Dodaj do ulubionych

Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow

11.06.02, 22:39
"Jesli w Lodzi stoi opustoszala fabryka z powybijanymi szybami, ktora sie
interesuja tylko bezdomne psy, to wszystko jest w najlepszym porzadku. Ale jak
przyjedzie Niemiec, wyremontuje fabryke, zakupi maszyny, zatrudni ludzi i
rozpocznie produkcje, to to jest oczywiscie tragedia narodowa" - Andrzej
Sapkowski (cytat z pamieci).
Tak wlasnie wyglada sposob myslenia naszych nacjonalistow - niech bedzie syf i
bieda z nedza, byle rdzennie polska. To nic, ze dzieki zakladowi kupionemu
przez cudzoziemca zarabia na zycie kilkudziesieciu albo i kilkuset Polakow.
Liczy sie to, ze oprocz nich zarabia jeszcze jeden czy dwoch Niemcow (wiecej,
ale w sumie i tak wieksza suma trafia do polskich portfeli, niz niemieckich),
co dla ksenofobow jest absolutnie nie do przyjecia, bo jakze to Niemiec ma
zarabiac na polskiej firmie? Ze dzieki niemu ta firma istnieje? I co z tego?
Nie rzucim ziemi (g**** wartej, ale kogo to obchodzi) skad nasz rod i nie
bedzie Niemiec pluc nam w twarz! Te slowa nacjonalisci powtarzaja jak mantre i
w najmniejszym stopniu nie przeszkadza im fakt, ze zostaly napisane sto lat
temu, w zupelnie innym swiecie - oni dalej w tym swiecie zyja, choc urodzili
sie dlugo po jego upadku. Choc mamy juz dwudziesty pierwszy wiek, oni nawet
nadejscia dwudziestego jeszcze nie zauwazyli...
Obserwuj wątek
    • Gość: snajper Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: *.acn.waw.pl 11.06.02, 22:47
      kimmjiki napisał(a):

> "Jesli w Lodzi stoi opustoszala fabryka z powybijanymi szybami, ktora sie
      > interesuja tylko bezdomne psy, to wszystko jest w najlepszym porzadku. Ale jak
      > przyjedzie Niemiec, wyremontuje fabryke, zakupi maszyny, zatrudni ludzi i
      > rozpocznie produkcje, to to jest oczywiscie tragedia narodowa" - Andrzej
      > Sapkowski (cytat z pamieci).
      > Tak wlasnie wyglada sposob myslenia naszych nacjonalistow - niech bedzie syf i
      > bieda z nedza, byle rdzennie polska. To nic, ze dzieki zakladowi kupionemu
      > przez cudzoziemca zarabia na zycie kilkudziesieciu albo i kilkuset Polakow.
      > Liczy sie to, ze oprocz nich zarabia jeszcze jeden czy dwoch Niemcow (wiecej,
      > ale w sumie i tak wieksza suma trafia do polskich portfeli, niz niemieckich),
      > co dla ksenofobow jest absolutnie nie do przyjecia, bo jakze to Niemiec ma
      > zarabiac na polskiej firmie? Ze dzieki niemu ta firma istnieje? I co z tego?
      > Nie rzucim ziemi (g**** wartej, ale kogo to obchodzi) skad nasz rod i nie
      > bedzie Niemiec pluc nam w twarz! Te slowa nacjonalisci powtarzaja jak mantre i
      > w najmniejszym stopniu nie przeszkadza im fakt, ze zostaly napisane sto lat
      > temu, w zupelnie innym swiecie - oni dalej w tym swiecie zyja, choc urodzili
      > sie dlugo po jego upadku. Choc mamy juz dwudziesty pierwszy wiek, oni nawet
      > nadejscia dwudziestego jeszcze nie zauwazyli...

Bo oni mają mentalność psa ogrodnika. Sam nie kupię, ale innemu wara. Nie kupię,
      bo nie mam pieniędzy, bo mi się nie chce tym zająć, bo nie będę ryzykować. Ale
      nie pozwolę, aby ktoś inny zarobił. No bo dalczego on ma zarabiać, gdy ja nie
      zarabiam. Chore !!!

Pozdrawiam.
      • jastrzebiec Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow 11.06.02, 22:57
        Swoja droga niczego sobie gmaszysko. W USA, i zapewne w wielu innych miejscach,
        poprzerabiali takie, co to tez sypaly sie opuszczone przez lata w dawnych
        centrach metropolitalnych, na rozmaite "szoping mole", reatauracje, kluby; mozeby
        tak gospodarzom miasta udalo sie (zechcialo zgodzic?) w koncu znalezc chetnych
        inwestorow? Jesli Lepper i s-ka nie rozpirza do reszty na znak protestu.

• Gość: Elvis Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: *.po.punkt.pl / 10.0.16.* 12.06.02, 02:30
          Nie da się. LPR zablokuje bo teren nie poświęcony a Samoobrona bo cement
          zagraniczny.
    • Gość: zyx Nedza Polakow to ich szansa na rzady. Jak w Somali IP: *.rdu.bellsouth.net 12.06.02, 05:43
      Tam tez religianci wygonili Amerykanow, zeby miec ludnosc calkowicie uzalezniona
      od siebei.Dobrobyt to oslabiernie watazkow wszelkiej masci. Wiec: przeciw EU.
      kimmjiki napisał(a):

> interesuja tylko bezdomne psy, to wszystko jest w najlepszym porzadku. Ale jak
      > Tak wlasnie wyglada sposob myslenia naszych nacjonalistow - niech bedzie syf i
      > bedzie Niemiec pluc nam w twarz! Te slowa nacjonalisci powtarzaja jak mantre i

• Gość: U Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: *.gis.net 12.06.02, 06:16
      Jesli w Lodzi stoi fabryka z powybijanymi szybami,to
      jej sprzedanie w obce rece nie jest wyjscie.Nalezy
      zapytac,kto do tego doprowadzil.Robotnicy tej
      fabryki?Droga do znalezienia odpowiedzi na to pytanie
      nieuchronnie bedzie prowadzic do "polskiej"
      wierchuszki,ktora ostatnio nic nie robi,nie spi,zeby te
      fabryki najpierw zrujnowac,a potem wyprzedac obcym
      "inwestorom".Pisze to w cudzyslowie,bo taka
      "inwestycja" nie bedzie miala nic wspolnego z profitem
      dla Polski.Tak wiec nalezy przyjrzec sie blizej rozowym
      patriotom,ktorzy kontynuuja niedokonczona robote Jozka S.
    • Gość: Oszołom Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Europejczyków IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 12:02
      kimmjiki napisał(a):

- Oto nowa mitologia eurofanów..dobry wujek z Europy i zły Polaczek...Rozprawię
      się po kolei z nimi.
      1. Mit dobrego zachodniego inwestora który ażs ie rwie by za darmo nam wszystko
      fundować...myslę że nawet małe dzieci w to nie wierzą..Otóż zachodni inwqestoprzy
      nie interesują się upadłym9im już fabrykami ale tymi dobrze
      prosperującymi...Prywatyzacja nie objęła tych najgorszych ale tych
      najlepszych.sztandarowe i najbardziej dochodowe przedsiębiorstwa z bankami na
      czele. Jak to sie skończyło świadczy o tym los FSO Daewoo i Lotu (lost jeszcze
      jakoś zipie ale pewnie Lufthansa Lot wchłonie i stanie się jej częścią..co
      pociągnie za sobą redukcje personelu zwłaszcza średniego i niższego szczebla..tak
      też było z wieloma bankami..które wywaliły na zbity pysk polskich pracowników a
      na ich miejsce ściągnięto speców z zachodu (czytaj zaufanych ludzi inwestora).
      Wiele upadłych PGRów kupionych przez obcych wbrew oczekiwaniom nie stały się
      budującymi przykładami (do nielicznych wyjątków należą te PGR które po kupnie
      jeszce istnieją są one dziś wykorzystywane przez TVP w celach
      propagandowych..robią to w podobny sposób jak nasz kolega Kimmjiki.) A że w tych
      uratowanych PGRach pracuje tylko klika osób z kilkuset niegdyś am pracujący to
      Kima nie interesuje.. ich los jego w ogóle nie obchodzi..a potem się dziwi że
      Lepper ma tam ogromne poparcie..Tych złych przykładó jest więcej jak np Goplana
      ale to już było omawiane w temacie o nieudanych prywatyzacjach

2. UE dobra na wszystko..że to szansa że raj dobrobyt ..same "ochy" i "achy"
      Nasz Kim nie zauważaył że UE się zmienia że nie jest tym czym była EWG i ze po
      raz pierwszy w dziejach zaczyna dzielić ona swój potencjalny obszar na dwie
      strefy.
      W pierwszej obejmująca dotychczasowe kraje UE obowiązują ustalenia w których
      zachowana jest wzgl równość wszystkich stron...każdy ma równy dostęp do korzyści
      (100% dopłat do rolnictwa wysokie limity produkcyjne itd.)
      Jest i druga strefa obejmująca kraje kandydujące do UE...Którym Bruksela każe się
      zadowalać dopłatami 25% tego co obowiazuje na zachodzie,(jeszcze bezczelnie mówią
      nam cieszcie się że w ogóle coś dostaniecie) szlaban blokujący ludziom z krajów
      kandydackich dostęp do unijnego rynku pracy..a jeśli nawet ci ze wschodu dostaną
      się na ten rynek zwykle dostają w najlepszym razie połowę średniego wynagrodzenia
      jakie dostaje ten z zachodu (od 2 do 7 lat..zerowy okresprzejściowy oferują nam
      kraje położone na peryferiach UE)
      3. Prawdziwa mentolaność eurofana wychodzi w sferze światopoglądowej..tu jest
      najwiecej kwiatków...Są przeciwni katrze śmierci ale jednocześnie dopuszczają
      śmierć dziecka poczętego oraz terminalnie chorego (eutanazja) oczywiście mówią ze
      to musi być za zgodą chorego itd ale w praktyce wygląda to zupełnie inaczej i aż
      roi się od nadużyć (w Holandii tylko co 5 eutanazja została przeprowadzona
      zgodnie z warunkami zawartymi w ustawie o eutanazji)..Aborcja...dla niech lepiej
      zabić dzieciaka wyrzut sumienia seksualnej libacji albo wypadku przy pracy "damy
      do towarzystwa" niż oddać go do adopcji..(strach rzed ewentualnym spotkaniem po
      latach)...zabić mordercę to zbrodnia zabić dziecko w łonie matki lub starca (bo
      nie starcza na hospicjum to wolny wybór..ciekawe jak byście postąpili drodzy
      eurofani gdyby tym nieuleczalnie chorym była osoba umysłowo upośledzona z
      zespołem Downa? (ona ma wolną wolę?)...dalej sprawy seksu..z jednej strony hasła
      wolnosci seksualnej a z drugiej purytanizm o wiele dalej posunięty ni z w
      katolicyźmie i kalwiniźmie! Można ruchać się publicznie demonstracyjnie na
      oczach tłuów ludzi i kamer tv ale nie może w rozmowie twarzą w twarz mężczyzna
      powiedzieć kobiecie komplementu w związku z jej urodą bo to bedzie od razu
      wzięte za przejaw skrajnego seksizmu i molestowania seksualnego!!!
      Nic dziwnego że coraz więcej ludzi mówi postępakom i lewackim elitom oraz
      politycznej poprawności dość a w sprawie UE prędzej czy później ludziom otworzą
      się oczy..a że potem nie będzie możliwości wyjscia z UE (jak bysmy spróbowali
      możemy się spodziewać reakcji jak po sukcesach Haidera , Le Pena czy Fortuyna)
      A co do prywatyzacji to beneficjenci tej prywatyzacji coraz bardziej upodabniają
      siebie oraz nasz kraj do krajów latynoamerykańskich gdzie bezrobocie bije
      wszelkie rekordy..Po prywatyzacji bezrobocie spada na 2 3 lata (tyle wynosi okres
      ochronny "wywalczony" przez Solidarność) ale po tym okresie nastepują lawinowe
      redukcje zatrudnienia czego właśnie jesteśmy świadkami... a eurofani dalej mówią
      dzieki nam w miejscowości x w zakładzie y zatrudniono 5 osób przedtem nie było
      nic..zapominają że jeszcze wcześniej pracowało w zakładzie y 500 osób ..ale o tym
      cicho sza!
      • Gość: Oszołom Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Europejczyków IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 12:11
        Aha! zapomniałem dodać że bogactwo bierze się z własnej pracy (umysłowej lub
        fizycznej..bardziej z tej pierwszej) a nie z dotacji subwencji czy pożyczek.
        Jeśli sami sobie nie pomożemy nie weźmiemy się do roboty to nikt nam nie
        pomoże.. człowiek człowiekowi wilkiem... a zachód w tym UE nie jest instytucją
        dobroczynną..o swoją przyszłość musimy zadbać sami...bez pracy nie ma kołaczy
        tak wiec brać się do roboty a nie czekać biernie na to aż Bruksela wam coś
        da..bo to nam daje to są odpadki z pańskiego stołu albo w ogóle ochłapy..jeśli
        my nie zaczniemy szanować samych siebie to nikt nas na zachodzie nie będzie nas
        szanował a wyśmiewał się z nas tak jak teraz wyśmiewają naszych piłkarzy..(i
        słusznie ..niestety)
        • Gość: Hania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Europejczyków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.06.02, 12:26
          Gość portalu: Oszołom napisał(a):

> Aha! zapomniałem dodać że bogactwo bierze się z własnej pracy (umysłowej lub
          > fizycznej..bardziej z tej pierwszej) a nie z dotacji subwencji czy pożyczek.
          > Jeśli sami sobie nie pomożemy nie weźmiemy się do roboty to nikt nam nie
          > pomoże.. człowiek człowiekowi wilkiem... a zachód w tym UE nie jest instytucją
          > dobroczynną..o swoją przyszłość musimy zadbać sami...bez pracy nie ma kołaczy
          > tak wiec brać się do roboty a nie czekać biernie na to aż Bruksela wam coś
          > da..bo to nam daje to są odpadki z pańskiego stołu albo w ogóle ochłapy..jeśli
          > my nie zaczniemy szanować samych siebie to nikt nas na zachodzie nie będzie nas
          >
          > szanował a wyśmiewał się z nas tak jak teraz wyśmiewają naszych piłkarzy..(i
          > słusznie ..niestety)

Oszolku, przeciez wczoraj optowales za przyslowiem Amor Vincit Omnia. Dzisiaj
          taka zmiana nastroju?
          • Gość: Oszołom Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Europejczyków IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 12:32
            Ja chcę miłować nieprzyjaciól swoich ale oni mi to uniemożliwiają czym tym
            samym zmuszaja mnie do stosowania zasady człowiek człowiekowi wilkiem...ale
            wiem jak to pogodzić...kochajmy się jak bracia ale liczmy się jak Żydzi!
            To złota masyma byłej dziewczyny GMRa niejakiej Renaty H. ..faktycznie podobna
            do filmowej Brzyduli..tyle że trochę od niej wyższa...178 cm...mam nadzieję że
            ty nie mierzysz tyle...a właśnie tak apropos..ile mierzsz?
            • Gość: Hania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Europejczyków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.06.02, 12:34

> Ja chcę miłować nieprzyjaciól swoich ale oni mi to uniemożliwiają czym tym
              > samym zmuszaja mnie do stosowania zasady człowiek człowiekowi wilkiem...ale
              > wiem jak to pogodzić...kochajmy się jak bracia ale liczmy się jak Żydzi!
              > To złota masyma byłej dziewczyny GMRa niejakiej Renaty H. ..faktycznie podobna
              >
              > do filmowej Brzyduli..tyle że trochę od niej wyższa...178 cm...mam nadzieję że
              > ty nie mierzysz tyle...a właśnie tak apropos..ile mierzsz?

Oszolku, co Cie od wczoraj napadlo w kwestii mojego wzrostu?
              • Gość: Oszołom Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Europejczyków IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 12:46
                Bo nie wiem czy się ciebie bac czy nie
                • Gość: Hania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Europejczyków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.06.02, 12:49

> Bo nie wiem czy się ciebie bac czy nie

A co to ma wspolnego z wzrostem?
                  • Gość: Oszołom Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Europejczyków IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 12:56
                    Ten temat z twoim wzrostem faktycznie nic nie ma wspólnego ale już napisłąem
                    wcześniej..boję się wysokich kobiet chciałbym wiedzieć czy sę ciebie bać czy
                    nie dlatego pytam się o twój wzrost
                    • Gość: Hania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Europejczyków IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.06.02, 12:57

> Ten temat z twoim wzrostem faktycznie nic nie ma wspólnego ale już napisłąem
                      > wcześniej..boję się wysokich kobiet chciałbym wiedzieć czy sę ciebie bać czy
                      > nie dlatego pytam się o twój wzrost

No coz, Oszolku, byc wyzsza od Ciebie to nie sztuka.
                      • Gość: Oszołom Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Europejczyków IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 13:01
                        A w przybliżeniu ile to jest? 170 cm 175? pwoiedz tylok czy to jest męiędzy
                        tymi liczbami mniej niż ta pierwsza czy więcej niz ta druga? bo nie wiem jak
                        bardzo mam sie ciebie bać
      • kimmjiki Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Oszolomow 12.06.02, 13:22

> 1. Mit dobrego zachodniego inwestora który ażs ie rwie by za darmo nam wszystko
        > fundować...myslę że nawet małe dzieci w to nie wierzą..

Nie wiem, czyj to mit - chyba tylko Twoj, bo na pewno nie moj. Zachodni
        inwestorzy po to kupuja zaklady, zeby na nich zarobic (!), ale przeciez nikt nie
        bedzie sprowadzac pracownikow z Niemiec czy Francji, tylko zatrudni Polakow (!),
        zmniejszajac w ten sposob bezrobocie (!) i jeszcze bedzie u nas placic podatki!
        Mozesz mi powiedziec, w ktorym miejscu Polska na tym traci?

> Otóż zachodni inwqestoprzy nie interesują się upadłym9im już fabrykami ale
        > tymi dobrze prosperującymi...

Tylko ze za te dobrze prosperujace trzeba slono zaplacic.

> Prywatyzacja nie objęła tych najgorszych ale tych
        > najlepszych.sztandarowe i najbardziej dochodowe przedsiębiorstwa z bankami na
        > czele.

A tu mamy do czynienia z mitologia oszolomow. Znalezli sobie pare przykladow,
        gdzie firmie sie pogorszylo i ani sie nie zajakna, ze tych sprywatyzowanych firm
        byly setki...

> tak
        > też było z wieloma bankami..które wywaliły na zbity pysk polskich pracowników a
        > na ich miejsce ściągnięto speców z zachodu (czytaj zaufanych ludzi inwestora).

Bywalem w wielu bankach i nigdy nie widzialem tam zadnego cudzoziemca. Wsrod
        analitykow rynku tez zadnych obco brzmiacych nazwisk nie zauwazylem...

> Wiele upadłych PGRów kupionych przez obcych wbrew oczekiwaniom nie stały się
        > budującymi przykładami (do nielicznych wyjątków należą te PGR które po kupnie
        > jeszce istnieją są one dziś wykorzystywane przez TVP w celach
        > propagandowych..robią to w podobny sposób jak nasz kolega Kimmjiki.)

Nie przypominam sobie, zebym kiedykolwiek powiedzial cos dobrego o PGRach.

> A że w tych
        > uratowanych PGRach pracuje tylko klika osób z kilkuset niegdyś am pracujący to
        > Kima nie interesuje..

A ze teraz one przynosza zyski, zamiast utrzymywac sie na koszt podatnika, to juz
        Oszoloma nie interesuje...

> ich los jego w ogóle nie obchodzi..a potem się dziwi że
        > Lepper ma tam ogromne poparcie..

Gdyby panstwo prowadzilo liberalna polityke (taka jak w Estonii na przyklad), to
        bezrobocie byloby kilkuprocentowe i Lepper ogladalby Sejm co najwyzej w TV.

> Tych złych przykładó jest więcej jak np Goplana
        > ale to już było omawiane w temacie o nieudanych prywatyzacjach

W ktorym to temacie jakos tak nagle przerwales dyskusje. Czyzbym zahaczyl o cos,
        o czym Ojciec Dyrektor nie nauczal?

> 2. UE dobra na wszystko..że to szansa że raj dobrobyt ..same "ochy" i "achy"
        > Nasz Kim nie zauważaył że UE się zmienia że nie jest tym czym była EWG

Zauwazylem i dlatego jeszcze bardziej popieram nasze wejscie do niej.

> W pierwszej obejmująca dotychczasowe kraje UE obowiązują ustalenia w których
        > zachowana jest wzgl równość wszystkich stron...każdy ma równy dostęp do korzyśc
        > i (100% dopłat do rolnictwa wysokie limity produkcyjne itd.)
        > Jest i druga strefa obejmująca kraje kandydujące do UE...Którym Bruksela każe s
        > ię
        > zadowalać dopłatami 25% tego co obowiazuje na zachodzie,(jeszcze bezczelnie mów
        > ią
        > nam cieszcie się że w ogóle coś dostaniecie) szlaban blokujący ludziom z krajów
        > kandydackich dostęp do unijnego rynku pracy..

Mozna milion razy powtorzyc, ze to okresy PRZEJSCIOWE, czyli takie, ktore po paru
        latach sie KONCZA, a do eurofobow to i tak nie dotrze. Jak to mawiala moja dawna
        nauczycielka chemii "jakbym kota ze smietnika wyciagnela i mu to tyle razy
        powtorzyla, toby juz zrozumial".

> a jeśli nawet ci ze wschodu dostaną
        > się na ten rynek zwykle dostają w najlepszym razie połowę średniego wynagrodzen
        > ia jakie dostaje ten z zachodu

Imigranci zawsze dostaja mniej, matolku. U nas tez Ukrainiec nie dostanie tyle,
        co Polak.

> (od 2 do 7 lat..zerowy okresprzejściowy oferują nam
        > kraje położone na peryferiach UE)

Francja, Szwecja czy Holandia to faktycznie zupelne peryferia...

> 3. Prawdziwa mentolaność eurofana wychodzi w sferze światopoglądowej.. (...)

Caly ten akapit to taki stek bredni, ze nie chce mi sie z tym nawet polemizowac.

> a eurofani dalej mówią
        > dzieki nam w miejscowości x w zakładzie y zatrudniono 5 osób przedtem nie było
        > nic..zapominają że jeszcze wcześniej pracowało w zakładzie y 500 osób ..ale o t
        > ym cicho sza!

A eurofoby zapominaja, ze przedtem te 500 osob pracowalo na koszt podatnikow, a
        firma y przynosila panstwu spore straty, zas teraz te 5 osob przynosi panstwu
        zyski w postaci podatkow i zarabia kilka razy wiecej niz przedtem... Ale o tym
        cicho sza!
        • Gość: Oszołom Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Oszolomow IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 13:33
          Umiesz tylko odwarcać kota ogonem ale nic ponad to..a skoro jest tak dobrze to
          dlaczego jest tak źle wysokie bezrobocie masowa plajta form wzrost PKB na
          poziomie 0,3%? ..dalej nie dyskutuję z tobą bo to tylko stek złośliwosci i
          drwin jak to które zacytuję poniżej
          "W ktorym to temacie jakos tak nagle przerwales dyskusje. Czyzbym zahaczyl o
          cos, o czym Ojciec Dyrektor nie nauczal?"

Jak brakuje racjonalnych argumentów to od razu posuwacie się do złośliwości i
          szyderstw..typowe to dla was eurofanów...dalej nie komentuję..bo to poniżej
          mojej godnosci
          • Gość: Hania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Oszolomow IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.06.02, 13:51

>
            > Jak brakuje racjonalnych argumentów to od razu posuwacie się do złośliwości i
            > szyderstw..typowe to dla was eurofanów...dalej nie komentuję..bo to poniżej
            > mojej godnosci

Kiedy Tobie brakuje argumentow, obarzasz sie i informujesz adwersarza, ze jest
            glupi. A zlosliwosc jest cecha ludzi inteligentnych.
            • Gość: Oszołom Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Oszolomow IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 14:03
              Jak się obraża prawicowców i katolików to inteligencja a jak obraża się
              eurofanów albo zydów to wtedy jest to brak wychowania lub antysemityzm
              • Gość: Hania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Oszolomow IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.06.02, 14:15

> Jak się obraża prawicowców i katolików to inteligencja a jak obraża się
                > eurofanów albo zydów to wtedy jest to brak wychowania lub antysemityzm

No tak Oszolku, obraz sie i potup jeszcze troch nozkami.
                • Gość: Oszołom Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Oszolomow IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 17:15
                  zjadłaś likterkę e Haniu....idź lepiej coś zjedz bo jeszcze klawiaturę
                  wtranżolisz...i z czego będziesz potem tak dzielnie odpierać ataki Oszołoma?
          • kimmjiki Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Oszolomow 12.06.02, 14:05

> Umiesz tylko odwarcać kota ogonem ale nic ponad to..a skoro jest tak dobrze to
            > dlaczego jest tak źle wysokie bezrobocie masowa plajta form wzrost PKB na
            > poziomie 0,3%?

Mowilem to juz nie raz - za malo liberalizmu. A do obecnej zapasci doprowadzila
            przeciez radiomaryjna i prorodzinna AWS, sklerotyku...

> ..dalej nie dyskutuję z tobą bo to tylko stek złośliwosci i
            > drwin jak to które zacytuję poniżej
            > "W ktorym to temacie jakos tak nagle przerwales dyskusje. Czyzbym zahaczyl o
            > cos, o czym Ojciec Dyrektor nie nauczal?"

To nie moja wina, ze nie potrafisz myslec samodzielnie, tylko potrzebujesz do
            tego RM. I jeszcze raz pytam - dlaczego przerwales tamta dyskusje? Poza tym dales
            tu jeden cytat, a ja troche tego nasmarowalem. Taka sama metoda jak z
            prywatyzacja - podajesz 1-2 przyklady, a o reszcie zapominasz...

> Jak brakuje racjonalnych argumentów to od razu posuwacie się do złośliwości i
            > szyderstw..typowe to dla was eurofanów...dalej nie komentuję..bo to poniżej
            > mojej godnosci

Ohoho, jaki "godny" sie nagle zrobil. Jak Kali bluzgac, to byc dobrze, a jak
            Kalego wysmiac, to byc zle?
            • Gość: Oszołom Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Oszolomow IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 14:14
              kimmjiki napisał(a):

> Gość portalu: Oszołom napisał(a):
              >
              > >> Mowilem to juz nie raz - za malo liberalizmu. A do obecnej zapasci
              doprowadzila
              >
              > przeciez radiomaryjna i prorodzinna AWS, sklerotyku...
              - Ale przecież juz w 1998 roku frakcja RM związana z posłem Łopuszańskim została
              wyrzucona z AWS! Co ty pierdolisz? od tego momentu Już nie odpowiadamy za to co
              się stało...ładna mi radiomaryja partia która prowadziła złodziejską
              prywatyzację i wchodziła w koalicję z UW a mogła z PSL i ROPem (234 głosy w
              tamtym sejmie)
              > > ..dalej nie dyskutuję z tobą bo to tylko stek złośliwosci i
              > > drwin jak to które zacytuję poniżej
              > > "W ktorym to temacie jakos tak nagle przerwales dyskusje. Czyzbym zahaczyl
              > o
              > > cos, o czym Ojciec Dyrektor nie nauczal?"
              >
              > To nie moja wina, ze nie potrafisz myslec samodzielnie, tylko potrzebujesz do
              > tego RM. I jeszcze raz pytam - dlaczego przerwales tamta dyskusje? Poza tym dal
              > es
              > tu jeden cytat, a ja troche tego nasmarowalem. Taka sama metoda jak z
              > prywatyzacja - podajesz 1-2 przyklady, a o reszcie zapominasz...
              - Nie zapominam ale tych przykładów jest tak dużo ze musiałby,m napisać
              encyklopedie a ja ma przecież co innego do roboty niż tylko ciagle odpowiadać na
              twoje wynurzenia zresztą nie twoje tylko Balcerowicza bo sam nie potrafisz myśleć
              (a innycm to zarzuca..temu się z dupy snuje kto pierwszy poczuje!)
              > > Jak brakuje racjonalnych argumentów to od razu posuwacie się do złośliwośc
              > i i
              > > szyderstw..typowe to dla was eurofanów...dalej nie komentuję..bo to poniże
              > j
              > > mojej godnosci
              >
              > Ohoho, jaki "godny" sie nagle zrobil. Jak Kali bluzgac, to byc dobrze, a jak
              > Kalego wysmiac, to byc zle?

_ no właśnie kolegoo! dopowiedz sobie na to pytanie sam bo ono bardziej pasuje do
              ciebie
              • kimmjiki Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Oszolomow 12.06.02, 14:24

> > >> Mowilem to juz nie raz - za malo liberalizmu. A do obecnej zapasc
                > i doprowadzila przeciez radiomaryjna i prorodzinna AWS, sklerotyku...
                > - Ale przecież juz w 1998 roku frakcja RM związana z posłem Łopuszańskim został
                > a wyrzucona z AWS!

O ile pamietam, odeszla z wlasnej woli, ale mniejsza o szczegoly - poza nimi byl
                jeszcze ZChN i pare innych tego typu frakcji, ktore radosnie forsowaly przerozne
                radiomaryjne pomysly...

> Co ty pierdolisz?

Nie wyrazaj sie tak, bo powiem Twojej mamusi;-).

> partia która prowadziła złodziejską prywatyzację

Z czegos przeciez trzeba bylo sfinansowac ta polityke prorodzinna...

> i wchodziła w koalicję z UW a mogła z PSL i ROPem (234 głosy w
                > tamtym sejmie)

A od kiedy Ty tak lubisz PSL?

> > To nie moja wina, ze nie potrafisz myslec samodzielnie, tylko potrzebujesz
                > do tego RM. I jeszcze raz pytam - dlaczego przerwales tamta dyskusje? Poza ty
                > m dales tu jeden cytat, a ja troche tego nasmarowalem. Taka sama metoda jak z
                > > prywatyzacja - podajesz 1-2 przyklady, a o reszcie zapominasz...
                > - Nie zapominam ale tych przykładów jest tak dużo ze musiałby,m napisać
                > encyklopedie

No to chcialbym zobaczyc jeszcze choc 10 przykladow. Skoro jest tego tak duzo, to
                nie powinno Ci to zajac wiecej niz 5 minut...

> a ja ma przecież co innego do roboty niż tylko ciagle odpowiadać na
                > twoje wynurzenia zresztą nie twoje tylko Balcerowicza bo sam nie potrafisz myśl
                > eć (a innycm to zarzuca..temu się z dupy snuje kto pierwszy poczuje!)

To nie ja kopiuje na Forum teksty w hurtowych ilosciach. I nigdy nie podpieralem
                sie slowami Balcerowicza...

> > Ohoho, jaki "godny" sie nagle zrobil. Jak Kali bluzgac, to byc dobrze, a j
                > ak Kalego wysmiac, to byc zle?
                >
                > _ no właśnie kolegoo! dopowiedz sobie na to pytanie sam bo ono bardziej pasuje
                > do ciebie

To nie ja sie tu obrazam za zlosliwosci.
                • Gość: Oszołom Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Oszolomow IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 14:39
                  kimmjiki napisał(a):

> Gość portalu: Oszołom napisał(a):
                  >
                  > > > >> Mowilem to juz nie raz - za malo liberalizmu. A do obecnej z
                  > apasc
                  > > i doprowadzila przeciez radiomaryjna i prorodzinna AWS, sklerotyku...
                  > > - Ale przecież juz w 1998 roku frakcja RM związana z posłem Łopuszańskim z
                  > ostał
                  > > a wyrzucona z AWS!
                  >
                  > O ile pamietam, odeszla z wlasnej woli, ale mniejsza o szczegoly - poza nimi by
                  > l
                  > jeszcze ZChN i pare innych tego typu frakcji, ktore radosnie forsowaly przerozn
                  > e
                  > radiomaryjne pomysly...
                  Łopuszański został wyrzucony a pozostała szóstka opuściła AWS na znak protestu
                  wobec sprzedaży stoczni gdańskiej niejakiemu hochsztaplerowi Szlancie
                  (prokuratura interesuje się kulisami tej transakcji)
                  > > Co ty pierdolisz?
                  >
                  > Nie wyrazaj sie tak, bo powiem Twojej mamusi;-).
                  >
                  > > partia która prowadziła złodziejską prywatyzację
                  >
                  > Z czegos przeciez trzeba bylo sfinansowac ta polityke prorodzinna...
                  - Dobrze wiesz że UW ją zablokowała a swoją drogą okazało się potem ze w AWS we
                  władzach zamontowali się agenci UW (Bielecki, Rokita itzw Spóldzielnia Mechanika
                  Tomaszewskiego a Krzaklewski okzałą się sprytnym złodziejem i oszustem..zresztą
                  co trzeci członek dawnej Solidarniści był agentem SB ci agenci zadziałąli w AWS a
                  teraz działają w PiSie-dowód koalicja z PO)
                  > > i wchodziła w koalicję z UW a mogła z PSL i ROPem (234 głosy w
                  > > tamtym sejmie)
                  >
                  > A od kiedy Ty tak lubisz PSL?
                  - Zawsze programowo było nam najbliżej do PSL...
                  > > > To nie moja wina, ze nie potrafisz myslec samodzielnie, tylko potrzeb
                  > ujesz
                  > > do tego RM. I jeszcze raz pytam - dlaczego przerwales tamta dyskusje? Poz
                  > a ty
                  > > m dales tu jeden cytat, a ja troche tego nasmarowalem. Taka sama metoda ja
                  > k z
                  > > > prywatyzacja - podajesz 1-2 przyklady, a o reszcie zapominasz...
                  > > - Nie zapominam ale tych przykładów jest tak dużo ze musiałby,m napisać
                  > > encyklopedie
                  - Zajrzyj na watek o prywatyzacjach na których Polska straciła..tam
                  podałemdokładnie 10 przykładów opisałem klikanascie w przeciągu roku opdkąd tu
                  stukam...a ile jest jescze niewykrytych przewałów!!!???
                  > No to chcialbym zobaczyc jeszcze choc 10 przykladow. Skoro jest tego tak duzo,
                  > to
                  > nie powinno Ci to zajac wiecej niz 5 minut...
                  >
                  > >
                  • kimmjiki Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Oszolomow 12.06.02, 21:36

> > Z czegos przeciez trzeba bylo sfinansowac ta polityke prorodzinna...
                    > - Dobrze wiesz że UW ją zablokowała

Niestety tylko czesciowo i tylko tak dlugo, jak dlugo byla w rzadzie - potem juz
                    nic nie przeszkadzalo AWSiakom w jej uprawianiu i efektem byla pamietna dziura
                    budzetowa...

> co trzeci członek dawnej Solidarniści był agentem SB

W kategorii "Bzdura roku" pewne miejsce na podium.

> > A od kiedy Ty tak lubisz PSL?
                    > - Zawsze programowo było nam najbliżej do PSL...

W kwestiach gospodarczych to na pewno - taka sama ignorancja i milosc do
                    rozdawnictwa publicznych pieniedzy.

> - Zajrzyj na watek o prywatyzacjach na których Polska straciła..tam
                    > podałemdokładnie 10 przykładów opisałem klikanascie w przeciągu roku opdkąd tu
                    > stukam...a ile jest jescze niewykrytych przewałów!!!???

Ja prosilem o 10 przykladow mojej zlosliwosci. A o prywatyzacji juz mowilem - jak
                    sie prywatyzuje setki firm, to nic dziwnego, ze kilka zbankrutuje. To wynika ze
                    zwyklego rachunku prawdopodobienstwa.
      • beny5 Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Europejczyków 12.06.02, 13:48
        Oszolom:

> fundować...myslę że nawet małe dzieci w to nie wierzą..Otóż zachodni inwqestopr
        > zy
        > nie interesują się upadłym9im już fabrykami ale tymi dobrze
        > prosperującymi...Prywatyzacja nie objęła tych najgorszych ale tych
        > najlepszych.sztandarowe i najbardziej dochodowe przedsiębiorstwa z bankami na
        > czele. Jak to sie skończyło świadczy o tym los FSO Daewoo i Lotu (lost jeszcze

no jesli ty zaliczasz FSO do dobrych przedsiebiorstw moje gratulacje.

> jakoś zipie ale pewnie Lufthansa Lot wchłonie i stanie się jej częścią..co
        > pociągnie za sobą redukcje personelu zwłaszcza średniego i niższego szczebla..t

A fakt ze Lot nalezal do bankruta rodem z twojego wspanialego przykladu
        Szwajcarii ci nie przeszkadzal. Tyle razy mowiles aby brac ze Szwajcari przyklad
        jak to oni sobie dzielnie daja rade bez UE. A tu masz babo placek, nie dosc ze
        sie wolno u nich skrobac to jeszcze interesu lotniczego prwadzic nie umieli.

> też było z wieloma bankami..które wywaliły na zbity pysk polskich pracowników a

Nalepszym przykladem moze byc Bank Slaski, tak jak sie im zylo (i zyje do dnia
        dzisiejszego) to w wielu czysto polskich firmach dlugo jeszcze jako bajki bedzie
        opowiadane.

> 3. Prawdziwa mentolaność eurofana wychodzi w sferze światopoglądowej..tu jest

dlaczego eurofanow, Kim mowil o inwestorze nie z Polski, dal przyklad Niemiec,
        ale ty sam wspominales cos o Daewoo. Korea nie jest jeszcze w UE, chyba?

> najwiecej kwiatków...Są przeciwni katrze śmierci ale jednocześnie dopuszczają
        > śmierć dziecka poczętego oraz terminalnie chorego (eutanazja) oczywiście mówią

hehe, demagog domorosly, dziecka mu sie mordowac zachciewa, a od kiedy to zygota
        to dziecko?

>śmierć dziecka poczętego oraz terminalnie chorego (eutanazja) oczywiście mówią
        > to musi być za zgodą chorego itd ale w praktyce wygląda to zupełnie inaczej i
        > roi się od nadużyć (w Holandii tylko co 5 eutanazja została przeprowadzona
        > zgodnie z warunkami zawartymi w ustawie o eutanazji)

Prosze podac zrodlo tej informacji. Przeciez ty zadnego jezyka obcego rybko nie
        znasz to skad czerpiesz te informacje he?

a potem zrobilem [big ciach] bo same pierdoly Wacpan pisales.

Pozdr.
        Beny
    • Gość: pesk Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: *.proxy.aol.com 12.06.02, 13:05
      zadziwiajaca jest glupota polskich lewusow, sami zniszczyli fabryki, sprzedali
      wyposazenie, powybijali szyby, pomyslu na nic nowego nie maja (czego mozna
      oczekiwac po socjalistach?) a czlowiekowi co zaryzykowal beda zazdroscic.
      Teraz SLD kroluje gruszki wszystkim obiecuje, samodzielne myslenie Polakom jest
      nieznane czekaja na przewodnia sile narodu z Leszkiem M. aby poprowadzila ich
      za raczke. Gdyby Polacy byli obserwacyjni to wiedzieliby co mozna sprzedac w
      Europie i za ile i produkowali to, ale im sie nic nie oplaca. Wycinek z mojej
      Ksiazki moze lewym pomoze zrozumiec co to kapitalizm.

In the constantly changing world the only constant is a constant change. In
      order to be on the top you must have an open mind on everything and do not
      attach importance to anything. Then and only then you are able to listen, pay
      attention to details, fully answering all the concerns your customer may have.
      • Gość: Hania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.06.02, 13:07
        Gość portalu: pesk napisał(a):

> zadziwiajaca jest glupota polskich lewusow, sami zniszczyli fabryki, sprzedali
        > wyposazenie, powybijali szyby, pomyslu na nic nowego nie maja (czego mozna
        > oczekiwac po socjalistach?) a czlowiekowi co zaryzykowal beda zazdroscic.
        > Teraz SLD kroluje gruszki wszystkim obiecuje, samodzielne myslenie Polakom jest
        >
        > nieznane czekaja na przewodnia sile narodu z Leszkiem M. aby poprowadzila ich
        > za raczke. Gdyby Polacy byli obserwacyjni to wiedzieliby co mozna sprzedac w
        > Europie i za ile i produkowali to, ale im sie nic nie oplaca. Wycinek z mojej
        > Ksiazki moze lewym pomoze zrozumiec co to kapitalizm.
        >
        >
        > In the constantly changing world the only constant is a constant change. In
        > order to be on the top you must have an open mind on everything and do not
        > attach importance to anything. Then and only then you are able to listen, pay
        > attention to details, fully answering all the concerns your customer may have.

Do noot attach importance to anything? Rozumiem, ze do customer's concerns
        rowniez nie?
        Hurrraaaa!!
        Dzieki Hysteric (rozumiem, ze to Ty kryjesz sie pod nowym nickiem).
        • Gość: pesk Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: *.proxy.aol.com 12.06.02, 13:24
          Gość portalu: Hania napisał(a):

> Gość portalu: pesk napisał(a):
          >
          > > zadziwiajaca jest glupota polskich lewusow, sami zniszczyli fabryki, sprze
          > dali
          > > wyposazenie, powybijali szyby, pomyslu na nic nowego nie maja (czego mozna
          >
          > > oczekiwac po socjalistach?) a czlowiekowi co zaryzykowal beda zazdroscic.
          > > Teraz SLD kroluje gruszki wszystkim obiecuje, samodzielne myslenie Polakom
          > jest
          > >
          > > nieznane czekaja na przewodnia sile narodu z Leszkiem M. aby poprowadzila
          > ich
          > > za raczke. Gdyby Polacy byli obserwacyjni to wiedzieliby co mozna sprzedac
          > w
          > > Europie i za ile i produkowali to, ale im sie nic nie oplaca. Wycinek z mo
          > jej
          > > Ksiazki moze lewym pomoze zrozumiec co to kapitalizm.
          > >
          > >
          > > In the constantly changing world the only constant is a constant change.
          > In
          > > order to be on the top you must have an open mind on everything and do not
          >
          > > attach importance to anything. Then and only then you are able to listen,
          > pay
          > > attention to details, fully answering all the concerns your customer may h
          > ave.
          >
          > Do noot attach importance to anything? Rozumiem, ze do customer's concerns
          > rowniez nie?
          > Hurrraaaa!!
          > Dzieki Hysteric (rozumiem, ze to Ty kryjesz sie pod nowym nickiem).

Haniu zbyt trydne na lewacki rozum i wyksztalcenie.
          Poprostu tzn. aby jakis problem, nie spowodowal twojego zaslepienie i abys sama
          nie wysuwala wnioskow, z powodu jakiegos problemu i nie ignorowala go ale
          umiejetnie wytlumaczyla, ze rozumiesz ze jest to wazne dla twojego klijenta i do
          tego jeszcze wrocisz gdy bedziesz znala wiecej detali np. dwell na pozytywnych
          faktach.
          • Gość: Hania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.06.02, 13:26
            No ale sam napisales: do not attach importance to anything. To jak to w koncu
            jest?
            • Gość: Ania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: *.upc.chello.be 12.06.02, 13:29

> No ale sam napisales: do not attach importance to anything. To jak to w koncu
              > jest?

Ja nie zalapalam bo moze jestem za malo obserwacyjna.
              • Gość: Hania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.06.02, 13:34
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> Gość portalu: Hania napisał(a):
                >
                > > No ale sam napisales: do not attach importance to anything. To jak to w ko
                > ncu
                > > jest?
                >
                > Ja nie zalapalam bo moze jestem za malo obserwacyjna.

To chyba tylko ci, ktorzy opuszczaja swoje cialo, moga zrozumiec.
              • Gość: pesk Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: *.proxy.aol.com 12.06.02, 13:36

In the constantly changing world the only constant is a constant change. In
                order to be on the top you must have an open mind on everything and do not
                attach importance to anything.(Dla lewych: jezeli bedzie jakis maly problem
                ktory nieumiejetnie przez ciebie handled spowoduje ze zaczniesz zbaczac z toru
                jakim zmierzalas poniewaz tracisz kontrole dajac sie zabsorbowac blachym
                sprawom, waznym ale nie na tyle aby tym zyc.) Then and only then you are able
                to listen, pay attention to details, fully answering all the concerns your
                customer may have.
                • Gość: Hania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.06.02, 13:39

>
                  > In the constantly changing world the only constant is a constant change. In
                  > order to be on the top you must have an open mind on everything and do not
                  > attach importance to anything.(Dla lewych: jezeli bedzie jakis maly problem
                  > ktory nieumiejetnie przez ciebie handled spowoduje ze zaczniesz zbaczac z toru
                  > jakim zmierzalas poniewaz tracisz kontrole dajac sie zabsorbowac blachym
                  > sprawom, waznym ale nie na tyle aby tym zyc.) Then and only then you are able
                  > to listen, pay attention to details, fully answering all the concerns your
                  > customer may have.

Czyli raczej: do not attach importance to unimportant details?
                  To duza roznica "unimportant details", czy "anything".
                  Dlaczego juz sie nie nazywasz Hysteric, tzn. Mysteric?
                  • Gość: Ania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: *.upc.chello.be 12.06.02, 13:52
                    Mnie sie wydaje,ze to nie nasz Hysteric tylko ktos go podrabia.
                    • Gość: Hania Do Ani IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.06.02, 13:54
                      Myslisz? Az tak dobrze go ktos podrabia? Lacznie z gramatyka i ortografia?
                      • Gość: Ania Re: Do Ani IP: *.upc.chello.be 12.06.02, 14:01

> Myslisz? Az tak dobrze go ktos podrabia? Lacznie z gramatyka i ortografia?

Mysle,ze tak .
                  • Gość: pesk Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: *.proxy.aol.com 12.06.02, 13:53
                    tutaj jest pies pogrzebany poniewaz wszystko is very important.
                    I dlatego lewacy zawsze traca poniewaz nie rozumieja, ze mala rzecz ktora jest
                    wazna, ale nie moze przeslonic calego kontaktu, transakcji, operacji musi byc
                    zadresowana odpowiednio, w odpowiednim czasiem a nie zignorowana.
                    Plytkosc socjalistycznego wyslenia wychodzi Aniu. Szkoda. Gdzies ty pobierala
                    nauki chyba w PRL-u.
                    • Gość: Ania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: *.upc.chello.be 12.06.02, 13:55

> tutaj jest pies pogrzebany poniewaz wszystko is very important.
                      > I dlatego lewacy zawsze traca poniewaz nie rozumieja, ze mala rzecz ktora jest
                      > wazna, ale nie moze przeslonic calego kontaktu, transakcji, operacji musi byc
                      > zadresowana odpowiednio, w odpowiednim czasiem a nie zignorowana.
                      > Plytkosc socjalistycznego wyslenia wychodzi Aniu. Szkoda. Gdzies ty pobierala
                      > nauki chyba w PRL-u.

A gdzie Ty pobierales?I raz jeszcze czy aby napewno piszesz z Korei?

• Gość: Hania Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 12.06.02, 14:13

> tutaj jest pies pogrzebany poniewaz wszystko is very important.
                      > I dlatego lewacy zawsze traca poniewaz nie rozumieja, ze mala rzecz ktora jest
                      > wazna, ale nie moze przeslonic calego kontaktu, transakcji, operacji musi byc
                      > zadresowana odpowiednio, w odpowiednim czasiem a nie zignorowana.
                      > Plytkosc socjalistycznego wyslenia wychodzi Aniu. Szkoda. Gdzies ty pobierala
                      > nauki chyba w PRL-u.

To wybierz wariant wlasciwy:
                      a) do not attach importance to anything,
                      b) do not atttach importance to unimportant details,
                      c) you must attach importance to everything, just in case.
              • Gość: Jaceq Dwell IP: *.szeptel.net.pl 12.06.02, 21:57
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> Ja nie zalapalam bo moze jestem za malo obserwacyjna.

Niee, to po prostu Twój dwell na pozytywnych faktach obsiadł.
    • beny5 Re: Chora mentalnosc Prawdziwych Polakow 12.06.02, 13:37
      kimmjiki napisał(a):

Niescislosc, zapeniam Cie ze wieksza suma trafia do nimieckiego portfela (lub
      portfela inwestora) wliczajac to nie tylko pensje, ale i podatki jaki wlasciciel
      placi. Co nie zmienia poprawnosci twojego rozumowania.

A to jest latwe do wyjasnienia. Wola nie miec ic niz byc zaleznym od "obcego".
      Czemu wola cierpiec glod niz jesc chleb z maslem (moze bez szynki) bo dzieki temu
      zachowaja polskosc.
      Co to jest polskosc wg. Oszolomopodobnych i czemu jej nie zachowuja pracujac
      dla "obcego" inwestora - nie wiem.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka