m635 19.02.05, 16:09 To ostatni gwóźdź do waszej różowej trumny... Pozdrowienia dla tow. Hausnera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evaoko TO PRACUJ FRASYNIUK TAK JAK CHCE SPOŁECZEŃSTWO 19.02.05, 16:46 Nie wiem gdzie ty żyjesz człowieku i czego bronisz. To jest wszystko śmieszne o czym wy mówicie i piszecie. Słuchaj żyję w małym mieście i stwierdzam że nic się niezmieniło w Polsce po 89r. Mój były dyrektor wcześniej prezydent miasta czerpał profity z władzy w latach 80. Dzisiaj jest radnym oraz udziela się w kilku radach nadzorczych i śmieje się z was durniów i nas. Kosztem nas niepracujących i niemających nadziei na lepsze jutro. Czy za taką Polskę siedziałeś w więzieniu? Niewydaje ci się że coś spieprzyliście. Wasz czas już się skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Pobyt Frasyniuka w więzieniu to chyba kamuflaż 19.02.05, 21:18 Dla uwiarygodnienia agenta w oczach tłumu wsadzało się go do więzienia. Siedział = był prześladowany = swój chłop = nasz człowiek. Dla mnie Frasyniuk to postać bardzo dwuznaczna i bardzo podejrzana. Szukajcie lepiej teczki Frasyniuka, zamiast na głosować na niego i jego partie. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 A moze lepiej pogrzebac w twojej teczce? 19.02.05, 22:11 Mysle, ze niejedno by sie znalazlo. Dajcie mi czlowieka, a hak sie zawsze znajdzie (Beria). Czyzbys byl wiernym uczniem KGB? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: dokładnie.A co ty w tym czasie robiłeś bohate 20.02.05, 10:37 Siusiałem w pieluchy, a ty co robiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: A moze lepiej pogrzebac w twojej teczce? 20.02.05, 10:36 Bardzo proszę. Ja jestem za pełną jawnością wszystkich teczek, mojej też. Moja teczka jawna dla mnie i dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Pobyt Frasyniuka w więzieniu to chyba kamufla 20.02.05, 01:16 Znajomy widział teczke O Rydzyka. Dużo tam o jego wyczynach z młodymi klerykami. Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Pobyt Frasyniuka w więzieniu to chyba kamufla 20.02.05, 10:46 vinc0 napisał: > Znajomy widział teczke O Rydzyka. > Dużo tam o jego wyczynach z młodymi klerykami. ------------------ Coś ty; łoj dyr ryj przecież seksu nie uprawia, on ponoć sadysta, sądząc po tym jak ze swojego auta nogą wypraszł swojego chromego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: Pobyt Frasyniuka w więzieniu to chyba kamufla 20.02.05, 01:29 W Twoim sienniku, jak rozumiem? Nie możesz, biedaku, pochwalić się odsiadką polityczną, to plujesz na innych. Przynajmniej Ty nie jesteś dwuznaczny ino zwykła gnida. Odpowiedz Link Zgłoś
t.duszynski Re: Pobyt Frasyniuka w więzieniu to chyba kamufla 20.02.05, 09:17 Ten tekst o Frasyniuku-kapusiu to kiepski zart.Byl bohaterem tamtych czasow.Zastanawia mnie jednak jaki blad popelniaja liderzy UW,ze nie moga przekroczyc zaczarowanej granicy 5%,mimo wsparcia najbardziej nosnych mediow jakiego nie ma zadna inna partia. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Pobyt Frasyniuka w więzieniu to chyba kamufla 20.02.05, 10:40 Frasyniuk uchodzi za bohatera wśród agentów. Wśród normalnych ludzi nazywają Frasyniuka zdrajcą i ...jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
rkplodz Re: Pobyt Frasyniuka w więzieniu to chyba kamufla 20.02.05, 12:12 Chyba mamy zupełnie inne poczucie normalności... Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk ktore spoleczenstwo: te przyzwyczajone do komuny 19.02.05, 21:19 A ty co w tym czasie zrobiles ? Myslisz, ze wszystko podadza Ci na tacy bys mial latwe zycie. Na lepsze jutro to sie nie czeka z zalozonymi rekoma az ktos je zrobi. Trzeba tez samemu czegos chciec a nie tylko narzekac, ze komus sie lepiej powodzi niz Tobie. Jesli w malych miasteczkach nic sie nie zmienilo to miedzy innymi dlatego, ze nie bylo nikogo kto chcialby cos zmienic. I nikt oprocz ich mieszkancow tych malych miasteczek nie zmieni. Twoj czas nie dosc, ze nie nadszedl to rowniez sie skonczyl Odpowiedz Link Zgłoś
axermann Partia ludzi rozumnych inaczej znowu chce do .. 20.02.05, 08:42 chlewa sie dorwać.Naczelny Szofer tej partii nie próznuje i ciagle takie dyrdymały sadzi... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Partia ludzi rozumnych inaczej znowu chce do 20.02.05, 10:54 "Po czynach ich poznacie" - to o Frasyniuku. Gość jest służebny żydokomunie. Użyteczny parobek żydokomuny. Jego cała działalność jest działaniem agenturalnym. Jesli nie można znależć teczki, to być może byli i tacy agenci, którzy wykonywali swoje zadania bez teczek. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Partia ludzi rozumnych inaczej znowu chce do 20.02.05, 13:10 > Gość jest służebny żydokomunie. > Użyteczny parobek żydokomuny. Nie zapomniałeś o kimś jeszcze??:-/ Co z cyklistami??!! A masoni??!! > Jesli nie można znależć teczki, to być może byli i tacy agenci, którzy >wykonywali swoje zadania bez teczek. Jakie to proste,prawda??:-) ON jest agentem tak czy inaczej,bo ja wiem ,albo bardzo bym chciał,zeby tak było(nawet jeśli nie ma dowodów,ale ja chcę..) . Tak,czy inaczej jest:-/. > Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek7771 rozumiem Twą gorycz Ewa-ale czy należało tego ... 20.02.05, 00:36 idiotę Twego dyrektora wypałować? Zabić? Co ty byś zrobiła. Jego pycha i durnota jest kosztem, który poniósł ten kraj by móc się rozwijać. Niestety tak się on już zmienia, że w małych miastach jest ciężko. Przemysł za komuny tam lokowany był sztuczny. A na nim obłowiłi się tacy właśnie śliscy ludzie. Ale los małych miast jest przesądzony i nikt nie był w stanie tego zmienić. A że jest Ci źle to rozumiem. Ale na Twej złości korzystają prawdziwe pasożyty polityki. Ale oni i tak Ci nie są w stanie pomóc. Ekonomia jest jednak nauką, pamiętaj. Prawda jest taka, że za 20 lat sześć największych aglomeracji w Polsce przynajmniej podwoi liczbę ludności, gdyż to na nich skupi się rozwój. A to i tak tylko gdy tym pokierujemy mądrze. Jeśli dalej będziemy brnąć, to na zmianach istotnie skorzysta tylko Warszawa. A zamieszkać tam będzie niemożliwe. Dlatego pomyśl zanim zdecydujesz, że nie głosujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 po pierwsze - ekonomia to nie nauka 20.02.05, 08:35 a raczej polityka, a najpewniej szarlataneria. Po drugie - co to znaczy "sztuczny przemysl"? Moze tez sztuczne szpitale, sztuczne mieszkania, sztuczna praca, sztuczne marzenia, sztuczne dazenia, sztuczne satysfakcje...? To byl calkiem realny swiat, niestety. Tyle ze inny. Ale lepiej dzis pracowac w "prawdziwym" przemysle, tyle ze za pensje, na ktora rodacy owego przemyslowca tylko wzruszyliby ramionami. Albo zupelnie za darmo, bo przemyslowiec sie kredytuje twoim kosztem. Jak juz jestes taki ekonom(ista) to sie rozejrzyj po swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
desspo25 Re: pierdu pierdu bedzie wiosna 20.02.05, 13:10 los malych miast przesadzil import nadwyzek dotowanej zywnosci z uni utrzymywania sztucznie silnej zlotowki reszty dokonczylo 20% bezrobocie w wyniku ruiny przemyslu tez dzieki agentowi bacerowiczowi z pzpr-u wystarczylo tylko zabronic sprawowania funkcji kierowniczych w sektorze publicznym i funkcji politycznych na 15 lat"bolkom" kwachom oleksym krolom olechowskim borowskim itp buzkom tuskom mullerom i bylym prokuratorom wassermanom (prokurator to nie matematyk)sedziom piwnikowym itp typkom jak widac gilotyna we francji miala sens inaczej do dzisiaj mielibysmy w europie feudalizm a i tak dosc pozostalo dworow darmozjadow Odpowiedz Link Zgłoś
tojaluk Re: TO PRACUJ FRASYNIUK TAK JAK CHCE SPOŁECZEŃSTW 20.02.05, 10:38 najlepiej zwalać na kogoś innego z czemu Ty nie możesz się wziąść do pracy i zacząć zmieniać otoczenie. jak nikt nie zacznie robić na dole to tym bardziej nie wymusi się zmian na górze... Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Partyj ci u nas dostatek - a nawet za dużo 19.02.05, 17:23 Polacy generalnie mają serdecznie dość tych wszystkich partyj - które zawsze dużo obiecują a potem realizują co innego. Wszystkie sondaże pokazują, że ludzie nie chcą więcej głosować na partie tylko chcą głosować na ludzi w jednomandatowych okręgach wyborczych (JOW), żeby jak głosują dajmy na to na p. Frasyniuka nie przyczyniali się do zostania posłem przez p. Housnera jak to jest w systemie proporcjonalnym. Jak bardzo ludzie są rozczarowani partiami pokazały jasno wybory wójtów, burmistrzów i prezydentów miast w których 75% zwycięzców startowało jako bezpartyjni - czyli poparcie jakiejś partii wygląda na to że zmniejszało szansę zwycięstwa kandydata a nie zwiększało. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Re: Partyj ci u nas dostatek - a nawet za dużo 19.02.05, 21:28 Zmiana ordynacji wyborczej mozliwa jest tylko pod warunkiem, posiadania wiekszosci w Sejmie, a ta mozna uzyskac tylko popierajac partie, ktora wlaczy ja w swoj program wyborczy. Polacy generalnie maja serdecznie dosyc swoich dotychczasowych zlych wyborow (Walasa na Prezydenta, powrot postkomuny do wladzy itd .....)i z tego tytulu nie chca wiecej glosowac. Demokracja to system wladzy, ktory szybko demaskuje bledy wyborcow. I w tym sprawdza sie ona w Polsce doskonale. A to, ze jest to zimnym prysznicem dla Polakow; tym lepiej. Moze w koncu uwierza ze od ich zlych wyborow zalezy ich zly los. Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: Partyj ci u nas dostatek - a nawet za dużo 20.02.05, 02:49 A kto głosował na Wałęsę i postkomunistów? Obcy? Nie wiem, czy to jest najlepsze, żeby demaskowanie błędów wyborców owocowało niechęcią do głosowania. Nie sądzę, żeby ktokolwiek siebie obarczał winą za zły wybór. winny jest zawsze matrix, obcy, Oni, Żydzi, Dawny Układ albo Powiązania. Problem tkwi w tym, że zły wybór powoduje niechęć do samej instytucji wybierania, w końcu jeśli zadecyduje Wódz, to będzie jego wybór i jego odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
desspo25 Re: jaka informacja w mediach taki wybor 20.02.05, 13:22 w czyich rekach media taka i informacja Odpowiedz Link Zgłoś
magni-nominis-umbra Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 18:07 Nareszcie moi koledzy ruszyli glowa i do przodu. Jesli Tadeusz Mazowiecki popiera taka inicjatywe, to nie ma o czym gadac. Ja bedac na dlugiej delegacji w Daytona Beach z wielka radoscia witam nowe inicjatywy, a Unia Wolnosci to no 1 forever Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Re: UW o programie nowego centrum 20.02.05, 07:51 > Jesli Tadeusz Mazowiecki popiera taka inicjatywe, to nie ma o czym gadac. Zamień T. M. na ojca Rydzyka - kolejna odmiana moherowego berecika :)) Pozdr K Odpowiedz Link Zgłoś
ka.al Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 18:48 Wielu ludzi w tym kraju czeka na Unię, nową ale z katalogiem idei Jacka Kuronia, Adama Michnika. Nie zawiedźcie nas. Do przodu panie i panowie. Więcej jasnych, stanowczych, ale zarazem wyważonych stanowisk w ważnych sprawach. Stwórzcie alternatywę dla prawicowych radykałów o LPR do PO. Społeczny liberalizm ala Berlin, Walicki, Kołakowski . Jak zawsze będę głosował na was. Odpowiedz Link Zgłoś
holota_gardlujaca_w_internecie A co to ten katalog idei Adama Michnika? 19.02.05, 19:32 Czy mozna cos sie dowiedziec na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: samodzielnie tez można 20.02.05, 12:56 szukaj.gazeta.pl/archiwum/0,48002.html po wyszukaniu tekstów michnika, wynotuj daty, idz do czytelni, przeczytaj. proste? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 20:47 ja takze prosze o uchylenie rabka - odnosnie tego katalogu tych no jk tam : ideii J.K. i A.M. Odpowiedz Link Zgłoś
desspo25 Re: kapitalizm z ludzka zupa- co znaczy 20.02.05, 13:21 to haslo? trzeba talmudu aby zrozumiec :-P jak geremek mowi: nasz narod odniesie ze zniesienia suwerennosci polski duza korzysc tez trzeba tez sie zastanowic o czym mowi :-p tak jak w dialogu kuba i tewie mleczarza Odpowiedz Link Zgłoś
cooolt Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 19:19 Kibicuje nowej inicjatywie Unii, jak wielu innych mlodych ludzi, ktorzy naprawde sa za umiarem w polityce,rozsadkiem i profesjonalizmem. Bedzie to spora strata jesli UW, a teraz nowe centrum nie wejdzie w ogole do parlamentu, bo pomimo lekkiego snobizmu i pyszalkowatosci UW potrafila wniesc cos istotnego do dyskusji. Na razie chcialbym poznac jakies konkrety i program, bo w liscie podpisanym przez 'Wielka Czworke' sa same ogolniki. Umiar,rozsadek-tak, ale takze pragmatyzm i umiejetne dzialanie Coolt Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 19:24 Obecnosc w nowej partii popluczyn po AWS i "liberalow" z SLD oznacza, ze UW nie zalezy na moim glosie. Dziekuje zatem i zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
nieszczesliwygdypadadeszcz Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 19:31 "Obradująca w sobotę Rada Krajowa Unii Wolności poparła uczestnictwo partii w budowaniu nowej formacji politycznej. Głównymi założeniami nowej formacji mają być: poparcie Traktatu Konstytucyjnego Unii Europejskiej, wzrost wydatków na edukację i obniżenie podatków, m.in. PIT" - czy to kolejna kielbasa wyborcza? A co z walka bezrobocia? Bezrobocie to powinien byc gwozdz programu parti reformatorskiej! Czlonkowie UW i nowego centrum to dawni towarzysze, ktorzy powinni byc skazani za zdrade interesu narodowego i zbrodnie przeciwko ludzkosci i tacy ludzie powinni byc wykluczeni z zycia politycznego i publicznego. Powinno sie zakazac dzialalnosci kazdej parti, ktora ma w swym lonie ludzi zdegenerowanych i zkompromitowanych. Z powazaniem, nieszczesliwygdypadadescz Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: UW o programie nowego centrum 20.02.05, 13:00 młody człowieku, jest sporo partii, które mają walkę z bezrobociem na sztandarach, ale zadnego pomysłu jak to zrobić. bo ten jest jeden - ale niewygodny, bo mało populistyczny - ciąć wydatki budżetowe, obniżać podatki, pobudzać przedsiębiorczość. reszta twojej wypowiedzi to obraźliwe epitety & śmieci - daruję sobie więc komentarz ps. powinno się zakazać głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
korss a ja zaglosuje na UW (centrum) 19.02.05, 19:33 scena polityczna w chwili obecnej wyglada tak beznadziejnie, ze ja i wielu moich znajomych przestalo kalkulowac w stylu "zaglosuje na tych, bo oni sa w miare ok i maja szanse wygrac oraz stworzyc wiekszosc, a nie zaglosujemy na tych ktorych popieramy bo to bylby zmarnowany glos" zaglosuje na UW (lub partie w ktora sie ona przeksztalci) nawet jesli sondaze beda jej dawaly tylko 2%. Jesli wielu ludzi bedzie mialo takie podejscie to z 2 zrobi sie 20%. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk szkoda głosu 20.02.05, 01:23 szkoda marnować głos na partię tradycyjnie słynącą z rozmemłania (niekończących się dyskusji i niezdecydowania). Jak pokazuje historia oni sa po prostu słabi i taka LPR czy Samoobrona ich zje w kaszy. Będą z nimi iść na kompromisy, ustępować, ustępować, bo oni właśnie tacy są. Lepiej głosową na PO, oni są bardziej zdecydowani a przy okazji rozsądni. Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: szkoda głosu 20.02.05, 01:37 Super, należy zatem iść za prężną LPR, ci nie gustują w dyskusjach, bo wiedzą z góry, co jest najlepsze. A wiedzą, bo powiedział im Wódz. Heil Fuehrer dem polnische Nazion! Szkoda głosu na ludzi, którzy czują potrzebę omówić problemy, bo jest to rozmemłanie. To po jasną cholerę w ogóle zabierasz tu głos zamiast fykonyfacz rozkazy? Schnell! Odpowiedz Link Zgłoś
zygmund Re: a ja zaglosuje na UW (centrum) 20.02.05, 10:26 Ja tak robia konsekwentnie od lat. Nie jestem w stanie oddac glosu na Rokite, Kaczke czy SLD na zasadzie mniejszego zla. I nie wierze w zadne teorie "zmarnowanego glosu". Zmarnowany glos to jest jak ktos zostanie w domu. UW ma poparcie na poziomie 5% wiec calkiem prawdopodobne, ze wejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
needmoney Re: Ale na forum jest szybka cenzura 19.02.05, 19:33 Napisałem temat : Czerwonym ciągle mało !!! i treść : Zobaczcie to : www.7thguard.net/news.php?id=4424 i wyniki głosowania jak zwykle czerwoni robią wszystko (w tym przypadku nie bezinteresownie) przeciw Polsce. I link jak działacze PZPR walczyli o „wolność” : orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&4&97&13 a za 2 min temat zniknął. Wolność po co wam Wolność macie przecież telewizję ... Odpowiedz Link Zgłoś
pianola2 Zajełyby sie chlopaki czyms pozytecznym 19.02.05, 19:34 Kombinują chlopaki jak kon pod gore. Co i tak im niepomoze. Żółw, Frasyniuk i reszta nazwisk to gwarancja niepowodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: Zajełyby sie chlopaki czyms pozytecznym 20.02.05, 01:38 Przeczytaj moją odpowiedź do Twego postu przy wywiadzie z Mazowieckim. Nie chce mi się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyd Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 19:35 Moje zdanie jest takie: nie ma już żadnej lewicy (nie wiem, czy w ogóle była) a prawica posługując się lewicowymi hasłami programowymi (zabrać bogatym, zweryfikować majątki, specjalne trybunały, wola ludu-wolą partii itp)chce po prostu zdobyć władzą i po zlikwidowaniu wszelkiej opozycji, zatrzymać tę władzę na długo. Nawet Tusk i Komorowski - którzy teraz bardzo się starają - zostana przez Giertycha, Rokitę, Ziobrę i Maciarewicza wyeliminowani. Dlatego ostatnia nadzieja w tej inicjatywie, bo czasu niewiele. I niech Frasyniuk i jego zespół powiedza w punkcie pierwszym i najważniejszym, ogłoszą za fundament programowy tej inicjatywy: jesteśmy za Polską w Unii Europejskiej, jesteśmy za europejskimi oświeceniowymi standardami demokracji, jesteśmy za bezwzględną ochroną praw jednostki (winę trzeba udowodnić!)i - co zostało powiedziane - jesteśmy za rozwiązywaniem problemów przyszłości a nie zajmowaniem się przeszłością i szczuciem jedych obywateli na drugich. To nie będzie żadne centrum, bo nie ma miejsca na centrum w naszych chorym kraju. To będzie jasna i oczywista alternatywa dla milionów wyborców, którzy chcą mieć przede wszystkim spokój w domach i państwo prawa. A po drugiej stronie niech Kaczńscy z Pawlakiem tworzą IV Rzeczpospolita a pomaga im Giertych z Miodowiczem, a nad wszystkim czuwa duch Dzierżyńskiego. Tak myślę. Ale obawiam się, że ten i ów przestraszy się oskarżeń, że jak przeciw lustracji to pewnie kapuś ubecki a jak przeciw dekomunizacji to kupmel Jaruzela o Stołu Okrągłego itd. Bo ten wściekły jazgot z prawa mają jak w banku. A z ewa grozi im tylko Dyduch z Janikiem. Na koniec propozycja: może niech się nazwą po staremu - Unia Demokratyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
starlet21 Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 19:36 Oby się udało! Pozdrawiam całą Unię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tata_sugara Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 19:42 A ja się pytam, gdzie są młodzi z UW? Czy w partii zostali sami profesorowie? Gdzie Witek Jędrzejewski, Petru, Maciek Niemierzycki, Wojtek Sury. Powiedzcie coś, napiszcie, bo do cholery, słychać w naszej polityce te same twarze od 15 lat na widok których chce się puścić pawia- Oni nie mają pomysłu co zrobić z Polską!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: UW o programie nowego centrum 20.02.05, 02:59 Hm... Jedyny młody z Unii, którego znam, jest teraz rzecznikiem Zielonych. Ale na miejscu Unii nie martwiłbym się tym zbytnio :) Nie ma czego żałować :) Odpowiedz Link Zgłoś
desspo25 Re: hehe mlodym wyssaly krew stare wampiry 20.02.05, 13:29 w czasie wyborow do PE :-P Odpowiedz Link Zgłoś
winetou74 [...] 19.02.05, 19:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyd Re: Ideałami "S" były ueckie teczki?! 19.02.05, 19:59 winetou74 napisał: > FRASYNIUK! TO JUŻ JEST KONIEC MOJEJ DO WAS SYMPATI!!!! SQRRVIŁEŚ CAŁKOWICIE > IDEAŁY SOLIDARNOŚCIOWE!!!! KUMOTERSTWO Z CZERWONĄ BANDĄ CWANIAKÓW I ZŁODZIEI!! > DOŚĆ! MOJEGO GŁOSU JUŻ NIE DOSTANIECIE! Akurat Frasyniuk - w odróżnieniu od Giertycha czy Rokity - może mówić o solidarnościowych ideałach. Ci, którzy disiaj najbardziej krzyczą, za władzy Kiszczaka siedzieli w domu, prali skarpety i pyskowali na władzę u ciowi na imieninach. A Solidarność zdradziła sowje ideały, owszem, bo nie walczyła o oddanie fabryk samorządom robotniczym, bo nie dążyła do ograniczania rozgrabiania majątku narodowego itp (kto chce, niech przeczyta 21 postulatów). Nigdy celem Solidarności nie było grzebanie się w bagnie i promocja donosicielstwa. Winnetou, howk. Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Ideałami "S" były ueckie teczki?! 20.02.05, 10:53 krzyd napisał: > winetou74 napisał: > > > FRASYNIUK! TO JUŻ JEST KONIEC MOJEJ DO WAS SYMPATI!!!! SQRRVIŁEŚ CAŁKOWIC > IE > > IDEAŁY SOLIDARNOŚCIOWE!!!! KUMOTERSTWO Z CZERWONĄ BANDĄ CWANIAKÓW I ZŁODZ > IEI!! > > DOŚĆ! MOJEGO GŁOSU JUŻ NIE DOSTANIECIE! ----------- Ale dostanie za to mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
aaniia Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 19:43 UW to jedyna szansa dla Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
tata_sugara Re: TU JEST CENZURA! WYCINANIE POSTÓW! 19.02.05, 19:47 UW dość ściemy, weżcie się w garść, przestańcie pieprzyc frazesy, trochę więcej marketingu politycznego i PROGRAM przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
holota_gardlujaca_w_internecie A po co program? 19.02.05, 19:50 Tu chodzi tylko o utrzymanie obecnych powiazan i interesow czyli min. ochrona bylych funkcjonariuszy. Sposob tworzenia tej nowej kanapy to potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
tata_sugara Re: A po co program? 19.02.05, 19:54 A co nam proponuje PO, PiS i LPR poza lustracją, rozliczeniami i dekomunizacją. Odpowiedz mi Pan! Dlatego jakaś nadzieja jest, chociaż nikła. Nie wiem, czy pójdę na wybory, nie wiem, czy nie wyjadę z tego kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
holota_gardlujaca_w_internecie Droga wolna, granice otwarte, 19.02.05, 19:58 Nikt cie tu na sile nie bedzie trzymal! A do czasu jak sie nie zerwie starych ubeckich powiazan w tym kraju nic sie nie zmieni, bo zmienic sie nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: TU JEST CENZURA! WYCINANIE POSTÓW! 19.02.05, 23:48 ...TU JEST WIĘCEJ NIZ CENZURA , TU PANUJE KOMUNA STALINOWSKA Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: TU JEST CENZURA! WYCINANIE POSTÓW! 20.02.05, 01:41 Fakt, zaraz przyjdzie Michnik i skatuje Cię i Twoją rodzinę. Potem będziesz miał proces pokazowy i Cię powieszą. Nie p...dol, chłoptaś. Odpowiedz Link Zgłoś
desspo25 Re: nie, nagra i zasloni sie tajemnica dziennikar 20.02.05, 13:38 przy pytaniu jakim bandytom przekazal nagranie oraz postraszy sadem :-p to teraz takie modne i z lewa i z prawa Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Re: TU JEST CENZURA! WYCINANIE POSTÓW!-no pewnie 20.02.05, 01:29 zapomniales ze Wyborcza to jest organ Unii Wolności. Żadna gazeta nie pisze o tej "nowej inicjatywie" Unii żeby dorwać się do stołków tylko Wybiórcza. Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: TU JEST CENZURA! WYCINANIE POSTÓW!-no pewnie 20.02.05, 01:42 No fakt, zbrodnia... Na Twoim miejscu w ogóle przestałbym toto czytać i zająłbym się poważniejszymi tytułami - na przykład "Faktem" Odpowiedz Link Zgłoś
rkplodz Re: TU JEST CENZURA! WYCINANIE POSTÓW!-no pewnie 20.02.05, 12:23 > zapomniales ze Wyborcza to jest organ Unii Wolności. Żadna gazeta nie pisze o > tej "nowej inicjatywie" Unii żeby dorwać się do stołków tylko Wybiórcza. to po co tu wchodzisz i narzekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelgkar [...] 19.02.05, 19:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tata_sugara [...] 19.02.05, 19:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
obcy444 Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 20:00 UW-ole wyobrazaja sobie od dawna, ze ludziom najbardziej zalezy na tym, zeby miec troszke wiecej szmalu. Niegdys glosowali na nich ci, ktorym zalezy na tzw "wartosciach". Ja np wspolpracowalem niegdys z KSS"KOR" w imie tzw wolnosci i zmniejszania krzywdy ludzkiej. I mamy zakaz aborcji... Nie popre z pewnoscia ugrupowania, ktore duma nad wciagnieciem Kropiwnickiego i Religi. Mam nadzieje, ze UW-ole, jak SLD, przestana wreszcie zasmiecac polityczna arene. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 20:08 Czy wygrają? Czy można wygrać wycieczkę na Jowisza? Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 20:09 Pomysl tej nowej partii i program, na ile go moge sobie wyobrazic, bo nie czytalem nawet podoba. Podobaja mi sie tez z grubsza ludzie, ktorzy ja firmuja. Ale nie moge sie zgodzic z tym bezmyslnym popieraniem konstytucji europejskiej. Eh, znowu nie ma na kogo glosowac... Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Sarkastycznie 19.02.05, 20:30 Ciekawy i mądry program! Dawno czekałem, aż ktoś obieca mi obniżkę podatków i jednocześnie wzrost wydatków na co innego. I co za nowa jakość, nowe otwarcie! I na dodatek są otwarci na wszystkich co myślą podobnie jak oni, oczywiście pod jednym malutkim warunkiem, że to UW będzie przewonią siłą sojuszu partyjek kanapowych... Hausner już na to poszedł! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Sarkastycznie 19.02.05, 20:52 JA NIESTETY JUZ NIE DOCZEKALEM TEJ WSPNIALEJ INICJATYWY POLITYCZNEJ I WYJECHALEM SOBIE- I BARDZO SOBIE CHWALE. NARESZCIE CZLOWIEK NORMALNIE ZYJE.POZDRAWIAM ELEKTORAT W POLSCE LUDOWEJ -PARDON - LUTOWEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
swift073 Genialny program! Zwyciestwo w wyborach murowane! 19.02.05, 20:56 Co za wspaniala partia i jakze znakomity program! PIT beda obnizac ! Super! Bardzo sie ciesze. Nowo powstajacej partii wroze niesamowite zwyciestwo w wyborach. Na pewno zdobedzie taka wiekszosc,ze jej poslowie beda mogli zmienic konstytucje. Cieszy mnie rowniez fakt,iz GW dzielnie relacjonuje pogaduchy kilku panow,ktorzy siedza sobie na kanapie, popijaja kawe, dyskutuja "o waznych sprawach kraju i problemach trapiacych Polakow" i o tym,by kupic kolejna kanape. Odpowiedz Link Zgłoś
kawapapieros UW=Ordynacka 19.02.05, 21:28 No to moja wizja przyszłości powolutko się buduje. UW+Hausner+Cimoszcze(mąrdy lewak)+Belka(człowiek Prezydenta)+Olek Kwaśniewski(mądry chłop na swoim)+wspierająca Olka.K niezmienie Ordynacka+wspierający Ordynacką zawsze i wszędzie Włodek Czarzasty=Fajna Partia ludzi Fajnych Brawo UW. ps- pysiaki głosowałem na UW od początku jej istnienia nie chcę takiej niespodzianki przed najbliższymi wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Reanimacja Mumii Wolności nie uda się !!! 19.02.05, 21:32 Społeczeństwo polskie nie chce widzieć strasznych Zombi w Sejmie ani w TV. Goście skompromitowani poprzednim "rządzeniem" nie powinni wystawiać na próbę naszej cierpliwości. Zgiń, przepadnij maro UW, znikaj z ekranów TV i nie zawracaj głowy swoimi pseudo-programami. Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: Reanimacja Mumii Wolności nie uda się !!! 20.02.05, 01:45 Salve, salve pysiu Pana Przewodniczącego A.L. i Słonika Romana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mismarian2 BRAWO-UW-DO CZERWCA WYGRACIE 19.02.05, 21:57 UW WYGRA WYBORY CZERWCOWE-bĘDZIE MIAŁA 15%. CENTRUM + SDPL STWORZĄ KOALICJĘ, która BĘDZIE RZĄDZIĆ przez NAJBLIŻSZE 4 LATA.JEST to PEWNE JAK W BANKU> WŁADEK FRASYNIUK LUB TOMEK LIS ZOSTANĄ PREZYDENTEM> TO MÓWI POLSKIE SPOŁECZENSTWO. TAKA JEST WOLA NARODU!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kornel123 Re: UW o programie nowego centrum 19.02.05, 21:59 partii u nas dostatek ale i tą przyjmujemy. Załóżmy partie SOJUSZ ANTY LPR Odpowiedz Link Zgłoś