Gość: piotr z kielc Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: 195.116.245.* 01.02.05, 11:35 ha ha ha.. GW osmiesza się!! anonimowa pani... ludzie dlaczego wy tak boicie sie lustracji?? bo zaczne cos podejrzewac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haslo Bania Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 01.02.05, 11:36 Wildstein zrobil dobrze. Uczciwi ludzie nie maja sie czego obawiac. Jesli nawet nazwisko znalazlo sie na liscie, kazdy moze zglosic sie IPN i , o ile w mysl ustawy byl pokrzywdzony, moze uzyskac wglad do swojej teczki i jesli zechce opublikowac ja. Niewygodna ta lista jest wlasnie dla UBekow, szpicli, donosicieli, bo dzieki niej moga byc latwiej zidentyfikowani, A to powinno sie odbyc10-15 lat temu. A wymyslona paniusia niech dalej wylewa zale, ze podpisala, ale tylko troche... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fil dziennikarze sa od publikowania a nie cenzurowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:37 Wielokronie popieralem GW przy okazji, gdy publikowala informacje, ktore z jakis powodow inne instytucje chcialy ocenzurowac albo ukryc. Nawet jezeli byly wazne powody przemawiajace przeciwko publikacji. Ale zadaniem dziennikarzy jest informowanie, a nie ukrywanie informacji. Przy calej sympatii do Gazety uwazam, ze ich atak na Wildsteina jest niebywaly. Przeciez te informacje byly jawne, a on ich nawet nie opublikowal. To jest niezwykle, ze dziennikarze chca zmusic swojego kolege, zeby byl on straznikiem jakiejs tajemnicy, ktorej nawet prawo nie naklada. Tutaj sie przyklada podwojna miare, bo nie wyobrazam sobie, zeby teraz z Wyborczej redakcja zabraniala swoim dziennikarzom kopiowania materialow, ktore zgodnie z prawem sa jawne. Druga rzecz, ktora mi sie nie podoba, uwazam to za obrzydliwe, to manewr Zakowskiego, dziennikarza powiazanego z Wyborcza. On stworzyl kazus prof. Staniszkis. To juz nie jest dzialanie dziennikarskie tylko metody operacyjne rodem z repertuaru sluzb specjalnych. Podstawienie komus pod nos takiej listy z wprowadzajacym w blad komentarzem, tylko po to, zeby dosrac Wildsteinowi, jest prowokacja. Nie ma innego udokumentowanego przypadku, zeby ktos przezywal jakies problemy z powodu tej listy, wiec Zakowski we wspolpracy z dziennikarzami wyborczej, ktorzy napisali artykul o "ubeckiej liscie", stworzyli taki pierwszy kazus. Jest zupelnie proste i oczywiste rozwiazanie tej sytuacji i to zgodne z zasadami wykonywania zawodu przez dziennikarzy. Po prostu dziennikarze, ktorzy chca oszczedzic publicznosci traumy, powinni szeroko i dobitnie informowac, ze ta lista nie jest spisem agentow. Zamiast blokowac informacje (albo zadac, zeby inni je blokowali) powinni dobrze informowac, po to sa media. Musze powiedziec, ze bardzo sie rozczarowalem postawa wyborczej i zakowskiego -- tym, ze zagrali naprawde nie fair. Mimo ze, uwazam GW za jedno z najwiekszych osiagniec niepodleglej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: dziennikarze sa od publikowania a nie cenzuro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:40 podoba mi sie Twój komentarz, podpisuję sie dwoma ręcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanislai dane z godziny 11.36 wtorek. w Emule są 94 kopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:39 po wstukaniu "lista ipn" do mułka - wyskoczyły 94 kopie. ściąga się bardzo przyzwoicie. najlepszy numer polega na tym, ze można tam dopisać co się chce i posłać dalej. - "CO TAM PANIE W POLITYCE" - hasło 100 lat póżniej jest nadal na czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx ale ty glupi jestes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:51 nawet nie wiesz co to sa HASHe i czemu sluza i dlaczego zmieniona wersja rozni sie od oryginalnej wersji wlasnie hash'em Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty [...] IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 01.02.05, 11:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avalon Manipulacja Żakowskiego IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 01.02.05, 11:42 Fragment wywiadu z Wildsteinem, Dziennik Polski, 1 luty 2005, www.dziennik.krakow.pl - Nie jest Panu przykro, że dotknięta obecnością swego nazwiska na tej liście poczuła się prof. Jadwiga Staniszkis? Chciał Pan zasugerować, że była TW? - Pani profesor powiedziała "Rzeczpospolitej", że dziękuje mi za to, co zrobiłem. Opisuje też manipulację, jakiej dopuścił się wobec niej Jacek Żakowski. Nikt nigdy nie pomówił Jadwigi Staniszkis o to, że była agentem. Gdy tę listę udostępniałem, nikomu nie mówiłem, że to spis tajnych współpracowników. Przeciwnie, podkreślałem, że na jej podstawie niczego się nie da powiedzieć. Ona służy wyłącznie jako pomoc, by można było zwrócić się do IPN o odtajnienie konkretnych archiwów. To Jacek Żakowski powiedział prof. Staniszkis, że ona znajduje się na ubeckiej liście, a kilkadziesiąt nazwisk z tej listy, w tym jej, ma być rzekomo ogłoszonych w Internecie. To niesłychana manipulacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanotechnolog Re: Manipulacja Żakowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:47 piekny cytat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les paul Re: Manipulacja Żakowskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 12:01 "Nikt nigdy nie pomówił Jadwigi Staniszkis o to, że była agentem" - no to Żakowski też chyba nie?. Wszystko to świadczy po prostu o tym, że lista jest źle zrobiona a jej opublikowanie spowodowałoby, że niewinne osoby musiałyby udowadniać że nie sa na niej jako agenci. Jak? drukując w gazetach kopie z swojej teczki? no jak? IPN źle sporządził listę, zabrakło wyobraźni. Wyniesienie listy bez zamiaru jej publikacji nie ma sensu - bo listę każdy może zobaczyć w IPN, tak? Po co ja wyniósł Wildstein? Nazwiska na liście znaleźc łatwo, a przestudiować zawartośc teczek trudno. Lista agentów powinna być osobna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny Re: Manipulacja Żakowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:16 Ta cala awantura z lista Wildsteina to falsz i obluda.Nalezy jak najszybciej udostepnic wszystkim zainteresowanym wglad do SWOICH!! teczek.Opowiadania ,ze jest potrzeba uporzadkowania zawartosci,rozdzielenia szantazowanych od dobrowolnych TW to zwykle zawracanie dupy w celu opoznienia dostepu.A wszystko po to zeby autorytety mialy jeszcze troche spokoju lub zdazyly zejsc z tego swiata.Mam gleboka nadzieje,ze ujawnienie "listy" przyspieszy dostep! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacyfikator Re: Manipulacja Żakowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:37 Wielkie dzięki, Avalonie:-) Ten cytat byl potrzebny, aby pokazać kto tu zachowuje się naprawdę nieodpowiedzialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:43 Cudownie, proces lustracji (nawet nieoficjalnej) został wyśmienicie PRZYSPIESZONY. Jest oczywistym, że "normalnie" trwałby jeszcze jakieś 10-15 lat. Po tym okresie byłby przydatny jedynie do pisania pamietników. Ból "poszkodowanych" czyli tych którzy byli planowania do pozyskania nie jest dotkliwym, ponieważ udowodnienie że z donosicielstwem (najczęściej dla koezyści w tym materialnych) nie miało sie do czynienia nawet na jotę. Gorzej z tymi którzy ubrani w szaty "patriotów" sa zwykłymi szujami. Czy jest powód aby nadal skrywali sie pod płaszczykiem tajemnicy lustracyjnej i nadal czynili zło. Oto jest pytanie?. W tej kwestii nie pbchodzą nas rzeczywiste intencje Wildstejna. Może były inne, może były sterowane, może miały zleceniodawcę, a może Wildstein to po prostu ezetelny Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stauffenberg Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.wsip.com.pl 01.02.05, 11:55 No. To mamy jasność. Prawdziwe złoty i kryształowy Polak to ten, który: -RWE słuchał tylko pod kołdrą, albo nie słuchał wcale -zawsze miał takie samo zdanie jak rząd (PZPR-owski) -nigdy w niczym opozycji nie pomógł i nic nie podpisał, swoje tchórzostwo przerabiając na cnotę ("bo się Ruscy zdenerwują i wejdą") -jak kradł to zawsze z dobrze ustawionymi wspólnikami (partyjnymi, milicją itp.) -zawsze na pochody chodził, szturmówki trzymał i głośno "syjoniści do Syjonu" krzyczał -donosił, ale anonimowo i na sąsiada Takich na liście IPN-u nie ma i być nie może. Wiwat tchórz i miernota a dzisiaj lustrator! Nic w tym dziwnego, bo kto się ch..em urodził, kanarkiem nie umrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:48 Postawić zarzut kradzieży Wildsteinowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr758 Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.05, 11:50 Kopia nie Oryginal, wiec nic nie ukradl. Lista jest jawna, wiec dostepna dla kazdego z 40.000.000 Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Czy Gazeta Wyborcza dopuszcza się manipulacji? IP: 213.241.71.* 01.02.05, 11:50 W moim odczuciu jako czytelnika GW w publikacjach związanych z lustracją dopasowuje fakty do z góry przyjętej tezy. Od lat tego typu publikacje (dot. lustracji)podwazają moje zaufanie do tego dziennika i nakazują ostrożność także w odbiorze artykułów o innej tematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fando Zawiedzione zaufanie do GW IP: 193.0.117.* 01.02.05, 11:53 A byla to kiedys taka ciekawa gazeta. Szkoda, ze sie nieco nadpsula. Odpowiedz Link Zgłoś
arturspa Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? 01.02.05, 11:51 "Po naszych informacjach, że wyciekła lista katalogowa IPN, wczoraj od rana Instytut Pamięci Narodowej bombardowany był telefonami od osób, które podejrzewają, że mogą figurować na liście 240 tys. nazwisk." Nie napisali ile bylo telefonow z GW... Swoja droga ciekawe, czy gryzie ich sumienie, czy to tylko zwykly strach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapa SYNONIM ZLODZIEJSTWA I LAJDACTWA IP: 213.225.101.* 01.02.05, 11:56 To do tych co maja gebe pelna Boga, honoru i Ojczyzny - jak nazywacie w Holocie Wszechpolskiej czy innej organizacji 'inteligentnych inaczej' czlowieka ktory ukradl, pomowil, oplugawil niewinnych. W mojej szkole uczyli ze to zlodziej i lajdak ale to bylo juz jakis czas temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vietnam Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:03 stawiam na strach + pelno kasy na rachunki telefoniczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedrek Bylem TW SB IP: 62.77.173.* 01.02.05, 11:56 Poczulem wielka ulge, ze wreszcie ta lista bedzie odtajniona. Mój koszmar, który od 16 lat spedza mi sen z oczu nareszcie sie skonczy. Sam niestety nie mialbym odwagi ujawnic faktu mojej wspólpracy z SB. Do SB zglosilem sie sam, jako ochotnik. Dlaczego? Z mlodzienczej glupoty. Mialem dwadziescia lat, bylem studentem uniwersytetu i bylem slepo zakochany w pieknej brunetce. Pewnego dnia dziewczyna rzucila mnie dla przystojniejszego, inteligentniejszego i moze bogatszego .... dzialacza podziemia. Nie wiedzialem jak poradzic sobie ze zloscia, która ogarnela cale moje serce. Do glowy przyszedl perfidny pomysl... Faktem jednak jest, ze moja wspólpraca nie przyczynila sie do krzywdy zadnej osoby z prostej przyczyny. SB nie ufala ochotnikom. Nigdy nie pytali o zadna osobe, nie chcieli zadnego nazwiska. Do dzisiaj nie rozumiem ich postawy. Niewiele tez wiedzialem o dzialalnosci opozycyjnej nowego chlopaka mojej bylej dziewczyny. Istotne jest jednak to, ze jednak bylem TW. Nie wiem, jak sobie z tym poradzic. Chialbym przeprosic wszystkich, których zawiodlem. Wierze tylko, ze Bóg mi wybaczy, ale jak dalej zyc z tym brzemieniem? Czy jest na to jakis sposób? Bardzo sie boje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo Re: Bylem TW SB IP: 193.0.117.* 01.02.05, 11:58 Heheh, jednym z efektow calej tej zawieruchy jest fakt, ze jakos nie moge zaufac takim historia. Nie wiem, czy ktos nie siedzi sobie w domu i nie wymysla takich opowiesci dla zgrywu. Ale jesli nie, to ja nie bede twoim sedzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Jedrka Re: Bylem TW SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:59 >Pewnego dnia dziewczyna rzucila mnie dla przystojniejszego, inteligentniejszego i moze bogatszego .... dzialacza podziemia. wez misiek nie pieprz, ok??? wcale nie byl przystojniejszy - byl brzydki jak noc... byl rowniez typowym karierowiczem i cwiercinteligentem, ale faktycznie mial kase i dojscia.. przestan wiec juz pochlipywac, bo takich mieczakow to zadna nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Książe z Bajki Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:57 Ja się zapytam wprost czy na tej liscie przez przypadek nie ma połowy redakcji Gazety Wyborczej. Jak obserwuję ich walkę o pozostawienie teczek tylko dla "wybrańców" to nie jestem pewien czy tyle energii co poniektórzy wkladali w działalność opozycyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.02.05, 11:57 Ujawnijcie w koncu te liste i te glupie teczki. Kazdy sam sobie sprawdzi. I kazdy bedzie wiedzial bez niedomowien czy pan X byl TW czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luxor Ludzie dziś nie wiedzą lub nie pamietają, ze IP: 5.5R* / 213.218.65.* 01.02.05, 11:59 kontakty z SB były niemal powszechne i nie do unknienia. Nikt nie posiadał paszportu na własność, przy wyjazdach na zachód trzeba było odbyć rozmowę z pracownikiem biura paszportowego - czytaj pracownikiem SB - po co się wyjeżdża w jakim celu, do kogo etc. Na paszport czekało się miesiacami. Były częste odmowy jego wydania bez podania przyczyn / jak teraz z wizami do USA /. Taka sama rozmowa była po powrocie, paszport trzeba było oddać w ciagu 7 dni, pytano o spotkania zrozmowy z obcymi ludzmi, próby zwerbowania do obcego wywiadu, na koniec trzeba było podpisać notatę z rozmowy. Sam miałem tę wątpilwą przyjemność wielokrotnie przy wakacyjnych studenckich wyjazdach do Szwecji. Rozmowy były wyjatkowo stresujące. To dzisiaj może śmieszne, ale taki był PRL jeszcze w latach 70 - tych i na początku 80-tych. Nie ma się co dziwić, że wielu ludzi ze zdziwieniem znajdzie więc na tej liście swoje nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdinand Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:59 zgadzam sie z Katarynka w 100%!gazeta coraz częsciej nie docenia inteligencji swoich czytelnikow.Takie telefony od "oburzonych czytelnikow" byly dobre w latach 80 w Trybunie.Przypominam sobie jak pare tygodni temu na drugiej stronie wydrukowano podobny "list" od czytelnika,ktory martwi sie,ze nie uda mu sie kupic kolejnych tomow encyklopedii gazety(ktora zalega na polkach)...zenujace naprawde! czytam i bede jeszcze czytal gazete ale schodzi ona coraz nizej.szkoda! p.s.popieram Pana Wildsteina.Jesli ktos nie zaryzykuje,nigdy nie dojdzie do lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
2dingo Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? 01.02.05, 11:59 A mnie najbardziej wzrusza beztroska dziennikarzy, bo wielu niewinnych na tym może ucierpieć. Tu zero, tam dwa zera...kto się bedzie dokładnie przyglądał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek ż. Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.05, 12:01 Moim skromnym zdaniem nikt za darmo nie figuruje w spisie, a czy szantażowany jest mniej winny. Niewinni nie muszą się obawiać,choćby nawet tam figurowali. Ich życiowa postawa samo powinna ich wybronić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag zgadzam się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:05 Zgadzam się w całej rozciągłości. Jestem wiernym czytelnikiem Gazety i zawsze odnosiłem się do niej z szacunkiem. To, w jaki sposób traktują Wildsteina, człowieka z branży to jest poniżające. Mogę się założyć, że jakby pracował dla GW, to stała by za nim cała redakcja z ozdrowiałym tow. Michnikiem na czele. "Rzepa" wykazała się skrajnym tchórzostwem. Za co tak na prawdę oskarżamy Wildsteina? Za to że udostępnił DZIENNIKARZOM, a nie opinii publicznej listę, która NIE JEST TAJNA? A, że Wyborcza robi aferę i zbija rynek czytelników atakując uczciwego dziennikarza, który ma inne niż red. Michnik zdanie w sprawie Lustracji, to robi się z Wildsteina kozła ofiranego skrajnej manipulacji! To nie jest żadna lista agentów! - jak podawała GW Wildstein juz 21 stycznia mowil otwarcie o tej liscie w programie "Przeswietlenie" w TVN24 i nie ukrywal, ze sa na niej wspolpracownicy ale i uczciwi ludzie, kandydaci na wspolpracownikow. Jest dostepna tylko dla kolegow dziennikarzy. IPN nie utajnil jej. O co ten caly krzyk...?? Na miejscu Bronka upublicznilbym ja teraz w Internecie - tendencyjne "wolne" media, przeciez wydaly juz na niego wyrok! Thanx 4 Ur time people! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Smutek IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 12:15 Smutno mi jak czytam tych wszyskich dzisiejszych bohaterow co teraz tak ochoczo potepiaja obzucaja blotem wszystkich tylko dltego ze ktos jest przeciw lustraci a co wtedy robiliscie gdy trzeba bylo sie narazic wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Re: Smutek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:15 Wildstein i jego kolega śp. Pyjas narazili sie wladzy nie raz... Ja bylem malym dzieckiem... Dziennikarze maja prawo miec dostep do listy... tak jak katalogi wszystkich wiekszych bibliotek dostepne sa w internecie, tak ta JAWNA lista tez byc powinna dostepna. Kto bedzie chcial, ten bedzie badal. Nie bojmy sie PRAWDY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avalon Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:11 są 2 sposoby żeby zamknąć definitywnie temat: 1. zniszczyć wszystkie akta. Skoro ma być gruba krecha to niech będzie - puszczamy z dymem całą naszą pi...ną przeszłość... 2. udostępnić akta (jak w Niemczech). Ubeków trzeba napiętnowac a innyc oczyścić. Nie ma innych możliwości. Życie pokazuje, że stosowanie półśrodków powoduje powstawanie półprawd. Odpowiedz Link Zgłoś
filkar Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? 01.02.05, 12:56 Gość portalu: avalon napisał(a): > są 2 sposoby żeby zamknąć definitywnie temat: > 1. zniszczyć wszystkie akta. Skoro ma być gruba krecha to niech będzie - > puszczamy z dymem całą naszą pi...ną przeszłość... > 2. udostępnić akta (jak w Niemczech). Ubeków trzeba napiętnowac a innyc > oczyścić. > Nie ma innych możliwości. Życie pokazuje, że stosowanie półśrodków powoduje > powstawanie półprawd. Po tylu latach, które upłyneły od tzw. okrągego stołu, a co więcej po stwierdzonych i nie znanych faktach "przeglądania" akt przez wybrańców (vide:A.Michnik) - pierwsze rozwiązanie nie jest już możliwe. Zatem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avalon Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:13 śmiem twierdzić, że udostępnienie teczek to kwestia najdalej 2-3 lat. Smutne niestety jest to, że prawdopodobnie nie ma tam już najbardziej "tłustych" kawałków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info ### AGENCI SB DZOWNIA DO WYBORCZEJ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:11 po pomoc, rozgrzeszenie i moralne wsparcie "ja musialem donosic bo inaczej bym nie mial co do garnka wlozyc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OhJanek Re: Kataryna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:13 Ach, jaka ty jestes madra Kataryna ! Czyli rozumiesz zasade jaka kieruje sie dziennikarstwo od 200 lat ! Brawo ! Co chcesz udowodnic ? Ze Zakowski i Kublik nie wiedza , co robia ? Ze dzialaja w zlej wierze ? Kogo chcesz zdemaskowac ? chcesz bronic Bronka ? O co ci chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMK Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:15 Teraz każdemu zainteresowanemu powinno się umożliwić sprawdzenie, czy jest na tej liście, np. na specjalnej stronie w internecie, po wpisaniu swojego imienia, nazwiska i PESELU. I to szybko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixel Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 12:16 kolejne wejscie na ta strone, i kolejny "histeryczny" artykul siejacy zamet..ale nic z tego panowie z gw - jest juz za duze "cisnienie" na lustracje, a i swiadomosc obywateli inna. udalo wam sie 16 i 13 lat temu, ale te trupy trzymane w szafie i tak wyleca predzej czy pozniej, i to nie po waszej smierci. gw nie kupuje juz od dawna, teraz doszla rzepa...przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmer fudd Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.piotrkow.pilicka.pl 01.02.05, 12:17 genialny komentarz:) pozdrawiam serdecznie:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.chello.pl 01.02.05, 12:21 oczywiście, że moje nazwizko tam jest, ale ja mam czyste sumienie i nie bede sie tłumaczył jak te świniaki z GW pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedrek Bylem TW SB IP: 62.77.173.* 01.02.05, 12:21 Tego wlasnie sie spodziewalem. Ludzie nawet nie chca uwierzyc, ze ktos chcialby sie przyznac do wspólpracy z SB i przeprosic. A ja pytam powaznie, czy istnieje w narodzie wola przyjscia z pomoca tym, którym tamta hanbiaca dzialalnosc nie daje dzisiaj spac. Pomaga sie kryminalistom, aby znów mogli zaistniec w spoleczenstwie i zaczac nowe zycie. Czy ktos, oprócz arcybiskupa Zycinskiego, mysli, jak pomóc nam - bylym TW SB? Niemcy nie tylko lustrowali, ale uruchomili takze mozliwosc powrotu z tego koszmaru. Czy my potrafimy tylko rozliczac, potepiac, pietnowac, golic glowy? Czy potrafimy okazac chrzescijanskie milosierdzie ofiarom wlasnej nbainosci, slabosci i glupoty? Oczywiscie tym, którzy faktycznie pragna sie z tego grzechu podniesc i przeprosic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Bylem TW SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:34 Myślisz, że chwycisz kogoś za.. tymi pięknymi słówkami? Fajnie się gnębiło Naród za komuny, a teraz z "miłosierdziem" wyskakujesz? W ten sposób damy sygnał przyszłym pokoleniom, że mogą robić co chcą, bo im "wybaczymy", "powrócą do normalnego życia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reandrzej Re: Bylem TW SB IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 12:40 nie przesadzasz? inkwizycję i palenie na stosie (także książek) dało sie wybaczyć to i to można Odpowiedz Link Zgłoś