Dodaj do ulubionych

ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH

04.02.05, 09:51
całą noc ześmy z ojcem siedzieli w liście Wildstejna..okazuje sie ze nie jest
to tylko lista warszawska. Ja już wiem który z moich sąsiadów był kapusiem a
który nie i kto na kogo donosił. Otóz muszę sie pochwalić w mojej rodzinie
zarówno tej najbliższej jak i tej dalszej nikt nie zhańbił się współpracą z
SB czy UB! Nawet mój wujek, zakała rodziny (namiętny czytelnik NIE) do tego
się nie posunął. Posunięli sie natomiast do tego moi sąsiedzi mieszkajacy dwa
domy dalej ode mnie. Sprawdziłem też listę członków poznańskiego
LPR..oczywiscie nie wszystkich bo czasu nie starczyło..idę dzis z moim ojcem
do IPNu. Na dziś wziąłem urlop z roboty. (pracodawca przy okazji chce sie też
zlustrować). Na dobitkę powiem wam ze zlustrowałem rodzinę Giertychów. ŻADEN
Z NICH NIE SPLAMIŁ HONORU KAPOWANIEM DLA UB CZY SB! Przy okazji wykryłem tez
kilka fałszersw dopisków do tej listy..ktoś dopisał na tę listę tatę ojca
Rydzyka...to ewidentne kłamstwo ponieważ ojciec ojca dyrektora został w 1944
w grudniu zamęczony w Auschwitz ...ktoś też dopisał na tę listę mojego kuzyna
on urodził sie w 1987 roku..takich absurdalnych wpisów jest więcej.. dlatego
jak skończę pisac ten tekst wychodzę z domu i udaje się jak już wspomniałem
do IPNu do poznańskiego oddziału...
Obserwuj wątek
    • czarnyczarny Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 10:01
      Co ty pierwdzieli. W Poznaniu przeciez wszyscy byli zapisani.
    • lupus.lupus Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 10:05
      Brawo Oszołomie! Ręka z ręką z "Gazetą"
    • pierre_doua Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 10:11
      Brawo oszolomie! Powaznie!

Udalo ci sie stworzyc kwintesencje listy Wildsteina. Osmieszenie wszystkiego i
      wszystkich.

To, co teraz sie dzieje, to teatr kukielek.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 05.02.05, 00:37
        to wy zawzięci przeciwnicy lustracji sie ośmieszacie!
    • gosc.z.korony Nie dopisujmy się do tego wątku... 04.02.05, 10:17
      No bo przecież oszołom siedzi teraz w IPN-ie... a konkretnie w poznańskim
      oddziale ;)))
      A tak swoją drogą... jego post brzmi jak nie przymierzając ,,z poradnika
      aktywisty''.
      • czarnyczarny Re: Nie dopisujmy się do tego wątku... 04.02.05, 10:19
        Dopisalem sie poniewaz chcialem wspomoc go finansowo. Gdzies tutaj pisal, ze
        jest jednym z glodujacych, czy jakos tak.
    • jtb Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 10:18

O czym ty piszesz. Na jakiej podstawie ich zlustrowałeś. Przecież teczek nie
      miałeś.
      • czarnyczarny Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 10:20
        jtb napisał:

>
        >
        > O czym ty piszesz. Na jakiej podstawie ich zlustrowałeś. Przecież teczek nie
        > miałeś.

Mial lusterko.
        • pierre_doua Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 10:21
          To zaczyna byc najlepszy chyba obecnie watek.
          :-)
          Tak trzymac!
          • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 06.02.05, 17:32
            najlepszy jak sie okazuje wcale nienajpopularniejszy...
    • platformiak WINNY ZAWSZE SIE TŁUMACZY 04.02.05, 10:23
      Ja zlustrowalem swoich znajomych: Pinokia nie były ale za to żwirek i
      muchomorek to jawni kapusie!!!
      • apodemus Re: WINNY ZAWSZE SIE TŁUMACZY 04.02.05, 13:18
        Zrywam znajomość z Pszczółką Mają! Jest na Liście!
        A Gucio był TW. I do końca się wypierał!
        Dranie!
        • oszolom.z.radia.maryja Re: WINNY ZAWSZE SIE TŁUMACZY 05.02.05, 13:49
          lustrować powinieneś autorów tych bajek a nie postacie z tychże!
          • platformiak Re: WINNY ZAWSZE SIE TŁUMACZY 06.02.05, 20:20
            Brzechwa Tuwim..... chyba wiem dlaczego nie lubisz bajek.....
    • nabukko Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 10:30
      Co ty oszolomie pieprzysz. Masz przecież 25 lat (tak pisałeś) więc jak mogłeś
      być mitomanie na liście, jak mogłeś siebie szukać!? Jeb...j sie w pusty łeb
      trzonkiem od szczotki kliozetowej.
      PS. A to że nie znalazłeś na liście nikogo z giertychow to świadczy jedynie
      otym, że juz zdążyli swoje teczki zachachmęcić.
      PSS.II Jak tam koza przechrzto?
      • pierre_doua Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 10:32
        nabukko, .....leze pod biurkiem, ze smiechu ................
        • czarnyczarny Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 10:48
          pierre_doua napisał:

> nabukko, .....leze pod biurkiem, ze smiechu ................

Osiol jak zwykle nie kuma.
          Poznanska lista ma wyjsc dopiero w niedziele.
          • gosc.z.korony Zmieniam zdanie! Ten wątek jednak jest najlepszy! 04.02.05, 11:04
            a najbardziej rozchichotało mnie stwierdzenie: ,,siedzieliśmy przez całą
            noc...'' i... ,,wziąłem wolne z roboty''. ;))
            Myślę, że apogeum tego ,,zjawiska'' dopiero nadejdzie... kiedy oszołom
            z ,,tatą'' wróci z IPN-u. Wtedy dopiero się rozpisze.
            Trzeba to zobaczyć!
          • tojajurek Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 11:36
            Nareszcie oszołom-donosiciel w swoim żywiole. Brawa dla szkoły o. Rydzyka.
            • gosc.z.korony Siedzi teraz w IPN-ie. Jak wyjdzie, to dopiero 04.02.05, 12:48
              będzie dziwowisko! Oj będzie!
            • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 05.02.05, 00:16
              nikomu nie doniosę o tym co tam widziałem
      • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 20:11
        nie szukałem siebie lecz członków mojej rodziny, rodziców dziadków ciotki i
        wujków ..cco do sugestii jakoby giertychowie wyczyścili swe teczki..napewno swą
        teczkę wyczyśćił Michnik i jego wspólpracownicy z GW...przecież to własnie jego
        minister Kozłowski wpuścił w 1990 roku Michnika do archiwów!
    • lipa55 Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 13:05
      jak zwykle nie rozumiem skrzydlatych słów oszołoma
      - po co on idzie do IPN, skoro zlustrował siebie i całą rodzinę pozytywnie?
      - jaki pracodawca? przeciez on pracuje dla RM i ND
      - oszołku, a nie wpadłes na genialny pomysł, że twój kuzyn (oraz sąsiedzi)
      nazywają się tak samo jak kilku innych mieszkańców Polski? no, chyba że
      nazywają się Pan Kleks albo Kaczka Dziwaczka

PS myśle, ze rodzian Giertychów jest niezwykle wdzieczna oszołomowi za taką
      oddolną lustrację...
      • gosc.z.korony Też mnie to ,,tknęło'' ale wyjaśniłem sobie to tak 04.02.05, 13:34
        Poszedł do IPN-u i próbował coś ,,wydobyć''. Obsługa, zgodnie z przepisami mu
        odmówiła, a on interpretuje to ni mniej ni więcej jak tylko kolejną szykanę ze
        strony ,,zgniłych instytucji III RP''. ;)
        • czarnyczarny Re: Też mnie to ,,tknęło'' ale wyjaśniłem sobie t 04.02.05, 13:57
          Ja mysle, ze poszedl sie dopisac. Taka nowa moda.
          • gosc.z.korony TAAAK! NIEKTÓRZY MYLĄ LISTĘ Z HERBARZEM! HA! HA! 04.02.05, 15:46
            :-))))!
            • lipa55 Re: TAAAK! NIEKTÓRZY MYLĄ LISTĘ Z HERBARZEM! HA! 04.02.05, 15:55
              i książką telefoniczną
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Też mnie to ,,tknęło'' ale wyjaśniłem sobie t 04.02.05, 20:14
          mojego ojca koleżanka jest dyrektorem w poznańskim IPNie wydziału który
          sprawuje pieczę nad archiwami w tym i nad teczkami..
          • czarnyczarny Re: Też mnie to ,,tknęło'' ale wyjaśniłem sobie t 06.02.05, 17:36
            oszolom.z.radia.maryja napisał:

> mojego ojca koleżanka jest dyrektorem w poznańskim IPNie wydziału który
            > sprawuje pieczę nad archiwami w tym i nad teczkami..

Teraz rozumie dlaczego nic nie znalazles.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 20:13
        żeby wiedzieć więcej..przeciez to jest tylko zwykły spis zarówno agentów jak i
        tych którzy byli inwigilowani oraz potencjalnych kandydatów na agentów
    • b.krakus hola! 04.02.05, 15:05
      Niezłe, tylko niepotrzebnie wyskoczyłeś z tym Auschwitz. Nie przeginaj!
      • qwardian Re: hola! 04.02.05, 15:54
        To jest prawda, ojciec Rydzyka zginął w Auschwitz.
        • b.krakus Re: hola! 04.02.05, 20:03
          Nie o to chodzi.
    • qwardian Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 15:52
      Tak moim zdaniem każdy powinien podchodzić do listy nazwisk. Bez emocji.
      Oszołom zachował się lepiej niż niejedna szanowana osoba na tym forum.
      • czarnyczarny Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 15:59
        Czarno widze. Osiolom jeszcze nie wrocil z poznanskiego IPN. Czyzby musial udac
        sie do centrali?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 20:17
          wróciełem do domu już dawno ale miałemw domu awarię prądu . W domu mam remont
          i pracownicy przewiercili kabel...awarię usuwano przez trzy godziny
    • eres2 Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 16:10
      Postąpiłeś jak przystało na człowieka o podłości i mentalności "TW".
      Ale nade wszystko - czy zlustrowałeś samego siebie?
      • czarnyczarny Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 16:15
        eres2 napisał:

> Postąpiłeś jak przystało na człowieka o podłości i mentalności "TW".
        > Ale nade wszystko - czy zlustrowałeś samego siebie?

Jestem chroniony :) Z tych samych powodow Oszolom nie znialazl swojego nazwiska
        na liscie. :)

"Na tak zwanej "liście Wildsteina" nie są uwzględnieni agenci SB zwerbowani po
        roku 1983. Według dotychczasowej interpretacji tak zwanej ustawy Kiszczaka dane
        i materiały dotyczące takich osób mają być wieczyście chronione. Ustawa
        pochodzi z roku 1983".

• qwardian Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 17:13
        To bardzo niesłuszne oskarżenie. Ponieważ Oszołom stwierdził właśnie, że swoją
        rodzinę sprawdził w pierwszej kolejności. I wyraźnie zdał raport ze swoich
        obserwacji. Jest pan manipulatorem, ponieważ jest to wyraźnie napisane w jego
        wątku.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 20:28
          faktem jest ze nie znalazłem żadnych sladów donosicielstwa po 1983 roku.. te
          teczki są dopiero selekcjonowane i dostęp ma naprawdę bardzo wąskie grono
          ludzi. pracowników obowiązuje ścisła tajemnica, tajne spec znaczenia. rodzice
          duzo dowiedzieli sie o swoich kolegach i koleżankach ze studiów anawet ze
          szkoły średniej (studiowali w latach 70-tych)..kilka podejrzeń naszych okazało
          sie błednych kilka innych przypadków było dla nas wielkim szokiem..znaleźliśmy
          kilkanaście fałszywek...a tak w ogóle to pylicy mozna sie nabawić w tym IPNie!!
          kurzu tak grubo jak by kto tam wieki całe nie zaglądał!.a jak tam śmierdzi!
          papiery w wielu przypadkach zawilgocone (złszca te z lat 40tych i 50tych) druk
          wyblakły...podobno te najbarzdiej nadgryzione zębem czasu teczki będą poddane
          konserwacji i odnowie...ale to kosztuje a IPN jak wiadomo pieniedzy na to nie
          ma ...
      • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 04.02.05, 20:21
        siebie nie znalazłem bowiem jestem rocznik 1979. Ccciałem sprawdzić rodzinę i
        znajomych i to sie w duzej mierze udało.. o niektórych prawdy dowiedziałem się
        dopiero po ich śmierci..np taki pan P...(nazwisk ujawniać nie będę) donosił on
        i jego syn..w zeszłym roku pan R.P umarł...informacja o tym że był kapusiem
        wstrząsnęła mną do głębi ale jezszcze bardziej mojego tatę...bo ten pan był
        miłym spokojnym i dajacym się lubić człowiekiem...
    • wlodekbar Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 05.02.05, 00:38
      I dozorce:)
      • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 05.02.05, 00:41
        śród dozorców było szcególnie dużo szumowin....pamiętasz serial Alternatywy 4?
        Postać Stanisława Anioła?(Roman Wilhelmi..ten to dopiero był kapuś! i ten
        docent (Wojciech Pokora)
        • wlodekbar Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 05.02.05, 17:52
          Pamietam ten serial i dozorce esbeka, co rzadzil wszystkimi lokatorami,
          pamietam.
          Ja tez mialem dwoch w sumie dozorcow, co do ktorych nie mialem najmniejszych
          watpliwosci, ze donosili.
          Taka ich rola byla.
          A moj osiedlowy hydraulik tez kiedys zlopiac jak zwykle kolejne piwo wygadal
          sie, ze donosil za czasow PRL-u. On byl na tyle glupi, ze traktowal to jako
          misje. Obkul sie z historii Polski przy okazji tak, ze zaginal mnie
          wielokrotnie z dat i faktow. Niewiele z niej rozumial, bo glab, ale wykyl sie
          dat i faktow, jak slowek z angielskiego na przyklad.
          • czyzunia Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 05.02.05, 18:00
            a wlodek intelektualysta. a hydraulik go zagiął.DO P[ODSTAWÓWKI.
        • nabukko Oszołomie, czy twój zacny tatko ma na imie.. 05.02.05, 18:06
          Stanisław? Bo jak tak to ty jesteś Michał Anioł.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołomie, czy twój zacny tatko ma na imie.. 06.02.05, 12:54
            mój ojciec ma naimię Leszek...
            • jacek.rothert Re: Oszołomie, czy twój zacny tatko ma na imie.. 06.02.05, 17:38

> mój ojciec ma naimię Leszek...

... Miller? ;-)))
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołomie, czy twój zacny tatko ma na imie.. 06.02.05, 17:52
                moje nazwisko zaczyna się na d....
                • jacek.rothert Re: Oszołomie, czy twój zacny tatko ma na imie.. 06.02.05, 17:53

> moje nazwisko zaczyna się na d....

to moze bys sie w ogole przedstawil z imienia i nazwiska?
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołomie, czy twój zacny tatko ma na imie.. 06.02.05, 17:54
                    a po co? by jakis dowcipny forumowicz dopisał mnie do tej listy? jestem rocznik
                    1979 ale wiem że na tym forum niektórzy sa tak durni ze gotów są uwierzyć w
                    każdą bzdurę
                    • desspo9 Re: jakos nikt nie wierzy w twoj belkot-nie lataj 07.02.05, 14:36
                      nie lataj goly z laptopem po forum to cie wiatry historii a moze
                      chistoryji nie oleja
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: jakos nikt nie wierzy w twoj belkot-nie lataj 07.02.05, 22:33
                        a skąd ci to przyszło do glowy? a co do wiatrów historii..niech sie o nie
                        martwi Unia Wolności..bo jak na razie te wiatry zawiewają tę partyjkę na
                        śmietnik historii
                • hr.adam Re: To widać... 06.02.05, 17:53
                  • oszolom.z.radia.maryja co widać? 06.02.05, 18:43
                    • nabukko Re: co widać? 06.02.05, 20:39
                      że nazywasz się na literę "D"
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: co widać? 06.02.05, 21:06
                        to nie jets to o czym ty stale myslisz...widzę głodnemu chleb na myśli...
            • hr.adam Re: Oszołomie, coś się tu nie zgadza 06.02.05, 17:49
              W piątek, 4.02 2005 r. po nieprzespanej nocy - grzebałeś po liście - udałeś się
              z rodziną do IPN i tam natychmiast zawołali "O! Witamy, witamy" Po czym
              szybciutko dali kserokopie teczek z odtajnionymi nazwiskami, bo naturalnie
              twoją wizytę przewidzieli już kilka miesięcy temu i wszystko mieli
              przygotowane...
              Czy to przypadkiem nie nazywa się wciskaniem kitu?
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołomie, coś się tu nie zgadza 06.02.05, 17:53
                wizyta była zaplanowana wczesniej..poza tym mam tam dobrą znajomą na wysokim
                stanowisku
                • jacek.rothert Re: Oszołomie, coś się tu nie zgadza 06.02.05, 17:54

> wizyta była zaplanowana wczesniej..poza tym mam tam dobrą znajomą na wysokim
                  > stanowisku

O, nieladnie... Po znajomosci???
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołomie, coś się tu nie zgadza 06.02.05, 17:56
                    inaczej mój ojciec ani tym bardziej ja nie mielibysmy prawa wstępu do
                    archiwów....wilgośc pleśń przeciągi..i w efekcie przeziębiłem sie i leżę w
                    łóżku. (jak to dobrze mieć laptopa z ktrego można korzystać nawet w ciepłym
                    wyrku...
                    • jacek.rothert Re: Oszołomie, coś się tu nie zgadza 06.02.05, 17:58
                      >i w efekcie przeziębiłem sie i leżę w
                      > łóżku.
                      A widzisz! Ciekawosc nie poplaca ;)) Trzeba bylo grzecznie siedziec w domu i
                      ogladac wieczorynke, to bys sie nie przeziebil!
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołomie, coś się tu nie zgadza 06.02.05, 18:15
                        a propos wieczorynki co puszczają w niedziele? (z bajek wyrosłem a poza tym
                        wddziałem kilka wspólczesnych kreskówek..są przerażajace, okropne..pełnoi w
                        nich przemocy i agresji...takie pokemony to aż kipią tą agresją...nie dziwę sie
                        ze dzieci są coraz bardziej okrutne i bezwzględne...)
                  • hr.adam Re: Oszołomie, coś się tu nie zgadza 06.02.05, 17:59
                    >
                    > wizyta była zaplanowana wczesniej..poza tym mam tam dobrą znajomą na wyso
                    > kim stanowisku

A świstak siedzi i zawija te sreberka...
                    Takiej wizyty się nie planuje, tylko dostaje zawiadomienie z IPN. Jeśli IPN nie
                    odnajdzie materiałów, żadna znajoma nie pomoże
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołomie, coś się tu nie zgadza 06.02.05, 18:16
                      poszła plotka ze ojciec jest na liscie więc poszlismy sprawdzić.. plotka
                      okazała się fałszywa
                      • hr.adam Re: Oszołomie, wciąż coś się tu nie zgadza 06.02.05, 18:23

> poszła plotka ze ojciec jest na liscie więc poszlismy sprawdzić.. plotka
                        > okazała się fałszywa

Zaraz, zaraz - kiedy mianowicie owa plotka poszła - trzy miesiące temu?
                        Lista "chodzi" od dwóch tygodni, w internecie jest niecały tydzień.
                        NAJPIERW składa się w IPN wniosek, a POTEM czeka - kilka tygodni. A u ciebie
                        tak hop siup?
                        Zawód szklarza jest trudny - kit też trzeba umieć wciskać
                        • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołomie, wciąż coś się tu nie zgadza 06.02.05, 18:35
                          ktos ze znajomych musiał wcześniej przejżeć tę listę...to nas zaniepokoiło i
                          natychmiast zareagowaliśmy
                          • hr.adam Re: Ustaliliśmy! 06.02.05, 18:43
                            Kończ waść, wstydu sobie oszczędź!
                            • oszolom.z.radia.maryja Re: Ustaliliśmy! 06.02.05, 18:44
                              jakżeś powiedział tak czyń miły panie
                              • nabukko Re: Ustaliliśmy! 06.02.05, 20:42
                                a może ty byłeś z tatusiem na Miodowej? Tam też mają teczki tylko nieco innej
                                grupy społecznej?
                                • oszolom.z.radia.maryja Re: Ustaliliśmy! 06.02.05, 21:05
                                  a co się znajduje na Miodowej i w jakim to mieście?
                                  • nabukko Re: Ustaliliśmy! 06.02.05, 21:08
                                    w Warszawie - siedziba Glempa tumanie. Ty katol i nie wiesz??????????
                                    • oszolom.z.radia.maryja Re: Ustaliliśmy! 06.02.05, 21:12
                                      Uwaga:
                                      Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je klikając czerwony kosz
                                      • czyzunia Re: Ustaliliśmy! 06.02.05, 22:06
                                        KArTOfLE wiedza gdzuie jest radyjko z ryjkiem a co ich obchodzi jakiś glemp
                                        czy ch. g.w.
                                      • dopisaniapostow oj,oszolku 06.02.05, 22:37
                                        -ta pani co to wpuscila was do ipn-u dlatego,ze jest szkolna kolezanka twego
                                        taty i jeszcze pozwolila wam buszowac po teczkach-to chyba zlamala jakies
                                        przepisy tej szacownej instytucji???ladny donosik na nia tu wyskrobales
                                        wlasnie,nie ma co- a feeee...wstydz sie,misiu.
                                        a tak poza tym-pozdrawiam serdecznie.dzieki tobie udalo mi sie podjac wazna
                                        decyzje jakis czas temu:)byloby mi przykro dowiedziec sie,ze sobie jaja
                                        robisz-decyzja byla powazna i sluszna!
                                        • oszolom.z.radia.maryja Re: oj,oszolku 07.02.05, 11:44
                                          to jest zbyt powazna sprawa by robić sobie z tego jaja. Swój pobyt w IPNie
                                          przypłaciłem zdrowiem..przeziębiłem się...
                                          • dopisaniapostow Re: oj,oszolku 08.02.05, 19:20

> to jest zbyt powazna sprawa by robić sobie z tego jaja. Swój pobyt w IPNie
                                            > przypłaciłem zdrowiem..przeziębiłem się...

w moim pytaniu chodzilo raczej o caloksztalt twojej dzialalnosci na tym forum.
                                            czlowiek naprawde mogl sie wystraszyc czytajc twoje posty-i nie kupic biletu
                                            powrotnego do polski.dzieki!:)
                          • czarnyczarny Oszołomie, jestes bardzo niedyskretny. 07.02.05, 22:52
                            Na kompletach u Rydzyka tyle razy ci powtarzano, ze musisz dbac o dyskrecje.
                            Czytajac twoje posty w tym watku mozna wyciagnac wszystkie potrzebne dane
                            pozwalajace na calkowita dekonspiracje twojej osoby. Co za tym idzie znajdziesz
                            w swoim podreczniku malego konspiratora. Uwazaj wiec bo mozesz stracic nie
                            tylko posade.
                            Zyczliwy;)
                            • grom3 Re: Oszołomie, jestes bardzo niedyskretny. 08.02.05, 04:26
                              Oszolom bardzo ci wspolczuje ze sie przziebiles,moze ojciec dyrektor wysle
                              ciebie do Moskwy .Tam na przeziebienia dobra jest Stolicznaja,dwa lyki i mozesz
                              robic z rosjankami fiki miki.
                              • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołomie, jestes bardzo niedyskretny. 08.02.05, 09:00
                                widzę że głodnemu chleb na myśli...
                                • grom3 DELEGALIZACJA KOSCIOLA 08.02.05, 11:42
                                  Oszolom czy nie myslisz ze juz czas na delegalizacje kosciola,przeciez kler
                                  maci jak moze.Nie jestem zdziwiony widzac na liscie Jozefa Glempa,teraz wiem
                                  dlaczego tak marnie dla narodu poszedl okragly stol.Mieli na Jozia haka bo na
                                  wszystko sie zgadzal.Co do dziewczynek same wchodza do mojego lozka mam ich za
                                  duzo,glod mi nie dokucza.
                                  • oszolom.z.radia.maryja to zależy jaki kościół cchesz delegalizować 08.02.05, 21:51
                                    napewno jestem za delegalizacją kościoła scjentologicznego
    • goniacy.pielegniarz Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 08.02.05, 11:44
      Oszoł, czy Ty przypadkiem nie pisałeś jakiś czas temu, że odchodzisz z forum?
      Tak tylko pytam, bo nie jestem pewien, kiedy to miało być.
      • anastazy123 Oszolom agentem kosciola 08.02.05, 12:03
        Agenci kosciola tak szybko nie odchodza,chyba ze nie dostana rozgrzeszenia.AMEN
      • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 08.02.05, 17:50
        robię przymiarki ...wszystko zalezy od tego czy uda sie uruchomić portal
        internetopwy radia Maryja...
        • anastazy123 Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 08.02.05, 21:15
          Oszolom powodzenia jak zbraknie tobie pieniedzy to dyrektor Rydzyk troche
          jeszcze wydusi od Oblatow z Toronto,jak by nie bylo poparcie kosztuje.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 09.02.05, 13:22
            ato co znowu za pomówienia i oszcerstwa pod adresem ojca dyrektora? i Oblatów?
            • grom3 Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 09.02.05, 14:38
              Razem pchaja ten korupcyjny wozek w Kanadzie,czyli malzenstwo doskonale
              zlodziej zlodzieja cepa pogania.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 09.02.05, 15:11
                a konkretnie? czy mógłbyś podać wiodomosć za miast wswego durnego komentarza?
                • grom3 Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 09.02.05, 19:57
                  W Toronto nie tak dawno przebywal ojciec Dyrektor,obecnosc jego miala wplynac
                  na pewna stabilizacje poloni z Zakonem Oblackim,nic z tego jeszcze bardziej
                  poglebia sie przepasc pomiedzy Polonia Kanadyjska a Zakonem Oblackim.Ojciec
                  Rydzyk popierajac ich skompromitowal sie jak rowniez radio Maryja.Odczuje to
                  niedlugo po spadajacych wplatach na radio Maryja z Kanady.Taka jest odpowiedz
                  katolikow dla Ojca Dyrektora. Wkrotce z poslaniem do poloni Kanadyjskiej
                  wystapi glowny koardynator Stowarzyszenia Katolikow Polskich w Kanadzie byly
                  dyrektor katolickiej Credit Union pan Benedykt Gondek o totalny bojkot Zakonu
                  Oblackiego i Radia Maryja
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 09.02.05, 21:00
                    a co złego zrobilio ci oblaci?
                    • grom3 Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 09.02.05, 21:12
                      Rozbijaja wspolnoty parafialne w pogoni za forsa,jest totalna wojna w parafi st
                      Maximilian Kolbe w Missisadze.Proboszcz parafi w pogoni za forsa z puszek dla
                      ubogich rozbil towarzystwa rozancowe,ktore to zbieraly pieniadze dla biednych
                      bylo tego rocznie 70 tys,oszukuja w skladkach Archidiecezje.Przed kontrola z
                      Archidiecezji bylo tylko 12tys teraz jest do 25 tys,przez to wyrabiaja o nas
                      wiernych zla opinie ze Polacy sa skapi.Provincjal Oblatow przyjechal na
                      spotkanie towarzystw rozancowych i stwierdzil jak komus sie nie podoba to niech
                      sie wynosi i poszuka innej parafii a proboszcz Kowal kto jest za mna niech
                      idzie na jedna strone kosciola a kto przeciw mnie na druga strone
                      kosciola.Pokazalo Chamstwo Oblackie swoje oblicze.Wiare maja w dupie tylko chca
                      forsy jeszcze raz forsy.
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 09.02.05, 21:19
                        skąd żeś to wytrzasnął? z NIE czy z Faktów i Mitów? wybacz ale dle mnie te
                        gazecidła podobnie jak GW nie są wiarygodne
                        • grom3 Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 09.02.05, 21:32
                          Oszolom czytalem to na www gazetagazeta.com wychodzaca w Toronto,jest to
                          codzienny dziennik Kanadyjski w listach do redakcji.Sam bylem w szoku ponadto w
                          listach do redakcji i artykulach pisza jak w pogoni za forsa Zakon Oblacki
                          usunal z rady dyrektorow uczciwa osobe ile pamietam nazywal sie Benedykt Gondek
                          a wsadzil zlodzieji zeby dla nich nakradli wiecej forsy.Co ty na to oszolom z
                          artykulow i listow wiem ze jest totalna wojna wiernych ze zlodziejami z Zakonu
                          Oblackiego.
                          • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWAŁEM SWOICH SĄSIADÓW I KREWNYCH 09.02.05, 21:46
                            to GW ma przybudowi za oceanem w srodowiskach polonijnych???
                        • neceser oszolom z Radia MaRyja to szpicel 09.02.05, 21:33
                          • oszolom.z.radia.maryja Mów za siebie! 09.02.05, 21:46
                            • grom3 Oszolom chyba z glupim przez sciane sie macal 09.02.05, 22:05
                              Gazeta nie jest zadna przybudowka GW,jej wydawca jest w tej chwili po zawale
                              serca widzac co wyrabiaja Oblaci z twoim pupilkiem Ojcem Dyrektorem.Bedziesz
                              swiadkiem wkrotce co sie stanie z Oblatami i Rydzykiem w Kanadzie,Wierni
                              pogonia ich z Polskich kosciolow,takie wiesci otrzymuje z Kanady.Na czele
                              antyklerykalnej rewolucji stanie byly dyrektor Credit Union Benedykt Gondek
                              ktory nie chcial sie zgodzic na zlodziejstwa jak by nie bylo katolickiej kasy
                              kredytowej sw Stanislawa sw Kazimierza w Toronto.Ponadto ten sam dyrektor
                              przybedzie do Polski przed wyborami aby poprzec ludzi dobrej woli ktorym zalezy
                              na wolnej i niepodleglej Polsce a nie Kotolandzie.
                              • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszolom chyba z glupim przez sciane sie maca 09.02.05, 22:17
                                czy ty sobire za dużo nie wyobrażasz?
                                • grom3 Re: Oszolom chyba z glupim przez sciane sie maca 09.02.05, 22:22
                                  Nie wyobrazenia mam skromne,ale bedzie dobrze jak pogonia zlodzieji z Zakonu
                                  Oblackiego z Polskich kosciolow w Kanadzie,a pozniej ten ruch przyleci razem z
                                  panem Gondkiem do Polski i wezmnie sie za Polskich zlodzieji w sultannach.
                                  • oszolom.z.radia.maryja a co na to tamtejsze prokuratury i sądy? 09.02.05, 22:27
                                    jakie jest ich stanowisko na jakim etapie jest sprawa? i czy w ogóle o na jest
                                    • grom3 Re: a co na to tamtejsze prokuratury i sądy? 09.02.05, 22:34
                                      Jest sprawa w sadzie o defraudacje 7milionow dolarow pomocy udzielali Oblaci i
                                      swietojebliwosc Glemp,chodzi o sprzedaz Polcan Banku w Warszawie.Sprawa ciagnie
                                      sie juz 2 lata.Z wiadomosci otrzymanych z Toronto bo sie tym interesuje,przed
                                      gwiazdka prosil o rozmowe ks Blazejak z dyrektorem Gondkiem rozmowa sie odbyla
                                      ale ks Blazejak jak i Oblaci nie otrzymali zadnych gwarancji od dyrektora
                                      Gondka.Musza sie liczyc z konfrontacja,ktora jest juz w drodze.
                                      • oszolom.z.radia.maryja Re: a co na to tamtejsze prokuratury i sądy? 09.02.05, 22:42
                                        poczekajmy aż zapadnie wyrok...pamiętaj o domniemaniu niewinności do zcasu
                                        ogłoszenia prawomocnego wyroku
                                        • grom3 Re: a co na to tamtejsze prokuratury i sądy? 09.02.05, 23:35
                                          Wyrok bedzie winni juz czlonkowie Credit Union wiedza,tylko ze zwrotem forsy
                                          beda problemy wszystko przepuscili.Jest zakaz sadu na nie wszczynanie innych
                                          spraw dopuki doputy ta sprawa sie nie skonczy.Juz w sadzie dyrektor Gondek
                                          powiedzial ze zaraz po wyroku zaklada sprawe przeciwko Zakonowi Oblackiemu
                                          sprawe na 100 milionow tyle wydoili z Poloni Kanadyjskiej przez ostatnie 30 lat.
                                          • grom3 Sady sa skorumpowane to samo macie w Polsce 10.02.05, 14:19
                                            Oszolom musisz pamietac w Kanadzie i USA prawo chroni zlodzieja,ten sam system
                                            juz macie w Polsce.Im wiecej ukradnie jest bardziej szanowanym
                                            obywatelem,przyklad Ojca Dyrektora dmuchnal miliony z cegielek na Stocznie
                                            Gdanska i co siedzi czy dalej robi forse na naiwnych.
                                            • oszolom.z.radia.maryja Re: Sady sa skorumpowane to samo macie w Polsce 10.02.05, 23:35
                                              no cóz od razu widać że wszystko od poczatku do końca coi napisałeś jest
                                              najprawdopodobniej kłamstwem. A już napewno lamstwem jest to co przypisałeś
                                              ojcu dyrektorowi. Piemniądze zostały zwrócone w ponad 90ciu %tach! reszta
                                              słuchaczy zaproponowala przekazać tę kwotę z cegielek na rozwój mediów
                                              katolickich..jeśli ktoś tu kogoś orżnął to Marian Krzaklewski ktory
                                              wykorzystując zaufanie o Dyrektora założył podobne konta, ba nawet chcial je
                                              polączyć! to ludzie Krzaklewskiego zdefraudowali cegiełkowe skłądki..to co
                                              trafiło bezp do RM zostało oddane..było kilka przypadków prób wymuszeń...o kasę
                                              o zwrot upominali sie ci którzy nigdy nie dali na ten cel ani grosza! gdyby
                                              było inaczej dzis Radio Maryja juz by nie istnialo!
                                • oszolom.z.radia.maryja dla pewności powiem jedno 11.02.05, 14:30
                                  ja też jestem za lustracją środowisk koscielnych
    • wyborcza_redakcja Fauszywe listy Wildsteina!!! 11.02.05, 00:40
      W necie jest mnustwo list pana W. Z tym że kazda inna, jedni dopisują nawiska
      inni natomaist je kasują. Jeżeli ktoś szuka oryginalnej listy to jest do
      pobrania ze strony: www.listawildsteina.up.pl
      • grom3 Prwda naga prawda jeszcze raz prawda 11.02.05, 04:04
        Oszolomie to co tobie napisalem jest prawda,to ze Krzaklewski dmuchnal to male
        piwo w porownaniu z Ojcem Dyrektorem.Kazdy klecha ma wpojone aby przechwycic
        jak najwiecej spadkow,w dniu dzisiejszym juz o spadki coraz trudniej tak wiec
        niedlugo kler pojdzie na zebry.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Fauszywe listy Wildsteina!!! 11.02.05, 11:08
        przede wszystkim prawdziwa oryginalna lista jest w IPN i to IPN musi ją sam
        opublikować i listę autorzować. Naturalnie powinien też poklasyfikować poszczeg
        osoby do odpow grup ; agenci, kandydatci na agentów, osoby monitorowane-
        śledzone czyli poszkodowane...wtedy unikniemy tego całego zamieszania..nie wiem
        dlaczego IPN nie chce opublikować oficjalnie swej listy...
        • grom3 Re: Fauszywe listy Wildsteina!!! 11.02.05, 12:28
          Niech skorumpowny Glemp poda liste ksiezy ktorzy pracowali dla SB,wtedy sluby i
          spowiedzi trzeba bedzie uniewaznic.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Fauszywe listy Wildsteina!!! 11.02.05, 12:30
            a ską wiesz ze skorumopwany? i przez kogo?...jesli juz to tylko przez UE
            • grom3 Glemp Lapowkarz 11.02.05, 14:26
              Wzial pod stolem dwa miliony dolarow za sprzedaz Polcan Banku w
              Warszawie,wlasnosc czlonkow Credit Union z Toronto.Z akt sadowych wynika ze
              byla to suma dana przez Densk Bank na tz charity dla Archidiecezji
              Warszawskiej.Od tego czasu jest persona non grata w Kanadzie,polonia Kanadyjska
              bojkotuje jego swietojebliwosc Glempa.Jak rowniez Zakon Oblacki,o tych
              zlodziejach to szkoda nawet pisac.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Glemp Lapowkarz 11.02.05, 14:29
                wiesz ja też prymasa Glempa nie lubię ale jestem daleik od obrzucania go błotem
                tak jak ty ty teraz robisz.
                • grom3 Re: Glemp Lapowkarz 11.02.05, 14:36
                  Glempa nie opluwam tylko stwierdzam fakty,ktore mozna sobie obejrzec w
                  sadzie.Znowu w Lipcu przyjedzie do Kanady na zebry,beda jego witaly puste
                  koscioly,w roku ubieglym z bieda uzbierali pol kosciola.Oblaci zorganizowali
                  piknik dla Glempa na 5 tys ludzi przyszlo tylko 1200,w tym roku jak
                  przyjdzie500 osob to bedzie bardzo duzo.
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Glemp Lapowkarz 11.02.05, 14:37
                    a gdzie w ogóle ten (kapturowy) proces toczy?
                    • grom3 Re: Glemp Lapowkarz 11.02.05, 14:43
                      Sprawa jest w sadzie w Toronto Provincial court of justes,Polcan bank
                      trust.Skarzy ich Komitet Obrony Credit Union Zwiazek Polakow w Kanadzie,Byly
                      dyrektor Credit Union Benedykt Gondek oraz czlonek Credit Union Andrzej
                      Chronowski.Chodzi o dmuchniecie 7 milionow dolarow ze sprzedazy Polcan Bank w
                      Warszawie.W sprawe ta jest wplatana Arcidiecezja Warszawska Zakon Oblacki,jak
                      rowiez tz powiernicy Stan Krol Marek Kulis Irena Kremblewska nominowani przez
                      Zakon Oblacki.
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: Glemp Lapowkarz 11.02.05, 23:29
                        że prymas Glemp wdał sie w jakieś dziwne operacje to mnie nie dziwi odkąd
                        zaczął przymilać sie do UE
                        • grom3 Re: Glemp Lapowkarz 12.02.05, 00:09
                          Zostal Prymasem Polski poniewaz Papiez chcial gorszego od siebie aby dla niego
                          nie byl konkurencja.Zobacz czy ten palant zrobil cos dobrego dla Polski lub
                          Polakow.
                          • oszolom.z.radia.maryja Re: Glemp Lapowkarz 12.02.05, 00:13
                            nieprawda! papież chciał uczynić Prymasem Polski kard Macharskiego! Prymas
                            Wyszyński na łozu smierci wysłał list do papieża z błagalną prośbą by na jego
                            następcę ustanowił Jozefa Glempa osobistego sekretarza kard Wyszyńskiego.
                            Papież nie mógł odmówić ostatniej woli Prymasa Tysiąclecia i stało się...
                            • grom3 Re: Glemp Lapowkarz 12.02.05, 00:19
                              Nie mam nic do Kardynala Wyszynskiego ale gdzie on mial oczy,kardynal Glemp
                              jest najgorszym prymasem Polski w naszej historii.
                              • oszolom.z.radia.maryja Re: Glemp Lapowkarz 12.02.05, 00:41
                                on podjął tę decyzję będąc w stanie agonalnym...
                                • grom3 Re: Glemp Lapowkarz 12.02.05, 01:07
                                  Widac to po Glempie jest wiecej niz agonalny polityczny trup.
                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Glemp Lapowkarz 15.04.05, 18:09
                                    z przykrością muszę się tu z toba zgodzić..poraz pierwszy chyba...
    • wilkstein Re: ZLUSTROWA?EM SWOICH SA˛SIADÓW I KREWNYCH 12.02.05, 02:05
      oszolom.z.radia.maryja napisa?:

> ca?a˛ noc zes´my z ojcem siedzieli w lis´cie Wildstejna..okazuje sie ze nie jest
      > to tylko lista warszawska. Ja juz˙ wiem który z moich sa˛siadów by? kapusiem a
      > który nie i kto na kogo donosi?. Otóz musze˛ sie pochwalic´ w mojej rodzinie
      > zarówno tej najbliz˙szej jak i tej dalszej nikt nie zhan´bi? sie˛ wspó?praca˛ z
      > SB czy UB! Nawet mój wujek, zaka?a rodziny (namie˛tny czytelnik NIE) do tego
      > sie˛ nie posuna˛?. Posunie˛li sie natomiast do tego moi sa˛siedzi mieszkajacy dwa
      > domy dalej ode mnie. Sprawdzi?em tez˙ liste˛ cz?onków poznan´skiego
      > LPR..oczywiscie nie wszystkich bo czasu nie starczy?o..ide˛ dzis z moim ojcem
      > do IPNu. Na dzis´ wzia˛?em urlop z roboty. (pracodawca przy okazji chce sie tez˙
      > zlustrowac´). Na dobitke˛ powiem wam ze zlustrowa?em rodzine˛ Giertychów. Z˙ADEN
      > Z NICH NIE SPLAMI? HONORU KAPOWANIEM DLA UB CZY SB! Przy okazji wykry?em tez
      > kilka fa?szersw dopisków do tej listy..ktos´ dopisa? na te˛ liste˛ tate˛ ojca
      > Rydzyka...to ewidentne k?amstwo poniewaz˙ ojciec ojca dyrektora zosta? w 1944
      > w grudniu zame˛czony w Auschwitz ...ktos´ tez˙ dopisa? na te˛ liste˛ mojego kuzyna
      > on urodzi? sie w 1987 roku..takich absurdalnych wpisów jest wie˛cej.. dlatego
      > jak skon´cze˛ pisac ten tekst wychodze˛ z domu i udaje sie˛ jak juz˙ wspomnia?em
      > do IPNu do poznan´skiego oddzia?u...

Czy Ty czleku jestes chory psychicznie?
      • anastazy123 Re: ZLUSTROWA?EM SWOICH SA˛SIADÓW I KREWNYCH 12.02.05, 04:41
        Oszolom nie jest chory psychicznie biedny nasluchal sie radia Maryja a to
        dziala na niego jak opium.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWA?EM SWOICH SA˛SIADÓW I KREWNYCH 12.02.05, 12:17
          tak jak na ciebie działa GW
      • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWA?EM SWOICH SA˛SIADÓW I KREWNYCH 12.02.05, 12:17
        nie, a ty?
        • grom3 Re: ZLUSTROWA?EM SWOICH SA˛SIADÓW I KREWNYCH 12.02.05, 13:34
          Oszolom dlaczego zadajesz sie w dyskusje z inowiercami.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: ZLUSTROWA?EM SWOICH SA˛SIADÓW I KREWNYCH 12.02.05, 16:48
            dyskutować można natomiast nie należy przejmowac ich zwyczajów
            • grom3 Re: ZLUSTROWA?EM SWOICH SA˛SIADÓW I KREWNYCH 12.02.05, 22:58
              Oblaci apeluja zeby na nich nie pisac do gazet,nawet nawolywali na mszy dla
              dzieci.
              • anastazy123 Re: ZLUSTROWA?EM SWOICH SA˛SIADÓW I KREWNYCH 16.02.05, 22:08
                Widac z tego ze Oblaci maja w Kanadzie juz wysrane,jak z apelem zwracaja sie do
                malych dzieci.Robia to samo co politycy tez chetnie odwiedzaja przedszkola
                gdzie glosza swoje bajki tylko tam im jeszcze wieza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka