żydowskich ubeków w dobie
          stalinizmu. W okresie stalinowskim wiele kluczowych stanowisk w aparacie terroru
          i w partii było obsadzonych przez Żydów.
          Szybko okazało się, że Polonia amerykańska w ogromnej większości popiera
          stanowisko prezesa Moskala. Całkowicie izolowany Jan Nowak-Jeziorański nie
          widział w tej sprawie innego wyjścia niż demonstracyjna dymisja ze stanowiska
          jednego ze 164 dyrektorów krajowych Kongresu Polonii Amerykańskiej.
          • Gość: jota Re: Konflikt z prezesem KPA, E.Moskalem, cz.III IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 01:36
            i co ta polonia uzyskała? tylko opinię antysemitów, jeszcze więcej polish
            joke's. BRAWO!!! tylko tak dalej a jedynie wobec tych co na czarno pracują
            będziesz mógł sie pochwalić. To JNJ zawdzięczasz, że Polak brzmi dumnie, a
            Moskalowi, że durnie.
    • Gość: iKS Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: 217.153.26.* 21.01.05, 23:27
      Nie zapominajmy o takich Ludziach! Oni jeszcze są, jeszcze żyją. Nie traćmy ich
      z oczu. Chciałbym swoim dzieciom wskazywać zawsze właściwą drogę. Jan Nowak-
      Jeziorański to wspaniały drogowskaz.
    • Gość: halski [*][*][*][*][*][*][*] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:32
      jw
    • Gość: Paweł Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:34
      Śmierć Jana Nowaka Jeziorańskiego jest ogromną stratą dla Polski i dla całego
      świata
    • Gość: Zachwycony Nareszcie! IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 22.01.05, 00:03
      Starczy juz tych "autorytetow" i dziadkow rozpamietujacych wojne. Jest 60 lat
      po II WS, a ci ciagle i ciagle ja rozpamietuja, jakby to bylo wczoraj. Skonczmy
      juz ta wojne - bylo, minelo, KONIEC.
      • Gość: Ciekawy Re: Nareszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 01:13
        Porozmawiajmy o Tobie Zachwycony Co zrobiłeś dla Polski, miasta,sąsiadów.No co?
        Jak można być dziś tu i teraz pariotą? Nie masz nic do powiedzenia? To wrócmy
        do Niego i powspominajmy i uczmy się od Niego! I postaw mu swieczke. Co roku.I
        milcz.
        ['] ['] [']
    • Gość: GAWEL Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.plusgsm.pl 22.01.05, 00:05
      Ostatni mój autorytet (w powstaniu warszawskim z moim dziadkiem).
    • Gość: Behemon Co nam teraz czynić pozostaje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:09
      gdy wokoło miernota a czasy kolosów w raz z nimi umierają??
    • Gość: robif Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje ['] ['][']['] IP: *.icpnet.pl 22.01.05, 00:15
      Zapalmy świeczki [']
    • Gość: dlnmktw Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:36
      Cześć Jego pamięci.
      To olbrzymia strata dla Polski, niezależnie od tego, jak patetycznie to brzmi,
      to po prostu prawda.
      Ale to dobrze, że tak wspaniały człowiek dożył czasów wolnej Polski - może
      nieidealnej, ale i tak mam nadzieję, że było to dla niego jakąś "nagrodą" i
      ukoronowaniem pięknego życia.
      [']
      • Gość: Marek Gratulacje za grafomanię IP: 81.219.87.* 22.01.05, 01:05
        może jeszcze jakies ćwiczenia w tej dziedzinie
    • Gość: Fafik Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.netcontrol.pl 22.01.05, 01:12
      Piszę a propos ostatniego zdania: czy musicie zawsze być hienami, żerującymi na
      czyjejś śmierci (ostatnio też tak było, jak umarł Kuroń). Dlaczego GW czyjeś
      odejście zawsze służy do aktualnych rozgrywek politycznych?
      • Gość: Aza Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 01:23
        Idź się odlej Fafik, bo chyba nie lałeś.I od kiedy Fafik umie pisać?.Kto za tym
        stoi tow.Fafik?
    • Gość: ........ Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.01.05, 01:24
      wielki czlowiek... ktory zaprzedal polske amerykanskiej sile CIA.. chwala mu za
      amerykanska propadande.....
      • Gość: Leszek Ty pewnie sluchales wtedy radia Moskwa? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.01.05, 16:52
    • Gość: gb Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 01:47
      Wielki człowiek! Wielki Polak!
      [`]
    • grom3 Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje 22.01.05, 02:04
      Mamy taka historie jaka tacy jak Jezioranski zgotowali nam w Poczdamie.Wielcy
      jego przyjaciele Amerykanscy.
      • Gość: boob Re: Polish-American IP: *.ny325.east.verizon.net 22.01.05, 02:26
        Nie bede poslugiwal sie inwektywami. Moskal nie jest idealem, ale jak dotad,
        jego wypowiedzi na temat zydow maja sens w 100%. Towarzyszu, nie rob zadymy!
        Byc moze tow. Jaruzelski i tow. Kiszczak wyslali ciebie do USA. Teraz lustracja
        jest w modzie - wiec przyznaj sie bez bicia!
    • Gość: franz Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.icm.com.pl 22.01.05, 02:26
      Panie Kurski... chyba bajek nie trzeba dopowiadac....
      Ze niebezpieczni sa Polacy powiedzial raz i w uniesieniu, a nie powtarzal bez
      ustanku przy Panu.

Zmarlym szacunek. Zwlaszcza wielkim.
      Wiec oszczedzmy sobie klamstw nad grobem.. prawda?
    • Gość: brt.com Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 02:41
      Umarl nasz bohater narodowy. Czesc jego pamieci! Ide na pogrzeb, zeby oddac mu
      hold i szacunek.
    • Gość: kuba Re: Jan Nowak-Jeziorański nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 02:50
      jest mi bardzo przykro!kto teraz zatrzyma ten LPR owski syf?
      jak to kto ?my POLACY.giertych ty zakompleksiony śmieciuWładza jest dla ludzi
      mądrych
    • Gość: dyzein Jan Nowak-Jeziorański nie żyje, kazdego to czeka IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.01.05, 02:50
      Kurier z Warszawy często powtarzał, że największym niebezpieczeństwem dla
      Polski bywają sami Polacy.
      ............................... ............................... ....
      A najbardziej PATRIOTYCZNI i zapewniajacy bezpieczenstwo,to Zydzi.
      Coz mozna jeszcze dodac,jesli to Polacy pokroju Jana Nowaka-Jezioranskiego, to
      nalezy sie z nim zgodzic.

Wieczny odpoczynek racz mu dac Panie, i odpusc mu grzechy glupoty politycznej.
      • grom3 Lej Woda 22.01.05, 03:54
        Jezioranski byl wspanialym przy laniu wody dosc czesto mylily sie jemu zdazenia
        i fakty.No coz radio wolna europa byla wielka pralka kolbe amerykanskiej
        propagandy krecili lizusy i slugusy amerykanskie typu Jezioranski i spolka.
      • Gość: Robert Re: Wysiudać Polaków, są lepsi dla "tego kraju" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:49
        Polacy przecież zagrażają Polsce.
      • Gość: Leszek I po co pisac takie glupoty? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.01.05, 14:23
        Nie pomyslales piszac, ze "kazdego to czeka", ze moze i Ty staniesz niedlugo
        przed sadem Boskim i zostanniesz zapytany o prawdziwosc napisanych powyzej slow?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka