Gość: zdzicho Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.gwo.pl 01.02.05, 12:22 Panią, która w 1983 roku rozmawiała z SB i na dodatek podpisała zobowiązanie nie można nawet nazwać naiwną. Była po prostu głupia. I naprawdę nic się nie stanie gdy za tę swoją głupote teraz się trochę pomartwi, bo przecież żadna inna krzywda ją już nie spotka. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? 01.02.05, 12:22 kataryna.kataryna napisała: > Ach, jaka wzruszająca historia z anonimową panią dzwoniącą do Gazety. I jak > to miło, że w swojej obszernej wypowiedzi anonimowa pani tak szczegółowo > odniosła się do wszystkiego co się zdarzyło w tej historii od soboty i > odwołała się do unieszczęśliwionej przez Wildsteina Staniszkis (na szczęście > cudem uratowanej przez wspaniałego Żakowskiego). Jakie to szczęście, że do > Gazety dzwonią takie anonimowe panie i dyktują dziennikarce cały artykuł. No > i nareszcie Stankiszkis nie jest jedyną ofiarą Wildsteina (bo o roli > Żakowskiego w krzywdzeniu Staniszkis Gazeta się nawet nie zająknie). > > A najwspanialsze jest to, że pani Kublik tak długą wypowiedź telefoniczną tak > dokładnie zapamiętała. > > > PS. > Jest: "Po naszych informacjach" > Powinno być: "Po informacjach powtórzonych przez nas za TNN24 i RMF FM" > w pełni podpisuę się pod tymi uwagami dodajac, że coś jest na rzeczy skoro zapanowała taka histeria w pewnych kregach dziennikarskich... pozdrawiam rtg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.pz.com.pl 01.02.05, 12:24 Hahahah, oj Michniczki, Michniczki. Wasz czas nareszcie dobiega końca - czas obłudy, złodziejstwa, braterstwa z czerwonymi! Proponuję nie powoływać się na anonimowe czytelniczki - przecież to mogą być agentki dawnej (obecnej?) SB, a im przecież nie wolno ufać? Nieprawdaż towarzysze Wybiórczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Rzepa- tchórze!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:24 Kiedys wystarczył jeden telefon od Michnika, by Paradowska "odpuscila sobie" temat Rywina, dzis wystarczy telefon do Rzepy, by wywalic Wildsteina. Jak widac "europejczycy" i "partia ludzi uczciwych" nadal "zionie milosierdziem". Znam i cenie Wildsteina od lat, o panu, jak mu tam, o tym naczelnym Rzepy nigdy nie slyszalem i nie czytalem nawet jednego jego zdania (co by nastąpilo, gdyby bylo tego warte, bo czytam duzo). Juz Wankowicz pisal, jak kundlizn niszczy lepszych od siebie. jak Rzepa mogla pozbyc sie swojego najlepszego dziennikarza? Ciekawe, gdzie przejdzie- natychmiast zaczne go znowu czytac i ogladac (chyba, ze "zionacy milosierdziem" postanowili go zalatwic na dobre) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solidarny Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.05, 12:25 To jedyny duch komuny ktory w stanie jest postraszyc ich bylych i aktualnych sympatykow. Z jednej strony wielka szkoda ze go Mazowiecki nie upieprzyl kiedy jeszcze plasal w lampie Alladyna, a z drugiej satysfakcjonuje tych wszystkich ktorzy ani dla 100 DM, ani dla ´wyzszych celow` NIGDY nie sprzedali duszy za pare marnych srebrnikow... Nauczka: szukajmy wzorcow i wartosci trwalych i pozostanmy przy nich cale zycie wtedy jest jasne (a i cenione) kto kim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Dobre CV?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:25 Witam, Bardzo dobrze się stało, że dziennikarz wyniósł tę listę. W końcu Obywatele mogą w moralny/czynny sposób mogą rozliczyć się z tymi HIENAMI. Funkcjonariusze Służby Bezpieczeństwa, współpracujący z nimi ludzie itd. zrobili dużą krzywdę temu Narodowi. Czas zapłacić rachunki. Dostanie się wielu niewinnym. Ale jeżeli taka ma być cena demokracji, to trzeba ją zapłacić. W tym kraju nie da się inaczej. Dzika lustracja to jedyny sposób. Niestety, trzeba mieć również pretensje do sędziów i prokuratorów, którzy w tak beznadziejny sposób prowadzili procesy lustracyjne. To też ich wina. Może celowo? Nie wiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł poznań Kto dał prawo wyborczej i innym żądania ukrywania IP: 80.50.165.* 01.02.05, 12:27 Szanuję Pana Wildsteina i ubolewam że ujawnienie tego wszystkiego co PRL robił swoim obywatelom przychodzi z takim trudem. Kto dał prawo wyborczej i innym żądania ukrywania niegodziwości popełnionych w imię trwania reżimu komunistów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BronekFan Wlidstein jest juz dzisiaj bohaterem narodowym IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.05, 12:30 jego wyrzucenie z Rzepy dodaje mu jeszcze tylko spledoru przesladowanego za prawde bojownika. Brawo Bronek, nic sie nie martw!!!! Niedlugo bedziesz redaktorem najwiekszej prawicowej gazety w Polsce i odegrasz sie na Twoich oprawcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Wlidstein jest juz dzisiaj bohaterem narodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:35 Brawo. Podpisuję się pod tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWICA =MORDERCY! WYRŻNĄĆ PRAWICOWE ŚCIERWA NIECH GNIDY ZDECHNĄ!!!!! IP: *.qdnet.pl 01.02.05, 12:54 ŚMIERĆ PRAWICOWEJ SPRAWIEDLIWOŚCI ZEŻREMY JĄ ŻYWCEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antySB Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:31 UBolom trzęsą się portki ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:52 Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 01.02.05, 12:32 ale ludzi myślących i kojarzących fakty jest zdecydowanie za mało jak widać, czytając niektóre komentarze człowiek się wstydzi w jakim państwie żyje. Pozostaje wierzyć , ze dobro zawsze zwycięża zło a wszytko jestpytaniem o czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek BRAWO, BRAWO, BRAWO, BRAWO BRONEK!!!!!!!! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 01.02.05, 12:32 Moze byles niegrzeczny. Ale take jest praca dziennikarza. Tutaj w Anglii my dziennikarzy rozdalibysmy taka liste dawno temu. Prawda boli, nawet niewinnych, ale to jest koszt wolnosci. Teraz masz duzo czasu na ksiazke.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Kto za tym stoi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:33 Nie wierzę, aby ten dziennikarz wyniósł te dokumenty z własnego pomyślunku! On to zrobił pod zamówienie polityczne, działając dla dobra SLD! To co się stało, stało się mocnym argumentem dla SLD oraz całej szeroko rozumnianej lewicy, aby jak najdłużej przeciągnąć swoje rządy. Do chwili kiedy SLD ma jakikolwiek wpływ na los teczek, mając w swoich szeregach nieujawnionych współpracowników SB, będzie się starała tymi teczkami ratować swoją reputację, bo ta afera napędzi pewną grupę "wymuszonych" zwolenników SLD, do głosowania za ich ugrupowaniem, co może w przyszłym sejmie uratować ich tyłki i stanowiska. Dziennikarz działaj dla ich dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do pobrania w sieci IP: *.chello.pl 01.02.05, 12:34 plik jest do pobrania (nie wiem czy nie fake), min z emula albo edonky ;) nawet ladne transfery. ma 40mb wlasnie sie dociaga... zobaczymy co to :) mam nadzieje ze nie dostane sie na czarna liste banow za to info bo chyba nie ma juz cenzury a nikogo nie obrazam i nic nie upubliczniam pozdr - ciekawe czy jestem na tej liscie bo przeszlosc mam wojskowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: do pobrania w sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:40 a jak go znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: do pobrania w sieci IP: *.chello.pl 01.02.05, 12:42 ktos mi cos wykasowal, ja wpisalem w all, "instytut pamieci narodowej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murasek Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:36 Masz rację kataryna... Coś dziwnie wygląda że GW najbardziej krzyczy. Czyżby się bali o własne tyłki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŚMIERĆ LUSTRACJI!! [...] IP: *.qdnet.pl 01.02.05, 12:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ij wyborcza = manipulatorzy IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 01.02.05, 12:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znany Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:40 Jestem na tej liście i mam to głęboko w D.....!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppor. Kasia Czy mamy tylu fryzjerów? IP: 62.77.173.* 01.02.05, 12:40 Kiedy sobie czytam wszystkie te posty zaczynam sie martwic, czy znajdziemy w narodzie tak duza liczbe fryzjerów? Bo kto ogoli tyle tysiecy glów tych, którzy spaprali sie w PRL-u. Boje sie tez, ze wszyscy mozemy sie ufajdac, gdy przyjdzie nam golic glowe wlasnej zony, córki, narzeczonej i cioci Jadzi, która zapraszala nas czesto na herbatke. Oh, my Polacy, narodzie glupi przed i po szkodzie. Znów pozwalamy, zeby nam Zyd podsuwal nocnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej MOICH 2 sąsiadów na liście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:00 heh, okazało się, że na tej liście jest 2 moich sąsiadów... buhehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: MOICH 2 sąsiadów na liście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:01 nie tu miało iść lol ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja i co z tego IP: *.chello.pl 01.02.05, 12:46 i co z tego ze ktos jest na liscie albo kogos nie ma?? nie rozumiem z czego robic problem. czekam na to czy ja tez jestem na niej, jak bede to powysylam do swoich znajomych info ze jestem na liscie :) bedzie o czym gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Brawo ! IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 01.02.05, 12:49 Brawo Kataryno ! Nic dodać nic ująć. No, może jeszcze jeden szczegół. Wypowiedź Wildsteina w TVN 24 - 21.01.2005, a w RMF (rozmowa z Tomaszem Skorym) - 25.01.2005. I zupełnie przy okazji: Roman Kurkiewicz występujący w programie Żakowskiego i podpisany na ekranie "Życie Warszawy" od wiosny ubiegłego roku nie pracuje w tej gazecie, za to obecnie jest asystentem tegoż Żakowskiego przy robieniu "Summy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlowiek z listy Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:54 Proponuje by IPN uruchomił internetowe narzędzie umożliwiajace sprawdzenie czy jest się na liście... Od poprostu wpisywało by się imię, nazwisko, datę urodzenia i naciskalo "szukaj". Otrzymywałoby sie odpowiedz albo "jesteś na liscie" albo " nie bylo Cię na liście, zostaleś dopisany, dziękujemy za zgłoszenie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.chello.pl 01.02.05, 12:56 :D mnie ktos wpisal tak w wapstera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POWIESIĆ DZIENNIKA LISTA MUSI ZDECHNĄĆ TAK JAK PRAWICOWE WYPIERDKI!!! IP: *.qdnet.pl 01.02.05, 12:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j [...] IP: *.europe.hp.net 01.02.05, 12:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: islandczyk Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.wsz.am.poznan.pl 01.02.05, 12:55 Tam tez jest Twoje nazwisko.Bez powodu nie ujawnia sie takich danych.Kraj to burdel, a na wschod od Kalisza dzikie pola i postkomuna z gn~~ jem Mellerem i jego banda , patrzcie na ich ryje i znowu ich wybierzcie. {Psi narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja DO ROBOTY IP: *.chello.pl 01.02.05, 12:57 LUDZIE! WEZCIE SIE DO ROBOTY A NIE WYPISUJECIE GLUPOTY :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej biedronka ;o) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:06 Po wyroku sądu, przed salą rozpraw, osądzony za wielokrotne zabójstwo mężczyzna zaczyna płakać. Podchodzi do niego sprzątaczka i pyta: - Czemu pan tak płacze? - Bo nie dali mi kary śmierci. - A jaki pan dostał wyrok, gorszy od kary śmierci? - Dostałem miesiąc pracy w Biedronce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 01.02.05, 12:59 Zlustrować Gazetę Wyborczą!!! Skończmy w końcu z obłudą i zakłamaniem!Należy dobrać się do tyłków faryzeuszy, hipokrytów, kłamców i pożytecznych idiotów z Gazety Wyborczej i ich przydupasów w rodzaju znanego politruka, pana Żakowskiego! Brawo panie Bronku!!! Więcej takich jak pan potrzeba w tym kraju!Niech się pan trzyma i nie poddaje! P.S. Do błaznów z "GW" - jak Michnik wynosił akta pod pieczą pana Kozłowskiego to co to u licha było?!!!!Gdzie wtedy byli hipokryci z "GW"?! Jak za autorytet moralny śmie robić banda, której oberguru Michnik od lat kilkunastu chla ze zbrodniarzami pokroju pp. Jaruzelskiego i Kiszczaka, wystawiając im jednocześnie laurki moralności i honoru?!ZGROZA!!! ~Jan Iżycki, 2005-02-01 10:12 Bieżący wątek wszystkie wątki poprzedni | następny Skończmy w końcu z obłudą i zakłamaniem!Należy dobrać się ... 2005-02-01 10:12 ... do tyłków faryzeuszy, hipokrytów, kłamców i pożytecznych idiotów z Gazety Wyborczej i ich przydupasów w rodzaju znanego politruka, pana Żakowskiego! Brawo panie ... ~Jan Iżycki Skąd te informacje??? 2005-02-01 11:21 ~nieświadomy Komentowany artykuł: Wszystkie dyskusje Wildstein opuszcza "Rzeczpospolitą" [1924] Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Onet.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie regulamin, zawiadom nas o tym. Odpowiedz Link Zgłoś