9111951u 14.03.05, 07:12 "...Tak chcecie uzdrowić Polskę?, tak chcecie ją naprawiać..." ? wołał w Giżycku L.W. . Dziwne, zeby to co stworzył L.W. trzeba bedzie uzdrawiac i leczyć !!! Czyżby twórca dostrzegł, ze stworzył poczwarkę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
9111951u Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 07:19 Ja mam głupie pytanie , a co L.W. chce naprawiać z tego co sam stworzył ? Przecież L.W. tylko dobre rzeczy stworzył ! Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 07:31 9111951u napisała: > Ja mam głupie pytanie , a co L.W. chce naprawiać z tego co sam stworzył ? > Przecież L.W. tylko dobre rzeczy stworzył ! Nie bądź złośliwy dziewiaty milionie. Od 1995 r. Wałęsa nie ma wpływu na to co dzieje się w naszej ukochanej ojczyźnie. Demagogia kraju sie nie uzdrowi. A co jest w nim chore, to sam doskonale wiesz. Tak swoja drogą to ciekawa jestem jak wyglądałaby Polska, gdyby Wałęsa został w 1995 r. prezydentem? Jak wyglądałaby Polska gdyby minister (chyba Dyka) w rządzie Suchockiej nie spóźnił się na głosowanie? Jeszcze nie dokończyłam pisać tych pytań a juz sama sobie odpowiedziałam. Chyba niewiele byłoby róznic. Przyczyna tkwi chyba w strukturze państwa. Byłoby inaczej gdybyśmy przyjęli proponowaną przez Wałęsę konstytucje z modelem władzy prezydenckiej... Ten projekt był bardzo ciekawy. Nikt już o nim nie pamięta. Ale starsznie się bano Wałęsy i wszystkie jego pomysły odrzucano. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 07:35 Sawa, ależ L.W trafnie określił , że trzeba Polskę uzdrawiać i naprawiać !!! czyżby lekarz psychiatra był potrzebny twórcy tej Polski ? Jesli zakładasz, ze L.W. mając jeszcze więcej władzy stowrzył Polske zdrową to powiem ci , ze ze złego nic dobrego nigdy nie wyrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 07:49 9111951u napisała: > Sawa, > Jesli zakładasz, ze L.W. mając jeszcze więcej władzy stowrzył Polske zdrową to > powiem ci , ze ze złego nic dobrego nigdy nie wyrośnie. Nie mam takiej pewności. Ja tylko dla porządku przypomniałam, że to co oglądają nasze oczy aktualnie nie zawdzięczamy Wałęsie. Podobał mi sie projekt konstytucji której chyba autorem był Falandysz. Może był tylko koordynatorem. Była napisana jasnym i zrozumiałym językiem. Były zachowane podstawowe wolności. Chyba sięgnę i ją sobie przeczytam (ku pokrzepieniu serca). Ale może moje wspomnienia są zbyt pastelowe i optymistyczne... Do fanek Wałęsy jednak nie należę. Mam do niego wielką pretensję o kapciowego i dwór. Dobry prezydent powinien mieć dobrą , sprawną administrację a nie dwór. Powinien być wzorem przymiotów obywatelskich... etc etc. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 07:37 Przepraszam dziewiąty milionie, komputer podaje, że "9111951u napisała" a więc jesteś kobietą i tak sie powinnam do ciebie zwracać. Jak kobieta do kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 07:41 Każdy marzy o tym czego mu brak. Rozumiem , że uważasz za rzecz dobrą zrobioną przez Wałęsę kiedy oddał głosy Solidarności na niejakiego Jaruzelskiego podczas głosowania w Zgromadzeniu na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 07:58 9111951u napisała: "Rozumiem , że uważasz za rzecz dobrą zrobioną przez Wałęsę kiedy oddał głosy Solidarności na niejakiego Jaruzelskiego podczas głosowania w Zgromadzeniu na prezydenta." Wałęsa nigdy nie był posłem! Więc nie głosował za lub przeciw Jaruzelskiemu. Ale z tym oddawaniem głosów na Jaruzelskiego to też było ostro. Wygrał przewagą połówki głosa lub 1 i 1/2, jakos tak dziwnie wychodziło z wyliczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 08:10 Sawa , czy chcesz powiedzieć, ze ja napisałem , iż Wałęsa oddał osobiście swój głos na Jaruzelskiego ? otóz Jaruzelskiego zdradzili jego własni ludzie i wówczas na polecenie L.W. pewni ludzie z Solidarności oddali swoje głosy na spawacza, dzięki czemu powstało w Polsce to, co teraz L.W. chce leczyć !! czy trochę nie za późno ? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 08:20 9111951u napisała: > Sawa , czy chcesz powiedzieć, ze ja napisałem , iż Wałęsa oddał osobiście swój > głos na Jaruzelskiego ? > otóz Jaruzelskiego zdradzili jego własni ludzie i wówczas na polecenie L.W. > pewni ludzie z Solidarności oddali swoje głosy na spawacza, dzięki czemu > powstało w Polsce to, co teraz L.W. chce leczyć !! czy trochę nie za późno ? Tak chyba było. Dobrze pamietasz. Przepraszam, że chciałam cie zbyć takim tanim chwytem, że Wałęsa nie był posłem. Własnie w zw przeczytałam o Wachowskim. Smutne to wszystko wielce. Właśnie. To mnie nawet nie zlości, tylko bardzo smuci. Wszyscy dookola domagali sie dymisji Wachowskiego a Wałęsa jak to przekorne dziecko: nie i nie. No i teraz świeci oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 08:26 Sawa,kapciowy był tylko od pilnowania, natomast autorem tej poczwarki był nie kto inny jak L.W. .Ze ta diagnoza jest trafna to fakt ze trzeba to uzdrawiać i naprawiać jest tego najlepszym dowodem. Z małym ale, gdyby L.W nie stworzył tej poczwarki to nie trzeba by było jej leczyć i uzdrawiać! I żadne gadanie tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 08:38 9111951u napisała: > Sawa,kapciowy był tylko od pilnowania, natomast autorem tej poczwarki był nie > kto inny jak L.W. .Ze ta diagnoza jest trafna to fakt ze trzeba to uzdrawiać i > naprawiać jest tego najlepszym dowodem. Pasjonująca jest ta nasza wymiana myśli. Ciekawa jestem jak powinien wg ciebie postępować wtedy Wałęsa, zeby było dobrze? Ja doskonale pamietam klimaty polityczne i społeczne z tamtego okresu. Nie wystawiaj mnie na męki ciekawości i napisz... pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 11:38 Skoro gracz przegrał z własnej i nieprzymuszonej woli ( zdradda własnych ludzi) to danie przegranemu kart do gry jest najgłupszą rzeczą jaką można było wówczas zrobić !! Czy zgadzasz się z tym poglądem. Dodam, ze ten gracz po otrzymaniu kart do gry ograł darczyńcę ze szczętem i na pewno nie jest to powód do dumy a raczej wstydu ! Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Trafna diagnoza 14.03.05, 16:10 Gra była skończona, to nikt inny jak L.W. wymyŚLAŁ JAKIEś NATO BIS To przypadek, np. czy społki FSB w bazach postsowiecKICH W Polsce to teżóóśł L.W. Odpowiedz Link Zgłoś